2019. január 21. hétfő

jan. 21
0:03
Így búcsúzik a TV2 Csoport Andy Vajnától (Blikk)
Mint, ahogyan azt megítuk Andy Vajna hosszú betegeskedés után veszítette életét budapesti otthonában.
jan. 21
0:07
Rendőrségi ellenőrzés volt a bulinegyedben, további razziák is várhatóak (Blikk)
Ellenőrzést tartott pénteken a budapesti bulinegyedben a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Az eredményekre tekintettel további ellenőrzések várhatóak.
jan. 21
0:11
Micsoda balek: nem tudta a tolvaj, hogy felveszi a kamera (Blikk)
Újabb balek tolvaj feledkezett meg arról, hogy a bankatomaták mindegyikében kamerák működnek.
jan. 21
0:15
Évezredes szokás a disznóvágás, de elődeink kicsit másképp csinálták, mint manapság (Blikk)
Fenyőharaszti − A Blikk játékának nyertesei mélyhűtőt is kapnak az egy-egy 110 kilós hízóból készült fogások tárolására, száz éve azonban még nem létezett fagyasztó.
jan. 21
0:19
Ciprusra küldik a röszkei tömegzavargás résztvevőjeként eíltélt szír férfit (Blikk)
Idegenrendészeti őrizetbe szállították a szír Ahmed H.-t, akit a 2015 szeptemberi röszkei tömegzavargás résztvevőjeként terrorcselekmény miatt ítéltek el.
jan. 21
0:23
Andy Vajna halála miatt változik a közmédia és a TV2 műsorrendje (Blikk)
Andy Vajna budapesti otthonában veszítette életét, 74 éves korában.
jan. 21
0:27
45 ezres tömeg búcsúztatta a tragikus körülmények között elhunyt gdanski polgármestert (Blikk)
Óriási tömeg kísérte utolsó útjára Pawel Adamowicz (†53) meggyilkolt gdanski főpolgármestert, akit egy jótékonysági koncerten, színpadon állva szúrt szíven egy büntetett előéletű férfi.
jan. 21
0:31
Útlezárásokkal folytatódott a tegnapi országos tüntetéssorozat (Blikk)
Országszerte útlezárásokkal és demonstrációkkal folytatódott szombaton az év végén megkezdett tiltakozássorozat a rabszolgatörvény ellen.
jan. 21
0:35
Állandó fájdalmakkal küzd a 6 éves kislány: csak egy méregdrága gyógyszer segíthetne rajta (Blikk)
Egy Ritka betegség, gerincvelői izomsorvadás okozza a hatéves Dicsa Noémi állapotát. A kislány hatalmas fájdalmakkal küzd, és már járni sem tud. Egyetlen lehetősége egy amerikai gyógyszer lenne, ami 68 millió forintba kerül - ezt azonban az egészségbiztosító nem támogatja számára. Állapota ellenére a kislány arról álmodozik, hogy egy nap majd színp
jan. 21
0:39
Böjte Csaba: „Remélem, személyesen is kezet rázhatok a pápával” (Blikk)
Bár több dologban lényegesen eltér a magyar kormány és a katolikus egyházfő véleménye, mégis örülnek a kormánypártok Ferenc pápa (82) júniusi erdélyi látogatásának, amikor a csíksomlyói hegyen tart szabadtéri misét, várhatóan több százezer hívő előtt. Az eseményen egyébként Böjte Csaba (59) ferences rendi szerzetessel is tart közös istentiszteletet
jan. 21
0:51
A rendőrség azt állítja, jogszerűen vizsgálták át a momentumos Cseh Katalin holmiját, amikor igazoltatták és eljárást indítottak ellene (Hírstart)
A jegyzetfüzetet átlapozták, de a tartalmát nem vizsgálták, írta a BRFK.
jan. 21
1:03
Erdő Péter: minden keresztény kötelessége a társadalmi igazságosság előmozdítása (Hírstart)
A keresztény ember kötelessége, „hogy az e világi dolgok rendjét az evangéliumnak megfelelően formálja” – mondta a bíboros, esztergom-budapesti érsek.
jan. 21
1:27
Gyógyszerre gyűjtenek a ritka betegségben szenvedő hat éves kislánynak (Hírstart)
Noémi már járni sem tud és állandó fájdalmakkal küzd. Egyetlen esélye az Amerikában kifejlesztett gyógyszer, de ez 68 millió forintba kerül.
