2020. május 22. péntek

máj. 22
0:06
Nagy durranás lesz a harmadik állami bértámogatási csomagban (Infostart)
Nagy dobás lesz benne - mondta sokat sejtetően György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára egy konferencián.
máj. 22
0:10
Így terhelte meg a járvány elleni védekezés a költségvetést (Infostart)
A bevételek is növekedtek az év első négy hónapjában.
máj. 22
0:14
A végzet pallosa lebeg több ezer kisebb magyar üzlet fölött (Infostart)
Jelenleg nagyjából másfél millió embert érint az országban a probléma.
máj. 22
0:18
Már van terv arra, hogyan nyerhetne Magyarország az uniós gigacsomaggal (Infostart)
Magyarország azt javasolja, hogy az Európai Unió járványvédelmi támogatásainak odaítélésekor ne csak azt vegyék figyelembe, hogy a betegség mekkora mértékben sújtotta az egyes országokat - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.
máj. 22
0:22
Fontos javaslatokat tett a Költségvetési Tanács (Infostart)
Véleményt alkotott a KT az új költségvetésről. Megítélése szerint folytatódhat Magyarország gazdasági felzárkózása.
máj. 22
0:27
Csehországban a munkásszállók lakóit is letesztelik (ProfitLine)
Csehországban tesztelni fogják a munkásszállók lakóit, hogy megelőzzék a koronavírus esetleges újbóli elterjedését - jelentette be Roman Prymula, az egészségügyi miniszter helyettese csütörtöki prágai sajtótájékoztatóján.
máj. 22
1:33
Így indulnak újra az éttermek és üzletek vidéken (ProfitLine)
A járványhelyzet miatti korlátozások feloldásával benépesülnek vidéken az éttermek, kávézók, a játszóterek, közparkok, az üzletek, fokozatosan nyitnak a szállodák is. A forgalom nő ugyan, de egyelőre csak töredéke a megszokottnak.
máj. 22
2:03
Mennyi burgonya terem itthon? - ábrán mutatjuk! (ProfitLine)
Betakarított összes termés (ezer tonna)
máj. 22
2:33
Tovább romlott a környezet állapota Németországban (ProfitLine)
Tovább romlott a természetes környezet állapota Németországban, a szövetségi kormány kedden ismertetett vizsgálata a többi között kimutatta, hogy eltűnhet a gleccserek 100 százaléka és kihalhat a védett rovarfajok 70 százaléka.
máj. 22
3:03
Lehetséges, hogy egy fix kamatozású lakáshitel kamata mégis emelkedjen? (ProfitLine)
Egy futamidő végéig fix kamatozású lakáshitel kamatát a bank egyoldalúan nem változtathatja meg. Ennek a biztonságnak persze ára van, az ilyen kölcsönök jellemzően drágábbak, mint azok, melyek kamata a futamidő alatt módosulhat. De tényleg nem változtathatja meg a pénzintézet a kamatot, még egy rendkívüli helyzet esetén sem? Ennek járt utána a Bank
máj. 22
3:09
Megtörténhet, hogy egy végig fix lakáshitel kamatai mégis emelkedjenek? (Hírstart)
Egy futamidő végéig fix kamatozású lakáshitel kamatát a bank egyoldalúan nem változtathatja meg. Ennek a biztonságnak persze ára van, az ilyen kölcsönök jellemzően drágábbak, mint azok, melyek kamata a futamidő alatt módosulhat. De tényleg nem változtathatja meg a pénzintézet a kamatot, még egy rendkívüli helyzet esetén sem? Ennek jártunk most után
máj. 22
3:33
Romániában sok a kórházi ágy, de kevés az orvos (ProfitLine)
Európai összehasonlításban viszonylag sok a kórházi ágy Romániában, de kevés az orvos, és kevés pénzt fordítanak egészségügyre - derül ki az Erdélystat.ro statisztikai portálon csütörtökön közzétett elemzésből.
máj. 22
4:09
Ezek a budapesti strandok nyitnak ki a hónap végén (ProfitLine)
Öt budapesti strandfürdőt megnyitnak május 30-án, a hatodikat pedig június 15-én - jelentette be a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
máj. 22
5:03
Ötmilliárd forintos városi tőkealap indult Székesfehérváron (ProfitLine)
Ötmilliárd forintos keretösszeggel indított városi tőkealapot az MFB csoporthoz tartozó MFB Invest Zrt. Székesfehérváron.
