2020. május 23. szombat

máj. 23
0:03
Irdatlan mínuszok fenyegetik a fociklubokat, de két spanyol bukná a legtöbbet (Infostart)
A Deutsche Bank elemzése szerint a világ legnagyobb futballklubjai közül a Barcelona és a Real Madrid veszíti a legtöbbet a koronavírus-járvány miatt.
máj. 23
0:03
Gyász: meghalt a Utah Jazz legendás edzője (Blikk)
A Utah Jazz edzőjét a 2011-es visszavonulása ellenére még nemrégiben is lehetett látni a tévé-képernyőkön, mert a Netflix által készített, a Chicago Bulls utolsó szezonját bemutató „The Last Dance”-ben, a Michael Jordan vezette bajnokcsapat éppen Jerry Sloant és gárdáját győzte le.
máj. 23
0:07
Megvan a Kékszalag új időpontja (Infostart)
A hagyományos, idén 52. alkalommal megszervezett versenyt eredetileg július 4-6 között tartották volna, ám a koronavírus-járvány miatt a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) már május 6-án úgy döntött, hogy későbbre halasztja.
máj. 23
0:07
Itt a végeredmény: hatalmas csatával ért véget a Blikk vs. Nb I e-Focikupa (Blikk)
– Véget ért az első Blikk vs. NB I e-Focikupa.
máj. 23
0:11
Megszólalt az állami támogatás híre után Szécsi Zoltán (Infostart)
Már lát esélyt az OB I-es indulásra, és a céljuk egy masszív középcsapat kialakítása – mondta az Egri Vízilabda Kft. ügyvezető elnöke az InfoRádióban azután, hogy kiderült, 300 millió forintos támogatást nyújt a kormány a fizetésképtelenné vált Eger vízilabdacsapatának.
máj. 23
0:11
„Hajrá, lilák!” – Ismételten a régi címerében tündökölhet az Újpest (Blikk)
Visszakaphatja régi címerét az Újpest focicsapata, hároméves huzavona után Roderick Duchatelet (48) tulajdonos hajlik rá, hogy visszaállítsa a szurkolók által követelt korábbi, tradicionális jelképet.
máj. 23
0:15
Mourinho elárulta, hol volt ő a puzzle utolsó darabja (Infostart)
José Mourinho „tudta”, hogy az Inter megnyeri a Bajnokok Ligáját, miután legyőzte a Barcelonát. A milánói klub éppen tíz évvel ezelőtt nyerte meg a legtekintélyesebb európai klubserleget, miután az elődöntőben és a fináléban is esélyesebbnek vélt ellenfelet győzött le.
máj. 23
0:15
Gyászol a sportélet: váratlanul elhunyt a magyar kosárlabda ikonikus alakja (Blikk)
Elhunyt Sitku Ernő, a magyar kosárlabdázás ikonikus alakja.
máj. 23
0:19
Ezt gondolja Rebrov a bajnokság folytatásáról (Infostart)
Szombaton a Ferencváros és a Debreceni VSC találkozójával folytatódik az OTP Bank Liga, a labdarúgó NB I. A zöld-fehérek 2017. április 15. óta nem kaptak ki bajnoki találkozón a Groupama Arénában.
máj. 23
0:23
Egy ghánai menekülttábortól a Bayern első csapatáig (Infostart)
Kevés játékos robbant be olyan gyorsan a legszűkebb nemzetközi elitbe a már a XXI. században születettek közül, mint a Bayern München kanadai válogatott balhátvédje, Alphonso Davies. Különleges pályafutás az övé.
máj. 23
0:27
Balesetet szenvedett a német focilegenda, műteni kell (Infostart)
Német sajtó információi szerint Uwe Seeler elesett otthon, és eltört a csípőcsontja.
máj. 23
0:31
Budapest Kupa - Fucsovicsék legyőzték Babosékat (Infostart)
Fucsovics Márton és Stollár Fanny 3-0-ra legyőzte Babos Tímea csapatát a tenisz Budapest Kupa pénteki nyitónapján.
