2020. május 9. szombat

máj. 9
0:06
A koronavírus-járvány ilyen mellékhatásával nagyon sokan kiegyeznének (Infostart)
Mintegy 2600 liter sört osztott szét egy német sörfőzde, mert a koronavírus-járvány miatt nem tudta eladni a szállodáknak és az éttermeknek, az újranyitásra viszont friss termékkel készül.
máj. 9
0:06
Brit kormány: először csak nagyon óvatos korlátozásenyhítő lépések várhatóak (Blikk)
A brit kormány szerint eleinte csak nagyon óvatosan lehet enyhíteni az új koronavírus okozta járvány megfékezését célzó korlátozásokat.
máj. 9
0:06
Kamerákkal ellenőrzik a szájmaszk-viselést a párizsi metrón (Napi)
A párizsi tömegközlekedési vállalat (RATP) intelligens kamerákkal fogja hétfőtől ellenőrizni, hogy az utasok betartják-e a koronavírus-járvány miatt az általános karantén fokozatos feloldása után a tömegközlekedési járműveken kötelezővé tett maszkviselést - adta hírül pénteken a Le Monde című napilap.
máj. 9
0:06
Orosz hekkerek betörtek a német kancellár levelezésébe, Angela Merkel három évnyi email-forgalmát szerezték meg (168 Óra Online)
A hvg.hu szemlézte a der Spiegel pénteki kiadását, amiben a német lap arról ír, hogy
máj. 9
0:06
A spanyol kormány nem engedi Madridnak, hogy lazítson a korlátozásokon (444.hu)
Túl korainak tartják.
máj. 9
0:10
Elképesztő adatokat közölt a WHO a járvány afrikai pusztításáról (Infostart)
Mintegy 190 ezer ember halhat meg Afrikában a koronavírus-járvány első évében, ha semmiféle járványellenes korlátozást nem alkalmaznának, és a vírus okozta betegség időről-időre még évekig megjelenhet a kontinensen az Egészségügyi Világszervezet becslése szerint.
máj. 9
0:10
Hatalmas a baj Kanadában: csaknem kétmillió ember vesztette el a munkáját egy hónap alatt (Blikk)
Kanadában ez elmúlt egy hónapban kétmillió munkahely szűnt meg – írta a 24.hu.
máj. 9
0:10
Elképesztő adat a koronavírus tavalyi megjelenéséről Európában (Napi)
A kelet-franciaországi Colmar kórháza szerint az első koronavírusos beteget november közepén kezelték ott, több mint két hónappal az első franciaországi bizonyított fertőzések felismerése és napokkal a kínai Vuhanban hivatalosan elismert első eset előtt.
máj. 9
0:10
A kijárási tilalom alatt ellopták a villanypásztorok akkumulátorait, megindultak kecskét és disznót falatozni a medvék Zágonba (168 Óra Online)
Nemcsak éjszaka, hanem nappal is több medve jár be a háromszéki Zágon község falvaiba. Az emberek rettegnek, az életüket féltik, miközben a vadak számos háziállatot elpusztítottak már – írja a Székelyhon.
máj. 9
0:10
Egy német járásban elhalasztják a lazításokat, mivel megemelkedett a fertőzöttek száma (444.hu)
Egy vágóhídon betegedett meg 151 dolgozó.
máj. 9
0:14
Az EU humanitárius légihidat hozott létre (Infostart)
Az Európai Unió ezen keresztül biztosítja a segélyszervezeti munkát végzők és a szükséghelyzeti felszerelés szállítását a koronavírus-járvány által legsúlyosabban érintett területekre.
máj. 9
0:14
Koronavírus: elmaradnak a lazítások több német járásban is a járványkitörések miatt (Blikk)
Egyelőre nem folytatódik a koronavírus-járvány lassítását szolgáló korlátozások lazítása több németországi járásban többnyire a kelet-európai vendégmunkásokat foglalkoztató húsipari üzemekben keletkezett fertőzéshullámok miatt – jelentették pénteken német hírportálok.
