2020. május 18. hétfő

máj. 18
0:03
A mai alapján nem is hinnénk, milyen időt ígérnek holnaptól (Blikk)
A jövő héten is sok lesz a napsütés. Csapadék hétközben inkább csak elszórtan, hétvégén viszont többfelé is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.
máj. 18
4:03
Hatalmas fordulat az időjárásban. Az is látszik már, mikor lesz először 30 fok (Blikk)
Erre készülj!
máj. 18
5:39
Újabb száraz időszak következik (Kiderül)
A hét nagy részében napos, száraz időre van kilátás. Legközelebb nagyobb területen szombat estétől érkezhet kiadósabb mennyiségű csapadék.
máj. 18
5:51
Hétfőn a napsütésé lesz a főszerep (Hírstart)
Csapadék nem várható.
máj. 18
7:21
Kellemes, a hétvéginél naposabb időre számíthatunk (Hírstart)
Hétfőn naposabb, melegedő, kellemes időre van kilátás Somogyban, de mérsékelt felhősödések, főként fátyolfelhők zavarhatják a napsütést.
máj. 18
8:03
Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.05.18. hétfő (Hírstart)
A sok napsütés mellett az ország déli felén fátyol-, északi felén gomolyfelhők lesznek az égen, csapadék nem várható - derül ki az Agrárszektor hétfői (2020.05.18.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem bizt
máj. 18
8:15
Sok napsütés várható a héten (Hírstart)
A héten is sok lesz a napsütés. Csapadék hétközben inkább csak elszórtan, hétvégén viszont többfelé is várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek. Ma várhatóan sok lesz a napsütés. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-14 fok között alakul, az északi völgyekben lehet
máj. 18
8:21
Fátyolfelhős, meleg nap vár ránk (Hírstart)
A köd és a rétegfelhőzet gyors feloszlását követően a sok napsütés mellett az ország déli felén fátyol-, északi felén gomolyfelhők lesznek az égen, csapadék nem várható. Csak kevés helyen élénkülhet meg a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között alakul. Késő estére 12 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.
máj. 18
8:39
Sok lesz a napsütés a héten is, csapadékra csak elszórtan számíthatunk (Hírstart)
A héten is sok lesz a napsütés. Csapadék hétközben inkább csak elszórtan, hétvégén viszont többfelé is várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.
máj. 18
9:09
Lassan benépesednek a déli tengerpartok is (Hírstart)
Folytatódik a hőhullám, a járványügyi intézkedések enyhítésével a strandok is megnyitnak a Földközi-tengeren - írja az Időkép. hu. Szerdáig tart a forróság a Földközi tenger északi medencéiben, a múlt heti rekordokat követően a csúcshőmérsékletek Olaszország, Spanyolország és Görögország déli tájain továbbra is meghaladhatják a 30 fokot. A já
máj. 18
9:21
Benépesednek a déli tengerpartok (Hírstart)
Folytatódik a hőhullám, a járványügyi intézkedések enyhítésével a strandok is megnyitnak a Földközi-tengeren.
máj. 18
10:54
Zivatarok kialakulására figyelmeztetnek tíz megyében (Kiderül)
Kedden egy mediterrán ciklon vonul el hazánktól délre, amely a déli országrészben helyenként kedvező feltételeket biztosít záporok, zivatarok kialakulásához.
máj. 18
11:51
Időjárás: beköszönt a pipacsmezős nyár (Hírstart)
Egész héten kellemes, kora nyári idő várható a DO meteorológiai szakértőjének hétindító prognózisa szerint. Némi csapadékra kedden és szerdán számíthatunk – de inkább derült időnk lesz, és a hét végén napos, száraz napokat mutatnak a modellek.
máj. 18
12:12
43 fokos forróság tombolt Törökországban (Hírstart)
Rendkívüli hőhullámot él át a napokban Törökország és Ciprus is, tegnap Antalyában 43 fokot mértek.
máj. 18
14:03
Megint fagyhat a hét vége felé (Kiderül)
A gyenge légmozgásnak és a derült időnek köszönhetően pénteken és szombaton reggel ismét előfordulhatnak talajmenti fagyok az országban.
máj. 18
15:54
Többórás napsütés vár ránk kedden is (Hírstart)
Elsősorban a déli megyékben lehet elszórtan zápor, néhol zivatar.
máj. 18
16:48
Marad az öntözés (Hírstart)
Egy tőlünk délre örvénylő ciklon előoldalán átmenetileg egyre melegebb és kissé nedvesebb levegő érkezik fölénk. Eközben észak felől egy hidegfront is közeledik. Kiadós csapadék továbbra sem várható, kedden főként délen és nyugaton lehetnek záporok, néhol zivatarok. A hét közepétől néhány fokkal hűvösebb, de továbbra is nagyrészt száraz levegő érke
máj. 18
17:06
Visszatér a szárazság (Hírstart)
Bár a múlt hét időjárása kimondottan csapadékosnak számított a megelőző héthez képest, ezek az esők csak kevés helyen enyhítették számottevően a tavaszi szárazságot az országban. Sajnos az előrejelzésekben sincs nyoma annak a kiadós csapadéknak, amire most májusban igen nagy szüksége lenne mind az őszi, mind a tavaszi vetésű szántóföldi növényeinkn
máj. 18
21:09
Meteorológia: Záporok várhatók az ország területén kedd estig (Hírstart)
Eleinte kevés lesz a felhő, majd éjszaka délnyugaton megnövekszik a felhőzet, hajnalban ott elvétve zápor már lehet. Kedden változóan felhős lesz az ég, északon több, délen kevesebb napsütésre számíthatunk.

Keresés