2020. január 2. csütörtök

jan. 2
0:03
Újévi baba - Kislány lett az első fővárosi újszülött 2020-ban - ezt a nevet kapta (Blikk)
Kislány lett az első fővárosi újszülött.
jan. 2
0:07
Éjfél után egy perccel születtek - Ők ketten a leggyorsabb magyar újévi babák (Blikk)
Vidéken két helyen, Nagykanizsán és Baján is született gyermek éjfél után 1 perccel.
jan. 2
0:11
Pokoli éjszakája volt a mentőknek: ennyi baleset történt, ennyi részeget kellett kórházba vinni – Itt vannak a számok (Blikk)
Idén is több baleset történt pirotechnikai eszközök miatt - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerda reggel az MTI-vel.
jan. 2
0:15
Így változik meg az élet Magyarországon 2020-ban – Ez vár ránk mától (Blikk)
A négygyermekes édesanyák, a falun építkezők és a meddő párok kapnak nagy segítséget az újévben.
jan. 2
0:19
Elkeserítő: kiderült, mennyien kerültek detoxikálóba szilveszter éjjelén – Egy budapesti házibuliban nagy baj történt (Blikk)
Csak Budapesten mintegy hatvanan kerültek a detoxikálóba szilveszter éjjelén - számolt be az M1 aktuális csatorna szerda déli Híradójában.
jan. 2
0:23
Így köszöntötte a kormány az újévi babákat (Blikk)
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára azt kívánta az év első újszülöttjeinek és családjaiknak, hogy generációkon keresztül jó egészségnek örvendjenek.
jan. 2
0:27
Így szilvesztereztek politikusaink (Blikk)
Nem verik nagydobra a politikusok, hogy hol és hogyan szilvesztereztek. A közösségi oldalaikon – ritka kivételektől eltekintve – alig-alig számoltak be arról, hogyan töltötték az év utolsó napját, noha nagyon sokan megosztják életük szinte minden mozzanatát.
jan. 2
0:31
Lesújtó: több mint 200 részeget vittek kórházba szilveszterkor, minden tizedik gyerek volt – Zacher Gábort nem lepték meg az adatok (Blikk)
Tűzijáték okozta sebeket láttak el az orvosok, petárdával dobálták az állatmentőket, mások wellnesshotelban mulattak – így szilveszterezett az ország.
jan. 2
0:35
Megvan az új év első magyar pofátlan autósa (Blikk)
A bpiautosok.hu egy luxusterepjáró sofőrjéről tett közzé egy felvételt, amint az gátlástalanul áthajt két piros lámpán, valamint folyamatosan irányjelzés nélkül vált sávot.
jan. 2
0:39
Meleg és áram lesz a kidobott karácsonyfákból (Blikk)
A napokban lekerülnek a díszek a karácsonyfákról, így ünnepi díszből átváltoznak hulladékká. A fővárosban a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. becslése szerint körülbelül 500-600 ezer tűlevelű kerül ki az utcára, így ezt a mennyiséget kell kezelni, illetve a hasznosításukat megoldani.
jan. 2
0:48
Három testvére várja haza Nógrád első babáját, Emmát (Hírstart)
Fábián Emma az év első napján látta meg a napvilágot a balassagyarmati Kenessey Albert Kórház szülészeti osztályán, reggel 7 óra 10 perckor.
jan. 2
1:36
Emmi: Jelentős eredményeket értünk el az egészségügyben (Hírstart)
Az elmúlt másfél évben az egészségügyben jelentős változások történtek, amelyek célja a családok egészségének támogatása, a hatékonyabb megelőzés és a biztonságos, magas színvonalú betegellátás erősítése, valamint az egészségügyi dolgozók megbecsültségének további javítása volt – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).
jan. 2
3:48
Jó hírt kaptak a sportrajongók: megmenekültek kedvenc csatornáik (Hírstart)
Jól indul az év a sportrajongóknak: marad a Sport1 és a Sport2 is a Digi kínálatában - számol be a Nemzeti Sport.
