2020. január 19. vasárnap

jan. 19
2:33
Tényleg van hatása annak, hogy egyre cikibb a repülés (NRGreport)
Az úgynevezett „flight shaming”, vagyis a repülővel való utazás kigúnyolása tényleg hatással van az emberekre, legalább is rövidebb távokon biztosan – derült ki egy német kutatásból. A szakértők szerint kevesebben választják a repülést a rövid útvonalakon akkor, ha van más, működő alternatíva, ami ráadásul kevésbé káros a környezetre.
jan. 19
3:09
Az Alteo gondolhatja újra a dorogi hulladékégetőt (NRGreport)
Több mint 700 millió forintba kerül majd, de cserébe technológiailag is megújulhat az ország egyik legjelentősebb hulladékégető erőműve - írja a Napi.hu.
jan. 19
3:33
Ma teljesen lezárják az M1-es autópályát Nagyegyházánál (ProfitLine)
Teljesen lezárják az M1-es autópályát vasárnap reggel a 43-as és az 55-ös kilométerszelvények között vadkihajtás miatt - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.
jan. 19
3:36
Ma teljesen lezárják az M1-es autópályát Nagyegyházánál (Hírstart)
Teljesen lezárják az M1-es autópályát vasárnap reggel a 43-as és az 55-ös kilométerszelvények között vadkihajtás miatt - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.
jan. 19
3:45
Gazdainfó: tovább terjed a madárinfluenza; januári határidők és Agromash (Agrofórum)
Idén 2020. január 22–25. között rendezik meg a 38. AgromashExpo Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítást, valamint a 10. AgrárgépShow Mezőgazdasági Eszköz-és Gépkiállítást. A magyar agrárgazdaság legjelentősebb szakmai rendezvényén csaknem 350 kiállító mutatja be termékeit, szolgáltatásait a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Közpon
jan. 19
4:09
Gázszámla, Ön érti, hogy mi van rajta? Most elmagyarázzuk! Lakossági gázszámla értelmező I. rész (ProfitLine)
A háztartások többsége hónapról hónapra fizeti be úgy a havi gázszámláját, hogy az sem tudja, hogy mi van rajta. Melyik szám mit jelent? Mennyibe kerül egyáltalán a lakossági gáz 2020-ban? Miért van a számlán sokszor kétféle ár is? Mi a különbség az un. I. árkategóriás és az un. II. árkategóriás lakossági gázár között? A ProfitLine.hu szerkesztőség
jan. 19
6:03
Növekedett a szakmunkára jelentkezők száma (ProfitLine)
A Profession.hu állásportál saját adatbázisából készített összefoglaló statisztikája szerint tavaly a legnagyobb mértékben a szakmunkára jelentkezők száma növekedett.
jan. 19
6:09
Őrült mennyiségben ömlik az EU-pénz Budapestre – Íme a megdöbbentő lista (Portfolio)
A héten az az alaptalan hír röppent fel, hogy a következő uniós költségvetésből szinte semennyi forrást nem kap majd Budapest, így megnéztük azt, hogy a mostani ciklusban egyáltalán mennyit kap. Megdöbbentően nagy, közel 700 milliárd forintos szám jött ki csupán a legnagyobb projektek összesítésével. Igaz rögtön hozzátesszük, hogy ezek nagy részét
jan. 19
6:54
Lízingre is szívesen vesznek mezőgépet a gazdák (AQUA)
Töretlen a gazdálkodók gépbeszerzési kedve, ezt jelzik a mezőgép-forgalmazók múlt évi eladásai is. Nem véletlenül döntöttek sokan a gépcsere mellett.
jan. 19
7:03
Sikeres évet zárt a Magyar Divat & Design Ügynökség (ProfitLine)
A hazai divat- és design ágazat fejlesztése érdekében tevékenykedő Magyar Divat & Design Ügynökség (Mddü) közreműködésével tavaly nyolc nemzetközi szakmai eseményen és tizennyolc hazai rendezvényen mintegy 153 magyar márka vehetett részt - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.
jan. 19
7:09
Ezek a legveszélyesebb videójátékok: a tiltás rossz út, így nem lesz függő a gyerek (Pénzcentrum)
Ma már szinte az összes kiskamasz játszik valamilyen számítógépes játékot, és hiába idegesíti ez napról-napra egyre jobban a szülőket, tiltani nem tudják őket, ámbár nem is érdemes! Helyette inkább fogadjuk el őket játszva is, de...
jan. 19
7:45
Súlyos történelmi árny vetül a mai berlini konferenciára (Privátbankár)
A konferenciának sem a történelmi, sem a közelmúltbeli előzményei nem tölthetnek el bennünket pozitív várakozással. Számos jel szerint Berlin és az EU egy átfogó katonai beavatkozásra készül Líbiában és a térségben. Káncz Csaba jegyzete.