jan. 21
1:33
Megfelelő szabályozás kellene a drónok használatához (Hírstart)
A hazai jogalkotás egyfajta kényszerhelyzetbe került, hívta fel a figyelmet a szakértő.
jan. 21
1:57
Erdő Péter: Minden keresztény kötelessége a szegények segítése (Hírstart)
Megkezdődött az ökumenikus imahét.
jan. 21
2:39
Az ombudsmanhoz fordul a GYOD ügyében az LMP (Hírstart)
Sok család teljesen kieshet az ápolási díj rendszeréből, állítják.
jan. 21
3:03
A többség elutasítja az ellenzék színjátékát (Hírstart)
A magyar emberek 60 százaléka szerint az ellenzéki pártok és politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget – derült ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.
jan. 21
3:27
Bankban forgatták a Brink's-es rablótól származó milliókat: a segítőnek fogalma sem volt arról, honnan van a pénz (Blikk)
Gyanútlanul mozgatta a rábízott milliókat, nem is sejtve, hogy egy országos hírű bűntény zsákmányának egy része van a kezei alatt – legalábbis ezt állítja a 2009-es pénzszállítórablás miatt elítélt D. János állítólagos segítője, L. I. Z. (42).
jan. 21
3:27
Megemelte a Wizz Air és a Ryanair a csomagfeladás és priority árát (Hírstart)
Megemelte a Wizz Air és a Ryanair az elsőbbségi beszállás és a csomagfeladás árát, mostantól az utazási szezontól is függ, hogy mennyit kell fizetni egy-egy feladott poggyászért. Az árváltoztatást mindkét esetben a lengyel Fly4free szúrta ki. Ennek alapján kerestük meg a légitársaságokat, hogy reagáljanak az értesülésre. A Wizz Air az AIRportal.hu
jan. 21
3:42
Mai számok (GazdaságPortál)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 3. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: Nyerőszámok: 13 (tizenhárom) 18 (tizennyolc) 26 (huszonhat) 28 (huszonnyolc) 33 (harminchárom) 38 (harmincnyolc) Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 201 265; a 4 találatos szelvényekre 5160
jan. 21
4:09
50 éves lenne a tragikus sorsú szépségkirálynő: Molnár Csilla a halálos dózisú gyógyszertől a kiérkező esetkocsiban vesztette életét (Blikk)
Álmodj, királylány! – énekelte Homonyik Sándor (65), de az Első emelet együttes A szépek szépe balladája című emlékdala is felhangzott a hét végén a rádiókban, főleg a Balatontól délre, ahol hozzátartozók és egykori barátok, osztálytársak is bizonyára megemlékeztek a pártállami korszak első szépségkirálynőjéről.
jan. 21
5:57
Razzia volt a bulinegyedben: taxisokat is ellenőriztek a rendőrök (Hírstart)
Hét embert állítottak elő az ellenőrzés során, és több esetben indult eljárás a taxisok ellen is.
jan. 21
6:06
Komoly értéket bukik el Magyarország, ha nem jön a segítség (Infostart)
Generációváltás zajlik a rendszerváltás idején alakult családi vállalkozásokban: az egykori alapítók nyugdíjkorba érnek, de gyermekeik nem feltétlenül ugyanúgy képzelik a családi cég, vagy olykor cégcsoport jövőjét.
jan. 21
6:12
Intézményesített kormányzati átverés a gyod? – Felülvizsgálják az otthon ápolásra szoruló gyerekek állapotát (168 Óra Online)
A százezer forintra emelt, ápolásra szoruló gyermekek után folyósított otthonápolási díj nem minden érintett gyerek után jár majd.
jan. 21
6:15
Náci karlendítéssel pózolt Sneider Tamás felesége (Hírstart)
A három évvel ezelőtti esküvőjükön Sneider Tamás neje, a Jobbiknak dolgozó jogász, többször is náci karlendítéssel pózolt a fotósoknak.
jan. 21
6:33
Többen választják a magyar oktatást (Hírstart)
Nem csökken 2010 óta a Felvidéken a magyar iskolát választók száma, sem a számaránya, sőt, több régióban egyértelmű növekedés tapasztalható – adta hírül a Rákóczi Szövetség.
