2019. január 31. csütörtök

jan. 31
0:00
A Kdnp a fogyasztóvédelemhez fordul a telejósdák miatt (Hírstart)
Harrach Péter azt mondta, sok 100 forintos percdíjért „küldenek” csalók gyógyító energiát, jó szándékú embereket becsapva, és ez ellen fel kell lépni, mert súlyosan sérül a vásárlók érdeke.
jan. 31
0:06
Lélegzetelállító fotókon az Esztergomnál zátonyra futott hajó (Blikk)
Zátonyra futott egy teherszállító hajó a Dunán Esztergom közelében, a Helemba-szigetnél. A Jess nevű hajó román felségjelzésű.
jan. 31
0:10
Feltámad a múlt: így készítsünk disznósajtot egy 127 éves recept alapján (Blikk)
Már csak néhány nap van hátra a Legyen Malaca játékból. Ha kedvük tartja, visszautazhatnak 127 évet is az időben és disznófősajtot is készíthetnek Zilahy Ágnes 1892-es receptje alapján.
jan. 31
0:14
Tragédia Szolnokon: füstmérgezésben halt meg egy mozgáskorlátozott ember (Blikk)
Füstmérgezésben vesztette életét egy ember.
jan. 31
0:18
Megszületett a nagy Audi-bérmegállapodás (Blikk)
Megállapodott szerda délután az Audi Hungaria Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) az idei évi bérekről - tájékoztatta a győri székhelyű vállalat az MTI-t.
jan. 31
0:18
További lakásár-emelkedésre számíthatunk (Propeller)
Tovább emelkednek a lakásárak, a használt lakásoknál 5-6 százalékos, az újépítésű lakásoknál pedig 4-6 százalékos áremelkedésre lehet számítani idén a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb, negyedévente publikált ingatlanpiaci felmérése szerint. Fotó: Pixabay A GKI a vállalatok, az ingatlannal foglalkozó cégek (fejlesztők, forgalmazók, tanácsadók és
jan. 31
0:22
Ismét Magyarország volt a téma az Európai Parlament ülésén – Ezért nem vett részt az ülésen Orbán Viktor (Blikk)
Ismét Magyarországról vitáztak szerdán az Európai Parlamentben, ezúttal az elmúlt hónapok vitatott történései kerültek napirendre a zöldpárti frakció kezdeményezésére.
jan. 31
0:26
Szavazzon! Ön szerint több gyermeket hozhat a támogatás? (Blikk)
Egy teljesen új családtámogatási programmal állítaná meg a drasztikus népességfogyást a magyar kormány. A hvg.hu szerint a kabinet azt tervezi, hogy az átlagbér összegére, azaz kb. nettó 240 ezer forintra emelné a főállású anyagi támogatást a három gyermeket nevelők körében.
jan. 31
0:30
Álhír terjed a neten a nagybeteg Noémiról: nem támogatja Ronaldo a magyar kislányt (Blikk)
Kétegyháza – Álhírek, kattintásvadász oldalak szóltak arról, hogy a Juventus támadója, Ronaldo fizeti ki a egy ritka betegségben szenvedő magyar kislány kezelését.
jan. 31
0:34
Megállíthatatlan? Már az óvodákat is letarolta az influenza (Blikk)
Úgy tűnik, nincs megállás: rohamosan terjed az influenza.
jan. 31
0:38
Mi lesz most? Megtörtént, ami hihetetlennek tűnt: már most horror áron adják a burgonyát (Blikk)
Magyarorszáég – Hónapok óta 300 forintba vagy annál is többe kerül a krumpli, s nemcsak a kis zöldségeseknél, de a piacokon és a hipermarketekben is.
jan. 31
0:42
Titokban még most is tart szeánszokat a gyógyításért pénzt és szexet kérő zalai ál-Jézus (Blikk)
Jánkahegy – Továbbra is gyógyít az a kuruzsló, akit sokan csak zalai Jézusként ismernek. A 65 éves férfi pénzt és szexet kért a követőitől a gyógyítás fejében.
jan. 31
1:30
A KDNP a fogyasztóvédelmi hatósághoz fordul a telejósdák ügyében (Hírstart)
Rétvári Bence KDNP-alelnök arról beszélt, hogy a távgyógyítók, távjósok sok száz forintot húznak ki az emberek zsebéből, és okkal feltételezhető, hogy sok embert károsítanak meg.
