2020. május 14. csütörtök

máj. 14
0:06
Nyílnak az osztrák határok (Napi)
Ausztria a szomszédos országok közül Svájccal, Liechtensteinnel, valamint a keleten szomszédos országokkal lát esélyt arra, hogy a közeljövőben megszüntessék a határellenőrzéseket - jelentette ki Sebastian Kurz kancellár szerdán az osztrák kormány ülését követően.
máj. 14
0:06
Már nem a spanyol fővárosban terjed a leginkább a járvány (Infostart)
Spanyolországban 184-en hunytak el az új koronavírus következtében az elmúlt 24 órában, a halálozások száma immár ötödik napja kétszáz alatt maradt.
máj. 14
0:06
Szakértők állítják: a koronavírus nemcsak a tüdőt és a légúti szerveket támadja (Blikk)
Az új típusú koronavírus kiváltotta, Covid-19 nevű betegség nemcsak a tüdőt vagy a légúti szerveket károsítja, hanem az egész emberi szervezetet – erről közölt riportösszeállítást szerdán a CNN hírtelevízió.
máj. 14
0:06
Koronavírus ide, koronavírus oda, hosszú sorok kígyóznak Szöulban a luxusboltok előtt (444.hu)
Ugyanis a Gucci hamarosan árat emel, és még gyorsan be kell vásárolni övből meg táskából.
máj. 14
0:10
Gyengül a járvány - felizzott harc Merkel árnyékában (Napi)
Komoly hatást gyakorolt az Angela Merkel utódlásáért folyó meccsre a koronavírus-járvány, a tartományi vezetők előretörtek azokkal a jelöltekkel szemben, akik nincsenek vezetői pozícióban és egyikük az eddigi válságkezelés egyértelmű győztese. Most jön azonban a visszavágó.
máj. 14
0:10
Elkezdi beengedni a turistákat a magyarok egyik kedvenc tengerparti úti célja (Infostart)
Napokon belül elfogadják a karantén alóli mentesülést jelentő jogszabályt is. Más országok között is intenzív tárgyalások zajlanak.
máj. 14
0:10
Koronavírus: az olaszok megállapodtak a több mint félmillió bevándorló letelepítésének ügyében (Blikk)
Az olasz kormánypártok közötti hosszú viták után megszületett a megállapodás az illegális bevándorlók letelepítéséről.
máj. 14
0:10
Németország lazít a határokon, június közepétől minden ellenőrzés megszűnhet (444.hu)
A francia, svájci és osztrák határon már most hétvégétől csak véletlenszerű ellenőrzések lesznek.
máj. 14
0:14
A vártnál nagyobbat estek a termelői árak az USA-ban (Napi)
A vártnál erősebben csökkentek a termelői árak az Egyesült Államokban áprilisban, ami erősítheti azokat az előrejelzéseket, hogy rövid időre defláció következhet a keresletet visszavető koronavírus-járvány hatására - írja az MTI.
máj. 14
0:14
Az új gócpontok miatt 11 millió embert akarnak tesztelni (Infostart)
A közép-kínai Vuhan teljes lakosságát tesztelnék az új koronavírusra a helyi hatóságok az elkövetkező tíz napban, miután a hétvégén néhány újabb, a vírusfertőzésből eredő megbetegedést jelentettek a járvány eredeti gócpontjának számító városból.
máj. 14
0:14
Oroszországban zöld utat kapott az elektronikus távszavazás és a megválaszthatóság korlátozása (Blikk)
Megszavazta a választói aláírások internetes gyűjtésének, valamint a szövetségi szintű elektronikus távszavazás és a levélszavazás lehetőségét bevezető törvénytervezetet szerdai plenáris ülésén az orosz parlament alsóháza.
máj. 14
0:14
A „trianoni szerződés napjává" nyilvánította június 4-ét a román parlament (444.hu)
A vitán Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke azt mondta: haszontalan törvényről van szó, és az része a magyarellenes versengésnek, amit 3 hete indított az államfő.
máj. 14
0:18
Európai Bizottság: a repülőtársaságoknak vissza kell fizetniük a törölt utazás árát (Napi)
Az Európai Bizottság az idegenforgalommal és az unión belüli határok megnyitásával kapcsolatos iránymutatásokat tett közzé szerdán, hogy segítse kilábalni az idegenforgalmi ágazatot a koronavírus-járvány okozta hullámvölgyből, és segítse mindazokat, akik nyáron határátlépéssel járó utazást terveznek Európában - írja az MTI.
