2020. május 7. csütörtök

máj. 7
0:03
Jó pár vidéki látnivaló megnyílik szombaton - körkép (Infostart)
A koronavírus-járvány miatti óvintézkedéseket betartva több vidéki településen már újranyithatnak szabadidőközpontok, parkok, de a biztonsági előírások továbbra is érvényesek, sok helyen a hétvégén is lesznek még korlátozások kirándulóhelyeken.
máj. 7
0:03
Nyitnak a piacok, vásárok vidéken - lesz, ahol megszűnik a nyugdíjasok idősávja (Napi)
Több vidéki településen a héten újranyitnak a piacok és vásárok, helyenként változik a 65 éven felüliek számára meghatározott vásárlási idő. Az arc eltakarása mindenki számára kötelező - írja az MTI.
máj. 7
0:03
Több mint 450 ezer forinttal emelték az államtitkárok fizetését az év elején – A Miniszterelnökség most ezt közölte (Blikk)
Majdnem másfél havi átlagkeresetnek megfelelő összeggel, több mint bruttó 450 ezer forinttal emelték meg az év elején az államtitkárok fizetését. Erről az mfor.hu írt először.
máj. 7
0:03
Kormánypárti emberek koronavírusos ostobaságaival plakátolták ki a Fidesz-irodákat, jogi lépések következnek (168 Óra Online)
Egy fiatalokból álló csoport megrongálta a Fidesz  Baross utcai irodáját – jelentette a Facebookon a Fidesz még április 27-én. A bejegyzést most a 444 fedezte fel.
máj. 7
0:06
Polt Péter: Sikerült áttörést elérni a korrupcióellenes harcban (444.hu)
A legfőbb ügyész nem politikai szereplő - mondta, amikor konkrét korrupciós ügyekről kérdezték a parlamentben.
máj. 7
0:07
Ötezer PCR-tesztet ajánl fel a főváros a kerületeknek (Infostart)
Koronavírus-szűrésre újabb ötezer PCR-tesztet szerzett be a fővárosi önkormányzat, és ezeket a kerületeknek ajánlotta fel - közölte Karácsony Gergely főpolgármester szerda este a Facebook-oldalán.
máj. 7
0:07
Hajdú Péter vezérigazgatói pozíciót kapott (Napi)
Hajdú Péter veszi át a tartalmában és arculatában is megújult, Life-és Ozone televíziót működtető Media Vivantis Zrt. vezérigazgatói teendőit május 11-étől.
máj. 7
0:07
Vidéken fokozatosan megnyílnak a parkok, de maradnak az óvintézkedések – Íme, a részletek (Blikk)
A koronavírus-járvány miatti óvintézkedéseket betartva több vidéki településen már újranyithatnak szabadidőközpontok, parkok, de a biztonsági előírások továbbra is érvényesek, sok helyen a hétvégén is lesznek még korlátozások kirándulóhelyeken.
máj. 7
0:07
Nekiestek a parlamentben Polt Péternek: 24 helyet zuhantunk a világ korrupciós rangsorában, mióta ő a legfőbb ügyész (168 Óra Online)
Csak úgy sorjáztak a parlamentben szerdán a legfőbb ügyészt érő bírálatok, miután Polt Péter megtartotta a 2018-as évre vonatkozó (igen, jól olvasták, 2020 majdnem derekán a 2018-t - a szerk.) ügyészségi beszámolóját.
máj. 7
0:10
Kovács Zoltán: Le lehet értékelni Magyarországot újra és újra a liberális fundamentalizmus tévképzetei mentén (444.hu)
Az államtitkár úgy reagált a Freedom House jelentésére, ami szerint Magyarország már hibrid rezsim, hogy nem is vártak mást „az egykoron tisztelt emberi jogi szervezetből Soros György kirakatszervezetévé avanzsált társaságtól”.
máj. 7
0:11
Túlkínálat baromfiból: felülvizsgáltatná az uniós importot az agrártárca (Napi)
Nagy István agrárminiszter a Covid-19 járvány baromfi ágazatra gyakorolt negatív hátasainak mérséklésére és az ebből fakadó jelenlegi helyzet megoldására levélben fordult az Európai Bizottsághoz. A miniszter a harmadik országokból származó import feltételeinek soron kívüli felülvizsgálatát kezdeményezte levelében Phil Hogan-nél, a bizottság kereske
máj. 7
0:11
Hősök vagytok! Így köszönik meg olvasóink a hétköznapi hősök munkáját – galéria (Blikk)
A legrosszabb napokon is mosolyt csal az emberek arcára gyönyörű csokraival Háger József (55) hevesi virágkötő mester. Hősök vagytok! kezdeményezésünk következő szereplője naponta virágos találóskérdésekkel, sorsolásokkal szórakoztatja lelkes követőtáborát.
