2020. május 10. vasárnap

máj. 10
0:03
Fokozatosan újranyitja kapuit az ország (GazdaságPortál)
Lassan visszatérni látszik az élet, enyhítések tapasztalhatók a vírus miatt bevezetett korlátozó intézkedésekben és szabályokban, a kormány fokozatosan megnyitja határait a külföldiek előtt is.   Májustól meghatározott feltételek mellett a személyforgalomban szigorúan üzleti célból korlátozás nélkül beléphetnek az országba bizonyos országok állampo
máj. 10
0:06
Kimarad az új, koronavírus miatti könnyítésből, ha ilyen ügyeket kell intéznie (Infostart)
A járvány miatt egyszerűsítik a lakossági és vállalati ügyintézést.
máj. 10
0:06
Ilyen állapotban van most a Borsodban brutálisan megkínzott fülesbagoly család (Blikk)
Egyre jobban érzi magát az a fülesbagoly család, amelyet nemrég egy zsákba dobva, sérülten találtak meg a Borsod megyei Megyaszón - számolt be az állatokat megmentő Mályi Madármentő Állomás.
máj. 10
0:10
Üzent a magyar uniós biztos (Infostart)
Magyarország 30 éve újra demokrácia és 16 éve az Európai Unió tagja - hangsúlyozta Várhelyi Olivér szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős uniós biztos az idén online térben rendezett Európa-nap magyarországi programjai sorában szombat este közzétett videóüzenetében.
máj. 10
0:10
Hoppá! Telitalálat volt az ötös lottón, ekkora összeg üti a markát a szerencsés játékosnak (Blikk)
Valakinek most hatalmas szerencséje volt: sikerült mind az öt számot eltalálnia az ötöslottón.
máj. 10
0:14
Drámai helyzetbe került több magyar család is: az otthonában kapott fertőzést egy beteg, miután a kórházkiürítések miatt hazaküldték (Blikk)
Már háromszor esett el otthonában az a 77 éves férfi, akit combnyaktörése és tüdőrákja ellenére hazaküldtek a kórházból, miután a koronavírus-járvány miatt fel kellett szabadítani az ágyakat. Az RTL Klubnak adott interjúban feleségével elmondták, elfáradtak és félnek az újabb sérülésektől.
máj. 10
0:18
Idősek ellátása, ételkihordás és maszkok kiosztása: önkéntesek segítségét várja a ferencvárosi önkormányzat (Blikk)
A ferencvárosi polgármester önkénteseket keres, akik segíthetnek többek közt a maszkok kiosztásában is.
máj. 10
2:24
Szijjártó Péter szokatlan képet posztolt (Hírstart)
"Velünk nyitott a fagyizó. Reméljük, szerencsét hozunk" - írta ki Facebook-oldalára a külgazdasági és külügyminiszter miközben kisfiával fagyizik éppen.
máj. 10
3:00
DK: Orbán Viktor elfeledkezett a nyugdíjasokról (Hírstart)
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány okozta válságban is elfeledkezett a nyugdíjasokról, helyette saját oligarcháit tömte ki "közpénzmilliárdokkal" – mondta az ellenzéki párt szóvivője szombaton, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón. Barkóczi Balázs kifejtette, a nyugdíjasok hónapról h
máj. 10
4:00
Szlávik János: már 904-en meggyógyultak (Hírstart)
Szlávik János elmondta, hogy enyhe tünetekkel a betegek jellemzően 1-2 hét alatt meggyógyulnak, ugyanakkor azok, akik súlyos tünetekkel kerülnek kórházba, sokszor ott töltenek 3-4 hetet, vagy még is több időt. Megismételte, a fertőzött a tünetek megjelenése előtt 1-2 nappal már fertőzhet, és a tünetek megjelenésétől számítva 5-6 napig a legerősebb
máj. 10
4:06
Halálos gyermekszerencsétlenség Kisvárdán (Hírstart)
Felidézzük, miről számolt be a Kelet-Magyarország 70 évvel ezelőtt ezen a napon.
