2019. október 1. kedd

okt. 1
0:06
Trump: "le kellene tartóztatni az eljárás szorgalmazóját" (Napi)
Donald Trump hétfői mikroblog-bejegyzéseiben támadta az Ukrajnával kapcsolatos kiszivárogtatás ügyében névtelenségbe burkolódzó kiszivárogtatót, és felvetette, hogy "árulásért" le kellene tartóztatni az alkotmányos felmentést célzó eljárást (impeachment) megelőző vizsgálatok egyik fő szorgalmazóját.
okt. 1
0:09
Szégyenében bírósághoz fordul a bukott Trócsányi (Hírklikk)
Trócsányi Lászlót ismét összeférhetetlennek tartotta az Európai Parlament jogi bizottsága a bővítési posztra. A jelölt a döntés ellen bírósághoz fordul, mert az „elmúlt időkre” emlékezteti.
okt. 1
0:12
Elhunyt a legendás politikus, a Magyar Érdemrend Középkeresztje a csillaggal kitüntetettje (Blikk)
Hetvennyolc éves korában, súlyos betegség következtében elhunyt Kornel Morawiecki, az egykori lengyel Harcoló Szolidaritás legendás alapítója, a szejm korelnöke, a jelenlegi lengyel miniszterelnök, Mateusz Morawiecki édesapja - jelentette a lengyel közszolgálati televízió hétfőn.
okt. 1
0:16
Szélvihar - Iskolásokra dőlt a fa, egy gyermek meghalt (Blikk)
Hatalmas szélvihar tombol Szlovákiában, az ezt okozó frontnak szerencsére csak a széle éri el Magyarországot, az északi megyéknél. Nyitrán azonban a pusztító vihar már halálos áldozatot is követelt.
okt. 1
0:20
Újabb nyolcezres csúcsra készül a magyar hegymászó (Blikk)
Varga Csaba, a Kalifa Alpin Csapat erdélyi hegymászója hétfőn elindult a 8167 méter magas Dhaulagiri csúcsa felé, magyar idő szerint délután 14 órakor érkezett meg a 6600 méteren kiépített 2-es táborba - közölte a Kalifa Alpin Csapat kommunikációs menedzsere, Bíró Dániel az MTI-vel hétfőn.
okt. 1
0:24
Visszatérhet a posztjára Sebastian Kurz (Blikk)
Alig négy hónap szünet után kancellárként térhet vissza Sebastian Kurz (33), miután az Osztrák Néppárt fölényesen megnyerte az előrehozott választásokat.
okt. 1
0:28
Már Nógrád megyét is elérte a pusztító szélvihar (Blikk)
Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, döbbenetes szélvihar fenyegeti hazánkat. A 122 km/h-s széllökésekkel érkező brutális vihar Németországban óriási pusztítást végzett, Szlovákia felől közelít felénk és jelenleg már Nógrád megyében tombol.
okt. 1
0:32
Lassan hazatérhetnek a Thomas Cook által cserben hagyott brit utasok (Blikk)
Legfrissebb adatok szerint a teljes csődöt jelentő Thomas Cook utazási iroda közel 160 ezer cserben hagyott utasának kétharmada már épségben haza jutott - közölte a brit polgári repülésügyi hatóság (CAA).
okt. 1
0:36
Igazságtalannak érzi Trócsányi a leszavazását: ügyvédi irodája miatt támadták, most perre készül (Blikk)
Újra leszavazták Trócsányi Lászlót (63) az Európai Parlamentben (EP)!
okt. 1
0:40
Életmentő műtétért könyörög a világ legkövérebb embere – Pénze nincs, ráadásul mindenki elhagyta az angol Paul Masont (Blikk)
Bár korábban már megszabadult elképesztő súlyának felétől, folyamatosan kritikus egészségi állapotban van a világ egykori legkövérebb embere, Paul Mason (59), aki azt szeretné, ha műtéti úton szabadítanák meg pluszkilóitól, hogy meghosszabbítsák az életét.
okt. 1
0:44
Azta! Több mint száz, teljesen ép római kori agyagedényt találtak egy hajó belsejében (Blikk)
Több mint 100, teljesen épen maradt római kori amfórát találtak kincsvadászok Mallorca partjainál.
okt. 1
0:48
50 éve nem történt ilyen: egy több mint háromszáz milliárd tonnás jéghegy szakadt le az Antarktiszról – Akár veszélyt is jelenthhet (Blikk)
Egy 315 milliárd tonnás darab tört le az antarktiszi Amery parti jégmezőről, a jéghegy 1580 négyzetkilométeres – írta a BBC hírportálja.
