2020. május 9. szombat

máj. 9
0:03
Budapesti felvétellel ünnepli 75. születésnapját a dzsesszlegenda (Infostart)
Keith Jarrett május 8-án lett 75 éves, ebből az alkalomból Answer Me - Live in Budapest címmel új kislemezt jelentetett az ECM Records gondozásában. A felvételt a muzsikus 2016-os koncertjén rögzítették a budapesti Müpában.
máj. 9
0:06
Videosuli – 5. osztály, természetismeret: Bolygónk térségei, Európa helye a bolygón (Blikk)
Videosuli sorozatunk mai, ötödikeseknek szóló órája: Természetismeret. A videó alatti linken a megszerzett tudásodat is tesztelheted!
máj. 9
0:06
Ha ezek az emberek a szakma, akkor én nem tartozom oda – mondta Majka a zenészekről, akik segélyt kaptak, de nem szorulnak rá (168 Óra Online)
Majka „gusztustalannak és szánalmasnak” nevezte a rendkívüli szociális támogatást kapott zenészek névsorát, miután nyilvánosságra került, hogy kik kaptak ilyet az Artisjus és az Előadóművészeti Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) keretéből.
máj. 9
0:07
Kedvenc Updike-novellájával jelentkezik Ákos szombaton (Infostart)
Kovács Ákos újabb kedvencét, John Updike egyik novelláját olvassa fel szombat este a hetente jelentkező Karanténnaplóban. Nézze meg este nyolc órától itt az Infostarton is!
máj. 9
0:10
Videosuli – 6. osztály, matematika: Adathalmazok elemzése, átlag, módusz, medián (Blikk)
Videosuli sorozatunk mai, hatodikosoknak szóló órája: matematika. A videó alatti linken a megszerzett tudásodat is tesztelheted!
máj. 9
0:14
Videosuli – 7. osztály, kémia: A kémia eredményeinek és a kémiai technológiáknak a hatása más tudományterületekre (Blikk)
Videosuli sorozatunk mai, hetedikeseknek szóló órája: Kémia. A videó alatti linken a megszerzett tudásodat is tesztelheted!
máj. 9
0:18
Videosuli – 8. osztály, nyelvtan: Az összetett mondat elemzése (Blikk)
Videosuli sorozatunk mai, nyolcadikosoknak szóló órája: Nyelvtan. A videó alatti linken a megszerzett tudásodat is tesztelheted!
máj. 9
0:22
Videosuli – 2020. május 8.: A mai leckék anyagai itt találhatóak! (Blikk)
A videotanár.hu-val együttműködésben a Blikk.hu is részt vesz az otthonról tanulni kényszerülő iskolások segítésében.
máj. 9
0:26
Új albummal tér vissza a 78 éves Bob Dylan (Blikk)
A lepel lehullott: Bob Dylan közzétette, hogy június 19-én új, méghozzá dupla albummal jelentkezik. A Rough and Rowdy Ways című anyag előfutáraként az elmúlt hetekben két dalt publikált az amerikai sztár, péntekre virradóra érkezett a harmadik, a False Prophet.
máj. 9
0:30
Hoppá! Öt perc alatt született Szilárd új dala (Blikk)
– A karantén átírta a Quimby-billentyűs lemezkiadási tervét, így az otthonában forgatta hozzá a videóklipet a mobiltelefonjával.
máj. 9
0:34
Nagy változásról döntött az Emmy-díjakat kiosztó akadémia (Blikk)
Jövőre már nem indulhatnak az Emmy-díjért olyan produkciók, amelyeket Oscar-díjra jelöltek - jelentette be csütörtökön az Emmy-díjakat odaítélő amerikai televíziós akadémia.
máj. 9
3:30
51 évvel ezelőtt forgott A tanú: a betiltás ellenére is pillanatok alatt kultuszfilmmé vált (Blikk)
A betiltás ellenére is pillanatok alatt kultuszfilmmé vált A tanú.
