2019. december 30. hétfő

dec. 30
0:03
Most jelentették be: újabb gazdaságvédelmi akciótervvel készül a kormány 2020-ra (Blikk)
Az Európai Unió gazdaságának lassulása és a világgazdasági kockázatok miatt a Pénzügyminisztérium 2020 első felében újabb gazdaságvédelmi akciótervet terjeszt a kormány elé - közölte vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára.
dec. 30
0:07
Minden idők legjobb magyar eredményét várja a 2020-as tokiói paralimpián Szabó László (Blikk)
Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke minden idők legnagyobb csapatával, minden idők legjobb eredményét szeretné elérni a 2020-as tokiói paralimpián.
dec. 30
0:11
Még nincs vége a politikai szexbotrányoknak? Íme a legfrissebb fejlemény, az ellenzéki politikus is megszólalt az ügyben (Blikk)
Könnyen lehet, hogy még messze nincs vége a politikai szexbotrányoknak, melyek alapjaiban határozták meg a 2019-es esztendőt hazánkban. Január elsején ugyanis lejár az a határidő, amit a magát az Angyal ügyvédjének nevező, egyelőre ismeretlen blogger ígért meg két ellenzéki politikusnak, ha nem távoznak eddig az időpontig a közéletből.
dec. 30
0:15
Megérkeztek a hatos lottó nyerőszámai is: gondolta volna, hogy majd éppen ezeket a számokat húzzák ki? (Blikk)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 52. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
dec. 30
0:19
Figyelem, senki ne egyen belőle: fertőzött sajtot hívott vissza a Lidl (Blikk)
Német hatóságok értesítették a NÉBIH-et, hogy egy francia lágy sajtban E. coli baktérium szennyezettséget mutattak ki. A termék (Milbona Selection Brie de Nangis francia lágy sajt, 100g) hazánkban csak a Lidl üzleteiben volt kapható.
dec. 30
0:23
Kétszer annyi nőt ápolnak a Budapest Hospice Házban, mint férfit – Az is kiderült, mi lehet ennek az oka (Blikk)
Kétszer annyi nőnemű beteget ápolnak a Budapest Hospice Házban, mint férfit - írja a 24.hu.
dec. 30
0:27
Döbbenetes összeg: tízmilliárdokat osztogatott szét az év végén a kormány – Mutatjuk, mire ment el ez a hatalmas összeg (Blikk)
Úgy látszik, jól spórolt a kormány! Idén is annyi az elkölthető pénz a magyar költségvetésben, hogy Orbán Viktor (56) kormánya még a két ünnep közötti, meghitt időszakban is el tud belőle költeni néhány tízmilliárd forintot.
dec. 30
0:31
Tűzijáték igen, petárda nem: hiába mondják, hogy veszélyes, a többség a rémhírek ellenére is fittyet hány a tilalomra (Blikk)
Bár egész évben tilos a petárdák használata, sok ember, fittyet hányva a szabályra, az évbúcsúztatás kötelező kellékeként tekint rá. Annak ellenére teszik, hogy az új év első hírei évről évre arról szólnak, hogy petárda csonkolt meg végtagot vagy okozott súlyos sérülést.
dec. 30
0:35
Hiába növekszik a sajátos nevelési igényű gyermekek száma, egyre kevesebb itthon a gyógypedagógus (Blikk)
Alig több, mint 9700 gyógypedagógus dolgozik az országban, derült ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelési tájékoztatójából - olvasható a 444.hu-n.
dec. 30
0:36
Egyre több a fejlesztésre szoruló diák, miközben nincs elég gyógypedagógus (Hírstart)
Gyorsabban nő a sajátos nevelési igényű gyerekek száma, mint az őket segítő szakembereké.
dec. 30
0:39
Óriási bulikkal és koncertekkel köszön be a 2020-as esztendő (Blikk)
Nem kell tízezreket kifizetni a szilveszteri mulatságra, országszerte ingyenes bulik várnak mindenkit. Aki ezek közül választ, öltözzön fel jól, mert megjött az igazi tél, éjjel mínuszfokok lesznek, de legalább esernyőt biztosan nem kell magukkal vinniük.