okt. 1
1:03
Rezisztens kórokozókat terjeszthetnek a mosógépek (Hírstart)
A Bonni Egyetem kutatói egy gyerekkórházban végzett kutatás után jutottak erre a következtetésre.
okt. 1
2:12
Orbán Viktor is részt vett Chirac búcsúzútatásán (24.hu)
Nemzeti gyásznap keretében vettek végső búcsút hétfőn a néhai francia államfőtől.
okt. 1
3:15
Zelenszkij: Ukrajna nem indít vizsgálatot egy másik ország utasítására (Hírstart)
Ukrajna nem fog vizsgálatot indítani pusztán egy másik ország utasítására - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn egy Kijev melletti rendezvényen újságíróknak.
okt. 1
4:45
A finn miniszterelnök Orbán szemére vetette a jogállamiság betartását (Hírstart)
A jogállamiság kérdése is szóba került Orbán Viktor magyar és Antti Rinne finn miniszterelnök hétfői budapesti találkozóján, utóbbi elmondta, ehhez kell kötni az uniós finanszírozást. Orbán nem kér a fejmosásból, a javaslatokat politikai szlogennek tartja. Bejelentette az új uniós biztosjelöltet és fake newsozva válaszolt a vejét érintő kérdésre.
okt. 1
5:03
Öngyilkos merénylet történt egy amerikai légibázisnál Szomáliában, és egy olasz konvojt is megtámadtak (Hírstart)
A támadásra válaszul az Egyesült Államok hadseregének afrikai parancsnoksága két légicsapást hajtott végre az al-Shabaab ellen.
okt. 1
5:06
Halálba űzött egy zergét a drón (Infostart)
A turisták egy része egyre gátlástalanabbá válik a természetben.
okt. 1
6:12
Gyász: elhunyt az operavilág egyik legnagyobb csillaga (Blikk)
Washington – Elhunyt Jessye Norman, a nemzetközi operavilág amerikai sztárja – jelentette hétfőn este az amerikai közszolgálati rádió (NPR), a művész családjának szóvivőjére hivatkozva.
okt. 1
6:18
McConnell: ha a képviselőház megszavazza Trump felmentési eljárását, a szenátus is tárgyalni fog róla (Propeller)
Ha a szövetségi képviselőház megszavazza Donald Trump amerikai elnök alkotmányos felmentési eljárásának megindítását, a szenátus folytatni fogja az eljárást – jelentette ki Mitch McConnell, a szenátus többségi republikánus frakciójának vezetője hétfőn a CNBC televíziónak adott interjújában. Nem lesz más választásom, mint folytatni - fogalmazott
okt. 1
6:21
Meghalt a világhírű operaénekes (ATV)
Elhunyt Jessye Norman, a nemzetközi operavilág amerikai sztárja - jelentette hétfőn este az amerikai közszolgálati rádió (NPR), a művész családjának szóvivőjére hivatkozva.
okt. 1
6:24
Az amerikai képviselőház három bizottsága beidézte Giulianit, az elnök személyes ügyvédjét (Propeller)
Büntetés terhe melletti idézést küldött Rudy Giulianinak, Donald Trump amerikai elnök személyes ügyvédjének hétfőn a washingtoni képviselőház három bizottsága az Ukrajnával kapcsolatos vizsgálatok ügyében. Közös idézésében a hírszerzési, a külügyi és az ellenőrzési bizottság figyelmeztette Giulianit, hogy ha visszautasítja a megjelenést, vagy egys
okt. 1
6:24
Katonákat, rendőröket szervezne be az európai szélsőjobb (Neokohn)
Az Europol jelentése szerint a neonáci szerveződések egyre inkább érdeklődnek a fegyverek és robbanószerek iránt. Eperjesi Ildikó írása.
okt. 1
6:33
Egy 315 milliárd tonnás jéghegy szakadt le az Antarktiszról (Hírstart)
Egy 315 milliárd tonnás darab tört le az antarktiszi Amery parti jégmezőről, a jéghegy 1580 négyzetkilométeres - írta a BBC hírportálja.