jan. 2
5:18
Hamarosan eldől, hogy a Fidesz tagja marad az Európai Néppártnak vagy sem (ATV)
Valószínűleg január végén vagy február elején dől el, hogy a Fidesz tagja marad az Európai Néppártnak vagy sem. Az ATV Híradónak nyilatkozó szakértők máshogy látják a magyar kormánypárt helyzetét: Szent-Iványi István szerint az a valószínűbb, hogy a Fidesz önként kilép a Néppártból, míg Pulai András inkább azt valószínűsíti, hogy a politika felülír
jan. 2
5:54
Áder János: Felelősek vagyunk a teremtett világért (Magyar Nemzet)
Észre kellene venni, hogy ha bajban van a természet, annak részeként az emberiség is bajban van – figyelmeztetett az államfő.
jan. 2
6:00
Hatodik éve nőnek dinamikusan a bérek (Magyar Nemzet)
A kormány mindent megtesz azért, hogy Magyarország biztonságos ország maradjon, ahol mindenki, aki akar, tudjon dolgozni és munkájáért megfelelő bért kapjon.
jan. 2
6:03
Mi lesz januárban? Az összes fontos dátum és határidő egy helyen (Eduline)
Milyen dátumokra és határidőkre kell figyelniük a középiskolába, illetve a felsőoktatásba jelentkezőknek, a szülőknek és a diákoknak? Itt a teljes lista.
jan. 2
6:12
„Tanítanivalóan hülyék voltunk” - Erősödő belső kritika mellett vonják le a választás tanulságait a Fideszben (Népszava)
Még januárban levonja az önkormányzati választás konzekvenciáit a Fidesz elnöksége – értesült lapunk. Erősödik a belső kritika. Felkészül Habony Árpád.
jan. 2
6:12
Gyurcsány Ferenc kivetette hálóját a gyanútlan fiatalokra (Magyar Nemzet)
Egyelőre a kormánypárti oldalon sincs olyan Gyurcsány üzeneteivel ellentétes narratíva, amely kifejezetten a fiatalok szavazóközönséget célozná meg – mondta Kiszelly Zoltán.
jan. 2
6:18
Két határsértőt fogtak el a rendőrök Békés megyében (Police)
Két határsértőt fogtak el a rendőrök Békés megyében Békés Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 01. 02., cs - 05:53 A magukat algír és etióp állampolgárnak valló külföldieket előállítják.
jan. 2
6:18
Megrendezhető a 2023-as atlétikai világbajnokság Budapesten (Magyar Nemzet)
Nincs akadálya, hogy felépüljön Budapesten a 2023-as világbajnokságra az atlétikai központ. A kormány határozatban erősítette meg és támogatólag jóváhagyta a Fővárosi Közgyűlés november 27-i határozatai.
jan. 2
6:24
Támogatja a kormány a Makovecz-épületek felújítását (Napi)
A Makovecz Imre-életmű gondozására 12 milliárd 420 millió forintot hagyott jóvá a kormány, a program 30 épületet érint.
jan. 2
6:30
Komoly döntés előtt a nyolcadikosok (Magyar Nemzet)
Két hetük van felkészülni a középiskolába készülő diákoknak a központi írásbeli felvételire, a kiszemelt tanintézmények közül azonban ráérnek a vizsga után is választani.
jan. 2
6:42
Kábítószergyanús anyag volt a zsebében (Police)
Kábítószergyanús anyag volt a zsebében Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 01. 02., cs - 06:36 A rendőrök elfogták a 29 éves győrszemerei férfit.
jan. 2
6:42
Csaknem 24-25 ezer ápoló hiányzik az egészségügyből (ATV)
Továbbra is nagyon leterheltek a fekvőbeteg-ellátásban dolgozó ápolók, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) adatai szerint csaknem 24-25 ezer ápoló hiányzik az egészségügyi ellátás rendszeréből - írta a Világgazdaság csütörtökön.
jan. 2
6:42
25 ezer ápoló hiányzik az egészségügyből (HVG)
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szerint továbbra is nagyon leterheltek a fekvőbeteg-ellátásban dolgozó ápolók.
