2020. január 15. szerda

jan. 15
3:36
Az egész világot beboríthatja az ausztrál tűzvész füstje (Hírstart)
Az ausztráliai bozóttüzek közvetve az egész Föld időjárását befolyásolhatják.
jan. 15
4:42
A digitális bűnözők megpróbálják meggyengíteni a gépi tanuláson alapuló felismerő modelleket: Sophos trendek 2020 III. (Mínuszos)
A digitális biztonság területén számos jelentős változás ment végbe 2019-ben, amelyet a Sophos 2020 Threat Report részletez. A gépi tanulás alapvető részévé vált a modern szervezetek digitális védelmi stratégiájának, a digitális bűnözők pedig tisztában vannak azzal, hogy ezeket az eszközök használják a támadásaik meghiúsítására. Válaszként a bűnöző
jan. 15
5:42
A CES legígéretesebb laptopjai (Startlap)
2020 akár a laptopok éve is lehet, legalábbis erre utal a CES tech-kiállítás idei laptopos seregszemléje, hiszen annyiféle módon próbáltak a legizmosabb cégek hozzányúlni a régi formához és valami újjal, forradalmival, innovatívval megtölteni azt.
jan. 15
5:42
BME – Schönherz együttműködés (Mínuszos)
A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara együttműködési megállapodást kötött a Schönherz Iskolaszövetkezettel. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara 2018 szeptemberében hazánkban elsőként indította el a BProf üzemmérnök-informatikus alapképzést, melynek képzési időtartama hat szemeszter. Az új képzé
jan. 15
6:03
Brutális lesz a Samsung új csúcsmobilja (24.hu)
A hagyományoktól eltérően idén egy Ultra modellel bővülhet a Galaxy S-széria.
jan. 15
6:36
Őrületesen a pici a világ legkisebb mobilja (24.hu)
Mindössze 6×3 centiméter az apróság.
jan. 15
6:42
Itt az ingyenes megoldás a ma kezdődő Windows 7-parára (Hírstart)
Megszűnt a Windows 7 támogatása, semmilyen javítást nem ad ki ezentúl a Microsoft a 10 évvel ezelőtt bevezetett operációs rendszerhez, ami még mindig több száz millió gépen fut világszerte. Van azonban lehetőség a frissítésre.
jan. 15
6:42
Célzottan támad a Zerocleare (Mínuszos)
Az IBM kutatói fedezték fel és írták le a ZeroCleare nevű kártevőt, mely főként a Közép-Keleten terjed, ott is főként ipari és energia vállalatokat támad meg. Ezek a támadások célzottak, az iráni állam megrendelésre dolgozó APT34 és Hive0081-es hackercsoportok köthetők a kártevő elkészítéséhez. A ZeroCleare célja a rombolás, miután bejut a rendszer
jan. 15
7:33
Ez a mobil nem csak olcsó, 4 év garancia is van hozzá (PCWorld)
A Földnek is jót tenne, ha elterjednének a hasonló mobilok: a Teracube olcsó, ráadásul 4 év garancia van mellé.
jan. 15
7:33
Még mindig folynak a tárgyalások Rian Johnson Star Wars trilógiájáról (GameStar)
Ugyan arról még nincs hír, hogy mikor fog neki a munkálatoknak a rendező, de elmondása szerint folyamatosan tárgyal a Lucafilmmel a dologról.
jan. 15
7:35
Már a megjelenés napján frissítenünk kell majd a Dragon Ball Z: Kakarotot (GameStar)
Már most elérhető a játékhoz kettő darab patch, amelyek együtt egész szép méretű frissítéscsomagot tesznek ki.
jan. 15
7:42
A Tesla autók hamarosan beszélhetnek is (24.hu)
Például azt mondhatják, hogy: ne bámészkodj, pattanj be!
jan. 15
7:42
Remek új funkció jön az Instagramhoz, de ezt ne a telefonján keresse (Hírstart)
Teljesül az instagramozók egyik régi vágya. Hamarosan webről is lehet majd üzeneteket küldeni a többi felhasználónak.
