2020. augusztus 12. szerda

aug. 12
0:00
Júliusban 3,8 százalékkal nőtt az infláció (Növekedés)
Júliusban a fogyasztói árak átlagosan 3,8 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben az élelmiszerek és a szeszes italok, dohányáruk ára emelkedett jelentős mértékben - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.
aug. 12
0:04
Online platformon szervezik meg az idei Közgazdász-vándorgyűlést (Növekedés)
A koronavírus-járvány nemzetgazdasági hatásai és a kilábolás kihívásai több előadásban és kerekasztal-beszélgetésben is visszaköszönnek majd a hazai közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciáján, az 58. Közgazdász-vándorgyűlésen. A tanácskozást – a járvány okozta kockázatokat mérlegelve – szeptember 24–25-én a digitális térben, élő, internetes v
aug. 12
0:06
A kőoroszlánok is megszépülnek - megjelent Lánchíd-tender (Napi)
Közzétették a Széchenyi lánchíd felújításának kivitelezési munkáiról szóló közbeszerzési részvételi felhívást az Európai Unió Hivatalos Lapjában - adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A kivitelezők szeptember 7-ig jelezhetik részvételi szándékukat a 380 méteres híd felújítására.
aug. 12
0:08
Nagyot ugrott az infláció júliusban (Növekedés)
A várakozásokat felülmúlva 3,8 százalékkal emelkedett az infláció júliusban Magyarországon. A hónap során megállt az élelmiszerárak emelkedésének mérséklődése. Az adószűrt maginfláció átmenetileg 4 százalék felé emelkedett. Az eurózóna alacsony inflációja, a járványhelyzet inflációcsökkentő hatásai és a mérsékeltebb fogyasztás hatására azonban közé
aug. 12
0:10
Értelmét kezdi veszteni a fogalom, hogy kockázat (Napi)
Újabb mérföldkőhöz érkezett a hozamcsökkenési hullám. Az Egyesült Államokban már kevesebb, mint 3 százalékos hozam mellett bocsátanak ki 10 éves bóvlikötvényeket is.
aug. 12
0:12
Új vezérigazgatója van a Keler Zrt.-nek (ProfitLine)
A Keler Igazgatósága július 31-ével Demkó-Szekeres Zsoltot nevezte ki a Keler Zrt. vezérigazgatói pozíciójára - közölte a Keler Csoport kedden az MTI-vel.
aug. 12
0:12
Augusztus végéig még igényelhető a munkahelyvédelmi bértámogatás (Növekedés)
A koronavírus-válság enyhítését célzó Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében meghirdetett munkahelyvédelmi bértámogatás és k+f+i bértámogatás eddig közel 15 ezer vállalkozás esetén járult hozzá a munkavállalók megtartásához: mostanáig 225 ezer munkavállaló után több mint 50 milliárd forint értékben igényelték e támogatásokat a cégek. Mindkét bértámoga
aug. 12
0:16
Bejegyezték az első orosz koronavírus-vakcinát - Putyin lánya is megkapta az oltást (Növekedés)
.
aug. 12
0:20
Sportlegendák az MKT-nál! (Növekedés)
A sportközgazdasági panellel kedden megkezdődtek az 58. Közgazdász-vándorgyűlés szekcióinak felvételei az MKT közösségi terében.
aug. 12
0:24
Hagyományos tanévkezdéssel számol a kormány (Növekedés)
Normál menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet, a hamarosan megjelenő rendelet szerint szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.
aug. 12
0:28
A Nemzetközi Beruházási Bank közel 34 millió euró zöld vállalati kötvényt vásárolt (Növekedés)
A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) több mint 33,8 millió euró értékben vásárolt zöld vállalati kötvényt, ezzel a befektetéssel a bank jelentős mértékben tovább növeli magyarországi portfólióját - közölte a NBB kedden az MTI-vel.
aug. 12
0:32
Idén három magyar cég került fel a Deloitte leggyorsabban fejlődő technológiai cégeket rangsoroló listájára (Növekedés)
Az idén három magyar vállalat került fel a Deloitte Technology Fast 500 EMEA listájára, amely az európai, közel-keleti és afrikai régió leggyorsabban fejlődő technológiai cégeit rangsorolja - közölte a Deloitte Zrt. az MTI-vel kedden.