máj. 10
4:09
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei (GazdaságPortál)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 19. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: Nyerőszámok: 30 (harminc) 57 (ötvenhét) 58 (ötvennyolc) 61 (hatvanegy) 86 (nyolcvanhat) Nyeremények: 5 találatos szelvény egy darab volt, nyereménye 391.793.080 forint. 4 találatos szelvény 30 darab, nyereményük egye
máj. 10
5:06
Múzeumi élmények komplett osztályoknak május közepén - itt lehet jelentkezni (Infostart)
Digitális iskolai múzeumi oktatási napot szervez a múzeumok nemzetközi napja alkalmából május 18-ra a Mozaik Múzeumtúra: a Demó névre hallgató programban csaknem húsz múzeum vesz részt történelmi, irodalmi, néprajzi, zenei múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, online feladványokkal, játékokkal, videókkal, virtuális túrákkal.
máj. 10
5:18
A koronavírus-járvány miatt most még az erdőben is másképp kell viselkedni (ATV)
Egy-két hete még a turisták távoltartása volt a cél a kedvelt kirándulóhelyeken, most már az enyhítések miatt több helyen is próbálnak az érkezők kedvében járni. Az országos kék túra útvonalának nógrádi szakaszán például a helyi természetbarátok kezdtek rendet rakni. Egyebek mellett újra festik a jelzéseket is, hogy a messzebbről érkezők se tévedje
máj. 10
5:36
Megdöbbentő adatok a koronavírusos magyar utakról (Infostart)
Negyven százalékkal kevesebb súlyos balesethez vonultak ki a tűzoltók áprilisban az egy évvel korábbihoz képest. A sérültek száma 33 százalékkal csökkent, a halottaké viszont alig.
máj. 10
6:12
Drámai helyzetbe került a szülésznő, akit egy vajúdó kismama vakított meg: nem akarják megítélni neki a kártérítést, mondván, nem történt súlyos baleset (Blikk)
Döbbenten áll az orvos szakértői vélemény előtt az a szülésznő, akit egy kismama vajúdás közben megvakított.
máj. 10
6:48
Koronavírus - kiderült, Magyarországon is felbukkant-e a gyerekeket veszélyeztető betegség (Infostart)
Novák Hunor arról is beszélt, hogy gyerekeknél nem befolyásolja a meglévő krónikus betegség a koronavírus lefolyását.
máj. 10
7:06
Hétfőn este betör a hidegfront, szerdától sok eső (24.hu)
Ma 29 fok, szerdán hajnalban fagyhat is az északi hegyekben.
máj. 10
7:12
3263 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 8 beteg (Infostart)
Egy nap alatt 50 újabb embernél regisztrálták a fertőzést. Már több mint 400-an haltak bele a koronavírusba Magyarországon és több mint 900-an meggyógyultak.
máj. 10
7:18
Itthon 3263 főre nőtt a fertőzöttek száma és elhunyt 8 idős krónikus beteg (888.hu)
.
máj. 10
7:18
Nyugati pályaudvar: lezárták az utascsarnokot, ideiglenes menetrendet vezettek be (Hírstart)
A Nyugati pályaudvaron május 8-án, pénteken 22 órakor elkezdődött az utascsarnok tetőszerkezetének felújítása - írja a MÁV. A csarnokban található 10-13-as vágányt május 11-én hajnali 4 óráig teljes hosszban lezárták a vonatforgalom elől. Ezt követően, május 11-én hajnali 4 órától ezek a csarnoki vágányok ideiglenesen rövidebb hosszon használhatók,
máj. 10
7:20
A nehéz helyzet ellenére is bizakodnak a vendéglátósok Berényben (Hírstart)
A járványügyi helyzetben bevezetett korlátozó intézkedések miatt az elmúlt időszakban több étterem ideiglenesen bezárt.
