2019. december 31. kedd

dec. 31
0:12
Megszüntette a Román Forradalom Intézetét a romány kormány (ProfitLine)
A román kormány sürgősségi rendeletet fogadott el hétfői ülésén a Ion Iliescu által vezetett Román Forradalom Intézetének megszüntetéséről.
dec. 31
1:06
Emelkedett a fővárosi állatkert látogatóinak száma (ProfitLine)
Mintegy 30 ezerrel nőtt idén a Fővárosi Állat- és Növénykert látogatóinak száma 2018-hoz képest, a Margitszigeti Vadasparkkal együtt az állatkertbe összesen 1,3 millióan látogattak el. Ezzel a budapesti állatkert továbbra is Magyarország legnépszerűbb és leglátogatottabb kulturális-turisztikai látnivalója - közölte hétfőn az intézmény MTI-vel.
dec. 31
1:06
Emelkedett a fővárosi állatkert látogatóinak száma (Hírstart)
Mintegy 30 ezerrel nőtt idén a Fővárosi Állat- és Növénykert látogatóinak száma 2018-hoz képest, a Margitszigeti Vadasparkkal együtt az állatkertbe összesen 1,3 millióan látogattak el. Ezzel a budapesti állatkert továbbra is Magyarország legnépszerűbb és leglátogatottabb kulturális-turisztikai látnivalója - közölte hétfőn az intézmény MTI-vel.
dec. 31
4:06
Ingatlan eladása után fizetendő adó számítása 2020 - Mennyi adót kell fizetni ingatlan értékesítésekor 2020-ban? (ProfitLine)
Mennyi adót kell fizetni ha eladjuk lakásunkat, házunkat 2020-ban? Hány százalék az 'ingatlan eladás adója' 2020-ban? Már maga a kérdés felvetése sem teljesen pontos, hiszen az ingatlan eladásakor fizetendő adó kulcsa nem változik évről évre (kivéve akkor, ha a törvényben rögzített, jelenleg 15%-os mértékű egykulcsos személyi jövedelemadó változna)
dec. 31
4:12
A vevők éve lesz 2020 az ingatlanpiacon (GazdaságPortál)
Várhatóan a vevők éve lesz 2020 az ingatlanpiacon – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap. A szakértő szerint 2019 első hónapjaiban több adásvételt kötöttek, mint az előző év azonos időszakában, ám ez a lendület folyamatosan kifulladt. Nyár közepe óta – elsősorban a jó hozamot biztosító sz
dec. 31
4:42
Január elsejétől a minimálbér bruttó összege 161 000 forintra, a garantált bérminimum 210 600 forintra nő (GazdaságPortál)
Jövő év január elsejétől a minimálbér bruttó összege 161 000 forintra, a garantált bérminimum pedig 210 600 forintra emelkedik, a növekedés mindkét esetben 8-8 százalékos – jelentette be Varga Mihály hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. A pénzügyminiszter közölte: a magyar gazdaság idén kimagasló mértékű növekedést produkált, a GDP várhatóan közel
dec. 31
5:03
Több mint 1 millió elemes népautó 2023-ig (NRGreport)
Nem is volt olyan rég, amikor a német autógyártó vállalat új ID.3 modelljének szeptemberi világpremierjét követően maga Angela Merkel tekinthette meg elsőként 2019 novemberében, ahogy legördül az első teljesen elektromos VW modell a Zwickau gyár szalagjáról. A Volkswagen év végi bejelentése szerint a vállalatcsoport elektromos autó offenzívája most
dec. 31
5:54
Tovább apadnak a közterhek (AQUA)
Idén ért véget a kétgyermekesek adókedvezményének emelését célzó négyéves program és csökkent a vállalkozások közterhe is, miközben újabb enyhítő lépések jöhetnek.
dec. 31
5:56
Mesterlövészekkel a sertéspestis ellen? (AQUA)
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal azt közölte, hogy a védekezés fokozása érdekében az országos főállatorvosi határozat több pontjának módosítása napirenden van.