máj. 7
0:11
Irtózatos dögszagban, kitört fogakkal, 30 centis láncra kötve várta egy kutya a hidasi erdőben, hogy megmentse valaki (168 Óra Online)
Április 30-án este érkezett segítségkérés a bonyhádi áttatvédőkhöz a Baranya megyei Hidas településről. A vasúti forgalomirányító a Kira Völgységi Kutyamentő Egyesületnek elmondta, hogy több napja hall ugatást a Hidas és Bonyhád közötti akácosból, és végre sikerült megtalálnia a hang forrását:
máj. 7
0:14
Orbán Trumppal dumált (444.hu)
Haverok. Cimbik. Spanok.
máj. 7
0:15
Újranyit az egészségügy - Rétvári Bence figyelmeztetést tett (Napi)
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára ismételten arra hívta fel a figyelmet az M1 aktuális csatornán szerdán, hogy telefonos egyeztetéssel minimálisra csökkenthető az orvosi rendelőben való tartózkodás.
máj. 7
0:15
A nyíregyházi fogászatokon már védőfelszerelésben várják újra a pácienseket – galéria (Blikk)
A fogászatokon védőfelszerelések használatával újraindult a rendelés. A sürgősségi ellátást akkor is elvégzik, ha a páciens koronavírus-fertőzött. Ha fennáll a koronavírus-fertőzés gyanúja, a sürgősségi ellátáson kívül egyéb beavatkozás nem történik. A következő galériában azt láthatja, hogy fogadták a pácienseket egy nyíregyházi fogászaton.
máj. 7
0:15
Indul az elektronikus karantén, de mi lesz az adatainkkal? A NAIH nem lát aggályt (168 Óra Online)
Csütörtöktől már elektronikus úton is ellenőrizheti a rendőrség a hatósági házi karantén betartását.
máj. 7
0:18
Összejött az egymillió aláírás, de ez önmagában kevés a székely kezdeményezés sikeréhez (444.hu)
Hiába támogatja itthon szinte minden párt, még négy országban kellene összeszedni az előírt számú aláírást a holnapi határidőre.
máj. 7
0:54
Népszava: még a fideszes önkormányzatok sem támogatják a Bahart átszervezését (Hírstart)
De ez nem sokat számít, mert az állam kezében van a döntés.
máj. 7
1:36
Már nem értek be a kórházba, a mentőállomáson született meg egy baba (Hírstart)
A kismama egy mentőautóban szülte meg kislányát, a köldökzsinórt az apa vágta el.
máj. 7
1:40
Még véget sem ért a koronavírus-járvány, a WHO újabb pusztító fertőzésekre figyelmeztet (Hírstart)
Az Egészségügyi Világszervezet arra figyelmezteti a világ vezetőit, hogy nem szabad visszatérni a korábbi "normalitáshoz" a koronavírus-járvány elmúltával sem, és már most el kell kezdeni készülni egy esetleges következő járványra...
máj. 7
2:12
Karácsony meggondolta magát (Hírstart)
Karácsony Gergely száznyolcvan fokos fordulatot tett a járvány fővárosi helyzetértékelését illetően
máj. 7
2:54
Karácsony a fővárosi kormányhivatal kizárását kezdeményezte a Pesti úti idősotthon vizsgálatából (Hírstart)
Tételesen cáfolta a hivatal megállapításait, részrehajlással vádolja őket.
máj. 7
3:24
Nekiestek a parlamentben Polt Péternek: 24 helyet zuhantunk a világ korrupciós rangsorában, mióta ő a legfőbb ügyész (Hírstart)
Csak úgy sorjáztak a parlamentben szerdán a legfőbb ügyészt érő bírálatok, miután Polt Péter megtartotta a 2018-as évre vonatkozó (igen, jól olvasták, 2020 majdnem derekán a 2018-t - a szerk.) ügyészségi beszámolóját.
máj. 7
3:36
Vidéken fokozatosan megnyílnak a parkok és a szabadidőközpontok (Hírstart)
Sok helyen azonban hétvégén is lesznek még korlátozások a kirándulóhelyeken.
máj. 7
3:40
Újranyit az egészségügy - Rétvári Bence figyelmeztetést tett (Hírstart)
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára ismételten arra hívta fel a figyelmet az M1 aktuális csatornán szerdán, hogy telefonos egyeztetéssel minimálisra csökkenthető az orvosi rendelőben való tartózkodás.
