2020. január 5. vasárnap

jan. 5
0:03
Baleset történt Székesfehérváron egy gyalogátkelőnél (Blikk)
Baleset történt Székesfehérváron.
jan. 5
0:07
Megvan az idei első száguldó rekorder: ennyivel repesztett a városban az eszetlen ámokfutó (Blikk)
A legtöbb autós-baleset oka a száguldás a rendőrségi statisztika szerint.
jan. 5
0:11
Közel két évtizeddel a halála után is tarol Hofi Géza: a humorista lemeze lenyomta Ákost, Rúzsa Magdit és Koncz Zsuzsát (Blikk)
Közel két évtizeddel a halála után is Hofi Géza hazánk egyik legnépszerűbb humoristája. 2019-ben az ő lemeze fogyott a legtöbb példányban - olvasható a Borsban.
jan. 5
0:15
Államtitokká nyilvánították, miért járt Dubajban a Magyar Honvédség utasszállító gépe (Blikk)
Harminc évig rejtve marad, hogy miért jártak egzotikus helyeken a Magyar Honvédség utasszállítói, derült ki a honvédelmi miniszter válaszából, amit a szocialista Harangozó Tamásnak adott - írja a 444.hu.
jan. 5
0:19
Etetik a vadakat a téli Gemencen: ilyen élelmet kapnak (Blikk)
Rendszeresen takarmányozzák Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejében a gemenci erdőgazdaság szakemberei az állatokat.
jan. 5
0:23
Ki ne hagyja: töltsön hurkát, kolbászt vidéken (Blikk)
Még alig pirkad és csíp a hajnal, ez a legjobb idő a disznó-vágásra. A szezon húshagyó keddig tart.
jan. 5
0:27
Ennek sokan örülnek majd: végre életbe lépett az ígért egészségügyi támogatás (Blikk)
Az év elején életbe lépett az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeket nevelő családoknak és a felnőtteknek nyújtott támogatás - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.
jan. 5
0:31
Szarvast lőtt a gyöngyösi férfi, még csak fegyvertartási engedélye sem volt (Blikk)
A Gyöngyösi Rendőrkapitányság több bűncselekménnyel gyanúsítja a helyi férfit.
jan. 5
0:35
Új barlangot fedeztek fel a Velencei-tó mellett (Blikk)
A december 24-én felfedezett barlang nemzetközi szinten is ritka, Magyarországon páratlan.
jan. 5
0:39
Mutatjuk az ötös lottó nyerőszámait (Blikk)
Kihúzták az ötöslottó heti nyerőszámait.
jan. 5
0:54
Nem láttak pár nappal a műtét után egy budaörsi centrum betegei (Hírstart)
Pár nappal a műtét után arra ébredtek, hogy nem látnak. Ezt mondta az RTL Híradónak két szürkehályoggal műtött beteg, akiket még decemberben operáltak a Budaörsi Egészségügyi Központban.
jan. 5
1:42
84 ember milliomos lett (Hírstart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 2. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: Nyerőszámok: 4 (négy) 27 (huszonhét) 53 (ötvenhárom) 67 (hatvanhét) 68 (hatvannyolc) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 84 darab, nyereményük egyenként 706 570 forint; 3 találatos szelvén
jan. 5
3:30
Elfogtak egy férfit, akit a mórahalmi gyilkossággal gyanúsítanak (Hírstart)
A rendőrök egy órán belül elkapták.
jan. 5
3:42
Tizenkilenc kamupárt úszta meg a törvényi elszámoltatást (Hírstart)
Új rekordot állított fel egy választópolgár, akinek az adataival 19 kamupárt élt vissza a 2018-as választásokon. Minden körülmény visszaélésre utal legalábbis, de rendőrség most lezárta a nyomozást – írja az Index.
jan. 5
4:42
Kihúzták az ötöslottó nyerőszámait (24.hu)
Az e heti főnyeremény közel 3 és fél milliárd forint volt.
