2020. augusztus 19. szerda

aug. 19
0:06
Elemző: van egy nagy hiányossága az ellenzéki egyezségnek (Infostart)
Közös egyéni jelöltekkel és közös miniszterelnök-jelölttel vág neki a 2022-es országgyűlési választásoknak hat ellenzéki párt, de Pulai András politikai elemző szerint közös lista nélkül nincs esélyük a győzelemre, márpedig erről látványosan hallgat a múlt héten bejelentett megegyezés.
aug. 19
0:06
Balatoni cianobaktériumok - kotorni kell a tavat (Napi)
Két kotróhajó dolgozik azon, hogy 100 ezer köbméternyi üledék eltávolításával gátat szabjanak az algák szaporodásának a Balatonban - írja a 24.hu.
aug. 19
0:06
Heti 35 millióba kerül a luxusjacht, amelyen lekapták Szijjártót (168 Óra Online)
.
aug. 19
0:06
Meghalt egy beteg, és huszonnéggyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon (Lokál)
Meghalt egy idős, krónikus beteg, és huszonnéggyel, 4970-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.
aug. 19
0:10
Őrületes napon vannak túl a balatoni vízirendészek (Infostart)
Az elmúlt évtizedekben kevés alkalommal kellett ilyen szintű kihívásokkal szembenézniük.
aug. 19
0:10
Káosztól tart Karácsony Gergely - a kormányhoz fordul (Napi)
Két héttel az iskolakezdés előtt levélben fordult a főpolgármester a kormányhoz az M0-s déli szakaszának felújítása miatt - derül ki az RTL Klub összeállításából.
aug. 19
0:10
Nyolcmillió forintos állami támogatást kapott Demeter Ervin családi pincészete (168 Óra Online)
Sok országgyűlési képviselő és üzletember kapott már vissza nem térítendő állami támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Kisfaludy-pályázatán a szálláshelye fejlesztésére.
aug. 19
0:10
Közel 44 milliárd forint támogatással valósulhatnak meg intézményi kutatási programok (Lokál)
A 2020. évi Tématerületi Kiválósági Program keretében 27 tudományos intézmény - felsőoktatási intézmények és állami kutatóintézetek.
aug. 19
0:14
Sürgősen véradókat toboroz az Országos Vérellátó Szolgálat (Infostart)
Az ünnepek alatt nő az igény a vérkészítményekre, a véradók száma azonban csökken - ezért hívnak most és az ünnepek után is véradásra.
aug. 19
0:14
Kevesebb az ember, de több a kerékpár a balatoni kompon (Napi)
A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) kompjain és személyhajóin az idén eddig több mint 300 ezerrel kevesebben utaztak, mint az elmúlt év hasonló időszakában, a szállított kerékpárok száma viszont 16 százalékkal nőtt - tájékoztatta Kollár József vezérigazgató az MTI-t kedden.
aug. 19
0:14
1848 méteres nemzeti zászlót kísér végig az Andrássy úton Pataky Attila (168 Óra Online)
.
aug. 19
0:14
Tóvédelmi program részeként indultak természetvédelmi beruházások Hévízen (Lokál)
Lombkoronamegfigyelő-torony épül és a mozgáskorlátozottak is bejárhatják majd a véderdő egy részét annak a természetvédelmi beruházásnak köszönhetően.
aug. 19
0:18
A PDSZ szerint betarthatatlanok az iskolai karanténelőírások (Infostart)
Nyolc oldalon hetven járványvédelmi szabály betartására kéri a kormány az oktatási intézményeket annak érdekében, hogy ősszel ne kelljen ismét digitális tanrendet bevezetni. Pedig az egyik tanárszervezet szerint arra lenne szükség, ők ugyanis úgy látják, hogy a hétfőn este kiadott protokoll betarthatatlan.
aug. 19
0:18
Lidl, Penny, Spar, Tesco, most pedig az Aldi és a Rossmann - indul a boltok háborúja a Balaton mellett (Napi)
Újabb városban csapnak össze a boltláncok: Marcaliban nyit boltot az Aldi. Ráadásul ott, ahol korábban már a Sparnak volt boltja. Ráadásul az új Aldi szomszédjában egy Rossmann is lesz, utóbbi már másodszor próbálkozik a Balaton közelében lévő városban.
aug. 19
0:18
Húsz százalékkal is többe kerülhet a temetkezés (168 Óra Online)
Jövő héten tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés azt a javaslatot, amelynek értelmében akár 20 százalékkal is nőhet a temetkezés árának hatósági része – írja a Pesti Hírlap.
aug. 19
0:18
Benkő Tibor: ütőképes honvédség felépítése a cél (Hírstart)
A most zajló honvédelmi és haderőfejlesztési program egyik célja egy korszerű honvédség felépítése, és ezt meg kell ismerniük a nyugállományú katonáknak is.
aug. 19
0:18
Kásler Miklós állami kitüntetéseket adott át (Lokál)
A magyarság az elmúlt 1100 évben a mostaninál sokkal súlyosabb kríziseket élt át.
