2020. május 26. kedd

máj. 26
0:03
Nincs újabb halott, a további lazításra készülnek a lengyelek (Infostart)
Lengyelországban az utóbbi huszonnégy óra alatt egy haláleset sem történt a koronavírus-járvány miatt, az új fertőzések többségét pedig a szilézai bányavidéken kialakult gócban jegyezték fel hétfőn.
máj. 26
0:03
Új szakmákat hoz létre a járvány (Napi)
Olaszországban a regionális ügyek minisztériuma azt tervezi, hogy 60 ezer önkéntes fogja ellenőrzi majd a koronavírus-járvány terjedése ellen előírt személyes távolságtartást, a szabályszegőket pedig meggyőzi annak betartásáról. Az elképzelést hétfőn jelentette be Francesco Boccia, a regionális ügyek minisztere.
máj. 26
0:03
Nagyon jó hírek érkeztek a törökországi koronavírus-frontról: így áll most a gyógyultak száma (Blikk)
Törökországban hétfőn elérte a 120 015-öt az új koronavírus-járvány gyógyultjainak a száma, miután az elmúlt 24 órában 1321 ember hagyhatta el a kórházakat – közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter a Twitteren.
máj. 26
0:03
Pert nyert a nacionalista román polgármester, aki élő adásban a lovak nyelvének nevezte a magyart (168 Óra Online)
Az első fokon eljáró Kolozsvári Táblabíróság eltörölte azt a bírságot, amelyet Gheorghe Funarra, Kolozsvár korábbi szélsőségesen nacionalista polgármesterére róttak ki azért, mert egy 2014-es televíziós vitában a lovak nyelvének nevezte a magyart – közölte a Krónika című erdélyi napilap beszámolója nyomán az MTI.
máj. 26
0:03
15 millió forintért kelt el Marie Antoinette utazóládája (444.hu)
Több relikvia is az eredetileg becsült ár többszöröséért ment el egy árverésen.
máj. 26
0:06
Törökországban átlépte a 120 ezret a gyógyultak száma (Propeller)
Törökországban hétfőn elérte a 120 015-öt az új koronavírus-járvány gyógyultnak minősített fertőzöttjeinek a száma, miután az elmúlt 24 órában 1321 ember hagyhatta el a kórházakat – közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter a Twitteren. Ezzel párhuzamosan viszont 987 másik ember szervezetében újonnan mutatták ki a kórokozót, így a fertőz
máj. 26
0:07
Botrány Németországban: "egy szélsőbaloldali kecskére bízzák a káposztát" (Infostart)
Lassan elcsitul a koronavírus-járvány, éledezik a politika: Mecklenburg-Előpomerániában a kormánypártok segítettek alkotmánybírói pozícióba egy szélsőbaloldali, antikapitalista politikust.
máj. 26
0:07
Stan és Pan szakítani kényszerül? Össztűz alatt a brit kormányfő Harry Pottere (Napi)
Politikai össztűz alá került Dominic Cummings, Boris Johnson brit miniszterelnök főtanácsadója, miután főnöke kiállt mellette annak ellenére, hogy megsértette a járványügyi korlátozó intézkedéseket. Johnson attól tarthat, hogy varázslója nélkül elvesztené vezérlő csillagát, mint Bánk bán a magyar operában.
máj. 26
0:07
Szörnyű baleset történt: repülőgép zuhant a folyóba Rómában (Blikk)
Egy kétüléses repülőgép zuhant bele a Tiberis folyóba Rómában. A gépen lévő két utas egyikét sikerült kimenteni, aki az eddigi információk szerint az oktató lehetett. Ő még azelőtt ki tudott mászni a repülőből, hogy az elsüllyedt volna. A másik utast még mindig keresik.
máj. 26
0:07
Bíróság elé állítják a 16 éves fiút, aki bottal kiverte egy kutya szemét Malcón (168 Óra Online)
December végén egy sérült kutyára bukkant egy család a szlovákiai Bardejovhoz közeli Malcó (Malcov) községben. Úgy tűnt, a kis termetű kutyus szemeit kimarhatta valami, ez ebet egy civil szervezet vette gondozásba, nem sokkal később pedig találtak neki egy új gazdát. Oskarnak nevezték el, de azóta kiderült, hogy Bakónak hívják.