jan. 15
7:42
Öt napig bírja szuflával az Evolveo straptelefonja (Mínuszos)
Androidos strapatelefonnal jelentkezett az EVOLVEO. A nagy kapacitású akkumulátorral ellátott Strongphone G7 por- és vízálló, ergonomikus gumifelülettel és fémlemezekkel rendelkezik a torziós szilárdság növelése érdekében. Az EVOLVEO StrongPhone G7 azok számára készült, akiknek olyan okostelefonra van szükségük, amely strapabíró, és nem árt neki a
jan. 15
7:45
Végleg leszámol internetes böngészőjével a Microsoft (Napi)
Január 15-én váltja le az eddigi Edge böngészőt a Chromium-alapú új megoldására a Microsoft - írja a PC World, mely szerint az új program azért is népszerű lehet, mert a Google Chrome összes bővítményét beépíti.
jan. 15
7:48
Szerdán leszámol internetes böngészőjével a Microsoft (Hírstart)
Január 15-én váltja le az eddigi Edge böngészőt a Chromium-alapú új megoldására a Microsoft - írja a PC World, mely szerint az új program azért is népszerű lehet, mert a Google Chrome összes bővítményét beépíti.
jan. 15
8:18
A Microsoft üzeni 400 millió embernek: vegyenek új számítógépet (Hírstart)
Vége van, vége lett. Elérkezett az a nap, hogy a Microsoft a korábbi ígéreteinek (riogatásainak) megfelelően megszüntette a Windows 7 operációs rendszer támogatását. Viszont ezzel egyidejűleg érdekes ajánlata is van.
jan. 15
8:24
144 Hz-es kijelzővel állna elő a Xiaomi és a Nubia (GSMring)
Pár hónappal ezelőtt kezdtek el jönni az első 90 Hz-es képfrissítési frekvenciával rendelkező telefonok és rövid időn belül érkeznek a 120 Hz-es panelok is, de úgy tűnik hogy hamarosan még ennél is magasabb képfrissítési frekvenciával érkezhetnek egyes telefonok. A napokban mutatta be a OnePlus a 120 Hz-es QHD OLED megjelenítőjét, ami részükről els
jan. 15
8:24
Nem sírják vissza Ballmert a befektetők (Bitport)
Steve Ballmer húsz éve vette át a Microsoft irányítását, de a vezérigazgatói székben töltött közel másfél évtizedről nem zengenek ódákat a részvényesek. A cég jelenlegi vezetőjének nevét viszont imába foglalhatják.
jan. 15
8:30
144 Hz-es kijelzővel állna elő a Xiaomi és a Nubia (Hírstart)
Pár hónappal ezelőtt kezdtek el jönni az első 90 Hz-es képfrissítési frekvenciával rendelkező telefonok és rövid időn belül érkeznek a 120 Hz-es panelok is, de úgy tűnik hogy hamarosan még ennél is magasabb képfrissítési frekvenciával érkezhetnek egyes telefonok. A napokban mutatta be a OnePlus a 120 Hz-es QHD OLED megjelenítőjét, ami részükről els
jan. 15
8:33
A második világháborús Days of War hamarosan élesben visz a frontra (GameStar)
Egy komolyabb, szimulátorszerűbb élményt kínál a Days of War, mint amit többjátékos lövöldéktől megszokhattunk, és most az Early Access stádiumot is elhagyja.
jan. 15
8:35
Márciusban jön a Teamfight Tactics mobilos verziója (GameStar)
A League of Legends új játékmódja akkora siker lett, hogy mobilokon külön klienst is fog kapni, és már túl sokat nem is kell várnunk rá.
jan. 15
9:03
Megérkezett a World of Warcraft legfrissebb tartalmi csomagja, a Visions of N'Zoth (GameStar)
A tengerek alatt raboskodott Old God kiszabadult, és teljes erejével támadja Azeroth felszínét, és lakóinak elméjét. Honnan tudhatjuk mi a valóság, amikor az érzékeink megőrülnek?
jan. 15
9:39
Bad Boys - Mindörökké rosszfiúk kritika - hé, Will Smith nem öreg! (GameStar)
Martin Lawrence viszont már láthatóan nem a régi. És mégis; miért jutott eszébe bárkinek, hogy nyugdíjasként hivatkozzon rájuk?
