2020. január 24. péntek

jan. 24
1:33
Így segíti az EKB a magyar klímacélokat (ProfitLine)
Magyarország Nemzeti Energia- és Klímaterve jól mutatja hazánk elkötelezettségét a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásban, amelynek egyik fontos eleme a közlekedés zöldítése, és benne a közösségi közlekedés környezetbarát átalakítása - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Lilyana Pavlovával, az Európai Beruházási Bank (EIB
jan. 24
2:03
A román államháztartás hiánya elérheti a GDP 4,6-4,8 százalékát (ProfitLine)
A román költségvetési tanács szerint az idei román államháztartási hiány elérheti a bruttó hazai termék (GDP) 4,6-4,8 százalékát, ami több mint 1 százalékponttal haladja meg a kormány által vállalt deficitet - figyelmeztetett csütörtökön a testület.
jan. 24
2:33
Eddig 19 naperőművet épített az MVM Csoport Dél-Kelet-Magyarországon (ProfitLine)
Az MVM Csoport hét projekt keretében országosan összesen 110 naperőművet épít, ebből Dél-Kelet-Magyarországon tizenkilencet telepített - hangzott el csütörtökön Kecskeméten a projekt záró rendezvényén.
jan. 24
3:03
Magyarország Európa legnagyobb gazdasági növekedését produkálja (ProfitLine)
Magyarország Európa legnagyobb gazdasági növekedését produkálja - jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a dán Vestfrost Zrt. új, 4,7 milliárd forintból elkészült csongrádi gyártócsarnokának avatóünnepségén csütörtökön.
jan. 24
3:33
Hány évesen mehet valaki nyugdíjba? - Öregségi nyugdíj korhatárok 2020 (ProfitLine)
Hány évesen mehet nyugdíjba valaki 2020-ban? Öregségi nyugdíj korhatárok 2020. Az öregségi nyugdíjkorhatár évről-évre sávosan emelkedik, így 2020-ban 64,5 évre növekszik a nyugdíjkorhatár a hatályos törvény szerint. Mutatjuk a részleteket.
jan. 24
3:45
Palántanevelésben nélkülözhetetlenek a tőzegek (Agrofórum)
Zöldségtermesztésben a megbízható szaporítóanyagot, azaz az egészséges palántát csak steril, kórokozóktól, kártevőktől és gyommagvaktól mentes közegben lehet garantálni. Vagyis a minőség és a megbízhatóság feltétele a vetőmag mellett a jó minőségű palántanevelő közeg.
jan. 24
4:09
Mennyibe kerül 2020-ban egy román autópálya matrica? (ProfitLine)
Mennyibe kerül 2020-ban egy román autópálya matrica? 1 hetes (7 napos), 1 hónapos (30 napos), negyedéves (90 napos) és éves román autópálya matricák ára 2020-ban.
jan. 24
4:33
Hamarosan jön az idei első családi pótlék - Mennyi az annyi 2020-ban? (ProfitLine)
Hol és hogyan igényelhető a családi pótlék 2020-ban? Ki jogosult családi pótlékra? Mikor utalják, folyósítják a családi pótlékot? Milyen nyomtatványok szükségesek a családi pótlék igényléséhez 2020-ban? Mennyi a családi pótlék összege egy gyermekes család esetén, két- vagy többgyermekes család esetén? A gyermek hány éves koráig jogosult a szülő is
jan. 24
5:15
Garm-bejelentés Davosban: globális üzleti összefogás a káros online tartalmak ellen (Márkamonitor)
A Világgazdasági Fórum keretében a tavaly nyáron alapított Global Alliance for Responsible Media (GARM) tegnap bemutatta stratégiáját egy fenntarthatóbb és felelősségteljesebb digitális környezet megteremtése érdekében, amely egyaránt védi a fogyasztókat, a médiaipart és a társadalmat. Mindössze 3 hónap alatt, 2019 júliusa és szeptembere között nag
jan. 24
5:45
Budapestnek főtájépítésze/főkertésze lett! (Agrofórum)
Több évtizedes kihagyással újra önálló képviselete lett a budapesti önkormányzatnál a zöldfelület-rendszernek. A település képét, a lakóhely által nyújtott életminőséget óriási mértékben határozzák meg a zöldfelületek, a település zöldfelület-rendszerének minősége, sűrűsége, elérhetősége, használhatósága stb.
jan. 24
5:51
Egy ellenzéki politikus cége nyerte Áder János alapítványának közbeszerzését (Menedzsment Fórum)
Czeglédy Gergő vállalkozása korábban is sikeresen szerepelt az állami pályázatokon.
