2020. május 14. csütörtök

máj. 14
0:06
Hétfőtől óriási hiteleket vehetnek fel a kis- és középvállalkozások (Infostart)
Jövő hétfőtől válnak elérhetővé a kkv-k számára a Széchenyi Kártya Program új hitelei. Az új megoldásokat azzal a céllal indították útjára, hogy az eddigieknél nagyobb állami támogatástartalomnak köszönhetően a kedvező kamatozású termékek révén mérsékeljék a járvány gazdasági hatásait – mondta Szabó Norbert, a Sberbank mikrovállalati üzletágvezetőj
máj. 14
0:06
Megszólalt a Fed-elnök, esnek a tőzsdék (Napi)
Vegyes nyitás után lefelé indultak meg az irányadó New York-i tőzsdeindexek szerdán annak hatására, hogy Jerome Powell, az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve elnöke egy elhúzódó recesszió veszélyére figyelmeztetett - írja az MTI.
máj. 14
0:06
Csak az elnök maradt, távozik a teljes elnökség (Hírstart)
Szűcs Lajos elnököt leszámítva távozik a Magyar Tenisz Szövetség (Mtsz) teljes elnöksége.
máj. 14
0:06
Rogán Antal attól bérel lakást Budán, akinek Rogán Cecília adta el a balatonlellei nyaralóját, mielőtt egy 143 milliós tihanyi ingatlant vett (444.hu)
Ember legyen a saját lábán, aki tudja követni a propagandaminiszter és volt felesége ingatlanpiaci kalandjait!
máj. 14
0:10
Bejelentés - új szabályokat javasol az EU a külföldi utazásokra (Infostart)
Egyrészt azokat segítenék, akik nyáron határátlépéssel járó utazást terveznek Európában, másrészt magát az idegenforgalmi ágazatot, hogy kilábaljon a koronavírus-járvány okozta hullámvölgyből.
máj. 14
0:10
Nagyot esett az OTP (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 624,38 pontos, 1,78 százalékos csökkenéssel, 34 518,75 ponton zárt szerdán - írja az MTI.
máj. 14
0:14
Nagy változásokat látni az ingatlanpiacon (Infostart)
Átrendezte az ingatlanpiacot a járvány, egyre többen keresnek és kínálnak alacsonyabb áron lakást - derül ki az ingatlan.com közleményéből.
máj. 14
0:14
Mikor ér véget a válság? - Ez lehet a jel (Napi)
Masszívan emelkedtek a részvényárfolyamok március vége óta a világ összes tőzsdéjén, a vezető amerikai indexek már 30 százaléknál is többet emelkedtek mélypontjukhoz képest. Eközben a befektetők pesszimisták, és sokan rettegnek az újabb zuhanástól. Kérdés, indokolt-e a félelem.
máj. 14
0:18
Újabb műanyagtermékeket tiltanának be Magyarországon (Infostart)
További egyszer használatos műanyagtermékek forgalmazásának tilalmát javasolja az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
máj. 14
0:18
Európa bevörösödött (Napi)
Jelentős csökkenéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek szerdán, a piacok attól félnek, hogy elindulhat a koronavírus-járvány második hulláma - írja az MTI.
máj. 14
0:22
Megduplázza a kormány egy egyik gazdaságélénkítő program keretösszegét (Infostart)
A programra eddig 407 vállalat jelentkezett, több tízezer ember munkahelye maradhat meg.
máj. 14
0:22
Gyengült a forint (Napi)
Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon szerdán.
máj. 14
0:26
Nem tett jót a Magyar Telekomnak a forint gyengülése (Napi)
A Magyar Telekom Nyrt. árbevétele az elemzői várakozásoknak megfelelően mérsékelten, 0,2 százalékkal 159,33 milliárd forintra emelkedett idén az első negyedévben - közölte a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán az MTI szerint.
