2020. május 27. szerda

máj. 27
0:12
Új tárggyal bővül a Fortnite Icon Series kollekció: ezúttal Drake emote érkezik! (Metabro)
Újabb nagyágyú képviselteti magát a játékban!
máj. 27
2:00
Mégsem a koronavírus miatt nem nyit ki többé az egyik Vault (Metabro)
Megjöttek a válaszok a menedzsmenttől.
máj. 27
2:06
Nem bugos a vihar: Midas máris belenyúl a játék mechanikájába! (Metabro)
Működésben a Doomsday Device.
máj. 27
4:42
Kövér megsértette a sajtószabadságot (Mínuszos)
Kövér László, az Országgyűlés elnöke a sajtószabadságot sértő döntést hozott, amikor újságírókat tiltott ki a Parlament épületéből – mondta ki az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB). Az újságírókat azért tiltották ki a Parlamentből 2016 tavaszán, mert megszegték azt a házelnöki rendelkezést, amely lehetetlenül szűkre szabta azt a területet, ahol a
máj. 27
5:36
Nem lehet jó kiberbűnözőnek lenni Kínában (Mínuszos)
Jelentősen megugrott a kiberbűnözéssel kapcsolatos eljárások száma Kínában az elmúlt évben – derült ki a kínai főügyészség jelentéséből, amelyet az éves parlamenti ülésszakra állított össze. A főügyészség adatai szerint tavaly szembetűnő mértékben emelkedett a különféle kiberbűncselekmények miatti vádemelések száma is – 71 765 ember ellen indította
máj. 27
5:45
Rábuktak a magyarok egy titkosított csevegőre (24.hu)
Magyarország toplistás lett a Wickr Pro üzenetküldő listáján.
máj. 27
6:33
Huszonkét klimatizált utcával védekezik Bécs a hőség ellen (Hírstart)
Az osztrák főváros sem mentes a hősziget-jelenségtől, ami különösen forróvá teszi az utcákat nyáron. Bécs tizennyolc ideiglenes és négy állandó “klimatizált utcát” hoz létre a városi hűsöléshez.  Bécs egyike a klímaválság által leginkább érintett városoknak Európában, ezért különösen magas a hőségnapok száma. A jelenlegi vírushelyzetben ráadásul ki
máj. 27
6:39
Klimatizált utcákkal védekezik Bécs a hőség ellen (Hírstart)
Ráadásul igazán környezetbarát módon.
máj. 27
6:42
Kína próbálja kiengesztelni az Egyesült Államokat (Mínuszos)
Az Egyesült Államokat támadó, álhíreket terjesztő népszerű internetes fiókot törölt a WeChat nevű kínai közösségi applikáció – írta internetes oldalán a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap. A WeChaten működő, több millió követővel rendelkező fiókot vasárnap függesztették fél, miután különféle, az Egyesült Államokat negatív színben fe
máj. 27
7:30
Kiderült, milyen játékokkal érkezik a júniusi Xbox Live Gold! (Metabro)
Ezekkel simán elütheted majd az időt.
máj. 27
7:33
J.K. Rowling ingyenes mesekönyvvel segít az otthon ragadt gyerekeknek (GameStar)
A The Ickabog című könyv már egy évtizede elkészült, de nem került kiadásra, azonban az írónő most elérkezettnek látta az időt, hogy a világ ifjúsága elé tárja. Ráadásul online ingyen.
máj. 27
7:42
Idén érkezhet a felturbózott Motorola Razr (Metabro)
Sok kritika érte az előző modellt, feljavítják.
máj. 27
7:42
#EuvsVirus: a volt microsoftos startupja is nyert (Mínuszos)
Az Európai Bizottság páneurópai technológiai versenyét business continuity (üzletfolytonossági) kategóriában, 381 induló közül a magyar virtuális sorkezelési megoldást kínáló Linistry Zrt. nyerte. Az Európai Bizottság – az Európai Innovációs Tanács vezetésével – ez év április 24-, 25- és 26-án egy-egy napos hackathont tartott, amelynek során a koro
máj. 27
7:54
A 84 éves Skyrim rajongó nagyi az internetes trollokkal is meg fog küzdeni! (Metabro)
Különösen örülünk annak, hogy nem hagyja magát.
