2020. augusztus 27. csütörtök

aug. 27
0:03
Duplája lehet a tervezettnek az idei államháztartási hiány (444)
Az Államadósság Kezelő Központ 1890 milliárd forintról 3600 millárdra módosította az előrejelzését.
aug. 27
0:03
Jászai Gellért: Kell magyar műhold, vagy lemaradunk a nemzetközi versenyben (Növekedés)
Európában ma egy csendes, ugyanakkor nagyon komoly űrverseny zajlik - mondta a növekedés.hu-nak adott interjújában Jászai Gellért. A 4iG többségi tulajdonosa, akit a múlt héten bejelentett műholdprogramról kérdeztünk, úgy látja, hogy a régiós országok és a nyugat-európai államok is azon dolgoznak, hogy saját műholddal rendelkezzenek, vagy tovább b
aug. 27
0:06
Megerősítette az Opus Global stabil kibocsátói minősítését a Scope Ratings (Infostart)
A független nemzetközi hitelminősítő felülvizsgálati eljárásában megtartotta a kibocsátott Opus kötvényekre az MNB által elvárt befektetési szintnél négy fokozattal magasabb BBB- besorolást, a társaságra pedig a BB stabil kibocsátói minősítést.
aug. 27
0:06
Rejtett hibákat találtak a Puskás Aréna külső betonburkolatán (Napi)
Hetek óta vizsgálják a tavaly novemberben átadott Puskás Aréna külső burkolatát, a szakemberek darabonként nézik át a fal betonelemeit - számolt be a 24.hu.
aug. 27
0:07
Megugrott az új koronavírus-fertőzöttek száma itthon (Növekedés)
.
aug. 27
0:09
Egy nap alatt 5 ezer új esetet regisztráltak Franciaországban (ProfitLine)
Több mint 5 ezer új koronavírusos esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában Franciaországban, ami az általános karantén május végi feloldása óta rekordnak számít - közölte szerda este az egészségügyi minisztérium.
aug. 27
0:09
Majdnem egy órával többet dolgoznak otthonról a munkavállalók (Hírstart)
Számos vállalat vezetett be a dolgozók ellenőrzését célzó hatékonyságkövető rendszereket.
aug. 27
0:10
Lakásfelújításra készül? - Ennek a hírnek örülni fog (Napi)
A vírushelyzet és a kedvezményes lakásáfa vége is szerepet játszott abban, hogy a magasépítéshez használt építőanyagok forgalma 20 százalékkal visszaesett a második negyedévben és júliusban. A vállalási árak csökkentek, de több szakmában továbbra is jellemző a szakemberhiány a szakszövetség adatai szerint.
aug. 27
0:11
Módosította finanszírozási tervét az államadósság kezelő (Növekedés)
Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 1710 milliárd forinttal 1890 milliárd forintról 3600 milliárd forintra emelte az államháztartás központi alrendszerének pénzforgalmi hiányára vonatkozó előrejelzését - közölte az ÁKK szerdán.
aug. 27
0:14
Családi házat épít? Erre jó, ha figyel (Napi)
Egy családi háznál kulcsfontosságú az alapoktól átgondolt tervezés és a minőségi kivitelezés, mivel a végeredményt, a fenntartási költségeket a falazat és tetőszerkezet minősége is nagyban meghatározza. Mindez a jövőre életbe lépő szigorú energiaügyi szabályozás miatt az eddiginél is fontosabbá válik. A családiház építők jelenleg Budapesten és a Ba
aug. 27
0:15
A Spar vezetőivel egyeztetett az agrárkamara (Növekedés)
Jelentős, de szervezettséggel tovább növelhető a hazai élelmiszerek aránya a kiskereskedelmi láncok üzleteiben. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a SPAR vezetőivel egyebek közt erről is egyeztetett.
aug. 27
0:15
Megpecsételődött az uniós biztos sorsa - Lemond posztjáról Phil Hogan (Hírstart)
Lemond a botrányba keveredett Phil Hogan, az Európai Bizottság kereskedelmi ügyekét felelős ír biztosa - írta korábban a Politico saját forrására hívatkozva. Az értesülést később Peter Power, Hogan kabinetfőnöke is megerősítette.
