2019. november 1. péntek

nov. 1
0:06
Nem jó, ha egy országnak hazudós miniszterelnöke van (Hírklikk)
Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin közös sajtótájékoztatóján, ahol szokás szerint csak megbízható sajtómunkások kérdezhettek, olyanok, akikről feltételezhető, hogy olyat kérdeznek, amire lehet jól válaszolni, a magyar miniszterelnököt Zelenszkuj ukrán elnökről is kérdezték. Orbán hozta önmagát, és a kitérően, azaz gyakorlatilag sehogyan sem válaszolt
nov. 1
0:09
A bíróság akadályozta meg egy 11 éves holokauszt-áldozat kislány levelének árverésre bocsátását (Blikk)
A bíróság akadályozta meg a 11 éves zsidó kislány levelének elárverezését 1938-ból. A családtagok tiltakoztak az árverésre bocsátás ellen - írja a Librarius.
nov. 1
0:13
Hiába jár le Juncker mandátuma pénteken, marad az Európai Bizottságban (Blikk)
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság eddigi elnöke hivatalosan pénteken távozik a hivatalából - írta meg az Index.
nov. 1
0:17
Ellepték a külföldi lakásvásárlók Budapestet: ők vesznek százmilliós összegekért budai házakat (Blikk)
A főváros egyes belvárosi kerületeiben a 26 százalékot is eléri a külföldi ingatlanvásárlók aránya, kínai vásárlók jelenléte pedig országos és budapesti viszonylatban is kiemelkedő - derül ki az OTP Ingatlanpont összeállításából.
nov. 1
0:21
Drámai bejelentés: leállították a kísérleteket a világ legdrágább gyógyszerével – Az Sma ellen használt Zolgensma új változatánál problémák léptek fel (Blikk)
Leállította a gyártó a világ legdrágább gyógyszerének mondott Zolgensma újabb változatának klinikai vizsgálatait. Ez az a gyógyszer, amire 700-700 millió forintot gyűjtött az ország két SMA-beteg kisfiúnak, Zentének és Leventének.
nov. 1
0:25
Komoly előnnyel indulhat a Konzervatív Párt a brit választásokon a legfrissebb felmérés szerint (Blikk)
A legfrissebb felmérés arról árulkodik, hogy jelentős támogatottsági előnnyel fogja kezdeni a brit Konzervatív Párt a december 12-én tartandó előrehozott parlamenti választás kampányát.
nov. 1
0:29
Most érkezett: megnevezte új vezetőjét az Iszlám Állam al-Baghdadi halála után (Blikk)
Máris új vezetőt állítottak az Iszlám Állam élére.
nov. 1
0:33
Hátborzongató: halott apja arcképével találta magát szemben egy nő egy pláza márványpadlóján (Blikk)
Nyomozást indított a rendőrség a kelet-kazahsztáni Öszkemen (vagy Uszt-Kamenogorszk) városában egy építőipari cég ellen, a gyanú szerint ugyanis illegálisan jártak el az egyik bevásárlóközpont márványpadlójának javításakor.
nov. 1
0:37
Hugh Grant egyszerűen nem volt hajlandó kezet fogni a kancellárral – Most az is kiderült, miért (Blikk)
A színész nem fogott kezet Sajid Javid kancellárral a filmpremieren, s meg is indokolta, miért.
nov. 1
0:41
Óriási dobásra készül a Tesco: így válaszolnának az Aldi és a Lidl terjeszkedésére (Blikk)
Különleges hűségkártyával tartaná meg vásárlóit és tenne szert újakra a brit Tesco áruházlánca.
nov. 1
0:45
Megszavazta a képviselőház: ez lesz a menete a Trumppal szemben indított alkotmányos eljárásnak (Blikk)
Megszavazta a képviselőház demokrata többsége a Donald Trump elnökkel szemben indított alkotmányos vádeljárás menetét.
nov. 1
3:03
Lengyel kormányszóvivő: A kvóták elutasítása az EU alapszerződésére támaszkodik (Hírstart)
Piotr Müller rámutatott: a migránselosztási kvótát a tagállamok többsége nem teljesítette. Ez szerinte bizonyítja, hogy a mechanizmus hibás.
nov. 1
4:15
Jó esélyekkel indul a Konzervatív Párt az előrehozott választáson (Hírstart)
Boris Johnson pártja annak ellenére tudta jelentősen növelni támogatottságát, hogy ígéretét, miszerint október 31-ig kilépteti hazáját az EU-ból, nem tudta betartani.
