2020. május 27. szerda

máj. 27
0:03
Szerdától szabadon utazhatnak a magyarok Csehországba és Szlovákiába, ha legfeljebb két napig maradnak (444.hu)
Nem kell hozzá negatív teszt se.
máj. 27
0:06
Új járványgóc alakult ki Németországban (Infostart)
Több mint százan fertőződtek meg egy frankfurti istentiszteleten, nem viseltek maszkot a hívek.
máj. 27
0:06
Döbbenet: a térdével fojtott meg egy megbilincselt férfit ez a rendőr (Blikk)
Az erőszakos rendőr addig térdelt a megbilincselt férfi nyakán, amíg az áldozat bele nem halt a szorításba.
máj. 27
0:06
Aki előre látta a világjárványt – Larry Brilliant szerint a koronavírus ellen nem lesz biztosított a hosszú távú immunitás (168 Óra Online)
.
máj. 27
0:06
Ma éjféltől Magyarország, Szlovákia és Csehország megnyitják határaikat egymásnak (Hírklikk)
Éjféltől Magyarország, Szlovákia és Csehország megnyitják határaikat egymás állampolgárai számára – erősítette meg újságírói kérdésre válaszolva, Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere Kolozsváron, a Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján.
máj. 27
0:06
Fontos felfedezést tettek a koronavírusról – így lehetünk védettek a járvánnyal szemben (Propeller)
A kevésbé fertőzöttek is védetté válhatnak. A Covid-19 fertőzés legenyhébb formájával megfertőződöttek szervezetének nagyon jelentős része termel olyan antitestet, amelynek köszönhetően több hétig tartó immunitás is kialakulhat a járvánnyal szemben a párizsi Pasteur Intézet és a strasbourgi egyetemi kórház tanulmánya szerint. A kutatók kedden ígér
máj. 27
0:07
Boomeriáda: Orbán dobott egy SMS-t a Nokia 6700-asáról Salvininek (444.hu)
Miután kiderült, hogy a bukott olasz belügyminiszter egyelőre megtarthatja a mentelmi jogát, a magyar kormányfő támogatásáról biztosította Matteo Salvinit.
máj. 27
0:10
A Budapest Bank csatlakozik a Takarék Csoport és az MKB együttműködéséhez (Infostart)
A stratégiai együttműködésben egy hazai tulajdonú bankcsoport létrehozásának keretrendszerét vizsgálják meg és készítik elő.
máj. 27
0:10
Kiderült: a regisztrált cseh áldozatok 60 százalékának halálát nem a koronavírus okozta (Blikk)
Ladislav Dusek, a prágai Egészségügyi Információk és Statisztikák Hivatalának (ÚZIS) igazgatója úgy véli, Csehországban a koronavírus-járvány áldozatainak halálozási számait torzítja az, hogy több beteg – az érintettek mintegy 60 százaléka – más krónikus betegségekben is szenvedett a koronavírus-fertőzés mellett.
máj. 27
0:10
Mesterházy Attila Kelet-Ukrajnába utazik ősszel tapasztalatgyűjtésre, erről egyeztetett az ukrán NATO-parlament tagjával (168 Óra Online)
A NATO parlament elnöke Mesterházy Attila az ukrán parlament delegációjával egyeztetett a NATO és Ukrajna együttműködéséről,
máj. 27
0:11
Horvátország után Szlovénia is megnyitotta a határait a turisták előtt (444.hu)
Odamehetnek az üzleti ügyeket intéző vagy turistáskodó EU-s állampolgárok, ha a szállásfoglalásról szóló igazolást tudnak felmutatni a határon.
máj. 27
0:14
"Csak a szemét tesztelte" Boris Johnson karanténszabályokat megszegő stratégája (Infostart)
Még küzd a posztjáért a karantént sértő nagy hatalmú miniszterelnöki tanácsadó, de egy államtitkár már lemondott a dagadó botrány miatt. A brexit atyjának is tartott Dominic Cummings 400 kilométert autózott, és sajátos magyarázattal állt ki a nyilvánosság elé.