aug. 27
0:19
Kínai elmélkedés a sokszínűség harmóniájáról - Könyvajánló (Növekedés)
Az emberiség egyik legnagyobb kihívása, hogy feloldja a vallások közötti konfliktusokat. Zhihe Wang filozófiaprofesszor szerint létrejöhet egy olyan világ, amelyben a vallások nyitottak egymásra, és gazdagítják egymást. Ennek megvalósításához azt a hozzáállást ajánlja, amelyet a kínai harmonizmus alakított ki, ami a legkülönbözőbb felekezetek számá
aug. 27
0:23
Rekordmértékű volt a gazdasági visszaesés az OECD-tagállamokban a második negyedévben (Növekedés)
Az új koronavírus-járvány féken tartását célzó intézkedések következtében példátlan mértékben esett vissza a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) 37 tagállamának gazdasági teljesítménye a második negyedévben.
aug. 27
0:27
Három év börtön is járhat illegális hulladéklerakásért a szaktárca javaslata szerint (Növekedés)
Az érték alapú hulladékgazdálkodás a körforgásos gazdaság alapja, ezért kiemelt cél a hulladék mennyiségének csökkentése és a lehető legmagasabb arányú újrahasznosítás - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szerdán egy online szakmai konferencián.
aug. 27
0:31
Bruttó ötszázezres egyszeri juttatást kap tízezer pedagógus (Növekedés)
Több mint tízezer pedagógus részesül bruttó ötszázezer forintos egyszeri juttatásban - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán az Emberi Erőforrások Minisztériumának Facebook-oldalán közzétett videóban, az Életközelben című sorozat legújabb részében.
aug. 27
1:03
Csökkent a Duna House csoport adózott eredménye (ProfitLine)
A koronavírus-járvány következtében a Duna House csoport adózott eredménye a második negyedévben 204,8 millió forintra csökkent az egy évvel korábbi 338,5 millió forintról - közölte az ingatlanközvetítéssel és -fejlesztéssel foglalkozó társaság szerdán az MTI-vel.
aug. 27
2:03
Egyszeri juttatást kapnak a pedagógusok (ProfitLine)
Több mint tízezer pedagógus részesül bruttó ötszázezer forintos egyszeri juttatásban - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán az Emberi Erőforrások Minisztériumának Facebook-oldalán közzétett videóban, az Életközelben című sorozat legújabb részében.
aug. 27
3:03
Csökkent a szakemberhiány az építőiparban (ProfitLine)
Jelentősen, 12 százalékkal csökkent hazánkban az építőipari szakemberhiány. Jelenleg átlagosan 119 napot kell várni a szakember megkeresésétől a munka megkezdéséig. A koronavírus-járvány előtt 135 nap volt az átlagos várakozási idő. A legtöbbet, 165 napot Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kell várni a szakemberre, míg a legkevesebbet, 86 napot Tolna
aug. 27
3:39
A budai Várnegyedre hamarosan nem is fogunk ráismerni (Növekedés)
Budapesten a második nagy világégés arányaiban a Várnegyedben okozta a legnagyobb károkat. Mire a harcok véget értek, csak a lakások 26 százaléka maradt meg épségben. A fővárosi Királyi Palota környékén még mindig ott éktelenkednek a világháborús sebek és a későbbi bontások szomorú emlékei. A Szent György tér nyugati oldala a mai napig romterületne
aug. 27
4:03
A sárga csekk halála - jön a fizetési kérelem! De mi az a fizetési kérelem? (ProfitLine)
Egyre szélesebb körben érhető el a fizetési kérelem a következő években, ezáltal meghatározóvá válhat a mindennapokban, például a rezsi fizetésénél (gázszámla, villanyszámla stb.) is. A rezsikiadások jelentős összeget jelentenek minden háztartásban, hiszen Magyarországon az egy főre jutó költések 14-34 százalékát adják a lakásfenntartásra, háztartá
aug. 27
4:09
Él-e még Kim Dzsong Un? (Növekedés)
Noha a világsajtóban felbukkannak hírek arról, hogy az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un halálosan beteg, vagy már nincs is az élők sorában, biztosat senki sem tud róla. Akik a legtöbbet tudhatnak-mondhatnak, a dél-koreaiak – egyelőre hallgatnak. A mértékadó szöuli napilap, a Hankook Ilbo arról számol be, hogy a harmadik generációs diktátor új ö
aug. 27
4:33
2021 a lakásfelújítások éve lehet? (ProfitLine)
A lakossági szándékok szerint a következő egy évben a magyar lakásállomány csaknem 13 százalékán, mintegy 500 ezer lakáson végezhetnek fejújítást, korszerűsítést - derült ki a Masterplast támogatásával augusztusban készült GKI-felmérésből.
