2020. január 17. péntek

jan. 17
0:03
A tavaly érkezett százegy nagyberuházás több mint 13 ezer munkahelyet teremt az országban (Familyversum)
Emellett pedig kiemelkedő helyezést biztosít Magyarország számára a globális beruházási rangsorban
jan. 17
0:09
Vlagyimir Putyin alkotmányba foglaltatná a nyugdíjindexálás kötelezettségét (ProfitLine)
Rögzíteni kell az orosz alaptörvényben a rendszeres nyugdíjindexálás kötelezettségét - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az újonnan megalakított alkotmányozó munkacsoporttal megtartott csütörtöki megbeszélésén, a Moszkvához közeli Novo Ogarjovóban.
jan. 17
0:12
Vlagyimir Putyin alkotmányba foglaltatná a nyugdíjindexálás kötelezettségét (Hírstart)
Rögzíteni kell az orosz alaptörvényben a rendszeres nyugdíjindexálás kötelezettségét - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az újonnan megalakított alkotmányozó munkacsoporttal megtartott csütörtöki megbeszélésén, a Moszkvához közeli Novo Ogarjovóban.
jan. 17
0:33
Mit gondolnak Magyarországról a beszélgető angolok? (ProfitLine)
Egyre többen érkeznek hozzánk a Nagy-Brittaniából, és egyre több időt is töltenek hazánkban. De milyen okok állnak a szigetországi turisták hazánk iránti megnövekedett érdeklődése mögött? Bauer Zsófia szociológus (Y-nsight Research) és Mezei Márk (Silberstein & Partners) kommunikációs szakember azt térképezte fel közös kutatásában, hogy milyen magy
jan. 17
1:33
Szélessávra vált a magyarországi elektromos töltőállomások piaca (NRGreport)
A keletközép-európai piacon Magyarországon nyitott először elektromos töltőállomásokat a Shell, amely a régióban a legfejlettebbnek tekinti a hazai villanyautópiacot - olvasható a hvg.hu oldalán. Az Ionity szupergyors töltési ideje 10-15 perc, de a Shell saját márkás töltője is 30 perc alatt éri el a 80 százalékos töltöttséget.
jan. 17
1:37
A műanyag csomagolások betiltását készíti elő az Európai Bizottság (NRGreport)
Az Európai Bizottság környezetért, óceánokért és halászatért felelős biztosa, a litván  Virginijus Sinkevicius a német Die Welt-nek adott interjújában azt mondta,
jan. 17
1:41
Az ausztáliai tűzvész eddig annyi szén-dioxidot bocsátott a légkörbe, mint 116 ország egész évben (NRGreport)
Az Ausztrália keleti partján tomboló bozóttüzek szeptember óta körülbelül 400 millió tonna szén-dioxidot küldtek a Föld légkörébe, ami több a 116 legalacsonyabb kibocsátású ország összesített éves kibocsátásánál is – írja az MIT Technology Review nyomán a Qubit. A 2018-as kaliforniai tűzvészhez képest kilencszeres az ausztráliai tüzek eddigi szénlá
jan. 17
1:45
100 milliárd euróval támogatja az EU a zöldenergiára való átállást (NRGreport)
Az Európai Bizottság 100 milliárd eurót különít el azon pénzalap számára, amely segítséget fog nyújtani a tiszta energiaforrásokra történő átálláshoz az olajpalától vagy széntől függő gazdaságok számára - közölte Frans Timmermans EU-biztos, az úgynevezett európai zöld megállapodással kapcsolatos munka koordinátora Strasbourgban kedden.
jan. 17
3:33
Így válthatja le személyi igazolványunkat egy okostelefon (ProfitLine)
Az e-aláírás-specialista Netlock szerint hamarosan leválthatják az okostelefonokba zárt digitális tárcák a fizikailag létező okmányokat, bőrtárcákat: 2020-ra áttörést jósolnak a digitalizáció terén.
jan. 17
3:45
Mindent a kávéról (Agrofórum)
Mi mindent nem tudunk arról a növényről, amelynek feldolgozásából megszületik a minden napunkat segítő élvezeti ital, a kávé. Hol és milyen fajtáit termesztik? Milyen eljárásokkal készül? Milyen alternatívája lehet, és pontosan mi az a gyöngykávé?