jan. 5
5:00
Rétvári szerint egyre több fiatal dolgozik és tanul Magyarországon (Hírstart)
Magyarország 2010 óta jelentősen előrelépett ebben a vonatkozásban a 15-29 évesek körében. Magyarországon egyre több a tanuló vagy dolgozó fiatal, a javulás mértéke jóval meghaladja az EU-átlag javulását – közölte Rétvári Bence, a KDNP alelnöke szombaton az MTI-vel, az Eurostat adataira utalva. Az unió statisztikai hivatala a tagországokban azon
jan. 5
5:18
Elképesztő pusztítást okoz hazánkban az alkohol (ATV)
Magyarországon minden harmadik középiskolás fiatal rendszeresen – többségük hetente – fogyaszt alkoholt, a legtrendibb italok pedig az égetett szeszek. A felnőttek körében sem szívderítő a helyzet, ha függőségekről van szó. A Hetek cikke.
jan. 5
5:21
Mostantól éjjel is fel tudnak szállni a mentőhelikopterek (Ripost)
Korszerűbb és még gyorsabb lett Magyarországon a légimentés, annak a 9 új helikopternek köszönhetően, amiket január elején állítottak szolgálatba. Ezekkel már az éjszakai mentés is lehetséges. Ráadásul több százezer fővel többet érnek el a mentőhelikopterek, mivel Szekszárdon megépülhet a 8. bázis.
jan. 5
5:23
Kisebb földrengés volt Nagykanizsa környékén (Ripost)
Kisebb földrengés volt vasárnapra virradó éjjel Nagykanizsától 11 kilométerre délre – közölte az MTI-vel a Magyar Tudományos Akadémia szeizmológiai obszervatóriuma.
jan. 5
5:54
Itt a lista, hogy miről beszélhet Orbán Viktor a következő Kormányinfón (Menedzsment Fórum)
Másodszor áll a teljes magyar nyilvánosság elé Orbán Viktor, várhatóan ezek a témák kerülnek majd szóba az eseményen. Azt is összeszedtük, hogy szerintünk mire lenne kíváncsi a hazai közvélemény.
jan. 5
6:03
Rengett a föld Nagykanizsánál (NLC)
Károkról nem érkezett bejelentés.
jan. 5
6:06
Kisebb földrengés volt Nagykanizsa környékén (Hírstart)
Kisebb földrengés volt vasárnapra virradó éjjel Nagykanizsától 11 kilométerre délre – közölte az MTI-vel a Magyar Tudományos Akadémia szeizmológiai obszervatóriuma.
jan. 5
6:24
Kiderült, mely erogén zónáért őrülnek meg legjobban a nők (Ripost)
Most fény derül rá, hol érdemes kényeztetni őket.
jan. 5
6:36
Úgy tűnik, Fekete-Győr Andrásnak nem lesz kihívója (Hírstart)
Nyáron tart tisztújítást a legnagyobb parlamenten kívüli ellenzéki párt, a Momentum. Jelenleg az a legvalószínűbb, hogy Fekete-Győr András ismétel az elnöki pozícióban – írja a Népszava.
jan. 5
6:54
Földrengés volt Nagykanizsa környékén (24.hu)
3,5-ös erősségű.
jan. 5
7:06
Ezek a juttatások emelkedtek 2020-ban: sokan fognak örülni (Pénzcentrum)
Az, hogy január elsejétől emelkedett a minimálbér összege, sok szempontból változást hoz a magyar családok életébe. A Pénzcentrum összegyűjtötte, mire lehet számítani az új esztendőben. Január elsejétől 8-8 százalékkal...
