2019. december 30. hétfő

dec. 30
0:12
Lendületes évindításra készül a soros EU-elnöki tisztséget átvevő Horvátország (ProfitLine)
Lendületesen indítja az évet az Európai Unió következő soros elnökének tisztségében Horvátország, amelynek kormánya pénteken fogadta el a január 1-jén induló hat hónap részletes programját.
dec. 30
0:12
Lendületes évindításra készül a soros EU-elnöki tisztséget átvevő Horvátország (Hírstart)
Lendületesen indítja az évet az Európai Unió következő soros elnökének tisztségében Horvátország, amelynek kormánya pénteken fogadta el a január 1-jén induló hat hónap részletes programját.
dec. 30
2:06
Az elsőbbségi levél tényleg gyorsabb mint a sima? (ProfitLine)
Ha fontos Önnek, hogy a lehető leggyorsabban, határidőre odaérjen a feladott postai levél, vagy szeretné, hogy a levél címzettje kitüntetett figyelmet élvezzen, akkor erre találta ki a Magyar Posta az elsőbbségi levelet. De mennyivel gyorsabb ez a sima levélnél és mennyivel kerül többe 2019-ben? Mennyibe kerül egy sima és mennyibe kerül egy elsőbbs
dec. 30
3:06
Így alakul a tej ára - egy ábrán mutatjuk (ProfitLine)
felvásárlási ár; 2,8% zsírtartalmú pasztőrözött tej fogyasztói átlagára (forint/liter)
dec. 30
4:06
Albérlet adó számítása 2020-ban - mennyi adót kell fizetni albérlet kiadásakor 2020-ban? (ProfitLine)
Albérlet kiadásakor fizetendő adó kalkulátor 2020-ban. Hogyan kell kiszámítani az albérlet kiadásából származó jövedelem adóját? Milyen típúsú költség elszámolási módszereket alkalmazhat egy albérlet kiadásával foglalkozó magánszemély? Hogyan kell bevallani és befizetni az albérlet kiadásából származó bevételt és adót? Mi a különbség a tételes és a
dec. 30
4:39
Lezárult az Rtl Klub és az Ökumenikus Segélyszervezet közös adománygyűjtése (Márkamonitor)
A 1353-as adományvonalra 50 millió forint értékű pénzadomány és felajánlás érkezett, amit az RTL Magyarország az idén is 10 millió forintos támogatással egészített ki. Az Ökumenikus Segélyszervezet advent első vasárnapjától kezdve egészen az év végéig tartó jótékonysági akció révén gyűjti össze évről évre a szükséges támogatást, hogy az ünnepeken t
dec. 30
4:42
Ezernél is több gépet ad el az Airbus idén, a Boeing szenved (Hírstart)
Átlépi az ezer darabos megrendelési számot az Airbus az idén, eközben versenytársa, a Boeing a 737-esek kiesése miatt az előző évi eladási darabszám töredékét érheti csak el.
dec. 30
5:06
Mitől jobbak a legjobb Munkahelyek? (ProfitLine)
Tovább csökkent a dolgozói elkötelezettség Magyarországon, miközben a Legjobb Munkahelyek egyre jobban kiemelkednek az átlagból – derül ki a Kincentric Legjobb Munkahelyek Program felmérésének adataiból. A kutatás rávilágít, hogy az erős munkavállalói elkötelezettséghez három dolog elengedhetetlen: a szervezeti agilitás, a tehetségfókuszú gondolkod
dec. 30
5:09
Megérkezett a Naftogaz számlájára a 2.9 milliárd dollár a Gazpromtól (NRGreport)
Az ukrán kormány elfogadta a Gazprommal kötött megállapodás szerződéstervezetét, melyet a minszki és berlini egyeztetések után tárgyaltak ki a felek. A szerződés aláírója kijevi oldalról az Igazságügyi Miniszter, Denis Malyuka lesz.
dec. 30
5:12
Ezernél is több gépet ad el az Airbus idén, a Boeing szenved a 737 hiánya miatt (Hírstart)
Átlépi az ezer darabos megrendelési számot az Airbus az idén, eközben versenytársa, a Boeing a 737-esek kiesése miatt az előző évi eladási darabszám töredékét érheti...
