2019. október 1. kedd

okt. 1
0:27
Alapkőletétellel megkezdődött a Hungexpo revitalizációs programja Budapesten (ProfitLine)
Alapkőletétellel megkezdődött a Hungexpo revitalizációs programja Budapesten, 2021-ig nettó 55 milliárd forintból felújítják és korszerűsítik a meglévő pavilonokat, két új kiállítási csarnokot, egy új fogadóépületet és egy kongresszusi központot építenek - közölte a Hungexpo Zrt. hétfőn az MTI-vel.
okt. 1
1:33
Az Opus Global 7 milliárd forint fölötti Ebitda-t ért el (ProfitLine)
Az Opus Global Nyrt. 7,08 milliárd forint kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt (Ebitda) ért el az idei első félévben, a tavalyi első hathavi 1,7 milliárd forint után - közölte az Opus az MTI-vel hétfőn.
okt. 1
3:03
Románia új jelöltet javasol az Európai Bizottságba (ProfitLine)
Románia új jelöltet javasol az Európai Bizottságba az Európai Parlament (EP) jogi bizottságában (Juri) leszavazott Rovana Plumb helyett - jelentette be hétfőn Viorica Dancila miniszterelnök.
okt. 1
3:33
Több gyermek születhet, ha van nagyszülői segítség (ProfitLine)
Biztos alapot ad a családoknak a generációk közötti jó kapcsolat a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) által készített legfrissebb kutatása szerint, amelynek eredményét hétfőn közölte az intézet az MTI-vel.
okt. 1
4:09
A magyar autóipar termelési értéke egy éven belül elérheti a 10 000 milliárd forintot (ProfitLine)
A magyar autóipar termelési értéke egy éven belül elérheti a 10 000 milliárd forintot - mondta hétfőn Cegléden a külgazdasági és külügyminiszter.
okt. 1
4:33
Továbbra is stabil a magyar gazdaság (ProfitLine)
A Pénzügyminisztérium benyújtotta az Országgyűlésnek a 2018-as év költségvetés végrehajtásáról szóló törvényjavaslatot - közölte a Pénzügyminisztérium hétfőn az MTI-vel.
okt. 1
4:42
A hard Brexit a magyar agrárgazdaságot is érzékenyen érintheti (Agrofórum)
Bár pontosan még nem látható, hogy kilép-e és ha igen, mikor és hogyan lép ki az Egyesült Királyság az Európai Unióból. Az esetleges megegyezés nélküli Brexit hatásai várhatóan több uniós tagország agrárágazatában is feszültséget okoznának – állapították meg legutóbbi véleménycikkükben az Otp Agrár szakértői.
okt. 1
4:45
Az Ey a világ vezető digitális stratégiai tanácsadója (Hírstart)
Az IDC MarketScape független technológiai elemző cég szerint az EY világszinten vezető szerepet tölt be a digitális stratégiai tanácsadási szolgáltatások területén. Az IDC értékelése azt vizsgálta, hogy a tanácsadók hogyan járulnak hozzá a cégek növekedési és költségoptimalizálással kapcsolatos céljaihoz. Az átfogó értékelési kereten alapuló IDC Ma
okt. 1
5:03
315 milliárd tonnás jéghegy szakadt le az Antarktiszról (ProfitLine)
Egy 315 milliárd tonnás darab tört le az antarktiszi Amery parti jégmezőről, a jéghegy 1580 négyzetkilométeres - írta a BBC hírportálja.
okt. 1
5:33
Torinóban már nem közlekedhetnek oldtimer autók (ProfitLine)
Az olasz autógyártás fellegvárában, Torinóban nem közlekedhetnek többé oldtimer autók a Ruotechlassiche olasz hírportál jelentése szerint.
okt. 1
5:42
Magyar Kkv világsikere: forradalmian új hatékonyság a mobil térképezésben (Márkamonitor)
Nagy sikerrel mutatta be legújabb fejlesztését, a GeoMeter®3D intelligens mobil térképező eszközt a magyar tulajdonú INTERMAP Kft. a világ egyik legnagyobb és legismertebb geoinformatikai kiállításán, az InterGeo-n, Stuttgartban, forradalmian új megoldásokat kínálva a térképezés és a térbeli rendszerek területén az infrastruktúrák, az okos városok
okt. 1
5:54
A szélsőséges nyár az ásványvízforgalmat se kímélte, egyszerre tépázta meg és húzta fel (Agrofórum)
A Global Data nemzetközi piackutató szerint 2019. Ii. negyedévében a palackozott ásványvizek forgalma 7 százalékkal 363,8 millió literre csökkent a tavaly bázisidőszakhoz mérten, ami elsősorban a szélsőséges időjárásnak tudható be, de továbbra is Európa élmezőnyébe tartozunk az egy főre jutó fogyasztásban.