aug. 12
1:06
Továbbra is emelkedik a fertőzöttek száma Hollandiában (ProfitLine)
Az illetékes holland egészségügyi hatóság keddi jelentése szerint az elmúlt hét folyamán 4036-tal emelkedett a koronavírussal bizonyítottan fertőzöttek száma, ami az azt megelőző hét adataihoz képest 56 százalékos növekedést jelent. Belgiumban tovább lassult a járvány terjedésének üteme. Luxemburg a fertőzésszám jelentős csökkenéséről számolt be ke
aug. 12
3:06
Nőtt a Cseh Energetikai Művek adózott nyeresége (ProfitLine)
Éves összehasonlításban 9 százalékkal 14,7 milliárd koronára (198,45 milliárd forint) emelkedett a Cseh Energetikai Művek (CEZ) adózott nyeresége az első fél évben - közölte Ladislav Kríz, a CEZ szóvivője kedden Prágában sajtótájékoztatón.
aug. 12
3:36
Milyen a hazai csemegekukorica termés? Lesz-e belőle hiány? (ProfitLine)
Stabil a hazai csemegekukorica termelés és a feldolgozói kapacitás - közölte a Syngenta sajtótájékoztatóján a cég délkelet-európai menedzsere kedden.
aug. 12
3:36
Ennyire kedvező áron régen nem lehetett külföldre utazni, mint most (Növekedés)
Jelenleg a tíz százalékot sem éri el az erre az évre betervezett charter járatok száma. Az előző évhez képest a szektorban akár 80 százalékos is lehet a visszaesés mértéke – mondta el a növekedés.hu-nak a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke. Molnár Judit arról is beszélt, hogy jelenleg az a helyzet állt elő, hogy az utazási irodáknak
aug. 12
4:12
A leggazdagabb egy százaléké az összvagyon közel 40 százaléka Németországban (Növekedés)
Sok német ellenkezése érthető a szegényebb uniós tagállamoknak juttatott adófizetői pénzek miatt, a vagyoni egyenlőtlenségek ugyanis rekordszintre emelkedtek az elmúlt években Németországban. A legfelső egy százalék már az összvagyon 38 százalékát birtokolja, a leggazdagabb 0,1 százalék pedig az egyötöd részét - derül ki egy friss német gazdaságku
aug. 12
4:36
Közeleg az igazság pillanata - NAV ellenőrzés várható (ProfitLine)
Az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházások utáni TAO kedvezményt 2017-ben vezették be, és mivel a NAV az adókedvezményt 3 éven belül legalább egyszer kötelezően ellenőrzi, ezért várható, hogy egyre több adózónál vizsgálják majd annak érvényesítését. Az elmúlt években a szabályokat többször változtatták, és a kedvezmény kizárólag akkor vehe
aug. 12
4:42
Adókedvezmény miatt kötelező a NAV-ellenőrzés (Hírstart)
Speciális tao-kedvezmény igénybevétele miatt kopogtathatnak a revizorok.
aug. 12
4:42
Orosz-török két jó barát - Vagy pont az ellenkezője (Növekedés)
Mai világunk egyik legbonyolultabb és legellentmondásosabb kapcsolatrendszere az Orosz Föderáció (OF) és Törökország között feszül. Képviselőik a tárgyalóasztal felett mosolyognak, kezet ráznak egymással, miközben az asztal alatt elkeseredetten sípcsonton rúgják egymást.
aug. 12
4:46
Kraftwerk: éledezik a német elektrotechnikai és villamosipar (Hírstart)
A belföldi kereslet növekedése már a fellendülés jeleit vetíti előre a német elektrotechnikai és villamosgép-iparban az ágazat szakmai képviseleti szervezete, a Zentralverband Elektrotechnik- und Elektronikindustrie e.V. (ZVEI) legfrissebb felmérése alapján. A ZVEI felmérése alapján a belföldi kereslet növekedése júniusban szinte teljes egészében k
aug. 12
5:06
Többet szánunk idén az iskolakezdésre (ProfitLine)
Idén nőhet a családokban az iskolakezdésre szánt összeg: gyermekenként átlagosan 33 560 forintot1terveznek elkölteni a szülők a becsengetéshez kapcsolódóan, míg tavaly ez az összeg átlagosan 15-25 000 Ft között mozgott – derül ki a Vatera felméréséből. Szükség is van a nagyobb keretre, hiszen a KSH szerint tavaly augusztusban 3,1%-kal, szeptemberbe
aug. 12
5:12
Alig mennek turisták a bolgár tengerpartra - Bezárnak a szállodák (Növekedés)
.
aug. 12
5:27
Legendás reklámokkal idézi fel múltját a Theodora ásványvíz (Kreatív Online)
Megújul a cimkék designja és a márka weboldala is - kampánybejelentő!