dec. 30
5:39
Kevésbé népszerű a virsli-mustár kombó (Márkamonitor)
Tavaly decemberben ötmilliárd forint értékben közel négyezer tonna virslit vásároltak a magyarok, ami 3 százalékos értékbeli és 8 százalékos mennyiségi csökkenés 2017 decemberéhez képest. Az örök kísérő, a mustár forgalma közelít a 600 millióhoz, ami mennyiségben 6700 hektoliter szószt jelent, derül ki a Nielsen kiskereskedelmi indexéből. Minden má
dec. 30
5:51
Jelentősen csökkentette tőkéjét Demján Sándor özvegyének cége (Menedzsment Fórum)
Az üzletviteli tanácsadással foglalkozó Magyar Tőketársaság Zrt.-t a tavaly márciusban elhunyt üzletember, egykoron Magyarország leggazdagabb embere alapította.
dec. 30
5:54
KSH: javult a háztartások anyagi helyzete (Hírstart)
A statisztikai hivatal adatai szerint a háztartások fogyasztása is emelkedett.
dec. 30
5:54
Egészen zárásig tart a bolti roham (AQUA)
Minden bizonnyal kedd délutánig kitart a roham az áruházakban és a termelői piacokon, a családok java most vásárolja meg a friss alapanyagokat az óévbúcsúztató programokra.
dec. 30
5:57
Megérkezett a Naftogaz számlájára a 2.9 milliárd dollár a Gazpromtól (NRGreport)
Az ukrán kormány elfogadta a Gazprommal kötött megállapodás szerződéstervezetét, melyet a minszki és berlini egyeztetések után tárgyaltak ki a felek. A szerződés aláírója kijevi oldalról az Igazságügyi Miniszter, Denis Malyuka lesz.
dec. 30
6:00
Javult a háztartások életszínvonala (Hírstart)
Emelkedtek a jövedelmek, és nőtt a fo­gyasztás is, de az egyes régiók között még mindig jókorák az eltérések.
dec. 30
6:00
Romlott volt a hús, parlagfüvet találtak a táplálékkiegészítőben (AQUA)
Eredményes évet zár a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ügyek igazgatósága (Küi). A hatóság szakemberei 582 ellenőrzést végeztek.
dec. 30
6:09
Azt hiszi, ezúttal minden másképp van? Nézegessen száz éves grafikonokat! (Privátbankár)
Fél a válságtól? Nem tudja, mit hoz a jövő? Azt hallja, hogy új világ köszöntött be, és a régi törvényszerűségek már nem érvényesek? De kételkedik? Gyógyszerként tudjuk ajánlani a sok évtizedes grafikonok nézegetését. De az is lehet, hogy némelyiktől csak még idegesebb lesz. (1. rész.)
dec. 30
6:24
Nem tud leállni a magyar gazdaság (Portfolio)
Az idei év egyik legnagyobb gazdasági meglepetése a magyar 5%-os növekedés volt. A GDP bővülésének erős kontrasztot adott, hogy a világgazdaságban, de különösen Európában érdemi lassulást láthattunk. Így 2019-ben történelmi csúcsra ugorhatott az eurózónával szemben növekedési előnyünk.
dec. 30
6:27
Érdekes folyamat zajlik a Balatonnál (Infostart)
Várhatóan a vevők éve lesz 2020 az ingatlanpiacon - mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője az M1 aktuális csatornán. Beszélt a vidéki és a balatoni ingatlanokról is.
dec. 30
6:39
Fontos változás érkezik, minden banki ügyfelet érint (Infostart)
Ezentúl minden év elején számíthatunk majd olyan levélre, mint ami januárban érkezik majd.
dec. 30
6:39
Életmód márkává válik a N26 (FinTechRadar)
Az egyik korai, és rendkívül menő európai neobanknak számító startup komoly fordulatot tesz.
dec. 30
6:39
Elkelt a félmilliomodik Lexus Suv Európában (Márkamonitor)
A Lexus annakidején az első RX bemutatásával gyakorlatilag forradalmasította a prémium crossoverek piacát, majd 2005-ben, szintén az RX modellel bevezette a környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtást is a szegmensben. Az európai vásárlók ma 3 három Lexus SUV közül választhatnak: a márka a kompakt crossover szegmensben az UX, a közepes crossov
dec. 30
6:54
Javult a háztartások életszínvonala Magyarországon (Hírstart)
Nőtt a fogyasztás is.
dec. 30
6:57
Itt egy ranglista a kocsik valós fogyasztási adataival (Infostart)
Több mint 800 ezer felhasználójának tankolási adatait összesítette a német Spritmonitor.de oldal, így kiderült, melyek a legtakarékosabb autók a valós adatok szerint.
dec. 30
6:57
Uniós pénzeső, elmaradt felzárkózás és Kína előretörése: ezek voltak az évtized nagy trendjei (G7)
Nagyot változott a világ a 2010-es években, de mik voltak a legnagyobb változások? Közgazdászokat, elemzőket kérdeztünk meg arról, hogy szerintük mi volt a hamarosan véget érő évtized legfontosabb trendje.