máj. 22
5:09
Ötmilliárd forintos városi tőkealap indult Székesfehérváron (Hírstart)
Ötmilliárd forintos keretösszeggel indított városi tőkealapot az MFB csoporthoz tartozó MFB Invest Zrt. Székesfehérváron.
máj. 22
5:24
Óriási változás jön az autók műszaki vizsgáztatásában (Infostart)
Már a parlament előtt van a törvénymódosítás, amely jelentősen megnövelné a járművek vzsgáztatására jogosult műhelyek számát
máj. 22
5:27
Alapjaiban változhat az autók műszaki vizsgáztatása (Hírstart)
A változás indokolt, mert most bármilyen szemét, töröttből feltámasztott, lopott és átalakított autót át lehet tolni, valahogyan. Ezen vajon segít majd a terv?
máj. 22
5:33
Alig esett vissza a magyar járműipar teljesítménye (ProfitLine)
Magyarországon a koronavírus-járvány hatására az európai uniós átlagnál kisebb mértékben esett vissza a járműipar teljesítménye márciusban - mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön a Portfolio és a Magyar Gépjárműipari Egyesület (Mage) Járműipar20
máj. 22
5:33
Óriási változás jön az autók műszaki vizsgáztatásában (Hírstart)
Már a parlament előtt van a törvénymódosítás, amely jelentősen megnövelné a járművek vzsgáztatására jogosult műhelyek számát
máj. 22
5:39
Orbán Viktor kedvenc fuvarosa nagy tervekkel beszállt a gázbizniszbe (Menedzsment Fórum)
A Magyarországon keresztül történő tranzitszállítások aktív részese szeretne lenni Révész Bálint milliárdos fuvarozó, ezért megvásárolta a Nordest Energy energiakereskedő céget az első Orbán-kormány egyik államtitkárától.
máj. 22
5:39
Lerántjuk a leplet: ennyit nyersz te, és ennyit a bankod a fix hitelekkel (Pénzcentrum)
Magyarországon ma már nem divat változó kamatozású hitelt felvenni, az új igénylők döntő része fix kamatozású hitelt választ. A kérdés az: vajon tényleg a lakossági igények miatt futott fel a fix hitelezés? Részben ez is igaz, de...
máj. 22
5:39
A régi infrastruktúra fogja vissza a bankokat (FinTechRadar)
Voltak hősies digitalizációs projektek a járvány ideje alatt, de az összkép nem kedvező.
máj. 22
5:42
Kórokozók aszályos körülmények között (Agrofórum)
A jelen időszakban bátran ki lehet jelenteni, hogy a szántóföldi növénykultúrákat – beleértve természetesen az őszi és tavaszi vetésű kalászosokat is – nagyon erős aszály sújtja. Ez a szárazság már jó pár tonnányit elvitt a potenciálisan elérhető, betakarítható termésből és még nem látni a szárazság végét.
máj. 22
5:42
Új csapatok, új lehetőségek (KKV Magazin)
27 startuppal és a legújabb mobiltechnológiával folytatja tovább működését a Start it @K&H inkubátorprogram. Magyarország legnagyobb, iparágfüggetlen nagyvállalati inkubátorába 9 új startup csapat került be a vírusjárvány miatt online megvalósított kiválasztási folyamat lezárultával. A Telenorral kötött megállapodás pedig új lendületet adhat a star
máj. 22
5:51
Nagy könnyítés érkezett a hazai jogosítványoknál a koronavírus miatt (Portfolio)
A veszélyhelyzet miatt a járművezetésre jogosító okmány kiadásával kapcsolatos eltérő szabályokról adott ki rendeletet a kormány a csütörtöki közlönyben.
máj. 22
5:57
Soha nem látott számok a babaváró hitelről: amit tudunk, és amit nem is sejtünk róla (Portfolio)
Egy év sem telt el azóta, hogy elindult a babaváró hitel Magyarországon, a CSOK után máris a legismertebb családtámogatási formává vált. Ha 10 milliós, kamatmentes és szabad felhasználású hitelről van szó, akkor az érdeklődők 55-60 százaléka azonnal valamilyen lakáscélban gondolkodik, a hitelfelvevők egynegyede pedig befektetné az összeget. A Portf
máj. 22
6:03
Lassult a Conference Board amerikai makrogazdasági indexének a csökkenése (ProfitLine)
Elemzők által vártnál nagyobb mértékben lassult a Conference Board gazdaságkutató intézetnek a makrogazdasági folyamatokat 3-6 hónapra előre jelző indexének a romlása áprilisban.
