2020. május 19. kedd

máj. 19
0:03
Tovább csökkentek az egészségügyi jövedelmek (Infostart)
A veszélyhelyzet miatt betiltott másodállások híján és a sok helyütt elrendelt állásidő, kényszerszabadság erősen visszavetette a bevételeket. Egyes intézményekben azért kaptak pluszjuttatást a covid osztályokon dolgozók. Az 500 ezres pluszjuttatás részleteiről még semmi hír.
máj. 19
0:03
A fideszes polgármester jelentette fel a gyulai ellenzékit rémhírterjesztés miatt (444.hu)
Kiderült: Görgényi Ernő fordult a rendőrséghez Csóka-Szűcs János Facebook-posztja miatt.
máj. 19
0:03
Varga Judit: Kövér László régimódi úriemberként többre tartja a nőket (Propeller)
A jobbikos Varga-Damm Andrea arról kérdezte Varga Judit igazságügyi minisztert, hogy ellátja-e megfelelően a családon belüli erőszak áldozatainak védelmét – tudósított az Index. Fotó: MTI/Kovács Attila Felidézte Kövér László kijelentését, amelyben a házelnök azt mondta, hogy "szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a
máj. 19
0:06
„Mondta, hogy én nem mehetek be, bár volt nálam a fehér bot is” – Látássérült embereket utasítottak ki egy boltból Nyíregyházán (Blikk)
Faramuci helyzetet teremtett elő egy nyíregyházi boltban az időseknek fenntartott idősáv: nem engedtek bevásárolni egy látássérült nőt és szintén látássérült édesanyját, akik a 65 éves apa segítségével szokták elintézni a bevásárlást.
máj. 19
0:07
Képek: gyorsan megteltek Budapest kiülős helyei (Infostart)
Több mint másfél hónap után ért véget a kijárási korlátozás, sokan éltek is a lehetőséggel.
máj. 19
0:07
Megint sok rendőr vonult ki a dudálós programra (444.hu)
Hadházy Ákos, Szél Bernadett és a Momentum hétfői dudálós véleménynyilvánítását ezúttal is rendőri intézkedések kísérték.
máj. 19
0:07
Szakember: ekkor térhet vissza a járvány, csak az menjen közösségbe, aki nem beteg (Propeller)
Továbbra is be kell tartani az alapvető megelőző intézkedéseket a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozásáért, a lazítások ellenére – mondta Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ epidemiológusa hétfő este az M1 aktuális csatornán. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd A műsorban arról beszéltek, hogy hétfőtől feloldották Budapesten és P
máj. 19
0:10
A szakértő elárulta: ezért állhat helyre hamar a belföldi turizmus a járványhelyzet után (Blikk)
Bár a belföldi turizmus sokkal hamarabb helyreállhat, mint a globális, de az így is egy évbe, a koronavírus-járvány második hulláma esetén pedig még több időbe telhet – mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró hétfőn az M1 aktuális csatornán.
máj. 19
0:11
Maszkadagolókat helyezett ki a 2. kerület a játszóterekre (444.hu)
Feledékeny szülőknek.
máj. 19
0:11
Kásler: az ellenzék nehéz helyzetben van, mert a járvány lefutása Magyarországon "rendkívül kedvező" (Propeller)
Dolgozószobájában adott exkluzív, alákérdezős interjút Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere. A riporter különösebben nem izzasztotta meg. Rögtön az elején leszögezte, hogy szerinte az ellenzék nehéz helyzetben van, mert a járvány lefutása Magyarországon bármilyen összevetésben "rendkívül kedvező". Úgy véli, nincs támadási felület a ko
máj. 19
0:14
Váratlan: Kásler Miklós videóinterjút adott (Blikk)
Váratlan videó került fel az Emberi Erőforrások Minisztériumának Facebook-oldalára.
máj. 19
0:15
Ahova lehetett, kiültek Budapesten az első szabad napon (444.hu)
Véget értek a korlátozások, és a városban az látszik: azok a helyek, amik kinyitottak, azonnal megteltek vendégekkel.