aug. 27
4:39
Tesco akciós újság online – hipermarket egy kattintásra (GazdaságPortál)
Sokan szeretünk a hipermarketekben sétálgatni. Élvezni a tágas tereket, a széles kínálatot, hogy egy helyen szinte mindent megtalálhatunk, ráadásul rendkívül kedvező áron. Sokan szeretünk a hipermarketekben sétálgatni. Élvezni a tágas tereket, a széles kínálatot, hogy egy helyen szinte mindent megtalálhatunk, ráadásul rendkívül kedvező áron. A hipe
aug. 27
4:39
Hogy készüljenek a vállalkozások a készpénzmentes fizetésre? (Növekedés)
Közeleg az időpont, amikor minden, a NAV-hoz bekötött online pénztárgéppel rendelkező vállalkozásnak el kell fogadnia a készpénzmentes fizetés valamely formáját. Melyik módszert érdemes választaniuk?
aug. 27
5:03
Túl van a koronavírus nehezén a használtautó-piac: erősödik a kereslet az autóvásárlási kölcsönök iránt is (ProfitLine)
Júliusban már visszatértek a vevők a használtautó-piacra, ezzel együtt látszik az is, hogy a vásárlásra szánt hitelek iránti érdeklődés is kezd visszatérni a járvány előtti szintre a Bank360.hu adatai szerint.
aug. 27
5:09
Túl van a koronavírus nehezén a használtautó-piac (Hírstart)
Erősödik a kereslet az autóvásárlási kölcsönök iránt is.
aug. 27
5:09
Mi zajlik valójában Fehéroroszországban? (Növekedés)
A híreket két hete domináló Fehéroroszországban mára állóháború alakult ki a választásokat elcsaló Lukasenko elnök és a tüntetők között. Az elnök nem hátrál, és nincs kormányzóképes ellenzék sem. Az ország a szocializmus utolsó európai bástyája, ahol a gazdaságot még mindig az állami vállalatok uralják, nyugati befektetőt alig találni. Munkanélküli
aug. 27
5:33
Iskolakezdés: fejesugrás a mélyvízbe – interjú Nagy Erzsébettel, a PDSZ tagjával (Menedzsment Fórum)
Már csak pár nap, és itt van szeptember 1., indul az iskola. A tavaszi koronavírus-járvány és annak következményei miatt elmondható, hogy soha ennyi dilemmával és bizonytalansággal nem vágtak bele a tanévbe pedagógusok és gyerekek. Fejesugrás a mélyvízbe.
aug. 27
5:33
Sztrájkra készülnek a spanyol diák- és tanári érdekképviseletek (ProfitLine)
Sztrájkra készülnek szeptemberben diák- és tanári érdekképviseletek is Spanyolországban, hogy így követeljék a biztonságos tanévkezdést a koronavírus-fertőzésének számának növekedése közepette.
aug. 27
5:39
Régi fintechet – na jó, aranyat – találtak önkéntes régészek (FinTechRadar)
Az aranykincs árából egy fullextrás egyiptomi lakást is meg lehetett volna venni. Akárki is ásta el, nem tervezte, hogy eddig ott marad a pénz.