máj. 23
0:35
Meghalt Sitku Ernő válogatott kosárlabdázó (Infostart)
A 149-szeres válogatott kosárlabdázó, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) elnökségi tagja 48 éves volt.
máj. 23
3:09
„Ezek után nem érhet váratlan dolog verseny közben” – Veszélyes találkozás miatt futott rekordot a fiatal szekszárdi atléta (Blikk)
Malaca volt... A szekszárdi atléta, Szemerei Levente (20) különleges kalandot élt át: edzés közben vaddisznókkal találkozott, szerencsére nem esett baja, ráadásul olyan jó időt futott 10 kilométeren, mint addig még soha.
máj. 23
5:54
Izgató látvány, meztelenül jógázik a szőke színésznő (Ripost)
A kanadai modell mindene a sport, a jégkorong nagy rajongója.
máj. 23
5:56
Tragikus hirtelenséggel elhunyt a magyar sportoló: csak 48 éves volt (Ripost)
Elhunyt Sitku Ernő, 149-szeres válogatott kosárlabdázó.
máj. 23
7:27
Ftc: A szurkolók valódi jelenlétét nem lehet utánozni (She)
Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője felkészült az erőltetett menetre, a júniusi nagy melegekre és a Debrecen elleni nehéz mérkőzésre.
máj. 23
8:03
Bayern: Rummenigge megerősítette, nem aktiválták Coutinho kivásárlási opcióját (She)
Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern Münchent működtető gazdasági társaság vezetője a Der Spiegelnek elárulta, hogy nem éltek opciós jogukkal Philippe Coutinho megvásárlására vonatkozóan.
máj. 23
8:21
amikor a Loki 3–1-re vezetett, de a Fradi ünnepelt aranyat (She)
Ismét bajnoki mérkőzésre kerül sor a hétvégén a magyar labdarúgó NB I-ben – az idény a koronavírus-járvány okozta megszakítás után a Ferencváros–DVSC rangadóval indul újra. Archívumunkban 25 évet lapozunk vissza, a két csapat ekkor látványos, gólgazdag találkozót játszott egymással – a végén bajnokavatással.
máj. 23
9:03
A Hertha a szünet után kiütötte városi riválisát (Infostart)
A Hertha BSC házigazdaként 4-0-ra legyőzte az újonc Union Berlin csapatát a német labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.
máj. 23
9:03
Visszatér a magyar futball, meglesz-e a Fradi 50. veretlen hazai bajnokija? (She)
A Ferencváros–Debreceni VSC bajnoki mérkőzéssel, illetve az MTK Budapest–Bp. Honvéd és Mezőkövesd–Mol Fehérvár FC kupaelődöntőkkel tér vissza hosszú kényszerszünet után a magyar futball – a stadionokba ugyan nem mehetnek nézők, ám a kamerák ott lesznek minden pályán, s a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósítást ad mindegyik találkozóról.
máj. 23
9:03
Szigorú szabályok, Hajdú B. István a pályára sem teheti be a lábát (Ripost)
Nem először közvetít zárt kapus labdarúgó mérkőzést Hajdú B. István, de a szombati Ferencváros-Debrecen meccs egyedi és különleges lesz. A koronavírus-járvány miatt számos új szabályt kell betartania a riporternek, és a Ripostnak elmondta, bízik benne, hogy a csend miatt nem beszéli túl a mérkőzést.
máj. 23
9:27
Psg: megvennék Aubameyangot és kivásárolnák Icardit (She)
A francia labdarúgó-bajnokságban címvédő Paris Saint-Germain 39 millió eurót kínál az Arsenal gaboni csatáráért, Pierre-Emerick Aubameyangért a Daily Mirror értesülése szerint.
máj. 23
9:33
beállt a 40 éves másodedző, és elképesztő gólt szerzett (She)
A tervek szerint hamarosan újraindulnak a dán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság küzdelmei is, a csapatok azonban egyelőre csak felkészülési meccseket játszanak. De már most vannak meglepetések…
máj. 23
9:35
Nfl: „Nem tudom, hogyan tudnánk szurkolók nélkül pályára lépni” (She)
Aaron Donald, az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) egyik legjobb védőjátékosa számára nézők nélkül nem lenne olyan szórakoztató a játék.