jan. 19
7:45
A dotcom lufit idézi a mostani őrület – Ráharaptak a kötvényekre a befektetők (Portfolio)
Csak a szerdával bezáruló héten 16,6 milliárd dollárt gyűjtöttek a kötvényalapok, a befektetői eufória ugyanis egyre lejjebb küldi a kötvényhozamokat. a Bank of America szerint mindez a 2000-es években látott dotcom lufi időszakát idézi – írja a Reuters.
jan. 19
8:09
Elképesztő pénzeket fociztak össze a legnagyobbak (Menedzsment Fórum)
Első alkalommal lett a világ leggazdagabb labdarúgó klubja a Barcelona, amely a legnagyobb hazai riválisát, a Real Madridot előzte meg a Deloitte rangsorában. A listát az öt nagy bajnokság csapatai uralják.
jan. 19
8:21
Külföldi terjeszkedésre készül a magyar étteremlánc, ahol sosem késik a fizetés (G7)
Sokan szeretnek bele egy távoli ország konyhájába, de az ebből kiinduló étteremnyitás ritkán jön be. A Padthai Wokbar a kivételek közé tartozik.
jan. 19
9:03
Kiegészítő juttatást kapnak a fegyveres testületeknél szolgálók (ProfitLine)
A januári fizetéssel kapják meg először kiegészítő juttatásukat a fegyveres testületeknél szolgálók, az érintettek február 5-ig megkapják emelt illetményüket - jelentette be a Belügyminisztérium, valamint a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteki közös sajtótájékoztatóján.
jan. 19
9:09
Ezer ilyen vállalat tűnt el Magyarországról: mi zajlik a háttérben? (Pénzcentrum)
Folyamatosan évről-évre csökken a személy és vagyonvédelemmel foglalkozó vállalkozások száma Magyarországon - nyilatkozta Hantos Zoltán az OPTEN céginformációs szolgáltató projektmenedzsere.  A biztonsági cégek száma...
jan. 19
9:18
Izer Norbert: Egyre többen veszik igénybe a személyi kedvezményt (AQUA)
Míg 2010-ben 69 ezren vették igénybe a bizonyos betegségek után járó úgynevezett személyi kedvezményt, addig 2018-ben már 258 ezren – tájékoztatott az államtitkár.
jan. 19
9:21
Most már biztos: Harryből nem lesz király (Menedzsment Fórum)
Lemondott királyi titulusáról Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő, és a továbbiakban egyikük sem lát el hivatalos feladatokat a brit királyi családban.
jan. 19
9:27
Növekvő forgalomban esett a BUX a héten (Napi)
Növekvő forgalom mellett esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 44 422,81 ponton zárt pénteken, 941,33 ponttal, 2,08 százalékkal alacsonyabban az előző heti záróértékénél - írja az MTI.
jan. 19
9:33
Sokan még mindig nem tudják, hogyan kaphatnak havonta 8 ezer forintot (Infostart)
Az erősödő adótudatosságnak és a bővülő kedvezményeknek köszönhetően a személyi kedvezményt igénybevevők száma is egyre jobban nő. Míg 2010-ben 69 ezren vették igénybe a bizonyos betegségek után járó úgynevezett személyi kedvezményt, addig 2018-ben már 258 ezren - közölte Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár.
jan. 19
10:15
Az IKEA ráérzett, micsoda biznisz a Harry, Meghan históriát meglovagolni (Infostart)
Költözködős dobozokat reklámoz a svéd bútorgyártó és -forgalmazó cég.
jan. 19
10:15
Így válik zölddé Magyarország 2030-ra (Portfolio)
Magyarország kormánya az üvegházhatású gázkibocsátást 40 százalékkal kívánja mérsékelni 2030-ra az 1990-es bázishoz viszonyítva a frissen megjelent Nemzeti Energiastratégia 2030 dokumentum alapján. Ehhez jelentős változtatásokat tervez végrehajtani a kormány a három legfontosabb ágazatban, mely a fűtés-hűtés, villamosenergiatermelés és a közlekedés
jan. 19
10:27
Izer Norbert: egyre többen veszik igénybe a személyi kedvezményt (Portfolio)
Az erősödő adótudatosságnak és a bővülő kedvezményeknek köszönhetően a személyi kedvezményt igénybevevők száma is egyre jobban nő. Míg 2010-ben 69 ezren vették igénybe a bizonyos betegségek után járó úgynevezett személyi kedvezményt, addig 2018-ben már 258 ezren - tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t.