aug. 27
5:39
Több mint ötezer kereskedés húzta le a rolót (KKV Magazin)
Kereskedelemmel és gépjárműjavítással már csak 118 353 vállalkozás foglalkozik Magyarországon, 5372-vel kevesebb, mint a múlt év végén – derült ki a Nemzeti Cégtár legutóbbi, augusztus 20-i állapotokat tükröző kimutatásából.
aug. 27
5:39
Uniós költségvetési vita újratöltve - Győri Enikő írása (Növekedés)
Az Unió fővárosa a héten kezd magához térni a nyári kábulatból. A politikusok és a tisztviselők egyaránt azon merengenek, az, hogy Brüsszel régió vörössé változott – újra közel napi 500 új koronavírusos beteg és 9 halott van – mit jelent majd az uniós intézmények működésére nézve. Elindulni Európa legkülönbözőbb sarkaiból, vállalva az esetleges kar
aug. 27
5:57
Rég vonultak ennyire vissza a forint támadói, de ez alig segített az árfolyamon (Portfolio)
Július második felében 350 alá tudott visszaerősödni a forint az euróval szemben, ezzel párhuzamosan a magyar deviza elleni külföldi spekulatív pozíciók állománya jelentősen csökkent – derül ki az MNB friss ábrakészletéből. Igaz, azóta megint 355-ig emelkedett az árfolyam, vagyis könnyen lehet, hogy megint a forint elleni pozíciók híznak. Az elemző
aug. 27
6:12
Eurómilliárdokat öntenének a nagybefektetők ide, de nincs elegendő jó ingatlan (Privátbankár)
Nem csüggednek a nemzetközi intézményi befektetők a közép-európai kereskedelmi ingatlanpiacon. Továbbra is erős az érdeklődés, de megvan az óvatosság is és sajnos kevés a megfelelő első osztályú termék.Térségünkben minden fontos piacon a hazai alapok is aktívak lettek, idén további jelentős adásvételek zárulhatnak le Magyarországon is.
aug. 27
6:15
Tőzsdei influenszerek lepték el a TikTokot, akik a robinhoodos kezdőket oktatják (Portfolio)
Technikai elemzés? Részvénykiválasztás? Befektetések időzítése? A tőzsdék világával ismerkedő fiatal befektetők számára teljesen egyértelmű, hogy az előbbi kérdésekre már nem a nagy elemzőházaktól, évtizedek óta a szakmában dolgozó elemzőktől vagy világszerte ismert guruktól várják a választ, hanem például TikTok-influenszerektől, akik elképesztő m
aug. 27
6:15
Alakuló együttműködés a hazai élelmiszer-ellátókkal (okosipar.hu)
Jelentős, de szervezettséggel tovább növelhető a hazai élelmiszerek aránya a kiskereskedelmi láncok üzleteiben. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a SPAR vezetőivel egyebek közt erről is egyeztetett. A NAK a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. vezetőivel egyeztetett, alapvetően a friss zöldség-gyümölcs, tejtermék, baromfi, hús termékkörökre fóku
aug. 27
6:24
4 nap maradt, hogy a kormány megelőzze a munkaerőpiac összeomlását (Piac és Profit)
Jelen állás szerint már csak jövő hétfőig jelentkezhetnek a vállalatok az állami bértámogatásra, miközben forrás még bőven van, és az érdekképviseletek is a program hosszabbítása mellett érvelnek.
aug. 27
6:27
Félmillió otthon újulhat meg a következő egy évben (168 Óra Online)
A háztartások csaknem 13 százaléka tervez nagyobb összeget költeni lakására – derül ki a GKI augusztusi felméréséből. Ez azt jelenti, hogy a koronavírus okozta járvány és annak következményei a lakásfelújítási piacra egyáltalán nem hatottak negatívan. Ha ezek a tervek megvalósulnak, akkor egy éven belül 500 ezer lakáson végezhetnek el kisebb-nagyob
aug. 27
6:36
Ebben az egyben már biztosan beérte a Balaton az Adriát (Infostart)
Négy éve még kétszeres volt a különbség az adriaihoz képest, a felzárkózás azonban megtörtént.
aug. 27
6:57
A fele termett csak meg idén a várt dinnyének (444)
A kiesést csak részben kompenzálták a szokásosnál magasabb árak.
