2019. január 14. hétfő

jan. 14
0:06
Kiürítik a soroksári IKEA-t, utcán az emberek (Blikk)
Az embereket kiterelték az áruházból, a játszóházból kivitték a gyerekeket.
jan. 14
0:09
Nevelőszülőket kapott Liluka, a veresegyházi medveotthon 10 hónapos medvebocsa (Hírstart)
Lilukának, a veresegyházi medveotthon 10 hónapos medvebocsának Szilágyi Istvánék lettek a nevelőszülei: mivel saját társai, szülei egyelőre felfalnák Lilut, így az otthon dolgozói lettek a családtagjai, mindezt pedig a Predátor Program teszi lehetővé. Idestova kilenc éve létezik a Predátor Program, amelynek elsődleges és legfontosabb célja, hogy
jan. 14
0:10
Ezt látnia kell: elhúzta az audis a Thököly utca kereszteződésében lerobbant trolibuszt (Blikk)
Néhány perc alatt megelőzte egy közlekedési káosz kialakulását Audijával Vincze Márton (48). A fővárosi férfi, mint mondta, nem gondolta, hogy ekkora sikert arat majd a mutatványa, ahogyan Audijával arrébb vontat egy csuklós trolibuszt.
jan. 14
0:14
Legyen malaca: bajnoki recept is várhat a nyertesre (Blikk)
Még több mint két hétig lehet játszani a Blikk új játékán a 100 kilós disznóért és a 3 napos wellnesshétvégéért, de jobb időben kitalálni, hogyan is lehet majd megbolondítva felejthetetlenné tenni a győztesek disznótorát.
jan. 14
0:18
Kiderült, ki halt meg Bárdudvarnokon a jeges tóban (Blikk)
Az Élet Iskola alapítója, Szombathelyi Tibor halt meg a jeges tóban Bárdudvarnokon.
jan. 14
0:22
Hazatért a Déli-sark meghódítója, Rakonczay Gábor (Blikk)
Arcán s kezén fagyási sérülésekkel, s majdnem nyolc kilóval könnyebben tért haza a Déli-sarkról Rakonczay Gábor (37), aki első magyarként érte el gyalog, külső segítség nélkül a Déli-sarkot.
jan. 14
0:26
Őrjöngő drogos pusztított a szombathelyi kocsmánál (Blikk)
Őrjöngött egy férfi Szombathelyen. A szemtanú szerint "zombiként" viselkedő férfi valószínűleg tudatmódosító szer hatása alatt kezdett verekedni egy presszóban, majd egy autót rongált meg.
jan. 14
0:30
Szuperstrand épül a Fertő-tónál (Blikk)
Az ország legnagyobb turisztikai fejlesztése során teljesen megújul a Fertő tó környezete, amelyet egy nagyon látványos bemutatófilmben illusztráltak.
jan. 14
0:33
A programozás segíti a fiatalok külföldről való hazatérését (Hírstart)
Szívesen építik az informatikus szakmára új életüket a visszatérők – derül ki a Progmatic iskola adataiból. Az itthoni cégek ajánlatai olyan versenyképesek, hogy a programozóiskolának akadt olyan diákja is, aki előzetes terveit felrúgva nem utazott külföldre új munkája miatt. A hazai viszonyok között továbbra is kiemelkedő fizetésre számíthatnak a
jan. 14
0:34
Bevitte az erdőbe a GPS a kamionost Egernél (Blikk)
A navigációs rendszerre figyelt, emiatt került szorult helyzetbe az a kamionos, aki az M3-as autópálya helyett a szőlőhegyen kötött ki több tíztonnás járgányával.
jan. 14
0:38
Dobogósok a mentősök egy nemzetközi versenyen (Blikk)
Ismét a világ legjobb mentői közt dobogósok a magyarok: az Országos Mentőszolgálat dolgozói Csehországban bizonyították tudásukat.
