2020. május 10. vasárnap

máj. 10
0:03
Épp most durran a pesti ingatlanlufi (Infostart)
Két számjegyű árcsökkenés állt be áprilisban az új lakások piacán a fővárosban, a pesti oldal a nagyobb vesztes.
máj. 10
3:06
Sok vagy kevés a 10 halott naponta? Hány ember hal meg éves szinten Magyarországon? (ProfitLine)
Sajnos hetek óra arra a hírre ébredünk, hogy hazánkban 10-13 ember veszíti életét a koronavírus miatt nap mint nap. Sok ez vagy kevés? A médiában megjelenő hírek egy része elbagatellizálja a dolgot, és jelentéktelennek nevezi ezt a számot, míg más médiumok ennél súlyosabban fogalmaznak és vészharangot kongatnának. Nézzük meg a hazai hivatalos halál
máj. 10
5:06
Enyhítik a korlátozásokat a vidéki települések (ProfitLine)
Óvatosságra intve, az egészségügyi szabályok betartását kérve jelentősen enyhítik a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat a hétvégén a vidéki települések. Pest megyére és Budapestre továbbra is érvényesek a kijárási korlátozások.
máj. 10
5:12
Enyhítik a korlátozásokat a vidéki települések (Hírstart)
Óvatosságra intve, az egészségügyi szabályok betartását kérve jelentősen enyhítik a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat a hétvégén a vidéki települések. Pest megyére és Budapestre továbbra is érvényesek a kijárási korlátozások.
máj. 10
6:21
Satufékezett az új autók piaca (Piac és Profit)
Az első negyedév, de főként a március után már egyértelmű a lassulás az autópiacon, amit az áprilisi számok is alátámasztanak. Új autókból az előző évi mennyiség fele fogyott, a használtak iránti kereslet pedig a negyedével apadt – derül ki a piacvezető Használtautó.hu elemzéséből.
máj. 10
6:36
Közülük kerülhet ki a koronavírus ellenszere - Már csak pár hónapra vagyunk tőle? (Portfolio)
Tombol a koronavírus-járvány a világban, de közben a gyógyszercégek sem tétlenkednek, zajlik a versenyfutás a hatékony kezelés és vakcina kifejlesztéséért is. Érkeznek ígéretes teszteredmények és van olyan cég, amely szerint akár már októberben lehet oltóanyag, bár a szakértők többsége csak a jövő évre tartja ezt reálisnak. Bemutatjuk, hogy állnak
máj. 10
6:42
Hatalmas akciókkal nyílnak Mészáros Lőrinc vidéki szállodái (Menedzsment Fórum)
Május 15-én kinyit a Hunguest Hotels szegedi és mátraházi szállodája. Hatalmas akciókkal várják a vendégeket, a dolgozók pedig vizsgát tesznek a Covid kódexből.
máj. 10
6:45
Putyin a puccskísérlet minden lépéséről tudhatott (Privátbankár)
Az orosz hírszerzés már fél éve tudott arról, hogy amerikai különleges erők érkeztek Kolumbiába. A Kreml zsoldosai az elbukott partraszállás után drónokat kezdtek el üzemeltetni Venezuela fölött, hogy a még le nem tartóztatott beszivárgókat elkapják. Káncz Csaba jegyzete.
máj. 10
7:06
Mi ez az őrült rali a bitcoinban? Már megint hihetetlenül emelkedik az árfolyam (Portfolio)
A márciusi részvénypiaci zuhanással együtt a bitcoin árfolyama is óriásit esett, azonban azóta szép csendben egy 150 százalékos emelkedést produkált a kriptodeviza. A nagy emelkedés mögött több kiváltó ok is meghúzódhat, egyik részről fontos esemény közeleg a bitcoin számra, az úgynevezett felezés, mikor a blokkonként kibányászható bitcoin mennyisé
máj. 10
7:06
Ez nem csak a nyugdíjasoknak fog fájni: ennyire durván megdrágult a bevásárlás (Pénzcentrum)
Rengeteg tényező befolyásolja azt, hogyan drágul egyes élelmiszerek ára a szezonális hatástól kezdve az infláción át a sertéspestisig - az áprilisi árakra pedig már a koronavírus járvány is megtette a hatását. Mindebből az egyszeri...
