2019. január 28. hétfő

jan. 28
0:00
Hatalmas hibát talált a Telekom rendszerében a hacker, most nyolc év is szakadhat a nyakába (Blikk)
Orbitális hibát tárt fel az etikus hacker a Telekom informatikai rendszerében, a jutalma pedig lehetséges, hogy több év letöltendő börtönbüntetés.
jan. 28
0:04
Nem jár a komp, nagyot kell kerülniük az autósoknak (Blikk)
Jégzajlás miatt nem jár a tiszacsegei komp, emiatt a környéken 40, de akár 70 kilométert is kerülni kell - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti híradójában.
jan. 28
0:06
Vámos Erika annyira beteg, hogy dolgozni sem tud (Hírstart)
Vámos Erika, bár csodás nyaraláson van túl, mégsem felhőtlen az öröme. A Blikk interjújából az is kiderül, mi árnyékolja be a napjait. Fotó: Vámos Erika / Facebook Burmában ugyanis, az utolsó napjaiban véletlenül ivott a helyi vízből, amitől gyomorgyulladást kapott. Ezt már kiheverte, de most ismét egy súlyos betegség kínozza, amely miatt dolgozni
jan. 28
0:08
Így néz ki most a száz éve elhunyt Ady Endre sírja (Blikk)
Koszorúzással emlékeztek a 100 évvel ezelőtt elhunyt Ady Endrére a költő sírjánál a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben, vasárnap Budapesten.
jan. 28
0:12
Megszólalt az Állami Számvevőszék a Magyar Kétfarkú Kutya Párt ügyében (Blikk)
A jelentéstervezetekben lévő megállapítások és egyéb információk nyilvánossá tétele jogosulatlan adatkezelést valósít meg, ami veszélyezteti a jogállam működését - közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vasárnap az MTI-vel.
jan. 28
0:16
Gulyás Gergely a holokausztról: a magyar államot felelősség terheli, amiért nem védte meg az állampolgárait (Blikk)
A magyar államot felelősség terheli, amiért nem védte meg állampolgárait a holokauszt idején, kollektív bűnösség nincs, de állami felelősség van - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen, vasárnap Budapesten.
jan. 28
0:20
Szálljon ringbe a Blikk malacáért! (Blikk)
Egy hete maradt olvasóinknak, hogy megcélozzák játékunk mesés nyereményét: a 110 kilós disznót. Három szerencsésnek nem lesz gondja az évi húsadaggal, sőt a kurta farkú röfit wellness- disznótoron dolgozhatják fel a Fenyőharaszti Kastélyszállóban.
jan. 28
0:24
Hazajöttek a magyarok a WizzAirrel, aztán Ferihegyen tudták meg, mi történt a csomagjaikkal (Blikk)
Dubajban hagyta az utasok csomagjait a WizzAir egyik járata. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren egyesével vették fel a jegyzőkönyveket, később a légitársaság meg is indokolta, miért történt mindez.
jan. 28
0:28
Melóka – Nagyobb fizetésért váltanának olvasóink (Blikk)
Olvasóink többsége képes lenne szakmát váltani nagyobb fizetés reményében.
jan. 28
0:32
Babákat gyűjt az Örkény Színház (Blikk)
Babákat gyűjt a nézőktől az Örkény Színház!
jan. 28
0:36
Csak az állami fejesek maradtak ki a leépítésekből (Blikk)
− Hiába küldtek el közel kilencezer embert a minisztériumokból és a központi kormányzatból az elmúlt év végéig a 18 százalékos létszámleépítés keretében, a legfelsőbb szinteket nem érintették az elbocsátások.
jan. 28
0:42
Nyolc év börtönt kért az ügyész a Telekom biztonsági hibáját feltáró etikus hackerre (Hírstart)
A Telekom rendszerében talált egy hibát egy fiatal egyetemista, aki erről szólt a cégnek. A Telekom cserébe feljelentette. A Társaság A Szabadságjogokért (TASZ) közleménye szerint az ügyészség nyolc év letöltendő börtönt kért arra a fiatal etikus hackerre, aki a Telekom rendszerében egy súlyos biztonsági hibát talált, majd erről szólt a cégnek, ám
jan. 28
2:12
Az EP-ben sokadszor tűznek napirendre olyan kérdéseket, amelyek egy része kitaláció (Hírstart)
Az EP-ben az újabb Magyarországról szóló vita nem lehet más, mint a választási kampány része – vélekedett Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.