dec. 30
1:54
2020 a vevők éve lesz az ingatlanpiacon (Hírstart)
Várhatóan a vevők éve lesz 2020 az ingatlanpiacon – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője az M1 aktuális csatornán. Fotó: Pixabay A szakértő szerint 2019 első hónapjaiban több adásvételt kötöttek, mint az előző év azonos időszakában, ám ez a lendület folyamatosan kifulladt. Nyár közepe óta – elsősorban a jó hozamot biztos
dec. 30
4:03
Dőlt belőle a vér: így mentette meg a sérült férfi életét Hajni a budapesti éjszakában ???? (Blikk)
A hősök köztünk élnek, névtelenek és csendesek – kiskora óta mélyen hitt ebben a Kispesten élő nyomdászlány, Balogh Hajni (24). Azonban gondolni sem mert arra, hogy egyszer eljön az idő, amikor maga is egy csapásra hőssé válik.
dec. 30
4:09
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (GazdaságPortál)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 52. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: Nyerőszámok: 1 (egy) 10 (tíz) 14 (tizennégy) 31 (harmincegy) 33 (harminchárom) 41 (negyvenegy) Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 35 darab, nyereményük egyenként 429.840 forint; 4 találatos sze
dec. 30
5:18
Komoly változások elé nézünk január 1-től (ATV)
Az Európai Unió gazdaságának lassulása és a világgazdasági kockázatok miatt a Pénzügyminisztérium 2020 első felében újabb gazdaságvédelmi akciótervet terjeszt a kormány elé. Változás januártól, hogy a 4 vagy többgyermekes édesanyáknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük. Év közepétől minden vállakozónak így a KATÁ-soknak is át kell térniük az
dec. 30
5:33
Ez volt az idei év 7 legkegyetlenebb gyilkossága (Ripost)
Ép ésszel felfoghatatlan, hátborzongató gyilkosságok történtek 2019-ben. Az óévet búcsúztatva a Ripost számba vette azokat az emberölési ügyeket, melyek az egész országot felkavarták. Hét eset 2019-ből, melyekben az a közös, hogy mindegyiket rendkívül brutális módon követték el.
dec. 30
5:36
Már gyűjtik az ajánlásokat Dunaújvárosban (Hírstart)
Fejér megyei időközi választás
dec. 30
5:42
Javult a magyar háztartások életszínvonala (Hírstart)
Javult a háztartások jövedelmi helyzete és nőtt a fogyasztás is tavaly; az egy főre jutó éves bruttó jövedelem 2018-ban elérte az 1 millió 815 ezer forintot, 10,4 százalékkal volt magasabb, mint 2017-ben - írta hétfői számában a Világgazdaság a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira hivatkozva.
dec. 30
5:42
Magyarok százmilliói úsztak el, soha vissza nem kapják: a hatóság tehetetlen (Pénzcentrum)
Az elmúlt évtized - annak is különösen a második fele - rendkívül izgalmas volt a lakossági pénzügyek terén. Nem túlzás azt állítani, hogy olyan - sokszor botrányos, máskor örömteli - események történtek, amelyek szinte teljes egészében...
dec. 30
5:54
Lejárató kampányokban és akciókban jó igazán a baloldal (Bankmonitor)
A Momentum és a Párbeszéd külföldi tréningeken kiképzett professzionális zavarkeltői az utcán és az Országgyűlésben a látványos képek kedvéért igyekeznek rendőri beavatkozást kiprovokálni.
dec. 30
6:15
Utolsó utáni pillanatban lép a kormány (Alternatív Energia)
Kétlelkűek a szakértők a kormány egészségügyi átalakítási tervei láttán: üdvözlik a régen késő cselekvést, ám csak találgatni tudják a valódi szándékot.
dec. 30
6:24
Karácsony Gergely mégsem mondott le (Bankmonitor)
Karácsony Gergely főpolgármester továbbra is a Párbeszéd társelnöke, annak ellenére, hogy a politikus az ellenzék közös főpolgármester-jelöltjévé választása előtt megígérte: lemond párttisztségéről.
dec. 30
6:27
Szerdától nő az üzemanyagok biológiai eredetű összetevőinek az aránya (Propeller)
A kormány döntése értelmében szerdától emelkedik a biológiai eredetű összetevők bekeverendő aránya az üzemanyagokban, az intézkedéssel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz. A régi típusú autót használóknak célszerű ellenőrizni, hogy lehet-e kocsijukba az új üzemanyagból tankolni. A 95-ös oktánszámú be
dec. 30
6:30
400 millió forint állami támogatásból építenek ortodox templomot Hévízen (ATV)
400 millió forint állami támogatásból épít ortodox templomot Hévízen a görögkeleti egyház. A város polgármestere elmondta, hogy magánszemélyektől vásárolt az egyház területeket, ahol egy olyan épületet húznak fel, amely megfelel a helyi előírásoknak. Hévízen 300-400 ezer vendégéjszakát töltenek el orosz ajkú turisták, akiknek már eddig is tartottak
dec. 30
6:36
Szerdától nő az üzemanyagok biológiai eredetű összetevőinek az aránya (Hírstart)
A kormány döntése értelmében szerdától emelkedik a biológiai eredetű összetevők bekeverendő aránya az üzemanyagokban, az intézkedéssel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz. A régi típusú autót használóknak célszerű ellenőrizni, hogy lehet-e kocsijukba az új üzemanyagból tankolni. A 95-ös oktánszámú be
dec. 30
6:36
Extra segítséget kapnak az ELTE informatika szakos hallgatói (Bankmonitor)
A nagyarányú lemorzsolódás miatt az egyetemek nem tudnak annyi diplomás pályakezdőt kibocsátani, mint amennyire az informatikai ágazatnak szüksége lenne.