jan. 2
6:45
Budapesten biztos többsége van az ellenzéknek (Népszava)
A fővárosban a pártpreferenciával rendelkező biztos szavazók 40 százaléka a Fidesz mögött áll, miközben a budapestiek 46 százaléka az ellenzéket – erősorrendben: a Demokratikus Koalíciót
jan. 2
6:48
Többe kerül a tram-train járműtelepének építése (Napi)
A kormány 1 milliárd forinttal megemelte a „Szeged–Hódmezővásárhely tram-train rendszerhez szükséges járműtelep építése” című projekt támogatását, így az 4 milliárd 481 millió forintot tesz ki.
jan. 2
6:48
Elemző: az egészségügy 8 pontos átalakítási terve nem ad választ a fontos kérdésekre (ATV)
A Két ünnep között jelent meg az a miniszterelnök által aláírt kormányhatározat, amely az egészségügy 8 pontos átalakítási terveit tartalmazza. A dokumentum feladatokat és határidőket szab meg Kásler Miklós egészségügyi miniszternek és tárcájának. Az elemző szerint azonban ez a nyolc pont nem alkalmas arra, hogy hosszútávú változást hozzon létre az
jan. 2
6:51
25 ezer ápoló hiányzik a magyar egészségügyből (Propeller)
Messze elmarad az OECD-államok átlagától az ápolói létszám Magyarországon: míg itt valamivel több, mint hat ápoló jut ezer lakosra, addig Németországban 12, Svájcban 16. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) felmérése szerint Budapesten és Pest megyében a legalacsonyabb a folyamatos munkarendben dolgozó szakképzett ápolók száma, miköz
jan. 2
6:54
24-25 ezer ápoló hiányzik (Infostart)
Továbbra is nagyon leterheltek a fekvőbeteg-ellátásban dolgozó ápolók - írta a Világgazdaság.
jan. 2
6:54
Eltűnés miatt keressük Kolompár Józsefet (Police)
Eltűnés miatt keressük Kolompár Józsefet Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 01. 02., cs - 06:38 A soproni nyomozók a lakosság segítségét kérik az ismeretlen helyen tartózkodó fiatal megtalálásához.
jan. 2
6:54
Belerondítanak a dunai panorámába (24.hu)
Lenyomott egy egész társasházat Boros Attila, a kötvényüzlet egyik főszereplője. A lakók tudta és beleegyezése nélkül húzott fel egy szintet a Duna-parti épület tetejére.
jan. 2
6:54
Orbánnal illusztrálja a demokráciát lebontó, fasisztoid diktátorokról szóló írását a világ egyik vezető lapja (Hírstart)
A The Times szerint ugyanakkor Magyarországon némi külső megrázkódtatás vagy belső válság hatására megkérdőjeleződhet a rendszer legitimitása.
jan. 2
6:56
25 ezer ápoló hiányzik az egészségügyből (Hírstart)
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szerint továbbra is nagyon leterheltek a fekvőbeteg-ellátásban dolgozó ápolók.
jan. 2
6:58
Nagy változás előtt a Fidesz – Habony Árpád újra a startvonalon (Hírstart)
Még januárban levonja az önkormányzati választás konzekvenciáit a Fidesz elnöksége – értesült a Népszava. Erősödik a belső kritika. A Népszavának nyilatkozó – de névtelenséget kérő – fideszes polgármesterek közül volt, aki már azon bosszankodott, hogy a „központból küldtek le” embereket, más inkább azt kifogásolta: a tanácsadásért fizetniük kellet
jan. 2
7:03
Felvételizők, figyelem! Csak egy jogcímen kaphattok többletpontot nyelvtudásért (Eduline)
Ha van nyelvvizsgám és emelt szintű érettségit is teszek ugyanazon nyelvből, akkor mindkettőért jár többletpont? Ezt a szabályt minden felvételizőnek tudnia kell.
