2020. augusztus 14. péntek

aug. 14
0:06
Táppénz nélkül maradhatnak a külföldi nyaralásból karanténba kényszerülők (Infostart)
Bár a törvény szerint jár a táppénz járványügyi hatósági karantén idején, egy augusztus 13-án hatályba léptetett rendeletmódosítással mégis megvonták a sárga és piros országokból magánútról hazatérőktől ezt a lehetőséget.
aug. 14
0:10
Koronavírusos lett az államkincstár egyik dolgozója (Infostart)
A MÁK szerint az előírásoknak megfelelően a járványügyi hatósággal egyeztetve kezelik a helyzetet.
aug. 14
0:14
Egyetlen, kórházba kirendelt nővér sem lett koronavírusos Magyarországon (Infostart)
Nyolc járóbetegeket ellátó rendelőintézetből rendeltek ki asszisztenseket nővérnek Covid-ellátó osztályokra. A tapasztalatok pozitívak a szakellátók szerint.
aug. 14
0:18
Az egyetemi hallgatókhoz közeli helyszínre kerülhet az Országos Széchenyi Könyvtár (Infostart)
Piliscsabán tárolják majd azokat a dokumentumokat, amelyekhez az olvasók egyébként sem férhetnek hozzá. Rózsa Dávid, az intézmény főigazgatója az InfoRádióban azt is elárulta, mi is az a könyvtárkarantén.
aug. 14
0:18
Rendőrkézen az embercsempész és az illegális migránsok (Police)
Rendőrkézen az embercsempész és az illegális migránsok Zala Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 08. 14., p - 00:00 A Zala megyei rendőrök kilenc személyt fogtak el.
aug. 14
0:22
Választási együttműködésről egyeztettek az ellenzéki pártok (Infostart)
Közös közleményükben azt írják, pártelnöki találkozón születtek döntések az ellenzék 2022-es országgyűlési választásra való felkészüléséről
aug. 14
0:36
Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében (Police)
Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 08. 14., p - 00:30 Az egyenruhások Hercegszántónál tartóztattak fel tizenkét migránst.
aug. 14
0:42
Mészáros Lőrinc tihanyi gyümölcsöse medencének és luxusnyaralónak tűnik (Hírstart)
Talán ezért került félmilliárdba.
aug. 14
2:24
Illegális migránsok Kübekháza térségében (Police)
Illegális migránsok Kübekháza térségében Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 08. 14., p - 02:20 Két határsértő próbált meg jogellenesen bejutni az országba.
aug. 14
3:06
45 újabb beazonosított koronavírus-fertőzött és 2 halott szerda reggel (Hírstart)
45 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést , ezzel 4813 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel az elhunytak száma 607 főre emelkedett, 3561-en pedig már meggyógyultak.
aug. 14
3:36
Halálos baleset Pécs és Hird között (Police)
Halálos baleset Pécs és Hird közöttBaranya Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 08. 14., p - 03:18 Egy személy a helyszínen életét vesztette.
aug. 14
4:12
Simonka azt ígéri, vallomást tesz a párttársáról, aki kizáratná őt a Fideszből (Hírstart)
A csalással vádolt fideszes parlamenti képviselő azt állítja, ő már korábban kezdeményezte Ruck Márton kizárását.
aug. 14
5:00
Szabálytalanságokat tárt fel a számvevőszék a mérnöki és az építész kamaráknál (Hírstart)
Nem működött szabályszerűen a Magyar Mérnöki Kamara, valamint a Magyar Építész Kamara 2015-2018. között – állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a két köztestület külön-külön végzett ellenőrzése során. A számvevőszék az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében ismerteti: a Magyar Mérnöki Kamara nem tett eleget a jogszabályi előírások sz
aug. 14
5:15
A közmédia egy 2014-es, balkáni videóról állította azt, hogy az Bogdán László temetésén készült (24.hu)
Pedig elsőre is egyértelmű, hogy kamu.
aug. 14
5:30
A tanévkezdéssel kapcsolatos járványügyi intézkedésekről kérdeztük az EMMI-t, itt a válasz (ATV)
Két hét múlva kezdődik a tanév, de még semmit nem lehet tudni arról, hogy milyen járványügyi intézkedések mellett nyitnak meg az iskolák és az óvodák. A Pedagógusok Szakszervezete augusztus 24-ig követeli a közoktatás járványügyi protokollját.
aug. 14
5:36
Bodrozsán Alexandra: Hosszú még az út a kormányváltásig, de az első, legfontosabb lépést megtettük (Ez a lényeg)
Mind a 106 egyéni választókerületben egy közös ellenzéki jelölt fog kiállni Orbánékkal szemben. Így Kecskeméten is.
aug. 14
5:42
"Közömbös tétlenség" - kiakadt a Fideszre az MSZP-s politikus (Hírstart)
Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy augusztusban fizessen tizenharmadik havi családi pótlékot a gyermekek iskolakezdésének segítéséért - mondta Bangóné Borbély Ildikó, a párt országgyűlési képviselője csütörtökön, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.
