2019. november 1. péntek

nov. 1
0:33
Eladta az OTP leánybankja az Express Life Bulgaria-t (ProfitLine)
Lezárult a bolgár Express Life Bulgaria tranzakció pénzügyi zárása, a biztosító társaságot ezzel eladták az OTP Bank bolgár leánybankjai, a DSK Bank EAD és az Expressbank AD - közölte az OTP csütörtökön az MTI-vel.
nov. 1
0:36
Egy év múlva kezdhetik legkorábban építeni Paks 2-t (NRGreport)
Szijjártó Péter külügyminiszter szerda délelőtt megállapodott Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával, hogy az orosz állami cég 2020 június 30-ig benyújtja az új paksi atomerőmű létesítési engedélykérelmét.
nov. 1
1:33
Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25 százalékát (ProfitLine)
A PPF Csoport eladta a magyarországi Telenor cégek, a Telenor Magyarország és a Telenor Real Estate 25 százalékát az Antenna Hungáriának - közölték a felek csütörtökön az MTI-vel.
nov. 1
2:33
Megalakult Pécs város közgyűlése (ProfitLine)
Megalakult Pécs város közgyűlése, a csütörtöki alakuló ülésen letette hivatali esküjét Péterffy Attila, a több ellenzéki párt által támogatott Mindenki Pécsért Egyesület jelöltjeként megválasztott polgármester, átvették mandátumukat és szintén esküt tettek az önkormányzati képviselők.
nov. 1
2:39
Megalakult Pécs város közgyűlése (Hírstart)
Megalakult Pécs város közgyűlése, a csütörtöki alakuló ülésen letette hivatali esküjét Péterffy Attila, a több ellenzéki párt által támogatott Mindenki Pécsért Egyesület jelöltjeként megválasztott polgármester, átvették mandátumukat és szintén esküt tettek az önkormányzati képviselők.
nov. 1
3:45
Nagyméretű, egyetlen elemből formált BMW-hűtőráccsal támad az új X6 (Agrofórum)
A Sports Activity Coupé (Sac) szegmens megalapítója harmadik generációjához érkezett. Az új Bmw X6 a Sports Activity Vehicle (Sav) modellek agilis és sokoldalú menettulajdonságait a Bmw-kupék járműsziluettjével egyesíti.
nov. 1
4:03
Számoljon velünk! Mikor mehetek majd nyugdíjba? (ProfitLine)
Már Ön is várja a nyugodtnak hitt nyugdíjas éveket? Számolja az éveket, hónapokat? Nyugdíjkorhatár Magyarországon: kalkulátorunk segítségével megtudhatja, hogy a hatályos jogszabályok szerint mikor mehet nyugdíjba.
nov. 1
4:21
Út a konditeremből a Terminátor filmekhez: Arnold Schwarzenegger hihetetlen története (Hírstart)
Bár jó ideje komoly szívbetegségben szenved, Schwarzenegger továbbra is aktív életet él.
nov. 1
6:15
Olyan célt tűzött ki Orbán Viktor a héten, amit szinte lehetetlen lesz teljesíteni (Portfolio)
A jelenlegi egy egyensúlytalan helyzet, azon dolgozunk, hogy egyensúlyivá váljon – mondta Orbán Viktor szerdán Vlagyimir Putyinnal tartott megbeszélése után a magyar-orosz kereskedelmi kapcsolatokról. A kormányfő már a lehetséges eszközöket is felvázolta, azonban a számok azt mutatják, hogy kicsi az esélyünk az orosz fölényt ellensúlyozni, 2016-ban
nov. 1
6:33
Stagnált az euróövezeti munkanélküliségi ráta (ProfitLine)
Stagnált a munkanélküliségi ráta az euróövezetben szeptemberben.
nov. 1
6:42
Hibás frissítés miatt bliccelnek a mobil bérletet vásárlók (FinTechRadar)
Eltűnhet a peches androidos ügyfelek bérlete, ha frissítik a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által fejlesztett mobiljegy appot. Az ügyfélszolgálat szerint ilyenkor jegyet kell venni.
nov. 1
6:57
Emelkedett a benzin ára (Portfolio)
Drágább lett a benzin, a holtankoljak.hu szerint a benzin ára 2 forinttal 380 forintra emelkedett, a gázolaj ára nem változott.