aug. 12
5:36
9,5 milliárd forint állami kártalanítást fizetett ki a Nébih a madárinfluenza miatt (ProfitLine)
A madárinfluenza-járvány megfékezése érdekében az idén megsemmisített állatokért, eszközökért járó állami kártalanítás több mint 80 százalékát, csaknem 9,5 milliárd forintot már kifizette az érintett tulajdonosoknak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - közölte a hivatal a honlapján.
aug. 12
5:36
Kiderült: ennyi pénzt fizetett ki a madárinfluenza miatti kártérítésre a Nébih (Hírstart)
A madárinfluenza-járvány megfékezése érdekében az idén megsemmisített állatokért, eszközökért járó állami kártalanítás több mint 80 százalékát, csaknem 9,5 milliárd forintot már kifizette az érintett tulajdonosoknak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – közölte a hivatal a honlapján.
aug. 12
5:39
A nyugdíjasok 32 milliárd forinttal hitelezhették meg a magyar államot idén (Menedzsment Fórum)
Az idei alacsony nyugdíjemelés miatt rengeteg pénzt buknak átmenetileg a nyugdíjasok. A friss adatok alapján gyakorlatilag biztosra vehető, hogy novemberben érkezik a nyugdíjkiegészítés.
aug. 12
5:42
9,5 milliárd forint állami kártalanítást fizetett ki a Nébih a madárinfluenza miatt (Hírstart)
A madárinfluenza-járvány megfékezése érdekében az idén megsemmisített állatokért, eszközökért járó állami kártalanítás több mint 80 százalékát, csaknem 9,5 milliárd forintot már kifizette az érintett tulajdonosoknak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - közölte a hivatal a honlapján.
aug. 12
5:42
Bajban van a kaliforniai Uber (FinTechRadar)
Egy kaliforniai bíró szerint az Uber sofőrök munkavállalónak számítanak. A per végkimenetele nem csak a személyszállításra lehet kihatással.
aug. 12
5:42
Erről szól az 5G kiépítéséért folyó amerikai-kínai versengés (Növekedés)
Az USA és Kína között az ötödik generációs vezeték nélküli hálózatok, az 5G kiépítéséért folytatott versengés nemcsak arról szól, hogy melyik országnak sikerül először telepíteni országos lefedettségű hálózatot, hanem hogy ezáltal ki fogja meghatározni globálisan a szabványokat és szabadalmakat, és uralni az ellátási láncokat.
aug. 12
6:06
Mennyi tartaléka van egy magyarnak, ha munkanélküli lesz? - Kutatás (ProfitLine)
A magyar háztartások mindössze felének van annyi megtakarítása, amennyivel legalább két hónapot át lehet vészelni, illetve azok, akik a koronavírus-járvány hatására munkanélküliek lettek, átlagosan három hónapra elegendő tartalékkal rendelkeznek. Ugyanakkor a leginkább kedvező helyzetben lévő csoportokban is legfeljebb öt hónapra elegendő megtakarí
aug. 12
6:06
A magyar háztartások felének még 2 hónapra elegendő tartaléka sincs (Hírstart)
A munkavállalók csaknem harmadát érintette a járványhoz kapcsolódó valamilyen típusú jövedelemcsökkenés, sokan kerültek kilátástalan helyzetbe.
aug. 12
6:12
Milliárdosok hobbiját is közpénz-milliókkal támogatja az Orbán-kormány (Privátbankár)
Néhány millió forint vissza nem térítendő állami támogatás nem csak a szerényebb lehetőséggel bíró kisvállalkozóknak jön jól, hanem az ország leggazdagabb emberei is előszerettel költik inkább a közpénzt, ha megtehetik. A kormány pedig ad is nekik a közösből.
aug. 12
6:18
Bizalmi index: új számokkal állt elő a GKI (Infostart)
A koronavírus miatti zuhanás lassú emelkedésbe váltott már a fogyasztói bizalomban, az augusztus viszont mintha tartogathatna meglepetéseket.
aug. 12
6:18
Megvan, mibe fektetik a magyarok pénzét – Érdekes folyamatok rajzolódnak ki (Portfolio)
Az elmúlt években tapasztalt alacsony hozamkörnyezet hatására folyamatosan csökken a befektetési alapokon belül a bankbetétek és készpénz aránya, felkapottak lettek viszont a részvények és ingatlanok. A friss számok szerint a második negyedévben láthatóan megnőtt a részvénybefektetések aránya a magyar alapkezelők portfóliójában, de így is távol van
aug. 12
6:24
Bizalmi index: új számokkal állt elő a GKI (Hírstart)
A koronavírus miatti zuhanás lassú emelkedésbe váltott már a fogyasztói bizalomban, az augusztus viszont mintha tartogathatna meglepetéseket.