máj. 19
0:15
A kormánypárti képviselők hallani sem akarnak arról, hogy fizetésemelésüket az egészségügyi dolgozóknak adják (Propeller)
Elutasította a parlamenti igazságügyi bizottság Fidesz-KDNP-s többsége a törvényjavaslatot, ami a járványhelyzetre hivatkozva az egészségügyi dolgozóknak adta volna a képviselők idei fizetésemelését, és a tisztségeikért járó extra juttatásokat – írja a Népszava. Fotó: MTI/Kovács Tamás A havi 100 millió körüli összeg a Járványügyi Védekezési Alapba
máj. 19
0:18
Mégsem Pintér Sándor lesz az egészségügy felelőse? (Blikk)
Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában többek között arról a nemrégiben felmerült pletykáról, miszerint Pintér Sándor veheti át Kásler Miklós szerepét.
máj. 19
0:19
Metróért Egyesület: Drótkötéllel kell megerősíteni a 3-as metró új orosz kocsijait (444.hu)
Gyenge a kocsik alján lévő, áramellátásért felelős szekrények rögzítése, félő, hogy menet közben leesnek.
máj. 19
0:27
Nem engedték be a 61 éves látássérült nőt és 65 éves férjét a boltba együtt (24.hu)
A biztonsági őr még a rendőröket is kihívta.
máj. 19
0:57
Kezdődik az építkezés, amely után elinduhat az új pesti villamos (Hírstart)
Szombaton kezdődik meg a fővárosi villamosközlekedés idei leghangsúlyosabb fejlesztése, a Soroksári út–Haller utcai deltavágány építése. Ezzel új vágánypár létesül a kereszteződésben észak-pesti irányba, és a meglévő, déli irányú kapcsolat is megújul.
máj. 19
1:33
A kormánypárti képviselők hallani sem akarnak arról, hogy fizetésemelésüket az egészségügyi dolgozóknak adják (Hírstart)
Elutasította a parlamenti igazságügyi bizottság Fidesz-KDNP-s többsége a törvényjavaslatot, ami a járványhelyzetre hivatkozva az egészségügyi dolgozóknak adta volna a képviselők idei fizetésemelését, és a tisztségeikért járó extra juttatásokat – írja a Népszava. Fotó: MTI/Kovács Tamás A havi 100 millió körüli összeg a Járványügyi Védekezési Alapba
máj. 19
2:06
Karácsony nem mert az áldozatok szemébe nézni (Hírstart)
Karácsony Gergely a hetet újabb egy, a kormányt támadó, minden felelősséget másra hárító szokásos Facebook-poszttal kezdte, amelyre Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója reagálva elmondta, kár, hogy a főpolgármester még egyszer sem ment el a Pesti úti Idősek Otthonába, és egy elhunyt rokonának sem nézett bele a szemébe.
máj. 19
3:12
Júniusban megszűnhet a rendkívüli jogrend Magyarországon (Hírstart)
Júniusban megszűnhet a rendkívüli jogrend Magyarországon – közölte Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn.
máj. 19
3:36
Hiába törölték el a korlátozásokat, a budapestiekben még nem tudatosult a régóta várt változás: így zajlott az első szabad nap az ébredező fővárosban (Blikk)
Nem rohamozták meg a fővárosi vendéglőket, presszókat, cukrászdákat az emberek a járvány utáni első napon, amikor már ki lehetett ülni a teraszokra.
máj. 19
4:57
Tanulóvezetőt büntetett egy sofőr Szombathelyen (NLC)
A fedélzeti kamera rögzítette, ahogy egy autós büntetőfékezett a tanulóvezető előtt.
máj. 19
5:01
Szerdán nyit az Állatkert, szigorú szabályokkal (NLC)
Korlátozott befogadóképességgel, online jegyvásárlással és a beltéri bemutatóhelyek zárva tartásával nyitja meg újra a kaput a Budapesti Állatkert a látogatók előtt.
máj. 19
5:18
Fontos határidő jár le: több millió embert érint (ATV)
Szerda éjfélkor lejár a személyi jövedelemadó bevallásának határideje. Ha valaki nem módosít a NAV tervezetén, az automatikusan érvényessé válik. Szerda éjfélig lehet rendelkezni az 1+1 százalékokról. A civil szervezeteket is rendkívül rosszul érinti a járványhelyzet okozta gazdasági válság, így most különösen fontos számukra ez a fajta felajánlás.
máj. 19
5:27
Ezt azért még Győrfi Pál sem gondolta volna (Infostart)
Az Országos Mentőszolgálat szóvivője soha nem gondolta volna, hogy ebben a veszélyhelyzetben népszerű figurává válhat, akiről még fagylaltot is elneveznek.