máj. 14
0:30
Csökkent a Rába árbevétele és nyeresége az első negyedévben (Napi)
A Rába Járműipari Holding Nyrt. konszolidált árbevétele 19,5 százalékkal 11,8 milliárd forintra csökkent az első három hónapban, és 112,9 százalékos csökkenés eredményeként 119,6 millió forint veszteséget termelt a cég a tavalyi év első negyedéhez képest – derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerda este közzétett gyorsjelentésből
máj. 14
0:33
Stabil árbevétel, mérsékelt veszteség a Magyar Telekomnál (ProfitLine)
A Magyar Telekom Nyrt. árbevétele az elemzői várakozásoknak megfelelően mérsékelten, 0,2 százalékkal 159,33 milliárd forintra emelkedett idén az első negyedévben - közölte a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.
máj. 14
0:45
Akik megkísérlik a lehetetlent (expresszkolcson.hu)
A járvány okozta rendkívüli helyzet minden családot megvisel, de hogy birkóznak meg a megnövekedett terhekkel a gyermekeiket egyedül nevelő szülők? Riportunk egy vak édesapa, egy szívbeteg kislányt nevelő asztmás édesanya és egy kétgyermekes, sorstársainak is besegítő anyuka küzdelmes karanténhétköznapjairól.
máj. 14
1:03
15 ezer hektárnyi ültetvényt sújtott tavaszi fagykár (ProfitLine)
Több mint 15 ezer hektáron okozott károkat az ültetvényekben az egész országra kiterjedő tavaszi fagy. Az április 1. után bekövetkezett károk bejelentésére még május 15-ig van mód - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán a honlapján.
máj. 14
1:36
Segítséget nyújt a Nébih az állattartói adategyeztetéshez (Hírstart)
A járványhelyzetre tekintettel.
máj. 14
2:33
Digitális ügyfél-azonosítás gyorsan és kényelmesen (ProfitLine)
Az Allianz Hungária Zrt. életbiztosítási termékei már online is megköthetők az újonnan bevezetett teljes mértékben digitális ügyfél-átvilágítás technológiának köszönhetően.
máj. 14
2:36
Digitális ügyfél-azonosítás gyorsan és kényelmesen (Hírstart)
Az Allianz Hungária Zrt. életbiztosítási termékei már online is megköthetők az újonnan bevezetett teljes mértékben digitális ügyfél-átvilágítás technológiának köszönhetően.
máj. 14
3:03
Új cigaretta árak listája a mai naptól, 2020 május 14-től (ProfitLine)
A Nemzeti Adóhivatal (NAV) közzétette a legfrisebb alkalmazható cigaretta kiskereskedelmi eladási árak teljes listáját, melyek 2020 május 14-től hatályosak. Mennyibe kerül egy doboz cigaretta most az újonnan közzétett árak szerint? Cikkünkben mutatjuk az össszes - a hazai Nemzeti Dohányboltok kínálatában - elérhető cigaretták aktuális árait ABC sor
máj. 14
3:15
Amerikai szétesett államok (expresszkolcson.hu)
Óriási mérete, regionálisan különböző adottságai és államszövetségi rendszere miatt sem ígérkezett könnyűnek az Usa koronavírus elleni védekezése. Az ügy az egységes fellépés helyett pártpolitikai, valamint a tagállamok és Washington közötti viták martaléka lett.
máj. 14
3:19
Néhány nehéz hónap után fellendülés jöhet (expresszkolcson.hu)
Nem a 2008-as pénzügyi összeomláshoz, hanem háborús helyzethez hasonlít inkább a koronavírus-válság, és gyorsabb gazdasági talpra állás jöhet – mondja lapunknak Richard Grieveson, a Közép-Európa gazdasági folyamataira szakosodott, bécsi székhelyű intézet, a Wiiw igazgatóhelyettese.
máj. 14
3:45
2023-ra állhat vissza a légiközlekedés a régi kerékvágásba (ProfitLine)
A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (Iata) becslései szerint legkorábban 2023-ban állhat vissza a légiközlekedési szektor teljesítménye a járvány előtti szintre, de a folyamatot az állami rendelkezések lassíthatják.