nov. 1
4:21
Moszkva: ha a bolgárok keménykednek, az oroszok is fognak (Hírstart)
A kölcsönösség elvére figyelmeztette Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő csütörtökön Bulgáriát, miután az megtagadta a vízum kiadását a kijelölt orosz katonai attasénak. "Anélkül, hogy kommentálnám ezt a konkrét esetet, emlékeztetni szeretnék arra, hogy a diplomáciában a kölcsönösség elve érvényesül" - jelentette ki Zaharova a TASZSZ hírügynök
nov. 1
4:27
Bakondi György: Politikai kettős mércét alkalmaz az uniós főtanácsnok (Hírstart)
A főtanácsnok szerint jogsértően járt el Csehország, Lengyelország és Magyarország azzal, hogy elutasították a menedékkérők EU-n belüli elosztását szolgáló ideiglenes mechanizmus végrehajtását.
nov. 1
5:39
Századvég: Brexit-népszavazássá válhat az előrehozott választás (Hírstart)
Ez várhatóan a Brexit-párti toryknak, valamint a liberális demokratáknak kedvez. Bajban lesznek viszont a zöldek és a munkáspárt, akiknek az ügyben nincs elég karakteres véleményük.
nov. 1
5:51
Szijjártó Péter: Elutasítunk mindenféle bírálatot a jogállamiság helyzetével kapcsolatban (Hírstart)
A tárcavezető elfogadhatatlannak nevezte a hangnemet, ahogyan néhány holland politikus, köztük a kormányfő beszél Magyarországról.
nov. 1
6:18
Az Egyesült Királyság továbbra is az Európai Unió tagja (Propeller)
Továbbra is az Európai Unió teljes jogú tagja az Egyesült Királyság, amely az EU-tagság megszűnésének (Brexit) előző, e hét elejéig érvényben volt határideje alapján közép-európai idő szerint csütörtök éjfélkor lépett volna ki az EU-ból. A brit EU-tagság az eredeti menetrend szerint március 29-én szűnt volna meg, de a többi uniós tagállam a márciu
nov. 1
6:24
Kaliforniában újabb helyeken lobbantak fel bozóttüzek (Propeller)
Kaliforniában újabb helyeken lobbantak fel bozóttüzek – jelentette csütörtökön este a kaliforniai katasztrófa-elhárítási hivatal. Az újonnan fellobbanó lángok Los Angeles északi vidékeit fenyegetik, s a hurrikán erejű szél miatt nagyon gyorsan terjednek. Jelenleg hat helyen pusztít nagy tűz, bár sok helyütt már sikerült a tüzeket – ha nem is elolt
nov. 1
6:33
A Trump-szindróma – Az elnök az oka mindennek? (Neokohn)
Az ISIS vezető likvidálására érkezett amerikai reakciók bebizonyították, hogy most már tényleg mindegy, mit csinál az amerikai elnök, akkor is csak kritika fogja érni. Hajdú Tímea írása.
nov. 1
6:36
Stephen Biegunt jelölte az új amerikai külügyminiszter-helyettesnek Donald Trump (Propeller)
Stephen Biegunt, az Észak-Korea ügyeivel foglalkozó eddigi különmegbízottat jelölte új külügyminiszter-helyettesnek csütörtökön Donald Trump amerikai elnök. Elemzők szerint a nagy tiszteletnek örvendő, 56 éves diplomata kinevezését szinte bizonyosan megszavazzák a szenátusban. Ha ez így lesz, akkor Biegun Mike Pompeo külügyminiszter első helyettes
nov. 1
6:42
Chiliszószba rejtették a metamfetamint (24.hu)
A hatóságok szerint valóságos járvány van.
nov. 1
6:45
Elkezdődött a választási kampány az Egyesült Királyságban (ATV)
A brit törvényhozás felső kamarája, a Lordok Háza még tárgyalja azt a törvénytervezetet, amely szerint előrehozott választásokat írnak ki december 12-ére. A parlament alsóháza tegnap szavazta meg egyszerű többséggel, hogy az ország szavazói még karácsony előtt járuljanak az urnákhoz.
nov. 1
6:51
Oroszország burkoltan megfenyegette Bulgáriát (Hírstart)
Az ok: Szófia elutasította a kijelölt orosz katonai attasé vízumkérelmét.