máj. 26
0:07
Az orosz miniszterelnök óva inti az oroszokat a külföldre utazástól (444.hu)
Igaz, jelenleg náluk van a második legtöbb koronavírusos eset a világon.
máj. 26
0:10
Johnson főtanácsadója a karanténszabály megszegéséről: kivételes helyzetben cselekedtem (Propeller)
Boris Johnson brit miniszterelnök főtanácsadója közölte hétfőn, hogy felesége és kisgyermeke érdekében, "kivételes helyzetben" cselekedett, amikor a koronavírus-járvány megfékezése végett elrendelt karanténintézkedések ellenére több száz kilométert utazott családjával. Fotó: Youtube A hétvégén derült ki, hogy Dominic Cummings március 27-én a Londo
máj. 26
0:11
Egészen új szintre emelkedtek az összeesküvés-elméletek (Infostart)
Az Egyesült Államok is kezdi kihívóként kezelni Kínát, a két nagyhatalom között a koronavírus miatt kibontakozott vita is ezt mutatja – mondta az InfoRádióban Salát Gergely sinológus, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezetője.
máj. 26
0:11
Izraelnek is fáj a járvány (Napi)
Meredeken esett vissza az izraeli gazdaság teljesítménye az első negyedévben a koronavírus-járvány következtében.
máj. 26
0:11
Itt van Boris Johnson bejelentése: ekkor nyithatnak a boltok Nagy-Britanniában (Blikk)
Június közepén kinyithatnak Nagy-Britanniában a nem alapvető szükségleti cikkeket árusító boltok - jelentette be hétfőn a brit kormányfő.
máj. 26
0:11
Videón, ahogy a kormányfő ünnepélyesen elültet egy fát, ami már el van ültetve (168 Óra Online)
Ludovic Orban román miniszterelnök elutazott az országnak több miniszterelnököt is adó, Erdély elszakításában is komoly szerepet játszó Brătianu család Argeş megyei egykori rezidenciájában létrehozott múzeum felavatására.
máj. 26
0:11
9 milliárd eurós tőkeinjekcióért cserébe részesedést kap a német állam a Lufthansából (444.hu)
Átmenetileg fellélegezhet a bajba jutott légitársaság.
máj. 26
0:14
Olaszországban folyamatosan csökken a fertőzöttek és a halottak száma (Propeller)
Ismét száz alá csökkent a halottak napi száma Olaszországban, ahol az utóbbi huszonnégy órában diagnosztizált fertőzöttek felét továbbra is Lombardia tartományban regisztrálták a polgári védelmi hatóság hétfő esti adatai szerint. Kilencvenketten haltak meg egy nap alatt, és így a halottak száma elérte a 32 877-t. A halottak száma majdnem három hón
máj. 26
0:15
Koronavírus-házmestereket toboroznak az olaszok (Infostart)
A távolságtartásra kell felhívni a figyelmet.
máj. 26
0:15
Nyitnak a csehek is (Napi)
Csehország fokozatosan megnyitja a koronavírus-járvány miatt korábban lezárt államhatárait - közölte Andrej Babis cseh miniszterelnök.
máj. 26
0:15
A francia szabályokat megsértve, közel négyszázan voltak egy amatőr meccsen (Blikk)
A Franciaországban jelenleg érvényben lévő szigorú szabályokat megsértve, több százan voltak egy amatőr labdarúgó-mérkőzésen vasárnap délután Strasbourgban.
máj. 26
0:15
Több mint egy hónap után kiszabadult a bolgár hajóskapitány és hét matróza, akiket kalózok raboltak el Benin partjainál (168 Óra Online)
Több mint egy hónap után kiszabadult annak a konténerszállító hajónak a bolgár kapitánya, amelyet kalózok támadtak meg áprilisban Nyugat-Afrika partjainál, Benin közelében.
máj. 26
0:15
Két embert is nyércek fertőztek meg a koronavírussal Hollandiában (444.hu)
Mondjuk a nyércek meg az emberektől kaphatták el.
