2020. május 28. csütörtök

máj. 28
0:06
Nem mindennapi ajándékot talált ki Ciprus a turistáknak (Infostart)
A sziget ingyenes koronavírus-kezeléssel és ellátással csalogatja a turistákat – lesz kötelező teszt és ajándék vizsgálat is.
máj. 28
0:06
Emberölés miatt tettek feljelentést a madridi tartományi elnök ellen (Blikk)
Gondatlanságból elkövetett emberölés és segítségnyújtás elmulasztása miatt tett feljelentést Isabel Díaz Ayuso madridi tartományi elnök és kormánya két tagja ellen 25 spanyol család szerdán, amelynek hozzátartozója idősek otthonában hunyt el a koronavírus-járvány alatt.
máj. 28
0:06
Ezt látják a lazítás után Franciaországban - új forduló következik (Napi)
Miután Franciaországban a koronavírus-járvány miatti általános karantén több mint két héttel ezelőtti fokozatos feloldásának kezdete óta továbbra is fokozatosan csökken a kórházi kezelésre szorulók száma, a kormány jövő héttől a kijárási korlátozások további enyhítését tervezi - jelezték szerda este kormányzati források.
máj. 28
0:06
Egy érsek megismételte a járvány miatt elmaradt húsvéti misét, de valaki beszólt neki: „Jézus csak egyszer támadt fel, te köcsög!" (168 Óra Online)
„A konstancai ortodox érsek, bizonyos Teodosie nemrég kitalálta, hogy ismét lepörgeti a húsvéti feltámadási rítust, mivel húsvétkor szükségállapot volt és az ortodox hívők nem részesülhettek a szentségből, ahogy elő van írva – írja a kolozsvári Főtér.
máj. 28
0:06
Müller: Mindössze az elhunytak 4 százaléka nem küzdött más krónikus betegséggel (444)
A koronavírus járvány időszakában nem volt többlethalálozás Magyarországon.
máj. 28
0:06
Ismét emelkedett a halottak száma Olaszországban (Propeller)
Az olaszországi járvány gócpontjaként ismert Lombardia tiltakozik a tartomány határainak további lezárása ellen, miközben a dél-olaszországi Szardínia és Szicília vírusztesztet sürget az esetleges beutazóktól. A halottak száma ismét száz fölé emelkedett egy nap alatt a polgári védelmi hatóság szerda esti adatai szerint. Fotó: Youtube A halottak szá
máj. 28
0:10
Újabb enyhítések Horvátországban és Szlovéniában (Infostart)
Horvátországban a kiváló járványügyi helyzetre hivatkozva feloldották a vasárnapi boltzárat, Szlovéniában a jövő héttől minden diák járhat iskolába - derült ki a válságstábok szerdai sajtótájékoztatóján.
máj. 28
0:10
Kihalásra ítélték őket: esélye sem volt a dinóknak a túlélésre (Blikk)
Friss tanulmányban mutatnak rá a kutatók arra, miért okozott olyan katasztrofális pusztítást a Földön a kréta időszak végén, azaz mintegy 66 millió éve a mai Mexikói-öböl térségében becsapódó gigászi aszteroida, amely az állat- és növényfajok 75 százalékának pusztulását hozta.
máj. 28
0:10
Koronavírus: Olaszországban nőtt a fertőzöttek és a halottak száma (Napi)
Az olaszországi járvány gócpontjaként ismert Lombardia tiltakozik a tartomány határainak további lezárása ellen, miközben a dél-olaszországi Szardínia és Szicília vírusztesztet sürget az esetleges beutazóktól. A halottak száma ismét száz fölé emelkedett egy nap alatt a polgári védelmi hatóság szerda esti adatai szerint.
máj. 28
0:10
Több száz tüntetőt vettek őrizetbe Hongkongban (444)
Meg akarták zavarni annak a törvénynek a tárgyalását, ami büntethetővé tenné, ha valaki nem tartja tiszteletben a kínai himnuszt.
máj. 28
0:10
Törökországban továbbra is 1000 körüli az új fertőzöttek számának növekedése (Propeller)
Törökországban szerdán 1035-tel 159 797-re nőtt a koronavírus-járvány igazolt fertőzöttjeinek a száma, az új esetek száma stagnál, immár 10 napja 948 és 1186 között ingadozik – derült ki Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter összesítéséből, amelyet a Twitter internetes közösségi oldalon tett közzé. Az újonnan regisztrált fertőzöttek napi szá
máj. 28
0:14
Jó hír a turistáknak a görög szigetekről (Infostart)
Nagyszabású intézkedéssel akarnak gondoskodni a turisták biztonságáról.
