2020. augusztus 27. csütörtök

aug. 27
0:03
5 újabb ötlet az érzelmi stressz leküzdéséhez (Nap Mint Nap)
Az érzelmi stressz az a fajta stressz, amelyet nem fizikai események, behatások váltanak ki, hanem lelki, érzelmi okok. Ez lehet például a kapcsolatunkban fennálló feszült helyzet vagy éppen a folyamatos konfliktusok a családon belül – de ide tartozik a pénzügyi problémák köre, a munkahelyi barátságtalan környezet és még sorolhatnánk. A legnehezebb
aug. 27
0:06
Bármikor leszakadhat a Csobánka fölötti Oszoly-szikla (Infostart)
Életveszélyessé vált egy sziklatorony, amit már több mint száz éve másznak a magyarországi alpinisták. A Csobánka fölötti Oszoly-szikla Óratorony nevű részét most bányászati technológiával próbálják biztonságossá tenni. A költségeket az állam állja, összesen 30 millió forintot adva 17 hazai mászóhely felújítására.
aug. 27
1:09
Csökkent a Duna House csoport adózott eredménye a második negyedévben (Hírstart)
A koronavírus-járvány következtében a Duna House csoport adózott eredménye a második negyedévben 204,8 millió forintra csökkent az egy évvel korábbi 338,5 millió forintról
aug. 27
3:09
Vvt (vörösvértest) - Mit érdemes tudnunk a laborértékéről? (WebBeteg)
A vörösvértestek a vér oxigénszállításért felelős alkotórészei. A csontvelőben képződnek, onnan a vérbe jutva a tüdőben felveszik az oxigént, melyet a haemoglobinhoz (Hgb) kötve szállítanak a verőereken (artériák) át a szövetekbe.
aug. 27
4:12
Hamarosan olthatják a fiúkat HPV ellen (HáziPatika)
Eddig csak a 12 éves, hetedikes lányok kaphattak térítésmentes vakcinát, de a tervek szerint ősztől már a 12 éves fiúkat is ingyenesen oltják HPV ellen.
aug. 27
4:21
A személyiségteszt, amely elárulja, miért érnek véget a kapcsolataid (Joy)
Az alábbi személyiségtesztből kiderül, mi az a tulajdonságod, ami sok konfliktust okoz a párkapcsolataidban. Mindössze egyetlen dolgot kell ehhez megtenned!
aug. 27
4:42
A vérnyomáscsökkentők váratlan hatása (HáziPatika)
Nemcsak hogy nem fokozzák, de bizonyos esetekben még csökkentik is a depresszió kialakulásának kockázatát a magas vérnyomás kezelésére leggyakrabban alkalmazott gyógyszerek - állítják dán kutatók.
aug. 27
4:45
5 gyors és hatásos megoldás puffadásra (Női NetCafe)
A puffadás, azaz a gyomorban jelentkező teltségérzet számos élethelyzetben lehet a kísérőd. Mutatjuk, hogyan tudod mérsékelni a kellemetlen tüneteket:
aug. 27
4:51
Az áldozatok beszélhettek a christchurchi gyilkoshoz (Nap Mint Nap)
A tavaly, több új-zélandi mecsetben történt brutális lövöldözés tárgyalásának harmadik napján az elhunytak túlélő családtagjai szólalhattak fel a lövöldöző Brenton Tarrant ellen egy új-zélandi tárgyalóteremben. A levegőben gyászt és dühöt lehetett érezni, ahogy a közel 90 ember elmondta gondolatait a gyilkosnak, aki 51 embert ölt meg Christchurchbe
aug. 27
5:00
Brutális erővel rúgja ránk az ajtót néhol egy ciklon (Infostart)
Szinte még annál is kellemetlenebb lesz, mintha az eső esne, ugyanis a Győr-Budapest-Miskolc háromszögben viharos szelek jönnek.
aug. 27
5:12
Így zajlik az allergiavizsgálat (HáziPatika)
Nemcsak a mindennapokat keseríthetik meg, de legsúlyosabb esetben akár életveszélyes állapotot is előidézhetnek a különböző allergiák, amelyek kezelését éppen ezért nem szabad félvállról venni. Az első lépés azonban mindig a helyes diagnózis
aug. 27
5:15
Grafománia, azaz az íráskényszer (WebBeteg)
A grafománia íráskényszert jelent. Azt az erős - sokszor leküzdhetetlen - késztetést, hogy valaki gondolatait írásban fogalmazza meg.