okt. 1
5:57
Nagy befektetéseket tervez a Visa Magyarországon, érdekes időszak következik (Portfolio)
Magyarország egy tökéletes piac a növekedésre a Visának, és ezt befektetésekkel is támogatják majd - árulta el Charlotte Hogg, a Visa Europe vezérigazgatója lapunknak. Nagyon érdekes dinamikával rendelkezik ez a piac, mert átfogó változás zajlik a fogyasztói viselkedésben, átmenet zajlik a digitális és mobil világba, és a szabályozási környezet is
okt. 1
6:00
Egy évvel meghosszabbították a KESMA urainak mandátumát (Menedzsment Fórum)
Közben zajlik a jobboldali médiabirodalom koncentrációja.
okt. 1
6:03
Korszerűbb alapanyagú 100 forintosokat hoz forgalomba az MNB (ProfitLine)
Korszerűbb fémötvözetre cseréli a 100 forintos érmék alapanyagát a Magyar Nemzeti Bank; az új érmék jövő májusban kerülhetnek a készpénzforgalomba, mellettük a jelenlegi 100 forintosok is használhatók lesznek - közölte a jegybank az MTI-vel hétfőn.
okt. 1
6:12
A szélsőséges nyár az ásványvízforgalmat se kímélte (Márkamonitor)
A Global Data nemzetközi piackutató szerint 2019. II. negyedévében a palackozott ásványvizek forgalma 7 százalékkal 363,8 millió literre csökkent a tavaly bázisidőszakhoz mérten, ami elsősorban a szélsőséges időjárásnak tudható be, de továbbra is Európa élmezőnyébe tartozunk az egy főre jutó fogyasztásban. A Magyarvíz Kft. nyári eladásaiban is vegy
okt. 1
6:39
Így dolgoztak a brit pénzügyi csalók idén (FinTechRadar)
A csalásszűrő rendszerek 820 millió font ellopását akadályozták meg, de még így is jelentős kárt okoztak a bűnözők.
okt. 1
6:42
Idén is az Accenture a világ legsokszínűbb és legbefogadóbb vállalata (Márkamonitor)
Az Accenture  második egymást követő évben végzett az első helyen a Refinitiv által készített, a világ 100 legsokszínűbb és legbefogadóbb vállalatát rangsoroló Diversity & Inclusion Index listáján.  Az Accenture negyedik éve szerepel az indexben. „Vállalati identitásunk az egyenlőség kultúrájára épül, amely mindenki számára biztosítja a boldogulás
okt. 1
6:42
Mi rágta meg a zöldbab hüvelyeit? (Agrofórum)
H. Kálmán kérdése: A kertemben termesztett zöldbab hüvelyein rovarrágásra utaló károsítást vettem észre. Mi okozhatta a problémát?
okt. 1
6:54
A Magyarországon dolgozó németek és franciák jobban élnek itt, mint otthon (G7)
Mindenféle bevándorlásellenes hadjárat ellenére pár év alatt 46 százalékkal nőtt a Magyarországon dolgozó külföldiek száma. Összeszedtünk mindent, amit tudni lehet róluk.
okt. 1
6:57
Egyre fiatalabb korosztály kezdi meg a nyugdíjas korra történő előtakarékoskodást (Hírstart)
A Groupama Biztosító kutatása alapján a fiatalok leginkább 36 évesen, azaz egyre fiatalabban kezdik el a nyugdíj-előtakarékosságot.
okt. 1
7:00
Új magyar pénzügyi rekord született (Napi)
Rekordszintű, 27 százalékos forgalombővülést produkált a Magyar Faktoring Szövetség 18 tagvállalata 2019 első 6 hónapjában a tavalyi hasonló időszakhoz képest, a faktorált forgalom 2019 első fél évében elérte a 1263 milliárd forintot.
okt. 1
7:03
Rekordot döntöttek a SZÉP-kártya költések (ProfitLine)
Rekordot döntöttek a SZÉP-kártya költések az év első nyolc hónapjában a kártyakibocsátók MTI-nek küldött adatai alapján.
okt. 1
7:06
Kellemetlen hírek a Balatonról (Infostart)
Csaknem negyven százalékkal nőtt öt év alatt a balatoni szállásfoglalások száma, az átlagárak pedig egyetlen év alatt tíz százalékkal emelkedtek.
okt. 1
7:09
Ez most a legnépszerűbb pesti kerület – Mi a siker titka? (Portfolio)
Sokarcú, gyorsan fejlődő és családok számára is egyre élhetőbb a XIII. kerület. Növekvő népszerűségét egyebek között ezek a tulajdonságai adják. Pesten az elmúlt 5-6 évben az élbolyba került és most, hogy a Ferdinánd negyed teret ad új, innovatív lakóingatlan fejlesztéseknek úgy tűnik, még jó ideig kirobbanthatatlan lesz az első pozícióból.