jan. 19
10:30
Magyarország elkötelezett a balkáni térségek csatlakozásának és fejlesztésének támogatásában (Hírstart)
Nagy István agrárminiszter részt vett a Nyugat-Balkáni Vidékfejlesztési miniszteri konferencián, a Berlini Agrárminiszteri Csúcstalálkozó keretében.
jan. 19
10:45
Így jártak a héten a hazai tőzsdei befektetők, nézzük a számokat! (ProfitLine)
Növekvő forgalom mellett esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 44 422,81 ponton zárt pénteken, 941,33 ponttal, 2,08 százalékkal alacsonyabban az előző heti záróértékénél.
jan. 19
10:51
Beütött a globális felmelegedés – komoly veszélybe került több kedvenc üdülőhely (Piac és Profit)
A tél a karácsony és a hideg mellett a síszezon kezdetét is jelenti, amely egyben több ország életében nagyon komoly turisztikai időszakot is jelent. A globális felmelegedés és az egyre közeledő klímakatasztrófa azonban sok más terület mellett itt is egyre inkább feltűnik – bajban vannak ugyanis az alacsonyabb síterepek, hiszen egyszerűen kezd túl
jan. 19
11:15
Webshippy – egy feltörekvő magyar startup, ami meghódítja a világot (GazdaságPortál)
Pár év alatt a semmiből nőtt ki a Webshippy, egy logisztikai szolgáltató és szoftvercég, ami hasonló szolgáltatást nyújt webshopoknak, mint az Amazon, és amelyet már külföldön is a legsikeresebb magyar startupok közt emlegetnek.   A neten vásárolni lassan ugyanolyan természetes, mint leugrani a sarki boltba. A webshopok gombamód szaporodnak, és a h
jan. 19
11:24
Mit tehetünk a csalók ellen tűzifavásárláskor? (Hírstart)
A hatósági próbavásárlások, valamint a fogyasztóktól kapott jelzések alapján a Nébih folyamatosan gyűjti és elemzi a tűzifavásárlások kapcsán észlelt jogszerűtlenségeket. A hivatal EUTR szakemberei összegyűjtötték azokat a hasznos tanácsokat (köztük a vásárláshoz javasolt kérdéseket), amelyekkel a vásárlók elejét vehetik az őket sújtó visszaélésekn
jan. 19
11:48
Az EU kereskedelmi biztosa szerint újraindíthatók Washington és az Európai Unió kereskedelmi kapcsolatai (Hírstart)
Újraindíthatók Washington és az Európai Unió kereskedelmi kapcsolatai - jelentette ki Phil Hogan, az Európai Unió (EU) kereskedelmi biztosa.
jan. 19
11:51
Népszerűek a személyi kedvezmények (Privátbankár)
Az erősödő adótudatosságnak és a bővülő kedvezményeknek köszönhetően a személyi kedvezményt igénybevevők száma is egyre jobban nő.
jan. 19
12:21
Nehézgépkezelő cég is kellett Mészáros Lőrincnek (Menedzsment Fórum)
A jelek szerint a felcsúti milliárdos 2020-at a legrégebbi cégeinek bővítésével indítja.
jan. 19
12:21
Mentené a turizmust az ausztrál kormány a pusztítás után (Piac és Profit)
Scott Morrison ausztrál miniszterelnök bejelentette, hogy kormánya 76 millió ausztrál dolláros (15 milliárd forint) pénzcsomagot állított össze a bozóttüzek miatt alaposan visszaesett idegenforgalom újraélesztésére.
jan. 19
12:21
Bosszantó technikai hibák sorozata miatt csúszik a kínai utasszállító repülő fejlesztése (G7)
A kínai ipar a Boeing és az Airbus legnépszerűbb gépeinek versenytársán dolgozik már jó ideje, a fejlesztés azonban már most ötéves késésben van.
jan. 19
12:33
Új magyar fegyvergyártás: előrelépés vagy a pazarlás konzerválása? (Privátbankár)
A Zrínyi 2026 terv keretében hazai gyártású kézi lőfegyvereket kapnak a Magyar Honvédség katonái, ennek érdekében cseh géppisztolyok, maroklőfegyverek gyártási know-how-ját, műszaki hátterét szerezték be. Stratégiai szempontból jelentős lépés lesz, ha kézifegyverből önellátóvá válunk, a gazdasági szempontok azonban sok kérdést vetnek fel. Külsős sz
jan. 19
12:39
Egyre többen veszik igénybe a személyi kedvezményt (ProfitLine)
Az erősödő adótudatosságnak és a bővülő kedvezményeknek köszönhetően a személyi kedvezményt igénybevevők száma is egyre jobban nő. Míg 2010-ben 69 ezren vették igénybe a bizonyos betegségek után járó úgynevezett személyi kedvezményt, addig 2018-ben már 258 ezren - tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t.