nov. 1
7:03
Ezt kapják 2,4 millióért a nagycsaládosok: teszteltük a 7 személyes Fiat Doblót (Pénzcentrum)
Nagyon fut a nagycsaládosok autóvásárlási programja: 2,5 milliónyi ingyenpénzt kapnak autóvásárlásra a nagycsaládosok - de maximum a vételár felét lehet ezzel fedezni. Így jöhet ki, hogy egy zsírúj Fiat Doblót már 2,4 millió forintért...
nov. 1
7:09
Alapjaiban rázhatja meg a pénzvilágot a digitális forradalom (Menedzsment Fórum)
Az elmúlt évtizedekben számos változás érintette a pénzügyi szférát, de ezek inkább lehetőséget jelentettek. A digitalizáció viszont alapjaiban rázhatja meg a szektort, hiszen a technológiai vállalatok részéről komoly kihívókkal kell szembenéznie a bankoknak, amelyek a változások ellenére eddig nem kellett, hogy feladják a tradicionális üzleti mode
nov. 1
7:09
Akkorát alkudozott az MSZP, hogy átütő győzelem lett a teljes leégésből (G7)
Mit nyert a Jobbik az összefogással? Miért uralta le az ellenzéket az MSZP? Feltámadt az LMP? Nyolc ábrán az önkormányzati választás tanulságai.
nov. 1
7:15
Hogyan változik meg mától az életünk? (Privátbankár)
A napi pénzügyeink szempontjából fontos forduló a mai nap. Persze nem csak azért, mert mostantól kizárólag a „pirosabb” 500 forintossal fizethetünk. Összeszedtük, milyen újdonságokat hoz az életünkben november elseje.
nov. 1
7:15
Évi 37 ezer magyar hal meg, holott élhetne még (24.hu)
Évekkel kevesebb ideig élünk, mint az egészségügyre többet költő nyugati országok polgárai. De a halálozási statisztikánk a többi visegrádi országénál is rosszabb képet mutat.
nov. 1
7:15
Akkorát alkudozott az MSZP, hogy átütő győzelem lett a teljes leégésből (Hírstart)
Mit nyert a Jobbik az összefogással? Miért uralta le az ellenzéket az MSZP? Feltámadt az LMP? Nyolc ábrán az önkormányzati választás tanulságai.
nov. 1
7:33
800 milliós többletbevétel az Appeninn-nél (ProfitLine)
Sikeresen értékesítette három érdekeltségét, így összesen 784 millió forint bevételhez jut az ingatlanbefektetéssel foglalkozó Appeninn Nyrt. A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalat a Budapest, Egyenes út 4. cím alatt található ipari ingatlant tulajdonló üzletrészétől, a Kelenhegyi út 43. alatti iroda kisebb tulajdonrészétő
nov. 1
7:36
27 milliót nyert – kitiltották a kaszinóból! (Fortuna Web)
Egy játékos azt állítja, hogy egy birminghami kaszinó azért tiltotta ki, mert 16 hónapon át folyamatosan nyert egy általa kidolgozott „verhetetlen” rulett stratégiával.
nov. 1
7:45
Gyorsult a kínai feldolgozóipar teljesítményének bővülése októberben (GazdaságPortál)
A kínai feldolgozóipar teljesítménye két év óta a leggyorsabb ütemben bővült októberben a Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató közös felmérésének pénteken közölt eredményei szerint. A feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) a szeptemberi 51,4 pontról 51,7 pontra nőtt
nov. 1
7:45
Fél éve gyengül a kínai feldolgozóipar (Hírstart)
A kínai feldolgozóipar beszerzésimenedzser-indexe egymást követő hatodik hónapban van a szektor zsugorodását jelző tartományban. A szeptemberi 49,8 ponthoz képest októberben csak 49,3 pontot ért el a mutató - írja a CNBC. A kínai gyárak aktivitását az amerikai vámok továbbra is gyengítik, lassan 1 éve éreztetik a hatásukat.
nov. 1
8:09
Amíg mi pihenünk, zajlik az élet a világ tőzsdéin (Portfolio)
A magyar tőzsdén ma kereskedési szünnap van, a fontosabb európai és amerikai tőzsdéken azonban ma is folyik a kereskedés.