aug. 14
5:44
Oktatás: járványügyi protokollt akar a szakszervezet (Hírstart)
Legkésőbb az iskolakezdés előtt egy héttel legyen nyilvános járványügyi protokoll az oktatási intézmények részére – követeli a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a hvg.hu beszámolója szerint.
aug. 14
5:48
Teljes rejtély, miért adott pluszpénzt közmunkára az Orbán-kormány (Menedzsment Fórum)
Nem feltétlenül ez az egyetlen olyan költekezése a kormánynak, ami külső szemlélőként akár indokolatlannak is tűnhet. De ebben az esetben még egy gyenge indok sem támasztja alá a költést.
aug. 14
5:54
Epidemológus: küszöbön a második hullám (ATV)
Közeledik a koronavírus-járvány második hulláma itthon - ezt állítja a járványügyi szakember. Újfehértón már a polgármester is karanténba került, Pécsett pedig egy egész vízilabdacsapatot teszteltek: amíg nincs meg az eredmény, otthon kell maradniuk. Pápa a járvány egyik gócpontja lett. Itt már 43 fertőzöttet azonosítottak, és majdnem 200 ember van
aug. 14
6:00
Pénteki forgalomkorlátozások Budapesten (Police)
Pénteki forgalomkorlátozások Budapesten Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 08. 14., p - 06:00 2020. augusztus 14-én járványügyi intézkedések végrehajtása és filmforgatás miatt forgalomkorlátozás lesz Budapest XI. és XIII. kerületében.
aug. 14
6:06
300 ezer fős elmaradásban van a Bahart a járvány miatt (Infostart)
Bár idén már egymilliónál is több utast szállítottak a Bahart hajói a Balatonon, a korábbi korlátozások miatt az utasforgalom így is elmarad az előző évekétől - mondta el az InfoRádiónak Dónucz László, a társaság értékesítési és forgalmi igazgatója.
aug. 14
6:06
Rendőrök adták a vérüket (Police)
Rendőrök adták a vérüket Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 08. 14., p - 06:00 A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos és rendvédelmi igazgatási alkalmazott állománya 58 és fél liter vért adott, amivel szükség esetén közel 400 ember élete is megmenthető.
aug. 14
6:06
Balesetveszélyes helyzetet okozott Szentendrén a Fidesz bosszúja (Ez a lényeg)
Az önkormányzat lezárta a Templom teret, mert a teret övező támfal a gyalogosok által használt részeken balesetveszélyes állapotban van.
aug. 14
6:08
Szeptemberben elindul a járda program Pestszentimrén (Ez a lényeg)
Szaniszló Sándor, kerületünk polgármestere és Pál Norbert önkormányzati képviselő közösen jelentették be, hogy számos utcában járda épül Pestszentimrén.
aug. 14
6:10
A vámpírkormány legújabb agymenése már tényleg hihetetlen (Ez a lényeg)
Lőterek építésébe fognak majd bele.
aug. 14
6:21
Elszökött a strucc, ami túszul ejtette a gazdáját (24.hu)
Bárányok ijesztettek a struccokra, három madár meghalt ijedtében, az agresszív kakas két napig kószált szabadon.
aug. 14
6:24
Négy határsértő egy román autóban (Police)
Négy határsértő egy román autóban Békés Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 08. 14., p - 05:51 Békés megyében állítottak le a rendőrök egy személyautót, amelyet egy román férfi vezetett. A járműben utazók nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.
aug. 14
6:27
Négy napra feltámadnak a papírreceptek (Népszava)
Azt ígérik, hogy nem okoz fennakadást a betegek ellátásában és a gyógyszerek kiváltásában az egészségügy központi adatbankjának a jövő hétre tervezett költöztetése. A hosszú hétvégén, augusztus 19. és 23. között lekapcsolják az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Teret
aug. 14
6:29
Közös jelöltek, közös program, de a listáról még nem döntöttek (Népszava)
Az ellenzék közös jelöltet állít a 2022-es országgyűlési választáson mind a 106 egyéni körzetben, ha pedig szükséges, előválasztással dönt az induló személyéről – erről állapodott meg a Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP, a Jobbik, az LMP, valamint Párbeszéd elnöke csütörtökön.
aug. 14
6:42
Tanévkezdés - Az ellenzék egységesen vár felelősségteljesebb felkészülést a kormánytól (Ez a lényeg)
Körkérdésünkre az ellenzéki pártok és politikusok egységesen szólították fel a Fidesz-kormányt arra, a tanévkezdés kapcsán ne vegye félvállról a járvány második hullámát.
aug. 14
6:48
Kerékpárverseny borzolja a budapesti autósok idegeit (Napi)
Kerékpárverseny biztosítása miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2020. augusztus 16-án és augusztus 19-én Budapest II., V., XII., XIII., XV. kerületében - adta hírül a rendőrség.
aug. 14
6:48
Bűnmegelőzés az autópályán (Police)
Bűnmegelőzés az autópályán Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 08. 14., p - 06:34 A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság prevenciós szakemberei és segítőik, a Börcsi pihenőben hívták fel a közlekedők figyelmét a trükkös lopások veszélyeire.