máj. 10
7:06
Sberbank elemzés: Visszapattan-e az ingatlanpiac a járványt követően? (Biztosító Magazin)
Az ingatlanfinanszírozási piac szereplői már előre tekintenek. Logisztikai parkot, lakóházfejlesztést vagy irodaépület-projektet részesítsen most előnyben egy építőipari vállalkozás? Beruházók, kivitelezők, nagybefektetők, kisvállalkozások egyaránt azt találgatják, melyik piaci szegmens lesz a nyerő.
máj. 10
7:18
3263 fertőzött és újabb 8 idős halott Magyarországon vasárnap reggel (Biztosító Magazin)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 3263 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg. Ezzel 413 főre emelkedett az elhunytak száma, 933-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1917 fő.
máj. 10
7:30
Koronavírus: meghaladta a négymilliót a fertőzöttek száma világszerte (Portfolio)
Meghaladta a négymilliót a koronavírussal bizonyítottan fertőzöttek száma világszerte a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítésében. Magyarországon 3263 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 8 idős krónikus beteg.
máj. 10
7:30
Mnb Kérdések és válaszok: A jegybank a járvány idején is segít eligazodni a pénzügyekben (Biztosító Magazin)
Az Mnb folyamatos tájékoztatással, vezetői körlevelekkel és – szükség esetén – szakmai konzultációkkal segíti a pénzügyi intézményeket, illetve az ügyfeleket is a törlesztési moratórium és a járványhelyzet kapcsán megváltozott egyéb szabályozási előírások alkalmazása kapcsán.
máj. 10
8:00
Karanténba került az amerikai gyógyszerügyi hivatal vezetője (Hírstart)
Karanténba vonult Stephen Hahn, az amerikai élelmiszeripari és gyógyszeripari adminisztrációs hivatal (FDA) vezetője, miután egy olyan személlyel érintkezett, aki elkapta a Covid-19-et – tájékoztatta a Reuterst a hivatal.
máj. 10
8:12
Félelmetes pusztítást okoz a koronavírus egy kis európai országban (Portfolio)
Hetek óta Belgiumban jelentik a legtöbb koronavírus okozta halálesetet a lakosság arányában a nagyobb országok közül, az alig 11,5 milliós európai ország olyan epicentrumokat is megelőzött, mint Olaszország, Spanyolország vagy az Egyesült Államok. A drasztikus számokat a belgák főleg statisztikai módszertanbeli különbségekkel okolják, hiszen olyan
máj. 10
8:12
Akár trükközhet is a munkáltató a felmondással (24.hu)
Gyanakodjunk, ha közös megegyezéses munkaviszony-megszüntetést ajánlanak. És jól gondoljuk meg, hogy aláírjuk-e.
máj. 10
8:15
Scheiring Gábor: A kormány sokat segített a nemzeti tőke egy részének, de a felzárkózáshoz ez kevés lesz (G7)
G7 podcast! Jó idők jártak azokra a magyar cégtulajdonosokra, akik tudásszegény, munkaintenzív termelést végeztek. Ezért is olyan stabil a NER.
máj. 10
8:18
Komoly visszaesés lehet a média- és kommunikációs piacon is (Hírstart)
Az iparág összes szereplőjét súlyosan érinti a koronavírus-járvány okozta válság.
máj. 10
8:24
Töretlenül népszerűek a magyar állampapírok a koronavírus-járvány ellenére is (Hírstart)
Harmincnyolcmilliárd forint – ekkora értékben jegyeztek a szuperállampapírból április utolsó hetében. Az azt megelőző héten még ennél is nagyobb összegben, ötvenhárommilliárd forintnyit vásároltak a Magyar Állam Papír+-ból (MÁP+). Ez jelentős növekedésnek felel meg.
máj. 10
8:26
Komoly visszaesés lehet a média- és kommunikációs piacon is (Hírstart)
Az iparág összes szereplőjét súlyosan érinti a koronavírus-járvány okozta válság.
máj. 10
8:27
A Vas megyeiek a csoda folytán alig fertőződnek meg (Menedzsment Fórum)
De Hevesben és Békésben is alacsony az esetszám.
máj. 10
8:28
Karanténban van a járvány elleni küzdelem három amerikai vezető személyisége (Hírstart)
Karanténba vonult szombaton a koronavírus-járvány elleni küzdelem három amerikai vezető személyisége: Anthony Fauci, az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézet (NIAID) vezetője, Robert Redfield, a járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) igazgatója és Stephen Hahn, az élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) vezető
máj. 10
8:30
Hamarosan új információk derülhetnek ki a magyar koronavírus-járványról (Portfolio)
Az Operatív Törzs online sajtótájékoztatójára ma is 11 órakor kezdődik. Az eseményről tudósítunk.