jan. 28
2:18
Kihúzták a hatos lottó nyerőszámait (Hírstart)
A vár­­ható fő­­nye­­re­­mé­­ny 680 mil­­lió fo­rint volt.
jan. 28
2:22
Megszólalt az ÁSZ a Kétfarkú Kutya Párt ügyében (Hírstart)
Jogosulatlan adatkezelésnek minősül a jelentéstervezetek nyilvánossá tétele.
jan. 28
2:48
Jövő héten indul a következő gyermekvasutas-tanfolyam (Hírstart)
Még várják a jelentkezőket.
jan. 28
4:24
A doktoriján dolgozott a kollégiumi tűzben meghalt családapa (Blikk)
Egy pénzügyi tanácsadó cég egyik vezetője volt F. Z. (†47), aki tragikus körülmények között halt meg a mútl heti református kollégiumi tűzben.
jan. 28
4:30
Döbbenetes dolgok történnek Kerepesen – Bedarálja a Pest megyei várost a drogpokol? (Blikk)
Árokban fetrengő, a buszmegállóban és a HÉV-megállóban ténfergő, hörgő és kiabáló, láthatóan bedrogozott emberek – akár egy katasztrófa sújtotta övezet, úgy fest Kerepes egy része.
jan. 28
4:48
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (GazdaságPortál)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 4. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: Nyerőszámok: 2 (kettő) 17 (tizenhét) 28 (huszonnyolc) 33 (harminchárom) 34 (harmincnégy) 38 (harmincnyolc) Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 344 145; a 4 találatos szelvényekre 6950; a 3
jan. 28
5:06
Zsidó-keresztény imaórát tartottak Budapesten (Hírstart)
Zsidó-keresztény imaórát tartottak vasárnap este Budapesten. Az ökumenikus imahetet lezáró szertartást Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija vezette.
jan. 28
5:18
Semjén már elküldte Kövérnek a törvényalkotási programot - forró tavasz a T. Házban? (ATV)
Semjén Zsolt már elküldte Kövér Lászlónak a kormány tavaszi jogalkotási programját. Újra fellángolhatnak a viták a T. Házban, üléstermi skandalumokra lehet számítani február 18-tól is. A házszabályszigorítás nincs a Semjén-listán. Az ellenzéki ellenállás borítékolható a 2020-as büdzsé, a pénzelosztás vitájában, az adótörvények módosításakor, de az
jan. 28
6:18
Ellenzéki előválasztás: mindkét jelölt megkapta a kellő számú ajánlást (Infostart)
Karácsony Gergely és Horváth Csaba közül lehet választani jövő héten Budapest legnagyobb terein, illetve a baloldali pártok (MSZP, P, Szolidaritás, DK) irodáin, reggel 9-től este 7-ig.
jan. 28
6:18
Vigyázzon! Ismét csalók próbálnak pénzhez jutni telefonhívásokkal (ATV)
Újból csalók próbálnak pénzhez jutni külföldről, telefonhívásokkal. Az egyik mobilszolgáltató szerint nagyjából 25 országból, ezer különböző számról tárcsáztak magyar számokat az utóbbi napokban. A telefon felvételének az unió területén nincs kockázata. A számok visszahívásától azonban óva intenek a szakemberek. Szerintük érdemes tiltólistára tenni
jan. 28
6:18
Független jelöltként indulna a 2020-as amerikai elnökválasztáson a Starbucks volt elnök-vezérigazgatója (Propeller)
Független jelöltként indulna a 2020-as amerikai elnökválasztáson Howard Schultz, a Starbucks kávéházlánc volt elnök-vezérigazgatója. Nagyon komolyan gondolkodom azon, hogy indulok az elnökségért - jelentette ki Schultz a CBS televízió 60 perc című heti magazinműsorának vasárnap esti adásában. Schultz arról beszélt, hogy "a kétpártrendszeren kívü
jan. 28
6:24
Független jelöltként indulna a 2020-as amerikai elnökválasztáson a Starbucks volt elnök-vezérigazgatója (Hírstart)
Független jelöltként indulna a 2020-as amerikai elnökválasztáson Howard Schultz, a Starbucks kávéházlánc volt elnök-vezérigazgatója. Nagyon komolyan gondolkodom azon, hogy indulok az elnökségért - jelentette ki Schultz a CBS televízió 60 perc című heti magazinműsorának vasárnap esti adásában. Schultz arról beszélt, hogy "a kétpártrendszeren kívü
jan. 28
6:30
Schwarzenegger mondhat beszédet Vajna temetésén (Hírstart)
A Blikk úgy tudja, a színész ismét Budapestre jön.