jan. 21
6:33
Andy Vajnát az otthonában próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel (Propeller)
Sokan tudták, hogy egészségügyi problémák gyötrik, Andrew G. Vajna halálhíre mégis megdöbbenést okozott kollégái és ismerősei körében is. A Blikk információi szerint a filmmogul otthonában hunyt el. Vasárnap reggel, ágya mellett összeesve találtak rá. Felesége, Vajna Tímea rögtön repülőgépre ült, hogy hazautazzon Budapestre, hiszen a tragédia időp
jan. 21
6:39
Andy Vajnát az otthonában próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel (Hírstart)
Sokan tudták, hogy egészségügyi problémák gyötrik, Andrew G. Vajna halálhíre mégis megdöbbenést okozott kollégái és ismerősei körében is. A Blikk információi szerint a filmmogul otthonában hunyt el. Vasárnap reggel, ágya mellett összeesve találtak rá. Felesége, Vajna Tímea rögtön repülőgépre ült, hogy hazautazzon Budapestre, hiszen a tragédia időp
jan. 21
6:39
Andy Vajna halála: a Blikk szerint a villa gondnoka talált rá (Szeretlek Magyarország)
Felesége azonnal hazaindult.
jan. 21
6:45
Mik a magyarok kedvenc turista-célpontjai? (ATV)
Fellendülőben a belföldi turizmus. Kiss Róbert Richárd turisztikai újságíró arról beszélt az ATV Start műsorában, hogy már nem elég egy-két héttel az utazás előtt kiválasztani hol szeretnénk pihenni, mert már jóval előbb betelnek a szállodai helyek. Valahol mindig lehet szabad helyet találni, csak akkor kompromisszumokat kell kötni.
jan. 21
6:51
Újabb részletek derülhetnek ki a szcientológusokról (888)
Az összes adatvédelmi szabályt megszegte az egyház, így például az előzetes tájékoztatási kötelezettséget, a tisztességes adatkezelés elvét és a biztonsági követelményeket is.
jan. 21
6:54
Tombol az influenzajárvány, egyre több gyerek beteg a gyorsan terjedő vírus miatt (Blikk)
Rendkívül gyorsan terjed az influenza a kisgyermekek között, így Budapesten már van olyan óvoda, ahol a felére csökkent a létszám a betegség miatt.
jan. 21
7:03
Ismét lefilmezték Nikola Gruevszkit Budapesten (24.hu)
A hazájában korrupció miatt elítélt volt macedón elnök gondtalanul korzózott egy budapesti plázában.
jan. 21
7:03
Nyolc jármű ütközött az M3-ason, egy ember meghalt (Hírstart)
Mezőkeresztesnél forgalomkorlátozásra kell számítani.
jan. 21
7:05
Újabb részletek derültek ki Andy Vajna haláláról (24.hu)
Szombat este még barátaival vacsorázott.
jan. 21
7:06
Nikola Gruevszki rendkívül elégedetten sétált egy budapesti bevásárlóközpontban (168 Óra Online)
A 444 egyik olvasója készítette azt a videót, amelynek a tanúsága szerint a hazájában vesztegetésért és hivatali visszaélésért két év börtönre ítélt macedón exkormányfő zárás előtt sétál egy plázában (egyes információk szerint a Westend City Centerben). Elégedettségre lehet is oka, úgy úszta meg a börtönt, hogy az Orbán-kormány jóvoltából magyar di
jan. 21
7:09
Félbe kellett szakítani Az ember tragédiáját a Nemzetiben: elromlott a színpadtechnika (Propeller)
Vasárnap este a Nemzeti Színházban félbe kellett szakítani Az ember tragédiája című előadást, mert elromlott a színpadtechnika egyik emelője, írta az Indexnek egy ott jelen lévő néző. Éppen a párizsi szín ment a drámából, amikor föntmaradt az egyik díszletelem, rajta egy színésszel. Később újabb hiba történt egy díszletelemmel. Felkapcsolták a fén
jan. 21
7:21
Bayer megírta a bocsánatkérését, de egyelőre nem mutatja meg senkinek (Propeller)
Bayer Zsolt az ECHO TV-ben jelentette be, megírta a bocsánatkérést, de – polgári engedetlenségként – azt letétbe helyezi egy közjegyzőnél. A Bayer show műsorvezetője azt mondta, addig azt nem hozza nyilvánosságra, amíg az országgyűlési képviselő nem kér bocsánatot Orbán Viktortól, nem határolódik el az O1G logótól, ami az ellenzéki tábor közösség
jan. 21
7:27
Útinform: balesetek lassítják a haladást (Propeller)
Több helyen is baleset történt, Budapest körül torlódik a forgalom. Az Útinform hétfő reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon: - Az M0-ás autóút déli szektorában az M5-ös autópálya felé a 21-es km-nél, ahol korábban két autó koccant össze véget ért a korlátozás. A torlódás csak lassan szűnik meg, legalább 30-40 perces átjutási idő
jan. 21
7:36
Orbán barátait támadja a fideszes polgármester (24.hu)
Lopás és korrupció nélkül is emelkednek az árak az építőiparban. Ez valóban gond, Székesfehérváron viszont maga az önkormányzat teremtette azt a helyzetet, ami miatt Cser-Palkovics András az építőipari cégeket támadja.