okt. 1
6:42
Pont kerülhet az ügy végére: ha a képviselőház megszavazza Trump felmentési eljárását, a szenátus is tárgyal majd róla (Blikk)
Ha a szövetségi képviselőház megszavazza Donald Trump amerikai elnök alkotmányos felmentési eljárásának megindítását, a szenátus folytatja az eljárást – jelentette ki Mitch McConnell, a szenátus többségi republikánus frakciójának vezetője hétfőn a CNBC televíziónak adott interjújában.
okt. 1
6:42
Elhunyt Jessye Norman (Infostart)
A nemzetközi operavilág amerikai sztárját, afroamerikai operaénekesnőt egy New York-i kórházban, 74 esztendősen érte a halál: vérmérgezés következtében a szervei felmondták a szolgálatot.
okt. 1
6:54
Fény derülhet a titokra: így bizonyítanák be, hogy az Fbi és a Cia kémkedett az amerikai elnökválasztáskor (Blikk)
William Barr amerikai igazságügyi miniszter külföldi tisztségviselőktől kért segítséget a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) 2016-os tevékenységének vizsgálatához – jelentette hétfőn este internetes oldalán a The Washington Post.
okt. 1
6:57
A volt ukrán főügyész hajlandó tanúskodni az amerikai kongresszus előtt (Hírstart)
Jurij Lucenko szerint nem volt alapja annak, hogy Ukrajnában nyomozást indítsanak Joe Biden volt alelnök és fia Hunter Biden ellen.
okt. 1
7:03
A perui elnök feloszlatta a parlamentet, az ellenzék megszavazta a leváltását (168 Óra Online)
Martín Vizcarra perui elnök feloszlatta hétfőn az ország ellenzéki többségű parlamentjét, miután a jobboldali többség törvényhozói az elmúlt egy évben mindent megtettek, hogy keresztülhúzzák a korrupció megfékezésére irányuló lépéseit. A döntése ellen lázadó képviselők azonban válaszul megszavazták az elnök felfüggesztését hivatalából, és eddigi al
okt. 1
7:03
Meghalt a világhírű operaénekes (Hírstart)
Elhunyt Jessye Norman, a nemzetközi operavilág amerikai sztárja - jelentette hétfőn este az amerikai közszolgálati rádió (NPR), a művész családjának szóvivőjére hivatkozva.
okt. 1
7:03
Trump letartóztatná azt, aki a felmentését szorgalmazta (ATV)
Donald Trump hétfői mikroblog-bejegyzéseiben támadta az Ukrajnával kapcsolatos kiszivárogtatás ügyében névtelenségbe burkolódzó kiszivárogtatót, és felvetette, hogy "árulásért" le kellene tartóztatni az alkotmányos felmentést célzó eljárást (impeachment) megelőző vizsgálatok egyik fő szorgalmazóját.
okt. 1
7:09
Tiborczról kérdezték Rinnét, Orbán átvette a szót (24.hu)
A magyar miniszterelnök fake newsnak nevezte, hogy Tiborcz kapott EU-s támogatásokat.
okt. 1
7:09
Kenőpénzért, egy engedély nélküli berendezést próbált elhelyezni a Roszatom középvezetője egy épülő atomerőműben (444)
Fehéroroszországban építenek ugyanolyan típusú erőművet, mint amilyet Paksra is terveznek. A szellőztetőberendezésről derült ki, hogy stikában szerelték be.
okt. 1
7:11
Trump az ausztrál miniszterelnököt kérte, hogy segítsen megfúrni a Mueller-jelentést (444)
Scott Morrison szívesen segít is neki.
okt. 1
7:12
Nem fogja kitalálni, melyik ország veszi a legtöbb fegyvert a világon (Infostart)
A 2017-es negyedik helyéről jött fel a másodikra 2018-ban.
okt. 1
7:12
Egyre nagyobb bajba kerül Trump? (Napi)
Büntetés terhe melletti idézést küldött Rudy Giulianinak, Donald Trump amerikai elnök személyes ügyvédjének hétfőn a washingtoni képviselőház három bizottsága az Ukrajnával kapcsolatos vizsgálatok ügyében.