dec. 31
6:00
Elstartolt Magyarország szuperállampapírja, és mindent letarolt, ami az útjába került (Portfolio)
Elképesztő roham, 3000 milliárd forint, 5%-os kockázatmentes hozam, szuperállampapír – az elmúlt hónapokban ilyen és ehhez hasonló szalagcímek szóltak a júniusban induló Magyar Állampapír Plusz (MÁP+) sikereiről. A magyar lakosság odavan érte, a megtakarítási piac kevésbé, a készpénz pedig köszöni szépen, remekül elvan a szuperállampapír mellett is
dec. 31
6:00
Pezsgőből is a hazait keresik (AQUA)
Bár a legtöbb pohárba még mindig csak szilveszterkor kerül pezsgő, a világpiaci trendeknek megfelelően itthon is egyre népszerűbb a gyöngyöző ital.
dec. 31
6:03
Vissza a jövőbe - a világ okos eszközök nélkül (Privátbankár)
Tíz éve még javában vásároltuk a nagydobozos televíziókat, a lapos képernyőjű készülékek pedig még csak mutatóban voltak a polcokon. Az okostelefonok is inkább csak elvétve voltak forgalomban, és operációs rendszerből a mára jórészt elfeledett Symbian volt használatban. A Financial Times év végi írása egy kis időutazásra hívja olvasóit: hogy nézett
dec. 31
6:03
Több mint 1 millió elemes népautó 2023-ig (NRGreport)
Nem is volt olyan rég, amikor a német autógyártó vállalat új ID.3 modelljének szeptemberi világpremierjét követően maga Angela Merkel tekinthette meg elsőként 2019 novemberében, ahogy legördül az első teljesen elektromos VW modell a Zwickau gyár szalagjáról. A Volkswagen év végi bejelentése szerint a vállalatcsoport elektromos autó offenzívája most
dec. 31
6:06
Budapesti ingatlanpiaci körkép - mi merre, miért? (ProfitLine)
Az idei évben rengeteget változott a hazai ingatlanpiac, amelynek egyik fő mozgatórugója a fővárosi lakáspiac volt. A Duna House ingatlanközvetítői számos érdekességgel találkoztak 2019-ben, amelyből kiválogattuk a legjobbakat. Melyik kerület volt a legnépszerűbb, mennyiért cserélt tulajdonos a legolcsóbb és legdrágább lakás? Olvassa el a Duna Hous
dec. 31
6:12
Politikai nyomásgyakorlásnak tartja a kormányzat Hernádi Zsolt elítélését (AQUA)
A zágrábi bíróság első fokú ítélete szerint Ivo Sanader volt horvát miniszterelnök és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója is bűnös vesztegetés vádjában. Mindketten fellebbeznek.
dec. 31
6:27
Csak évek múlva születhet jogerős ítélet a Mol-vezér ügyében (Üzlet és Utazás)
Hétfőn Hernádi Zsoltot Zágrábban korrupciós vádak miatt első fokon két év börtönbüntetésre ítélték. Bár szakértők szerint továbbra sem tanácsos külföldre utaznia, kizárt, hogy az ügy miatt Magyarországon valaha is bármi gondja adódna.
dec. 31
6:39
2020-ban eldőlhet a bank-fintech konfliktus? (FinTechRadar)
Trendeket jósolni mindig hálás, felelősségtől mentes feladat. Ettől még érdemes elolvasni, mit gondolnak egy-egy fintech szakemberei az elkövetkező évről.
dec. 31
6:45
Tiborcz István már le is passzolta az új cégét (Menedzsment Fórum)
Négy hónappal a megalapítás után kiszállt a miniszterelnök veje a DFP-Parking Kft.-ből. Papíron legalábbis, hiszen a friss vállalkozás látóhatáron belül maradt.