máj. 9
0:14
"Határok nélküli Európát akarunk" - a turisták nemsokára megindulhatnak Ausztriába (Napi)
Az elkövetkező hetekben megszülethet Ausztria megállapodása Németországgal a határellenőrzések esetleges feloldásáról - jelentette ki Sebastian Kurz osztrák kancellár azt követően, hogy pénteken egy internetes "kerekasztal-beszélgetés" keretében egyeztetett a vendéglátóipari ágazat több ezer képviselőjével.
máj. 9
0:14
Hathetes csecsemő és százhárom éves aggastyán is van a koronavírus áldozatai között van Nagy-Britanniában (168 Óra Online)
Újabb 332 ember hunyt el Nagy Britanniában a koronavírus miatt. A legidősebb elhunyt 103 éves volt,
máj. 9
0:18
Angela Merkel leveleibe is beleolvashattak az orosz hackerek (Infostart)
A német kancellár képviselői irodájának levelezéséhez is hozzáfértek a Bundestag elleni 2015-ös informatikai támadás orosz elkövetői, akik az orosz katonai hírszerzésnek dolgoztak - írta pénteken a Der Spiegel című német hírmagazin a hírportálján.
máj. 9
0:18
Egyre több országban enyhítenek a világjárvány miatt bevezetett korlátozásokon (Blikk)
Egyre több ország enyhíti a koronavírus miatt hozott korlátozásokat – erről az index.hu készített összefoglalót.
máj. 9
0:18
Új gócpontja van a koronavírus-járványnak - nem látják még a tetőzést (Napi)
Több napja tízezresével emelkedik a betegszám Oroszországban. Az egészségügyi minisztérium már látja, mikor lesz vége a járványnak az országban. Az elmúlt nap alatt 10 699-cel 187 859-re nőtt az igazolt Covid-19-fertőzöttek száma a pénteken nyilvánosságra hozott hivatalos adatok szerint, ami a napi növekmény nagysága tekintetében a második helyet j
máj. 9
0:22
Harmincezer fölé emelkedett a halottak száma Olaszországban (Infostart)
Velencében járványturisták rohamától tartanak, Milánóban egy nap alatt több mint 200-zal emelkedett az aktív fertőzöttek száma a korábbi 182-höz képest, ezért a polgármester szigorú ellenőrzést rendelt el a város leglátogatottabb sétálóutcáin.
máj. 9
0:22
Brüsszel maszkokat küld az egészségügyi dolgozóknak (Napi)
Az egészségügyi dolgozók védelme érdekében az Európai Bizottság az elkövetkezendő napokban 1,5 millió orvosi maszkot juttat el 17 tagállamnak - köztük Magyarországnak - és az Egyesült Királyságnak - közölte a brüsszei testület.
máj. 9
0:26
Plexi napozó és koronakorridor, az olaszok beengednék az európai turistákat (Infostart)
Olaszország mégis fogadhat már az idén külföldi turistákat. Az első lépcsőben azonban csak uniós állampolgárok utazhatnak. Más országok is tervezik az úgynevezett „turisztikai korridorokat”, egyes vállalatok pedig a fertőzést gátoló plexi napozódobozok gyártását.
máj. 9
0:26
Nagyon meggyötri a veszélyhelyzet az orosz gazdaságot (Napi)
Az orosz gazdaság nagyon megsínyli, hogy a koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag az egész ország kényszerszabadságon van április eleje óta.
máj. 9
0:30
Újra támad a vírus a kelet-európai vendégmunkásokat foglalkoztató német húsüzemekben (Infostart)
Egyelőre nem folytatódik a koronavírus-járvány lassítását szolgáló korlátozások lazítása több németországi járásban.
