2020. május 29. péntek

máj. 29
0:06
Messzemenő következtetéseket is le fog vonni a kormány a járványügyi vizsgálat eredményeiből (Infostart)
Az InfoRádió és az Infostart kérdései ezúttal nagyobb számban is "bejutottak" a Kormányinfóra, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter pedig válaszolt is rájuk.
máj. 29
0:06
Elveszítette a járvány miatt a munkáját, majd a babák őrangyalává vált az a magyar fotós, aki a koraszülöttekért küzd (Blikk)
Annyira aprók a sokszor csak gépek segítségével életben tartott koraszülött babák, hogy Dombóvári Tamás (43) egy tenyerében elférnek. Sokuk kisebb, mint egy objektív, amivel a férfi mostanáig dolgozott.
máj. 29
0:06
Szulák Andrea műsorát megszüntette Hajdú Péter, ezért felmond a Life TV-nél (168 Óra Online)
Pár hete lett Hajdú Péter a Life és Ozone televíziót működtető Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója. A cég tulajdonosa a felcsúti milliárdos gázszerelő felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix.
máj. 29
0:06
Gulyás: A kormány engedélyezi a trianoni megemlékezéseket (444.hu)
Bár a járványhelyzet miatt tilos tömegrendezvényeket tartani, az évforduló felmentést kapott.
máj. 29
0:06
Teljes létszámmal dolgoznak a jegyellenőrök a fővárosban jövő keddtől (Hírstart)
Jövő keddtől teljes létszámmal végzik a fővárosi tömegközlekedési járatokon a jegyellenőrzést - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.
máj. 29
0:10
Újabb részletek a szigetvári kórházban történt szörnyű műhibáról: így cserélhették össze a két szert a műtőben (Blikk)
A műhiba miatt a 42 éves nő maradandó szervi és lelki sérüléseket is szenvedett.
máj. 29
0:10
Ötmillió forintra büntették az állami tulajdonú Mátrai Erőművet Mészáros Lőrinc búzafeldolgozójának brutális vízszennyezése miatt (168 Óra Online)
„Friss választ kaptam Viresol/ Mátrai-ügyben: Mészáros a jelen állás szerint ötmillióval megússza a Viresol-szennyezést, és nagy kérdés, hajlandó-e egyáltalán technológiát váltani a jövőben!" – írja Facebook-oldalán Szél Bernadett országgyűlési képviselő.
máj. 29
0:10
Országos Roma Önkormányzat: A bűnnek nem színe van, hanem elkövetője, a felelősségről pedig nem politikai érdekemberek fognak dönteni (444.hu)
Az ORÖ a Mi Hazánk vonulása miatt szólalt meg: „Egyre jobban erősödik az ellenséges hangulatkeltés az ártatlan roma emberek és a romák többségével szemben” - írják.
máj. 29
0:14
Hamarosan dönthet a városi otthonteremtési program törvényjavaslatáról az országgyűlés (Blikk)
A városi otthonteremtési program elindításához szükséges törvényjavaslatról még a nyári szünet előtt dönt az országgyűlés – mondta a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a Portfolio.hu csütörtöki online szakmai rendezvényén.
máj. 29
0:14
Rendőrök lepték el a kispesti Templom teret, egy véres férfit vitt el a mentő (168 Óra Online)
Számos rendőr dolgozott valamin nagyon csütörtökön reggel Kispesten, a Templom téren. Kordonszalagokkal zárták le a környéket, de még a posta épületének lépcsőjét is – jelentették a Blikk olvasói.
máj. 29
0:14
Egy rejtélyes szarvas terrorizálja Borbás Marcsit (444.hu)
A köztévé műsorvezetőjének kertjét megint feltúrta az állat, amiről nem tudni, hogyan jut be a területre.
máj. 29
0:18
Gyász: elhunyt Oplatka András (Blikk)
Hetvennyolc éves korában, hosszan tartó betegség után szerda reggelt elhunyt Oplatka András.
máj. 29
0:18
Levelet írt a nyelvvizsga nélküli diplomaszerzőknek Orbán Viktor, aki már kétszer annyi új diplomást emleget, mint minisztere (Hírstart)
Egy levelet is mellékeltek azoknak a borítékjába, akik a gazdaságvédelmi akcióterv részeként kaphatták meg postán a diplomájukat, nyelvvizsga megszerzése nélkül - tudta meg a hvg.hu. "Tisztelt Diplomás Honfitársaim!" – szólítja meg a friss diplomásokat Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor.