máj. 14
0:18
Olaszország letelepíti a több mint félmillió bevándorlót (Infostart)
Megállapodtak a kormánypártok. Az intézkedés annak a járványhelyzet enyhítésére hozott gazdaságélénkítő csomag része.
máj. 14
0:18
Koronavírus: így áll most a gyógyultak száma Törökországban (Blikk)
Törökországban szerdán elérte a 101 715-öt az új koronavírus-járvány gyógyultnak minősített fertőzöttjeinek száma, miután az elmúlt 24 órában 2826 ember hagyhatta el a kórházakat – közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter a Twitteren.
máj. 14
0:18
Lemondott Mojmír Mamojka szlovák alkotmánybíró (444.hu)
Már fegyelmi eljárást készítettek elő ellene, mivel valószínűleg kommunikált a Kuciak-gyilkosság megrendelésével vádolt Marián Kočnerrel.
máj. 14
0:22
Komoly veszélyre figyelmeztetett a Fed elnöke (Napi)
Egy elhúzódó recesszió veszélyére figyelmeztetett szerdán az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) elnöke, aki további intézkedésekre szólította fel a Fehér Házat és a kongresszust annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány ne okozzon hosszú távú károkat a gazdaságnak - írja az MTI.
máj. 14
0:22
Fontos embereket válthattak le Észak-Koreában (Infostart)
A dél-koreai hatóságok feltételezése szerint leváltották az észak-koreai katonai hírszerzés vezetőjét - jelentette a Yonhap dél-koreai hírügynökség szerdán.
máj. 14
0:22
Egy francia sorozatgyilkosság-szakértőről kiderült, hogy sorozathazudozó (444.hu)
Stéphane Bourgoin elismert több súlyos hazugságot, ideértve a képzeletbeli feleségének a meggyilkolását. „Mélységesen és őszintén sajnálom. Szégyellem, amit tettem, ez teljesen nevetséges” – mondta.
máj. 14
0:26
Új szabály jön a gumiabroncsoknál (Napi)
Új szabályzást fogadott el az Európai Parlament (EP) a gumiabroncsokra vonatkozóan: azok címkéin 2021-től fel kell tüntetni az abroncs üzemanyag-hatékonyságát, nedvestapadási indexét és külső gördülési zajszintjét is - derül ki az uniós parlament közleményéből.
máj. 14
0:26
A "trianoni szerződés napjává" nyilvánította június 4-ét a román parlament (Infostart)
Ezentúl minden évben ilyenkor az első világháborút lezáró, Magyarország határait kijelölő békeszerződés évfordulójára emlékeznek majd.
máj. 14
0:26
Pancsolt pia ölt meg 31 embert Mexikóban, ott, ahol a koronavírus-járvány miatt betiltották az alkohol árusítását (444.hu)
A halottak száma nőhet, mert több ember állapota súlyos.
máj. 14
0:30
Ekkorra állhat helyre a légi közlekedés a nemzetközi szakszövetség szerint (Napi)
A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) becslései szerint legkorábban 2023-ban állhat vissza a légi közlekedési szektor teljesítménye a járvány előtti szintre, de a folyamatot az állami rendelkezések lassíthatják - írja az MTI.
máj. 14
0:30
Várhelyi Olivér: a német ítélet nem előzmények nélküli, viszont az üzenete példátlan (Infostart)
Kötelezettségszegési eljárást indíthat az Európai Bizottság a német kormány ellen egy alkotmánybírósági ítélet miatt, amely szembeszegül az Európai Unió Bíróságával – az ügyről Várhelyi Olivér uniós biztos beszélt az Arénában.
máj. 14
0:30
A járvány miatt kiengedték a börtönből Paul Manafortot, a büntetése hátralevő éveit házi őrizetben töltheti le (444.hu)
Trump 2016-os elnökválasztási kampányának egyik volt vezetőjét azért ítélték el, mert elrejtette azt a több millió dollárt, amit az oroszbarát Viktor Janukovicsnak adott politikai tanácsadásért kapott Ukrajnában.
