2020. május 12. kedd

máj. 12
0:00
Szomorú adatok: egyre kevesebb gólya fészkel Magyarországon (Blikk)
Évtizedek stabilitása után csaknem negyedével csökkent a magyarországi fehérgólya-állomány az utóbbi öt évben a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) felmérése szerint.
máj. 12
0:03
Hivatalos: a súlyos koronavírusos betegeket két budapesti kórházba kell szállítani (Napi)
A koronavírus-járvány kezdeti szakaszán megszokott rendhez visszatérve két kiemelt budapesti kórházba szállítják az új, súlyos koronavírusos betegeket - közölték hétfő este a koronavirus.gov.hu oldalon.
máj. 12
0:03
Szél Bernadett: Unom már, hogy maffiózók küldik rám a rendőrséget (444.hu)
Olyan sok rendőr jelent meg a hétfői dudáláson, mint ennél jóval nagyobb eseményeken szokás. Ezeket a tiltakozásokat a hatalom teszi érdekessé.
máj. 12
0:04
Miért nagy a bizonytalanság a hitelkamatoknál? – Erről van szó pontosan (Blikk)
A Blikk Talk legújabb vendége Fülöp Norbert pénzügyi elemző, a Bankmonitor szerkesztője volt.
máj. 12
0:07
Koronavirus.gov.hu: biztató jelentés a kórházban ápolt betegekről (Napi)
Az elmúlt egy héten fokozatosan csökkent a kórházban ápoltak száma - közölte a koronavirus.gov.hu hétfő este.
máj. 12
0:08
Karácsony Gergely Budapest újranyitásáról: ez csakis szakmai kérdés (Blikk)
újranyitása nem lehet politikai, csakis szakmai kérdés, nem szólhat a kormány-ellenzék viszonyról, csakis a budapestiek életéről és biztonságáról – írta Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn kora este a Facebook-oldalán.
máj. 12
0:12
Koronavírus: a Sziget főszervezője szerint állami segítség kellene a fesztiváloknak (Blikk)
Kádár Tamás, a Sziget fesztivál főszervezője osztotta meg gondolatait a Blikkel az új kormányrendeletek bevezetésével kapcsolatban.
máj. 12
0:27
A TV2 volt az ország legnézettebb csatornája múlt héten (Ripost)
Egyre nagyobb különbséggel veri a piacvezető TV2 Csoport az RTL Magyarországot – Minden este győzött az Exatlon Hungary.
máj. 12
1:15
A kormánynál beakadt a lemez: "Karácsony Gergely felelőssége" (Hírstart)
A koronavírus-járványban minden hatodik elhunyt fővárosi fenntartású idősotthonból került ki – hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn a párt Facebook-oldalán közzétett videójában. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán Hollik István elmondta: ezekben az intézményekben 404 fertőzöttből 65-en már életüket vesztették. Ez az arány a Pesti úti idősotth
máj. 12
1:19
Már majdnem ötezer rajongót gyűjtött be magának a hamis Kulka János (Hírstart)
Évek óta gyűjti rajongóit a Kulka János „hivatalos" Facebook-oldala mögé bújt csaló – írja a Blikk.
máj. 12
1:33
Ismét Magyarországról hazudoztak (Hírstart)
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap este közösségi oldalán közölte Ez a hétvége sem múlt el a nemzetközi liberális mainstream álhírterjesztése nélkül, ezért az érintett öt észak-európai ország  nagykövetét hétfőn berendelték a Külügyminisztériumba.
máj. 12
1:45
Szijjártó Péter: Magyarország és Szlovákia együttműködése sikertörténetek sorozatává vált (Hírstart)
Magyarország és Szlovákia együttműködése az elmúlt évben sikertörténetek sorozatává vált - emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Richard Sulik szlovák miniszterelnök.
máj. 12
1:51
Gyász: meghalt az APEH volt elnöke (Hírstart)
64 éves korában hétfőn elhunyt Király László György közgazdász, adótanácsadó, a kecskeméti kulturális élet jelentős személyisége, számolt be a 444.