máj. 9
6:15
Jöjjön, járjunk egyet a világ leghíresebb operaházában (Infostart)
Nem kell kiöltözni a látogatáshoz és jegy sem kell a virtuális túrához. A Scala február 23-án zárt be. Szeptemberben Verdi Requiemjével nyitja meg az évadot, a koronavírus-járvány áldozatai emlékének adózva.
máj. 9
7:27
Nem ez az első világjárvány, és nem is az utolsó (24.hu)
A világjárvány kockázatát legpontosabban előrevetítő film, a Fertőzés írójával és virológus szakértőjével beszélgettünk. Vajon honnan látták mindezt előre? És mikortól lesz szabad újra megölelni egymást? Návai Anikó írása.
máj. 9
7:36
Hősök tere – Virtuális kiállítás nyílt Bessenyei Ferencről és Gábor Miklósról (Hírstart)
Hősök tere címmel 2019-ben nagyszabású kiállítással tisztelgett az OSZMI a 100 éve született Bessenyei Ferenc és Gábor Miklós előtt állandó kiállítóhelyükön, a Bajor Gizi Színészmúzeumban. Páratlanul gazdag életművüket a Két út, egy pálya, 100 év című albumban őrizték meg az utókor számára. A kötetben látható több mint kétszáz fotó, illetve a melle
máj. 9
7:54
Nagy Dániel Viktor élő irodalmi műsorral és dalpremierrel készül (Hírstart)
Nagy Dániel Viktor zenés irodalmi műsorával folytatódik a ‘Keresztúri esték LIVE’ kulturális sorozata május 9-én, 18 órától. “Mivel úgy érzem, leginkább a nevetésre és valamelyest a valóságtól való elszakadásra van most szükségünk, koncepciózusan pozitív, humoros és lélekemelő írásokat válogattam több kortárs magyar szerzőtől. Az összeállítást főle
máj. 9
8:24
Boba Fett is visszatér a Star Wars: The Mandalorian második évadában (Hírstart)
A legfrissebb hírek szerint már az is megvan, ki alakítja majd a legendás fejvadászt, a Lucasfilmnek pedig sikerült tökéletes színészt találnia a feladatra.
máj. 9
8:26
Segítséget kérnek a holland kulturális intézmények (Hírstart)
Hollandiában az összes színházat, koncerttermet, rendezvényhelyszínt és múzeumot bezárták március 12-én.
máj. 9
8:48
Brutális előzetest kapott a Nagyfiúk sztárjának új filmje! (Hírstart)
Becky (2020) – Előzetes A pláza ásza, a Gondozoo, A maflás és a Nagyfiúk című filmek vagy A férjek gyöngye című sorozat után Kevin James ezúttal könyörtelen náci bűnözőt játszik egy hatalmas horogkereszttel a tarkóján. Itt a Becky előzetese. Úgy tűnik, Kevin James örülne, ha másként gondolnának rá a filmesek, mint arra a nagydarab, mafla
máj. 9
8:50
Sajnos megvan a vírus első magyar zenész áldozata (Hírstart)
52 éves korában, hetekig tartó kórházi küzdelem után elhunyt az Eleven híd rockegyüttes (alapítva: 2013.) basszusgitárosa: Bökönyi László. A hírt és a zenész megbetegedésének történetét volt felesége osztotta meg a közösségi oldalon.
máj. 9
9:39
Szombat – online kulturális programajánló a karantén idejére (Infostart)
Koncertek, online élő közvetítések, letölthető felvételek, hangoskönyvek és InfoRádió-interjúk – itt a pénteki kínálat unalom és depresszió ellen.
máj. 9
10:00
Digitális órák a múzeumok napján (Hírstart)
A Demó névre hallgató programban csaknem húsz múzeum vesz részt történelmi, irodalmi, néprajzi, zenei múzeumpedagógiai foglalkozásokkal
máj. 9
10:18
Színháztörténeti podcast-sorozatot indított az OSZMI (Hírstart)
Eddig Zenthe Ferenc színművészről és Róna Viktor balettművészről tettek közzé beszélgetéseket.