jan. 14
0:42
Ritka, hogy ilyen sokáig tartson a farsang (Blikk)
Két hónapig mulatozhatunk az idei farsang alatt. A tavaszváró időszak vízkereszttől, január 6-tól hamvazószerdáig tart, idén ez március 6-ra esik. Tátrai Zsuzsanna néprejzkutató az M1 aktuális csatornán farsangi szokásokról, hagyományokról beszélt; azt is elmondta, nagyon ritka, hogy ilyen sokáig tartson a farsang.
jan. 14
0:45
Időközi választás: Győzött az MSZP-DK jelölte (Hírstart)
Időközi választást tartottak vasárnap Sajószentpéter 1. egyéni választókerületében, amelyet a Jobbikos képviselő, Hernádi Norbert halála miatt írtak ki.
jan. 14
0:57
Tavaly több mint 600 madarat látott el a székesfehérvári Vadmadárkórház (Hírstart)
A madárkórház alapítója egy macskabagollyal a kezén érkezett az M1 stúdiójába.
jan. 14
3:15
Nyitrai: 40 százalékra emelkedett a dolgozó megváltozott munkaképességűek aránya (Hírstart)
2011-hez képest tavaly év végére 18-ról 40 százalékra emelkedett a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási rátája - közölte Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott vasárnap Budapesten.
jan. 14
4:19
Még mindig sok komolytalan hívás érkezik az egységes segélyhívóra (Hírstart)
Évente nagyjából ötmilliószor tárcsázzák a 112-őt.
jan. 14
5:03
A korábbiaknál súlyosabb lesz az influenzajárvány idén (Infostart)
Egy hét alatt 11 ezer új beteg volt az országban.
jan. 14
5:51
Rohamosan nő a cukorbeteg gyerekek száma (ATV)
Évente 300-zal nő a cukorbeteg gyerekek száma Magyarországon. Az egyes típusú diabétesz leggyakrabban kisgyerekkorban és serdülő korban jelentkezik. A betegségről még mindig keveset tudnak az emberek, pedig ha nem veszik észre időben a tüneteit, az érintett kisgyerek néhány hét alatt életveszélyes állapotba is kerülhet.
jan. 14
6:27
Túlterheltség és létszámhiány: egyre rosszabb a buszsofőrök helyzete (ATV)
A fővárosban dolgozó buszsofőrök, és a távolsági buszvezetők is túlterheltek a létszámhiány miatt. A szakszervezeti vezetők szerint ezen tovább ronthat a megemelt túlórakeret bevezetése. A túlterheltség pedig növelheti a balesetveszélyt is, azonban a sofőröket ellenőrző üzemorvosok sokszor nem tudnak mindenre kiterjedő vizsgálatokat végezni a pácie
jan. 14
6:33
Több százezer nőt érintő adókedvezményt vezettek be (HírTV)
Több úgynevezett női megbetegedés is bekerült a vonatkozó kormányrendelet által meghatározott súlyos fogyatékosságok körébe.
jan. 14
6:45
Elkezdték a Merényi kórház pszichiátriai osztályának kiürítését (Propeller)
Január elseje óta nem vesz fel új betegeket a Dél-Pesti Centrum Merényi Kórház pszichiátriája, és már elkezdődött az osztály kiürítése – írta a Népszavára hivatkozva a 24.hu. Azokat a betegeket, akiket még februárban sem lehet hazaküldeni, átszállítják a az Országos Pszichiátria és Addiktológiai Intézetbe, mely a jövőben a teljes területet ellátja
jan. 14
6:51
Az Élet Iskola alapítója halt meg a jeges tóban (24.hu)
Sozmbathelyi Tibor 53 éves volt.
jan. 14
6:53
Gundel-igazgató: Én döntöttem a menza árairól (24.hu)
Peter Knoll, a Gundel ügyvezetője elmondja, miért lehet tizedannyiért Somlóit árulni a Karmelita kolostorban, mint a városligeti étteremben. Interjú.
jan. 14
7:09
Nagy siker a Kontakt (HírTV)
Nagy siker a hallássérültek számára kifejlesztett mobilapplikáció és már készül a látássérülteknek is.