jan. 17
4:03
Hány nap szabadság jár 2020-ban egy munkavállalónak? Mennyi szabadnap jár a dolgozónak 2020-ban? (ProfitLine)
Mennyi a 2020-ban kapható szabadnapok száma éves szinten? Mitől függ, hogy 2020-ban hány nap szabadságot kaphat egy dolgozó? Hányadik életévtől hány nappal nő a szabadnapok száma? Gyermekek után mennyi szabadság jár egy dolgozónak?
jan. 17
4:12
Trump elmozdítása: hatalmas öngólt rúghatnak a demokraták (Hírstart)
Az amerikai szenátus tegnap hivatalosan is átvette Donald Trump elnök alkotmányos felelősségre vonásáról szóló dokumentumokat, így végső szakaszába lépett a vádemelési eljárás (impeachment). Amíg a gazdaság jól megy, és keveseket érdekel az eljárás, lehet, hogy az eljárásból végül Trump profitál.
jan. 17
4:21
Európai városokban tüntetnek a méhészek (Familyversum)
Félelem a méztermelésben
jan. 17
4:24
Megkezdődik a váli Ürményi-Dreher-kastély teljes felújítása (Hírstart)
Az előkészítő munkálatokra 1,412 milliárd forintot biztosít a kormány állami forrásból – jelentette be a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos.
jan. 17
4:25
Megújul a váli Ürményi–Dreher-kastély (Familyversum)
Pannónia Szíve Program
jan. 17
4:27
Túlteljesítette a finanszírozást az európai fejlesztési bank (Familyversum)
Bővülő zöldberuházások
jan. 17
4:29
Megugrott a mezőgazdasági termelői árak éves növekedése (Familyversum)
Olcsóbban lehetett hozzájutni a tejhez, de drágultak a gyümölcsök
jan. 17
4:31
Új államkötvényt bocsátott ki az államadósság-kezelő (Familyversum)
Várakozáson felüli teljesítés
jan. 17
4:33
Erős volt a repceexport (Familyversum)
A magyar repceolaj fő felvásárlója Lengyelország és Hollandia volt, a behozatalban Csehország az első – A gazdák idén is körülbelül egymillió tonnás termést várnak
jan. 17
4:33
Előkelő helyezés a beruházásoknál (Familyversum)
Fókuszban a magas tudástartalmú ágazatok
jan. 17
4:35
Bátran vállalkozhatnak itthon a fiatalok (Familyversum)
Schanda Tamás: Cél a cégek megerősítése
jan. 17
4:37
Klímavédelem: szavak helyett tettek kellenek (Familyversum)
A kormány ebben a témában az ország szuverenitásának megőrzéséről, a nemzet és a családok megélhetéséről és a keresztény kultúra fenntartásáról is gondoskodik
jan. 17
4:39
Az ökológiai lábnyom minimális (Familyversum)
Középpontban a zöldszemléletmód – mondta Zambó Péter államtitkár
jan. 17
4:43
Telefon helyett a természet hívó szava szól (Familyversum)
Az agrártárca erdőtelepítéssel és fásítással járul hozzá a vándortáborok kialakításához
jan. 17
4:45
Kezdhetnek aggódni a kiskereskedők és a dohányipari vállalkozások (ProfitLine)
Az Európai Bíróság főtanácsnoka ma tette közzé az indítványát két magyarországi különadó egyesített perében. E perben a magyar kormány támadja, hogy az Európai Unió egyik szerve (az Európai Bizottság) felfüggesztette az ún. élelmiszerlánc-felügyeleti díjat és a dohányipari vállalkozások egészségügyi hozzájárulását.
jan. 17
5:03
Jelentős összeget buknak a nyugdíjasok (Infostart)
Az általános inflációhoz igazítják a járandóság emelését, de az úgynevezett "nyugdíjasinfláció" jóval nagyobb mértékben növekedett.
jan. 17
5:03
Szépen teljesített a Morgan Stanley (ProfitLine)
A rekordok évét tudhatja maga mögött a Morgan Stanley amerikai bankcsoport, amely a vártnál nagyobb bevétel mellett a vártnál nagyobb nyereséget termelt a negyedik negyedévben.