okt. 1
7:09
Új magyar pénzügyi rekord született (Hírstart)
Rekordszintű, 27 százalékos forgalombővülést produkált a Magyar Faktoring Szövetség 18 tagvállalata 2019 első 6 hónapjában a tavalyi hasonló időszakhoz képest, a faktorált forgalom 2019 első fél évében elérte a 1263 milliárd forintot.
okt. 1
7:12
Új partnerrel segíti tovább a hazai cégek növekedését az Ey (Márkamonitor)
Idén júliustól új vezetővel erősíti tovább Magyarország egyik vezető tanácsadó cégét Kónya Zsolt. A szakember kinevezésével huszonkét főre nőtt az EY partnereinek száma. Zsolt célja, hogy segítse az új technológiák használatában a hazai vállalatokat a pénzügyi, beszámolási folyamatok során is. Idén júliustól Kónya Zsolt felel az EY Pénzügyi és Szám
okt. 1
7:15
Új partnerrel segíti tovább a hazai cégek növekedését az Ey (Hírstart)
Idén júliustól új vezetővel erősíti tovább Magyarország egyik vezető tanácsadó cégét Kónya Zsolt. A szakember kinevezésével huszonkét főre nőtt az EY partnereinek száma. Zsolt célja, hogy segítse az új technológiák használatában a hazai vállalatokat a pénzügyi, beszámolási folyamatok során is. Idén júliustól Kónya Zsolt felel az EY Pénzügyi és Szám
okt. 1
7:27
Készpénzletétbe tette át a vagyoni biztosítékát a Neckermann Magyarország (Hírstart)
A cég kaucióbiztosítás helyett választotta a készpénzletétet.
okt. 1
7:29
Eladhatják a magyar Neckermannt - Többen érdeklődnek (Hírstart)
Az osztrák tulajdonos csődje nem jelenti automatikusan a magyar Neckermann csődjét, a magyar leányvállalat pénzügyi helyzete stabil és távol áll a fizetésképtelenségtől – mondta el Neckermann Magyarország ügyvezetője, Békefi Veronika a turizmus.comnak adott interjúban.
okt. 1
7:33
Így változnak az átlagkeresetek (ProfitLine)
teljes munkaidőben foglalkoztatottak; havi nettó átlagkereset; költségvetés és a versenyszféra; forint/hó
okt. 1
7:39
Szomorú hírt kaptak a jövő nyugdíjasai (Hírstart)
A most húszas-harmincas éveikben járó fiatalok több mint fele úgy gondolja, hogy pihenés helyett dolgoznia kell majd nyugdíjas korában, ráadásul a mostani nyugdíjasok helyzetét is egyre küzdelmesebbnek látják – derül ki az OTP Nyugdíjpénztár friss kutatásából.
okt. 1
7:42
Nyolcszázalékos ugrás a magyar uniós pénzeknél (Infostart)
Mintegy 3240 milliárd forintot, a teljes keret 39 százalékát már lehívta Magyarország a 2014–2020-as uniós ciklus forrásaiból.
okt. 1
7:42
Erre is figyelni kell a cégeknek no-deal Brexit esetén (Piac és Profit)
Azok a brit vállalkozások, amelyek Magyarországon csupán adószámmal rendelkeznek, azaz nincs Magyarországon bejelentett székhelyük, telephelyük, de itt terméket, vagy szolgáltatást értékesítenek, 2019. október 31. után csak pénzügyi képviselet útján folytathatják gazdasági tevékenységüket belföldön, no-deal Brexit esetén.
okt. 1
7:42
20 éves a Wi-Fi (Márkamonitor)
1999-ben fél tucat technológiai cég létrehozta a Wireless Ethernet Compatibility Alliance (WECA) szervezetet. Ugyanazon évben, szeptember 30-án kereskedelmi forgalomba kerültek az első eszközök, amelyek a 802.11b vezeték nélküli LAN szabvány alapján működtek. Ezzel kezdetét vette a vezeték nélküli hálózatok, másnéven a Wi-Fi korszaka. Az elmúlt két
okt. 1
7:45
Megnégyszerezte bevételeit a Mészáros Lőrinc-féle gigacég (Menedzsment Fórum)
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tette közzé működésének első félévi eredményeit az Opus Global Nyrt. A Konzum Nyrt. beolvadását megelőző időszakban a nagyvállalat konszolidált, IFRS szerinti mérlegfőösszege 560,9 milliárd, saját tőkéje 260 milliárd, a működési bevétel közel 113,8 milliárd forint, míg az EBITDA-ja meghaladta a 7,08 milliárd
okt. 1
7:45
Nyolc százalékos ugrás a magyar uniós pénzeknél (Hírstart)
Mintegy 3240 milliárd forintot, a teljes keret 39 százalékát már lehívta Magyarország a 2014–2020-as uniós ciklus forrásaiból.