máj. 28
0:14
Magyar–román–szerb hármas határ: megnyitandó közúti határátkelőről fogadtak el törvényt (Blikk)
A magyar–román–szerb hármas határnál, Kübekháza és Óbéb (Beba Veche) között megnyitandó magyar–román közúti határátkelőről fogadott el törvényt szerdán a bukaresti képviselőház.
máj. 28
0:14
Von der Leyen szerint 750 milliárd euróra lesz szükség a károk helyreállításához (444)
Megemelik az unió hétéves pénzügyi keretét is.
máj. 28
0:14
Belgiumban lassul a járvány terjedése (Propeller)
Belgiumban egyértelműen lassul a koronavírus-járvány terjedése, de a szakértők szerint óvatosságra van szükség, mert nincs kizárva, hogy a vírus újra erőre kaphat. A sajtó által idézett szakértők szerint a korlátozásenyhítések nem gyakoroltak negatív hatást a járvány terjedésére, nincs nyoma annak, hogy újra megszaporodtak volna az új fertőzéses es
máj. 28
0:18
Boris Johnson különleges királynői engedélyt kapott (Infostart)
Ez segít enyhíteni a miniszterelnök védelmével kapcsolatos aggodalmakat.
máj. 28
0:18
Élete végéig rács mögött marad a besurranó levesmérgező (Blikk)
Wiesbaden – Elképesztő bűnügyben született ítélet a hesseni városban.
máj. 28
0:18
USA: Oroszország harci repülőket küldött Líbiába orosz zsoldosok segítségére (444)
Oroszország eddig tagadta, hogy katonai segítséget nyújtott volna Khalifa Haftar líbiai lázadó csapatainak.
máj. 28
0:18
Átfogó kontaktkutatási program kezdődik Angliában (Propeller)
Átfogó program kezdődik csütörtökön Angliában annak kiderítésére, hogy az új koronavírussal megfertőződött páciensek kivel kerültek közelebbi kapcsolatba fertőződésük idején. A kormány reményei szerint a szerdán bejelentett program feleslegessé teheti a fertőzés gyanúja esetén jelenleg mindenkire egyformán kötelező elkülönítést. Boris Johnson brit
máj. 28
0:22
Újabb régiós ország búcsúzik a szájmaszkoktól (Infostart)
Szombattól megszüntetik a szájmaszk kötelező köztéri viselését, a boltokban nem lesz létszámkorlátozás, 150 főig megengedik a gyülekezést - jelentette be Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.
máj. 28
0:22
Méhkaptárakat telepítenek a szlovák elnöki palota kertjébe (444)
A szlovák elnök szerint a méheknek nemcsak vidéken, hanem a városban is helyük van.
máj. 28
0:22
Az eddig vártnál mélyebb globális idei recesszióra kell készülni (Propeller)
Az eddig vártnál súlyosabb, a 2009-es pénzügyi válságot kísérő visszaesésnél sokkal mélyebb idei világgazdasági recesszióra kell készülni, egyebek mellett a koronavírus-járvány által a nagy feltörekvő gazdaságokban, köztük Oroszországban, Brazíliában és Indiában okozott, még mindig mélyülő válság miatt – áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismert
máj. 28
0:26
Mike Pompeo közleménye jelzi az amerikai politika jelentős változását (Infostart)
Hongkong többé nem autonóm terület - jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szerdán kiadott közleményében, amellyel lényegében hivatalosan kimondta, hogy az amerikai kormányzat többé nem tekinti autonóm területnek Hongkongot a legutóbbi kínai lépések nyomán.
máj. 28
0:26
Mégsem indultak amerikai űrhajósok a Nemzetközi Űrállomásra (Propeller)
A rossz időjárás miatt mégsem indították útnak a floridai űrállomásról az amerikai asztronautákat a Nemzetközi Űrállomásra szállító SpaceX magánvállalat űrhajóját. Az űrutazást a trópusi vihar és a tornádóriadó miatt szombatra halasztották. Az Egyesült Államok űrkutatási és űrhajózási hivatala (NASA) nem önerőből, hanem Elon Musk magánvállalkozásá
máj. 28
0:30
Trükkösen csinálták meg az új uniós gigacsomagot - Magyarország is kap belőle (Infostart)
A „következő generáció Európai Unió” alapból Magyarország több mint 8 milliárd euró vissza nem térítendő támogatást kapna, és mintegy 7 milliárd eurós hitelre tarthat igényt.