jan. 17
5:09
Tendert hirdet az Extreme Digital és az eMag (Márkamonitor)
Miután a két cég összeolvadásához az eMAG és az Extreme Digital megszerezte a szükséges hatósági engedélyeket, a két online kereskedelmi márka számára közös médiavásárlási tendert hirdet meg. A közel kétmilliárd forintos összegről szóló megbízás jó eséllyel a 2020-as év legnagyobb és legmeghatározóbb médiaügynökségi tendere lesz.   A televíziós méd
jan. 17
5:15
Lezárult a Keppel-MET tranzakció: jöhetnek a milliárd eurós tranzakciók (NRGreport)
Lakatos Benjamin még decemberben nyilatkozott a Reutersnek a MET nagyszabású növekedési terveiről, és arról, hogy miért jelentős lépés ez a megállapodás a svájci központú energiavállalat számára. A szingapúri Keppel Infrastructure 20 százalékos részesedésszerzése 2020. január 16-án lezárult. Mostantól a MET több milliárd eurós ügyletekkel terjeszke
jan. 17
5:18
Eladták a kormány kedvenc energiakereskedő cégének 20 százalékát (Hírstart)
A Keppel Infrastructure 20 százalékos részesedést szerzett a svájci székhelyű MET Csoportban; a stratégiai partnerség célja, hogy közösen vásároljanak energetikai eszközöket az európai piacon – közölte a MET Csoport csütörtökön az MTI-vel.
jan. 17
5:33
101 nagyberuházás több mint 13 ezer munkahelyet teremt Magyarországon (ProfitLine)
A tavaly érkezett 101 nagyberuházás több mint 13 ezer munkahelyet teremt, és kiemelkedő helyezést biztosít Magyarország számára a globális beruházási rangsorban - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára.
jan. 17
5:39
Eggyé olvadtak a Pallas Athéné-alapítványok (Menedzsment Fórum)
2014-es létrejöttükkor még hatan voltak, azóta azonban már több egyesülésen is átestek, az azokat követően megmaradt három alapítvány egyesítette most az erőit.
jan. 17
5:45
Trükközők a Balatonnál? Megszólaltak a polgármesterek (Infostart)
Törvényt sért, aki nyaralót vesz a lakástámogatásból, azonban a Balaton déli parti településein tevékenykedő polgármesterek még nem találkoztak konkrét esettel.
jan. 17
5:45
Mi okozza gubancos, rojtos gubacsok kialakulását a vadrózsán? (Agrofórum)
J. Anikó kérdése: Csipkebogyó gyűjtése közben a vadrózsa bokrokon érdekes gubancos, rojtos gömb alakú képleteket láttunk. Mik azok, mik okozzák?
jan. 17
5:48
Legtöbbször öreg és német autót hozunk be az országba (Hírstart)
A tavaly Magyarországra érkezett 156 ezer személyautó átlagosan 11 éves volt. Az Opel Astra, Ford Focus és a Volkswagen Golf a legnépszerűbb importautó.
jan. 17
5:50
Trükközők a Balatonnál? Megszólaltak a polgármesterek (Hírstart)
Törvényt sért, aki nyaralót vesz a lakástámogatásból, azonban a Balaton déli parti településein tevékenykedő polgármesterek még nem találkoztak konkrét esettel.
jan. 17
5:51
Hiába járna, így egy fillér végkielégítést sem kapsz: itt a pontos szabály (Pénzcentrum)
Az, hogy kinek mennyi végkielégítés jár, elsősorban az befolyásolja, hány éve dolgozik az adott munkahelyen. Azt azonban kevesen tudják, hogy a ledolgozott évek után egy, kettő, de akár három havi távolléti díj is megilleti a munkavállalót....