jan. 24
5:51
Így tuti bukó a régóta várt fizetésemelés: te is rosszul csinálod? (Pénzcentrum)
A hazai vállalatok vezetői jellemzően ezekben a hetekben folytatják le az évi rendes teljesítményértékelő megbeszéléseket, mely sokaknak igazi nyűg, púp a háton. Ám ha kötelező kellemetlen percek helyett inkább úgy gondolunk rá, mint...
jan. 24
5:54
Pluszpénz tartja sakkban az áruházi dolgozókat (AQUA)
Az alapbéren felül kínált pluszjuttatások ígéretével, illetve azok megvonásával tartják sakkban az áruházak dolgozóit a nagy multinacionális láncok – tudta meg a Magyar Nemzet.
jan. 24
5:57
Mikor legyen magyar euró? Az MNB még tíz évvel elhalasztaná ezt a kérdést (Portfolio)
Gyakorlatilag az uniós csatlakozásunk óta időnként felvetődik a kérdés, mikor kellene bevezetnünk az eurót. A hét elején a Magyar Nemzeti Bank egy új szakmai kötetben mutatta be, szerinte milyen feltételeknek kellene még teljesülni, hogy egyszer leválthassuk a forintot. A listán szerepel néhány olyan pont, melyeket ha komolyan veszünk, akkor tovább
jan. 24
6:00
Telitalálat a nagycsaládosok autócsere-programja (AQUA)
A gépjármű-márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke szerint a legtöbb hétüléses autót vásárló koros, rossz műszaki állapotú járművét cseréli újra.
jan. 24
6:03
Ebben a kerületben épül a legtöbb új lakás (ProfitLine)
Budapest XIII. kerületében 84 beruházásban hirdetnek eladó lakásokat, ez a szám a fővárosi társasház projektek 17 százalékát fedi le, a második legnépszerűbb hely a budai XI. kerület 62 projekttel, a harmadik Óbuda, mindezek mellett kiemelkedik még a pesti oldalon Zugló, Ferencváros és Józsefváros is - közölte az Otthon Centrum csütörtökön az MTI-v
jan. 24
6:09
Nem véletlenül kongatják a vészharangot, figyelmeztet a szakember (Infostart)
Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke szerint méhészek nélkül össze fog dőlni a mezőgazdaság, ezért az Európai Uniónak tisztességes piaci feltételeket kell biztosítania nekik.
jan. 24
6:09
Gyermekmosolyokért gyűjtött kilométereket a Bridgestone (Márkamonitor)
A Bridgestone kilométergyűjtő akciójának felhívására a vállalat magyarországi dolgozói 49.000 kilométernyi távot futottak, kerékpároztak vagy úsztak azért, hogy a tatabányai Szent Borbála Kórház gyermekosztályán rendszeresen vizitelő bohócdoktorokat támogathassák. Végül több mint 1 millió forint gyűlt össze, amit a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítván
jan. 24
6:15
Parkolóház helyett marad a második nemzeti gödör Ferihegyen (Napi)
Többek között a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal miatt nem épül hatszintes parkolóház a ferihegyi repülőtéren, ahol az építési gödröt már 2018 őszén kiásták, hiába.
jan. 24
6:27
Mellbevágó, mennyire elszakadt a forint a környékbeli devizáktól (Privátbankár)
Történelmi csúcson volt tegnap az euró/forint árfolyam, ami várható volt, hiszen már napok óta ostromolta a 337-as szintet az euró. Mégis furcsa, mert a többi térségbeli deviza még erősödött is az utóbbi időben. A forint teljesen elválni látszik társaitól. A fő magyarázat az alacsony kamatszint, a világ egyik legmélyebb negatív reálkamata.
jan. 24
6:33
2019-ben biztonságosan üzemeltek az atomenergiát alkalmazó létesítményeink (ProfitLine)
Az atomenergiát alkalmazó magyarországi létesítmények biztonságosan üzemeltek 2019-ben - mondta Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) főigazgatója a hivatal évindító sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.
jan. 24
6:51
Lanyhul-e a kivándorlás Ausztriába a növekvő bérek miatt? (Piac és Profit)
A magyar dolgozók száma megint eléggé megnőtt Ausztriában, miközben több más ország polgárai kevesebben lettek. A kelet-közép-európai országok bérnövekedése miatt a migráció lassulását várják, de ellenérvek is vannak. Leginkább az, hogy a bérszakadék még mindig óriási.
jan. 24
6:57
Komp helyett hídon járhatnak majd át a Tiszán (Infostart)
Nyertest hirdetett a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. egy új, szabolcsi Tisza-híd tervezésére.