jan. 5
7:09
Anya nem csak egy van (Alternatív Energia)
Radikálisan új élethelyzet, folyamatos készenléti állapot, magány, megfelelési kényszer, elvárásdömping, kérdéscunami, hormonális változások, alváshiány, állandó bizonytalanság és aggódás – az anyaság olyan oldalai, amikről még mindig szinte tabu mások előtt beszélni. A mai anyukák különböző Facebook-csoportokban találják meg sorstársaikat, valamin
jan. 5
7:12
„Háromkirályok napját, országunknak egy istápját” (Hírstart)
Január hatodika, vízkereszt napja, az egyik legősibb keresztény ünnep, ami régen összekapcsolta a háromkirályok imádását Jézus megkeresztelkedésével és első csodatételével a kánai menyegzőn.
jan. 5
7:12
„Háromkirályok napját, országunknak egy istápját” (Bankmonitor)
Január hatodika, vízkereszt napja, az egyik legősibb keresztény ünnep, ami régen összekapcsolta a háromkirályok imádását Jézus megkeresztelkedésével és első csodatételével a kánai menyegzőn.
jan. 5
7:24
Áremeléssel indul az év a fürdőkben (Napi)
Sok hazai fürdőben drágultak január elején a belépőjegyek. Az áremelés mértéke általában 5-10 százalék körül mozog, de akadnak olyan fürdők, ahol a tavalyinál több mint 10 százalékkal többet kell fizetni a belépőért - derül ki a termalonline.hu összeállításából.
jan. 5
7:42
Rengett a föld Nagykanizsa környékén (Alternatív Energia)
Azért nem volt nagyon durva.
jan. 5
7:48
450 ezer magyar nem fért hozzá időben az orvosi ellátáshoz (Napi)
2017-ben a KSH becslése szerint mintegy 450 ezer magyar orvosi ellátási szükséglete maradt kielégítetlenül, szemben a 2010-es 750 ezerrel - derül ki többek között a KSH 2018-as Egészségügyi Évkönyvéből. Lakhely, iskolai végzettség és jövedelemszint jelentősek az eltérések, Észak-Magyarországon például a lakosság 8,5 százaléka, a régiós átlag közel
jan. 5
7:48
Több mint két évtizede segíti a pécsi családokat (Hírstart)
Az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ az év dolgozójának választotta, s polgármesteri elismerésben is részesült a közelmúltban Rumann Anita, aki több mint két évtizede segít a nehéz sorsú családokon.
jan. 5
7:54
Áder János szerint nincs jobboldali és baloldali klímaváltozás, de klímavészhelyzetet hirdetni csak retorikai fogás (168 Óra Online)
Nincs jobboldali és baloldali klímaváltozás - hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, amelyben közmegegyezést, nemzeti minimumot sürgetett a kérdésben.
jan. 5
8:00
Mind a kormánypárti, mind az ellenzéki politikusok megemelték a fizetésüket, közben a mentősöknek alig jutott pénz (ATV)
Tartsanak velünk vasárnap este az ATV-n!
jan. 5
8:12
Horváth László: a gyöngyöspatai iskolaügy a Soros-hálózat pénzszerző akciója (888.hu)
A Soros-hálózat pénzszerző akciójának nevezte szombati sajtótájékoztatóján a térség fideszes országgyűlési képviselője a gyöngyöspatai iskola szegregációs ügyét, amelyben – a Kúria tavaly december 2-i, jogerős döntése értelmében – a helyi önkormányzatnak és a tankerületnek mintegy 100 millió forintot kell kifizetnie az érintett családoknak.
jan. 5
8:12
Áder János: Nincs jobboldali vagy baloldali klímaváltozás (Bankmonitor)
A főváros új ellenzéki vezetése által kihirdetett klímavészhelyzetet egy deklarációnak nevezte. Önmagában deklarálni, hogy klímavészhelyzet van, nem több, mint politikai retorikai fogás – vélekedett.