aug. 27
5:15
10 tipp, hogyan öltözz divatosan, ha van rajtad egy kis túlsúly (Női NetCafe)
Rajtad is van egy kis súlyfelesleg, de mégis szeretnél divatosan öltözködni, sőt karcsúbbnak tűnni a ruháidban? Akkor a következő öltözködési tanácsok segítenek neked abban, hogy hogyan mutasd meg a legjobb formádat, mi módon lehetsz vonzó, és ezáltal magabiztos!
aug. 27
5:21
Mutatjuk, hogy néznek ki most a Hajrá csajok színészei - 20 évvel a megjelenés után (Joy)
Kerek húsz év telt el azóta, hogy a filmet bemutatták szerte a világon!
aug. 27
5:33
A védőoltásokkal nem érdemes szeptemberig várni (Startlap)
Az elhalasztott oltásokat érdemes még a szeptemberi közösségbe kerülés előtt beadatni.
aug. 27
5:39
Meddőség: mi a férfi terméketlenség oka? (Startlap)
Nemcsak a nőket, hanem a férfiakat is érinti a meddőség, ami egyre több pár életében okoz nehézségeket.
aug. 27
5:39
Házi praktikákkal a családalapításért? Van, amelyik hasznos! (Napidoktor)
A meddőség réme sajnos egyre és egyre több párt érint a világon, nem csoda hát, ha egyre több “házi praktika” is megjelenik arra vonatkozóan, hogyan is lehet növelni a várandósság kialakulásának esélyét. Ezek közül most négyet veszünk górcső alá Ratkó Tünde szülésznő, termékenységi szakember segítségével. Naptározás Figyelni a naptárat, és ahhoz (i
aug. 27
5:42
WHO: megszűnt a gyermekbénulás Afrikában (HáziPatika)
Bár most mindenki a koronavírus ellen harcol, nagy sikernek könyvelhető el, hogy egy másik fertőző betegséget, a gyermekbénulást egy egész kontinensen sikerült kiirtani.
aug. 27
5:45
A gyerekek robbantják ki a harmadik hullámot? (Startlap)
Számos ország, köztük Magyarország is úgy döntött, hogy szeptember 1-én a normális keretek között indítja újra a tanévet.
aug. 27
5:45
A fiatalabb betegek nagyobb tehernek érzik a Copd-t (Hírstart)
A Copd orvosi szaklap közzétette egy nemzetközi felmérés eredményeit, amely 1375 krónikus obstruktív tüdőbetegségben élő beteg bevonásával készült.
aug. 27
5:51
A gyerekek robbantják ki a harmadik hullámot? (Hírstart)
Számos ország, köztük Magyarország is úgy döntött, hogy szeptember 1-jén a normális keretek között indítja újra a tanévet, ami azt jelenti, hogy a gyerekek és tanárok néhány nap múlva ismét visszatérhetnek a tantermekbe.
aug. 27
5:57
Mennyi alvás kell egy gyereknek? (Startlap)
A koronavírus következményei és a nyári életmód jelentősen megváltoztatták a gyermekek alvási rutinját.
aug. 27
6:06
"Jobb a drága oltás, mint a fertőzés terheit viselni" (HáziPatika)
Az iskolakezdés kapcsán egy súlyos megbetegedést okozó, ugyanakkor védőoltással megelőzhető fertőzésre figyelmeztetnek szakemberek. Bár az invazív meningococcus betegség itthon csupán néhány tucat esetben fordul elő évente, az érintett gyermekek
aug. 27
6:15
Még nem késő beszerezni: különleges írószerek a tanévkezdésre (Startlap)
Talán már nem is emlékszünk arra az izgalomra, amit akkor éreztünk, mikor a szüleink megvették nekünk a szebbnél szebb tanszereket. Ez az a pillanat, amikor az ember gyereke áhítattal várja, hogy iskolába mehessen és elkezdje használni az írószereket. Most gyűjtöttünk néhány különleges darabot, amikkel a most iskolakezdő gyerekeknek is élmény lesz
aug. 27
6:21
Emeletes motorvonatok járhatják majd a balatoni vasútvonalakat (Hírstart)
Húsz vasúti fejlesztésről született döntés a 2021-2027-es ciklust illetően. A korszerűsítési munkálatok, amelyek a tervek szerint a balatoni vonalakat is érintik, európai uniós forrásokból valósulhatnak majd meg. Az összesen 32 milliárd forintos ráfordítás a hazai közösségi közlekedés gerincét adó vasút infrastruktúrájának, szolgáltatásainak korsze
aug. 27
6:33
4.5 milliárdot kér luxusnyaralójáért a sorozatsztár (24.hu)
A színész itt töltötte a koronavírus-járvány első hónapjait is.