máj. 22
6:12
Koronavírus: csatát vesztett, de a háborút még megnyerheti Svédország (Privátbankár)
A különutas svédek messze vannak a nyájimmunitástól, halálozási rátájuk pedig világviszonylatban is magas. Ugyanakkor le tudták lassítani a járványt, a karantén hiánya pedig hosszútávon pozitív társadalmi, egészségügyi és gazdasági hatásokkal járhat.
máj. 22
6:21
Holtan találtak egy ismert Bitcoin kereskedőt Thaiföldön (Hírstart)
Holtan találtak egy ismert kriptokereskedőt – a Twitteren @ActualAdviceBTC néven ismert Ben halálának oka egyelőre ismeretlen. Egy volt kriptotréder, CryptoCobain
máj. 22
6:24
Egy módszer, amit minden családi vállalkozásnak érdemes megfontolnia (Piac és Profit)
A világjárvány okozta jelenlegi helyzetben a legtöbb magántulajdonú gazdasági szereplőnek is teljesen váratlan és újfajta kihívásokkal kell szembenéznie. A jelenség veszélyeztetheti a korábban sikeresen működő családi vállalkozások fennmaradását is. Bizonytalan környezetben azonban segítséget jelenthet a “Zoom out/Zoom in” megközelítés. A módszer l
máj. 22
6:33
Újabb fejlesztések valósulhatnak meg a Magyar Falu Program forrásaiból (ProfitLine)
A Magyar Falu Program idei pályázati forrásaiból újabb jelentős beruházások segíthetik a vidék népességmegtartó erejének növelését - jelentette ki a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön Szilvásváradon.
máj. 22
6:39
300 milliót ad a kormány az egri vízilabda megmentésére (Hírstart)
A klub ügyvezető elnöke arról beszélt, hogy egy NAV-vizsgálat okozta a vesztüket. Azt mondta, csodára lenne szükség a túléléshez. Egy kormányhatározat biztosítja a további működéshez szükséges forrást.
máj. 22
6:51
Koronavírus: itt a péntek reggeli jelentés (Portfolio)
3678 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 3 idős krónikus beteg. Ezzel 476 főre emelkedett az elhunytak száma, 1587-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1615 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 44%-a , az elhunytak 61%-a, a gyógyultak 48%-a budapesti. Az aktív fertőzöttek harmada,
máj. 22
6:57
Nagyot drágult a benzin és a gázolaj a hazai kutakon (Portfolio)
Tovább emelkedett az üzemanyagok ára a holtankoljak információi szerint, a gázolaj átlagára 7 forinttal nőtt, a benzin átlagára 6 forinttal emelkedett.
máj. 22
6:57
Munkaerőigényt mutató adatbázis segítheti a jövőben az álláskeresőket és az állami vállalatokat (Hírstart)
Munkát, életpályát ad az állam.
máj. 22
7:00
Reménykedhetünk a gazdaság beindulásában, ezt üzeni a kormány bérátvállalásának felfutása (G7)
A magyar kurzarbeitot a cégek nagy része még mindig nem szereti, de egyre többen bevállalják, hogy rajtra készen álljanak.
máj. 22
7:03
Tovább csökkent idehaza a koronavírus-fertőzöttek száma (Menedzsment Fórum)
Újabb 3 beteg hunyt el az elmúlt huszonnégy órában.
máj. 22
7:03
Nagyot ugrik a gázolaj ára, de a benzin is szorosan mögötte (Hírstart)
Pénteken a gázolaj literenkénti átlagára 7, a benziné 6 forinttal emelkedik.
máj. 22
7:09
Sokat bukhat az, aki most nyúl hozzá a nyugdíjbiztosításához (Portfolio)
Az elmúlt években az életbiztosításban való megtakarítás legnépszerűbb formája a nyugdíjbiztosítás volt, hiszen erre az éves befizetésünk 20%-ának megfelelő szja-jóváírást is kapunk, 130 ezer forintos összeghatárig. Az idei évben azonban sokan kerültek olyan pénzügyi helyzetbe, hogy megszüntetnék ezt a megtakarításukat. Ennek azonban a legutolsó me
máj. 22
7:11
Teljesen összeomlott a magyar vendéglátás, a kiskereskedelem is beszakadt (Portfolio)
Váratlanul közzétette a KSH a legfrissebb kiskereskedelmi és vendéglátási adatokat, amelyből kiderült, hogy nem meglepő módon teljesen összeroppant a vendéglátás a koronavírus-válság időszakában, azonban a kiskereskedelem csak átmeneti visszaesést szenvedett el.