dec. 31
6:45
Lakáspiac: csak a bizonytalanság a biztos (Napi)
2019-ben véget ért a lakáspiac száguldása. Míg az elmúlt években a Takarék Index értéke a 2014 első negyedéves mélypontról 2019 második negyedévéig összesen több mint 120 százalékkal emelkedett, vagyis a lakások értéke több mint a duplájára nőtt, addig 2019 a folytatást illetően számos bizonytalanságot hozott - olvasható a Takarék csoport friss ele
dec. 31
6:48
A végéhez érhetett az elmúlt évek lakáspiaci száguldása - Mi mozgatja az árakat? (Hírstart)
Változások előtt állhat a lakáspiac: úgy tűnik, hogy 2019-ben véget ért a száguldás. Míg az elmúlt években jelentős lakásár-emelkedés szemtanúi lehettünk, a TAKARÉK Index értéke a 2014 első negyedéves mélypontról 2019 második negyedévéig összesen több mint 120 százalékkal emelkedett, vagyis a lakások értéke több mint a duplájára nőtt, addig 2019 a
dec. 31
7:00
Két évet kapott Hernádi Zsolt, de Magyarországon semmi gondja nem lesz emiatt (Üzlet és Utazás)
Első fokon két év börtönbüntetésre ítélték hétfőn korrupció miatt Hernádi Zsoltot Zágrábban. Bár szakértők szerint továbbra sem tanácsos külföldre utaznia, kizárt, hogy az ügy miatt Magyarországon valaha is bármi gondja adódna.
dec. 31
7:06
Jelentős fejlesztés indul a hazai nyomdaipari cégnél (ProfitLine)
Jelentős, mintegy 100 millió forintos beruházással bővíti kapacitásait a BOX Print nyomdaipari vállalat. A fejlesztésnek köszönhetően regionális szereplővé válhat a hazai tulajdonú cég.
dec. 31
7:06
Komoly fejlesztés indul a hazai nyomdaipari cégnél (Hírstart)
Jelentős, mintegy 100 millió forintos beruházással bővíti kapacitásait a Box Print nyomdaipari vállalat. A fejlesztésnek köszönhetően regionális szereplővé válhat a hazai tulajdonú cég.
dec. 31
7:09
Szlovák tűzijáték-árusok szállják meg a magyar határt, és sorban állnak náluk a milliókat költő magyarok (G7)
A tűzijáték-forgalmazók egész évben pár decemberi napra készülnek; van, hogy a forgalom 90 százaléka három nap alatt jön be. Hogy néz ki a pirotechnikai piac?
dec. 31
7:21
Mit várhatunk a pénz- és tőkepiacokon jövőre? (Piac és Profit)
Az OTP Treasury szakértői összeállították azokat a tényezőket, amelyek befolyásolhatják a jövő év piaci mozgásait. A következő esztendőre előretekintve elmondható, hogy a piacok által legfontosabbnak tartott politikai bizonytalanságok enyhülni látszanak.
dec. 31
7:33
Csúcsra jutott Budapest (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe 46 082,82 pontos történelmi csúcson zárta az évet, így 6943,87 ponttal, 17,74 százalékkal múlta felül a 2018 végi 39 138,95 pontos záró értéket, a részvénypiac forgalma kis mértékben csökkent.
dec. 31
7:42
Az új otthontól a szuperkötvényig (AQUA)
Még nem látni pontosan, hogy utóbb milyen évként tekintünk majd vissza 2019 lakáspiaci folyamataira, mindenesetre számos hosszabb távra is meghatározó változás, újdonság történt az idén.
dec. 31
7:51
Új repülőjárat indult Magyarországról (Piac és Profit)
Hétfőtől heti két alkalommal közvetlen légi járat közlekedik a kínai Hszian tartományi főváros és Budapest között.