jan. 28
6:30
Schwarzenegger búcsúztatja Andy Vajnát a a Fiumei úti sírkertben (Szeretlek Magyarország)
Andy Vajna Arnold Schwarzeneggerrel az 1990-es Total Recall című film forgatásán ismerkedett meg, majd jó barátok lettek.
jan. 28
6:36
Schwarzenegger búcsúztatja Andy Vajnát a a Fiumei úti sírkertben (Hírstart)
Andy Vajna Arnold Schwarzeneggerrel az 1990-es Total Recall című film forgatásán ismerkedett meg, majd jó barátok lettek.
jan. 28
6:42
Schwarzenegger mondhat beszédet Andy Vajna budapesti temetésén (ATV)
Régi barátja, Arnold Schwarzenegger búcsúztathatja csütörtökön Andy Vajnát Budapesten, a Fiumei úti sírkertben - tudta meg a blikk.hu.
jan. 28
6:48
Gulyás Gergely: a magyar államot felelősség terheli, amiért nem védte meg állampolgárait (Hírstart)
A Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette: a kormány büszke arra, hogy jelenleg Magyarországon virágzó kulturális és hitéletben, biztonságban élhetnek egymás mellett zsidók és nem zsidók.
jan. 28
6:48
A Terminátor mond beszédet Vajna sírjánál? (Propeller)
Régi jóbarátja, Arnold Schwarzenegger búcsúztathatja csütörtökön Andy Vajnát Budapesten, a Fiumei úti sírkertben. A Blikk értesülései szerint a filmsztár igent mondott a felkérésre, hogy beszédet mondjon a szertartáson – jelenleg úgy áll, hogy Schwarzenegger valóban itt is lesz a szertartáson. Arnold Schwarzenegger hamarosan Budapestre utazik. Fe
jan. 28
6:57
Iványi Gábor: „Gondolkodás nélkül elcserélném a főiskolai kollégiumomat egy holland hajléktalanszállóra” (NLC)
Tilos az „életvitelszerű utcán tartózkodás”, ami persze nehezen behatárolható dolog, de lényeg, hogy üresebbek az aluljárók, nyugodtabbak a lelkek. Vagy mégsem? Ferge Zsuzsa, Beer Miklós és Iványi Gábor szerint baj, ha igen.
jan. 28
7:00
"Az iszlám egy hatalmas üzleti vállalkozás" (888)
Az iszlám ma egy globális probléma. Napjaink egyik legégetőbb kérdése, hogy mégis hogyan kezeljük ezt a hihetetlen mértékben terjeszkedő vallást. Az Echo TV műsorában, A nyolcasban ezúttal az iszlám kérdésköre került terítékre.
jan. 28
7:06
Habsburg főhercegnek is jutott fillérekért önkormányzati lakás a budai Várban (168 Óra Online)
Nem csupán az I. kerület polgármestere és családja, illetve számos Fideszhez közeli fontos ember, de Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg is kedvezményes áron jutott önkormányzati bérlakáshoz a budai Várban – derítette ki a 24.hu.
jan. 28
7:06
Több hónapos, jelentős korlátozás jön a Budapest-Hatvan vasútvonalon (ATV)
Február 4-től felújítják a Pécel-Aszód szakaszt, ami miatt teljesen szünetelni fog a vasúti forgalom.
jan. 28
7:06
Toroczkai László északi falat építene (Hírstart)
A Momentumot Macron és a Rothschild-ház támogatja, a Jobbik pedig a magyar történelemben példátlan árulást hajtott végre – mondta első évértékelőjében a Mi Hazánk elnöke.