máj. 19
5:36
Karácsonyt anyázzák a pesti autósok (BorsOnline)
Botrányos, amit ez az ember művel! Kártékony, veszélyes, ez a biciklisek érdekeit sem szolgálja! Ez az autósok véleménye, akik tegnap a budapesti körúton araszoltak a mesterségesen létrehozott dugóban, de a kerékpárosok sem elégedettek. A közlekedők azt mondják, nem viselik el nyár végéig a biciklisávokat, amikkel Karácsony Gergely kísérletezik.
máj. 19
5:39
Így anyáznak a pesti autósok: Óriási dugókat okoz Karácsony biciklisávja (Ripost)
Botrányos, amit ez az ember művel! Kártékony, veszélyes, ez a biciklisek érdekeit sem szolgálja! Ez az autósok véleménye, akik tegnap a budapesti körúton araszoltak a mesterségesen létrehozott dugóban, de a kerékpárosok sem elégedettek. A közlekedők azt mondják, nem viselik el nyár végéig a biciklisávokat, amikkel Karácsony Gergely kísérletezik.
máj. 19
6:00
Szigorú szabályok lesznek idén a nyári táborokban (Hírstart)
A gyerekeknek és a személyzetnek is nyilatkozattal kell igazolniuk, hogy egészségesek. Müller Cecília beszélt a részletekről.
máj. 19
6:03
Nem akárhogy indul a 174. hajózási szezon a Balatonnál (Infostart)
A járványügyi helyzet új, enyhébb fázisba lépésével, igazodva a központi kormányzati intézkedésekhez, május 30-án a Bahart elindítja első menetrendi és sétahajójáratait.
máj. 19
6:06
Drasztikusan csökkent az egészségügyi dolgozók jövedelme a koronavírus-járvány kezdete óta (Hírstart)
Sok egészségügyi dolgozónak okozott jövedelemcsökkenést a járvány elleni védekezés, a veszélyhelyzet idején ugyanis átmenetileg megszűntek a megélhetést biztosító kiegészítő jövedelemszerzési lehetőségeik - írta a Népszava. A szakszervezet, és az szakdolgozói kamara becslése szerint legalább 20-30 százalékkal visznek haza kevesebbet az érintettek.
máj. 19
6:12
Mindent is megtudhatnak ezután a nemzetbiztonsági szolgálatok az emberekről (Alternatív Energia)
Húsz évig akkor is őrzik az adatokat, ha a meggyanúsított személyről kiderül, hogy ártatlan.
máj. 19
6:12
Adószakértő: így juthat egy család több százezer forinthoz (ATV)
Idén május 20-ig lehet leadni a személyi jövedelemadóra vonatkozó adóbevallásokat. Angyal József adószakértő elmagyarázta, hogy lehet keresni az adózással.
máj. 19
6:12
Minden debreceni önkormányzati óvoda és bölcsőde fogad gyerekeket (Hírstart)
Az igények ismeretében megnyitották hétfőn az összes önkormányzati gyermekintézményt a városban.
máj. 19
6:18
Egyre nagyobb gondot okoz a kisgyerekek felügyeletének szervezése (ATV)
A járvány kapcsán hozott korlátozások enyhítésének következtében egyre több szülő szeretné gyermekét óvodába, bölcsődébe vinni. A munkahelyek újraindulásával azonban egyre nagyobb gondot okoz a kicsik felügyeletének szervezése. Sok településen már az összes óvodában ügyeletet kell biztosítani, hogy mindenkinek jusson hely.
máj. 19
6:30
Szél: több mint 32 ezer embert küldtek haza a kórházak kiürítésekor (24.hu)
A családoknak viszont semmi segítséget nem adtak ebben az helyzetben.
máj. 19
6:33
Szavazásdömping jön a parlamentben (Infostart)
Huszonegy előterjesztésről döntenek a képviselők.
