2020. május 25. hétfő

máj. 25
0:00
Kórházi főigazgató: Magyarország nagyon jól teljesített a járványban (Propeller)
Magyarország járványügyi szempontból nagyon jól teljesített és szakmai szempontból sem teljesített rosszul a koronavírus-járványban – jelentette ki a Dél-pesti Centrumkórház főigazgató főorvosa a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján. Vályi-Nagy István beszámolt arról, hogy Magyarországo
máj. 25
0:03
Koronavírus - kiderült, kik kaphatnak Magyarországon az ígéretes japán gyógyszerből (Infostart)
Hat helyszínen összesen száz betegnek adják be az Avigant, amit Magyarország az elsők között kapott meg és vizsgálhat.
máj. 25
0:03
Kecsegtető híreket közölt a pécsi egyetem a japán koronavírus elleni gyógyszerről (Napi)
Korai fázisban adagolva a Japánban törzskönyvezett Avigan nevű, favipiravir összetevőjű gyógyszer alkalmasnak látszik arra, hogy eltüntesse az új típusú koronavírust a garat- és orrváladékból - közölte a gyógyszer hazai klinikai vizsgálatát koordináló konzorciumot vezető Pécsi Tudományegyetem (PTE) vasárnap az MTI-vel.
máj. 25
0:03
Sérült rókát mentett meg a 63-as busz hős sofőrje (Blikk)
- Buszsofőrnek köszönheti az életét az a róka, amelyik a 63-as járat útvonalán sebesülten feküdt az út szélén.
máj. 25
0:03
Kásler utasítására hétfőtől csak Pintér Sándor engedélyezheti a kórházak magánszerződéseit (168 Óra Online)
Hétfőtől részleges szerződéskötési tilalmat rendelt el a magánszolgáltatókkal az állami fenntartású fekvőbeteg-intézményekben Kásler Miklós – értesült a MedicalOnline. A szombati utasítás értelmében
máj. 25
0:03
Nem derül ki a kormány rendeletéből, mikor nyílhatnak meg a fogyatékos személyek nappali ellátását biztosító intézmények (444.hu)
Így a hozzátartozók sem tudják, mikor térhetnek vissza a munkába.
máj. 25
0:04
Már hétfőn kinyithatnak a vidéki bölcsődék és óvodák (Propeller)
Június másodikától oktatási céllal is használhatók lesznek az iskolaépületek, a vidéki bölcsődék és óvodák hétfőtől, a fővárosiak pedig szintén június másodikától térnek vissza a "normális működési rendhez" – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív t
máj. 25
0:07
Két új középiskola épül Magyarországon (Infostart)
A debreceni mellé Hódmezővásárhelyen és Székesfehárváron építhetnek új katonai középiskolákat.
máj. 25
0:07
A János kórház dolgozói a veszélyhelyzet idején sem parkolhatnak ingyen a kórház területén (Napi)
A veszélyhelyzet idején is kell parkolási díjat fizetniük a budapesti János kórház dolgozóinak, amennyiben az intézmény területén parkolnak.
máj. 25
0:07
Egymilliót adtak Gáspár Laciék a síelős videóért (Blikk)
Nem is sejtette a Made in Karantén hatodik, egyben utolsó nyertese, Mohácsi Marcell (18), hogy van esélye egymillió forintot nyerni.
máj. 25
0:07
Új katonai középiskolák épülnek Hódmezővásárhelyen és Székesfehérváron, a létszámhiány ellen küzd a honvédség (168 Óra Online)
Komoly előkészületek indultak el két új katonai középiskola megépítésére Hódmezővásárhelyen és Székesfehérváron – számolt be a Magyar Nemzet.
máj. 25
0:07
Az önkormányzat hétvégenként lezárná az autók elől Belső-Ferencvárost a Kálvin tértől a Kinizsi utcáig (444.hu)
A Facebookon szavaztatnak róla.
máj. 25
0:08
A rendőrség továbbra is ellenőrizi a védelmi intézkedések betartását (Propeller)
Már 1392-en regisztráltak a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzését szolgáló mobiltelefonos alkalmazásra, az aktív felhasználók száma 910 – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa vasárnap online sajtótájékoztatón. Kiss Róbert rendőr alezredes ismertetése szerint szombaton 1
máj. 25
0:11
Nem véletlenül "nyunyókázott" Müller Cecília (Infostart)
Az operatív törzs egyik tájékoztatóján Müller Cecília dobta le a "nyunyókabombát”; az InfoRádió kiderítette, mi is az a nyunyókázás. Léder László pszichológus szerint mélyről fakadó pszichológiai jelenségről van szó.