aug. 27
6:35
Ez a vár a Vértes gyöngyszeme (24.hu)
A legenda szerint Csókakő várából török kézen lévősége idején egyszer kiugrott egy török, a vére pedig a földbe folyt. Azt állítják, azon a helyen, ahová zuhant, azóta nem marad meg a hó.
aug. 27
6:39
Megmentettek egy unikornison elsodródott kislányt (Hírstart)
A négy év körüli kislányt egy komp mentette ki, miután az óriási felfújható egyszarvúval kisodródott a nyílt tengerre. Már körülbelül fél mérföldnyire volt a parttól, amikor felfedezték. A kislány Antírrio városának közelébe, a Korinthoszi-öbölbe érkezett a szüleivel, és a strandon játszott a felfújható játékon, amikor a hullámzás és az áramlatok e
aug. 27
6:42
Ajkaink így árulkodnak az egészségünkről (HáziPatika)
Az ajkakon számos ok miatt megjelenhet egy-egy folt, seb, bőrképlet, ám amíg egy pattanást vagy herpeszt könnyen beazonosítunk, néhány esetben fontos, hogy bőrgyógyász állapítsa meg a diagnózist. Bőrgyógyász beszélt a lehetséges okokról.
aug. 27
6:51
Jön a nyár legszínesebb péntekje a Plázson! (Hírstart)
Augusztus utolsó hétvégéjén pénteken Siófok tengerpartja UV fényekbe öltözik, hogy egy színes partyforgataggal, az Ultra Colorral búcsúztassuk ezt a semmiképp sem szokványos nyarat. Ezen a hétvégén is több helyszínen, párhuzamosan megy majd a buli, pénteken Ultra Color és Wannabe Beach vár, míg szombaton a techno rajongói örülhetnek.  Még augusztus
aug. 27
7:03
Kedden indul az új tanév: Ezekre az intézkedésekre kell számítani az iskolákban (Femcafe)
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 70 pontos intézkedési ajánlása alapján az iskolák most dolgozzák ki a járványügyi védekezés részleteit, amelyek helyenként eltérők lehetnek.
aug. 27
7:09
Mitől lehet emésztetlen étel a székletben? (WebBeteg)
A székletürítés módja és maga a széklet is sok információval szolgáltat az emésztőrendszer működéséről, állapotáról. Ezért nem véletlen, hogy ha orvoshoz emésztési panaszokkal fordul, igen sok kérdést tehetnek fel a széklettel kapcsolatban, mely miatt senkinek nem kell kellemetlenül éreznie magát.
aug. 27
7:09
Kedden indul az új tanév: Ezekre az intézkedésekre kell számítani az iskolákban (Hírstart)
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 70 pontos intézkedési ajánlása alapján az iskolák most dolgozzák ki a járványügyi védekezés részleteit, amelyek helyenként eltérők lehetnek.
aug. 27
7:09
Segít lefaragni a plusz kilókat, és javítja a kondíciót: 15 perces kardió edzés gumiszalaggal kombinálva (Retikül)
Ahhoz, hogy beinduljon a fogyás, elsősorban az étrenden és az étkezési szokásokon kell változtatni, illetve érdemes olyan fizikai tevékenységet folytatni, amely megnövekedett oxigénhasználat mellett a zsírégető tartományba tornássza fel a pulzust. Erre egy mérsékelten intenzív kardió edzés is képes, különösen, ha eddig nem sokat sportoltál, ám aján
aug. 27
7:12
A legnagyobb hibák kézfertőtlenítésnél (HáziPatika)
Mára széles körben elfogadottá vált, hogy a vírusellenes védekezés egyik fontos művelete a kézmosás és a kézfertőtlenítés. Utóbbit azonban sokan úgy értelmezik, hogy elég egy kis fertőtlenítőt szétkenni a kezükön, és a veszély már el is múlt.
aug. 27
7:15
Egy német divattervező megoldotta, hogy sose veszítsd el az arcmaszkod (Startlap)
A német ékszertervező, Saskia Diez új szintre emelte a maszkviselést: ezüst és arany bevonatú leválasztható láncokkal látta el a védőfelszerelést, hogy valóban mindennapi kiegészítővé válhasson.
aug. 27
7:15
Háy János nem akar lepacsizni senkivel, legfeljebb az olvasóval kacsint össze (Ez a lényeg)
Rámentünk arra, hogy minden problémát beszuszakoljunk egy közéleti térbe, pedig az felületes és rendkívül gyorsan változó - mondja Háy János, aki íróként legfeljebb az olvasójával kacsint össze nagy ritkán.