jan. 19
13:18
Nehézgépkezelő cég is kellett Mészáros Lőrincnek (Hírstart)
A jelek szerint a felcsúti milliárdos 2020-at a legrégebbi cégeinek bővítésével indítja.
jan. 19
13:36
Mészáros nemcsak felvásárol, új céget is alapít (Üzlet és Utazás)
Úgy tűnik, hogy a felcsúti milliárdos 2020-at a legrégebbi cégeinek bővítésével indítja.
jan. 19
13:48
Vezetékeket szakít le a zúzmara (AQUA)
A napok óta folyamatos, 24 órás munkavégzés mellett húsz oszlopot, 10 ezer méter vezetéket és kétszáz kötőelemet cseréltek ki.
jan. 19
14:03
Folytatódik az egészségügyi szakdolgozók béremelése (ProfitLine)
Bár az egészségügyi szakdolgozóknak sosem lehetünk elég hálásak, a béremelés megbecsülésük egyik legfontosabb eleme, amely tovább folytatódik - jelentette ki a kormányszóvivő csütörtökön a Facebook-oldalára feltöltött videójában.
jan. 19
14:12
Új útvonalak a Vándortábor programban (Hírstart)
24 útvonal várja a 13 ezer felső tagozatos és középiskolás gyereket.
jan. 19
14:14
Folytatódik az egészségügyi szakdolgozók béremelése (Hírstart)
Bár az egészségügyi szakdolgozóknak sosem lehetünk elég hálásak, a béremelés megbecsülésük egyik legfontosabb eleme, amely tovább folytatódik - jelentette ki a kormányszóvivő csütörtökön a Facebook-oldalára feltöltött videójában.
jan. 19
14:18
Ismét Forraltbor- és kocsonyapiknik lesz Vácrátóton (Hírstart)
A piknik évről évre egyre több látogatót vonz, köszönhetően annak, hogy a hal-, gyümölcs- és alkoholkocsonyákat is meg lehet kóstolni.
jan. 19
14:21
Hiába kapnak észre egyre többen, még mindig magyarok tízezreinek járna pluszpénz (Piac és Profit)
Az erősödő adótudatosságnak és a bővülő kedvezményeknek köszönhetően a személyi kedvezményt igénybevevők száma is egyre jobban nő.
jan. 19
14:24
Forraltbor- és kocsonyapiknik lesz Vácrátóton (Hírstart)
Ismét kocsonyakülönlegességekkel és többféle ízesítésű forralt borral várják az érdeklődőket szombat délután a Pest megyei Vácrátóton, a rendezvény bevételéből a helyi iskola fejlesztéseit támogatják.
jan. 19
14:51
Életbe lépett az új irányelv – nagy változások jöhetnek a cégek életében (Piac és Profit)
Új EU-s irányelv lépett hatályba 2020. január 1-jén a vállalatok határokon átnyúló átalakulásáról, egyesüléséről és szétválásáról.
jan. 19
14:51
Megkarcolták, összetörték az autónkat? - Itt az újítás, amely egyből riaszt és képet készít (Portfolio)
A Continental technológiai vállalat hiánypótló alkalmazással gazdagítja az autóipari szenzorok portfólióját az újonnan fejlesztett érintkezés-érzékelő rendszerének (Contact Sensor System – CoSSy) segítségével. A rendszer lényege, hogy észleli az alacsony sebességű érintkezést a jármű és egy személy, vagy a jármű és egy tárgy között. Ez a tudás szám
jan. 19
14:54
Nagy István Berlinben: világszerte növelni kell az agrárium hatékonyságát (Hírstart)
Tovább kell javítani a mezőgazdasági termelés hatékonyságát az élelmiszer-ellátás biztosításához, mert egyre növekszik a világ népessége, az erőforrások viszont folyamatosan szűkülnek – hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter Berlinben a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumon (GFFA).
jan. 19
14:54
Kisbuszokat kaptak a vitorlásegyesületek (AQUA)
.
jan. 19
14:57
Csak 2030 után gyorsítaná fel Magyarország kizöldítését a kormány (Portfolio)
A 2020-as években mérsékelt tempóban, 2030, illetve 2040 után viszont gyors ütemben csökkentené az üvegházhatású gázok kibocsátását a magyar kormány - derül ki a csütörtökön nyilvánosságra került Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia tervezetből. Az anyag szerint a klímasemlegesség 2050-ig tartó eléréséhez Magyarország emisszióját 1990-hez képest várh

Keresés