2020. január 9. csütörtök

jan. 9
0:33
1,3 milliárd forint jut a nagyszülői gyedre (ProfitLine)
A nagyszülői gyermekgondozási díjra (gyed) 1,3 milliárd forint áll rendelkezésre a 2020-as költségvetésben, de ennél nagyobb forrást is biztosít az állam, ha igény van rá - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
jan. 9
0:33
Miért kell nekünk euró, ha egyszer nem kell? (444.hu)
Például kevésbé lehetne manipulálni a pénzzel. Nem lehetne leértékelgetni. Nem lehetne kilopni a pénzt az MNB-ből. Nem lehetne haveroknak önteni a hiteleket. Négy topközgazdász vitatkozott arról, amiről egyáltalán nem folyik vita.
jan. 9
0:45
Orbán két illiberális barátja beindította a Magyarországot célzó gázfolyosót (Hírstart)
Putyin és Erdogan részvételével ünnepélyesen átadták a Törökországot Oroszországgal összekötő Török Áramlat gázvezetéket. A Déli Áramlat hamvaiból született vezeték célja Magyarország és azon keresztül Nyugat-Európa, de ehhez még meg kell építeni európai ágát, a Balkáni Áramlatot. Amire az EU környezetbarát fordulata és az ukrán tranzitszerződés me
jan. 9
1:03
Az ország összes iskolájára kiterjedhet a készpénzmentesség (ProfitLine)
A tanulók pénzügyi tudatosságát erősítheti, hogy az ország összes iskolájára kiterjedhet a készpénzmentesség - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára.
jan. 9
1:33
Idén 700 ügyintézés egyszerűsödik (ProfitLine)
Tovább egyszerűsödik mintegy hétszáz, az állampolgárokat és a vállalkozásokat érintő ügyintézés a tavaly decemberben elfogadott törvénymódosítással és a Kormányablak-mobilalkalmazás bevezetésével - közölte a Miniszterelnökség szerdán az MTI-vel.
jan. 9
2:03
15 százalékos béremelés a buszvezetőknek? (ProfitLine)
Minimum 15 százalékos alapbér emelést tart szükségesnek a Közlekedési Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége (Kdszsz) a Volánbusz Zrt.-nél az idén, részben a munkavállalók keresetei között tapasztalható regionális különbségek csökkentése, részben pedig az elvándorlás megállítása miatt - mondta Dobi István a szövetség elnöke szerdán az MTI-nek.
jan. 9
2:33
A Toyota bejelentette, hogy egy komplett várost húznak fel, ez lesz a jövő városa (NRGreport)
A Toyota bejelentette, hogy megépítik a jövő városát, amely egyfajta laboratóriumként fog szolgálni az önvezető autóknak, okos otthonoknak, mesterséges intelligenciának és egyéb technológiáknak. Woven City-ben közel 2 ezren fognak majd élni - írja a Portfolio.
jan. 9
3:33
Új igazgatósági tagok a Budapest Airportnál (ProfitLine)
A Budapest Airport Sir Michael Hodgkinsont, a korábbi angol repülőtér-üzemeltető vállalat, a BAA egykori vezérigazgatóját és Vazil Hudákot, az Európai Beruházási Bank korábbi alelnökét nevezte ki a társaság igazgatóságának tagjaivá.
jan. 9
4:03
Mikor utalják a 2020 január havi nyugdíjat? (ProfitLine)
Mikor utalja a Magyar Államkincstár a 2020 évi első, azaz január havi nyugdíjat?