máj. 7
3:54
Rétvári:mindig telefonáljanak mielőtt egészségügyi ellátást vennének igénybe (Hírstart)
Rétvári Bence azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter hétfőn bejelentette: telefonos előjegyzés útján indulhatnak újra a háziorvosi és fogászati ellátások, a szakrendelések, a transzplantációs beavatkozások bizonyos formái és az egynapos sebészet ellátás. Az Emmi államtitkára emlékeztetett: új szakaszába lépet
máj. 7
4:51
Jött egy újabb jó hír a hétvégén utazni vágyóknak (Infostart)
Ám nem minden helyszínen és nem minden túra indul el.
máj. 7
4:54
Újabb donoroktól vettek vérplazmát súlyos koronavírus-betegek gyógyításához (Hírstart)
Újabb donoroktól vettek vérplazmát, amely súlyos állapotú koronavírus-betegek gyógyítására alkalmas.
máj. 7
5:15
"Az Alkotmánybíróság az egyetlen szerv, ami kontrollja lehet a kormánynak" (ATV)
A közérdekű adatokat 15 nap helyett már 90 napon belül adhatják ki a közintézmények, és nem kaphatunk tájékoztatást arról sem, hogyan kezeli az állam a személyes adatainkat a kormány új rendelete szerint. A jogszabály a GDPR rendelkezések egy részét is felülírja, ami közjogilag lehetetlen, hiszen uniós szabályról van szó.
máj. 7
5:57
Megkezdték a szűrést a Balaton-parti településeken, itt a lista (Infostart)
Reprezentatív minta alapján átfogó szűrővizsgálatba kezdett május 1-től a Semmelweis Egyetem vezetésével a négy hazai orvosképző, mintegy 18 ezer ember bevonásával. A járvány kiterjedését is feltérképező szűrés számos Balaton-parti településen is megkezdődött.
máj. 7
6:03
Hónapokra elfelejthetjük a Nyugati utascsarnokát, gigászi munkálatok kezdődnek (Infostart)
Pénteken megkezdődik a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújítása. A munkálatok december elejéig tartanak, ez idő alatt a vasúttársaság lezárja az utascsarnokot – mondta a MÁV-Csoport elnök-vezérigazgatója az InfoRádiónak. A Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója szerint a beruházás illeszkedik a jövőbeni tervekhez.
máj. 7
6:06
Kormányhivatal: Az orvosi jelenlét mellett, a gondozottak megfelelő szakápolását is ellenőrzik a Pesti úti idősotthonban (Hírstart)
Az orvosi jelenlétet és a folyamatos orvosi ellátást célzó ellenőrzési eljárásban benyújtott dokumentumok (szerződések, jelenléti ívek, orvosi nyilatkozatok) alapján és korábbi rendkívüli ellenőrzéseinken szerzett tapasztalatokat és hiányosságokat a fenntartó Fővárosi Önkormányzattal is megosztottuk. Az erről szóló hivatalos feljegyzést az országos
máj. 7
6:09
Hajdú Péter irányítja tovább Mészáros Lőrinc tévéit (168 Óra Online)
Hajdú Péter veszi át a tartalmában és arculatában is megújult, Life-és Ozone televíziót működtető Media Vivantis Zrt. vezérigazgatói teendőit május 11-étől.
máj. 7
6:12
A vírusválság nem írja felül az útfejlesztési terveket (Hírstart)
A vírusválság nem írja felül a magyarországi közúthálózat fejlesztésével kapcsolatos terveket, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) meghatározó célja továbbra is változatlan, kiemelt törekvés a megyei jogú városok és a kiemelt gazdasági területek bekapcsolása négysávos utakkal a gyorsforgalmi hálózatba.
máj. 7
6:15
A vállalkozások mintegy harmadának maximum 3 havi megtakarítása van (ATV)
170 ezer mikrovállalkozásnak 1 millió forint sincs a számláján. A kisebb panziók, az ingatlanügynökök és a nem élelmiszer jellegű kereskedők vannak a legnagyobb bajban. A pénzügyi szakértő szerint: ezek a zömében családi vállalkozások hitelekkel élhetik túl a járvány okozta gazdasági válságot.
máj. 7
6:18
A parlament napirendjén a koronavírus-járvány gazdasági hatásait mérséklő adóváltoztatások (Propeller)
Az Országgyűlés ma tárgyal a pénzügyminiszternek koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében javasolt adóváltoztatási javaslatairól. A hétfőn kezdődött ülés negyedik napja reggel 9 órakor kezdődik, Varga Mihály adózási tárgyú előterjesztéséről az első napirendi pontban tartanak általános vitát. Ezt követően – szintén a pénzügymin
máj. 7
6:21
Éjszaka megjelent határozat: mától jöhetnek Magyarországra az agráriumban dolgozók (ATV)
Az országos rendőrfőkapitány határozata értelmében mától “az agrárágazat munkaerőigényének biztosítása céljából” a szomszédos országokból már beléphetnek Magyarországra az agrárágazatban dolgozók - feltéve, ha esetükben a COVID-19 fertőzés gyanúja nem merül fel és érvényes munkaszerződésük van.