máj. 27
8:03
Hivatalos: elmarad az idei BlizzCon is (GameStar)
A BlizzCon 2020 szervezői szerint túl nagy egészségügyi kockázattal járna, ha több tízezres embertömegek gyűlnének össze Anaheimben.
máj. 27
8:24
Csak a távmunka miatt nem omlik össze teljesen az infokom eszközök piaca (Bitport)
De a globális járvány hatása így is meglehetősen pusztító a szegmens idei eladásaira nézve - állítja a Gartner legfrissebb előrejelzése.
máj. 27
8:33
A következő Sherlock Holmes játék megfiatalítja a híres detektívet (GameStar)
A Sherlock Holmes: Chapter One a Frogwares nyomozós szériájának legújabb része lesz, egy egészen új iránnyal.
máj. 27
8:42
Online rendszert indít el Kína a koronavírus terjedésének előrejelzésére (Mínuszos)
Online rendszert indít el Kína az új koronavírus globális terjedésének előrejelzésére – adta hírül a Hszinhua kínai állami hírügynökség a projektet vezető kutatók közlésére hivatkozva. Az északnyugat-kínai Kanszu tartomány székhelyén található Lancsou Egyetem innovációs központjának kutatói által kidolgozott rendszer hétfőtől kezdve harminc napon á
máj. 27
9:09
Újabb részletek derültek ki az elkaszált Star Wars: Underworld sorozatról (GameStar)
A végül a kukában landolt Star Wars: Underworld egyik forgatókönyvírója mesélt arról, hogy milyen volt a sorozaton dolgozni, és milyen szomorú véget ért az egész.
máj. 27
9:09
Itt a jövő fogyókúrája, a nyalogatható kütyü (PCWorld)
Ha valaki azért hízik, mert imádja az ízeket és ezért képtelen abbahagyni az evést, mutatunk egy teljesen elképesztő új eszközt. Jó kérdés, tényleg beválik-e, mert legalább annyira furcsa, mint amennyire ötletes.
máj. 27
9:15
Marad ingyenes a DIGI Mobil az év végéig (Hírstart)
Az év végéig sem hálózaton belüli percdíjat, sem havidíjat nem kell fizetni a DIGI mobilszolgáltatásának használatáért.
máj. 27
9:21
0 forint a havidíj, ingyen van az internet is – év végéig biztosan marad a DIGIMobil díjcsomagja (Hírstart)
Meghosszabbította az eredetileg június végéig meghirdetett bevezetési időszakát a DIGIMobil. Így a Digi és az Invitel ügyfelei újabb fél évig 0 forintos havidíjért, korlátlan mobilnettel, hűségidő nélkül vehetik igénybe a DIGIMobil szolgáltatásait.
máj. 27
9:23
Elmarad a BlizzCon 2020 (Hírstart)
Már áprilisban figyelmeztette a Blizzard a közösséget: nem biztos, hogy idén megrendezésre kerül a BlizzCon 2020. Tegnap éjszaka sajnos ez hivatalossá vált, a COVID-19 járvány miatt törölték az eseményt. A közleményben kiemelték, hogy rendkívül csalódottak, hiszen a kiadónál hatalmas ünnep a BlizzCon és tudják, hogy a közösség is minden évben nagyo
máj. 27
9:25
Digitális oktatás, digitális szakadék (Hírstart)
Magyarországon (és szerte a világban) szülők, oktatók és tanulók szembesültek egyik napról a másikra a távoktatás bevezetésének tényével. Az ezzel kapcsolatos vélemények és érzelmek a tapasztalatok függvényében alakultak.   Még a modern társadalmakban is változó, melyik család milyen mértékben tudott felkészülni a helyzetre, illetve milyen eszközök
máj. 27
9:27
Hivatalos, hogy idén elmarad a BlizzCon (Hírstart)
A Blizzard egy digitális eseményt tart helyette, de ez nem ősszel várható, hanem valamikor jövő év elején.