máj. 25
0:11
Két hidat támasztottak meg a Mol gépszörnye miatt (Blikk)
Egy 544 tonnás járművön szállíttatta a Mol a tiszaújvárosi üzemébe az új vegyipari tornyot, de természetesen a gépszörnyeteg mozgatása nem ment nagyon egyszerűen.
máj. 25
0:11
Operatív törzs: Újra nagy a nyomás a Szent Lászlón, minden új fertőzöttet hozzájuk visznek (168 Óra Online)
Hétfőn kinyithatnak a vidéki bölcsődék és óvodák, a fővárosiak pedig egy héttel később, június 2-án (kedden), de az iskolákban a tanév végéig most már marad a digitális oktatás – ismételte meg a korábbi kormányzati döntést Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár az operatív törzs vasárnapi tájékoztatóján.
máj. 25
0:11
A rendőrség 750 ezerre büntetett egy dudáló tüntetőt, és bizonyítékként a Vadhajtások videóját használták fel (444.hu)
Hadházy Ákos elmondta, hogy a 70 éves úrnak egyébként negyvenezres nyugdíja van, de mivel ligetvédő, visszaesőként kezelik.
máj. 25
0:12
Pécsi Tudományegyetem: alkalmas lehet a japán Avigan gyógyszer a fertőzöttek gyógyítására (Propeller)
Korai fázisban adagolva a Japánban törzskönyvezett Avigan nevű, favipiravir összetevőjű gyógyszer alkalmasnak látszik arra, hogy eltüntesse az új típusú koronavírust a garat- és orrváladékból – közölte a gyógyszer hazai klinikai vizsgálatát koordináló konzorciumot vezető Pécsi Tudományegyetem (PTE) vasárnap az MTI-vel. Az egyetem Szijjártó Péter kü
máj. 25
0:15
Kinyílt a világ! Járvány előtti és utáni kép a Római-partról és a pécsi Király utcáról (Blikk)
Önfeledten kapcsolódhattak ki a szabadban vagy éppen a vendéglátóhelyek teraszain a családok, barátok a hét végén: a koronavírus miatti kijárási korlátozásnak ugyanis hivatalosan is vége az országban.
máj. 25
0:15
Újabb dohányboltot raboltak ki, ezúttal Szombathelyen, a tettesnél fegyver volt (168 Óra Online)
Maszkos, baseballsapkás tettes rabolta ki vasárnap hajnalban a szombathelyi, Váci Mihály utcában lévő dohányboltot – értesült az ugytudjuk.hu. A portál információi szerint fegyver is volt az elkövetőnél.
máj. 25
0:16
Fidesz: Karácsony Gergely cserbenhagyta a Pesti úti idősotthon lakóit (Propeller)
Karácsony Gergely cserbenhagyta a Pesti úti idősotthon lakóit – hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezető-helyettese az MTI-hez vasárnap eljuttatott videónyilatkozatában. Böröcz László azt mondta: "borzalmasabbnál borzalmasabb hírek" jönnek a Pesti úti idősotthonból. Mostanáig már 45 lakó meghalt és 310 fertőződött meg az idősotthonban. Kiemelte: a hoz
máj. 25
0:19
Nem lesz több dudálós tüntetés a magas bírságok miatt, eddig úgy 5 millióra büntették a résztvevőket (168 Óra Online)
Nem szerveznek újabb dudálós tüntetést a Lánchídhoz a kórházi ágyak kiürítése miatt, jelentette be Facebook-oldalán Hadházy Ákos a 444.hu szemléje szerint. A képviselő ugyanis nem tartaná helyesnek, ha úgy kérnének embereket újabb véleménynyilvánításra, hogy
máj. 25
0:23
Geszti Péter: Persze, hogy jó közösen kávézni, de kiderült, hogy a munka 90-95 százalékát el tudjuk végezni otthonról is (168 Óra Online)
.