máj. 12
2:21
A pedagógusok jelesre vizsgáztak, az ellenzék megbukott (Hírstart)
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hétfőn a XII. kerületi Tamási Áron Általános Iskola, Gimnázium és Német Nemzetiségi Gimnáziumban tett látogatása után a kormány nevében köszönetet mondott a magyar pedagógus karnak, akik példamutató módon szervezték meg és bonyolították le az idei érettségi vizsgákat.
máj. 12
2:27
Eddig sikeres a járvány kezelése (Hírstart)
Az elmúlt napokban folyamatos csökkenés figyelhető meg hazánkban az aktív koronavírus fertőzöttek számát illetően. Müller Cecília szerint ez mind azt mutatja, hogy az időben meghozott intézkedések indokoltak és sikeresek voltak. Az országos tiszti főorvos mindezért köszönetet mondott a lakosságnak és a szakembereknek.
máj. 12
3:48
Nélküle megy tovább a sorozat: lecserélték a Mintaapák egyik főszereplőjét (Blikk)
Bár a karakter marad a TV2 sorozatában, ám egy másik színész alakítja majd.
máj. 12
3:52
Öt, koronavírussal fertőzött beteget regisztráltak Piliscsabán (Blikk)
Piliscsaba Facebook-oldalán tették közzé a város polgármesterének levelét, amiben arról beszélt, hogy öt fertőzöttet regisztráltak.
máj. 12
3:54
A másodikról lezuhant Richárd édesapja képtelen elhinni, hogy a fia önként ugrott ki az ablakon (Blikk)
Beállt az agyhalál a 17 éves Richárdnál, aki szombaton egy házibuliban zuhant ki az ablakból. Édesapja az esti órákban ment be a kórházba, hogy elbúcsúzzon tőle. Nagy László (47) az intenzív osztály folyosóján azért fohászkodott, hogy focista fia túlélje, hogy tíz métert zuhant – de hiába.
máj. 12
3:56
Hősök vagytok! Így mondanak köszönetet a Blikk olvasói a hétköznapi hősöknek áldozatos munkájukért (Blikk)
A nehéz időkben mindenki a hősöknek üzen. Legyen szó a kukásról, a bolti eladóról vagy az orvosról, mindenkinek kijár a taps.
máj. 12
4:00
Sírva vették tudomásul: teljesen elpusztította a falu urnatemetőjét a százzal száguldó sofőr (Blikk)
Amit csak lehetett, azt a helyi temetőben elpusztította, összetörte, megrongálta az az Opel, amelynek a vezetője legalább 100 kilométeres sebességgel érkezett a faluba.
máj. 12
5:17
Újra megnyitotta kapuit Hévíz: így teltek az első napok (ATV)
Újra kinyitottak a fagyizók és az éttermek Hévízen. A termálfürdő is fogad már vendégeket, igaz, csak korlátozott számban. Újra lehet Horvátországba utazni, ugyanis hétfő reggeltől megnyitották a déli határátkelőket.
máj. 12
5:24
Egyik legnagyobb titkukról nyilatkoztak a magyar autósok (Infostart)
Felmérés készült egy olyan ügyben, amelyben sok autós "bűnös".
máj. 12
5:42
Arcvédő pajzsokat gyárt az autós cég (Ripost)
Amikor leállt az autógyártás, a beszállítók is nehéz helyzetbe kerültek. Csák Leventének és társának, Réti Andrásnak döntenie kellett: vagy elbocsátások, vagy profilváltás. Úgy váltottak, hogy azzal segítik a járvány elleni védekezést is.
máj. 12
5:44
Már a járvány előtt halálgyár volt a Pesti úti idősotthon – mondják az elhunytak hozzátartozói (Ripost)
Halálgyár – így nevezte a Pesti úti idősotthont egy 73 éves elhunyt özvegye. Meggyőződése, hogy az ellátatlanság vezetett férje halálához. Ugyanezt állítja a lapunkban korábban már nyilatkozó Csüri Krisztián, aki kiderítette: hazudtak neki édesanyjáról. G. Attila pedig édesanyja kórházi zárójelentéséből arra következtet, hogy a 68 éves asszony a fe
máj. 12
5:48
Ennyit a munkanélküli segélyről: mire utalják, éhen is halhatnak a kirúgott dolgozók (Pénzcentrum)
Az elmúlt hónapokban magyarok százezrei veszítették el állásukat. Sokak számára az egyetlen bevételi forrást az álláskeresési járadék jelenti, amelyet elvileg az igénylés napjától folyósítanak. A folyósítás kezdetének azért...