máj. 27
9:36
Antimikrobiális telefontok, ami segít tisztán tartani a készüléked (Startlap)
Nem titok, a telefonunk potenciális baktériumhordozó, rengeteg mikroba telepedhet meg rajta. A Speck azonban olyan tokot álmodott meg, amivel ez a gond a múlté.
máj. 27
9:39
Cristopher Nolan egy valódi Boeing 747-es repülőgépet robbantott fel a Tenet forgatása alatt (GameStar)
A Tenet rendezője szerint még így is olcsóbban jöttek ki, mintha CGI technológiával valósítják meg ugyanazt a jelenetet.
máj. 27
10:03
A GTA 6 megjelenés dátuma a kiadó költségvetési terveiből kitalálható? (GameStar)
A Rockstar Games mögött álló Take-Two egyik pénzügyi előrejelzésében kiemelkedő marketingköltségekkel kalkulálnak, ami akár a Grand Theft Auto VI eljövetelét jelzi. Nem most lesz.
máj. 27
10:03
Hogyan állítsuk be a routert a gyorsabb hálózatért? (PCWorld)
Soha nem volt még ennyire fontos, hogy otthoni hálózatunk megbízható és gyors legyen. Ehhez pedig a kulcsot a router megfelelő beállításai rejtik.
máj. 27
10:15
Hosszabbítja ingyenességét a DigiMobil (Napi)
A DIGI és az Invitel ügyfelei június 30. után, újabb fél évig 0 forintos havidíjért, korlátlan mobiladat-forgalommal, hűségidő nélkül vehetik igénybe a DigiMobil szolgáltatásait - adta hírül a cég.
máj. 27
10:21
Hosszabbítja ingyenességét a DigiMobil (Hírstart)
A DIGI és az Invitel ügyfelei június 30. után, újabb fél évig 0 forintos havidíjért, korlátlan mobiladat-forgalommal, hűségidő nélkül vehetik igénybe a DigiMobil szolgáltatásait - adta hírül a cég.
máj. 27
10:33
A PS Store akciói most duplán érvényesek, ha van PS Plus előfizetésed (GameStar)
Elindult a Double Discounts akció, ami gyakorlatilag megtéríti a PS Plus előfizetésed díját, ha nagyobb címeket szeretnél felmarkolni.
máj. 27
10:39
Erős utalás érkezett a GTA 6 megjelenési dátumára (Hírstart)
A Take-Two egy pénzügyi jelentést küldött az amerikai nemzetvédelmi hatóságoknak, amiből kiderülhetett a Grand Theft Auto széria következő részének potenciális megjelenési időpontja.
máj. 27
10:42
Álhíreknek járó figyelmeztetést kapott Trump tweetje (Bitport)
A fekete öves twitterezőnek számító amerikai elnök bejegyzését első ízben ítélte neccesnek a szolgáltató. Természetesen a felháborodott reakció sem maradt el.
máj. 27
10:51
"Véletlenül" cenzúrázni kezdte a YouTube-on a Kína-ellenes kommenteket a Google (Hírstart)
A Google kedden kénytelen volt beismerni, hogy a YouTube-on tömegesen elkezdte törölni azokat a kommenteket, amik Kína vezetését és a kommunista pártot illették negatív kritikával - amiből így a koronavírus-járvány közepén nyilvánvalóan nem kevés van. Az ilyen kommenteket a szájt szép csendben törölte, méghozzá 15 másodpercen belül - a Google szeri
máj. 27
11:03
Az Epic Games Store új ingyenes cucca egy retró kollekció egy soha meg nem jelent címmel (GameStar)
Az Epic Games Store ingyenes retró játékgyűjteményéért az összes többi platformon 40 eurót kell majd fizetnünk.