máj. 25
0:27
Kiállt a forgalomból a 63-as busz sofőrje, csak hogy megmentsen egy rókát, akit ezért őutána Gyurinak kereszteltek el (168 Óra Online)
Hős buszsofőrről és egy csodálatos megmenekülésről számol be Facebook-oldalán a BKK. Vasárnap hajnalban a 63-as járat sofőre egy fiatal, sebesült rókát talált az út szélén,
máj. 25
0:31
Egy óra volt leszedni Andy Vajna szakálláról a piros-fehér-zöld festéket, de imádták a focit – Vajna Tímea megosztotta kedvenc közös emlékét a filmmogullal (168 Óra Online)
Lassan öt hónapja szerelmes a sármos magyar milliomosba, Zoliba, Vajna Timi mégis képtelen elengedni elhunyt férjét, Andy Vajnát, akit a mai napig gyászol, számol be a Bors.
máj. 25
0:36
Két rendőr vezetett le egy szülést a Blahán a villamosmegállóban (Propeller)
Villamosmegállóban szült egy nő Budapesten, rendőrök segítettek neki. A 4-es és a 6-os villamos Blaha Lujza téri megállójában szülte meg gyermekét Budapesten vasárnap este egy nő, akinek rendőrök segítettek - közölte a Készenléti Rendőrség a police.hu oldalon. Azt írták, hogy két, a szolgálati gépkocsijával közlekedő járőrt gyalogosok intettek le
máj. 25
0:48
Nógrádi György: Széles spektrumú az új Nemzeti Biztonsági Stratégia (Hírstart)
Legutóbb 2012-ben készült ilyen dokumentum. A mostani többek között kiemeli, hogy önálló magyar hadiiparra van szükség, és a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programot végre kell hajtani.
máj. 25
0:54
Két rendőr vezetett le egy szülést a Blahán a villamosmegállóban (Hírstart)
Villamosmegállóban szült egy nő Budapesten, rendőrök segítettek neki. A 4-es és a 6-os villamos Blaha Lujza téri megállójában szülte meg gyermekét Budapesten vasárnap este egy nő, akinek rendőrök segítettek - közölte a Készenléti Rendőrség a police.hu oldalon. Azt írták, hogy két, a szolgálati gépkocsijával közlekedő járőrt gyalogosok intettek le
máj. 25
2:24
Új katonai középiskolák épülnek Hódmezővásárhelyen és Székesfehérváron, a létszámhiány ellen küzd a honvédség (Hírstart)
Komoly előkészületek indultak el két új katonai középiskola megépítésére Hódmezővásárhelyen és Székesfehérváron – számolt be a Magyar Nemzet.
máj. 25
3:00
Felerősödtek a mentális betegségek a vírus miatt (Hírstart)
Az emberek tartanak a második hullámtól.
máj. 25
3:45
Koronafóbia: ha vége is lesz a járványnak, a félelem sokáig velünk marad (Blikk)
A koronavírus-járvány lassan visszaszorul, az általa okozott félelem és az azzal járó mentális problémák viszont még velünk maradhatnak.
máj. 25
4:54
Az államtitkár elárulta, hogy mi lesz az új Duna-híd neve (Hírstart)
A magyar-szlovák közös beruházásban a kivitelezés utolsó szakaszában járó új komáromi Duna-híd a kétoldalú munkacsoport javaslata szerint a Monostori híd nevet kapja - közölte Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az MTI-vel.
máj. 25
5:12
Házi cincér és gomba tette tönkre a Várhegyi Széplátót (Hírstart)
Életveszélyessé vált Fonyód emblematikus kilátója.
máj. 25
5:18
Életveszélyessé vált az uniós pénzből épített balatoni kilátó (Hírstart)
A járványhelyzet miatt elrendelt intézkedések enyhítésével sem nyit ki egyelőre a fonyódi Várhegyi Széplátó, mivel faszerkezetét tönkretette a házi cincér és egy gombafajta, vélhetően kivitelezési hiba miatt – közölte Hidvégi József polgármester, az MTI megkeresésére.
máj. 25
5:21
Budapest kivételével mától mindenütt újra nyitva lesznek az óvodák és a bölcsődék (ATV)
Hétfőn - Budapest kivételével- mindenütt újra nyitva lesznek az óvodák és a bölcsődék. A fővárosi intézmények június 2-án térnek vissza a régi rendhez. A tantermen kívüli digitális oktatás viszont marad, a tanév hossza nem változik. A Pedgagósuk Szakszervezete elégedett a kormányrendelettel, de mint mondták a digitális oktatás sikerességéről csak
máj. 25
5:27
Nagy változás mától a kormányhivatalokban (Infostart)
Enyhítések jönnek a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorítások után.
máj. 25
5:48
Kijárási korlátozások: Pécs előtte és utána, döbbenetes a különbség (Hírstart)
Az MTI fotósa megörökítette, milyenek voltak a város jellegzetes pontjai a kijárási korlátozások alatt, és hogyan teltek meg élettel a korlátozások feloldása után.