máj. 10
7:22
Infektológus szakorvos: kevés rá az esély, hogy ősszel újabb megbetegedési hullám lesz (Hírstart)
Harmincöttel, 3213-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma hazánkban. Meghalt 13 idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma meghaladja a négyszázat. A gyógyultak száma napról napra nő. A Híradónk által megkérdezett infektológus szakorvos szerint ez nagyon jó jel, és valószínűleg megúsztuk a járvány berobbanását.
máj. 10
7:30
50 új fertőzöttet azonosították, elhunyt 8 koronavírusos beteg (ATV)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3263 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg.
máj. 10
7:30
Robot végzi az előszűrést a budapesti rendelőben – videóval (Ripost)
Nem csak Kínában vetnek be robotokat az egészségügyben, Budán, az egyik orvosi központ laborjában is robot végzi a páciensek előszűrését.
máj. 10
7:30
Csökken az aktív fertőzöttek száma: 933-an már meggyógyultak (Pénzcentrum)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3263 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg. Ezzel 413 főre emelkedett az elhunytak száma...
máj. 10
7:36
Kérdés, hogy a gazdaságot sikerül-e fenntartható módon újraindítani (ATV)
Kevesebb üzleti út, több belföldi nyaralás és sok biciklizés lehet a járvány tartós következményei között. A zöld szervezetek igyekeznének állandósítani a válság kedvező környezteti hatásait, de az egyelőre kérdés, hogy a gazdaságot sikerül-e fenntartható módon újraindítani. Budapesten egyre többen váltanak biciklire, de Kínában például épp az autó
máj. 10
7:36
Már 904-en meggyógyultak (Hírstart)
Folyamatosan nő a gyógyultak száma, amely elérte a 904-et - ismertette a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.
máj. 10
7:38
Itt vannak a friss adatok a koronavírus áldozatairól: ennyi 65 év alatti hunyt el (Hírstart)
400 fölé emelkedett az elhunytak száma, csaknem 80 százalékuk budapesti vagy Pest megyei. Átlagéletkoruk 77,8 év. Kezdetben arányaiban több volt az elhunytak között a nő, majd ez megfordult és egyre inkább a férfiak száma volt nagyobb...
máj. 10
7:39
A rendszerváltás sem volt jobb az első dugásnál (24.hu)
Farkasházy Tivadart rapportra hívják a pártközpontba Kádár „nyugdíjba küldése” után, Nagy Bandó András egy seprűvel megveri a Kacsa magazin főszerkesztőjét, 1990 végén pedig minden idők legkeserűbb szilveszteri fináléját hallhatja a közönség. Ilyen volt a Rádiókabaré a rendszerváltás környékén.
máj. 10
7:48
3263 főre nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt 8 beteg (Hírstart)
Az aktív fertőzöttek 62 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 54 százaléka budapesti vagy Pest megyei.
máj. 10
7:50
Újabb beteg hunyt el a Pesti úti idősotthonban (Hírstart)
.
máj. 10
7:52
50 új fertőzöttet azonosították, elhunyt 8 koronavírusos beteg (Hírstart)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3263 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg.
máj. 10
7:54
Éledezik a Balaton – lassan újraindul az élet (Hírstart)
Újranyílt a Balaton, ez a hétvége már más lesz, mint a korábbiak; nyitnak a szabadstrandok, a kerthelyiséggel, szabadtéri területtel rendelkező büfék, játszóterek, szabadtéri sportparkok. A települések önkormányzatai eltérő mértékben és ütemben lazítanak a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokon. Mutatjuk a tilalmak szigorú menetrend sze
máj. 10
7:54
Így tarolja le a koronavírus az országot: megjelent a friss járványtérkép (Pénzcentrum)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3263 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg. Ezzel 413 főre emelkedett az elhunytak száma...
máj. 10
8:00
3263 főre nőtt az igazolt fertőzöttek száma, meghalt 8 idős krónikus beteg (Alternatív Energia)
Ezzel 413 főre emelkedett az elhunytak száma.