dec. 30
7:00
A KSH szerint gazdagodtak a magyar háztartások (444.hu)
Az állami hivatal mérései szerint javult a háztartások jövedelmi helyzete és nőtt a fogyasztás is tavaly.
dec. 30
7:06
Így lehet sikeres a távmunka (ProfitLine)
A Magyar Távmunka Szövetség szerint a munkaadók akkor tudják sikeresen bevezetni a távmunkát vagy a rugalmas munkaidőt a munkatársak számára, ha megtalálják azokat az informatikai vagy más egyéb megoldásokat, amelyek segítségével objektívan mérhető a dolgozók teljesítménye.
dec. 30
7:09
Sztarenki Dóra győzelmével ért véget A Konyhafőnök Vip (Márkamonitor)
Sztarenki Dóra fényes győzelmével ért véget A Konyhafőnök VIP – Terítéken a sztárok című gasztro-reality december 20-án, pénteken. A Fináléban, hosszú menetelést követően Róka Adriennenel küzdött meg a Konyhafőnök VIP címért és az ezzel járó 10 millió forintért. A november 11-én indult verseny ezúttal is bizonyított a nézők kedvenceként. Saját, főm
dec. 30
7:21
A szakképzés versenyképessége (Piac és Profit)
A magyar versenyképesség és termelékenység javítása az elmúlt tizenöt-húsz év egyik központi gazdaságpolitikai kérdése volt és maradt. A különböző gazdaságpolitikai programok ellenére ezen a területen nem sikerült áttörést elérni, termelékenységi szintünk jelentősen lemaradt a nyugati országoktól, de a térségtől is. Ezt a jelenséget sokféleképpen m
dec. 30
7:36
Egymilliárd forintos pályázat nyílt kkv-k külpiacra lépéséhez (Hírstart)
A Magyar Multi Program célja a hazai vállalkozások nemzetközi piacokon való megjelenésének előkészítése, támogatása célzott, cégre szabott tanácsadással, képzéssel és egyéni felkészítéssel.
dec. 30
7:39
Megérkezett Szabó István új filmje, a Zárójelentés előzetese! (Márkamonitor)
Február 27-től látható a mozikban Szabó István új filmje, a Zárójelentés. Az Oscar®-, Golden Globe®-, cannes-i Aranypálma és berlini Ezüstmedve-díjas rendező hosszú szünet után, korábbi sikeres filmjei legfontosabb alkotótársaival, Klaus Maria Brandauerrel, Eperjes Károllyal, és Koltai Lajos operatőrrel alkotott új mozifilmet. A filmben olyan kieme
dec. 30
7:42
Január végéig érvényes a 2019-es autópálya matrica (Hírstart)
2020- január 31-ig érvényesek az idei autópálya-matricák, a 2020-ra szóló úthasználati jogosultságokat ugyanakkor már ebben a hónapban meg lehet váltani.
dec. 30
7:42
Érdekes évet zárnak a kötvénypiacok (AQUA)
Páratlan események játszódtak le idén a kötvénypiacokon, ezen belül is leginkább az állampapíroknál. Európában a fejlett országokban megjelent a közgazdaságilag nehezen értelmezhető negatív hozam.
dec. 30
7:51
Fontos pályázat jelent meg a magyar kkv-k számára (Piac és Profit)
Egymilliárd forintos keretösszeggel megjelent a Professzionális felkészítés a tudatos külpiacra lépéshez kis- és középvállalkozások (kkv) számára elnevezésű kiemelt pályázati felhívás - jelentette be a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-nek nyilatkozva.
dec. 30
7:54
A csökkenő áramár nem a lakossági rezsit csökkenti (Üzlet és Utazás)
Január elejétől átrendezik az áramdíj belső szerkezetét, aminek egyik nyertese a kormányfői strómannak tartott csodavállalkozó, Mészáros Lőrinc lehet.
dec. 30
7:54
Már Dél-Korea a legnagyobb befektetőnk (AQUA)
.
dec. 30
8:00
A KSH szerint gazdagodtak a magyar háztartások (Hírstart)
Az állami hivatal mérései szerint javult a háztartások jövedelmi helyzete és nőtt a fogyasztás is tavaly.