máj. 22
7:13
Váratlanul megjelentek a magyar munkanélküliségi adatok, folytatódtak a leépítések (Portfolio)
A koronavírus-válság miatt Magyarországon több mint 100 ezren veszítették el a munkájukat márciusban és áprilisban összesen – derült ki a KSH honlapján váratlanul közzétett adatsorból. Az év negyedik hónapjában 64 ezer embernek szűnt meg az állása, miután a magyar gazdaság hatalmas visszaesést szenvedhetett el a koronavírus-járvány miatt bevezetett
máj. 22
7:15
Jöhet a húszperces koronavírusteszt, ami labor nélkül elvégezhető (Portfolio)
Húsz perc alatt eredményt mutató, laboratóriumi vizsgálatot nem igénylő koronavírusteszt próbája kezdődött csütörtökön Nagy-Britanniában.
máj. 22
7:17
Koronavírus-válság: hazajöttek külföldről a magyar dolgozók, de elmentek az orvosok (Portfolio)
Jelentősen csökkent az átmenetileg külföldön dolgozó magyarok száma a releváns nemzetgazdasági ágakban, derült ki a KSH adataiból. Szinte mindegyik ágazatban visszaesést, az egészségügyi-szociális dolgozók esetében viszont emelkedést láthatunk.
máj. 22
7:18
Úgy tűnik, a plázák sorsáért biztosan nem kell aggódni (Infostart)
Ahogy feloldották a kijárási korlátozásokat, Budapesten máris elérte a félházat a közönség mérete.
máj. 22
7:21
Több nagykövetet is lecserélt Szijjártó Péter (Menedzsment Fórum)
Személycserét hajtottak végre a zágrábi, az ottawai és a londoni képviseleteken, valamint uniós poszton is.
máj. 22
7:24
Járvány Magyarországon: jó hírek jöttek (Piac és Profit)
Tovább csökkent idehaza a koronavírus-fertőzöttek száma.
máj. 22
7:27
A gazdasági növekedés helyett új célt határozott meg a kínai kormány idénre (Portfolio)
Nem jelölt ki gazdasági növekedési célt Kína az idei évre - derült ki Li Ko-csiang kínai miniszterelnök jelentéséből, amelyet a kínai parlamenti ülésszak megnyitó napján ismertetett a törvényhozás előtt. Helyette jelzése szerint új, fontosabb célja van a kínai vezetésnek: az emberek életének megvédése a koronavírus-járványtól. Arról, hogy mennyire
máj. 22
7:27
Sokat árt a környezetnek, ha gyepet művel az udvaron (NRGreport)
Általában a szépen művelt gyep a gazdagság és a jólét szimbóluma, pedig valójában nagyon környezetszennyező, ha ennyire mesterséges füvet ültetünk az udvarunkba. A gyep ugyanis nagyon sok vizet és kémiai anyagot igényel, ráadásul a természetes környezetet is károsíthatja.
máj. 22
7:33
Lengyelországban maradt a járvány alatt is a külföldi munkavállalók többsége (ProfitLine)
Elsősorban a munkalehetőségek elérhetősége miatt a koronavírus-járvány ellenére is Lengyelországban maradt az ott dolgozó kelet-európai munkavállalók többsége; többen közülük inkább a munkájuk elvesztésétől félnek, mintsem a fertőzéstől - derül ki egy, az MTI-nek csütörtökön eljuttatott tanulmányból.
máj. 22
7:33
Azonnal összeül a NATO nagyköveti tanácsa - Washington felmondja a Nyitott Égbolt Szerződést (Portfolio)
Sürgősséggel összeül pénteken a NATO nagyköveti tanácsa amiatt, hogy az amerikai kormányzat felmondja a Nyitott Égbolt Szerződést - közölte az észak-atlanti szervezet sajtószolgálata. Németország a döntés felülvizsgálatára kérte Washingtont.

Keresés