dec. 31
7:54
Igazodik az alkuhoz a minimálbér (AQUA)
A legkisebb bérekkel kapcsolatos, 2020-ra is szóló egyezség felülvizsgálatát lehetővé tették ugyan a vártnál jobb gazdasági eredmények, ám a képviseletek nem tudtak új összegekről megállapodni.
dec. 31
8:06
Gyökeres változások a hazai ingatlanpiacon: íme az idei konferenciák legfontosabb kijelentései (Portfolio)
A szakma legjelentősebb szereplőivel, több ezer résztvevővel, számos előadás és panelbeszélgetés keretében zajlottak idén is a Portfolio ingatlanszakmai konferenciái. Ezek sorozatát nyitotta március végén a Lakás 2019 Kiállításon megrendezett Lakás Klub Extra, ahol a szakértők olyan témákról beszélgettek, mint az új lakások áfaváltozásának kérdései
dec. 31
8:09
Hamarosan vörösbe fordulhat Európa (Napi)
Indexcsökkenésre lehet számítani kedden, az év utolsó kereskedési napján az európai értékpapírpiacok nyitásakor.
dec. 31
8:12
Novemberben négyéves csúcsra emelkedett a lakáspiaci aktivitás az Egyesült Államokban (GazdaságPortál)
Novemberben több mint négy éve a legnagyobb mértékben emelkedett éves bázison a lakáspiaci aktivitást modellező index az Egyesült Államokban az ingatlanforgalmazók szakmai képviseleti szervezete, a NAR (National Association of Realtors) hétfőn publikált jelentése szerint. A NAR adatai alapján éves bázison a PHS (Pending Home Sales) index növekedése
dec. 31
8:12
Novemberben négyéves csúcsra emelkedett a lakáspiaci aktivitás az Egyesült Államokban (Hírstart)
Novemberben több mint négy éve a legnagyobb mértékben emelkedett éves bázison a lakáspiaci aktivitást modellező index az Egyesült Államokban az ingatlanforgalmazók szakmai képviseleti szervezete, a NAR (National Association of Realtors) hétfőn publikált jelentése szerint. A NAR adatai alapján éves bázison a PHS (Pending Home Sales) index növekedése
dec. 31
8:18
Kim Dzsong Un: Észak-Korea nehéz és elhúzódó küzdelemre készül (Portfolio)
Észak-Korea elszánta magát a "nehéz és elhúzódó küzdelemre a forradalom végső győzelméig" - mondta Kim Dzsong Un, az ország vezetője az állampárt központi bizottságának az ülésén, kedden.
dec. 31
8:21
Elmenekült a Nissan sikkasztással vádolt ex-vezére (Piac és Profit)
Libanonban tartózkodik Carlos Ghosn, a Nissan, Renault és Mitsubishi sikkasztással vádolt volt elnök-vezérigazgatója, aki Japánban várta házi őrizetben a perét - ezt maga Ghosn erősítette meg Bejrútban.
dec. 31
8:24
Kissé nőtt a kínai feldolgozóipar (Portfolio)
Második hónapja növekedett a kínai feldolgozóipar teljesítménye decemberben a közelgő kínai újév hajtotta keresletnek és az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások előrehaladását övező derűlátásnak köszönhetően.
dec. 31
8:24
Kissé nőtt a kínai feldolgozóipar (Hírstart)
Második hónapja növekedett a kínai feldolgozóipar teljesítménye decemberben a közelgő kínai újév hajtotta keresletnek és az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások előrehaladását övező derűlátásnak köszönhetően.
dec. 31
8:27
Megvan, ki lesz a Főtáv új vezére (NRGreport)
A város egyik legjelentőseb cége, a FŐTÁV vezérigazgatói posztjára kiírt nyilvános pályázat lezárult, január elsejétől Mártha Imrét nevezem ki a vállalat élére - jelentette be Facebook-posztjában Karácsony Gergely főpolgármester.
dec. 31
8:30
Ma fizethetünk utoljára a régi tízezressel (AQUA)
.