máj. 28
0:30
Franciaország a korlátozások újabb enyhítésére készül (Propeller)
Miután Franciaországban a koronavírus-járvány miatti általános karantén több mint két héttel ezelőtti fokozatos feloldásának kezdete óta továbbra is fokozatosan csökken a kórházi kezelésre szorulók száma, a kormány jövő héttől a kijárási korlátozások további enyhítését tervezi – jelezték szerda este kormányzati források. Az újabb, de még mindig cs
máj. 28
0:34
Új határátkelő épülhet a magyar-román határon (Infostart)
A magyar-román-szerb hármas határnál, Kübekháza és Óbéb (Beba Veche) között megnyitandó magyar-román közúti határátkelőről fogadott el törvényt szerdán a bukaresti képviselőház.
máj. 28
0:34
Moszkva hétfőtől megnyitja a parkokat (Propeller)
Moszkva hétfőtől bevezeti a járványügyi szigorítások enyhítésének második körét, megnyitja parkjait és lakosainak – időbeosztási és maszkviselési kötelezettség mellett – engedélyezi a sétát és a szabadtéri sportolást – közölte honlapján szerda este Szergej Szobjanyin, a főváros polgármestere. Lakásukat a 65 évnél idősebb és a krónikus betegek is el
máj. 28
0:38
Ismét emelkedett a halottak száma Olaszországban (Infostart)
Az olaszországi járvány gócpontjaként ismert Lombardia tiltakozik a tartomány határainak további lezárása ellen, miközben a dél-olaszországi Szardínia és Szicília vírusztesztet sürget az esetleges beutazóktól. A halottak száma ismét száz fölé emelkedett egy nap alatt a polgári védelmi hatóság szerda esti adatai szerint.
máj. 28
1:42
Emelkedett a halottak száma Olaszországban (Mandiner)
Több mint 33 ezren hunytak már el Itáliában.
máj. 28
2:12
Moszkva nyit, de a maszkviselésben szigorít (Hírstart)
Moszkva hétfőtől bevezeti a járványügyi szigorítások enyhítésének második körét.
máj. 28
2:18
Elgázolt rendőrök, fenyegetések, bandaháborúk Franciaországban (Hírstart)
A bűnözőket a karantén sem tartotta vissza Franciaországban – számolt be róla a V4NA Hírügynökség.
máj. 28
4:42
Francia-kínai atomerőművet engedélyezhetnek Nagy-Britanniában a járvány leple alatt (Kitekintő)
A francia EDF Energy a kínai, állami hátterű China General Nuclear partnercéggel hivatalosan is benyújtotta engedélykérelmét a Sizewell C nevű kétreaktoros, 3,2 gigawatt teljesítményű  atomerőmű építésére a suffolki tengerparton, amely a beruházó állítása szerint hatmillió háztartást látna el árammal.
máj. 28
5:12
Nyár közepe előtt nem várható megegyezés a helyreállítási alapról (Kitekintő)
A francia elnökség szerint a tárgyalásokat az Európai Tanács június 18. és 20. között tervezett ülésén le lehetne folytatni, majd júliusban kellene egyeztetést tartani, személyes jelenléttel, a költségvetésről. Bíznak a megállapodásban, de lesznek ellenzők.
máj. 28
5:12
Koronavírus – Ismét emelkedett a halottak száma Olaszországban (GazdaságPortál)
Az olaszországi járvány gócpontjaként ismert Lombardia tiltakozik a tartomány határainak további lezárása ellen, miközben a dél-olaszországi Szardínia és Szicília vírusztesztet sürget az esetleges beutazóktól. A halottak száma ismét száz fölé emelkedett egy nap alatt a polgári védelmi hatóság szerda esti adatai szerint. A halottak száma túllépte a
máj. 28
5:48
Három luxusautót lobbantott lángra a hidegvérű gyújtogató (Infostart)
Autótűzhöz riasztották a tűzoltókat kedd reggel Pozsonyban: több személyautó is lángokban állt egy autókereskedés előtt.