máj. 10
8:00
„Azt tanácsolnám, mindenki legyen bátor és hűséges a saját elveihez” (Hírstart)
Varga Judit szerint Nyugat-Európában felszabadítóan hat az őszintén kimondott szó.
máj. 10
8:02
Rehabilitálják a kórházakat: a kormány elkezdi visszaengedni a betegeket az intézményekbe (Alternatív Energia)
A mentők péntektől a koronavírusos betegek ellátására kijelölt csaknem száz intézmény helyett kettőbe vihetik a kezelésre szorulókat.
máj. 10
8:02
413 főre emelkedett az elhunytak száma (Hírstart)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést (COVID-19). Ezzel 3263-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb nyolc idős, krónikus beteg. Ezzel 413-ra emelkedett az elhunytak száma, 933-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1917. Az aktív fertőzöttek 62 százaléka, az e
máj. 10
8:04
Heti abszurd: Budapestiek akartak bejutni Magyarországra! (Alternatív Energia)
Sajtótájékoztatón mutatták be azt a Budapestről induló 134 alagutat, melyek túlsó vége valamelyik magyarországi üdülőhelyen, jellemzően Siófokon vagy a Balaton északi partján található. Mint az illetékesek elmondták, véletlenül fedezték fel ezeket az alagutakat, bár már régóta sejtették, hogy számos budapesti illegális módon kíván bejutni Magyarors
máj. 10
8:09
Budapesten csökkent az aktív fertőzöttek száma, vidéken 2,6 százalékkal nőtt (Startlap)
Elhunyt 8 idős krónikus beteg.
máj. 10
8:12
Budapesten csökkent az aktív fertőzöttek száma (24.hu)
Nyolc új halott. A most is betegek több mint 40 százalékát kórházban kell ápolni.
máj. 10
8:18
Újabb kerékpársáv lesz Budapesten (Infostart)
Kerékpársávot alakítanak ki a XI. kerületi Villányi úton, az új, 1,7 kilométeres szakasz közvetlenül csatlakozik majd a Bartók Béla úti kerékpársávokhoz - közölte a Budapesti Közlekedési Központ vasárnap.
máj. 10
8:18
Nyolc idős beteg halt meg az elmúlt 24 órában (Propeller)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3263 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg. Ezzel 413 főre emelkedett az elhunytak száma, 933-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1917 fő. Az aktív fertőzöttek 62%-a, az
máj. 10
8:27
Adóbevallás halasztása: fontos kérdést tisztázott a PM államtitkára (Napi)
A veszélyhelyzet egyik legnagyobb adókönnyítése szerint a beszámolót és az ahhoz kapcsolódó éves bevallásokat elegendő szeptember 30-ig elkészíteni és beküldeni, sőt az adót is eddig az időpontig kell megfizetni - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.
máj. 10
8:30
Merkely Béla a 168 Órának: jó irányt mutatnak a fertőzöttségi adatok, de ősszel a parázsból még lehet láng (168 Óra Online)
A járvány az első hullámának végén tartunk –
máj. 10
8:33
Nyári melegre, de szeles időre számíthatunk a hét utolsó napján (Ripost)
Vasárnap a napsütést gyakrabban zavarhatják felhők, de az ország legnagyobb részén száraz időre számíthatunk.
máj. 10
8:42
Csökkent a koronavírus-betegek száma Budapesten és Pest megyében, de vidéken enyhén nőtt a fertőzöttség (168 Óra Online)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3263 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte a kormányzati tájékoztató portál.
máj. 10
8:42
Koronavírus - minden vasárnapi infó egy helyen (Hírstart)
Komárom-Esztergom megyében a koronavírus elleni védekezés jegyében számos intézkedést hoznak. Minden fontos infó egy helyen.
máj. 10
8:48
Vasárnap 11 órakor tájékoztat az operatív törzs - élőben itt és az InfoRádióban (Infostart)
A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ismét online sajtótájékoztatót tart.

Keresés