nov. 1
7:09
A Munkáspárt bevállalná a második Brexit-népszavazást (Hírstart)
A Munkáspárt kormányra kerülése esetén népszavazást írna ki a brit EU-tagságról, azzal a választási lehetőséggel, hogy Nagy-Britannia maradjon az Európai Unió tagja - mondta csütörtökön Jeremy Corbyn, a legnagyobb brit ellenzéki erő vezetője. Egy friss közvéleménykutatás szerint a Munkáspártnak 17 százalékpontnyi előnyt kellene ledolgoznia.
nov. 1
7:21
Kaliforniában újabb helyeken lobbantak fel bozóttüzek (HírTV)
A hurrikán erejű szél miatt a lángok nagyon gyorsan terjednek.
nov. 1
7:33
Az oroszok segítik ki a NASA-t (Infostart)
Pótlólagosan két Szojuz-MSz űrhajót fog megépíteni a Roszkoszmosz, az űrhajósok Nemzetközi Űrállomásra szállításakor pedig az orosz keret rovására biztosítanak majd helyet az amerikaiaknak, mert az Egyesült Államok még nem készült el saját új űrhajóival - mondta Dmitrij Rogozin, az orosz állami űripari vállalat igazgatója.
nov. 1
7:33
Netanjahu fiát megviselik az apja elleni korrupciós vádak (ATV)
Most először látogatott Magyarországra Jair Netanjahu, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök fia a XXI. Század Intézet meghívására. Előadása után a Hetek interjút készített a konzervatív véleményvezérrel.
nov. 1
7:42
Gyorsult a kínai feldolgozóipar teljesítményének bővülése októberben (GazdaságPortál)
A kínai feldolgozóipar teljesítménye két év óta a leggyorsabb ütemben bővült októberben a Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató közös felmérésének pénteken közölt eredményei szerint. A feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) a szeptemberi 51,4 pontról 51,7 pontra nőtt
nov. 1
7:45
Új adót kaphatnak a nyakukba az áruházak - terjed az európai modell? (Napi)
A lengyel kormány megfontolja, hogy új adót vessen ki a nagyobb áruházakra, amelyet a területük alapján állapítanának meg. Varsó arra számít, hogy az EU-nak nem lesz kifogása.
nov. 1
7:51
Megsemmisítette a híres kaliforniai szőlővidéket a pusztító bozóttűz (168 Óra Online)
Kaliforniában újabb helyeken lobbantak fel bozóttüzek - jelentette csütörtökön este a kaliforniai katasztrófa-elhárítási hivatal.
nov. 1
8:09
Egyre nagyobb a baj: Kaliforniában újabb helyeken csaptak fel a lángok (Blikk)
Kaliforniában újabb helyeken lobbantak fel bozóttüzek - jelentette csütörtökön este a kaliforniai katasztrófa-elhárítási hivatal.
nov. 1
8:09
Kaliforniában újabb helyeken lobbantak fel bozóttüzek (Hírstart)
A hurrikán erejű szél miatt a lángok nagyon gyorsan terjednek.
nov. 1
8:15
1400 éves vaskalapácsot találtak a Szanhedrin egyik székhelyén (Neokohn)
Usha környékén, a városban ahol a Bár Kochba forradalom után először ülésezett a vezető rabbinikus testület, a Szanhedrin, egy régészeti ásatáson önkéntesen dolgozó család egy 1400 éves vasból készült kalapácsra bukkant – ad hírt a The Times of Israel.
nov. 1
8:27
Erre nem számítottak az elemzők Kínával kapcsolatban (Napi)
A kínai feldolgozóipar teljesítménye két év óta a leggyorsabb ütemben bővült októberben a Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató közös felmérésének pénteken közölt eredményei szerint - írja az MTI.
nov. 1
8:27
Törökország újabb “menekültsegélyt” kap az EU-tól (Kitekintő)
Az Európai Bizottság újabb 663 millió eurót utal át a Törökország területén tartózkodó menekültek ellátására - jelentette be a brüsszeli testület csütörtökön.