jan. 14
7:21
Többmilliárdos fejlesztés lesz a Semmelweis Egyetemen (888)
Több milliárd forint értékű rekonstrukció, felújítás, illetve fejlesztés kezdődhet meg a "Semmelweis XXI. Fejlesztési Projekt" keretében, melynek hála az ország egyetlen önálló orvosegyetemén az oktatás, a kutatás és a gyógyítás feltételei is megfelelnek majd a XXI. századi orvosképzés követelményeinek.
jan. 14
7:27
Brutális drogfogás: több százmillió forint értékű kábítószert találtak egy fővárosi lakásban (Blikk)
A kábítószereket Hollandiából csempészte át egy 69 éves nő, de rajta kívül még négyen érintettek az ügyben.
jan. 14
7:33
Most dagonyázás folyik – Felcsuti Péter: A sztenderd közgazdasági és politikai elméletek kudarcot vallottak (168 Óra Online)
A kapitalizmus súlyos válságba került, számos ponton változtatásra szorul – mondja a 168 Órának Felcsuti Péter közgazdász. A helyzet annyiban hasonlatos az 1929–1933-as világválsághoz, hogy akkor a kapitalizmus alternatívájának a fasizmus és a kommunizmus mutatkozott, ma pedig a populizmus.
jan. 14
7:33
Egy milliós kárt okozó és azóta bujkáló vállalkozó nyomában (HírTV)
Egy általa megkárosított család évek óta nem kapja meg a megítélt kártérítést.
jan. 14
7:39
Döbbenetes: ezért van egyre több a problémás gyerek a magyar iskolákban (Infostart)
Lapértesülés szerint nőtt a sajátos nevelési igényű tanulók száma a szeptemberben kezdődött tanévben. Brassainé Balogh Judit gyógypedagógus-logopédus az InfoRádió kérdésére elmondta: ennek oka az, hogy egyre kevesebb figyelem jut a gyermekekre, pedig nem mindegyiküknek van valós problémája.
jan. 14
7:39
Útinform: Budapest körül már alakul a dugó mindenütt (Propeller)
Az M3-ason a főváros felé, a Csepel-szigeten a belső kerületek felé, az M2-esen és a 2-es főúton szintén Budapest felé, de a 10-es, 31-es és 51-es főutakon is zsúfolt a forgalom, alakulnak a torlódások. Az Útinform hétfő reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon: - Az M0-s autóúton az M1-es autópálya felé a Hárosi Duna-hídnál egy ki
jan. 14
7:45
Káosz a környéken: busz és autó rohant egymásba Óbudán (Blikk)
Az Ország úton a belváros irányába egy sávon halad a forgalom.
jan. 14
7:51
Ismét vegyesen alakult a forint árfolyama, mutatjuk (ATV)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon hétfő reggel: az euróhoz és a japán jenhez képest gyengült, de a dollárral és a svájci frankkal szemben erősödött.
jan. 14
7:51
Ismét vegyesen alakult a forint árfolyama, mutatjuk (Hírstart)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon hétfő reggel: az euróhoz és a japán jenhez képest gyengült, de a dollárral és a svájci frankkal szemben erősödött.
jan. 14
7:53
Számba vették megyénk ragadozó madarait (Hírstart)
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) immáron XVI. alkalommal szervezte meg az Országos Sasszinkront, a hazánkban telelő ragadozómadarak éves számlálását.
jan. 14
7:55
Káosz a környéken: busz és autó rohant egymásba Óbudán (Hírstart)
Az Ország úton a belváros irányába egy sávon halad a forgalom.
jan. 14
7:57
A kormány megvonja a kiegészítő támogatást azoktól a falvaktól, ahol nincsenek működő vállalkozások (444)
Egy kiskaput akartak megszüntetni, de közben a legszegényebben járnak rosszul.
jan. 14
7:57
Bezár a Merényi Kórház pszichiátriai osztálya (24.hu)
Pedig két éve 69 millió forintból újították fel.