aug. 27
7:21
Hajdú Péter és 20 évvel fiatalabb szerelme, Eszter megtörte a csendet: kapcsolatukról meséltek (Hírstart)
Hajdú Péter és 20 évvel fiatalabb szerelme, Eszter megtörte a csendet: kapcsolatukról meséltek
aug. 27
7:25
Hogyan mentsük meg a csíkokban tekeredő alufóliát? (Ez a lényeg)
Senkinek se kell bemutatnom a jelenséget, szerencsére nem menthetetlen és nem is kell vele órákig bíbelődni.
aug. 27
7:35
Egyre több és szebb a zöldterület Szolnokon (Ez a lényeg)
Miskolczi László folyamatosan tájékoztatja a lakosokat az aktuális történésekről. Jelenleg a városban a zöld ügy élvez pioritást, így a napokban ezen munkálatokról számolt be a politikus.
aug. 27
7:36
A kémiai hámlasztás nyári alapszabályai (HáziPatika)
A kémiai hámlasztás az egyik legjobb dolog, ami a bőrünkkel történhet: nemcsak az elhalt hámsejtek eltávolításának az egyik legkíméletesebb módja, de fajtától függően segít a pattanások, a mitesszerek, az érzékenység vagy éppen a bőröregedés
aug. 27
7:39
Genf ingyenes ajándékkártyákat kínál a turistáknak, hogy költekezzenek (Startlap)
Mivel nagyban befolyásolta a turizmust és az utazási kedvet COVID-19 világjárvány, Genf egy ösztönző ajánlattal csábítja a turistákat.
aug. 27
7:45
A koronavírus az utolsó szög néhány elfeledett törzs koporsójában? (Nap Mint Nap)
Arról már volt szó különböző fórumokon, hogy a koronavírus-járvány a többségi társadalomhoz képest is keményen megtizedeli az indiánokat, őslakosokat a különböző régiókban (itt is írtunk erről) és most úgy tűnik, hogy az indiai Andamán-szigeteken élő andamán törzs akár teljes eltűnését is okozhatja a vírus. A nagy andamán törzsnek négy tagja nemrég
aug. 27
7:45
Szükség volt erre? Nyíregyházán is megjelennek a világ legnagyobb, nyitott tetős városnéző buszai (Ez a lényeg)
Ja, valószínűleg már csak pont ezek a buszok hiányoztak a gyalog is alig járhatú szűk utcákból a város központjában. Bravó!
aug. 27
7:51
Hoppá! Komoly döntésre szánta el magát Palvin Barbi és kedvese (Hírstart)
Hoppá! Komoly döntésre szánta el magát Palvin Barbi és kedvese
aug. 27
7:55
Mi ez a felhajtás a matcha tea körül? (Ez a lényeg)
A matcha tea valamit teljesen nyilvánvalóan, kettős vak, placebóval kontrollált vizsgálati eredmények lobogtatása nélkül is tud: fantasztikus fűszer.
aug. 27
7:57
Napi horoszkóp augusztus 27.: a Mérlegeknek komoly terveik vannak, a Halak szeretnek a komfortzónájukon belül maradni (Joy)
Ma is érdemes elolvasnod a napi horoszkópod, izgalmas dolgokat rejtenek ugyanis a csillagjegyek!
aug. 27
8:05
1,4 milliárd forintból újul meg a Pünkösdfürdői gát környéke (Ez a lényeg)
Új zöldterület és közpark is épül a Duna mellett.
aug. 27
8:09
Mesterséges intelligencia segíti a stroke-betegek kezelését (Napidoktor)
A mesterséges intelligencia hatékonyabbá teszi a stroke-betegek egészségügyi ellátását – mondta a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinikájának adjunktusa az M1 aktuális csatornán. Gunda Bence hozzátette: a szoftver nagyon gyorsan kiértékeli a képalkotó vizsgálatok – CT, MRI – eredményeit. Mint mondta, egy radiológus 15 perc alatt értékeli ki a felvé
aug. 27
8:09
Retró rövid frizura lesz az ősz kedvenc fazonja: ez a színésznő istenien néz ki vele, nem csoda, ha sokan utánozzák (Retikül)
Ha a nevéről nem is, de a jól fazonírozott hajáról biztosan felismered ezt a színésznőt, hiszen retró rövid frizura témában őt dobja fel legtöbbször a Pinterest. Ezt a merész vágást az őszi divat is szorgalmazza!

Keresés