2020. május 24. vasárnap

máj. 24
0:03
Kásler parancsba adta: állami kórház nem szerződhet magáncéggel (Hírstart)
Érdekes dolgok zajlanak az egészségügyben a koronavírus-járvány árnyékában. A Medical Online-hoz eljutott miniszteri levél értelmében hétfőtől részleges szerződéskötési tilalmat rendelt el a magánszolgáltatókkal az állami fenntartású fekvőbeteg-intézményekben Kásler Miklós.
máj. 24
0:06
Gigantikus uniós kölcsönhöz adott garanciát a kormány (Infostart)
Ha a többi uniós tagállam is így tesz, akkor folyósítható lesz Magyarország számára is uniós kölcsön kedvező feltételek mellett a koronavírus-járvány miatt hirtelen megemelkedett közkiadások finanszírozására.
máj. 24
0:12
Magyar Honvédség is részt vesz a munkahelyteremtésben (ProfitLine)
A Magyar Honvédség mint az ország egyik legnagyobb és legbiztosabb munkáltatója a speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat bevezetésével vesz részt a kormány gazdaságvédelmi programjában, a munkahelyteremtésben - közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombat
máj. 24
1:06
Megjelent az iskolák júniusi működését szabályozó kormányrendelet (ProfitLine)
Megjelent az iskolák júniusi működését szabályozó kormányrendelet a Magyar Közlönyben, június 2. és június 15. között továbbra is tantermen kívüli, digitális munkarend szerint folyik az oktatás.
máj. 24
2:03
Újraindul a munka a Toyota két utolsó még nem termelő európai üzemében is (ProfitLine)
A Toyota a jövő héten újraindítja a gyártást két utolsó még nem termelő európai üzemében is a Toyota Central Europe Kft. MTI-nek adott tájékoztatása alapján.
máj. 24
3:03
Így alakul az infláció az EU-tagállamokban (ProfitLine)
fogyasztói árak 12 havi változása; EU-28; euróövezet; tagállamok
máj. 24
4:03
Melyik országban érdemes magyar vállalkozóként céget alapítani? (ProfitLine)
Egyre több magyar vállalkozó játszik el a gondolattal, hogy elhagyja a határokat, és külföldön próbáljon szerencsét. Eleinte inkább megpróbálnak Magyarországról eljuttatni termékeket külföldre, azonban egy idő után rájöhetnek, hogy sokkal egyszerűbb a feladatuk, ha az adott ország határain belül alapítják meg a céget. Ennek nemcsak az adózásban leh
máj. 24
5:03
300 millió eurós csomaggal támogatja a tömegközlekedést az osztrák kormány (ProfitLine)
Az osztrák kormány 300 millió eurós segélycsomaggal támogatja a tömegközlekedést - jelentette be Leonore Gewessler környezetvédelmi miniszter és Gernot Blümel pénzügyminiszter pénteken Bécsben egy sajtótájékoztatón.
máj. 24
5:57
Brutálisan szállt szembe Oroszország a koronavírussal, aztán elbízták magukat és katasztrófa lett a vége (Portfolio)
Miközben a nyugati országok sokáig vonakodtak bármilyen korlátozó intézkedést tenni az év elején, miközben Kínában tombolt az új típusú koronavírus, Oroszország nagyon korán lezárta a határait és sokáig úgy tűnt, ezzel sikerült is elkerülniük a katasztrófát. Putyin elnök olyannyira elbízta magát, hogy hatalmas egészségügyi szállítmányokat kezdett e
máj. 24
6:03
Stabil lábakon áll a magyar bankrendszer (ProfitLine)
A magyar bankrendszer stabil, a veszélyhelyzet idején is akadálytalanul működött - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter videoüzenetében, amellyel a Magyar Bankszövetség pénteki tisztújító ülését köszöntötte.
máj. 24
6:33
Újfajta, plexikkel elválasztott ülések jöhetnek a repülőkön (Infostart)
A légitársaságok folyamatosan ötletelnek azon, hogyan lehet távolságtartást biztosító és biztonságot nyújtó ülésmegoldásokkal visszacsábítani az utasokat. Itt vannak a legújabb megoldások.
máj. 24
6:36
Tenger helyett vidékre vágynak a magyarok az idén egy elemzés szerint (Hírstart)
Aki útra kel, a korábbiakhoz hasonló módon aktív szabadidős tevékenységet tervez, illetve gyógyfürdő és wellness szolgálgatásokra vágyik.