máj. 10
8:32
Matolcsy György: jönnek majd szörnyű számok, de idén is növekedhet a magyar gazdaság (Portfolio)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) továbbra is tartja 2-3%-os GDP-növekedési prognózisát, gyors, V-alakú lefutással számolunk – mondta a Kossuth Rádió vasárnap reggeli műsorában Matolcsy György. A jegybank elnöke szerint megfelelő a tűzerejük, hogy szükség esetén beavatkozzanak, de pozitív fordulatot várnak a következő időszakban.
máj. 10
8:36
Négy hónap haladékot kapnak a magyar cégek a válság miatt (Portfolio)
A veszélyhelyzet egyik legnagyobb adókönnyítése szerint a beszámolót és az ahhoz kapcsolódó éves bevallásokat elegendő szeptember 30-ig elkészíteni és beküldeni, sőt az adót is eddig az időpontig kell megfizetni - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.
máj. 10
8:36
Matolcsy György: jönnek majd szörnyű számok, de idén is növekedhet a magyar gazdaság (Hírstart)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) továbbra is tartja 2-3%-os GDP-növekedési prognózisát, gyors, V-alakú lefutással számolunk – mondta a Kossuth Rádió vasárnap reggeli műsorában Matolcsy György. A jegybank elnöke szerint megfelelő a tűzerejük, hogy szükség esetén beavatkozzanak, de pozitív fordulatot várnak a következő időszakban.
máj. 10
8:42
Annyira bejött a home office a magyar bankoknak, hogy a járvány után is megtartanák (Portfolio)
Az otthoni munkavégzést biztonságosan és 1-2 nap alatt megoldották a magyarországi pénzintézetek, az MTI kérdésére válaszoló illetékeseik szerint a távoli munkavégzés lehetőségét tartósan, a járvány utáni időkben is fenn kívánják tartani, a korábbinál nagyobb mértékben fogják alkalmazni.
máj. 10
8:45
Mitől hervadnak a szilvafa levelei? (Agrofórum)
H. József kérdése: Szilvafámon zsugorodó leveleket találtam. Azt hittem hogy levéltetű, de a leveleket kifordítva a levél fonákja tiszta. A levélen sárgás csíkokban elszíneződés látható. Mi lehet a probléma?
máj. 10
8:51
Koronavírus: megjelentek a legfrissebb számok (Piac és Profit)
Meghalt nyolc idős, krónikus beteg, és ötvennel, 3263-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap reggel.
máj. 10
8:53
A sárga csekk sem menekülhet a járvány elől (Piac és Profit)
Egyre inkább a mindennapok része az elektronikus bankolás. A számok önmagukért beszélnek: a K&H e-bankjába közel 11 százalékkal többen léptek be az idén március 16-a és április 15-e között az egy hónappal korábbi időszakhoz képest. A koronavírus-járvány kitörése után a csekkbefizetések kaptak leginkább szárnyra: a bank ügyfelei egy hónap alatt márc
máj. 10
8:57
Van három megyénk, ahol sikerül teljesen féken tartani a koronavírust (Privátbankár)
De hogyan? Ezt is megkérdezzük az operatív törzs mai tájákoztatóján.
máj. 10
9:06
Már három gyerek meghalt New Yorkban a koronavírushoz kapcsolódó titokzatos betegségben (Portfolio)
Három gyermek halt meg abban a titokzatos szindrómában, ami egyelőre nem tudni, hogyan kapcsolódik a koronavírushoz – jelentette be Andrew Cuomo kormányzó. Ez újabb bizonyítéka annak, hogy a vírus a legkisebbekre is veszélyes lehet.
máj. 10
9:06
Annyira bejött a home office a magyar bankoknak, hogy a járvány után is megtartanák (Hírstart)
Az otthoni munkavégzést biztonságosan és 1-2 nap alatt megoldották a magyarországi pénzintézetek, az MTI kérdésére válaszoló illetékeseik szerint a távoli munkavégzés lehetőségét tartósan, a járvány utáni időkben is fenn kívánják tartani, a korábbinál nagyobb mértékben fogják alkalmazni.
máj. 10
9:08
Szijjártó: 162 milliárd forintnyi beruházást hajtana végre 338 vállalat (Hírstart)
Szijjártó Péter azt mondta, így összesen 62 ezer munkahelyet lehetne megvédeni.