máj. 29
0:18
Senki se menekül: jövő hét keddtől teljes létszámban vadásznak a bliccelőkre a BKK-ellenőrök (168 Óra Online)
Jövő keddtől teljes létszámmal végzik a fővárosi tömegközlekedési járatokon a jegyellenőrzést
máj. 29
0:18
Lackner Csaba azt állítja, hogy hiteleknek, öröklésnek és családi segítségnek köszönheti a vagyonát (444.hu)
A korrupciógyanúba keveredett kispesti szocialista önkormányzati képviselő a 24.hu-nak próbálta megmagyarázni, honnan van ennyi pénze.
máj. 29
0:22
Levelet írt a nyelvvizsga nélküli diplomaszerzőknek Orbán Viktor, aki már kétszer annyi új diplomást emleget, mint minisztere (168 Óra Online)
Egy levelet is mellékeltek azoknak a borítékjába, akik a gazdaságvédelmi akcióterv részeként kaphatták meg postán a diplomájukat, nyelvvizsga megszerzése nélkül - tudta meg a hvg.hu. "Tisztelt Diplomás Honfitársaim!" – szólítja meg a friss diplomásokat Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor.
máj. 29
0:22
Szeptember végéig hétvégente a gyalogosoké a rakpart (444.hu)
Júniustól pedig elindulnak a kertmozik.
máj. 29
1:12
Kitüntették azt a doktornőt, aki felismerte az első magyarországi koronavírussal fertőzöttet (24.hu)
A háziorvosi rendelőben találkozott először azzal az iráni hallgatóval, akit koronavírus gyanúja miatt irányított tovább szűrésre.
máj. 29
1:36
Mától lépnek életbe a budapesti enyhítések (Hírstart)
A készültség még jó ideig velünk marad, pillanatnyilag a rendkívüli jogrend megszüntetésére van lehetőség Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint. A politikus a csütörtöki kormányinfón elmondta, hogy a kormány szeretné fenntartani az idősek vásárlási sávjának lehetőségét. A tömegrendezvények várhatóan június 20-tól sem lesznek a
máj. 29
2:06
Megható levelet kapott Orbán Viktor (Hírstart)
Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön közösségi oldalán osztotta meg, hogy milyen váratlan helyről kapott elismerést két csodaszép kézzel varrott magyar mintás maszk és egy üzenet formájában.
máj. 29
2:18
Orbán Viktor leplezte le Dzsudzsákot: miért hagyhatta el hamarabb a karantént a focista? (Hírstart)
Úgy tűnik a miniszterelnök videója alapján, hogy a focista nem tartotta be a 14 napos előírást. Korábban Orbán Viktor osztott meg egy bejegyzést a Facebook-oldalán, amivel leleplezte Dzsudzsák Balázst, akiről így kiderült, hogy nem tartotta be az előírt 14 napos hatósági karantént. Dzsudzsák Balázs hamarabb hagyta el a hatósági karantént, ugyanis
máj. 29
3:06
Csak a vonatjegyek felét adja el a MÁV (Hírstart)
Ezáltal biztosítanák az utasok közötti védőtávolságot. Változik a vasúti közlekedési rend a pünkösdi hosszú hétvégén.
máj. 29
3:18
„Előttem haldokoltak, de nem tudtam segíteni!” – Borzalmas részleteket árult el a Balatonnál karambolozó kamion sofőrje (Blikk)
Még mindig válságos az állapota annak a négy férfinak, akik tegnap hajnalban öt társukkal egy kisbusz utasaként egy 40 tonnás teherautóval karamboloztak a Balatonnál, a 710-es úton. A sofőr és három utasa a kisbuszban, egy férfi az ablakon kizuhanva szörnyethalt.
máj. 29
3:30
„Néha álmodom a fiamról, olyankor újra látom őt” – Megszólalt az egy éve elsüllyedt Hableány matrózának édesanyja (Blikk)
Szinte ki sem tette a lábát a szolnoki otthonából a Hableány matrózának édesanyja az elmúlt egy évben, de a Hableány katasztrófájának pénteki megemlékezésére mindenképpen elmegy.