jan. 14
7:57
Elkezdték a Merényi kórház pszichiátriai osztályának kiürítését (Hírstart)
Január elseje óta nem vesz fel új betegeket a Dél-Pesti Centrum Merényi Kórház pszichiátriája, és már elkezdődött az osztály kiürítése – írta a Népszavára hivatkozva a 24.hu. Azokat a betegeket, akiket még februárban sem lehet hazaküldeni, átszállítják a az Országos Pszichiátria és Addiktológiai Intézetbe, mely a jövőben a teljes területet ellátja
jan. 14
8:03
Megszűnik a Merényi kórház pszichiátriai osztálya – Ez a bezárás oka (Blikk)
Megkezdődött a Dél-Pesti Centrum Merényi Kórház pszichiátriai osztályának kiürítése, új betegeket pedig már január eleje óta nem vesz fel az osztály.
jan. 14
8:03
Káposztásmegyerig jár majd a metró (Hírstart)
A 3-as metró északi meghosszabbításáról is határoznia kell a közeljövőben a kormánynak. A kabinet nem légvárakról fog dönteni, már készülnek a kék metróvonal újabb szakaszának tervei.
jan. 14
8:09
Audi húzta a lerobbant trolibuszt Budapesten (ATV)
Néhány perc alatt megelőzte egy közlekedési káosz kialakulását Vincze Márton, aki Audijával arrébb vontatott egy csuklós trolibuszt.
jan. 14
8:15
Vallott a Gundel: ezért olcsóbb az étel Orbánéknak (Napi)
A különbséget a helyszín, a séf, az alapanyagok és az ételek elkészítése, tálalása adja – nyilatkozta a 24.hu-nak Peter Knoll, a Gundel ügyvezetője.
jan. 14
8:15
Audi húzta a lerobbant trolibuszt Budapesten (Hírstart)
Néhány perc alatt megelőzte egy közlekedési káosz kialakulását Vincze Márton, aki Audijával arrébb vontat egy csuklós trolibuszt.
jan. 14
8:21
Gundel-igazgató: Én döntöttem a menza árairól (Hírstart)
Peter Knoll, a Gundel ügyvezetője elmondja, miért lehet tizedannyiért Somlóit árulni a Karmelita kolostorban, mint a városligeti étteremben. Interjú.
jan. 14
8:21
Értékes freskókat mázoltak le Orbán új várbeli hivatalának felújításakor (Propeller)
A Karmelita épületegyüttes egykori refektóriumának egyedülálló, késő barokk freskóegyüttese áldozatul esett a sokmilliárdos felújításnak.A festést nem verték le, csak ismeretlen okokból lemázolták. Egymástól függetlenül két „névtelensége megőrzését kérő” művészettörténész – ilyen is van már 2019-ben – jelezte az Indexnek, hogy értékes freskóegyütt
jan. 14
8:21
A korábbiaknál súlyosabb influenzajárvány várható idén (Szeretlek Magyarország)
Várhatóan a következő hetekben folyamatosan emelkedik majd a megbetegedések száma.
jan. 14
8:30
Erős szélre figyelmeztetnek országszerte (24.hu)
Viszont napközben akár 9 fok is lehet majd.
jan. 14
8:33
A Hatoslottó nyerőszámai a 2. héten (Pénzcentrum)
Kihúzták a Hatoslottó 2. heti nyerőszámait. Mivel ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 3. játékhéten 607 millió forintért izgulhatnak majd a játékosok. A Hatoslottó nyerőszámai emelkedő számsorrendben a következők:1;...
jan. 14
8:33
Így készül a propaganda: a köztévé riportere mondja meg a szakértőnek, hogy miről beszéljen (Propeller)
Vágatlan felvételt kapott a 444 arról, hogy ifj. Lomnici Zoltán hogyan próbálta meg jogilag megvédeni az ellenzéki országgyűlési képviselők kidobását a köztévé székházából. Egy ponton a riporter mondja meg neki, hogy mit is mondjon konkrétan az esetről, mert hogy ezt kérték tőle. Egy vágatlan felvételt kapott a 444, amelyen az látható, ahogy ifjabb
jan. 14
8:39
A Gundel főnöke azt állítja, hogy nyomott árakon is nyereséges a Miniszterelnökség menzája (444)
A pontos matek viszont üzleti titok.

Keresés