aug. 27
6:57
Havonta sok százezer kerületi lap végzi olvasatlanul a szemétben, mégsem tesznek ellene (G7)
Jelentősen több újságot nyomtatnak, mint ahány háztartás van Budapesten, pedig egy kerületi lap felmérése alapján csak az emberek ötöde olvassa őket.
aug. 27
7:00
Durván felment a dinnye ára idén (24.hu)
A terméskiesést az árak valamelyest kompenzálták a termelők számára.
aug. 27
7:03
Megerősítette az Opus Global Nyrt. minősítését a Scope Ratings (ProfitLine)
A Scope Ratings független nemzetközi hitelminősítő felülvizsgálati eljárásában megtartotta a kibocsátott Opus kötvényekre az MNB által elvárt befektetési szintnél négy fokozattal magasabb BBB- besorolást, a társaságra pedig a BB stabil kibocsátói minősítést - közölte az Opus Global Nyrt. szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
aug. 27
7:03
Egy ábra arról, mit kell tenni a karantén elkerüléséhez sárga vagy piros besorolású országból hazatérve (Növekedés)
Sárga vagy piros jelzésű országból belépő magyar állampolgár úgy tudja elkerülni a 14 napos karantént, ha a megelőző 5 napban 48 óra időeltéréssel két negatív koronavírustesztet tud felmutatni. Sárga jelzésű ország esetén az első koronavírustesztet követően szabadulni lehet a karanténból, míg piros jelzésű ország esetében két negatív tesztre van eh
aug. 27
7:09
Amerikában nyit üzletet egy hazai startup (KKV Magazin)
A GB & Partners által kezelt EXIM Exportösztönző Magántőkealap 2020. júniusában újabb jelentős, 2,1 milliárd forintos befektetést nyújtott a RotaChrom Technológiai Zrt.-nek, amely egy egyedi hatóanyag-tisztítási eljárás fejlesztésével foglalkozik. Az újabb befektetés elsődleges célja a további nemzetközi terjeszkedés támogatása - olvasható a társas
aug. 27
7:09
Bionikus madarat tervezett a Festo (okosipar.hu)
A német Festo robotvállalat már eddig is számos érdekes robotot fejlesztett ki, amelyek például kengurura vagy medúzára emlékeztetnek. A cég egyik legújabb alkotása egy BionicSwift nevű bionikus madár, amely felülmúlja a korábbi alkotásokat. A BionicSwiftet olyan szárnyakkal szerelték fel, amelyek megszólalásig hasonlítanak az igazi madarakéhoz. A
aug. 27
7:15
Astoria Com Agency néven indít boutique ügynökséget Molnár Ágnes és Kordos Szabolcs (Hírstart)
Astoria Com Agency néven indít kommunikációs céget Molnár Ágnes és Kordos Szabolcs. A boutique ügynökség elsősorban az alapítók tapasztalatára, szakmai networkjére, a szervezet rugalmasságára, ügyfélközpontúságára, valamint a háttércsapat specializált tudására épít.   Az ügynökség a klasszikus PR-feladatokon túl kommunikációs tanácsadást, integrált
aug. 27
7:21
Megint az IMF-nél kilincsel a csőd szélén tántorgó Argentína (Portfolio)
Az argentin kormány tárgyalásokat kezdeményez a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) egy új hitelprogramról – jelentette be szerda este Kristalina Georgieva, a szervezet vezérigazgatója miután tárgyalt Alberto Fernandez argentin elnökkel.
aug. 27
7:21
Félmillió otthon újulhat meg a következő egy évben (Hírstart)
A háztartások csaknem 13 százaléka tervez nagyobb összeget költeni lakására – derül ki a GKI augusztusi felméréséből. Ez azt jelenti, hogy a koronavírus okozta járvány és annak következményei a lakásfelújítási piacra egyáltalán nem hatottak negatívan. Ha ezek a tervek megvalósulnak, akkor egy éven belül 500 ezer lakáson végezhetnek el kisebb-nagyob

Keresés