máj. 27
0:14
A járvány tetőzése óta először került tízezer alá a kórházakban kezelt brit koronavírusosok száma (Blikk)
A nagy-britanniai koronavírus-járvány tetőzése óta először csökkent tízezer alá a Covid-19 betegséggel brit kórházakban kezelt páciensek száma, és a legutóbbi 24 órában – több mint két hónapja most első ízben – nem jegyeztek fel új halálesetet Észak-Írországban.
máj. 27
0:15
A svéd külügyminiszter szerint nincs ésszerű ok a svédek kizárására a határnyitásból (444.hu)
Svédországban több mint 4000 ember halt bele a koronavírus okozta betegségbe, ami közel négyszerese a skandináv országok összesített adatának.
máj. 27
0:18
Közelebb lehet a járvány második hulláma, mint azt gondolnánk (Infostart)
Elképzelhető azokban az országokban, ahol túl gyorsan oldják fel a karantén intézkedéseket, hogy azonnal jelentkezhet a járvány második hulláma – mondta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) genfi, online sajtótájékoztatóján Michael Ryan, az egészségügyi vészhelyzeti programjának vezetője.
máj. 27
0:18
Az Egyesült Államok több tagállamában is emelkedett a fertőzöttek száma (Blikk)
Az Egyesült Államok 17 tagállamából - köztük Kaliforniából és Alabamából - az újonnan diagnosztizált fertőzöttek számának emelkedését jelezték kedden.
máj. 27
0:22
Finomítottak az adatokon a spanyolok, jön a karanténmentes turizmus (Infostart)
A nyaralást tervező bátraknak új célpont jelent meg a térképen: júliustól Spanyolország megnyitja kapuit a turisták előtt, és nem kell karanténba menniük a látogatóknak. A gazdasági szempontból létfontosságú lépés azonban számtalan veszélyt hordoz magában a koronavírus-járvány által sújtott országban.
máj. 27
0:26
A járvány tetőzése óta először tízezer alatt a brit kórházakban ápoltak száma (Infostart)
Meghaladta kedd estére a SARS-CoV-2 nevű vírussal diagnosztizáltak száma világszerte az 5,54 milliót, a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe 347 836-en haltak bele, és közel 2,27 millióan gyógyultak meg a kórból a baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint.
máj. 27
3:15
Ötven Celsius-fokos hőség tikkasztja India nagy részét (Hírstart)
Az előrejelzések szerint a hőhullámot még napokig megszenvedi India, csak péntektől várhatóak viharok.
máj. 27
4:03
A járvány áldozatai kétharmadának halálát nem a Covid-19 betegség okozta (Hírstart)
Márciusban a 65 éven felüli fertőzöttek mintegy 25 százaléka volt egyben krónikus beteg is CSehországban.
máj. 27
5:12
Peru mindent jól csinált, mégis nagy a baj (Kitekintő)
Peru az első nemzetek egyike volt az amerikai kontinensen, amely szigorú megelőző intézkedéseket hozott a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására - a vezetés például kijárási tilalmat rendelt el és lezárta a határokat -, ma mégis a járvány által leginkább sújtott országok közé tartozik.
máj. 27
5:39
A svéd külügyminiszter nem látja a határnyitás akadályát (Hírstart)
Miközben attól hangos a média, milyen csúfosan megbukott a svéd járványügyi válságkezelés, a külügyminiszter elmondása szerint nincs észszerű ok a svédek kizárására a határnyitásból.
máj. 27
5:51
A kevésbé fertőzötteknél is kialakul immunitás? (Hírstart)
Francia kutatók szerint igen!
máj. 27
6:21
Peru mindent jól csinált, mégis nagy a baj (Hírstart)
Peru az első nemzetek egyike volt az amerikai kontinensen, amely szigorú megelőző intézkedéseket hozott a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására - a vezetés például kijárási tilalmat rendelt el és lezárta a határokat -, ma mégis a járvány által leginkább sújtott országok közé tartozik.