jan. 31
1:48
Kiss Ambrus: az önkormányzati választáson megdőlhet Orbán verhetetlenségének a mítosza (Hírstart)
Kiss Ambrussal, a Policy Agenda elemzőjével, a 168 óra című hetilap készített interjút. A beszélgetésen szóba került többek között, az EP választás, az őszi önkormányzati választás, az ellenzék esélyei, lehetőségei.
jan. 31
1:54
Vita Brüsszelben: az előrelépést hiányolják Orbán bírálói (Hírstart)
Egy holland képviselő viszont rögtön szobrot állítana a magyar miniszterelnöknek.
jan. 31
2:18
Közel húszmilliárd forintot költ Magyarország egy ghánai erőműre (Hírstart)
19,5 milliárd forinttal száll be Magyarország a ghánai Tema városában egymilliárd dollárból megvalósítani tervezett Bridge Power nevű erőműbe. Fotó: Magyar Nagykövetség A G7 azt írja, a beruházást a GE magyarországi leányvállalata által gyártott turbinákkal szerelik majd fel, és ghánai források szerint a magyar állami Eximbank is beszáll a finanszí
jan. 31
2:48
A XV. került is nemet mondott a túlóratörvényre (Hírstart)
Németh Angéla polgármester már decemberben jelezte, hogy a XV. kerület is csatlakozik Szeged kezdeményezéséhez.
jan. 31
3:00
Király Eszter kapta a Média a családért díjat (Hírstart)
Az elismerést évente egyszer osztják ki.
jan. 31
3:12
Három-négy centiméter vastag jégtakaró fedi a Balatont (Hírstart)
Egyelőre azonban még túl vékony a jég a korcsolyázásra, mert nem bírja el az embert.
jan. 31
3:24
„Ököllel beleütött az arcomba” – Megrepedhetett az állkapcsa a Székesfehérváron összevert oktatónak (Blikk)
Székesfehérvár – Valószínűleg megrepedt az állkapcsa annak a vezetésoktatónak, akit bukott tanulója párja hagyott helyben. Az esetről elsőként a Fehérvári tévé számolt be.
jan. 31
3:30
Teherhajó vesztegel egy dunai zátonyon (Hírstart)
A hajó január 17-én futott zátonyra.
jan. 31
3:48
A Skandináv lottó nyerőszámai és nyereményei – Telitalálat (GazdaságPortál)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a január 30-án megtartott 5. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták ki: Első számsorsolás: 1 (egy) 12 (tizenkettő) 17 (tizenhét) 19 (tizenkilenc) 22 (huszonkettő) 30 (harminc) 32 (harminckettő) Második számsorsolás: 7 (hét) 14 (tizennégy) 17 (tizenhét) 21 (huszonegy) 28 (huszonnyolc)
jan. 31
3:54
Deutsch: elvtársi segélyt akart adni az EP a balliberális magyar ellenzéknek (Hírstart)
.
jan. 31
4:12
Legalább hétfőig szünetel a termelés az Audi központi üzemében a győri sztrájk miatt (GazdaságPortál)
Legalább hétfőig szünetel a termelés az Audi központi üzemében, a bajorországi Ingolstadtban a győri motorgyár dolgozóinak sztrájkja miatt – mondta a német autógyártó társaság egy szóvivője szerdán az MTI-nek. A győri sztrájk miatt az ingolstadi gyárban le kellett mondani a csütörtöki és a pénteki műszakokat és a vasárnapról hétfőre virradóra terve
jan. 31
4:18
Összefüggő, de vékony a Balaton jege (Hírstart)
A nyílt vízen kialakult jégtakaró nem bírja el az embert.
jan. 31
4:30
Rohamtempóba kapcsoltak Keszthelyen, hogy Mészáros és Tiborcz köre építkezhessen (Hírstart)
Március 15-én hatályba lép az új Balaton-törvény, ami után már nem lehet növelni a beépíthetőséget és a beépítési magasságot, amit most a testület saját hatáskörben még megtehet. Keszthely meg is tesz, kiemelt fejlesztési területté nyilvánította a befektetők által hasznosítható vízparti részeket.