jan. 15
9:39
Az európai törvényhozóktól védi a Lightning töltőcsatlakozóját az Apple (PCWorld)
Az európai törvényhozók egységes mobilos töltőportot akarnak, az Apple a különc Lightning csatlakozót védi.
jan. 15
9:42
Új fejlesztés érkezett a felhő alapú hálózatokhoz (Hírstart)
A tajvani Zyxel bejelentette a Nebula felhő alapú hálózati megoldásának frissítését. A megújult, stílusos felhasználói kezelőfelület mellett a Nebula most még több intelligens menedzsment eszközt kínál, számos további eszközzel vált kompatibilissé. A frissített funkciók magasabb szintre emelik a megoldást, így a felhasználók még könnyebben maximali
jan. 15
10:03
Hatalmasat cameózott az egyik DCEU szereplő a Végtelen Világok Krízisében (GameStar)
A The CW tévécsatornán futó DC sorozatok a Végtelen Világok Krízisével egy nagyon fontos ponthoz értek, ami még a mozis univerzumot is érintette.
jan. 15
10:12
Vissza kell állítani a kötelező nyelvvizsgát az EJMSZ szerint (Hírstart)
.
jan. 15
10:14
Ezt tervezi a Sony és a Microsoft az E3-on (Hírstart)
A Playstationt közelebb viszik a rajongókhoz, a Microsoft a szakma előtt villogna az Xboxszal.
jan. 15
10:27
Több százmillió otthoni modemet érint egy hiba (24.hu)
A kiberbűnözők nem csak érzékeny információkhoz juthatnak hozzá, de az irányítást is átvehetik a csatlakozó számítógépek felett.
jan. 15
10:27
Kína megágyaz a digitális bankoknak (Bitport)
A Reuters értesülése szerint Kínában már az idén bevezetnek egy új, általános keretrendszert a kizárólag online tevékenységet végző banki szolgáltatók ellenőrzésére, amelynek egyik fő célja a külföldi hitelintézetek bevonzása lenne.
jan. 15
10:33
Újabb társasjátékkal jelentkeznek a League of Legends fejlesztői (GameStar)
Ha nem csak a képernyőn keresztül szeretnétek Runeterrában barangolni, akkor hamarosan egy újabb társassal készül számotokra a Riot Games.
jan. 15
10:39
Gyorsan merül a mobilja? Kártevők állhatnak a háttérben (Napi)
Leleményes trükköt alkalmaznak azok a rosszindulatú programok, amelyek a háttérben futnak, de hirdetéseket ágyaznak be mindenféle programba. A Google Play Áruházat is átverik és szépen csendben harapják ki az ampereket az akkumulátorokból, gyorsítva a lemerülést.
jan. 15
11:03
Ronda Terminátortól a mobilszappanig: a CES legfurább újdonságai (PCWorld)
Naná, hogy a valóban előremutató újdonságok mellett a CES idén is kitermelt egy csomó elborult kütyüt és furcsa ötletet, most ezekből szemezgetünk.
jan. 15
11:03
Taika Waititi szívesen rendezne Star Wars filmet (GameStar)
A The Mandalorian után egy nagyobb projektet is bevállalna a Thor: Ragnarök rendezője.
jan. 15
11:12
Vissza kell állítani a kötelező nyelvvizsgát (Hírstart)
Csak átmeneti intézkedésként tartja fenntarthatónak a felsőoktatási felvételihez előírt kötelező nyelvvizsga eltörléséről szóló kormányhatározatot az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ).  Álláspontjuk szerint ez a döntés már rövidtávon is annak a veszélyével jár, hogy az egyetemekről, főiskolákról kikerülő fiatalok – a nyelvtudásuk hiányoss
jan. 15
11:15
Az elsők között mutatja be legújabb 5G innovációit a Samsung (GSMring)
A Samsung közel egy évtizede tesz azért a szolgáltató partnereivel, a szabályozó testületekkel és a kormányzati szervezetekkel együttműködve, hogy az 5G technológiát a laboratóriumi körülmények közül a mindennapi életbe is eljuttassa és a lehető legjobb felhasználói élményt biztosítsa. A nagyobbik dél-koreai gyártó bejelentette, hogy 2019-ben világ
jan. 15
11:18
Vizuálisan és funkciójában is megújult a népszerű Nebula (Hírstart)
A tajvani Zyxel bejelentette a Nebula felhő alapú hálózati megoldásának frissítését. A megújult, stílusos felhasználói kezelőfelület mellett a Nebula most még több intelligens menedzsment eszközt kínál, számos további eszközzel vált kompatibilissé. A frissített funkciók magasabb szintre emelik a megoldást, így a felhasználók még könnyebben maximali
jan. 15
11:33
Fontos szerepet játszhat az egyik Végtelen Kő a Doktor Strange folytatásában (GameStar)
Elméletileg felkerült az internetre a film szinopszisa, amiből megtudhatjuk, milyen kalandokba keveredik legközelebb az MCU varázslója.