máj. 28
6:00
Amerika figyelmezteti Kínát - veszélyben van Hongkong autonómiája? (ATV)
A Pekingben benyújtott nemzetbiztonsági törvény kritikusai szerint a javaslattal reagálnak a törvényhozók arra, hogy Hongkongban hónapokon át tüntettek a kínai befolyás ellen. A helyiek szerint Peking igyekszik minél szigorúbb ellenőrzés alá vonni a különleges közigazgatási területet.
máj. 28
6:12
Koronavírus – Ismét emelkedett a halottak száma Olaszországban (Hírstart)
Az olaszországi járvány gócpontjaként ismert Lombardia tiltakozik a tartomány határainak további lezárása ellen, miközben a dél-olaszországi Szardínia és Szicília vírusztesztet sürget az esetleges beutazóktól. A halottak száma ismét száz fölé emelkedett egy nap alatt a polgári védelmi hatóság szerda esti adatai szerint. A halottak száma túllépte a
máj. 28
6:21
A járvány, amely visszavitte Jeruzsálembe az askenázi zsidókat (Neokohn)
A litvis közösség kalandos kitérők után tudott gyökeret ereszteni az Óvárosban az 19. század elején.
máj. 28
6:30
A rossz idő miatt mégsem indultak amerikai űrhajósok a Nemzetközi Űrállomásra (ATV)
A rossz időjárás miatt mégsem indították útnak szerdán a floridai űrállomásról a SpaceX magánvállalat űrhajóját, amely amerikai asztronautákat szállítana a Nemzetközi Űrállomásra.
máj. 28
6:36
Elmaradt a történelmi pillanat, mégsem lőtték fel Elon Musk űrhajóját (888)
A rossz időjárás miatt mégsem indították útnak.
máj. 28
6:36
Több mint százezer amerikai halt bele a koronavírusba (444)
Közel annyian, mint a koreai, vietnami, iraki és afganisztáni háborúkba.
máj. 28
6:42
Szigorú óvintézkedések mellett nyithatnak újra a szállodák, a fitnesztermek és a fürdők Ausztriában (Propeller)
Szigorú óvintézkedések mellett nyithatnak újra a szállodák, a fitnesztermek és a fürdők pénteken Ausztriában. A koronavírus-járvány esetleges terjedésének megelőzésére elrendelt szabályokról szerda délután Bécsben Rudolf Anschober egészségügyi miniszter tájékoztatott. A tárcavezető "észszerű cselekvésre" szólította fel a lakosságot. Elsősorban a k
máj. 28
6:54
Százezernél is több halottja van a járványnak az Egyesült Államokban (Infostart)
A járvány mind az 50 tagállamban szedett halálos áldozatot, és a Covid-19-ben elhunytak 80 százaléka 65 éven feletti volt.
máj. 28
6:54
Lövöldözni kezdett egy francia vállalat felfüggesztett dolgozója, három embert megölt (168 Óra Online)
Fegyverrel rontott be egy délnyugat-franciaországi kisváros, Saint-Varent egy cégének tárgyalójába a vállalat egy korábban felfüggesztett alkalmazottja, és lövöldözni kezdett
máj. 28
6:57
Szabad szemmel: Orbánt árnyaltabban kell bírálni, mert az európai "torzkép" neki kedvez (Népszava)
Számos vélemény szerint az EU tagállamainak érdemben el kell kezdeniük segíteni egymást, vagy Olaszország is követi a brit példát.
máj. 28
7:06
Az Egyesült Államokban már több mint százezer halottja van a járványnak (HírTV)
A járvány mind az 50 tagállamban szedett halálos áldozatot, és a Covid-19-ben elhunytak 80 százaléka 65 éven feletti volt.
máj. 28
7:12
Több mint százezren haltak meg a járvány következtében az USA-ban (888)
Eddig 385 ezer beteg gyógyult meg a körülbelül 1 millió 700 ezer diagnosztizált fertőzött közül.
máj. 28
7:12
Szijjártó kiborult: "Eddig mindig kiderült, hogy hazudnak rólunk" (ATV)
A külgazdasági és külügyminiszter még szerdán, Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszterrel közös sajtótájékoztatóján beszélt arról: a Sieci lengyel hetilap szerint a LIBE Bizottság jelentésével kapcsolatban felmerült, hogy a jogállamisághoz kötnék az európai uniós támogatások kifizetését. A javaslat valószínűleg támogatást fog majd kapni az Európa
máj. 28
7:12
Az Egyesült Államokban már több mint százezer halottja van a járványnak (Mandiner)
A járvány mind az 50 tagállamban szedett halálos áldozatot.

Keresés