máj. 12
6:06
Újranyitnák a vidéki templomokat a reformátusok, a zsúfoltabb helyeken az időseknek külön istentiszteleteket tartanának (Hírstart)
A Magyarországi Református Egyház Elnökségi Tanácsa május 11-i ülésén hozott állásfoglalása szerint „hogyha a közösségi kapcsolattartás biztonságát az illetékes hatóságok nem szigorítják, akkor az egyházközségek elnökségének felelős döntése szerint, az előírt higiéniai és biztonsági szabályok betartásával tartsanak istentiszteleteket Budapest és Pe
máj. 12
6:08
A másodikról lezuhant Richárd édesapja képtelen elhinni, hogy a fia önként ugrott ki az ablakon (Hírstart)
Beállt az agyhalál a 17 éves Richárdnál, aki szombaton egy házibuliban zuhant ki az ablakból. Édesapja az esti órákban ment be a kórházba, hogy elbúcsúzzon tőle. Nagy László (47) az intenzív osztály folyosóján azért fohászkodott, hogy focista fia túlélje, hogy tíz métert zuhant – de hiába.
máj. 12
6:09
Torzulnak a görbék - így működik a kormányzati számmisztika (Alternatív Energia)
Egyre nyilvánvalóbb módon válogat a kormány az adatok közül, és csak a számára politikailag kedvezőbb számokat, magyarázatokat teszi közzé.
máj. 12
6:10
Az elmúlt egy héten fokozatosan csökkent a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma (Hírstart)
A fertőzések számának csökkenésével elindul a felkészülés az egészségügyi ellátások  fokozatos újranyitására is. Ez több ütemben történik. Elsőként az egészségügyi alapellátás, a háziorvosok, a fogorvosok, valamint a járóbeteg szakrendelők nyitották meg újra szolgáltatásaikat, de még csökkentett üzemmódban és  fokozott óvintézkedések mellett.  A
máj. 12
6:21
„Unom, hogy maffiózók küldik rám a rendőrséget” – Újra eljárást indítottak a Lánchídnál tüntetők ellen (24.hu)
Szél Bernadett és Hadházy Ákost gyorsan félreállították a rendőrök.
máj. 12
6:30
Újraértékelt rendszerváltás – Történelemhamisítás egy évforduló ürügyén (168 Óra Online)
.
máj. 12
6:30
Egészségügyi szakértő: A mentőket terheli túl, és az egyéb betegségekkel küzdőket veszélyezteti az új rendelet (ATV)
Péntek óta Budapestre kell szállítani minden súlyos, vagy kritikus állapotban lévő koronavírusos beteget. Erről Kunetz Zsombor írt a 444.hu oldalon. Az egészségügyi szakértő Híradónknak azt mondta: a mentők túlterhelése akár más betegeket hozhat nehéz helyzetbe. Karácsony Gergely hozzátette: szakmailag nem látja indokolhatónak a döntést. Híradónk k
máj. 12
6:36
Szijjártó levelet írt a dán, a finn, az izlandi, a norvég és a svéd külügyminiszternek (444.hu)
Nem oda Buda!
máj. 12
6:36
Milliárdos veszteségek érték a távközlési szektort (Propeller)
A magyarországi távközlési iparágat is sújtja a koronavírus-járvány miatti válság, az elmaradó bevételek, extra költségek a veszélyhelyzet elrendelése óta eltelt csaknem két hónapban elérték az 5 milliárd forintot – mondta Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország igazgatóságának alelnöke online sajtótájékoztatóján hétfőn Budapesten. A turizmus leál
máj. 12
6:42
Koronavírus - helyesbítettek egy fontos magyar adatot (Infostart)
Az elmúlt egy héten fokozatosan csökkent a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma.
máj. 12
6:42
Magyarország lett az európai kóser húsellátás egyik központja a világjárvány alatt (168 Óra Online)
Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) és a magyar kormány együttműködésével magyarországi vágóhíd látja el az európai kóser húsellátás jelentős részét a világjárvány alatt, kétszáz munkavállaló megélhetését biztosítva.