nov. 1
8:09
Tálcán kínálják (KKV Magazin)
A Supp.li ötlete : helyi termékeket köt össze  séfekkel, éttermekkel . Azt ígérik, hogy hamarosan mindenki számára megnyílik az online piactér.
nov. 1
8:15
Gyorsult a kínai feldolgozóipar (Portfolio)
A kínai feldolgozóipar teljesítménye két év óta a leggyorsabb ütemben bővült októberben a Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató közös felmérésének pénteken közölt eredményei szerint.
nov. 1
8:17
Új igazgatót nevezett ki az ingatlantanácsadó (Portfolio)
Bejelentette a Colliers, hogy Kevin Turpint nevezik ki Közép- és Kelet-Európa új, regionális piackutatási igazgatójává. Új pozíciójában a szakember október elején kezdett a cég prágai irodájában.
nov. 1
8:21
Már javítani kell a burkolatot a nyáron felújított Egyetem téren (24.hu)
Emiatt le is zárják a forgalom elől.
nov. 1
8:27
Még mindig kevés, amit a környezetvédelemért teszünk (Portfolio)
Jelentős előrelépések történtek, ugyanakkor további erőfeszítésekre van szükség az Európai Unió 2030-as klímavédelmi célkitűzéseinek teljesítéséhez - írta friss jelentésében az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA).
nov. 1
8:33
Polt Péter Szlovénia legfőbb ügyészével tárgyalt (ProfitLine)
A határ menti igazságügyi együttműködés tapasztalatairól is tárgyalt Polt Péter legfőbb ügyész és a meghívására Magyarországra látogató szlovén kollégája, Drago Sketa - közölte a Legfőbb Ügyészség csütörtökön az MTI-vel.
nov. 1
8:51
Keresik az év fiatal vállalkozóját (Hírstart)
A nevezési határidő november 8-a.
nov. 1
8:57
Keresik az év fiatal vállalkozóját (Hírstart)
A nevezési határidő november 8.
nov. 1
9:09
Nőtt az ivóvízhálózat hossza, a települések több mint kétharmada csatornázott (Portfolio)
Nőtt az ivóvízhálózat hossza tavaly, a települések kétharmada csatornázott, és csaknem teljesen megtisztítják a közcsatornán elvezetett szennyvizeket - derül ki a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) a települések infrastrukturális ellátottságát bemutató kiadványából.
nov. 1
9:15
Az Uber titoktartási nyilatkozattal próbálta eltussolni, hogy 57 millió ügyféladatot elloptak tőlük (Portfolio)
57 millió ügyféladatot loptak el az Ubertől hackerek 2016-ban, a vállalat pedig kifizette a bűnözőknek a 100 ezer dolláros váltságdíjat, majd aláíratott velük egy titoktartási nyilatkozatot ahelyett, hogy értesítette volna a hatóságot – értesült a CBS News.
nov. 1
9:21
Az év fiatal vállalkozója kerestetik (Infostart)
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 11. alkalommal hirdeti meg az Országos Fiatal Vállalkozói díjat, amelyre 18 és 40 év közötti, saját vállalkozással rendelkező természetes személyek jelentkezhetnek, illetve jelölhetők.
nov. 1
9:21
Keresik az év fiatal vállalkozóját (Hírstart)
A nevezési határidő november 8.
nov. 1
9:27
Nagy változás jön a Tescónál! (Portfolio)
A Tesco azt tervezi, hogy egymilliárd műanyag csomagolást von ki a forgalomból 2020 végéig a brit üzleteiben.
nov. 1
9:33
Még mindig kevés, amit a környezetvédelemért teszünk (Hírstart)
Jelentős előrelépések történtek, ugyanakkor további erőfeszítésekre van szükség az Európai Unió 2030-as klímavédelmi célkitűzéseinek teljesítéséhez - írta friss jelentésében az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA).