máj. 10
9:10
A pénzintézetek többsége tartósan tervez a távmunkával (Hírstart)
A dolgozók körében az otthoni munkavégzés fogadtatása nagyon pozitív volt.
máj. 10
9:12
Már három gyerek meghalt New Yorkban a koronavírushoz kapcsolódó titokzatos betegségben (Hírstart)
Három gyermek halt meg abban a titokzatos szindrómában, ami egyelőre nem tudni, hogyan kapcsolódik a koronavírushoz – jelentette be Andrew Cuomo kormányzó. Ez újabb bizonyítéka annak, hogy a vírus a legkisebbekre is veszélyes lehet.
máj. 10
9:18
Szijjártó: már 62 ezer munkahely megmentését tervezik a magyar cégek (Portfolio)
Már 338 vállalat jelezte a kormánynak, hogy beruházást hajtana végre a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásának visszaszorítása érdekében, összesen 162 milliárd forintnyi értékben - közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.
máj. 10
9:18
Györke Zoltán: “Belátható időn belül legyen újra 100% economy!” (Hírstart)
A Márkamonitor Koronavírus Krónika címmel kisinterjú-sorozatot indított. A legkülönbözőbb szektorokban dolgozó kollégákat kérdezzük arról, hogyan érintette a cégét és az iparágát a pandémia, és ő maga milyen tanulságokat vont le az elmúlt hetek mindent felforgató eseményeiből. Mai beszélgetőpartnerünk, Györke Zoltán korábban a Lapcom vezetője volt,
máj. 10
9:24
Máris magára talált a kínai autópiac (Portfolio)
Kínában nőttek az autóeladások áprilisban az előző havihoz képest - közölte az ázsiai ország autógyártóinak szakmai képviseleti szervezete előzetes adatokra hivatkozva.
máj. 10
9:36
Koronavírus: nagyon fontos hírek érkeztek a magyar járványról, kezd összeállni a kép (Portfolio)
Az idősotthonokban elhunytak számának napvilágra kerülésével újabb darabja áll össze a puzzlenek.
máj. 10
9:48
Matolcsy 2-3 százalékos növekedést vár idén a magyar gazdaságtól (444)
Míg a legtöbben recesszióra számítanak a járvány miatt, az MNB elnöke jóval optimistább.
máj. 10
10:06
Meghaladta a négymilliót a fertőzöttek száma (ProfitLine)
Meghaladta a négymilliót a koronavírussal bizonyítottan fertőzöttek száma világszerte a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat késő esti összesítésében.
máj. 10
10:06
Matolcsy 2-3 százalékos növekedést vár idén a magyar gazdaságtól (Hírstart)
Míg a legtöbben recesszióra számítanak a járvány miatt, az MNB elnöke jóval optimistább.
máj. 10
10:08
Matolcsy: a jegybank tartja az idei növekedési prognózisát (Hírstart)
A koronavírus-járvány miatti válság jó állapotban érte a magyar gazdaságot, de az kapott egy "ütést".
máj. 10
10:09
Koronavírus: kedvezőtlen fordulat Magyarországon (Menedzsment Fórum)
Öt nap után ismét emelkedett az aktív koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. A kedvezőtlen fordulat hátterében a vidéki számok alakulása áll.
máj. 10
10:12
Világpiaci élelmiszerárak: áprilisban tovább csökkentek, bezzeg itthon (Pénzcentrum)
Áprilisban már a harmadik egymást követő hónapban csökkentek a világpiaci élelmiszerárak, részben a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett keresletvisszaesés hatására. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete...
máj. 10
10:18
A sárga csekk sem menekülhet a járvány elől (Hírstart)
Egyre inkább a mindennapok része az elektronikus bankolás. A számok önmagukért beszélnek: a K&H e-bankjába közel 11 százalékkal többen léptek be az idén március 16-a és április 15-e között az egy hónappal korábbi időszakhoz képest. A koronavírus-járvány kitörése után a csekkbefizetések kaptak leginkább szárnyra: a bank ügyfelei egy hónap alatt márc
máj. 10
10:24
Világpiaci élelmiszerárak: áprilisban tovább csökkentek, bezzeg itthon (Hírstart)
Áprilisban már a harmadik egymást követő hónapban csökkentek a világpiaci élelmiszerárak, részben a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett keresletvisszaesés hatására. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete...
máj. 10
10:27
Matolcsy György szerint V-alakú lesz a gazdasági válság (Menedzsment Fórum)
Idén is meglehet a 2-3 százalékos növekedés a jegybankelnök szerint.

Keresés