máj. 14
4:03
Mikor mehetünk majd nyugdíjba? Számoljon velünk! (ProfitLine)
Az öregségi nyugdíj - a hatályos törvény szerint - olyan saját jogú nyugellátás, amely meghatározott életkor (öregségi nyugdíjkorhatár) elérését követően, meghatározott szolgálati idő megszerzése esetén jár. Mindkét jogosultsági feltételnek együttesen kell teljesülnie Magyarországon. Mikor mehet ma valaki nyugdíjba? Milyen feltételeknek kell megfel
máj. 14
4:12
Hitelezés: a személyi kölcsön lehet a járvány nyertese (GazdaságPortál)
Alaposan rányomhatta bélyegét a koronavírus az áprilisi hitelezésre, ha az érdeklődések alakulásából indulunk ki – derül ki a Bank360.hu vizsgálatából.    A koronavírus járvány kitörésével megcsappanni látszik az érdeklődés a lakossági hiteltermékek iránt. Nem csak a piaci kölcsönökről van szó a Bank360.hu által vizsgált keresési adatok szerint: át
máj. 14
4:33
A Jófogás kitiltotta oldaláról az állatszaporítókat (ProfitLine)
A hazai piacvezető apróhirdetési oldal a tavalyi szigorítást követően április elejétől folyamatosan és végleg törli az állatszaporítók hirdetéseit. A kitiltással a Jófogás fel szeretné hívni a figyelmet a szaporítók tevékenységének következményeire, míg az állatmenhelyek számára biztosított ingyenes felülettel az örökbefogadásra biztatja a potenciá
máj. 14
4:45
A Steyr Konzept újabb sikert aratott (Agrofórum)
A 2019-es Agritechnica után a Steyr Konzept tanulmány-traktor elnyerte a 2020 Muse Design Awards verseny Conceptual Design kategória Platinum Award díját. A győztes koncepciót a Cnh Industrial Design és a Steyr Traktoren team készítette együttműködve az Agriculture & Fpt Industrial Innovation teammel.
máj. 14
5:03
Még több egyszer használatos műanyagterméket tilthatnak be Magyarországon (ProfitLine)
Január elsejétől betiltaná Magyarországon az egyszer használatos műanyag italpoharak, valamint a könnyű és nagyon könnyű, ezen belül a biológiailag lebomló műanyagból készült hordtasakok forgalomba hozatalát az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az Országgyűlésnek szerdán benyújtott törvénytervezet szerint - közölte Boros Anita szerdán s
máj. 14
5:09
Az Unilever a fővárosi a Szent László Kórházat is támogatja egy kamionnyi Domestos fertőtlenítővel (Márkamonitor)
Az Unilever Magyarország Kft. május 8-án adta át a budapesti Szent László Kórháznak azt a teljes kamionnyi fertőtlenítőszer-adományt, amely a vállalat nyírbátori háztartásvegyipari üzemében készült. A vállalat azzal, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben a frontvonalban dolgozó kórház munkáját is segíti, folytatja korábba
máj. 14
5:24
Nagy változás jön az új abroncsokon, minden autóst érint (Infostart)
Az autó- és teherautó-gumikra vonatkozó új címkézési szabályok célja, hogy a vásárlók tudatosan döntsenek az üzemanyagot megtakarító, biztonságosabb és kevesebb zajt okozó abroncsok mellett.
máj. 14
5:33
Ingatlanpiac: ritkán lakott övezetekbe menekülnek az emberek (ProfitLine)
A koronavírus-járvány a feje tetejére állította az ingatlanpiacot is. Az elmúlt két hónap tapasztalatai azt mutatják, hogy a főváros belső kerületei iránt csökkent a kereslet, az emberek inkább a kertes házakat, a ritkábban lakott területeket részesítik előnyben. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa elmondta, az ingatlanosok s
máj. 14
5:39
Koronavírus-hatás a közmédiában: 8 milliárdos megtakarítás, állásidőn a dolgozók (Menedzsment Fórum)
Átmenetileg javulhat a közmédia anyagi helyzete a koronavírus-járvány miatt, ugyanis bár csökkennek a reklámbevételei, a megváltozott műsorrend mintegy 8 milliárd forintos költségcsökkenést eredményez.