máj. 14
0:34
Merkel szerint így lehetne erősíteni az EU járványok elleni védekezését (Napi)
Az egészségügy területén is meg kell erősíteni az Európai Unió stratégiai szuverenitását, hogy a közösség minél sikeresebben védekezhessen a járványok ellen - jelentette ki Angela Merkel német kancellár szerdán a szövetségi parlamentben (Bundestag) az MTI szerint. A kancellár az ECB kötvényvásárlásáról is beszélt.
máj. 14
0:34
Egyetlen európai ország maradt, amely nem gyászol koronavírusos beteget (Infostart)
A földgolyó jó pár szigetországa nem iratkozott fel a halálozási statisztikákba, de Ázsiában és Afrikában is bőven találni szűz területeket.
máj. 14
0:38
Jó hírek a csernobili zónából (Napi)
Több hét után végre sikerült teljesen eloltani minden tűzfészket a csernobili tiltott övezetben - jelentette be szerdai videoüzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az MTI szerint.
máj. 14
0:38
Beteg az orosz elnöki szóvivő, 3 miniszter és 5 képviselő (Infostart)
Oroszországban a miniszterelnök mellett öt képviselő, a kulturális miniszter és az elnöki szóvivő is koronavírus beteg lett. Dmitrij Peszkovot Putyin elnök szóvivőjét kórházba vitték.
máj. 14
0:42
Koronavírus: marad a korlátozás Oroszországban, míg nincs vakcina (Napi)
A Covid-19-járvány miatt bevezetett korlátozások feloldásának és a normális élethez való visszatérésnek fő feltétele a SARS-CoV-2 koronavírus elleni vakcina kidolgozása - jelentette ki Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter a parlement alsóházának szerdai plenáris ülésén az MTI szerint.
máj. 14
0:42
Van egy óriáscég, amelyik kártérítést fizet a stresszes munkáért (Infostart)
A Facebook hajlandó mintegy 52 millió dollár kártérítést fizetni azoknak a moderátoroknak, akiknek a cég alkalmazásában a munkájuk miatt mentális problémáik lettek.
máj. 14
0:46
Koronavírus: sokszor néhány napi tünetmentesség után jön a hirtelen összeomlás (Napi)
Az új típusú koronavírus kiváltotta, Covid-19 nevű betegség nemcsak a tüdőt vagy a légúti szerveket károsítja, hanem az egész emberi szervezetet - erről közölt riportösszeállítást szerdán a CNN hírtelevízió. A The Washington Post című napilap a napokban szintén erről készített összeállítást - írja az MTI.
máj. 14
0:50
Az FBI véletlenül nyilvánosságra hozta a 2001. szeptember 11-i merényletek vélt szaúdi segítőjének nevét (Napi)
Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) véletlenül nyilvánosságra hozta a 2001. szeptember 11-i egyesült államokbeli merényletek vélt szaúd-arábiai kormányzati segítőjének nevét - jelentette több amerikai médium is a Yahoo News kedd esti híradására hivatkozva.
máj. 14
2:12
A „magyarellenes versengés” újabb szintre lépett Romániában (Hírstart)
Megszavazta a bukaresti képviselőház szerdán azt a törvénytervezetet, amely a „trianoni szerződés napjává” nyilvánítja június 4-ét Romániában.
máj. 14
2:36
Az Európai Bizottság hamarosan javaslatot tesz a járvány utáni uniós helyreállítási csomagra (Hírstart)
A helyreállítási eszköz rövid távra szól, és a fellendülés első éveire összpontosít.
máj. 14
3:15
Megdöccent a Kaczyński-úthenger (Képmás)
Óriási politikai viták árán, kanyargós törvényalkotási manőverek közepette igyekezett bezsebelni a biztos győzelmet a Kaczyński-tábor – de végül nem került sor a voksolásra. Így nem tartottak elnökválasztást Lengyelországban.
máj. 14
4:00
A járvány segíti az Iszlám Állam terrorszervezetet (Hírstart)
Az Irakban állomásozó norvég katonai kontingens vezetője szerint a Közel-Keleten az a paradox helyzet állt elő, hogy míg a világ a koronavírus okozta járvány ellen küzd, az Iszlám Állam terrorszervezet támadásai ismét megszaporodtak.