máj. 9
10:24
Színháztörténeti podcast-sorozatot indított az OSZMI (Hírstart)
Eddig Zenthe Ferenc színművészről és Róna Viktor balettművészről tettek közzé beszélgetéseket.
máj. 9
10:30
Digitális múzeumi oktatási napot szerveznek a magyar intézmények (Hírstart)
A Demó névre hallgató programban csaknem húsz múzeum vesz részt.
máj. 9
11:00
A 2020-as érettségi időszak összes megoldása közép- és emelt szinten (Hírstart)
A héten vizsgáztatok, vagy csak érdekelnek az idei vizsgák feladatai? Most összeszedtük az első hét összes vizsgájának összes megoldókulcsát és feladatlapját.
máj. 9
11:06
A magyar zongoraiskola - online nézhető Darvas János dokumentumfilmje (Spa Trend Online)
Megtekinthető lett az interneten Darvas János A magyar iskola című dokumentumfilmje, amelyben Kocsis Zoltán beszél a Liszt által megalapított magyar zongoraiskola kialakulásáról, történetéről.
máj. 9
11:06
A Kossuth 32 szakgimnáziumi tanulójának mintegy harmada emelt szinten vizsgázik – A végzősök több mint fele 13. évfolyamon folytatja (Hírstart)
Portálunkat a Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskola tagintézmény-vezetője, Bekéné Deutsch Ágnes tájékoztatta az idei, szokatlan körülmények közt zajló érettségi tapasztalatairól.
máj. 9
11:48
Online tartják meg a Margót (Hírstart)
A Margó Irodalmi Fesztivál 2020. június 3-7. között online valósítja meg a kilenc év alatt megkerülhetetlenné vált irodalmi ünnepet, amely idén ötven programmal jelentkezik. Az elmúlt hetekben a szervezők újragondolták a lehetőségeket, és megvalósítják a rendezvényt, mert fontosnak tartják megmutatni, hogy az olvasással nemcsak élményt kapunk, hane
máj. 9
12:18
Sárközi: remélhetőleg két-három hét múlva jön a nyitás, magyar vendégekkel (Hírstart)
Podcast-sorozatot indított Budapest Városarculati cége, a Bva „Budapest Te meg Én” címmel. A beszélgetések során a várost érintő aktuális és izgalmas közérdekű témák kerülnek terítékre, legyen szó kultúráról, sportról, a zöld Budapestről és a bringasávokról, vagy épp a gasztronómiáról. A heti rendszerességgel jelentkező sorozat legújabb témája a ve
máj. 9
12:45
Voronyezsi történetek - beszélgetés Tatjana Voronkina műfordítóval (Spa Trend Online)
„Örkény István kibékítette az oroszokat a magyarokkal” – írta egy orosz hetilap szalagcímben. És nem is túlzott – derül ki Tatjana Voronkina műfordító visszaemlékezéseiből.
máj. 9
13:12
A legjobb helyek a Balatonnál (Hírstart)
Videosorozat a magyar tenger északi partjának helyeiről, borkulturális hangsúlyokkal. Nézd meg a Nuuson a széria új részét most, hogy lassan újranyit a Balaton! Belgiumi sörkulturális hangsúlyok:
máj. 9
13:24
Dal és klip készült Palya Bea új lemezének felvezetéseként (Hírstart)
Budapest – Élet címmel új lemezt rögzített az énekesnő. A március legelején felvett anyag előfutáraként a címadó dalt és a hozzá forgatott klipet május 16-án mutatják be.
máj. 9
13:26
Tombol a szerelem Justin Bieber és Ariana Grande közös klipjében (Hírstart)
Ilyen, mikor összejön a világ két legnagyobb popsztárja?
máj. 9
13:28
Júniusban jön Spike Lee vietnami háborús filmje (Hírstart)
A Netflixen lesz látható.
máj. 9
13:30
Képtelenség volt inni a velencei borospoharakból (24.hu)
Ha azonban mégis sikerült, azt a nemesség egyértelmű bizonyítékának tekintették.