máj. 23
10:06
Fontos változás a Fradinál, egész meccsen hallhatod ma a szurkolókat (Ripost)
Példátlan kezdeményezéssel folytatódik ma a labdarúgó-NB I.
máj. 23
10:06
Karanténsorozat 6. rész – Garami József: Vidéki srácként futottam be (BorsOnline)
Lapunk szombati számának ezt az oldalát kibérlik a magyar fociválogatott korábbi szövetségi kapitányai. Garami József bajnoki címei mellett büszke arra is, hogy vidéki trénerként 1987-ben öt válogatott találkozón dirigálhatott.
máj. 23
10:21
KaranténKirály: Lékai Máté visszatér és Mezőkövesd-szurkolónak öltözik (She)
A Telekom Veszprém és a magyar válogatott kiválósága, Lékai Máté visszatér a KaranténKirályba, hogy ezúttal amerikai focis ellenfelével birkózzon meg. Vajon második nekifutásra sikerül a továbbjutás?
máj. 23
10:27
Wada: nem segítette a Tue több olimpiai éremhez a gyógyszerre jogosult sportolókat (She)
A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szerint nincs összefüggés a gyógyászati célú mentességet (TUE) élvező sportolók és az általuk szerzett olimpiai érmek mennyisége között.
máj. 23
10:36
A legkevesebbszer a Honvéd meccsein született gól a hajrában (Behaviour)
A kispestiek mérkőzésein változott a legritkábban az eredmény a 85. perc után a labdarúgó NB I eddig lejátszott mérkőzésein.
máj. 23
10:39
Barcelona: Arturo Vidal maradni szeretne a klubnál (She)
A chilei Arturo Vidal nem akar klubot váltani, hanem továbbra is a spanyol FC Barcelona labdarúgócsapatában szeretne játszani.
máj. 23
10:39
Nem segítette a TUE több olimpiai éremhez a gyógyszerre jogosult sportolókat (HírTV)
A Wada honlapján olvasható következtetést az a tanulmány tartalmazza, amelyet az ügynökség öt olimpia adatait elemezve készített.
máj. 23
10:51
Férfi kézi: a norvégok szeretnének lenni a legjobban edzett válogatott (She)
Nem tétlenkedik a norvég férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Christian Berge, aki a járvány okozta helyzetből próbál előnyt kovácsolni. A szakember és stábja komoly erőnléti edzéseket írt elő a keret tagjainak.
máj. 23
10:57
A Forma-1-es csapatok elfogadták a költséghatár csökkentésének ütemezését (HírTV)
Az első futam így július 5-én az Osztrák Nagydíj lehet, ami után következne július 19-én a Brit, majd augusztus 2-án a Magyar Nagydíj.
máj. 23
11:03
Így húzza össze a nadrágszíjat a járvány miatt a Forma-1 (Infostart)
A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokságban szereplő tíz csapat elfogadta a következő évekre vonatkozóan a költséghatár csökkentésének ütemezését.
máj. 23
11:09
Budafok: Filkor Attila is hosszabbított (She)
Szerződést hosszabbított a következő idényben a labdarúgó NB I-ben szereplő Budafok Filkor Attilával is – olvasható a klub hivatalos honlapján.
máj. 23
11:21
Faragó Tamás: A vízilabdát a huszonegyedik század sportjává kellene átalakítani (She)
Faragó Tamás, a szavazás győztese, a nagy generációk közötti összekötő kapocs vallja, az élet célja nyomot hagyni magunk után.
máj. 23
11:23
KoroNapló: Napfény az égen – Galló Vilmos (She)
Utolsó Koronapló-bejegyzéséhez érkezett a finn élvonalbeli Koo-Koo jégkorongozója, Galló Vilmos is, aki a vészterhes heteket korábbi légióshelyén, Svédországban töltötte, az eltérő járványkezelési metódust választó skandinávoknak köszönhetően lazábban, mint mi idehaza. Északon is tovább javult a helyzet, megérkezett a napsütéses nyár.