okt. 1
7:15
Ha a képviselőház megszavazza, a szenátus folytatni fogja a Donald Trump elleni eljárást (168 Óra Online)
Ha a szövetségi képviselőház megszavazza Donald Trump amerikai elnök alkotmányos elmozdítási eljárásának elindítását, a szenátus folytatni fogja az eljárást – jelentette ki Mitch McConnell, a szenátus többségi republikánus frakciójának vezetője hétfőn a CNBC televíziónak adott interjújában. – Nem lesz más választásom, mint folytatni" - fogalmazott
okt. 1
7:18
A perui elnök feloszlatta a parlamentet (Propeller)
A jogszerűen feloszlatott törvényhozás lázadó tagjai azonban nem voltak hajlandóak elhagyni az üléstermet Peruban. Martín Vizcarra perui elnök feloszlatta hétfőn az ország ellenzéki többségű parlamentjét, miután a jobboldali többség törvényhozói az elmúlt egy évben mindent megtettek, hogy keresztülhúzzák a korrupció megfékezésére irányuló lépéseit.
okt. 1
7:21
Hóvihar okoz fennakadásokat az Egyesült Államokban (ATV)
Fennakadásokat okozott a váratlan hóvihar az Egyesült Államok nyugati részén. Egyes tagállamokban 120 centiméternyi hó esett. Több helyen szükségállapotot hirdettek. Közben a Portugáliához tartozó Azori-szigetek felé pusztító hurrikán közelít. Indiában pedig már több mint száz ember halálát okozták a hatalmas áradások.
okt. 1
7:33
A görögök több menekültet küldenének vissza Törökországba (Hírstart)
A görög kormány 2020 végéig mintegy tízezer bevándorlót és menekültet akar visszaküldeni Törökországba. Ezt a görög kabinet hétfőn, sürgősséggel összehívott ülését követően jelentette be, mégpedig az egyik Leszbosz szigeti menekülttáborban kitört, halálos kimenetelű tűz és zavargás következményeként.
okt. 1
7:36
Olyat terpeszt ez a meztelenül jógázó istennő, hogy a fal adja a másikat – Nagyon erős fotók ???? (Blikk)
Mi lehet annál jobb, mint ha az ember jógával indítja a napot? Mondjuk, ha mindezt meztelenül teszi.
okt. 1
7:45
Visszaengedik az autókat Madrid belvárosába (444)
Sokat javult a levegő minősége, de a néppárti vezetés a társadalmi haladásért aggódik.
okt. 1
7:51
Az amerikai képviselőház három bizottsága beidézte Giulianit (HírTV)
Rudolph Giuliani az elnök ügyvédjeként az elmúlt hónapokban többször is tárgyalt az ukrán kormány tisztségviselőivel.
okt. 1
8:09
Katonai parádéval ünnepelték Pekingben a hetvenéves Kínai Népköztársaságot (HírTV)
A parádén 160 katonai repülőgépet és 580 hadi felszerelést vonultattak fel.
okt. 1
8:09
Orbán megint csendben meghátrált Brüsszellel szemben (Hírstart)
Orbán Viktor akkorát üzent Brüsszelnek, hogy megint hatalmas pofonba szaladt bele! Miután az EP szakbizottsága visszautasította alkalmatlan jelöltjét, meghátrált és Várhelyi Olivér nagykövetet jelöli a pozícióra.
okt. 1
8:12
Ezt kell tudni Trócsányi László utódjáról - exkluzív tudósítás Brüsszelből (Infostart)
Erős háttéremberek mondják Brüsszelben Várhelyi Olivért, akit sokan már évekkel ezelőtt is budapesti kormányzati pozícióba vártak. A most 47 éves diplomatának hasonló karrieríve van, mint az európai uniós ügyekkel is foglalkozó új igazságügy-miniszternek, Varga Juditnak.
okt. 1
8:12
Ezért megy egyre jobban a szlovákoknak (Napi)
A szlovák háztatások az elmúlt évtizedben nem költötték el az összes pluszjövedelmüket, de még így is egyre többre futotta a pénzükből.
okt. 1
8:15
Megvan, hogy ki lehet az új magyar biztosjelölt (888)
Várhelyi Olivér, hazánk Európai Unióhoz akkreditált nagykövete lehet az új magyar biztos – értesült a Magyar Nemzet.
okt. 1
8:15
Kína óriási katonai parádén mutatta be a rakétát, ami Amerikát is elérheti (444)
Újra tankok jelentek meg a Tienanmen téren, de ezúttal nem tapostak el senkit. A Kínai Népköztársaság 70. évfordulóján bebizonyították, hogy a kínai katonáknak nincs párja, ha egyszerre kell mozdulni.
okt. 1
8:27
Egymásnak mentek az indonéz diákok és a rohamrendőrök (444)
Megnyirbálják a korrupcióüldöző szerv jogait, és szigorítanák a büntető-törvénykönyvet is.

Keresés