jan. 9
4:09
Elfogadták a nemzeti klímatervet (Familyversum)
Új energiastratégia
jan. 9
4:15
Európa számára is biztonságot jelent a Török Áramlat (Familyversum)
Vlagyimir Putyin: A Moszkva és az Ankara közötti együttműködés az akadályoztatási kísérletek ellenére minden téren fejlődik
jan. 9
4:21
Kulcsfontosságú szerepet játszhat Magyarország a térség energiaellátásában (Familyversum)
Az új vezetéknek köszönhetően hazánk több szomszédos országnak is tud földgázt szállítani – mondta Ördögh Tibor
jan. 9
4:25
Az adóbevalláshoz használható elektronikus kitöltőprogram is (Familyversum)
A NAV segít az áfafizetésre kötelezetteknek
jan. 9
4:27
A fiatalok már szívesebben fizetnek bankkártyával (Familyversum)
A tudatosságra nevelés eredményét mutatja, hogy a kártyahasználatot lehetővé tévő iskolákban egyre több diák nyit bankszámlát, és a zsebpénzt is kevesebben kérik készpénzben
jan. 9
4:29
Hatalmas árat fizetne Irán a totális háborúért (Familyversum)
Katonai konfliktus
jan. 9
4:31
Exportpiacaink helyzete alapvetően befolyásolja az eredményeinket (Familyversum)
Exportpiacaink helyzete alapvetően befolyásolja az eredményeinket
jan. 9
4:33
Ismét gazdát cserél a Netrisk.hu - ki az új vevő? (ProfitLine)
A varsói székhelyű MCI Group közép-európai magántőke-társaság bejelentette, hogy a Netrisk.hu biztosításközvetítő cégben meglévő részesedésének többségi hányadát eladja a bostoni székhelyű TA Associates globális növekedési magántőke-társaságnak.
jan. 9
4:39
Soha nem jött annyi beruházás Magyarországra, mint tavaly (Familyversum)
„A magyar gazdaság dimenzióváltását mutatja, hogy az új befektetésekkel létrehozott munkahelyeket ötven százalékkal magasabb fizetések jellemzik, mint a 2017-ben létrejötteket”
jan. 9
5:09
Sikeres évet zárt az Ört (Márkamonitor)
Közel 800 előzetes vélemény, bővülő tagság, szakmai információk sora a jobb megfelelés érdekében – ez jellemezte az ÖRT elmúlt évét.   Kétségtelen, hogy a legtöbben a konkrét és gyors véleményezésről (copy advice) ismerik az ÖRT-öt, akihez reklámetikai kérdésekben fordulhatnak a reklámszakma szereplői.  A heti rendszerességgel tartott üléseken tava
jan. 9
5:15
Nem igaz, hogy összeszerelő üzem vagyunk, a projektek közel harmada kutatás-fejlesztés (Familyversum)
Hatalmas a különbség 2009-hez képest
jan. 9
5:33
200 millió euróért vásárol teherautókat a román hadsereg (ProfitLine)
A tavalyi év utolsó napján 942 katonai teherautó beszerzéséről írt alá szerződést 216 millió euró értékben a román védelmi minisztérium az olasz Iveco Defence Vehicle SPA-val - közölték szerdán a szerződő felek.
jan. 9
5:39
Nagy fordulatszámon pörög a vezetőcsere a fővárosi cégeknél (Menedzsment Fórum)
Az új városvezetés tucatnyi igazgatói állást hirdetett meg az elmúlt hetekben. Jövő héten több pályázati határidő is lejár. A Főkertnél már meghallgatás is lesz. Másutt csekély az érdeklődés.
jan. 9
5:39
Meglepetés a bankokban: végleg vége a babavárónak? (Pénzcentrum)
A személyi hitelek átlagos kamata a legfrissebb adatok szerint némileg csökkent, a kihelyezett összeg pedig nőtt az elmúlt egy évhez viszonyítva. Az állomány rendkívüli mértékben nőtt az egy évvel ezelőttihez viszonyítva, ez azonban...
jan. 9
5:39
200 millió euróért vásárol teherautókat a román hadsereg (Hírstart)
A tavalyi év utolsó napján 942 katonai teherautó beszerzéséről írt alá szerződést 216 millió euró értékben a román védelmi minisztérium az olasz Iveco Defence Vehicle SPA-val - közölték szerdán a szerződő felek.
jan. 9
5:51
Átadás előtt az utasváró (AQUA)
Rövidesen eltűnik a Ferihegyi repülőtér bádogvárója, miután elkészült az új utasmóló első üteme, amely a diszkont-légitársaságok utasait szolgálja ki – értesült a Magyar Nemzet.
jan. 9
6:09
Rengeteg két számjegyű hozamról maradtál le tavaly (Privátbankár)
Csodálatos évük volt a hazai részvényalapoknak tavaly, a legtöbbjük hozama bőven két számjegyű volt. Legjobban az orosz, román és amerikai részvénypiacra koncentráló alapok tulajdonosai jártak. Csak egy szerencsétlen részvénypiac zavarta meg kicsit a képet, amellyel ezúttal nem volt jó barátkozni.