máj. 25
6:06
Villamosmegállóban szült egy nő Budapesten, készenléti rendőrök vezették le a szülést (Szeretlek Magyarország)
A baba, aki a Blaha Lujza téren jött világra, jól van, a Noel nevet kapta.
máj. 25
6:09
Vigyázzba állítják a kórházakat (Alternatív Energia)
Míg Kásler Miklós szerződés-stopot hirdetett a kórházakban, Pintér Sándor szerdára kérte az ágazat prominenseitől az egészségügy átalakításáról szóló javaslataikat.
máj. 25
6:09
A Blaha Lujza téri villamosmegállóban szült egy nő, rendőrök segítettek neki (ATV)
A 4-es és a 6-os villamos Blaha Lujza téri megállójában szülte meg gyermekét Budapesten vasárnap este egy nő, akinek rendőrök segítettek - közölte a Készenléti Rendőrség a Police.hu-n.
máj. 25
6:12
A Blaha Lujza téri villamosmegállóban szült egy nő, rendőrök segítettek neki (Hírstart)
A 4-es és a 6-os villamos Blaha Lujza téri megállójában szülte meg gyermekét Budapesten vasárnap este egy nő, akinek rendőrök segítettek - közölte a Készenléti Rendőrség a Police.hu-n.
máj. 25
6:12
Újra a kormányt kérdezik a képviselők (Propeller)
A képviselők ma azonnali kérdéseket tehetnek fel a kormány tagjainak az Országgyűlésben. A Ház aktuális kéthetes ülésének zárónapja délelőtt 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd két óra áll rendelkezésre az azonnali kérdésekre és válaszokra. A képviselők előző hétfőn, az ülés első napján ugyanilyen hosszan tehettek fel azonna
máj. 25
6:18
Villamosmegállóban szült egy nő Budapesten, készenléti rendőrök vezették le a szülést (Hírstart)
A baba, aki a Blaha Lujza téren jött világra, jól van, a Noel nevet kapta.
máj. 25
6:18
Hétfő reggelre besárgult az egész ország: mi lesz így velünk? (Propeller)
A jövőhéten magassági hideg légörvények érik el, illetve közelítik meg hazánkat, emiatt több alkalommal, illetve több helyen is számíthatunk záporokra, zivatarokra. Napközben erőteljes gomolyfelhő-képződésre készülhetünk, de emellett főként az északkeleti megyékben összefüggő maradhat a felhőzet. Egyre több helyen számíthatunk záporra, zivatarra.
máj. 25
6:21
Fordulat az újpesti lövöldözés ügyében (Infostart)
Kiderült, mi történt, amikor egy családi vita lövöldözéssé és késeléssé fajult vasárnap. Hajtóvadászat után lettek meg az elkövetők.
máj. 25
6:21
Magyarország, koronavíruspuccs után – Berend T. Iván volt MTA-elnök: A gazdasági pusztulás a 30-as évek válságát is felülmúlja (168 Óra Online)
Leküzdhető-e a gazdasági romlás egy egészségügyi és politikai vírusokkal terhelt korban? Berend T. Ivánt, az MTA volt elnökét, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzorát kérdeztük.
máj. 25
6:27
Látványosan elszálltak az árak - vallottak a magyarok (Napi)
Mondhat bármit a hivatalos statisztika, a magyarok többsége (57 százaléka) úgy érzi, hogy az utóbbi egy évben két számjegyű mértékben, azaz több mint tíz százalékkal nőttek az árak a mindennapokban - derült ki a Napi.hu megbízásából a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatásból. Ráadásul a válaszadók további harmada bőven infláció fe
máj. 25
6:27
Feladta magát a rendőrségen az újpesti lövöldöző (ATV)
Vasárnap kora délután a Temesvári utcában két család tagjai szólalkoztak össze.
máj. 25
6:27
Illegálisan épült a ház, a hatóságok csak nézték (24.hu)
Két éve, már a gödör kiásásánál szóltak nekik, hogy törvénytelen, amit csinálnak. Azóta egy sor eljárás indult, a környék lakóit ez azonban nem kárpótolja a bosszúságokért.
máj. 25
6:27
A 4-6-os villamosmegállóban szült egy nő (NLC)
A nőnek akkor már tolófájdalmai voltak, a helyszínen szülte meg egészséges babáját a rendőrök segítségével.

Keresés