máj. 29
4:24
Koronavírus: először kellett törölni a bostoni maratonit (Hírstart)
Elmarad az idei bostoni maratoni, amelyet 1897 óta először kellett törölni.
máj. 29
4:36
2021-ben 80 milliárd forinttal több juthat az oktatásra (Hírstart)
A 2021-es központi költségvetés Országgyűlés elé beterjesztett javaslata szerint tovább emelkedne az az összeg, amelyet az állam oktatási célokra fordít. A nyelvvizsgákat, a tankönyvellátást és a tehetséggondozást is bőkezűen támogatnák.
máj. 29
4:42
Még könnyebbé válhat a honvédség utánpótlásának biztosítása (Hírstart)
Tovább könnyítheti a Magyar Honvédség utánpótlásának biztosítását a törvényalkotási bizottság módosító javaslata, amelyet a honvédelmi kérdésekkel foglalkozó törvénycsomaghoz fogadott el a testület csütörtökön.
máj. 29
4:51
Már 80 ezren aláírták a "Stop Balaton-törvény!" petíciót (Ez a lényeg)
Hatalmas ellenállás alakult. Már csaknem 80 ezren állnak ki a Balaton és természeti kincseinek megóvása érdekében.
máj. 29
5:48
Gyógyszermaradványok a Balatonban - megszólalt a szakértő (Infostart)
Hatvankilenc gyógyszermaradványt mutattak ki vizsgálatok a Balatonban, az esetleges kockázatról a Balatoni Limnológiai Intézet tudományos munkatársa beszélt.
máj. 29
6:00
A sok szabály és óvintézkedés ellenére is a szülők háromnegyede támogatja a nyári táborok megtartását (ATV)
Puszi és ölelés nincs, nyári tábor viszont lehet. A szülők háromnegyede legalábbis a koronavírus járvány ellenére is szeretné, ha táborba menne a gyereke. A kormánybiztos Vándortábort javasol a gyerekeknek, a legnagyobb hazai táborok szervezői pedig összefogtak, hogy minimálisra csökkentsék az esetleges fertőzés kockázatát.
máj. 29
6:06
Hableány-katasztrófa: egy éve nyugtalan a Duna (Infostart)
Mai napig nem találták meg az éppen egy éve történt budapesti dunai hajóbaleset egyik koreai utasát, nincs egyértelmű felelős, nincs jogerős ítélet, így nincs kártérítés sem.
máj. 29
6:06
Elemző: jó úton halad a Jobbik az 5 százalék felé (Hírstart)
Nagy Attila Tibor, a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője szerint Jakab Péter pártelnök "faék egyszerűséggel", de ügyetlenül másolja a Fidesz-vezetést.
máj. 29
6:08
Gyógyszermaradványokat találtak a Balaton vizében: így hathatnak az egészségre (Hírstart)
Hatvankilenc gyógyszermaradványt mutattak ki vizsgálatok a Balatonban, de mivel csekély mennyiségben vannak jelen a vízben, nem jelentenek egészségügyi kockázatot - közölte Maáz Gábor, a Balatoni Limnológiai Intézet tudományos munkatársa...
máj. 29
6:12
Az állam és a honvédelem lehet a jövő évi költségvetés nagy nyertese (ATV)
A CEU közgazdász professzora szerint 5 százalékos visszaesés jöhet a gazdaságban, ha nem jön egy következő járvány az év második felében. Csaba László arról is szólt, hogy a kormányt korábban főként a gazdasági teljesítménye miatt választották meg, ez viszont most gyengülni fog.
máj. 29
6:12
Ilyenek lesznek a 3-as metró új ülőbútorai – Vpi betoncsodák a föld alatt (Hírstart)
A régi bútorokat formájukban megidéző új padok kerülnek a kék metró épp felújítás alatt álló állomásaira.