máj. 26
0:18
Spanyolországban 1900-zal csökkentették a halálesetek számát (Propeller)
Több mint 1900-zal csökkentette a koronavírus okozta regisztrált halálesetek számát a spanyol egészségügyi minisztérium, mivel hibákat talált az adatok felülvizsgálatakor – közölte Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója online sajtótájékoztatóján Madridban hétfőn. A járványügyi vezető elmon
máj. 26
0:19
Fitneszedzőblokád a pozsonyi autópályán (Infostart)
Forgalomlassító akciót tartottak hétfő reggeltől a szlovákiai edzőtermek tulajdonosai Pozsonyban. Igor Matovic kormányfő viszont izmozott velük: előbb bűncselekménynek minősítette az útlezárást, majd tárgyalni hívta az edzőtermek újranyitását követelők képviselőit.
máj. 26
0:19
Ejtik Donald Trump kedvenc csodaszerét (Napi)
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) átmenetileg felfüggesztette a hidroxi-klorokin mint lehetséges koronavírus elleni gyógyszer vizsgálatát, mivel az elmúlt időszakban több szakember és tanulmány is arra jutott, hogy veszélyes lehet az egészségre.
máj. 26
0:19
A nigériai elnök szerint az országnak nincs pénze arra, hogy élelmiszert importáljon (444.hu)
Muhammadu Buhari megüzente a gazdáknak, hogy muszáj otthon eleget termelniük.
máj. 26
0:22
Újra megnyílnak a cseh államhatárok (Propeller)
Csehország fokozatosan megnyitja a koronavírus-járvány miatt korábban lezárt államhatárait – közölte Andrej Babis cseh miniszterelnök hétfőn a Twitteren. A kormány hétfői döntése értelmében keddtől a cseh-német és a cseh-osztrák határon újra megnyílik minden közúti és vasúti átkelőhely. Csehországba való belépéskor azonban kötelező lesz a negatív
máj. 26
0:23
Csehország megnyitja határait (Infostart)
A fokozatosan bevezetett intézkedésekről Andrej Babis cseh miniszterelnök számolt be.
máj. 26
0:23
Boris Johnson főtanácsadója most tényleg kihúzta a gyufát (444.hu)
Miután Dominic Cummingsre, a Brexit egyik főstratégájára már az utcán kiabáltak rá, és konzervatívok is le akarják mondatni, a britek olyat láthattak, amit szinte soha: a háttérbe húzódó politikai machinátornak ki kellett állnia magyarázkodni, hogy miért utazott 400 kilométert a kijárási korlátozások idején.
máj. 26
0:27
Ki rontotta el a legjobban - Oroszország, Belgium, Egyesült Királyság? (Infostart)
Tizenegy mérőszám alapján állítható össze ranglista a Worldometers statisztikai adatbázisából.
máj. 26
0:27
Az izraeli gazdaságot sem kíméli a koronavírus (Hírstart)
A koronavírus-járvány következtében meredeken visszaesett az izraeli gazdaság teljesítménye az első negyedévben.
máj. 26
0:31
Június közepén nyithatnak a brit boltok (Infostart)
Fontos enyhítést jelentett be Boris Johnson kormányfő.
máj. 26
0:33
3500 éves agyaglemezre talált egy kisfiú a Negevben (Hírstart)
A történelmi leletre egy izraeli kibuc kis lakója lett figyelmes, amikor családjával járt a helyszínen.
máj. 26
0:35
Újabb enyhítésekről döntött Szlovákia (Infostart)
A koronavírus-járvány terjedésével összefüggésben bevezetett újabb korlátozásokat enyhítenek vagy oldanak fel Szlovákiában szerdától, illetve a jövő héten - jelentette be Igor Matovic kormányfő.
máj. 26
0:39
Összetett módon menti a Lufthansát a német állam (Infostart)
Megállapodott a német kormány és a Lufthansa egy 9 milliárd euró (3150 milliárd forint) értékű mentőcsomagról, amely segít megbirkózni a legnagyobb német légitársaságnak a koronavírus-járvány által okozott súlyos veszteséggel.
máj. 26
1:33
Salvini nem bánta meg a határok védelmét (Hírstart)
Belügyminiszterként Olaszország törvényeit, szuverenitását, biztonságát védtem – hangoztatta Matteo Salvini, a Liga vezetője hétfő este közleményében a felsőház mentelmi bizottságának kedden várható döntésére utalva, amely a volt belügyminisztert érintő újabb eljárásban mond véleményt az Open Arms civilhajó tavaly nyári feltartóztatása miatt.