jan. 31
4:36
Legalább hétfőig szünetel a termelés az Audi központi üzemében a győri sztrájk miatt (Hírstart)
Ingolstadtban hétfő óta szünetel a termelés, több mint tízezer járművet nem tudnak legyártani, mert hiányoznak hozzájuk a Győrben készülő motorok.
jan. 31
4:48
Megállapodott az Audi és a szakszervezet (GazdaságPortál)
Megállapodott szerda délután az Audi Hungaria Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) az idei évi bérekről – tájékoztatta a győri székhelyű vállalat az MTI-t. A közlemény szerint a sztrájk a szerda esti órákban befejeződik, a termelés minden gyártó területen elindul. A termeléskiesésből adódó következményeket még vizsgálja a vállal
jan. 31
5:18
Az általános iskola már kevés arra, hogy felkészítsen a középiskolára? (ATV)
Az általános iskola kevés arra, hogy felkészítse a fiatalokat a középiskolai felvételire – ezt mondta az eduline.hu szerkesztője az ATV Start című műsorban. A felvételi eredményei ugyanis arról tanúskodnak Szabó Fruzsina szerint, hogy a diákok egy részének nem sikerült kiemelkedő teljesítményt elérnie. Arról is beszélt, hogy már külön iparág épült
jan. 31
6:00
Jósdastopot hirdet a KDNP (Hírstart)
A KDNP a fogyasztók megtévesztése miatt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz fordul, kérve a szolgáltatók tevékenységének alapos vizsgálatát.
jan. 31
6:06
Meglepő autós megoldást alkalmazna Budapesten egy önkormányzat (Infostart)
A ferencvárosi önkormányzat javaslatai szerint a tervezés alatt álló Galvani hídról Pest felé levezető utat a IX. és XIX. kerület között a földbe süllyesztve, hangvédőfalakkal kell megépíteni - mondta Bácskai János ferencvárosi polgármester. Hozzátette: a felére kell csökkenteni a gépjárműforgalmat a Határ úton, és rehabilitálni kell a ferencvárosi
jan. 31
6:21
Megállapodott az Audi és a szakszervezet (24.hu)
Vége a sztrájknak.
jan. 31
6:23
Vita Brüsszelben: az előrelépést hiányolják Orbán bírálói (24.hu)
Egy holland képviselő viszont rögtön szobrot állítana a magyar miniszterelnöknek.
jan. 31
6:24
Türelmetlen amerikaiakról és lavírozó Orbánról árulkodik egy bizalmas diplomáciai irat (444)
A dokumentum ritka bepillantást enged a magyar-amerikai kapcsolatokba. Kiderül belőle, hogy az amerikaiak már nem akarják számon kérni a magyar kormányon a demokrácia leépülését, viszont frusztrálja őket, hogy cserében alig kapnak valamit szövetségesüktől. Az iratban előkerül Orbán magyar semlegességről szóló megjegyzése is.
jan. 31
6:30
Elemzés: Megy a bűvészkedés a Nemzeti Foglalkoztatási Alap pénzeivel (ATV)
A Nemzeti Foglalkoztatási Alap célja, hogy az állam az adófizetők pénzéből a foglalkoztatás javítását, a munkanélküliség kezelését és a képzési rendszer fejlesztését segítse elő. A Policy Agenda elemzése azt mutatja meg, hogy milyen mértékben leépült ez a rendszer.
jan. 31
6:30
Ismét járható az M1-es, teljes útzár volt éjszaka (Hírstart)
Egy személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött Győr felé a 61-es kilométernél, éjjel háromnegyed 2 felé. Háromnegyed 3 előtt indult meg a forgalom.
jan. 31
6:30
MFB: az idén némileg lassulhat a GDP-bővülés üteme (Propeller)
Folytatódhat a dinamikus gazdasági növekedés Magyarországon az idén, a GDP-bővülés üteme ugyanakkor némileg lassulhat a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) felmérése szerint. Az MFB 2018. október-november között végzett reprezentatív kérdőíves vállalati felmérése, az MFB-Indikátor adatai alapján készült MFB Periszkóp szerint az idén 4 százalék körüli nö
jan. 31
6:36
Rétvári: Olyan dolgokat árulnak, ami nincs (HírTV)
Hadat üzent a kisebbik kormánypárt a távgyógyítóknak és telejósoknak.