máj. 12
6:42
Tarlós Orbán tanácsadójaként felpörgött: összevonná a MÁV-ot és a Volánt (Alternatív Energia)
Budapest előző főpolgármestere szerint bezárható a libegő, elhagyható a fogaskerekű.
máj. 12
6:42
Kettészakadt a művészvilág: ezért vállalt munkát a Tescónál a népszerű magyar DJ (ATV)
A művészek közül sokan munka nélkül maradtak a koronavírus-járvány miatt, ezért vannak, akik most kénytelenek kétkezi munkát végezni.
máj. 12
6:42
Újabb iparág került a válság sújtotta ágazatok listájára (Hírstart)
A magyarországi távközlési iparágat is sújtja a koronavírus-járvány miatti válság, az elmaradó bevételek, extra költségek a veszélyhelyzet elrendelése óta eltelt közel két hónapban elérték az 5 milliárd forintot - mondta Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország igazgatóságának alelnöke újságíróknak online sajtótájékoztatóján hétfőn Budapesten.
máj. 12
6:45
Pucéran szaladgált két barátnő a parton! Levideózták őket (Ripost)
Ruha nélkül, kézenfogva futkorásztak, miközben valaki mobillal felvette az egészet...
máj. 12
6:48
29 új betegnél mutatták ki itthon a vírust, elhunyt 4 beteg (Napi)
29 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3313 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írja a koronavirus.gov.hu.
máj. 12
6:48
Nehéz sorsú gyerekeken segítenek magyar ékszertervezők egy akcióval (Szeretlek Magyarország)
Jótékonysági online árverést tartanak az Ékszerek Éjszakája szervezői - alapítványokat támogatnak az így befolyt pénzzel.
máj. 12
6:54
Koronavírus-járvány: már 3300 felett a magyar fertőzöttek száma, újabb 4 ember meghalt (Pénzcentrum)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3313 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 4 krónikus beteg. Újabb magyar állampolgároknál mutatták...
máj. 12
7:00
3313 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 4 krónikus beteg (Infostart)
Az utóbbi egy nap alatt 29 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon. Az aktív fertőzöttek száma 24-gyel csökkent.
máj. 12
7:00
Tarlós István ötletrohama: a volt főpolgármester szerint nem kell libegő, fogaskerekű, villamos- és metróvonal-hosszabbítás, de az ingyenparkolás remek dolog (168 Óra Online)
„Most lenne megfelelő alkalom sietve összevonni a MÁV-ot és a Volánt. A MÁV szárnyvonalakon gyér a forgalom, a Volán ezt könnyen kiválthatná. Az összevonás ráadásul most mérsékeltebb hullámokat verne (média, ellenzék, szakszervezetek) – javasolja Orbán Viktor miniszterelnöknek írt levelében Tarlós István, ami a Népszava birtokába került. Az önkormá
máj. 12
7:00
Elhunyt 4 újabb koronavírusos beteg, 3313-ra emelkedett a fertőzöttek száma (ATV)
Kedd reggelre 3313 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 4 krónikus beteg. Ezzel 425 főre emelkedett az elhunytak száma, 1007-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
máj. 12
7:00
Csökkent az aktív fertőzöttek száma, újabb 4 halott (888.hu)
Óvatos bizakodásra okot adó adatok.
máj. 12
7:00
Tarlós ötletrohama: a volt főpolgármester szerint nem kell libegő, fogaskerekű, villamos- és metróvonal-hosszabbítás (Hírstart)
„Most lenne megfelelő alkalom sietve összevonni a MÁV-ot és a Volánt. A MÁV szárnyvonalakon gyér a forgalom, a Volán ezt könnyen kiválthatná. Az összevonás ráadásul most mérsékeltebb hullámokat verne (média, ellenzék, szakszervezetek) – javasolja Orbán Viktor miniszterelnöknek írt levelében Tarlós István, ami a Népszava birtokába került. Az önkormá
máj. 12
7:00
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Igényes férfi)
Az aktív fertőzöttek száma 1881 főre csökkent.
máj. 12
7:00
Négy krónikus beteg halt meg, 45-en vannak lélegeztetőgépen (Propeller)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3313 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 4 krónikus beteg. Ezzel 425 főre emelkedett az elhunytak száma, 1007-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1881 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 60%-

Keresés