máj. 9
0:30
Kiderült: Merkel leveleihez is hozzáfértek az orosz hírszerzés hackerei (Napi)
Angela Merkel kancellár képviselői irodájának levelezéséhez is hozzáfértek a szövetségi parlament (Bundestag) informatikai rendszere elleni 2015-ös támadás elkövetői, akik az orosz katonai hírszerzésnek (GU) dolgoztak - írta pénteken a Der Spiegel című német hírmagazin a hírportálján.
máj. 9
0:34
Totális hadüzenetet az autósoknak (Napi)
Az európai nagyvárosok azt tervezik, hogy a koronavírus-járvány lecsengése után sem engedik vissza az utakra az autókat úgy, ahogy korábban közlekedhettek. Bringások, rollerozók és a gyalogosok kapnak elsőbbséget, mert a távolságtartás miatt még a tömegközlekedésről is el akarják csábítani az embereket.
máj. 9
0:38
Meghosszabbítaná az EU a beutazási korlátozást (Napi)
Az Európai Bizottság arra kérte a schengeni övezet tagállamait, illetve a schengeni társult államokat, hogy további 30 nappal, június 15-ig hosszabbítsák meg az Európai Unióba irányuló, nem alapvető fontosságú utazásokra vonatkozó ideiglenes korlátozást - közölte az uniós bizottság pénteken.
máj. 9
0:42
Elmaradnak a lazítások több német járásban - vendégmunkások körében újult ki a vírus (Napi)
Egyelőre nem folytatódik a koronavírus-járvány lassítását szolgáló korlátozások lazítása több németországi járásban többnyire a kelet-európai vendégmunkásokat foglalkoztató húsipari üzemekben keletkezett fertőzéshullámok miatt - jelentették pénteken német hírportálok.
máj. 9
0:46
"Nagyon-nagyon óvatos" enyhítések jönnek Nagy-Britanniában (Napi)
A brit kormány szerint eleinte csak nagyon óvatosan lehet enyhíteni az új koronavírus okozta járvány megfékezését célzó korlátozásokat - írja az MTI.
máj. 9
0:50
Trump elárulta, ki lett fertőzött a Fehér Házban (Napi)
A koronavírus-járványban 95 ezren, talán még többen is életüket veszthetik az Egyesült Államokban - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök pénteken a washingtoni Fehér Házban újságíróknak.
máj. 9
1:54
Június 15-ig zárva maradhatnak az EU külső határai (Hírstart)
Az utazási korlátozás június 15-ét követő bármely további meghosszabbítását a járványügyi helyzet alakulása alapján újra meg kell vizsgálni.
máj. 9
2:42
Kuvait teljes kijárási tilalmat rendelt el (Hírstart)
Azt egyelőre nem is közölték, hogyan tudnak az emberek bevásárolni.
máj. 9
2:48
Belgiumban csökken a vírus terjedése, Hollandia tovább tesztel (Hírstart)
Belgiumban „jó irányba tart a járványgörbe”.
máj. 9
4:36
WHO: 190 ezer ember halhat meg Afrikában a járvány első évében (Hírstart)
Ha semmiféle járványellenes korlátozást nem alkalmaznának, a vírus okozta betegség még évekig időről időre megjelenhetne a kontinensen az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken közzétett becslése szerint.
máj. 9
5:18
Plexifal a tengerparton? Egyre több európai országban oldják fel a korlátozásokat (ATV)
Olaszországban több millió ember térhet vissza dolgozni, a görög tengerparton plexifalakkal választják el a napozóágyakat. Egyre több európai országban oldják fel a járvány miatt bevezetett szigorú korlátozásokat.
máj. 9
5:30
Különvonatokat indítanak az osztrák idősgondozásban dolgozó román vendégmunkások számára (Hírstart)
Vasárnap indul az első két különvonat Temesvárról, amely az osztrák idősgondozásban dolgozó román vendégmunkásokat szállítja Bécsbe.
máj. 9
5:48
Fokozatosan enyhít a korlátozásokon a brit kormány (Hírstart)
Először csak nagyon óvatos korlátozásenyhítő lépések várhatók.