jan. 15
11:33
Ingyen kaphat Windows 10-et, egy feltétellel (24.hu)
Hiába járt le a hivatalos dátum, még mindig van lehetőség Windows 7 és Windows 8.1 rendszerekről ingyen frissíteni.
jan. 15
11:54
Gyorsan merül a mobilja? Kártevők állhatnak a háttérben (Hírstart)
Leleményes trükköt alkalmaznak azok a rosszindulatú programok, amelyek a háttérben futnak, de hirdetéseket ágyaznak be mindenféle programba. A Google Play Áruházat is átverik és szépen csendben harapják ki az ampereket az akkumulátorokból, gyorsítva a lemerülést.
jan. 15
12:00
Gyorsan merül a mobilja? Kártevők állhatnak a háttérben (Hírstart)
Leleményes trükköt alkalmaznak azok a rosszindulatú programok, amelyek a háttérben futnak, de hirdetéseket ágyaznak be mindenféle programba. A Google Play Áruházat is átverik és szépen csendben harapják ki az ampereket az akkumulátorokból, gyorsítva a lemerülést.
jan. 15
12:02
Már kipróbálható a GitHub natív androidos alkalmazása (Hírstart)
A GitHub kedden bejelentette, hogy elérhetővé tette korábban beharangozott mobilos alkalmazása Androidon futó kiadásának első nyilvános változatát. A GitHub for Android segítségével a fejlesztők immár út közben, mobil eszközeikről is el tudják érni kódtárjaikat, illetve kezelni tudják az azokhoz érkező hibajelentéseket és módosítási kéréseket is.
jan. 15
12:03
Két új Star Trek sorozat is érkezik és a Picard második évadát is megrendelték (GameStar)
A Picardot játszó Patrick Stewart abban is bizakodik, hogy a Star Trek: Az új nemzedék eredeti szereplői közül többen is visszatérnek majd.
jan. 15
12:03
Nem lesz túl izmos az összehajtható Samsung Galaxy Z Flip akkuja (PCWorld)
A szivárgások szerint még kisebb energiaforrás kerül az új modellbe, mint a Galaxy Foldba.
jan. 15
12:33
Vadonatúj pálya érkezik a PUBG-be, ismét egy sivatagos harcteret kapunk (GameStar)
A hatodik szezonban friss pályával bővül a játék, ami ráadásul ideiglenesen le fogja cserélni az egyik csatateret.
jan. 15
12:36
Androidos? Veszélyes alkalmazásokat azonosítottak, 48 óráig jól működnek, aztán beüt a baj (Hírstart)
A Bitdefender szakértői 17 olyan androidos alkalmazást találtak, amelyek kezdetben remekül működnek, de aztán jönnek a kéretlen reklámok.
jan. 15
12:39
A budapestiek rendelik a legtöbb kütyüt a neten (24.hu)
Az Apple-termékeket jellemzően Budapestre rendeltek a webshop felhasználók.
jan. 15
12:42
Androidos? Veszélyes alkalmazásokat azonosítottak, 48 óráig jól működnek, aztán beüt a baj (Hírstart)
A Bitdefender szakértői 17 olyan androidos alkalmazást találtak, amelyek kezdetben remekül működnek, de aztán jönnek a kéretlen reklámok.
jan. 15
12:45
Ezt a Windows-frissítést azonnal telepítse, mert holnap már késő lehet (Bitport)
Főleg a Windows 7-es gépekre kell odafigyelni. A búcsúzó verzió ugyanis az utolsó javítócsomagját kapta meg tegnap.

Keresés