máj. 14
4:36
Ünnepnek nyilvánítanák a trianoni gyásznapot Romániában (Hírstart)
Újabb román provokáció. Zászlókkal és országos rendezvényekkel ünnepelhetik majd a trianoni diktátum napját Romániában.
máj. 14
5:03
Elütötte, majd fejszével kezdte csonkítani a feleségét a kegyetlen apa (Ripost)
Elkezdődött a pere annak a 34 éves tunéziai migránsnak, aki tavaly októberben a németországi Limburgban különös kegyetlenséggel végzett a feleségével. Két kisgyermek maradt szülők nélkül.
máj. 14
5:18
Bécs újraindul: minden bécsit meghív a város egy kajára (Hírstart)
Az osztrák főváros éttermeiben, kávézóiban lehet majd beváltani a 25 és 50 eurós utalványokat.
máj. 14
5:30
Nagy változás jön az új abroncsokon, minden autóst érint (Infostart)
Az autó- és teherautó-gumikra vonatkozó új címkézési szabályok célja, hogy a vásárlók tudatosan döntsenek az üzemanyagot megtakarító, biztonságosabb és kevesebb zajt okozó abroncsok mellett.
máj. 14
6:12
Mintha beáldoztuk volna az időseket, most meg nem tudjuk, kit hibáztassunk (444.hu)
Ahol a koronavírus-járvány pusztít, ott a zárt intézményekben pusztít a legjobban. Ami az európai és amerikai idősotthonokban történt, egyelőre szinte felfoghatatlan.
máj. 14
6:15
Trump elfogadhatatlannak tartja Fauci óvatosságra intő állásfoglalását (Propeller)
Donald Trump amerikai elnök elfogadhatatlannak tartja Anthony Fauci járványügyi szakember óvatosságra intő állásfoglalását, amelyet Fauci kedden a szenátus előtti meghallgatáson fejtett ki. Fauci, aki az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézet (NIAID) igazgatója, kedden a szenátusban azt hangsúlyozta, hogy "nagyon súlyos
máj. 14
6:18
Hatalmas kalapáccsal verte szét saját pizzázóját egy elkeseredett olasz, videóra vette a pusztítást (Hírstart)
Azt mondta, hogy már nincs ereje ahhoz, hogy újrakezdje.
máj. 14
6:30
„Újraindítjuk az országot” – Ez lehet Trump kapkodásának a következménye? – Itt a szakember véleménye (Blikk)
Donald Trump amerikai elnök elfogadhatatlannak tartja Anthony Fauci járványügyi szakember óvatosságra intő állásfoglalását, amelyet Fauci kedden a szenátus előtti meghallgatáson fejtett ki.
máj. 14
6:33
A „jöttment” német alkotmánybíróság történelmi döntéséről (UniLife)
Sok kísérlet történt már arra, hogy az illegális államfinanszírozást bíróságilag megtiltsák, de mindeddig eredménytelenül. Krisztina Koenen elemzése.
máj. 14
6:36
Állítólag az Fbi véletlenül nyilvánosságra hozta az egyik szeptember 11-i merénylő nevét – részletek (Blikk)
Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) véletlenül nyilvánosságra hozta a 2001. szeptember 11-i USA-beli merényletek vélt szaúd-arábiai kormányzati segítőjének a nevét – jelentette több amerikai médium is a Yahoo News kedd esti híradására hivatkozva.
máj. 14
6:36
Oroszország - újabb jogszabályok a járványhelyzetre hivatkozva (Hírstart)
Az orosz duma jóváhagyta a közepes súlyú bűncselekmény - egyebek között a tüntetésekre vonatkozó szabályok többszörös megsértése - miatt elítélt személyek választott tisztségre jelölhetőségének tilalmát.
máj. 14
6:36
Trump betámadta az ország járványügyi fő szakértőjét, amiért óvatosságra intett (444.hu)
Az elnök szerint Anthony Fauci minden oldalnak szeretne játszani.
máj. 14
6:39
Lényegében mindenkit hazaküldtek a börtönökből, kivéve a politikai foglyokat (Kripto Akadémia)
A nicaraguai büntetés-végrehajtási intézményekben raboskodó ellenzékiek közül, számosan koronavírus-fertőzöttek.

Keresés