máj. 9
6:12
Leminősítette Szlovákiát a Fitch Ratings (888.hu)
Az új besorolás kilátása stabil.
máj. 9
6:21
Kim Dzsong Un levelet írt Putyinnak, vagyis él (24.hu)
Ráadásul: abban a levélben jól megfér egymás mellet a második világháború és a koronavírus.
máj. 9
6:42
Nagy Britannia: 14 napos karantén beutazóknak? (888.hu)
Május végétől léphetne életbe.
máj. 9
7:15
Kim Dzsong Un levélben köszöntötte Putyint (Kripto Akadémia)
Az észak-koreai vezető azt kívánta: Oroszország diadalmaskodjon egy erős állam megteremtésében azzal is, hogy megőrzi a háborús győzelem ünneplésének hagyományát, továbbá hogy megakadályozza a koronavírus terjedését.
máj. 9
7:18
Kim Dzsongun levelet írt Putyinnak (444.hu)
A II. világháborúban aratott győzelemhez gratulált az észak-koreai média beszámolója szerint.
máj. 9
7:24
Brüsszelben döntöttek a gigantikus járványkezelési hitelkeretről (Napi)
Az euróövezet pénzügyminiszterei megállapodtak a koronavírus-járvány által leginkább sújtott uniós tagállamoknak nyújtott, április elején elfogadott elővigyázatossági hitelkeret részleteiben - olvasható a testület pénteki videokonferenciája után kiadott sajtóközleményben.
máj. 9
7:24
Egy nap alatt több mint 1600 koronavírusos beteg halt meg az Egyesült Államokban (444.hu)
Ezzel 77 ezer fölött jár a halottak száma.
máj. 9
7:27
Halálos gyulladást okozhat a gyerekeknél a koronavírus (Ripost)
Még mindig vizsgálják az újabban feltűnt, kisgyermekek életét fenyegető gyulladásos betegséget és kapcsolatát a koronavírussal.
máj. 9
7:36
Leminősítette Szlovákiát a Fitch Ratings (Hírstart)
Az új besorolás kilátása stabil.
máj. 9
7:48
Magyarországon is átszáguld az osztrák idősgondozásban dolgozó román vendégmunkások különvonata (Infostart)
Vasárnap indul az első két különvonat Temesvárról, amely az osztrák idősgondozásban dolgozó román vendégmunkásokat szállítja Bécsbe.
máj. 9
7:48
Orvosi tanács: menjünk az utcára, és fertőződjünk meg! (Napi)
A szerbiai válságtörzs egyik tagja, egy tüdőgyógyász szakorvos úgy véli, hogy súlyosabb megbetegedések már nem fenyegetnek, csak a 65 évesnél idősebbeknek kell még vigyázniuk, nekik sem sokáig már.
máj. 9
7:48
A brit kormány 14 napos karantént tehet kötelezővé a beutazóknak (Kripto Akadémia)
Az Airlines UK úgy tudja, hogy az intézkedés május végétől lépne érvénybe, és mindenkire vonatkozna, aki külföldről érkezik, kivéve azokat, akik Írországból utaznak Nagy-Britanniába.
máj. 9
7:57
Sok sikert kívánt Kim Dzsong Un Putyinnak (Képmás)
Kim őszintén reméli, hogy Oroszország – erős állam lévén – diadalmaskodni fog ismét, ezúttal a koronavírus felett.
máj. 9
8:00
Nagy pofont kaptak a szlovákok (Napi)
Leminősítette Szlovákiát a Fitch Ratings, elsősorban azzal a várakozásával indokolva a lépést, hogy az új koronavírus okozta járvány az idén súlyos recessziót okoz a szlovák gazdaságban és a szlovák államháztartási helyzet is meredeken romlik.
máj. 9
8:00
USA: egy nap alatt 1635 koronás halott (24.hu)
Amerika 77 ezer halottnál jár.

Keresés