máj. 9
13:42
Elhunyt Fülöp Attila operaénekes (Hírstart)
Fülöp Attila 78 éves volt.
máj. 9
14:00
A Deadpool 3 készítője a Marvelt hibáztatja, amiért nem készült még el a film (Hírstart)
Lob Liefeld, a Deadpool 3 alkotója a Marvelt hibáztatja a sorozatos csúsztatásokért, ami a Deadpool 3 készítési folyamatát érinti, ugyanis úgy véli, hogy rosszul menedzselik a vörös ruház zsoldos karakterét. Most ugyebár a Disney-hez került a jog, amióta felvásárolták a Foxot, Liefeld pedig úgy gondolja, hogy a csúsztatások...
máj. 9
15:06
25 premierfilm és sorozat, amit online nézhetsz a hétvégén (streaming szemle 2020/5) (Hírstart)
Hiába tartanak továbbra is zárva a mozikba, ezen a hétvégén sem fogunk unatkozni. Új premierfilmek és sorozatok a hazánkból is elérhető magyar tartalmat kínáló streaming szolgáltatók kínálatában. Eze...
máj. 9
15:08
Hoppá, Boba Fett is benne lesz a Mandalorian új szezonjában! (Hírstart)
A Disney nagyot robbantott A mandalori sorozattal, és az eddigi hírek alapján alaposan rákészülnek az új évadra is, melyről épp a napokban derült ki, hogy egyik epizódját maga Robert Rodriguez rendezi...
máj. 9
15:24
Népszerű operettslágerek csendültek fel a Nagysándor-telepen (Hírstart)
Debrecen – A Pósa utcai közösségi ház udvarán adtak koncertet a Csokonai Színház énekkarának művészei.
máj. 9
15:36
Népszerű operettslágerek csendültek fel a Nagysándor-telepen (Hírstart)
Debrecen – A Pósa utcai közösségi ház udvarán adtak koncertet a Csokonai Színház énekkarának művészei.
máj. 9
16:15
Végleg eldőlt egy értékes pesti épület sorsa? (24.hu)
Visszavont műemléki védelem, nemzetgazdasági szempontból kiemelt státusz, kormányközeli szálakat ápoló befektető cég. Nemsokára teljesen átalakulhat a Heinrich udvar.
máj. 9
16:18
Végleg eldőlt egy értékes pesti épület sorsa? (Hírstart)
Visszavont műemléki védelem, nemzetgazdasági szempontból kiemelt státusz, kormányközeli szálakat ápoló befektető cég. Nemsokára teljesen átalakulhat a Heinrich udvar.
máj. 9
16:27
Elhunyt Little Richard (Infostart)
A rocktörténelem meghatározó alakja 87 éves volt.
máj. 9
16:42
Meghalt Little Richard (Hírstart)
A legendás zenész 87 éves volt.
máj. 9
16:48
Meghalt Little Richard (24.hu)
A legendás zenész 87 éves volt.
máj. 9
16:54
Dániában júniustól kinyithatnak a múzeumok és a mozik (Hírstart)
A koronavírus miatt bevezetett korlátozások enyhítésének harmadik szakaszában június 8-tól a nyilvános összejövetelek felső létszámkorlátját ötvenre emelik.
máj. 9
17:06
Meghalt Florian Schneider (Hírstart)
Meghalt Florian Schneider, a Kraftwerk egyik alapítója. A multiinstrumentalista zenész 73 évesen szerdán hunyt el rövid lefolyású rákbetegségben. Halálhírét egy közleményben Ralf Hütter erősítette meg, aki 1970-ben együtt alapította meg a Kraftwerket Schneiderrel és a mai napig a zenekar tagja – írta a www.billboard.com. A düsseldorfi Kraftwerk – a
máj. 9
17:15
A filmtörténet legaljasabb férgei, akiket zseniálisan formáltak meg a színészek (Szeretlek Magyarország)
Vannak karakterek, akiket sem nézni, sem hallgatni nem jó - mégis gonoszságukkal hozzáadnak a sztorihoz. Lista a 10 legrohadékabb filmszereplőről.

Keresés