jan. 2
7:06
19-re kellene lapot húznia az ellenzéknek (444)
2019 két országos választása nagyon más eredményt hozott, pedig a fideszes tábor nem lett kisebb. Az ellenzéki összefogást a kényszer tákolta össze, de 2022-re ettől nem lett sokkal egyszerűbb a képlet. A Fidesz pedig kommunikációs válságba került: óvatos nyitással morzsolja az ellenállást, vagy kemény csapásokkal tartsa fenn a tábor harci kedvét?
jan. 2
7:12
Itt van minden, ami a Hableány-katasztrófával kapcsolatban történt (Napi)
2019 egyik legnagyobb nemzetközi figyelmet kiváltó eseménye egyben a legtragikusabb is. Május végén sodorta el a Viking Sigyn szállodahajó a Hableány turistahajót, a baleset 28 áldozatot követelt. Az ügyben máig maradtak olyan kérdések, amelyre nem érkezett igazán megnyugtató válasz, például a szállodahajó vizsgálatával kapcsolatban. Közben a Vikin
jan. 2
7:12
Orbánnal illusztrálta fasisztoid diktátorokról szóló írását a The Times (Hírstart)
.
jan. 2
7:15
25 ezer ápoló hiányzik Magyarországról (NLC)
Amíg Magyarországon valamivel több mint hat ápoló jut ezer lakosra, addig Németországban 12.
jan. 2
7:18
Patthelyzet a Sorsok Házában: se veled, se nélküled (Népszava)
Az üresen álló emlékközpont még nem az EMIH tulajdona, a beígért 2 milliárd forintot sem Köves Slomó felekezete kezeli. A Mazsihiszt nem lesz könnyű kihagyni.
jan. 2
7:24
60 helyett 116 (Police)
60 helyett 116 Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 01. 02., cs - 07:16 Újabb gyorshajtóval szemben intézkedtek a tatabányai rendőrök.
jan. 2
7:24
Rengeteg szemetet hagytak maguk után a fővárosi szilveszterezők (HVG)
Az FKF munkatársai szerdán reggel 6-kor nekikezdtek a takarításnak, amellyel a kora délutáni órákban végeztek.
jan. 2
7:27
Kásler miniszter kontroll nélkül dönthet a színházi vezetők sorsáról (Propeller)
Az emberi erőforrások minisztere egy rendelet szerint akár hasraütésszerűen is dönthetne ezentúl a függetlenek támogatásáról, miután a törvény végrehajtási rendeletéből a múlt év utolsó előtti napján törölték a kérelmeket elbíráló szakmai kuratóriumot. Március elsejéig kell megállapodniuk az önkormányzatoknak arról az állammal, hogy az önkormányza
jan. 2
7:29
Elképesztő mennyiségű szemét maradt szilveszter után (Propeller)
Az FKF 27 takarító- és szállító célgéppel, valamint 253 emberrel végezte feladatait a szabadtéri rendezvények helyszínein és az odavezető útvonalakon. Mintegy 190 köbméter hulladékot takarítottak össze az Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. munkatársai a fővárosban a szilveszteri ünneplés után. Az FKF közleményében azt írta: a társa
jan. 2
7:30
Egy nap (Police)
Egy nap Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 01. 02., cs - 07:20 Mindössze ennyi időre volt szükségük a komáromi rendőröknek, hogy elfogják egy lopás elkövetőjét.
jan. 2
7:30
Egy újabb kedvezmény az anyáknak (Magyar Nemzet)
.
jan. 2
7:33
Megemlékeztek a Hableányról a Margit híd alatt (NLC)
Ha arra járunk, mindig eszünkbe juthat a tragédia.
jan. 2
7:33
A fővárosban tartja fölényét az ellenzék (Propeller)
A fővárosban a pártpreferenciával rendelkező biztos szavazók 40 százaléka a Fidesz mögött áll, miközben a budapestiek 46 százaléka az ellenzéket – erősorrendben: a Demokratikus Koalíciót (DK), a Momentumot, illetve az MSZP-t és a Párbeszédet – támogatja – derül ki a Publicus Intézet felméréséből. Így nem jelent gondot, hogy a fővárosban a Jobbik

Keresés