máj. 24
6:42
Minden a sebesség, a bankolásban is (FinTechRadar)
Egy UX szakértő megvizsgálta, hogy tényleg jobbak-e internetes szolgáltatásokban a fintechek. Amit talált (igen!), nos, az senkit nem fog meglepni, de nagyon tanulságos.
máj. 24
7:06
Teszten a Honda csúcsterméke: megéri megvenni a HR-V sportot? (Pénzcentrum)
Csökkenteni tervezik a sebességhatárokat Budapesten: a Pénzcentrum most kipróbálta, milyen lenne az 50-es "csigatempóban" bebumlizni a városba a Szentendrei úton. Hát, ha fizikailag nem is, mentálisan eléggé idegőrlő a dolog. Emellett bemutatjuk...
máj. 24
7:09
Koronavírus: itt a vasárnapi magyar jelentés (Portfolio)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3741 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 4 krónikus beteg. Ezzel 486 főre emelkedett az elhunytak száma, 1690-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1565 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 42%-a
máj. 24
7:18
Elbocsátásokra készül a Nissan (Hírstart)
Főleg Európában és egyes fejlődő régiókban terveznek leépítést.
máj. 24
7:21
Még az is lehet, gyalogos híd lesz a Lánchíd (Napi)
A főpolgármesteri hivatal több forgatókönyvön is dolgozik a Lánchíd felújítása kapcsán. A főváros vizsgálja annak lehetőségét, hogy minél kevésbé vonják be a kormányt a híd felújításába - mondta Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes az ATV Híradónak.
máj. 24
7:24
Speciális adómentességgel támogatja a kormány az adományozást (Hírstart)
Az adományozás egyébként is kedvező adóügyi szabályait, a koronavírus-járvány felülírta. A jelenlegi helyzetben még több mentesség és még több kedvezmény jár.
máj. 24
7:27
486-ra nőtt a koronavírusos elhunytak száma itthon, de egyre kevesebb az aktív fertőzött (Privátbankár)
Életét vesztette újabb 4 krónikus beteg.
máj. 24
7:30
486-ra nőtt a koronavírusos elhunytak száma itthon (Hírstart)
Életét vesztette újabb 4 krónikus beteg.
máj. 24
7:32
Izer Norbert: A veszélyhelyzetben speciális adómentességgel támogatja a kormány az adományozást (Hírstart)
A járványhelyzetben nyújtott ingyenes segítséget az adóügyi szabályok is honorálják - nyomatékosította az államtitkár.
máj. 24
7:39
Koronavírus: a veszélyhelyzetben speciális adómentességet vezet be a magyar kormány (Portfolio)
Az adományozás egyébként is kedvező adóügyi szabályait, a koronavírus-járvány felülírta. A jelenlegi helyzetben még több mentesség és még több kedvezmény jár. Magyarország Európa-szerte példaértékűen, minden lehetséges eszközzel, kedvező adózási feltételekkel támogatja az adományozókat - tájékoztatta Izer Norbert a Pénzügyminisztérium adóügyekért f
máj. 24
7:42
Elbocsátásokra készül a Nissan (Hírstart)
Főleg Európában és egyes fejlődő régiókban terveznek leépítést.
máj. 24
7:45
Tovább csökkent az aktív koronavírus-fertőzöttek száma itthon (Menedzsment Fórum)
Elhunyt újabb 4 krónikus beteg.
máj. 24
7:48
A járvány vámszedői: tízezreket kérnek el egy pár száz méteres fuvarért (G7)
Kárpátaljaiak most csak egy határátkelőn át tudnak Magyarországra jönni. Az átlépés legalább 4-5 óra, de kocsi nélkül 14 óra is lehet. Meg egy jelentős összeg.
máj. 24
7:51
Kiderült, hol nyaralnának legszívesebben a magyarok koronavírus idején (Portfolio)
Az idén nyáron inkább vidékre, mint a tengerhez utaznának a magyarok: a veszélyhelyzet elmúltát követő három hónapon belül a megkérdezettek 36 százaléka tervez belföldre utazni, és 15 százalék látogatna külföldre - derül ki Lounge Group elemzéséből, amelyet a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) megbízásából készített.
máj. 24
8:06
Tovább csökkent az aktív koronavírus-fertőzöttek száma itthon (Hírstart)
Elhunyt újabb 4 krónikus beteg.