aug. 14
6:50
Illegális migránsok Baranyában (Police)
Illegális migránsok Baranyában Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 08. 14., p - 06:34 A rendőrök öt külföldi férfit tartóztattak fel Alsószentmárton térségében.
aug. 14
6:54
Óriási eső jön pénteken, riasztást adtak ki (24.hu)
Felhős idő várható viszonylag kevés napsütéssel.
aug. 14
6:54
42 milliós állami támogatásból épül Száraz István balatoni panziója (Hírstart)
Az Origo korábbi tulajdonosa közben teljesen hátrahagyta a média világát.
aug. 14
7:00
„Az ingyen fürdőző csak veszteség” (Népszava)
A gárdonyi polgármester ragyogó fejlesztéseket ígér, a tiltakozó civilek tüntetést. Az ellenzék szkeptikus. Zsolti, a bodegabüfé-tulajdonos abban bízik, most sem történik semmi.
aug. 14
7:06
Felhős idő várható ma (168 Óra Online)
Pénteken a Dunántúl jó részén és a középső országrészben alapvetően felhős idő várható viszonylag kevés napsütéssel, hosszabb napos időszakokra elsősorban az északkeleti megyékben számíthatunk – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.
aug. 14
7:06
Népdal: A dombori hajó állomásnál vár a szeretőm (Fadd-Dombori)
Az 1850-es években szabályozták a Duna alsó szakaszát, többek között a Fadd-Dombori környéki részt is. A Dombori-öregfalu mellett ma is megtalálható egy komplejáró, mely Fajszra vitt át. Az alábbi népdalt Lajtha László 1922-ben gyűjtötte Bogyiszlón. Az adatközlő Illés Éva volt. A népdal első sora arra utal, hogy Domboriban volt egy hajóállomás vala
aug. 14
7:12
Pszichológus és ingyen vírusteszt a dolgozóknak, irodabezárások: ezt hozza az ősz a cégeknél (Napi)
Jön a második hullám, az iskola is indul, bár lehet, hogy néha be kell zárni egyiket-másikat. A bankok és biztosítók sem tudják még, otthonról vagy az irodában dolgoznak majd a következő hetekben a munkatársaik, de készülnek a rendkívüli helyzetre. Van, ahol ingyenes covid-tesztet kapnak a dolgozók, máshol kötelező a 14 napos home office a külföldö
aug. 14
7:12
Szlávik János: nem tudjuk, mi lesz egy hét múlva (Hírstart)
Az infektológus főorvos szerint nem az a fontos, hogy első vagy második hullám van-e.
aug. 14
7:27
Szlávik János: nem tudjuk, mi lesz egy hét múlva (24.hu)
Az infektológus főorvos szerint nem az a fontos, hogy első vagy második hullám van-e.
aug. 14
7:30
Vesztességgel kezd a forint (Napi)
Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon péntek reggel.
aug. 14
7:30
Bodrozsán Alexandra: Hosszú még az út a kormányváltásig, de az első, legfontosabb lépést megtettük (Hírstart)
Mind a 106 egyéni választókerületben egy közös ellenzéki jelölt fog kiállni Orbánékkal szemben. Így Kecskeméten is.
aug. 14
7:30
Spagetti feltekerése egy szem villával (Ez a lényeg)
A lényeg a spagetti fogyasztásában, hogy ne akarjunk egyszerre túl sokat feltekerni. Elég egy-két szálat egyszerre. Mutatjuk.
aug. 14
7:33
Új hullám, régi panasz: még mindig magukra hagyottnak érzik magukat a fogorvosok (Népszava)
Továbbra sem könnyű védőfelszereléshez, fertőtlenítőhöz jutni – így látja minden harmadik fogorvos egy friss kamarai felmérés szerint.
aug. 14
7:35
Milliós bánatpénzt ért a magyar autógyárnak, hogy rövid úton kirúghatta a szakszervezeti vezetőt (Népszava)
Az elbocsátott férfi most sokkal kevesebbet keres, mint a Suzukinál.
aug. 14
7:36
Körözött férfit fogtak el a vasvári rendőrök (Police)
Körözött férfit fogtak el a vasvári rendőrök Vas Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 08. 14., p - 07:30 A Körmendi Járásbíróság és a Körmendi Rendőrkapitányság is körözte.
aug. 14
7:36
Létfontosságú receptek: spaghetti alla carbonara (Ez a lényeg)
Mivel András írt egy kimerítő anyagot a carbonarának csúfolt, ám rendkívül népszerű tésztaételről, úgy korrekt, ha megemlékezünk az eredetihez jobban közelítő receptről is, amely a tejszínes-szalonnás tésztáknál kiegyensúlyozottabb és izgalmasabb étel.
aug. 14
7:38
Nagyon finom, amit főztél, de ez nem carbonara (Ez a lényeg)
A nővérem rendszeresen készítette ezt a receptet, amikor kicsik voltak a gyerekei. Ő carbonarának hívta, én régóta tudom, hogy nem az. Ettől még én is főzöm most, hogy lassan három éves a kisfiam.

Keresés