máj. 23
11:27
Mlsz: első körben két NB I-es klub nem kapott licencet (She)
Az MLSZ licencadó bizottsága közzétette ama klubok listáját, melyek megkapták az NB I-es, valamint az NB II-es játékengedélyt a 2020–2021-es futballidényre. Az élvonalbeli csapatok közül az Újpest FC és a ZTE FC is hiányzik mindkét listáról – igaz, a fővárosi egyesület később a hivatalos honlapján tudatta, hogy megkapta a licencet.
máj. 23
11:33
Oroszország: nem lesz szünet a következő idény előtt (She)
Az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság következő idényét augusztus 2-án kezdik el, így nem tartanak szünetet a 2019–2020-as kiírás befejezését követően.
máj. 23
11:33
Nagy László: Még mindig ég bennem a tűz! (BorsOnline)
Kipróbálná magát edzőként is Nagy László, aki idén befejezi a tréneri tanfolyamot. A Veszprém sportigazgatója és az MKSZ alelnöke szerint jó döntés született a bajnokság törlésénél.
máj. 23
11:57
Nem kapta meg az NB1-es licenszet első körben az Újpest (444.hu)
És a Zalaegerszeg sem.
máj. 23
12:03
Kanta József az MTK Messije (BorsOnline)
Kanta József még egy évre aláírt az MTK-val, így 16 esztendő óta szolgálja már a kék-fehéreket. A 36 éves középpályás kupagyőzelemmel zárná le az újrainduló idényt.
máj. 23
12:12
Nagy bejelentést tett Csányi Sándor a budapesti Eb-meccsekről (Ripost)
Több rendező város visszaléphet a jövő nyárra halasztott labdarúgó Európa-bajnokságtól. Megnőhet fővárosunk és a Puskás Aréna szerepe.
máj. 23
12:27
Olimpia 2032: Queensland felfüggeszti pályázatának előkészítését (She)
John Coates, a nemzetközi olimpiai mozgalom magas rangú ausztrál tisztviselője támogatja Queensland állam kormányának döntését, miszerint felfüggesztik a 2032-es olimpiai pályázatuk előkészítését.
máj. 23
12:29
A rebellisek csatára, aki Gerd Müllerrel versengett (She)
Jupp Heynckes oroszlánrészt vállalt a Borussia Mönchengladbach aranykorának sikereiből, a válogatottal Európa-bajnoki és világbajnoki címnek örülhetett, miközben történelmi jelentőségű mérkőzéseknek is részese lehetett. A német futball 75 éves edzőlegendájáról szóló sorozatunk 2. része.
máj. 23
12:51
Két patinás NB I-es futbalklub sem kapott licencet (Infostart)
Az Újpest és a ZTE még június 2-ig pótolhatja a hiányzó dokumentumokat, de egyelőre nem kapott engedélyt arra, hogy induljon a 2020-2021-es bajnokságban.
máj. 23
12:51
F1: a csapatok elfogadták a költséghatár csökkentésének ütemezését (She)
A Formula–1-es autós gyorsasági világbajnokságban szereplő tíz csapat elfogadta a következő évekre vonatkozóan a költséghatár csökkentésének ütemezését.
máj. 23
13:09
Felkészülés: a Kisvárda kétszer is nyert a Dvtk ellen (She)
A Kisvárda Bohdan Melnik góljával 1–0-ra legyőzte a DVTK-t a két csapat szombati első felkészülési mérkőzésén. A második találkozón is a Kisvárda diadalmaskodott, 3–0 lett a végeredmény.
máj. 23
13:27
Nhl: a játékos-szakszervezet elfogadta a 24 csapatos rájátszást (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga játékos-szakszervezetének (NHLPA) végrehajtó bizottsága elfogadta a 24 csapatos rájátszásra vonatkozó tervezetet.

Keresés