jan. 31
6:36
Két illegális pénzváltót leplezett le a rendőrség (Propeller)
A zalai rendőrök egy 56 éves és egy 62 éves helyi férfit értek tetten Nagykanizsán. A nyomozók 2019. január 29-én 10 órakor érték tetten azt a két helyi férfit Nagykanizsán, az egyik áruház bejáratánál, akik már feltehetően több éve folytattak illegális valutaváltási tevékenységet. A rendőrök mindkét személy ruházatát, valamint gépkocsiját átvizsg
jan. 31
6:42
Két illegális pénzváltót leplezett le a rendőrség (Hírstart)
A zalai rendőrök egy 56 éves és egy 62 éves helyi férfit értek tetten Nagykanizsán. A nyomozók 2019. január 29-én 10 órakor érték tetten azt a két helyi férfit Nagykanizsán, az egyik áruház bejáratánál, akik már feltehetően több éve folytattak illegális valutaváltási tevékenységet. A rendőrök mindkét személy ruházatát, valamint gépkocsiját átvizsg
jan. 31
6:42
Így készülnek Andy Vajna temetésére (Szeretlek Magyarország)
A Fiumei úti Sírkertben helyezik örök nyugalomra.
jan. 31
6:54
Megérkezett Schwarzenegger Vajna temetésére (24.hu)
A színészt kérték fel arra, hogy beszédet mondjon a csütörtöki gyászszertartáson.
jan. 31
6:54
Tovább emelkednek a lakásárak (GazdaságPortál)
Tovább emelkednek a lakásárak, a használt lakásoknál 5-6 százalékos, az újépítésű lakásoknál pedig 4-6 százalékos áremelkedésre lehet számítani idén a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb, negyedévente publikált ingatlanpiaci felmérése szerint. A GKI a vállalatok, az ingatlannal foglalkozó cégek (fejlesztők, forgalmazók, tanácsadók és üzemeltetők),
jan. 31
6:56
Magyarországról vitázott az Európai Parlament (24.hu)
Magyarországról vitázott szerdán az Európai Parlament.
jan. 31
7:06
Megtértek-e az árpádsávos srácok az igaz hitre? (HírTV)
Bita Dániel, a 24.hu rovatvezetője és Szajlai Csaba, a Figyelő főszerkesztő helyettese voltak a Lapzárta vendégei.
jan. 31
7:18
Két kézzel szórja a büntetéseket az ellenzéki pártokra az ÁSZ (168 Óra Online)
Nem lanyhul az Állam Számvevőszék buzgalma, ha ellenzéki pártoknál kell szabálytalanságot feltárni. Az Index összesítése szerint
jan. 31
7:24
Tisztességtelen játék – Így születnek a sokmilliárdos NER-vagyonok (168 Óra Online)
Korszakváltás, szintlépés, generációcsere – jelentős változások zajlanak a magyar milliárdosok körében. Látványos, ahogy a politika felülírja a gazdasági racionalitást és a semmiből emel fel embereket.
jan. 31
7:24
Hálapénzmentessé nyilvánították a szegedi MÁV-rendelőt (HírTV)
Az országos igazgató szerint ebben az is közrejátszott, hogy 2010 óta több mint duplájára nőtt az orvosok bére.
jan. 31
7:27
POkollá teszik a fogyatékosok életét Borsodban (24.hu)
A gyerekeknek nincsenek személyes tárgyaik, játékaik, de kilincs és tisztességes vizes blokk sincsen.
jan. 31
7:36
Türelmetlen amerikaiakról és lavírozó Orbánról árulkodik egy bizalmas diplomáciai irat (Hírstart)
A dokumentum ritka bepillantást enged a magyar-amerikai kapcsolatokba. Kiderül belőle, hogy az amerikaiak már nem akarják számon kérni a magyar kormányon a demokrácia leépülését, viszont frusztrálja őket, hogy cserében alig kapnak valamit szövetségesüktől. Az iratban előkerül Orbán magyar semlegességről szóló megjegyzése is.

Keresés