máj. 24
8:15
Kim Dzsong Un a háborús nukleáris elrettentés erősítéséről tanácskozott (Portfolio)
Kim Dzsong Un elnökletével tartotta meg ülését az észak-koreai munkapárt központi katonai testülete, a tanácskozáson megvitatták a többi között a háborús nukleáris elrettentés erősítéséról szóló új javaslatot - jelentette a phenjani kommunista vezetés szócsöveként számon tartott KCNA hírügynökség vasárnap.
máj. 24
8:33
Hamarosan megszólal az operatív törzs: ezek a hazai járványhelyzet legfrissebb információi (Portfolio)
Négy krónikus beteg meghalt, és 28-cal, 3741-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. A koronavirus.gov.hu vasárnap reggel azt közölte, hogy az aktív fertőzöttek száma 1565-re csökkent. Az eddigiekhez hasonlóan vasárnap délelőtt 11 órakor ismét megszólal az operatív törzs a koronavírussal kapcsolatos legfontosabb t
máj. 24
8:36
Inkább itthon nyaralna a magyar (Hírstart)
Az Mti-nek küldött közleményben kiemelik: a pandémiás időszak a turizmust is fenekestül felforgatta. Az áprilisi adatok szerint a tavalyihoz képest...
máj. 24
8:48
Kisebb károk többfelé a szőlőkben, az idei bor nincs veszélyben (Hírstart)
A telet jól vészelték át az ültetvények, a kora tavaszi hidegek sem okoztak a csonthéjasokban tapasztaltakhoz hasonló csapást, de a múlt heti fagyok több felé beleharaptak a fürtökbe. Szerencsére a kár nem jelentős. Hajós környékéről nem érkezett hírünk fagykárról. A kárt szenvedett gazdák 15 napon belül jelenthetik be kárenyhítési igényüket.
máj. 24
8:51
Ennyien fertőződtek meg koronavírussal világszerte - Íme a legfrissebb számok (Portfolio)
A világban 5 311 089-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 342 104, a gyógyultaké pedig 2 112 198 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli összesítése szerint. Egy nappal korábban 5 211 172 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 338 183, a gyógyultaké pedig 2 056 650 volt. A diagnosztiz
máj. 24
8:54
Komoly gondokat okoz az aszály Romániában (Agrofórum)
Az aszály sújtotta román búzatermésnek továbbra is meg kell felelnie az egyiptomi pályázatokban előírt követelményeknek.
máj. 24
9:00
Ennyien fertőződtek meg koronavírussal világszerte - Íme a legfrissebb számok (Hírstart)
A világban 5 311 089-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 342 104, a gyógyultaké pedig 2 112 198 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli összesítése szerint. Egy nappal korábban 5 211 172 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 338 183, a gyógyultaké pedig 2 056 650 volt. A diagnosztiz
máj. 24
9:02
Heti makronaptár - Kamatdöntés mellett munkaerőpiaci, kereseti statisztika várható a jövő héten (Hírstart)
Munkaerőpiaci, kereseti és más adatok is megjelennek a következő héten, de a legnagyobb figyelmet a jegybank májusi kamatmeghatározó ülése kaphatja, ugyanakkor kamatváltozást nem várnak az elemzők.