máj. 19
6:36
"Az ápolók egy órára jutó nettó bére az 1000 forintot sem éri el" (ATV)
Apasztja a járvány az ápolói béreket - írja a Népszava. A lap szerint sok egészségügyi dolgozónak csökkent a fizetése a járvány elleni védekezés alatt, a veszélyhelyzet idején ugyanis átmenetileg megszűntek a megélhetést biztosító kiegészítő jövedelemszerzési lehetőségeik. A Szakszervezet elnöke híradónknak azt mondta: az ápolók egy órára jutó nett
máj. 19
6:36
Egyre nagyobb gondot okoz a kisgyerekek felügyeletének szervezése (Hírstart)
A járvány kapcsán hozott korlátozások enyhítésének következtében egyre több szülő szeretné gyermekét óvodába, bölcsődébe vinni. A munkahelyek újraindulásával azonban egyre nagyobb gondot okoz a kicsik felügyeletének szervezése. Sok településen már az összes óvodában ügyeletet kell biztosítani, hogy mindenkinek jusson hely.
máj. 19
6:36
Szerdától több dohánytermék is eltűnik a boltokból (Startlap)
Az Európai Parlament hat éve hozott döntése május 20-ától lép érvénybe.
máj. 19
6:38
Újraindult az élet Budapesten (Hírstart)
Megteltek a kerthelyiségek és teraszok a fővárosban. Mostantól látogathatók a közterületek, parkok és a szabadtéri játszóterek.
máj. 19
6:42
Furcsa inzultus a Clark Ádám téren: szándékosan labdával rúgtak meg egy rendőrnőt (ATV)
A rendőrségi közlemény szerint egy be nem jelentett gyűlés egyik tagja volt a tettes.
máj. 19
6:42
Hiányoztál, Budapest! (Hírstart)
Végre megihatunk egy kávét, vagy sört a teraszon Budapesten is. Kinyitottak a parkok, a szabadtéri játszóterek, valamennyi üzlet korlátlanul nyitva tarthat. Ugyanakkor fontos, hogy továbbra is tartsuk be a szabályokat!
máj. 19
6:45
Koronavírus: így csökkent a magyarok fizetése - bajban van Budapest (Napi)
A magyarok egy jelentős részének csökkent a jövedelme idén a koronavírus okozta válsághelyzet következtében, a legrosszabb helyzetben a budapestiek és a fiatalok vannak - derül ki a Napi.hu számára a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatásból.
máj. 19
6:45
Nem tud 65 éves férjével bevásárolni a 61 éves nő (NLC)
Nem tudja megoldani egy nyíregyházi család a bevásárlást a boltokban érvényes idősávok miatt. A látássérült nő 61, férje pedig 65 éves.
máj. 19
6:48
Semjén törvényjavaslata lényegében minden személyes adatunkat tálcán kínálhatja fel a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnak (168 Óra Online)
Egy kormánypárti törvényjavaslat felhatalmazná a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatot arra, hogy egy Magyarországot érő kibertámadás elhárítása érdekében ellenőrizze az állami és önkormányzati szervezetek „elektronikus hírközlési hálózatainak tartalmát” - írta a Népszava.
máj. 19
6:48
Dugókat okozhatnak az új kerékpársávok a fővárosban (Igényes férfi)
Nem lesznek tarthatók az ideiglenesen felfestett belvárosi kerékpársávok – írta a Magyar Hírlap kedden.
máj. 19
7:00
Karácsony Gergely: Megyünk tovább (ATV)
A főpolgármester közösségi oldalán posztolt egy videót, amihez azt írta: megyünk tovább a nyitás útján, de a kijárási korlátozások eltörlése még nem a koronavírus vége. Hangsúlyozta: a szabályokat be kell tartani, hogy ne kelljen visszafordulnunk az úton!
máj. 19
7:06
Huszonegy előterjesztésről döntenek a képviselők (Propeller)
Az Országgyűlés ma huszonegy előterjesztésről szavaz, majd az örökbefogadások könnyítéséről tárgyal. A Ház aktuális kéthetes ülésének második napja reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal indul. A képviselők a határozathozatalok ideje alatt döntenek egyebek mellett a kulturális intézményekben foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyá
máj. 19
7:15
Nagy a torlódás a nagylaki határátkelőnél (Infostart)
A személyautóval Románia felé tartóknak három órát kell várakozniuk az átlépésre.
máj. 19
7:15
Több mint adóelszívás - még az utakat is viszi a kormány (Alternatív Energia)
Nemcsak iparűzési adót von el a különleges gazdasági övezetekről szóló törvényjavaslat az érintett településektől, hanem az úgynevezett törzsvagyont kurtítja.

Keresés