jan. 24
6:57
Tovább csökkent a gázolaj ára (Portfolio)
Tovább csökkent a gázolaj ára a holtankoljak.hu szerint, a gázolaj ára 2 forinttal 410 forintra mérséklődött, míg a benzin ára nem változott.
jan. 24
7:03
Három új hitelprogram indul a kkv-k részére (ProfitLine)
A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. három új hitelprogramot hirdetett meg a hazai kis- és középvállalkozásoknak - jelentette be Sipos-Tompa Levente, az MFB Zrt. elnök-vezérigazgatója csütörtökön, sajtótájékoztatón, Budapesten.
jan. 24
7:03
Külföldön hasít egy magyar cég, közben itthon azért kell küzdenie, hogy az állam kifizesse (G7)
Végre be tudta indítani orosz gyárát a Sanatmetal-csoport, amely saját szakterületein Egert tenné meg Közép-Kelet-Európa orvosi centrumává.
jan. 24
7:09
Csaknem 155 millió forintot fordított 2019-ben társadalmi ügyekre a Spar (Márkamonitor)
A SPAR 29 éve, a hazai piacra lépése óta összefogásra buzdít azokért, akik nehéz körülmények között élnek. A vállalat az élet számos területén – szociális és az egészséget érintő ügyekben, sportban, kultúrában, oktatásban – nyújt segítő kezet. Értékközpontú családi vállalkozásként olyan programok és kezdeményezések segítője, amelyek százezrek életé
jan. 24
7:21
Az oroszok miatt csúszik Paks 2 (Üzlet és Utazás)
Tavaly egy radioaktív anyaggal teli műszer zuhant a mélybe, és több mint ezer bevándorlót ért sugárterhelés - derült ki a nukleáris hatóság tájékoztatóján.
jan. 24
7:24
Soha nem épül meg a ferihegyi parkolóház (24.hu)
Jogerőssé vált a döntés.
jan. 24
7:27
Tarol a koronavírus Kínában (Portfolio)
A koronavírussal fertőzöttek száma 830-ra, a halálos eseteké pedig 25-re emelkedett Kínában - jelentette be a kínai országos egészségügyi hivatal pénteken.
jan. 24
7:33
Rekordgyenge a forint: merre tovább? (Napi)
Kissé erősödött a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi piacon, miután csütörtökön soha nem látott gyenge szintre került az euróval szemben.
jan. 24
7:33
Megfeleződött a nem megfelelő fűtésű lakásokban élők aránya Magyarországon (ProfitLine)
Hét év alatt a felére csökkent a nem megfelelő fűtéssel rendelkező lakásokban élők aránya - közölte Rétvári Bence, a Kdnp alelnöke csütörtökön az MTI-vel.
jan. 24
7:42
Marad a negatív jegybanki kamat az eurózónában (AQUA)
Nem változtatott monetáris politikáján az Európai Központi Bank idei első kamatdöntő ülésén, az eszközvásárlási program is folytatódik.
jan. 24
7:51
Mégsem fejleszt katonai űrhajót a Boeing (Infostart)
Váratlanul lépett vissza a Kísérleti Űrrepülő Programból az amerikai óriásvállalat, pedig még 150 millió dolláros támogatást is kapott a fejlesztésekre.
jan. 24
7:54
Térségünk előnybe kerül a Nyugattal szemben (AQUA)
.
jan. 24
7:57
Vitézy a német-osztrák típusú Schnellbahn-ra szavaz (NRGreport)
A következő hét év legfontosabb közlekedési beruházása az 5-ös metró, ami egy metrószerű vasút lesz, nyilatkozta az Index-nek Vitézy Dávid, a most létrehozott Budapest Fejlesztési Központ (BFK) frissen kinevezett vezetője. Az Interjúban beszélt még új hidakról, M0-nyugati szakaszról, kerékpárutakról és a e-roller jelenségről.
jan. 24
8:03
Új vasúti aluljáró épülhet Tatabányán (ProfitLine)
Megkezdődhet egy új vasúti aluljáró építése és az ahhoz kapcsolódó útfejlesztés Tatabányán, a Budapest-Bécs vonalon, miután aláírta a 6,7 milliárd forintos létesítmény kivitelezési szerződését az önkormányzat, a kivitelező A-Híd Zrt. és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. - közölte a város polgármestere az MTI-vel.
jan. 24
8:09
Adóemelésre számítanak a kkv-k (KKV Magazin)
A hazai kkv-k várakozásait mutató K&H kkv bizalmi index számottevően, 8 pontot csökkent. Bár az index továbbra is a pozitív tartományban van, és összességében bizakodva tekintenek a cégek 2020-ra, a mostani hangulatromlás mögött az áll, hogy a kkv-k növekvő közterhekre számítanak idén.