máj. 24
9:21
Dél Korea: 225-re emelkedett a nightclubhoz köthető koronavírus-fertőzések száma (Portfolio)
Május 9-én a dél-koreai fővárosban, Szöulban hirtelen emelkedni kezdett az új megbetegedések száma. Hamarosan kiderült, hogy egy koronavírusos dél-koreai férfi elment bulizni és öt szórakozóhelyen körülbelül 5000 emberrel került kapcsolatba. Az egyik nightclubban szórakozók közül mostanra 96 embernél regisztrálták a fertőzést, illetve a velük kapcs
máj. 24
9:23
Ennyien fertőződtek meg koronavírussal a világban - 188 országban van jelen a vírus (Portfolio)
A világban 5 311 089-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 342 104, a gyógyultaké pedig 2 112 198 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli összesítése szerint. A diagnosztizált esetek száma azonban nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, vala
máj. 24
9:27
Koronavírus: itt a bizonyíték, mennyire veszélyes most a bulizás (Portfolio)
Május 9-én a dél-koreai fővárosban, Szöulban hirtelen emelkedni kezdett az új megbetegedések száma. Hamarosan kiderült, hogy egy koronavírusos dél-koreai férfi elment bulizni és öt szórakozóhelyen körülbelül 5000 emberrel került kapcsolatba. Az egyik nightclubban szórakozók közül mostanra 96 embernél regisztrálták a fertőzést, illetve a velük kapcs
máj. 24
9:36
Hamarosan megszólal az operatív törzs: ezek a hazai járványhelyzet legfrissebb információi (Hírstart)
Négy krónikus beteg meghalt, és 28-cal, 3741-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. A koronavirus.gov.hu vasárnap reggel azt közölte, hogy az aktív fertőzöttek száma 1565-re csökkent. Az eddigiekhez hasonlóan vasárnap délelőtt 11 órakor ismét megszólal az operatív törzs a koronavírussal kapcsolatos legfontosabb t
máj. 24
9:39
SZÉP-kártya: itt az újabb változás (Startlap)
Jól járhatnak a munkáltatók, ezáltal a munkavállalók is. Egymillió embert érinthet Magyarországon.
máj. 24
9:51
Koronavírus: bajban a kínai bankszektor (Portfolio)
Egyre nagyobb az esélye annak, hogy a kínai hitelintézeteknek csökkenő nyereségre kell számítaniuk 2020-ban annak ellenére, hogy az első negyedévben növekedtek a bevételek. A kínai központi bank szerint a koronavírus-járvány több szempontból is nagyot ütött a kínai bankszektoron - írja a Reuters.
máj. 24
9:54
SZÉP-kártya: itt az újabb változás (Hírstart)
Jól járhatnak a munkáltatók, ezáltal a munkavállalók is. Egymillió embert érinthet Magyarországon.
máj. 24
9:57
Koronavírus Magyarországon: újabb jó hírek jöttek (Piac és Profit)
Az aktív fertőzöttek száma 1565-re csökkent.
máj. 24
10:03
Egy új területen is könnyítést hozott a koronavírus-járvány (Infostart)
A járványhelyzetben nyújtott ingyenes segítséget az adóügyi szabályok is honorálják - nyomatékosította Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára.
máj. 24
10:03
Szlávik János: szeptemberre, de legrosszabb esetben tavaszra lehet használható vakcina (Portfolio)
Bár csökken az új fertőzöttek száma, továbbra is fenn kell tartani a koronavírus-járvány elleni védekezésért hozott bizonyos korlátozásokat - közölte a Szent László Kórház infektológus főorvosa vasárnap az M1 aktuális csatornán.
máj. 24
10:09
Indulnak a misék a franciáknál, jön az alapjövedelem a spanyoloknál (Privátbankár)
Két hónapos szünet után újraindulhattak a misék Franciaországban, miután egyre inkább visszaszorul a járvány. Spanyolországban júniustól bevezetik az alapjövedelmet. Nemzetközi összefoglalónk következik.
máj. 24
10:09
Szlávik János elárulta, legrosszabb esetben mikor lehet használható vakcina (Portfolio)
Bár csökken az új fertőzöttek száma, továbbra is fenn kell tartani a koronavírus-járvány elleni védekezésért hozott bizonyos korlátozásokat - közölte a Szent László Kórház infektológus főorvosa vasárnap az M1 aktuális csatornán.
máj. 24
10:12
Indulnak a misék a franciáknál, jön az alapjövedelem a spanyoloknál (Hírstart)
Két hónapos szünet után újraindulhattak a misék Franciaországban, miután egyre inkább visszaszorul a járvány. Spanyolországban júniustól bevezetik az alapjövedelmet. Nemzetközi összefoglalónk következik.
máj. 24
10:12
MFB koronavírus mentőcsomag (KKV Magazin)
Egyre több az olyan támogatás, melyeket a vállalatok a koronavírus járvány miatt kialakult gazdasági helyzetre való tekintettel vehetnek igénybe. Sorozatunk folytatódik.
máj. 24
10:18
Leépítés helyett ésszerű munkabeosztás - így reagáltak a magyar bankok a veszélyhelyzetre (Pénzcentrum)
A magyar bankok számára a koronavírus nyomán teljesen átalakult működés sokféle kihívást jelentett, de összességében erre nem a munkatársak leépítése volt a válasz, hanem a munka optimalizálása. Extra feladat volt a távműködés...

Keresés