máj. 27
11:03
"Véletlenül" cenzúrázni kezdte a YouTube-on a Kína-ellenes kommenteket a Google (Hírstart)
A Google kedden kénytelen volt beismerni, hogy a YouTube-on tömegesen elkezdte törölni azokat a kommenteket, amik Kína vezetését és a kommunista pártot illették negatív kritikával - amiből így a koronavírus-járvány közepén nyilvánvalóan nem kevés van. Az ilyen kommenteket a szájt szép csendben törölte, méghozzá 15 másodpercen belül - a Google szeri
máj. 27
11:05
Ma eldől, melyik magyar egyetem a legjobb PUBG-ben (GameStar)
Este 18:00-kor indul az egyetemek PUBG-s harcának döntője, a Diploma Royale még értékesebb nyereményekért.
máj. 27
11:18
Új, mégis túlzottan ismerős: érkezik a Skeleton Dragon júniusban, ezt kell tudnod róla! (Metabro)
Végre új lap jön a játékba.
máj. 27
11:33
Deadpool alkotója kezd átlépni egy határt, teljes vendettát indított a Disney ellen (GameStar)
A Deadpoolt megalkotó Rob Liefeld eddig sem rejtette véka alá, hogy mennyire a bögyében van a Disney, de most talán kezdi már picit túlzásba vinni a hisztimaratont.
máj. 27
11:33
Már a Linux atyja is elhagyta az Intelt az AMD-ért (PCWorld)
15 év után váltott Intel processzoros gépről AMD alapú PC-re Linus Torvalds. Többek szerint ez is egy csattanós érv amellett, mennyire megváltoztak a CPU-piaci erőviszonyok.
máj. 27
11:36
Xzibittel érkezett a playlist update: viszlát Classic BR, üdv újra Shipment 24/7! (Metabro)
Sztárcsomaggal érkezett a legújabb playlist update.
máj. 27
11:48
Már a Twitternek is sok, amit Donald Trump művel (24.hu)
Először fordult elő, hogy a Twitter megjelölte az elnök posztját.
máj. 27
11:57
Mutatjuk! Így terjed a koronavírus a metrón (Hírstart)
Az Oregoni Egyetem tudósai megmutatták, mi történik, ha egy fertőzött személy a tömegközlekedést veszi igénybe.
máj. 27
12:04
Így terjed a koronavírus a tömegközlekedési eszközökön (Hírstart)
Az Oregoni Egyetem tudósai szimulációval mutatták meg, mi történik, ha egy fertőzött ember felszáll a metróra és beszélget az utastársával.
máj. 27
12:09
Jánosik Gergő és ZsDav darabokra ütötte a creepereket (GameStar)
A Game Pass Online Fesztivál legutóbbi livestreamjében a Minecraft: Dungeons volt terítéken, Jánosik Gergő és ZsDav belevetették magukat a családbarát Diablóba.
máj. 27
12:15
Hatalmas teleppel várható a Galaxy Tab S7+ 5G (Hírstart)
Bizony, a pletykák szerint a táblagépes vonalat is eléri a plusszos különjelölés. A Samsung közelgő táblagépe hatalmas képernyőhöz méltó akkumulátort társíthat.
máj. 27
12:27
Óriási akkumulátor kerülhet a Samsung Galaxy Tab S7+ 5G táblagépbe (Hírstart)
A hatalmas akkumulátor és az ebből fakadó üzemidő-növekedés lehet a Samsung következő táblagépének egyik legfontosabb újdonsága, bár a termékmegjelölés alapján nem kizárt, hogy a nagyobb energiatárolóra a növekedő képernyő miatt lehet inkább szükség. A legfrissebb hírek
máj. 27
12:31
Nem akar többet veszteni a Twitch, szerződést kötött nagy streamerekkel (Metabro)
Nagyot buknának, ha elmennének.
máj. 27
12:31
"Véletlenül" cenzúrázni kezdte a YouTube-on a Kína-ellenes kommenteket a Google - Tech hírek 2020. május. 27. 12:24 (Hírstart Robot podcast)
Mi történt a technológia világában? Elmondjuk röviden! Számos hazai hírcsatorna IT, mobiltechnológiát, robotikát érintő tartalmait foglaljuk össze pár perces, robot által generált podcast adásainkban. A felolvasott hírek itt érhetők el: https://podcast.hirstart.hu/tech-hirek/2020/05/27/518/

Keresés