aug. 19
0:22
A MOK beleállt: hatósági fellépést kérnek a vírusszkeptikus konferencia ellen (Infostart)
A Magyar Orvosi Kamara elnöksége levélben kéri a egészségügyi és belügyminisztert is a jogi eszközök felmérésére a péntekre tervezett nemzetközi konferencia miatt. Ez szerintük komolyan hátráltathatja a járványvédelmet.
aug. 19
0:22
Jelentősen drágulhat a temetkezés Budapesten (Napi)
Jövő héten tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés azt a javaslatot, amelynek értelmében akár 20 százalékkal is nőhet a temetkezés árának hatósági része - írja a Pesti Hírlap.
aug. 19
0:22
Szerdára is országszerte adtak ki figyelmeztetéseket (168 Óra Online)
.
aug. 19
0:22
Új üzleti modell és új működési alap az Aeron divatmárkánál (Lokál)
A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Exim Exportösztönző Magántőkealap a tavalyi évben 1,2 milliárd forintot fektetett be a hazai Aeron divatmárkába. A befektetés célja, hogy a már nemzetközi piacon is ismert brand új lendületet kapjon.
aug. 19
0:26
Több állami segítséget sürgetnek az SNI-s gyerekek tanévkezdéséhez (Infostart)
A sajátos nevelési igényű gyermekek szüleinek nagyobb állami segítségre lenne szükséges a járvány miatt a tanévkezdéshez, különben életre szóló hátrányokat szenvednek - sürgette Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő.
aug. 19
0:26
Akkora a nyomás Budapesten, hogy a megtakarításaihoz kell nyúlnia (Napi)
Hozzányúl a megtakarításához a főváros - az állampapírvagyonból fedezné a 12 milliárd forintos plusz költséget, ami a szolidaritási hozzájárulás emelése miatt idén jelentkezik - hangzott el az RTL Klub híradójában.
aug. 19
0:26
Dömötör Csaba szerint oka van annak, hogy 1,6 millióan válaszoltak a kormánynak (168 Óra Online)
Már 1 millió 633 ezren nyilvánítottak véleményt a nemzeti konzultációban, így már most kijelenthető, hogy ez lesz az egyik legnépszerűbb konzultáció – jelentette be  a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedd délután a Facebook-oldalán.
aug. 19
0:26
Megszólalt az országot elárasztó dizájnerdrog egyik fogyasztója: “Azt hittem, hogy meghalok” (Lokál)
A Ripost beszámolója szerint még a dílerek sem tudják, mi van a legújabb dizájnerdrogban, a bikában.
aug. 19
0:30
Potápi Árpád János: sikerre lehet vinni a nemzeti régiók ügyét (Infostart)
November 7-ig meglesz a kellő számú országból a kellő számú aláírás a nemzeti régiókért megfogalmazott uniós polgári kezdeményezéshez – mondta az InfoRádiónak a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.
aug. 19
0:30
Szlávik: nem nyugodhatnak meg a koronavírusból felgyógyult emberek sem (Napi)
A koronavírusból felgyógyultak között sokaknál megfigyeltek krónikus fáradtság és poszttraumás stressz szindrómát - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa az M1-en.
aug. 19
0:30
Gulyás Gergely elborzadva látja a 2006-os Budapest képeit Fehéroroszországban (168 Óra Online)
.
aug. 19
0:30
Látogatási és kijárási tilalmat vezetett be a Főváros a Pesti Úti Idősek Otthonában (Lokál)
Az intézményvezető kezdeményezésre augusztus 19-étől látogatási és kijárási tilalmat rendelt el a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő Pesti Úti Idősek Otthonában a Fővárosi Operatív Törzs.
aug. 19
0:33
Halálos közúti közlekedési baleset a 21-es számú főúton (Police)
Halálos közúti közlekedési baleset a 21-es számú főúton Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 08. 19., sze - 00:17 A helyszíni szemle teljes útlezárás mellett folyamatban van.
aug. 19
0:34
Nincs több pezsgő: Churchill pénzügyeiről adott ki könyvet Lázár János (168 Óra Online)
Kiadóként állt össze Lázár János egykori miniszter, és hajdani beosztottja, Csepreghy Nándor korábbi államtitkár, hogy történelmi életrajzi könyvet dobjanak piacra: Winston Churchill pénzügyeiről jelentettek meg monográfiát.
aug. 19
0:34
Riasztásokat adtak ki felhőszakadás veszélye miatt (Lokál)
Bács-Kiskun megyére már másodfokú riasztást adott ki a felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd délután. Az érintett területen a következő órákban intenzív záporok, zivatarok lehetnek, jelentős mennyiségű csapadék hullhat.
aug. 19
0:38
Szlávik: Sok gyógyult koronavírusosnál poszttraumás stressz alakul ki (168 Óra Online)
A koronavírusból felgyógyultak között sokaknál megfigyeltek krónikus fáradtság és poszttraumás stressz szindrómát - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa kedd este az M1 aktuális csatornán.
aug. 19
0:38
Gulyás Gergely: Tokaj a magyar bortermelés egyik legkiemelkedőbb régiója (Lokál)
Tokaj a magyar bortermelés egyik legkiemelkedőbb régiója.