okt. 1
7:47
Nyugdíjas évek: Az Y generáció több mint fele úgy gondolja dolgoznia kell majd idős korában (Hírstart)
Egyre fiatalabb korosztály kezdi meg a nyugdíjas korra történő előtakarékoskodást, a most húszas-harmincas éveikben járó fiatalok több mint fele úgy gondolja, hogy pihenés helyett dolgoznia kell nyugdíjas korában - ez derül ki három pénzügyi intézmény friss kutatásából.
okt. 1
7:57
Az elektromos járgányok átalakítják a városi közlekedést (Hírstart)
A különféle elektromos hajtású járművek már Budapest utcáin is megjelentek, ugyanakkor még hiányzik az átfogó szabályozás.
okt. 1
8:03
Nagy rekord született a faktoring piacon, 27 százalékos volt a forgalombővülés (Menedzsment Fórum)
A forgalom az első fél évben elérte a 1263 milliárd forintot.
okt. 1
8:03
Hatmillió dolláros befektetést kap egy magyar startup (ProfitLine)
A Spotify, Revolut és Zendesk befektetői 6 millió dollárral szállnak be a budapesti székhelyű Shapr3D startupba - közölte a cég az MTI-vel hétfőn.
okt. 1
8:06
Újra gyengült a forint (Napi)
Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben kedd reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben.
okt. 1
8:06
Több mint négyezer kkv a gyorsan növő kategóriába esik (KKV Magazin)
Magyarországon közel 1,8 millió vállalkozás volt 2018-ban, és tízéves intervallumot tekintve jól látszik, hogy ez a szám szinte folyamatosan emelkedik. Jelentős szerkezeti átalakulás is volt az elmúlt tíz évben az önálló vállalkozások javára, ugyanis 10 évvel ezelőtt még 36 százalék volt a társas, és 64 százalék az egyéni vállalkozás aránya.
okt. 1
8:09
Új munkatárs érkezett a Diófa Alapkezelőhöz (Portfolio)
A Diófa Alapkezelő Zrt. ingatlanbefektetési részlegét Dr. Szilágyi Melinda asset managerként erősíti. Melinda az Alap által kezelt ingatlanportfólión belül az Infopark A, E és G irodaépületek vagyongazdálkodási feladatait látja el. Az Infopark Közép- és Kelet Európa első innovációs és technológiai parkja.
okt. 1
8:09
Nézze meg, hogyan alakult a forint árfolyama estére (Hírstart)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben kedd este a reggeli szintekhez képest.
okt. 1
8:12
Megnégyszerezte bevételeit a Mészáros Lőrinc-féle gigacég (Piac és Profit)
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tette közzé működésének első félévi eredményeit az Opus Global Nyrt. A Konzum Nyrt. beolvadását megelőző időszakban a nagyvállalat konszolidált, IFRS szerinti mérlegfőösszege 560,9 milliárd, saját tőkéje 260 milliárd, a működési bevétel közel 113,8 milliárd forint, míg az EBITDA-ja meghaladta a 7,08 milliárd
okt. 1
8:12
A DeepInsightot választotta az Árkád (Márkamonitor)
Meghívásos tenderen választotta ki magyarországi vezető kommunikációs ügynökségét az ÁRKÁD bevásárlóközpontokat és a debreceni Fórumot működtető ECE Projektmanagement Budapest Kft (ECE). A tenderen részt vevő ügynökségek közül a vállalat a DeepInsight mellett döntött. Az integrált marketingszolgáltatásokat kínáló cég szeptembertől látja el teljes k
okt. 1
8:15
Egyre fiatalabb korosztály kezdi meg a nyugdíjas korra történő előtakarékoskodást (GazdaságPortál)
Egyre fiatalabb korosztály kezdi meg a nyugdíjas korra történő előtakarékoskodást, a most húszas-harmincas éveikben járó fiatalok több mint fele úgy gondolja, hogy pihenés helyett dolgoznia kell nyugdíjas korában – ez derül ki három pénzügyi intézmény friss kutatásából. Az OTP Nyugdíjpénztár legfrissebb kutatásából a Z generáció valamelyest optimis
okt. 1
8:18
Ingyenes mentorprogram (KKV Magazin)
Év elején indult el az Országos Vállalkozói Mentorprogram, amelynek megvalósítója az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány konzorciuma. A projekt célja a kis- és közepes vállalkozások (kkv) versenyképességének, hatékonyságának növelése.
okt. 1
8:24
A magyar fiatalok már több mint fele gondolja úgy, hogy nyugdíjasként is dolgoznia kell majd (Privátbankár)
Egyre fiatalabban kezdik meg az idős évekre való előtakarékoskodást.

Keresés