jan. 9
6:09
Medvékkel versenyeznek a Discovery Channel sorozatának hősei (Márkamonitor)
A medvéknek évszázadokon keresztül nem volt vetélytársuk, a tápláléklánc legtetején álltak. Most azonban kihívójuk akadt: az ember a világtörténelemben először bemerészkedik a felségterületükre, hogy versenyre hívja őket a Discovery Channel legújabb műsorában. Az Ember vs. Grizzly: A medve nem játék című sorozatban grizzly medvék és emberek vetélke
jan. 9
6:15
Hatalmas idei tehertől szabadult már meg ősszel Magyarország (Portfolio)
Szép csendben mintegy 800 millió dollár (közel 250 milliárd forint) értékben vásárolt vissza a január végén lejáró dollárkötvényekből tavaly ősszel az Államadósság Kezelő Központ. Három hét múlva még így is majdnem egymilliárd dollárt kell majd kifizetnünk a befektetőknek, amire azonban megvan a fedezet a kormány likviditási számláján.
jan. 9
6:33
Gigantikus szörnyek tűnhetnek fel a magyarországi folyókon (Infostart)
Speciális megadaru emeli le az uszályokról a Tiszaújvárosba érkező berendezéseket.
jan. 9
6:33
Ezt az italt keresték a legtöbben az ünnepek alatt (ProfitLine)
1 millió magyar italkeresésből kiderül, hogy nem a bor és nem a pálinka a legkeresettebb ünnepi ital hazánkban. A kimutatás rávilágít arra is, hogy mennyit költünk italokra az ünnepek alatt, amikor háromszorosára nő a kereslet az alkoholos italokat illetően.
jan. 9
6:39
Ezt az italt keresték a legtöbben az ünnepek alatt (Hírstart)
1 millió magyar italkeresésből kiderül, hogy nem a bor és nem a pálinka a legkeresettebb ünnepi ital hazánkban. A kimutatás rávilágít arra is, hogy mennyit költünk italokra az ünnepek alatt, amikor háromszorosára nő a kereslet az alkoholos italokat illetően.
jan. 9
6:57
Németországban hatalmasat csökkent a szén-dioxid-kibocsátás (NRGreport)
Jelentősen visszaesett Németország szén-dioxid-kibocsátásának mértéke 2019-ben – szemlézte az MTI az Agora Energiewende agytröszt értékelését, melyet az Index oldalán olvashatunk.
jan. 9
7:03
Több mint 1000 csapat vett részt a középiskolások pénzügyi versenyén (ProfitLine)
Nagy érdeklődés övezte, mintegy 1048 csapat vett részt a hetedik alkalommal meghirdetett PénzSztár Hazai és Külhoni Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyen - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóügyi szakfőigazgatója szerdán az M1 aktuális csatornán.
jan. 9
7:09
Jön Budapest eddigi legnagyobb robotrendezvénye (Márkamonitor)
Több mint negyven csapat regisztrált a főváros eddigi legnagyobb robotendezvényére, ahol három verseny keretében a tizenéves és a senior robotvezérlők is ringbe szállnak. A január 11-i ingyenes esemény látogatói workshopok keretében megépíthetik saját robotjukat és belekóstolhatnak a programozásba az Alternatív Közgazdasági Gimnázium épületében. Ne
jan. 9
7:09
Agyament ötletekkel és százéves gépekkel készítik az egyik legmenőbb magyar lisztet (G7)
A legelismertebb éttermek és pékségek vásárolnak lisztet a pásztói bio malomtól. Hiába adják kedvező áron, csak egy szűk kört érnek el.
jan. 9
7:21
Valami történt: ezrek kezdtek el taxizni Magyarországon (Piac és Profit)
Növekvő egyéni vállalkozó bázis és stagnáló alkalmazotti létszám jellemezte a taxis világot 2019-ben. Egy év alatt 8 százalékkal nőtt a taxis egyéni vállalkozók száma, így jelenleg már több mint 7500 egyéni vállalkozó közlekedik Magyarország útjain.
jan. 9
7:21
Tovább romlott a helyzet Ausztráliában (Portfolio)
Meghosszabbították a szükséghelyzetet a délkelet-ausztráliai Victoria államban csütörtökön, mert a következő napokban visszatérő hőhullám miatt jelentősen megnőhet a bozóttüzek száma.
jan. 9
7:21
A kormány nem ad több pénzt a Lánchíd felújítására (Hírstart)
Csak a korábban megígért hatmilliárd forinttal akarja támogatni a kormány a Lánchíd felújítását, de ez kevés lesz. A főváros szerint zajlanak egyeztetések, de ezekről nem beszélhetnek. A híd felújítása sürgős lenne, a BKK már súlykorlátozást vezetett be rajta.