máj. 14
5:39
A matchboxtőzsdén is lehet pénz keresni (FinTechRadar)
Amit gyűjtenek, annak van valamilyen tőzsdéje és értéke is. Ez a tétel akkor is igaz, ha a brit királyi családot ábrázoló porcelánokról van szó vagy ha fém kisautókról beszélünk..
máj. 14
5:42
Valahol Európában: nyolcvan laptopot gyűjtöttek, háromszáz állami gondozott gyermeknek (Hírstart)
Tizenöt gyermekotthon csaknem háromszáz állami gondozott gyermekének segített a Gyermekhíd Alapítvány az egyik biztosítótársasággal összefogva. A Digitális híd a gyermekotthonokba elnevezésű kampány keretében összesen egymillió forintnyi pénzadomány és nyolcvan műszaki cikk gyűlt össze, amelyekkel a gyermekek tanulását és mentális fejlődését segíti
máj. 14
6:03
A Viber bemutatja a csoportos videóhívások funkciót (ProfitLine)
A Rakuten Viber hamarosan bemutatja a Group Video Calls funkciót, amely akár 20 fő számára, időkorlát nélkül teszi lehetővé az egyidejű videóhívást. A Group Audio Calls funkció sikere inspirálta a Vibert, hogy a videós hívásokat is hozzáadja a kínált lehetőségekhez.
máj. 14
6:03
Fontos dátum közeleg: akár 150 ezer forint állami ingyenpénz is ütheti a markodat (Portfolio)
Ha van államilag támogatott nyugdíjcélú megtakarításunk, fontos észben tartani, hogy nem jár automatikusan a 20%-os, a tavalyi befizetésünkkel arányos adójóváírás, hanem az szja-bevallásunkban kell ezt visszaigényelnünk, amelyet május 20-ig kell leadnunk. Megnéztük, mi ennek a folyamata és azt is, hogy melyik nyugdíjcélú megtakarításnak melyek az e
máj. 14
6:03
Megjelent az ALTEO második Integrált Jelentése: a tőzsdei cégnél a pénzügyi erő és a fenntarthatóság melletti elköteleződés a kiemelt fókusz (NRGreport)
A pénzügyi erő és a fenntarthatóság továbbra is egyszerre kiemelkedő szempont az ALTEO Csoportnál, erről tanúskodik a társaság most kiadott második Integrált Jelentése is: 2019-ben a vállalat megújuló energiára támaszkodó portfóliója összesen 54 megawattra bővült, amely így már a teljes erőművi kapacitásának több mint 50 százalékát teszi ki, miközb
máj. 14
6:06
Megjelent az Alteo második Integrált Jelentése: a tőzsdei cégnél a pénzügyi erő és a fenntarthatóság melletti elköteleződés a kiemelt fókusz (Hírstart)
A pénzügyi erő és a fenntarthatóság továbbra is egyszerre kiemelkedő szempont az Alteo Csoportnál, erről tanúskodik a társaság most kiadott második Integrált Jelentése is: 2019-ben a vállalat megújuló energiára támaszkodó portfóliója összesen 54 megawattra bővült, amely így már a teljes erőművi kapacitásának több mint 50 százalékát teszi ki, miközb
máj. 14
6:09
A gyenge forint vitte el a Magyar Telekom profitját (Portfolio)
A Magyar Telekom szolgáltatásai iránti kereslet az idei első negyedévben jelentős maradt, a járvány kezdete óta a hang- és adatforgalom emelkedett a vezetékes és a mobilhálózaton is, viszont a nemzetközi roaming szintje csökkent. A járvány miatti negatív hatások csak a negyedév vége felé jelentkeztek, ezért a Magyar Telekom bevétele és EBITDA-ja is
máj. 14
6:09
A Henkel közzétette első negyedéves jelentését (Márkamonitor)