dec. 30
6:36
Hazavitte a megszúrt férfit a hős magyar lány (Ripost)
A kispesti nyomdászlány, Balogh Hajni sosem gondolta volna, hogy egyszer hős lesz belőle! De most megmentette valaki életét...
dec. 30
6:38
Jön az újabb gazdaságvédelmi akcióterv (Hírstart)
2020 első felében csökkenthetik a vállalkozások adóterheit - jelentette be a Pénzügyminisztérium államtitkára.
dec. 30
6:38
Ilyen idő lesz ma a kegyetlenül hideg hajnal után (Ripost)
Szép napsütés jön, bár kemény hideg lesz. De ha ezt az éjszakát kibírtuk, enyhülésnek fogjuk érezni a nappalt...
dec. 30
6:42
Komoly változások elé nézünk január 1-től (Hírstart)
Az Európai Unió gazdaságának lassulása és a világgazdasági kockázatok miatt a Pénzügyminisztérium 2020 első felében újabb gazdaságvédelmi akciótervet terjeszt a kormány elé. Változás januártól, hogy a 4 vagy többgyermekes édesanyáknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük. Év közepétől minden vállakozónak így a KATÁ-soknak is át kell térniük az
dec. 30
6:45
6 tipp, hogy betartsd az újévi fogadalmad (Ez a lényeg)
Egészségesebb életmód, fogyás, rendszeres iskolai felkészülés, kevesebb szükségtelen vásárlás? Még órákig sorolhatnánk a dolgokat, amiket eddigi életünk során már mind megfogadtunk a szilveszteri pezsgőnyitás közben.
dec. 30
6:48
Budapest nem hisz Orbán mosolyoffenzívájának (Alternatív Energia)
A budapestiek többsége azt szeretné, ha a kormány a jövőben nem szipkázná el teljesen a fővárosban megtermelt bevételeket – derült ki a Publicus Intézet felméréséből.
dec. 30
6:48
Figyelem! Eddig érvényesek az idei autópálya-matricák (ATV)
Január 31-ig érvényesek az idei autópálya-matricák, a 2020-ra szóló megyei és országos úthasználati jogosultságokat ugyanakkor már ebben a hónapban meg lehet váltani.
dec. 30
6:51
Egyre több helyen tiltják be a szilveszteri petárdázást (Propeller)
Több magyar településen is elmarad idén a szilveszteri tűzijátékozás. Veres Pál miskolci polgármester a Facebookon azt írta, az állatok védelmében idén nem tartanak önkormányzati tűzijátékot. Az Index egy olvasója szerint ugyanez a helyzet Szentendrén is, ahol már december 27-én kiírták a város hivatalos Facebookjára, hogy nem lesz tűzijáték szilv
dec. 30
7:12
Gyakran cserélődnek a vezérek a milliárdos pályázatok körül (Napi)
Új vezérigazgatót kapott a Magyar Turisztikai Ügynökség leánycége, amely a milliárdos Kisfaludy-pályázatokat koordinálja. Horváth Péter eddig az Erzsébet-utalványokkal volt elfoglalva, de ott már nincs sok teendő.
dec. 30
7:18
Megpecsételődött az MTA sorsa, Tarlós bömbivel szállt be a kampányba – ez tartotta lázban az olvasókat 2019-ben (III. rész) (ATV)
Kevés emlékezetesebb pillanat maradt annál, mint amikor Tarlós István hangosbemondóval a kezében keveredett szópárbajba a párbeszédes Tordai Bencével az őszi önkormányzati választás előtt. Közben a Microsoftnál kirobbant korrupciós botrány és az MTA lassú agonizálásának végére is pont került azzal, hogy a parlament megszavazta a kutatóintézetek lev
dec. 30
7:21
Január végéig még érvényesek az idei autópálya-matricák (Alternatív Energia)
A 2020-ra szóló úthasználati jogosultságokat ugyanakkor már ebben a hónapban meg lehet váltani.