máj. 26
1:42
Milánóban asztalnál ülve lehet majd alkoholt inni (24.hu)
Így akarják megakadályozni a csoportosulásokat.
máj. 26
4:39
A járvány riasztó ütemben szedi áldozatait a brazil őslakosok körében (Kitekintő)
A brazil őslakosok nagyon rossz helyzetben vannak: a kórházaktól távol, megfelelő infrastruktúra nélkül élnek - emiatt pedig sokkal rosszabb esélyekkel indulnak azok, akik elkapják a koronavírust.
máj. 26
5:33
A Lufthansa közel 9 milliárd eurós tőkeinjekciót kap a német államtól (Hírstart)
A legnagyobb német légitársaság gépeinek 90 százalékát vonták ki a forgalomból.
máj. 26
6:09
Trump már nem szedi a hidroxiklorokint (444.hu)
"Még itt vagyok" - közölte az elnök, miután abbahagyta a vizsgálatok szerint hatástalan, ámde veszélyes kúrát.
máj. 26
6:15
Június közepén kinyithatnak Nagy-Britanniában a boltok (Hírstart)
Június közepén kinyithatnak Nagy-Britanniában a nem alapvető szükségleti cikkeket árusító boltok - jelentette be hétfőn a brit kormányfő.
máj. 26
6:21
Netanjahu hónapokon belül annektálná Ciszjordánia egyes részeit (444.hu)
Az egyre erősödő nemzetközi bírálatok ellenére is meg akarja valósítani a tervét.
máj. 26
6:21
Élete legboldogabb napja lett, mikor találkozott egy vadonélő medvével (ATV)
Hátborzongató kalandban volt része egy kisfiúnak az olaszországi Trentinóban. A gyerek éppen kirándult a családjával, amikor egy hatalmas medvével találta magát szembe a bozótosban. A kisfiú megőrizte a lélekjelenlétét, így el tudta kerülni a tragédiát. Mint később elmondta: nagyon is szerette volna, ha találkozik egy igazi medvével, így ez volt él
máj. 26
6:24
Trump azt állítja, már nem szedi a malária elleni gyógyszert (Propeller)
Donald Trump már nem szed hidroxi-klorokint – ezt maga az amerikai elnök jelentette be egy jobboldali televíziónak adott hétvégi interjújában, amely hétfőn kapott országos nyilvánosságot. Abbahagytam, épp most hagytam abba - mondta Trump a Sinclair televíziónak, hozzáfűzve, hogy semmi baja nem lett a vitatott gyógyszertől. Még itt vagyok - tet
máj. 26
6:24
Jönnek az elviselhetetlenül forró nyarak a Földközi-tenger partján? (UniLife)
Múlt héten hőség volt Izraelben és a klímaszakértők szerint a jövőben sok, hasonlóan hosszú és intenzív hőhullámra lehet számítani.
máj. 26
6:27
Donald Trump bejelentette: „Abbahagytam, épp most hagytam abba” (Blikk)
Donald Trump már nem szed hidroxi-klorokint – ezt maga az amerikai elnök jelentette be egy jobboldali televíziónak adott hétvégi interjújában, amely hétfőn kapott országos nyilvánosságot.
máj. 26
6:33
Nyílnak a cseh határok és a szlovák edzőtermek (Hírstart)
A szlovák állampolgárok szerdától 48 órát tölthetnek Magyarországon karanténkötelezettség nélkül.
máj. 26
6:33
Donald Trump már nem szed hidroxi-klorokint (ATV)
Donald Trump már nem szed hidroxi-klorokint - ezt maga az amerikai elnök jelentette be egy jobboldali televíziónak adott hétvégi interjújában, amely hétfőn kapott országos nyilvánosságot.
máj. 26
6:39
Koronavírus: szájmaszkokban ünnepelték hőseiket az amerikaiak (Blikk)
Az Egyesült Államokban szájmaszkokban ugyan, de sok helyütt ünnepeltek az amerikaiak a háborús hősök emléknapján hétfőn.

Keresés