máj. 7
6:24
Zavarok kórháztól egyetemig – Új szabályok az ellátóknak (Alternatív Energia)
A járó és a fekvő betegeket ellátó intézményeknek maguknak kell levenniük vagy megszervezniük a mintavételt az orvosi beavatkozáshoz szükséges koronavírus-teszthez.
máj. 7
6:24
Bizonyíthat az ellenzék: a válság hatásait csökkentő adómódosításokról tárgyalnak ma a parlamentben (888.hu)
A pénzügyminiszter adócsökkentési javaslata 300 ezer vállalkozást és több mint 4 millió munkavállalót érint. Vajon az ellenzéki képviselők ilyenkor is csak gáncsoskodni fognak majd?
máj. 7
6:24
Angol írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák (Hírstart)
Középszinten 180, emelt szinten 240 percig írhatják a vizsgák a diákok.
máj. 7
6:24
Az angol írásbelikkel megkezdődnek az idegen nyelvi érettségi vizsgák (Propeller)
Ma reggel 9 órakor megkezdődnek országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok angolból közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról. A vizsgák az első három napon alkalmazott szigorú biztonsági intézkedések mellett zajlanak. Az Oktatási Hivatal korábban azt közölte, hogy angol nyelvből középszinten 34 693-an, emelt szinten 14 521-en
máj. 7
6:26
Közel ötvenmilliárdos veszteséget szenvedett el a Mol-csoport (Propeller)
A Mol-csoport 48,4 milliárd forint (152 millió dollár) nettó veszteséget könyvelt el az idei első negyedévben az előző év azonos időszakában elért 48,6 milliárd forint (173,8 millió dollár) nettó profit után, ez a gyengébb forintárfolyam miatti devizaárfolyam-veszteségre, valamint a zuhanó olajárak okozta készletleírásokra vezethető vissza – tette
máj. 7
6:30
Éjszaka megjelent határozat: mától jöhetnek Magyarországra az agráriumban dolgozók (Hírstart)
Az országos rendőrfőkapitány határozata értelmében mától “az agrárágazat munkaerőigényének biztosítása céljából” a szomszédos országokból már beléphetnek Magyarországra az agrárágazatban dolgozók - feltéve, ha esetükben a COVID-19 fertőzés gyanúja nem merül fel és érvényes munkaszerződésük van.
máj. 7
6:36
90 százalékkal kevesebb a fuvar, bajban a taxisok (Hírstart)
Budapesten munkanapokon a korábbi 7000 taxiból mostanra nagyjából 2000-2500 maradt. Rendezvények nélkül a nyár is nagyon nehéznek ígérkezik.
máj. 7
6:36
Trump megvétózta az Irán elleni katonai akciók korlátozásáról szóló kongresszusi határozatot (Propeller)
Donald Trump amerikai elnök szerdán megvétózta azt a kongresszusi határozatot, amely korlátozná az Irán elleni katonai akciókat. Bosszantó határozatról volt szó, amelyet a demokraták terjesztettek elő azon stratégiájuk jegyében, hogy a november 3-i választások előtt megosszák a Republikánus Pártot - fogalmazott a döntésről szerda este kiadott kö
máj. 7
6:36
Érettségi - Az angol írásbelikkel megkezdődnek az idegen nyelvi vizsgák (Szeretlek Magyarország)
Az íráskészséget vizsgáló feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár, a többinél a segédeszköz nem megengedett.
máj. 7
6:38
Hajdú Péter irányítja tovább Mészáros Lőrinc tévéit (Hírstart)
Hajdú Péter veszi át a tartalmában és arculatában is megújult, Life-és Ozone televíziót működtető Media Vivantis Zrt. vezérigazgatói teendőit május 11-étől.
máj. 7
6:38
Ötezer taxis eltűnt a fővárosból (Propeller)
Budapesten munkanapokon a korábbi 7000 taxiból mostanra nagyjából 2000-2500 maradt. Rendezvények nélkül a nyár is nagyon nehéznek ígérkezik. A City Taxinál abban bíznak, hogy az emberek hamarosan visszatérnek a munkahelyükre, így legalább a céges fuvarok nem maradnak el. Minimális fellendülést tapasztaltunk az elmúlt napokban, de összességében n
máj. 7
6:39
Elkezdődött a koronavírus-tesztelés a Balaton környékén is: ezeken a településeken végeznek szűrővizsgálatot (Blikk)
Megkezdődött a koronavírusa tesztelés a Balaton környékén is.

Keresés