nov. 1
8:27
Az oroszok segítik ki a NASA-t (Hírstart)
Pótlólagosan két Szojuz-MSz űrhajót fog megépíteni a Roszkoszmosz, az űrhajósok Nemzetközi Űrállomásra szállításakor pedig az orosz keret rovására biztosítanak majd helyet az amerikaiaknak, mert az Egyesült Államok még nem készült el saját új űrhajóival - mondta Dmitrij Rogozin, az orosz állami űripari vállalat igazgatója.
nov. 1
8:27
Kecskék mentették meg a tűztől Ronald Reagen könyvtárát (ATV)
A kaliforniában tomboló bozóttüzek a tűzoltók igyekezete ellenére továbbterjedtek, az újonnan fellobbanó lángok már Los Angeles északi vidékét is fenyegetik.
nov. 1
8:33
Jogszerű az impeachment a képviselőház szerint (Hírstart)
Az amerikai képviselőház csütörtökön megszavazta az elnök felmentésére irányuló eljárás jogszerűségét kimondó határozatot.
nov. 1
8:39
Kecskék védik a tűztől Reagan elnöki könyvtárát (Infostart)
Kaliforniában újabb helyeken lobbantak fel bozóttüzek - jelentette csütörtökön este a kaliforniai katasztrófa-elhárítási hivatal.
nov. 1
8:39
Törökország újabb “menekültsegélyt” kap az EU-tól (Hírstart)
Az Európai Bizottság újabb 663 millió eurót utal át a Törökország területén tartózkodó menekültek ellátására - jelentette be a brüsszeli testület csütörtökön.
nov. 1
8:39
Rudy Giuliani, miután Trump kiberbiztonsági tanácsadója lett, kizárta magát a saját telefonjából (444)
Így hát besétált egy Apple-szaküzletbe, ahol átadta telefonját egy ismeretlen bolti eladónak, aki így mindenhez hozzáférhetett volna.
nov. 1
8:45
Folytatódik a Trump elleni “boszorkányüldözés” (Kitekintő)
Az amerikai képviselőház csütörtökön megszavazta az elnök felmentésére irányuló eljárás jogszerűségét kimondó határozatot.
nov. 1
8:45
A török hadsereg átadta az orosz erőknek a fogságában lévő 18 szíriai katonát (HírTV)
Pénteken kezdődik a török-orosz közös járőrözés Észak-Szíriában, a török határ mentén.
nov. 1
8:51
Íme, Trump új jelöltje a külügyminiszter-helyettesi posztra (Napi)
Stephen Biegunt, az Észak-Korea ügyeivel foglalkozó eddigi különmegbízottat jelölte új külügyminiszter-helyettesnek csütörtökön Donald Trump amerikai elnök - írja az MTI.
nov. 1
8:51
Új vezetője van az Iszlám Államnak (Kitekintő)
Az Iszlám Állam terrorszervezet csütörtökön megerősítette vezére, Abu Bakr al-Bagdadi halálhírét, és kinevezte utódját Abi Ibrahim al-Hasemi al-Kurasi személyében - jelentette a terroristák hírügynöksége, az Aamák.
nov. 1
8:54
Greta Thunbergnek még Halloween jelmez sem kell ahhoz, hogy ijesztő legyen (24.hu)
A tinédzser aktivista megint üzent a klímaváltozás-tagadóknak.
nov. 1
8:57
Ebédszünetben a rendőri erőszak ellen tüntettek Hongkongban (Infostart)
Hongkongban több helyen tüntetéseket tartottak a pénteki ebédszünet óráiban a rendőri erőszak miatti tiltakozásul - jelentette honlapján a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.
nov. 1
9:00
Sikertelenül támadta meg a Greenpeace bíróságon a német kormány klímapolitikáját (GazdaságPortál)
Elutasított a berlini közigazgatási bíróság csütörtökön egy keresetet, amelyet a Greenpeace nemzetközi környezetvédő civil szervezet és német ökogazdálkodók nyújtottak be a német szövetségi kormány klímapolitikája ellen. A felperesek azt akarták elérni, hogy a bíróság kötelezze éghajlatvédelmi politikája megváltoztatására a kormányt, mert nem éri e
nov. 1
9:03
Boris Johnson rémálma folytatódik (Napi)
Továbbra is az Európai Unió teljes jogú tagja az Egyesült Királyság, amely az EU-tagság megszűnésének (brexit) előző, e hét elejéig érvényben volt határideje alapján közép-európai idő szerint csütörtök éjfélkor lépett volna ki az EU-ból - írja az MTI.

Keresés