jan. 5
8:21
A viharos északi szél felszaggatja a felhőtakarót, riasztást adtak ki a Dunántúlra (Propeller)
Erős, több helyen viharos északias áramlással hidegebb és szárazabb levegő érkezik térségünk fölé, így vasárnap napos, de szeles időre van kilátás. Mindenütt felszakadozik a felhőzet, és a gyengén, illetve közepesen felhős ég mellett felhőátvonulásokra lehet számítani többórás napsütéssel. Keleten lehet egy-egy futó hózápor. Az északi szél nagy te
jan. 5
8:24
Döbbent, gyászoló barátok, kollégák, tisztelők emlékeznek Gesztesi Károlyra (ATV)
Mint arról beszámoltunk, szombaton elhunyt Gesztesi Károly színművész. Most barátai, tisztelői, kollégái emlékezéseiből válogattunk.
jan. 5
8:24
Az Ötöslottó nyerőszámai az 1. héten (Pénzcentrum)
Kihúzták az Ötöslottó 2020/1. heti nyerőszámait, melyet ezúttal is élőben közvetített a Pénzcentrum. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a várható főnyeremény 3 580 millió forint lesz a 2. héten. Az Ötöslottó...
jan. 5
8:27
Megmozdult a föld Nagykanizsánál (Propeller)
Kisebb földrengés volt vasárnapra virradó éjjel Nagykanizsától 11 kilométerre délre – közölte az MTI-vel a Magyar Tudományos Akadémia szeizmológiai obszervatóriuma. Az éjjel 2.13 perckor keletkezett földmozgás 3,5-ös volt a Richter-féle skála szerint, esetleges hatásairól, károkról nem érkezett bejelentés az obszervatóriumba – tájékoztatott a CSFK
jan. 5
8:30
Fontos ügyben szólalt meg Áder János (Napi)
Nincs jobboldali és baloldali klímaváltozás - állapította meg Áder János köztársasági elnök a Kossuth rádióban és közmegegyezést, nemzeti minimumot sürgetett a kérdésben.
jan. 5
8:30
Áder politikai retorikai fogásnak tartja, hogy Budapesten klímavészhelyzetet hirdettek (444.hu)
De amúgy a köztársasági elnök szerint nincs olyan, hogy jobb- vagy baloldali klímaváltozás.
jan. 5
8:30
Áder János: Nincs jobboldali vagy baloldali klímaváltozás (Hírstart)
A főváros új ellenzéki vezetése által kihirdetett klímavészhelyzetet egy deklarációnak nevezte. Önmagában deklarálni, hogy klímavészhelyzet van, nem több, mint politikai retorikai fogás – vélekedett.
jan. 5
8:33
Áder János: nincs jobboldali vagy baloldali klímaváltozás (Propeller)
Nincs jobboldali és baloldali klímaváltozás – hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, amelyben közmegegyezést, nemzeti minimumot sürgetett a kérdésben. Az államfő a rádióinterjúban kiemelte: újévi köszöntőjében tudatosan nem használta a klímavédelem szót, mert a teremtett világ megőrzésének csak e
jan. 5
8:36
Áder: a klímavészhelyzet kihirdetése nem több, mint politikai retorikai fogás (ATV)
Nincs jobboldali és baloldali klímaváltozás - hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, amelyben közmegegyezést, nemzeti minimumot sürgetett a kérdésben.
jan. 5
8:36
Áder János: Nincs jobboldali vagy baloldali klímaváltozás (Hírstart)
"Miért ne lehetne közmegegyezés, nemzeti minimum, konszenzus, hogy ebben a kérdésben értsünk egyet és közösen dolgozzunk?"
jan. 5
8:42
Földrengés volt Nagykanizsa környékén (Napi)
Kisebb földrengés volt vasárnapra virradó éjjel Nagykanizsa közelében.
jan. 5
8:42
Áder politikai retorikai fogásnak tartja, hogy Budapesten klímavészhelyzetet hirdettek (Hírstart)
De amúgy a köztársasági elnök szerint nincs olyan, hogy jobb- vagy baloldali klímaváltozás.
jan. 5
8:48
Tragédia után, tanulság nélkül (Alternatív Energia)
Immáron hónapok óta nem kapunk választ a hajózási terület felügyeletével is megbízott Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztériumtól

Keresés