aug. 19
0:42
Gulyás: Európa egyik legősibb államának polgárai vagyunk (Lokál)
Augusztus 20. arra emlékeztet bennünket, hogy Európa egyik legősibb államának polgárai vagyunk - jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Budapesten, állami kitüntetések és minisztériumi elismerések átadása alkalmából mondott beszédében.
aug. 19
0:48
1848 méteres nemzeti zászlót kísér végig az Andrássy úton Pataky Attila (Hírstart)
.
aug. 19
0:54
Szlávik: Sok gyógyult koronavírusosnál poszttraumás stressz alakul ki (Hírstart)
A koronavírusból felgyógyultak között sokaknál megfigyeltek krónikus fáradtság és poszttraumás stressz szindrómát - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa kedd este az M1 aktuális csatornán.
aug. 19
0:57
Határsértők Mórahalom külterületén (Police)
Határsértők Mórahalom külterületén Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 08. 19., sze - 00:50 Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 13 migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.
aug. 19
1:06
Nincs több pezsgő: Churchill pénzügyeiről adott ki könyvet Lázár János (Hírstart)
Kiadóként állt össze Lázár János egykori miniszter, és hajdani beosztottja, Csepreghy Nándor korábbi államtitkár, hogy történelmi életrajzi könyvet dobjanak piacra: Winston Churchill pénzügyeiről jelentettek meg monográfiát.
aug. 19
1:39
Román határsértőket fogtak el a rendőrök Zajtán (Police)
Román határsértőket fogtak el a rendőrök Zajtán Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 08. 19., sze - 01:31 Segítőjüket embercsempészés gyanújával állították elő.
aug. 19
1:42
Óriási elismerést kapott Müller Cecília – Ferenc pápa áldása is eljutott hozzá (Hírstart)
Müller Cecília országos tisztifőorvos átvette a Szent István-díjat Spányi Antal megyés püspöktől Székesfehérváron kedden. Müller Cecília országos tisztifőorvos vehette át Székesfehérváron a Szent István-díjat. A korábbi Fejér megyei tisztifőorvos, aki egyébként lelkipásztori munkatársként is tevékenykedik, a „kaspóban” vált híressé az egész ország
aug. 19
2:27
Hat határsértő Bács-Kiskun megyében (Police)
Hat határsértő Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 08. 19., sze - 02:19 Hercegszántó térségében a rendőrök hat külföldit tartóztattak fel.
aug. 19
2:36
Kiszivárgott, kik lesznek ezentúl az Index vezetői (Hírstart)
A főszerkesztői és a helyettesi pozícióról érkezett hír. Szombathy Pál főszerkesztő mellett négy főszerkesztő-helyettes is lesz, egyikük kilétéről szerzett információkat a Media1. A Media1 hivatalosan egyelőre nem, de több más biztos forrásból megerősített értesülése szerint az eddig az Index vezérigazgatójaként emlegetett Szombathy Pál lesz az In
aug. 19
3:21
Röszkénél próbálkoztak (Police)
Röszkénél próbálkoztak Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 08. 19., sze - 03:11 Három, magát afgán állampolgárnak valló férfit tartóztattak fel a rendőrök az államhatár vonalánál.
aug. 19
4:03
Befejezték a baleset helyszínelését Salgótarján külterületén (Police)
Befejezték a baleset helyszínelését Salgótarján külterületén Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 08. 19., sze - 03:47 A 21-es számú főúton ismét zavartalanul haladhat a forgalom.
aug. 19
4:06
Novák Előd az újbudai városházáról is leszedte a szivárványos zászlót (Hírstart)
A képviselő szerint a kerület a "homoszexualizmus fellegvára" lett. Az önkormányzat feljelentést tesz.
aug. 19
4:48
Szlávik János: drámai ismétlődés a koronavírusból gyógyultak esetében (Infostart)
Más vírusfertőzésekből már ismertek ezek az utóhatások, hónapok vagy évek kellenek, mire elmúlnak vagy mire a kezelésük hatásos lehet.
aug. 19
5:21
Jakab Péter: 2018-ban úgy viselkedett az ellenzék, mint egy akaratos gyerek (ATV)
A Jobbik elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában az előválasztásról is beszélt, és arról, hogy mit szúrtak el 2018-ban.
aug. 19
5:24
Egy hegynyi iszapot pumpálnak ki a Balatonból (Infostart)
Meglepő módon tavaly és idén is nagy tömegben jelentek meg a kékalgák. Az okokat még keresik, addig is iszapcsapdákat készítenek és kotrást végeznek. Hova lesz a kiemelt iszap?
aug. 19
5:24
Vasúti alagutat építenének a Duna alatt (Hírstart)
„Aláírtuk az európai uniós támogatási szerződést egy új budapesti vasúti alagút megvalósíthatósági tanulmányára” – jelentette be közösségi oldalán Vitézy Dávid. A Kelenföldi és a Nyugati pályaudvart összekötő vonal alagútja a jelenlegi fejpályaudvarok kiváltásához/tehermentesítéséhez kigondolt fővárosi vasúti átalakításban játszik kulcsfontosságú s

Keresés