máj. 29
6:15
Trump bosszút áll az egész közösségi médián, amiért a Twitter hamisnak jelölte meg a bejegyzéseit (Propeller)
Donald Trump amerikai elnök helyi idő szerint csütörtökön aláírta a közösségi platformokra vonatkozó szabályok felülvizsgálatáról szóló elnöki rendeletet a Fehér Ház Ovális Irodájában, William Barr igazságügyi miniszter és a sajtó képviselőinek jelenlétében. A rendelet az úgynevezett tisztességes kommunikációról szóló, 1996-ban elfogadott jogszabá
máj. 29
6:18
Kiderült: ekkor kezdheti meg az új évad munkáit a székesfehérvári színház (Blikk)
A koronavírus-járvány miatt „félbetört” évad folytatásáról szól majd a következő szezon a székesfehérvári Vörösmarty Színházban az intézmény igazgatója szerint.
máj. 29
6:18
Bárhol lehetnek zivatarok, az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat (168 Óra Online)
Pénteken szinte bárhol kipattanhatnak zivatarok
máj. 29
6:27
Meghökkentő dolog derült ki a nyugdíjkorhatárról (Napi)
A magyarok döntő többsége több évvel a jelenleg érvényes öregségi korhatár előtt vonulna nyugdíjba, amennyiben erről maga határozhatna szabadon - derült ki a Napi.hu számára a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatásból.
máj. 29
6:27
Szigetvári műtét: így történhetett a tragikus hiba (NLC)
Új információk derültek ki arról, hogyan történhetett műhiba a szigetvári kórházban. A beteg állapota továbbra is válságos.
máj. 29
6:30
Elhunyt Oplatka András (Hírstart)
A Prima Primissima Díjas újságírót svájci otthonában érte a halál.
máj. 29
6:36
Így emlékeznek meg Budapesten a Hableány egy évvel ezelőtti tragédiájára (Blikk)
Egy évvel ezelőtt, 2019. május 29-én történt a Hableány sétahajó tragédiája a Dunán, az évfordulón több megemlékezést is tartanak Budapesten.
máj. 29
6:36
Újabb pénzeső jöhet az EU-tól (Alternatív Energia)
Magyarország legalább 15 milliárd eurót költhetne el 2024-ig az Unió gazdaságösztönző alapjából.
máj. 29
6:38
„Trianon nemzeti sorstragédia volt” (Alternatív Energia)
A traumák enyhítésére az erős Európai Unió a megoldás – mondta Molnár Zsolt. Az MSZP budapesti elnöke sajnálja, hogy a százéves évfordulón nem lesz közös ellenzéki megemlékezés.
máj. 29
6:42
Lélegeztetőgépeket gyártanak Magyarországon (Blikk)
Lélegeztetőgépeket készítenek Magyarországon. A gép prototípusát a BME készítette el, míg a gyártásért egy állami vállalat, a BM Heros Zrt. felel.
máj. 29
6:42
Egy éve történt a Hableány-tragédia (ATV)
Egy évvel ezelőtt, 2019. május 29-én történt a Hableány sétahajó tragédiája a Dunán, az évfordulón több megemlékezést is tartanak Budapesten.
máj. 29
6:42
Mészáros Lőrinc búzafeldolgozója szennyezte a vizet, de a Mátrai Erőmű kapott bírságot (24.hu)
Összesen 5 millió forintot.
máj. 29
6:48
Karácsony kikelt magából a Mi Hazánk tüntetése után: a Facebook-oldalán üzent (ATV)
A párt csütörtök este az Országos Roma Önkormányzat székházánál demonstrált, az esemény leírása szerint a bűnözés ellen tüntettek a Deák téri gyilkosságok után, de felhívásukban utaltak arra, hogy az elkövető roma származású, és szerintük van "cigánybűnözés" is. A főpolgármester közösségi oldalán üzente: nem tűri a rasszista uszítást.
máj. 29
7:03
Szeptember végéig a gyalogosoké a pesti rakpart (NLC)
Autók helyett gyalogosok használhatják majd hétvégente a budapesti alsó rakpartot. Más változások is lesznek a fővárosban.
máj. 29
7:06
Kegyetlen "családi biznisz": verték és prostituáltként dolgoztatták áldozataikat, köztük egy kiskorú lányt (ATV)
Az emberkereskedelemmel is gyanúsított férfi brutálisan megverte áldozatait. Az egyik nőt hosszabbítókábellel megostorozta, egy kiskorú lánynak pedig több csontját is eltörte, és úgy dolgoztatta - neki végül egy kuncsaft segített megszökni.

Keresés