jan. 28
7:09
Jön az ónos eső - riasztást adtak ki (24.hu)
Budapestre másodfokú riasztást adtak ki.
jan. 28
7:12
Schwarzenegger mondhat beszédet Andy Vajna budapesti temetésén (Hírstart)
Régi barátja, Arnold Schwarzenegger búcsúztathatja csütörtökön Andy Vajnát Budapesten, a Fiumei úti sírkertben - tudta meg a blikk.hu.
jan. 28
7:24
Mi miért vagyunk cigányok? – Máté Dezső: Mások mondják meg, mit gondoljunk magunkról (168 Óra Online)
A hatalomnak nem tetsző kutatásokat folytató tudósokat kipellengérező Figyelő-listára felvették Máté Dezsőt is, aki az angol nyelven írt, A roma LMBTQ első szikrái című cikke miatt került célkeresztbe. Máté Dezső hányatott gyerekkor után jutott el egyetemre, és most értetlenül áll a sötét időket idéző listázások előtt.
jan. 28
7:24
Újabb tiltakozó akcióra készülnek a fogorvosok (Propeller)
Megint leállhatnak a lakosságnak térítésmentes ellátást nyújtó fogászati rendelők, mert a kormány nem tartotta be az ígéretét – tudta meg a Népszava. A közfinanszírozott praxisok orvosai ismét gyűjtik az aláírásokat, újra tiltakozó akcióra készülnek. Másfél évvel ezelőtt a körzetek harmada állt le három napra, most azonban ennél jóval hosszabb til
jan. 28
7:30
Elegük van a fogorvosoknak: demonstráció és felmondási hullám jöhet (ATV)
Megint leállhatnak a lakosságnak térítésmentes ellátást nyújtó fogászati rendelők, mert a kormány nem tartotta be az ígéretét – tudta meg a Népszava.
jan. 28
7:30
Kedvezményes áron kapott lakást a budai Várban Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg (444)
József nádor ükunokája havi 71 ezer forintért bérelheti a 117 négyzetméteres önkormányzati lakást a felújított műemléképületben.
jan. 28
7:36
Sztrájkra készülnek a fogorvosok (168 Óra Online)
Csúnya vége lehet, ha a kormány továbbra is átveri őket.
jan. 28
7:36
Budapestre készül Pompeo februárban? (ATV)
A Wall Street Journal amerikai diplomáciai forrásokra hivatkozva azt írja, Mike Pompeo külügyminiszter Budapestre készül, hogy tárgyaljon Orbán Viktor miniszterelnökkel februárban - a cikket a Klubrádió idézi a nemzetközi lapszemléjében.
jan. 28
7:36
Mától lehet szavazni az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztáson (444)
Karácsony Gergelynek és Horváth Csabának is kellő számú ajánlása gyűlt össze. A szavazás első fordulója hétfőtől péntekig tart, akár online is lehet szavazni.
jan. 28
7:36
Mától lehet szavazni az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztáson (Hírstart)
Karácsony Gergelynek és Horváth Csabának is kellő számú ajánlása gyűlt össze. A szavazás első fordulója hétfőtől péntekig tart, akár online is lehet szavazni.
jan. 28
7:42
Így alakult a forint árfolyama, nézze! (ATV)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon hétfő reggel: az euróval és a dollárral szemben erősödött, míg a japán jenhez és a svájci frankhoz képest gyengült.
jan. 28
7:42
Tiltakozásra készülnek a fogorvosok (24.hu)
Akár a közfinanszírozott ellátásra kötött szerződéseket is felmondhatják.
jan. 28
7:42
Kedvezményes áron kaptt lakást a budai Várban Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg (Hírstart)
József nádor ükunokája havi 71 ezer forinért bérelheti a 117 négyzetméteres önkormányzati lakást a felújított műemléképületben.
jan. 28
7:54
Habsburg főhercegnek is jutott fillérekért önkormányzati lakás a budai Várban (Hírstart)
Nem csupán az I. kerület polgármestere és családja, illetve számos Fideszhez közeli fontos ember, de Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg is kedvezményes áron jutott önkormányzati bérlakáshoz a budai Várban – derítette ki a 24.hu.

Keresés