nov. 1
9:39
Brexit – Az Egyesült Királyság továbbra is az Európai Unió tagja (GazdaságPortál)
Továbbra is az Európai Unió teljes jogú tagja az Egyesült Királyság, amely az EU-tagság megszűnésének (Brexit) előző, e hét elejéig érvényben volt határideje alapján közép-európai idő szerint csütörtök éjfélkor lépett volna ki az EU-ból. A brit EU-tagság az eredeti menetrend szerint március 29-én szűnt volna meg, de a többi uniós tagállam a március
nov. 1
9:39
Erős negyedév a Moltól, megnövelt éves eredménycéllal fűszerezve (Hírstart)
Ma hajnalban tette közzé a Mol harmadik negyedéves gyorsjelentését, melyben a főbb eredménysorokon a várakozásoknál kedvezőbb számokkal rukkolt elő. Az éves EBITDA célját 0,1 milliárd dollárral 2,4 milliárdra emelte, így pozitív árfolyamreakcióra számítunk a csütörtöki piacnyitás kapcsán.
nov. 1
9:45
Hamarosan befejezik az aratást Békés megyében, ezek a várt eredmények (Hírstart)
A vártnál jobb lett a kukorica és a napraforgó termésátlaga, az őszi búzát és a repcét termesztők azonban nagyon kedvezőtlen évet zártak – nyilatkozta az MTI-nek a Békés Megyei Mezőgazdasági Termelők Szövetségének titkára. Barabás Béla elmondta, hogy a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt a búzatermés az előzetesen remélt mennyiségtől néhol 20 szá
nov. 1
9:51
Ismét francia céggel üzletelt az OTP: itt vannak a részletek (Napi)
Lezárult a bolgár Express Life Bulgaria eladása. A céget annak idején a SocGentől vette az OTP.
nov. 1
10:03
Megszólalt az ORFK: ezzel a módszerrel lehetne elkerülni a halálos baleseteket (Pénzcentrum)
Mintegy ötvenen haltak meg közúti balesetben októberben - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője az M1-en. Mintegy ötvenen haltak meg közúti balesetben októberben - mondta...
nov. 1
10:03
Az alma tárolásának hibái (Agrofórum)
J. Attila kérdése: Saját termelésű almáim között sok beteg, rohadt szokott előfordulni tárolás alatt. Mi okozza megbetegedésüket?
nov. 1
10:06
A magyar települések egyharmada még mindig nem csatornázott (Menedzsment Fórum)
De még így is jól állunk nemzetközi összevetésben, plusz folyamatosan nő az ivóvízhálózat hossza az országban.
nov. 1
10:09
A magyar települések egyharmada még mindig nem csatornázott (Privátbankár)
De még így is jól állunk nemzetközi összevetésben, plusz folyamatosan nő az ivóvízhálózat hossza az országban.
nov. 1
10:09
Megjelentek a referenciaárak és átlaghozam-adatok a kárenyhítő juttatás iránti kérelem benyújtásához (Agrofórum)
A 2019. kárenyhítési évben bekövetkezett mezőgazdasági károk után a kárenyhítő juttatás iránti kérelem 2019. november 30-ig azon károsultak nyújthatják be, akik kárbejelentést tettek a 2019. évi kárenyhítési időszakra.
nov. 1
10:21
Zuhan Branson űrhajós cége (Portfolio)
A héten ment tőzsdére Richard Branson űrhajós cége, a tőzsdei debütálás jól sikerült, azóta azonban nagyot esett az árfolyam.
nov. 1
10:21
Mely növények hagymáit, gumóit szükséges felszednünk ősszel? (Agrofórum)
Melyek azok a dísznövény fajok, amelyek gumója, hagymája, gyöktörzse nem vészeli át kertünkben a telet? Milyen teendőink vannak a felszedés során? Hogyan tároljuk ezeket a növényi szerveket?
nov. 1
10:27
A vártnál erősebben nőtt a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban (GazdaságPortál)
Mérsékelten, a vártnál valamivel erősebben nőtt az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten. A washingtoni munkaügyi minisztérium csütörtökön közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma ötezerrel, 218 ezerre emelkedett az október 26-án
nov. 1
10:27
A vártnál erősebben nőtt a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban (Hírstart)
Mérsékelten, a vártnál valamivel erősebben nőtt az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten. A washingtoni munkaügyi minisztérium csütörtökön közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma ötezerrel, 218 ezerre emelkedett az október 26-án

Keresés