dec. 30
7:21
Útinform: az ünnepeknek hála gyenge a forgalom (Propeller)
Az M0-s déli részén terelésekre kell számítani. Az Útinform hétfő reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon: - Az ünnepeknek és a téli szünetnek köszönhetően még szokatlanul gyenge a forgalom. Az autópályákon, autóutakon mindenhol jó tempóban lehet közlekedni, baleset nem lassítja az előrejutást. - Az M0-s autóút déli szektorán, Nag
dec. 30
7:23
Már csak felújított norvég mentőhelikopterek repülnek januártól (Alternatív Energia)
Hétfőn délben elviszik az utolsó három osztrák mentőhelikoptert a budaörsi bázisról. Január elsejétől már csak a 2018-ban megvásárolt és felújított norvég gépek repülnek majd a balesetek legsúlyosabb sérültjeiért – tudta meg a Népszava.
dec. 30
7:23
Január végéig érvényesek az idei autópálya-matricák (Propeller)
Január 31-ig érvényesek az idei autópálya-matricák, a 2020-ra szóló megyei és országos úthasználati jogosultságokat ugyanakkor már ebben a hónapban meg lehet váltani. A jogosultságok személyesen és digitális felületeken is megvehetők. Áruk nem változott, az állami útdíjszolgáltató online felületén (ematrica.nemzetiutdij.hu) vásárolva kényelmi díjat
dec. 30
7:24
„A tanya az a hely, ahol el lehet rejtőzni és meg is gyógyulhatunk” (Bankmonitor)
Egy fiatal pár úgy döntött: Budapest rohanása, taposómalma helyett tanyán szeretne élni, és inkább a vidék békességében felnevelni az első gyermeküket, aki hamarosan megszületik.
dec. 30
7:27
Új benzinfajta jön a magyar benzinkutakra (24.hu)
Hazánk is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz.
dec. 30
7:29
Itt a lista a Simonkáéknál lefoglalt vagyonról (24.hu)
A korrupcióval vádolt fideszes képviselő és családja minden vagyonát zár alá vették a hatóságok. Pénzt inkább csak az unokahúgánál találtak.
dec. 30
7:30
Szoláriumot és biliárdasztalt foglaltak le a fideszes Simonka Györgynél (Hírstart)
A vagyonzárolásról készült lista azért is érdekes, mert a kormánypárti politikus vagyonnyilatkozata szerint rendkívül szerényen éldegél.
dec. 30
7:39
Ez az oka, hogy csak vidéken adnak ingyen télikabátot (Ripost)
Ha fázol, vegyél el egy kabátot, ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet – szól a szabadfogas-mozgalom jelmondata. A hideg beálltával idén is országszerte tesznek ki meleg kabátokat rászorulóknak – csak éppen a fővárosban nem. Máris eláruljuk, hogy miért.
dec. 30
7:48
Markáns változás jön a magyar benzinkutakon (Napi)
A kormány döntése értelmében szerdától emelkedik a biológiai eredetű összetevők bekeverendő aránya az üzemanyagokban, az intézkedéssel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz. A régi típusú autót használóknak célszerű ellenőrizni, hogy lehet-e kocsijukba az új üzemanyagból tankolni - írja az MTI.
dec. 30
7:51
A decemberi ünnepeken százmilliárd forintot eszünk meg (Propeller)
Minden bizonnyal kedd délutánig kitart a roham az áruházakban és a termelői piacokon, a családok java most vásárolja meg a friss alapanyagokat az óévbúcsúztató programokra. Az élelmiszerekért egy évvel ezelőtt decemberben mintegy 520 milliárd forintot fizetett a lakosság, ez az összeg idén 560-570 milliárd körül alakul. A karácsonyi, szilveszteri
dec. 30
7:54
Autópálya-matricát használ? Erről jó, ha tud (Napi)
Január 31-ig érvényesek az idei autópálya-matricák, a 2020-ra szóló megyei és országos úthasználati jogosultságokat ugyanakkor már ebben a hónapban meg lehet váltani - írja az MTI.
dec. 30
7:54
Iványi: Meg kellett kongatnunk a vészharangot (Alternatív Energia)
A Guardian arról ír: Magyarországon újabban a hitéleten belül mutatkozik törésvonal.
dec. 30
7:56
Simonka családjának minden vagyonát zár alá vették a hatóságok (Alternatív Energia)
Bőven szerepelnek a lefoglalt tételek között olyanok, amiket a fideszes politikus kifelejtett vagyonnyilatkozatából.

Keresés