jan. 21
7:39
Járvány: nagyon megkínozza a kicsiket a 39 fokos láz (Propeller)
Rendkívül gyorsan terjed az influenza a kisgyermekek között, így Budapesten már van olyan óvoda, ahol a felére csökkent a létszám a betegség miatt. Bár még csak most kezdődött, máris tombol az influenzajárvány Magyarországon. A betegség különösen gyorsan terjed a gyerekközösségekben: az or­vo­sok sze­rint akár min­den har­ma­dik gye­rek meg­fer­tő
jan. 21
7:45
Február 9-én lesz a kórusok téli éjszakája (Propeller)
Több mint 30 koncert várja az érdeklődőket február 9-én a kórusok téli éjszakáján a MagNet Közösségi Házban Budapesten. A közönség belehallgathat hazai, nemzetközi, gyermek és felnőtt kamarakórusok műsorába, fellép többek között az Amagnus Énekegyüttes, a Contrapunto kamarakórus, a Dalinda, a Voice drops, a kecskeméti Kodály Nemzetközi Kamarakórus,
jan. 21
7:57
Náci karlendítéssel pózolt a Jobbik elnökének felesége – botrányos videó (ATV)
Botrányos felvételek szivárogtak ki Sneider Tamás esküvőjéről, ahol volt náci karlendítés, homofób viccelődés és niggerezés is.
jan. 21
7:57
Nem csökkent az elmúlt 8 évben a magyar oktatásra felvételiző felvidéki diákok száma (Propeller)
Nem csökkent 2010 és 2018 között a magyar oktatásban részt vevő felvidéki diákok száma – mondta Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke hétfő reggel az M1 aktuális csatornán. Az elnök elmondta, ez azért is fontos, mert 2001 és 2011 között a felvidéki magyarok száma több mint 10 százalékkal csökkent. Hasonló a helyzet Kárpátalján, hiszen a 2017-es
jan. 21
8:09
Tovább erősödött a forint (Propeller)
A hét végén folytatta a pénteken megkezdett erősödését a forint a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben. Az euró jegyzése 317,91 forintra csökkent hétfő reggel háromnegyed nyolcra a péntek este hét órai 317,98 forintról. A dollár jegyzése 279,96-ról 279,36 forintra, a svájci franké pedig 281,18 forintról 280,62 forintra ment le
jan. 21
8:15
Tovább erősödött a forint, mutatjuk, mennyivel (ATV)
A hét végén folytatta a pénteken megkezdett erősödését a forint a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
jan. 21
8:21
A rendőrség szerint tökéletesen rendben volt a momentumos politikus igazoltatása (Propeller)
Cseh Katalint, a Momentum EP-listavezetőjét szombaton motozták meg és büntették meg a rendőrök, mert feltartott egy füstgyertyát egy fotóhoz. Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti listavezetője vasárnap osztotta meg Facebook-oldalán, hogy szombaton a tüntetés után négy rendőr igazoltatta, motozta meg, valamint büntetést is kapott, mert fél ór
jan. 21
8:27
Tőzsde: vegyes kezdés várható Európában (Propeller)
A múlt heti erős zárás után vegyes kezdésre lehet számítani hétfőn a főbb európai értékpapírpiacokon. A határidős indexjegyzések alapján a londoni tőzsde 0,1 százaléknyi emelkedéssel kezdheti a hétfői kereskedést, a frankfurti mutató viszont csekély, néhány pontos csökkenéssel, a párizsi pedig 0,2 százalékos gyengüléssel. Pénteken nagy emelkedést
jan. 21
8:30
Ezt a videót érdemes megnézni: ilyen, amikor a bulinegyedbe mennek a rendőrök (Blikk)
– Razziát tartott a rendőrség a bulinegyedben: hét embert előállítottak, 13 eljárás indult és egy éjszaka alatt több mint 60 taxist ellenőriztek a fővárosban.
jan. 21
8:33
Otthon, egyedül halhatott meg Andy Vajna (444)
Váratlanul történt, szombaton még társaságban vacsorázott, a Blikk szerint vasárnap reggel találtak rá a szobájában.

Keresés