máj. 27
6:30
Amerikai titkosszolgálati anyagok titkosítását oldották fel (Propeller)
Grenell az utódjára, a kedden a hivatali esküt letett John Ratcliffe-re bízta, hogy nyilvánosságra hozza-e ezeket az iratokat. Richard Grenell, az amerikai hírszerző szervezeteket összefogó Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) leköszönő ügyvezető igazgatója kedden egy sor újabb, Oroszországgal kapcsolatos vizsgálatokról készült dokumentum titkosí
máj. 27
6:36
Joe Biden mögé állt be a legnagyobb amerikai szakszervezeti szövetség (Propeller)
Az AFL-CIO elnöke szerint az elmúlt négy évben Trump megmutatta igazi arcát, és olyan politikát folytatott, amely ártott a dolgozóknak. A legnagyobb amerikai szakszervezeti szövetség, az AFL-CIO Joe Bident, a demokraták várható elnökjelöltjét támogatja a novemberi elnökválasztáson a republikánus Donald Trumppal szemben – jelentette be Richard Trumk
máj. 27
6:36
Bíróság-párt Izraelben, avagy az elit hatalma a demokrácia felett (UniLife)
A Legfelsőbb Bíróság nemcsak a kormány, hanem a parlament fölé is helyezte a hatalmát, és ezzel veszélyes helyzetet teremtett. Amichay Mihály Éva publicisztikája.
máj. 27
6:42
Washington ismét figyelmeztette Kínát: Hongkong elveszítheti nemzetközi pénzügyi szerepét (GazdaságPortál)
Hongkong elveszítheti nemzetközi pénzügyi szerepét – figyelmeztette Kayleigh McEnany, a Fehér Ház szóvivője Kínát a kedden tartott sajtókonferenciáján. McEnany kifejtette: az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump “elégedetlen” azzal, hogy – szerinte – Kína meg akarja fosztani Hongkongot az autonómiájától. “Nehéz elképzelni, hogyan maradhatna Hongko
máj. 27
6:42
Az USA több tagállamában emelkedett a fertőzöttek száma (Propeller)
Az Egyesült Államok 17 tagállamából – köztük Kaliforniából és Alabamából – az újonnan diagnosztizált fertőzöttek számának emelkedését jelezték kedden. Ugyanakkor a szigorú intézkedések enyhítését a legkorábban és legkiterjedtebb mértékben bevezető Georgiában folyamatosan csökken az új regisztrált fertőzöttek aránya. Az állam republikánus kormányzój
máj. 27
6:45
Trump: az amerikai kormány még a héten döntést hoz a Kína elleni lépésekről (888.hu)
Az amerikaiak nem néznék tétlenül, ahogy Kína felszámolja Honkong önállóságát.
máj. 27
6:51
Szabad szemmel: Kovács Zoltán államtitkár alázatot és jóakaratot várna, de nem reménykedik (Kripto Akadémia)
A rendkívüli felhatalmazás visszaadását egyfajta demokráciaünnepként kommunikálja a Fidesz.
máj. 27
6:51
"Nagyon érdekes" tervvel készül Trump Kínával kapcsolatban (ATV)
Hongkong elveszítheti nemzetközi pénzügyi szerepét - figyelmeztette Kayleigh McEnany, a Fehér Ház szóvivője Kínát a kedden tartott sajtókonferenciáján.
máj. 27
6:54
Százezer fölött az amerikai áldozatok száma (Infostart)
Az Egyesült Államokban már 1,7 milliónál is többen fertőződtek meg a koronavírus-járványban.
máj. 27
7:12
A távozó amerikai hírszerzési főnök további dokumentumok titkosítását oldotta fel (HírTV)
Richard Grenell kedden egy sor újabb, Oroszországgal kapcsolatos vizsgálatokról készült dokumentum titkosítását oldotta fel.
máj. 27
7:12
Az Egyesült Államok több tagállamában emelkedett a fertőzöttek száma (GazdaságPortál)
Az Egyesült Államok 17 tagállamából – köztük Kaliforniából és Alabamából – az újonnan diagnosztizált fertőzöttek számának emelkedését jelezték kedden. Ugyanakkor a szigorú intézkedések enyhítését a legkorábban és legkiterjedtebb mértékben bevezető Georgiában folyamatosan csökken az új regisztrált fertőzöttek aránya. Az állam republikánus kormányzój
máj. 27
7:12
Joe Biden szerint Trump egy „tökéletes kretén” (Képmás)
Azért, mert az amerikai elnök a 77 éves Biden előző napi maszkhasználatán élcelődött.