jan. 17
5:51
Megmutatjuk, hogy hal ki Magyarország – Mit tehetünk ellene? (Portfolio)
A következő nyolcvan évben majdnem hárommillió fővel csökkenhet Magyarország népessége, így 7 milliónál kevesebben élhetnek majd az országban – derül ki az ENSZ 2019-es hosszútávú előrejelzéséből. Ráadásul a kevesebb embernek sokkal nagyobb aránya lesz a jelenlegi nyugdíjkorhatár felett, ami tovább növelheti a gazdasági nehézségeket. A világszervez
jan. 17
5:54
Nem akar egységes minimálbért bevezetni az Európai Unió (AQUA)
Nemzeti hatáskörben marad a minimálbér megállapítása, amelyet elsősorban a szociális partnerek alkufolyamata kell hogy meghatározzon az Európai Bizottság most kiadott állásfoglalása szerint.
jan. 17
6:03
Elnapolta a családi pótlék megduplázását a román kormány (ProfitLine)
Augusztus elsejéig elnapolták Romániában a családi pótlék megduplázását: erről sürgősségi rendeletet fogadott el csütörtökön a román kormány.
jan. 17
6:09
Ha a szenvedélyeinkről van szó, elsősorban a televízióból inspirálódunk (Márkamonitor)
Ha kedvenc időtöltéseinkről, például sportról, gasztronómiáról, lakberendezésről, autókról vagy természetről van szó, leginkább a televízióból szerezzük az inspirációt és az információt – derül ki a Discovery megbízásából 13 országban 13 ezer ember megkérdezésével készült nemzetközi felmérésből.   A válaszadók 93 százaléka szerint szenvedélyeink tá
jan. 17
6:33
Lukács Ákos lett a Jvsz Környezetvédelmi Bizottságának elnöke (ProfitLine)
Lukács Ákos, a Deloitte Fenntarthatóság és Klímaváltozási tanácsadási üzletágának vezetője tölti be 2020. január 1-től a Joint Venture Szövetség (Jvsz) Környezetvédelmi Bizottságának elnöki pozícióját.
jan. 17
6:36
Tovább özönlenek az öreg importautók Magyarországra (Hírstart)
Az Opel Astra, a Ford Focus és a Volkswagen Golf a legnépszerűbb importautó.
jan. 17
6:48
Rengetegen jelentkeztek tavaly szakmunkára (Hírstart)
A vendéglátás területén pedig 20 százalékkal több jelentkezést regisztráltak, mint egy évvel korábban.
jan. 17
6:48
A bizottság hibázott az állammal szemben (AQUA)
Az Európai Bizottság a lengyel és a szlovák adót is felfüggesztette, a lengyelek ügye szintén az Európai Bíróság előtt van.
jan. 17
6:54
Itt vannak a kormány stratégiai céljai a klímaváltozás és a környezetvédelem területén (Hírstart)
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közzétette a kormányzati honlapon a közelmúltban elfogadott energia- és klímapolitikai stratégia dokumentumait csütörtökön. Az ITM hozzánk eljuttatott közleményében kiemelte: a 2030-ig kitűzött célok felé következetesen halad Magyarország, ennek eredményeként a villamosenergia-termelés 90 százalékban
jan. 17
6:56
Eggyé olvadtak a Pallas Athéné-alapítványok (Hírstart)
2014-es létrejöttükkor még hatan voltak, azóta azonban már több egyesülésen is átestek, az azokat követően megmaradt három alapítvány egyesítette most az erőit.
jan. 17
7:00
Az adócsökkentések ellenére folyamatosan nő az államkassza kiva bevétele (Hírstart)
Egyre népszerűbb a kisvállalati adó.
jan. 17
7:03
A több milliárdos lopássorozat, amellyel teljesen leszámolt a Fidesz (G7)
Pár éve annyira eldurvultak a színesfémlopások, hogy vonatot, víztornyot és hidat is bontottak szét, de volt halálos áldozat is. A kormány véget vetett ennek.
jan. 17
7:09
Visszaesés, zuhanás, összeomlás? - Nem, de fontos változások küszöbén a lakáspiac (Portfolio)
A 2019. második negyedéves 0,2 százalékos csökkenés után, a harmadik negyedévre vonatkozóan további 1,5 százalékos csökkenést mért a KSH országosan a használt lakások tiszta árváltozásában. Noha a mostani adatok a következő hónapokban még kiegészülhetnek továbbiakkal, így módosulhatnak is a számok, úgy tűnik, a korábbi évek drasztikus áremelkedésén

Keresés