A Henkel üzleti teljesítményét a 2020-as pénzügyi év első negyedévében befolyásolta a COVID-19 járvány. A Csoport árbevétele nominálisan -0,8  százalékkal, 4,9 milliárd euróra csökkent. A COVID-19 világjárvány hatásai ellenére a szerves árbevétel csak kissé maradt el az előző évi szinttől  -0,9 százalékos csökkenéssel.   „Jelenleg nagyon nehéz kihí
máj. 14
6:12
Nagyot nőhet az ingatlanbefektetések szerepe a következő években (Privátbankár)
A hazai ingatlanalapokban levő irodaházak, kiskereskedelmi üzletláncok értékét egyelőre nem befolyásolja a válság, a budapesti raktárakért, elosztóközpontokért pedig egyenesen sorban állnak az online áruházak. Az infláció is nőhet hosszú távon, a kötvényhozamok pedig alacsonyak, így az ingatlanbefektetések szerepe felértékelődhet. Interjú a Diófa A
máj. 14
6:12
Az aszály miatt idén legfeljebb közepes lesz a búzatermés (Hírstart)
A földeken már minden növény megsínyli a vízhiányt.
máj. 14
6:30
Ebből sem lesz rekord – hiányzik az eső a búzának (Hírstart)
Legfeljebb közepes búzatermést várnak az idén a magyar gazdák – írja a csütörtöki Világgazdaság, hozzátéve, hogy a termelők bíznak az élénk kereslet fennmaradásában. A talajból 30-80 milliméter csapadék hiányzik, és a földeken már minden növény megsínyli a vízhiányt, a búzatermés pedig akkor is legfeljebb közepes lehet, ha jön az eső. Az elmúlt két
máj. 14
6:33
Megduplázta a versenyképesség-növelő támogatás keretét a kormány (Menedzsment Fórum)
Megduplázzák a versenyképesség-növelő támogatási előirányzat keretösszegét.
máj. 14
6:33
Sok egyéni vállalkozás döntött a szüneteltetés mellett (ProfitLine)
Több mint ötször annyi egyéni vállalkozás szüneteltette a tevékenységét májusig, mint a korábbi évek azonos időszakában - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közölt összesítéséből.
máj. 14
6:33
Még nem roppantotta össze az egész magyar gazdaságot a koronavírus-járvány (Portfolio)
Az idei első negyedévben még növekedhetett a magyar gazdaság a koronavírus-járvány kirobbanása ellenére, azonban az év egészét recesszió jellemezheti – vélekednek a Portfolio által megkérdezett közgazdászok. (A KSH pénteken közli az első negyedéves gyorsbecslést.) A következő negyedévben biztosan recessziót él majd át a magyar gazdaság, a kilábalás
máj. 14
6:36
Cégek figyelem: újabb 50 milliárd forintot rántott elő a kormány (Privátbankár)
Megduplázzák a versenyképesség-növelő támogatási előirányzat keretösszegét.
máj. 14
6:42
Legfeljebb közepes búzatermést várnak az idén a magyar gazdák (Hírstart)
A gabonapiaci kereslet feltornázta az ótermés árát, miközben az idei kalászos termésre negatívan hat a vízhiány, így várhatóan fennmarad az érdeklődés a termény iránt – mondta a Világgazdaságnak a gabonatermelők szövetségének elnöke.
máj. 14
6:45
Gazdaságvédelmi program kkv-k számára (KKV Magazin)
Május 15-től újabb gazdaságvédelmi program indul kifejezetten kis- és középvállalkozások (kkv) számára: a Széchenyi-kártya-programban új, kedvezményes konstrukciók érhetők el, amelyek a legváltozatosabb hitelcélokra, így beruházások, bérköltségek és forgóeszközök finanszírozására is igényelhetők – tájékoztatott a Budapest Bank.

Keresés