máj. 27
7:15
Joe Biden: Donald Trump egy "tökéletes kretén" (ATV)
Joe Biden "tökéletes kreténnek" nevezte Donald Trumpot, amiért az amerikai elnök a 77 éves Biden előző napi maszkhasználatán élcelődött.
máj. 27
7:18
A legnagyobb amerikai szakszervezeti szövetség Bident támogatja (HírTV)
Biden azonnal reagált Trumka bejelentésére.
máj. 27
7:24
Mindkét Korea megsértette a fegyverszünetet (24.hu)
Az ENSZ bizottságának felkérésére egyik fél sem adott választ a történtekről.
máj. 27
7:24
A távozó amerikai hírszerzési főnök további dokumentumok titkosítását oldotta fel (Képmás)
Az oroszokkal kapcsolatban. Úgy tűnik, a republikánusok örülhetnek.
máj. 27
7:24
Joe Biden: Donald Trump egy tökéletes kretén (Propeller)
Joe Biden tökéletes kreténnek nevezte Donald Trumpot, amiért az amerikai elnök a 77 éves Biden előző napi maszkhasználatán élcelődött. Joe Biden, az Obama-kormányzat egykori alelnöke, a demokraták várható elnökjelöltje a novemberi elnökválasztáson azt nyilatkozta kedden este a CNN hírtelevíziónak Ez kretén, tökéletes kretén, hogy ilyesmiket beszél
máj. 27
7:33
Az ország, amelyik mindent jól csinált, mégis nagy a baj (Startlap)
Szigorú megelőző intézkedéseket hoztak a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására - a vezetés például kijárási tilalmat rendelt el és lezárta a határokat -, ma mégis a járvány által leginkább sújtott országok közé tartozik.
máj. 27
7:36
Biden keményen kiosztotta Trumpot (Infostart)
Joe Biden "tökéletes kreténnek" nevezte Donald Trumpot, amiért az amerikai elnök a 77 éves Biden előző napi maszkhasználatán élcelődött.
máj. 27
7:51
"Nagyon érdekes" tervvel készül Trump Kínával kapcsolatban (Hírstart)
Hongkong elveszítheti nemzetközi pénzügyi szerepét - figyelmeztette Kayleigh McEnany, a Fehér Ház szóvivője Kínát a kedden tartott sajtókonferenciáján.
máj. 27
7:57
Donald Trump egy tökéletes kretén (Kripto Akadémia)
Erre jutott Joe Biden, amikor az elnök a maszkhasználaton gúnyolódott.
máj. 27
8:12
Megközelítette a 100 ezret a járvány áldozatainak száma az USA-ban (HírTV)
A lazítások bevezetése után az Egyesült Államok 17 tagállamában emelkedett a fertőzöttek száma.
máj. 27
8:18
És akkor Merkel megint megmenti a világot Orbántól (Képmás)
Újabb menekültválságos dokudrámával jelentkezett a német közmédia. A kétórás filmben minden úgy van, ahogy várnánk: Horst Seehofer idióta, a román színész alakította Orbán Viktor gonosz, Angela Merkel éleslátásához pedig nem férhet kétség.
máj. 27
8:18
„Ez kretén” - mondta Joe Biden Trumpra, aki beszólt neki a maszkviselése miatt (Szeretlek Magyarország)
Az amerikai demokraták várható elnökjelöltje szerint 'macsós dolog', hogy a jelenlegi elnök soha nem visel szájmaszkot a nyilvánosság előtt.
máj. 27
8:21
A távozó DNI-főnök feloldott egy sor titkosított dokumentumot Obama utolsó évéről (888.hu)
A dokumentumok szerint a hírszerzés 2016-tól manipulált, mert így akarta alátámasztani azt az állítást, amely szerint Donald Trump munkatársainak közük lett volna a választási beavatkozáshoz.
máj. 27
8:30
Biden féleszűnek nevezte Trumpot (24.hu)
A Twitter pedig figyelmeztetést tett Trump több Twitter-bejegyzése alá.

Keresés