dec. 30
8:06
Mennyibe kerül majd egy doboz cigi 2020-ban? (ProfitLine)
2020-ban jelentős változás nem várható a hazai dohánypiaci szabályozásban, így továbbra is a NAV mondja meg, hogy hány forintba kerül egy doboz cigi aktuálisan. A jövedéki törvény 2017 január 1-én életbe lépett szabályozása alapján a dohánytermékek adózárjegyéről lekerült a kiskereskedelmi eladási ár, így azok csak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV
dec. 30
8:06
Külföldön terjeszkedne a céged? Uniós ingyenmilliók érkeztek (Portfolio)
Egymilliárd forintos keretösszeggel megjelent a Professzionális felkészítés a tudatos külpiacra lépéshez kis- és középvállalkozások (kkv) számára elnevezésű kiemelt pályázati felhívás - jelentette be a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-nek nyilatkozva.
dec. 30
8:08
Az év, amikor a Huawei elvesztette a Google-t (Portfolio)
2019-ben tovább folytatódott a Huawei elleni amerikai hadjárat. Már tavaly is voltak csúnya ügyek, Huawei-vezetőket tartóztattak le, az Egyesült Államok pedig folyamatosan nyomást gyakorolt szövetségeseire, hogy tiltsák ki a Huawei-t az 5G hálózatokból. Idén azzal folytatódott a történet, hogy májusban Trump kereskedelmi feketelistára helyezte a kí
dec. 30
8:09
Az Accor eladja az Orbisban lévő 1,06 milliárd eurós részesedését az AccorInvestnek (Márkamonitor)
Az Accor bejelentette, hogy kötelező érvényű megállapodást írt alá az AccorInvesttel az Orbisban lévő 85,6%-os részesedésének értékesítéséről, részvényenként 115 PLN áron. A tranzakció értéke összesen 1,06 milliárd euró. Az eladási folyamat az Orbis részvényekre tett nyilvános ajánlattételen keresztül zajlik. Az AccorInvest 2019. december 17-én  ér
dec. 30
8:12
Szerdától itt az új típusú benzin (Portfolio)
A kormány döntése értelmében szerdától emelkedik a biológiai eredetű összetevők bekeverendő aránya az üzemanyagokban, az intézkedéssel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz. A régi típusú autót használóknak célszerű ellenőrizni, hogy lehet-e kocsijukba az új üzemanyagból tankolni.
dec. 30
8:12
Az Accor eladja az Orbisban lévő 1,06 milliárd eurós részesedését az AccorInvestnek (Hírstart)
Az Accor bejelentette, hogy kötelező érvényű megállapodást írt alá az AccorInvesttel az Orbisban lévő 85,6%-os részesedésének értékesítéséről, részvényenként 115 PLN áron. A tranzakció értéke összesen 1,06 milliárd euró. Az eladási folyamat az Orbis részvényekre tett nyilvános ajánlattételen keresztül zajlik. Az AccorInvest 2019. december 17-én  ér
dec. 30
8:18
Egészen zárásig tart a bolti roham (Hírstart)
Minden bizonnyal kedd délutánig kitart a roham az áruházakban és a termelői piacokon, a családok java most vásárolja meg a friss alapanyagokat az óévbúcsúztató programokra.
dec. 30
8:18
Javult a háztartások életszínvonala (AQUA)
Az egy főre jutó éves bruttó jövedelem 2018-ban elérte az 1 millió 815 ezer forintot, 10,4 százalékkal volt magasabb, mint 2017-ben – írja a Világgazdaság a Ksh adataira hivatkozva.
dec. 30
8:21
Új benzin jön a kutakra (Piac és Profit)
Megváltozik az összetétel: szerdától emelkedik a biológiai eredetű összetevők bekeverendő aránya. Az intézkedéssel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz. A régi típusú autót használóknak célszerű ellenőrizni, hogy lehet-e kocsijukba az új üzemanyagból tankolni.
dec. 30
8:24
Új benzin jön a kutakra (Hírstart)
Megváltozik az összetétel: szerdától emelkedik a biológiai eredetű összetevők bekeverendő aránya. Az intézkedéssel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz. A régi típusú autót használóknak célszerű ellenőrizni, hogy lehet-e kocsijukba az új üzemanyagból tankolni.
dec. 30
8:27
100 milliárdba kerül a szilveszteri pezsgő, virsli és a karácsonyi hal (Üzlet és Utazás)
Ha élelmiszerről van szó, fejenként nagyjából 10 ezer forintos többletköltés jut mindenkire az ünnepek alatt.
dec. 30
8:30
Több száz tonna árut vont ki a forgalomból az idén a Nébih (Portfolio)
Több száz tonna ismeretlen eredetű és veszélyes árut vont ki a forgalomból ebben az évben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ügyek igazgatósága (KÜI) - olvasható a Magyar Nemzet hétfői lapszámában.

Keresés