aug. 12
6:33
Úgy tűnik, a magyar lakosság nem hisz a villámgyors gazdasági feltámadásban (Menedzsment Fórum)
Augusztusban kissé romlott a GKI fogyasztói bizalmi indexe.
aug. 12
6:36
Úgy tűnik, a magyar lakosság nem hisz a villámgyors gazdasági feltámadásban (Hírstart)
Augusztusban kissé romlott a GKI fogyasztói bizalmi indexe.
aug. 12
6:48
Megvan a demokrata alelnökjelölt - Kamala Harris történelmet írhat (Privátbankár)
Kamala Harris kaliforniai szenátor lesz Joe Biden, a demokraták elnökjelöltjének alelnökjelöltje - sosem indult még színesbőrű nő ezen a poszton.
aug. 12
6:48
Kamala Harris lesz a demokraták alelnökjelöltje (Hírstart)
Joe Biden egy nőt választott maga mellé – ahogy azt ígérte.
aug. 12
6:54
Az autóipar a válság után – milyen út vezet a felépülés felé? (Piac és Profit)
Az autógyártók már a koronavírus-járvány előtt is nehéz helyzetben voltak, most pedig egy minden eddigitől eltérő válság utáni helyzetre kell felkészülniük. A Roland Berger megvizsgálta azokat a stratégiai eszközöket, amelyek segíthetnek az iparág szereplőinek jobban megérteni a helyzetet és eredményes terveket készíteni.
aug. 12
6:54
Ilyen még nem volt az USA-ban - Fekete nőt választott alelnökjelöltjének Biden (Növekedés)
Kamala Harris kaliforniai szenátor lesz Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltjének alelnökjelöltje - jelentette be kedden délután Delaware-ban kiadott közleményében Biden kampánycsapata.
aug. 12
7:00
Rossz hír az autósoknak, emelkedett az üzemanyagok ára (Portfolio)
Emelkedett az üzemanyagok ára a hazai kutakon, a holtankoljak.hu információi szerint a 95-ös benzin literenkénti átlagára 5 forinttal emelkedett, míg a gázolaj ára 2 forinttal nőtt.
aug. 12
7:00
Milliárdosok hobbiját is közpénz-milliókkal támogatja az Orbán-kormány (Hírstart)
Néhány millió forint vissza nem térítendő állami támogatás nem csak a szerényebb lehetőséggel bíró kisvállalkozóknak jön jól, hanem az ország leggazdagabb emberei is előszerettel költik inkább a közpénzt, ha megtehetik. A kormány pedig ad is nekik a közösből.
aug. 12
7:00
Minden 20. forintot költöttek el hasznosan az elfuserált fővárosi fejlesztésnél (G7)
Lassan két évvel a szerződés felmondása után is újabb költségek kerülnek elő, a számla az aktuális kimutatás szerint 11,1 milliárd. Felelős, de még csak gyanúsított sincs.
aug. 12
7:06
Újra 100 fölött az új koronavírus-fertőzöttek száma Ausztriában (Privátbankár)
Az elmúlt 24 órában 139 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak Ausztriában a legfrissebb, keddi jelentés szerint.
aug. 12
7:30
A NAV egy kicsit ránéz az egyik TAO kedvezményre (Hírstart)
Az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházások utáni TAO kedvezményt 2017-ben vezették be, és mivel a NAV az adókedvezményt 3 éven belül legalább egyszer kötelezően ellenőrzi, ezért várható, hogy egyre több adózónál vizsgálják majd annak érvényesítését. Az elmúlt években a szabályokat többször változtatták, és a kedvezmény kizárólag akkor vehe
aug. 12
7:36
Gyatra ébredése volt a forintnak (Napi)
Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon szerda reggel.
aug. 12
7:36
Viszonylag olcsón megúszta az orosz gazdaság a válság mélypontját (Portfolio)
A második negyedévben 8,5%-kal esett vissza az orosz GDP az egy évvel korábbi szintjéhez képest – jelent meg szerda reggel a hír. Ez elmarad az elemzők többsége által várt eséstől, és a világ más részein is látni 10% körüli vagy afeletti zuhanást, így nem minősül kimondottan rossznak az orosz adat.
aug. 12
7:42
Több Balaton: a magyarok már nem egy hétre, hanem hónapokra keresnek nyaralót (Menedzsment Fórum)
Erőteljesen nőtt a kereslet a Balaton és a Velencei-tó mellett lévő kiadó, hosszabb távra, azaz legalább egy-két hónapra kivehető nyaralók, házak iránti kereslet. A bérleti díj pedig a nyári hónapokban a balatoni településeken havi 200 ezer forint felett lehet - derül ki az ingatlan.com legújabb összefoglalójából.

Keresés