dec. 31
8:33
Jól kezdte az év utolsó napját a forint (Napi)
Kedd reggel 8 órára 0,03 százalékot erősödött a forint az euróval szemben és így lett 331 forint és 12 fillér az euró, az ÁrfolyamTudós.hu napi jelentése szerint.
dec. 31
8:33
Évi 300 milliárdot öntene a kisvárosokba egy új fejlesztési program (Menedzsment Fórum)
A Kisvárosi programjavaslatot a Magyar falu program mintájára állítják össze 2020 első negyedévében.
dec. 31
8:36
Most nem pumpált több pénzt a bankrendszerbe az MNB (Portfolio)
Egy, három, hat és tizenkét hónapos futamidejű, forintlikviditást nyújtó devizaswap-tendert tartott hétfőn a Magyar Nemzeti Bank. A jegybank minden egyes lejáraton a meghirdetettnek megfelelő 54,24 milliárd forint értékű ajánlatot fogadott el. A hétfői tenderek eredményét figyelembe véve az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás 2273
dec. 31
8:36
Engedett a kormány Karácsony Gergelynek (Hírstart)
Talán az utolsó pillanatban, de megjelent a kormányhatározat, amely kimondja: a kormány támogatja a Fővárosi Közgyűlés feltételeit az atlétikai központ megvalósítása kapcsán.
dec. 31
8:42
Erre érdemes ma figyelni a tőzsdéken (Portfolio)
Több tőzsde ma már zárva tart, az amerikai tőzsdéken viszont ma is folyik a kereskedés.
dec. 31
8:48
Tőzsde – Gyenge kezdés várható az európai tőzsdéken (GazdaságPortál)
Indexcsökkenésre lehet számítani kedden, az év utolsó kereskedési napján az európai értékpapírpiacok nyitásakor. Kedden az európai piacok többsége az év végi ünnep miatt már zárva tart, a többi pedig rövidített kereskedési időben működik. A határidős indexjegyzések és a tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján Londonban 0,3 százaléko
dec. 31
8:51
Mire lehet számítani szilveszter éjszaka Budapesten? (Piac és Profit)
A tömegközlekedés járatai jelentősen meghosszabbított menetrenddel járnak, a bulizók utáni takarítás holnap reggel 6-kor kezdődik meg majd.
dec. 31
8:54
331-nél kezdi az év utolsó napját a forint (Portfolio)
Keddre sem történt sok változás a forint piacán, ugyanúgy 331 körül kezdi a napot a magyar deviza, mint ahol tegnap délután járt. Nagy kilengésekre nem is kell számítani, az egyetlen érdemi kérdés az maradt, hol húzza majd meg az MNB az év végi záróárfolyamot délelőtt.
dec. 31
8:54
Tőzsde – Gyenge kezdés várható az európai tőzsdéken (Hírstart)
Indexcsökkenésre lehet számítani kedden, az év utolsó kereskedési napján az európai értékpapírpiacok nyitásakor. Kedden az európai piacok többsége az év végi ünnep miatt már zárva tart, a többi pedig rövidített kereskedési időben működik. A határidős indexjegyzések és a tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján Londonban 0,3 százaléko
dec. 31
8:56
Libanonba menekült a japán igazságszolgáltatás elől a korábbi Renault-vezér (Portfolio)
Libanonban tartózkodik Carlos Ghosn, a Nissan, Renault és Mitsubishi sikkasztással vádolt volt elnök-vezérigazgatója, aki Japánban várta házi őrizetben a perét - ezt maga Ghosn erősítette meg kedden Bejrútban.
dec. 31
9:00
A kormány az utolsó pillanatban fogadta el a főváros feltételeit az atlétikai vébéről (Hírstart)
A fővárosi közgyűlés által november végén meghatározott feltételeket a kormány egy december 30-án, késő este megjelent határozattal hagyta helyben. Ezzel vált biztossá a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezése.

Keresés