jan. 9
7:24
Titkolt tízmilliárdok az év végi pénzosztásban (Üzlet és Utazás)
Terven felül mintegy 320 milliárd forintot költött év végén a kormány, de 44 milliárdról nem tudni mire megy el.
jan. 9
7:27
Nyolcéves csúcson a kínai infláció (Portfolio)
Nyolc éves csúcson maradt az infláció Kínában decemberben, miközben a termelői árak csökkenése mérséklődött az év végére. A magas áremelkedési ütem mögött egyszeri hatás áll, összességében az árfolyamatok nem a kínai gazdaság élénkülésére utalnak.
jan. 9
7:27
Most sem változott a jegybanki alapkamat (Hírstart)
A monetáris tanács tagjai ellenszavazat nélkül döntöttek decemberben arról, hogy ne változzon az alapkamat és a kamatfolyosó, és egyetértettek abban, hogy a monetáris politikai döntéseknél az "adatvezérelt" és óvatos megközelítés fenntartása indokolt – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a december 17-i kamatdöntő ülésről kiadott rövidített jegyzők
jan. 9
7:27
Belgrádi vasút: véglegesítés alatt a banki hitelszerződés (AQUA)
.
jan. 9
7:29
Tovább romlott a helyzet Ausztráliában (Hírstart)
Meghosszabbították a szükséghelyzetet a délkelet-ausztráliai Victoria államban csütörtökön, mert a következő napokban visszatérő hőhullám miatt jelentősen megnőhet a bozóttüzek száma.
jan. 9
7:33
Ellenszavazat nélkül döntött a jegybank az alapkamat tartásáról (Hírstart)
A monetáris tanács tagjai ellenszavazat nélkül döntöttek decemberben arról, hogy ne változzon az alapkamat és a kamatfolyosó, és egyetértettek abban, hogy a monetáris politikai döntéseknél az "adatvezérelt" és óvatos megközelítés fenntartása indokolt - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a december 17-i kamatdöntő ülésről kiadott rövidített jegyzők
jan. 9
7:35
Valami történt: ezrek kezdtek el taxizni Magyarországon (Hírstart)
Növekvő egyéni vállalkozó bázis és stagnáló alkalmazotti létszám jellemezte a taxis világot 2019-ben. Egy év alatt 8 százalékkal nőtt a taxis egyéni vállalkozók száma, így jelenleg már több mint 7500 egyéni vállalkozó közlekedik Magyarország útjain.
jan. 9
7:39
Egészségügy és társadalmi egyenlőtlenség (Hírstart)
Az Új Egyenlőség podcastjében Sinkó Eszter egészségügyi közgazdásszal beszélgettek az egészségügy problémáinak következményeiről.
jan. 9
7:39
Kizárt, hogy hekkerek érjék el az atomerőmű belső rendszereit (AQUA)
Miután szinte minden üzemet és ember alkotta hálózatot informatikai rendszerek segítségével irányítunk, a hadviseléssel foglalkozók figyelme az infrastruktúrák e részének sebezhetősége felé irányult.
jan. 9
7:45
Pozitív kezdés várható Európában (Napi)
Indexemelkedésre lehet számítani csütörtökön a főbb európai értékpapírpiacok nyitásakor.
jan. 9
7:45
Nyolc éves csúcson maradt az infláció Kínában decemberben (Hírstart)
Nyolc éves csúcson maradt az infláció Kínában decemberben, miközben a termelői árak csökkenése mérséklődött az év végére. Decemberben is megtartotta az egy hónappal korábbi, 4,5 százalékos szintet az infláció Kínában, amivel közel nyolc éves csúcson áll – 2012 januárja óta ugyanis novemberben szökött fel először ilyen magasra a fogyasztói árindex.
jan. 9
7:47
Bundesbank elnöke szerint nincs szükség európai kriptopénzre (Hírstart)
Németország központi bankjának (Bundesbank) elnöke, a kriptopénzek veszélyeire figyelmeztet. Jens Weidmann – aki Bundesbank elnökként tagja az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsának is – kijelentette, hogy a piacgazdaságban a vállalatok feladata, hogy a fogyasztók igényeit kielégítő termékeket fejlesszenek ki, ezért egyelőre nincs nyomós o

Keresés