jan. 24
8:15
Tőzsdenyitás előtt – Emelkedéssel nyithatnak a főbb európai részvénypiacok (GazdaságPortál)
Emelkedéssel nyithatnak a főbb nyugat-európai részvénypiacok pénteken, a New York-i tőzsde nyomdokain haladva. Az IG Market elemzői arra számítanak, hogy a londoni FTSE-100 mutató 52 ponttal, a frankfurti DAX-30 index 114 ponttal, a párizsi CAC-40 index pedig 50 ponttal emelkedhet a nyitásban. New Yorkban csütörtökön ledolgozták az erős mínuszokat
jan. 24
8:15
Otp: Mindenkinek más a következő lépés (Márkamonitor)
Új konyhára vágysz? Vagy egy nagyobb autót vennél, amibe befér a család? Karrierváltás, lakásfelújítás, önfejlesztés: ha rád is vár a következő lépés, tervezz az OTP Személyi kölcsönnel, ingatlanfedezet nélkül! Januárban indul az OTP Bank új kommunikációs platformjának első termékkampánya. Kampánycél „Kampányunk elsődleges célja, hogy pozicionáljuk
jan. 24
8:21
Nagy dobásra készül 2020-ban Michelisz Norbert (Pénzcentrum)
"Valószínűleg én sem tudtam volna elkezdeni a pályafutásomat, ha a szüleim nem vállaltak volna ekkora anyagi terhet és kockázatot. Ebből is érződik az, hogy Magyarországon nagyon sok olyan fiatal van, aki tehetséges és megérdemelné...
jan. 24
8:27
336,90 forinton az euró (Üzlet és Utazás)
Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi piacon.
jan. 24
8:33
SPB: 10% feletti hozamot ígérnek a legjobb kötvénybefektetések idén (Portfolio)
2020-ban a globális vállalati kötvényeken belül továbbra is azok a magas, fix kamatozású papírok ígérkeznek jó választásnak az alacsonyabb kockázatvállalási hajlandóságú befektetők számára, amelyek a befektetésre ajánlott hitelminősítési kategóriába, vagy a nem befektetési kategória felsőbb régiójába tartoznak. A magasabb kockázatot keresőknek pedi
jan. 24
8:35
Jó a hangulat, ugranak a tőzsdék (Portfolio)
Az elmúlt napokban a Kínából indult koronavírussal kapcsolatos hírek mozgatták a tőzsdei árfolyamokat, ma valamelyest enyhült a nyomás, a fontosabb európai részvényindexek ma emelkednek. A magyar tőzsde tegnap felülteljesítő volt, részben ennek tudható, hogy ma csak mérsékelten emelkedik.
jan. 24
8:37
Merre indul tovább a történelmi mélypontról a forint? (Portfolio)
A csütörtöki új történelmi mélypont után kicsit enyhült a nyomás a forinton, de még a pénteki napot is 337 közelében kezdi a magyar deviza az euróval szemben, vagyis nem lélegezhetünk fel. Közben a tegnapi EKB-ülés után a dollár is rákapcsolt, lassan a Fed jövő heti döntésére figyelnek a befektetők.
jan. 24
8:45
Soros György új egyetemet alapít (Portfolio)
A davosi Világgazdasági Fórumon jelentette be Soros György magyar származású milliárdos befektető, hogy egy új, globális egyetemet alapít, amely a klímaváltozás és az autoriter kormányzatok elleni harcot tűzi zászlajára – írja a Bloomberg.
jan. 24
8:54
Javított prognózisán a Takarékbank (AQUA)
.
jan. 24
8:57
Az Alteo gondoskodott kötvényei likviditásáról (Portfolio)
Az Erste lesz az árjegyzője az Alteo frissen tőzsdére vezetett kötvényének, így biztosan lesz egy kevés likviditása a papíroknak. – tette közzé a társasága a BÉT-en.
jan. 24
9:00
Rosszul állunk megújuló energiában (Üzlet és Utazás)
A 2018-as, 12,5 százalékos magyar megújulóenergia-arány fél százalékkal marad el Magyarország 2020-as céljától - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatalának tegnapi közléséből.
jan. 24
9:03
Határozott lépést tesz a Goldman Sachs az esélyegyenlőségért (Infostart)
Júliustól nem közreműködik egyetlen olyan cég tőzsdei bevezetésében sem a Goldman Sachs, amelynél a vállalati esélyegyenlőség a cégvezetésben nem jelenik meg - jelentette be David Solomon, a befektetési bank vezérigazgatója Davosban.

Keresés