2021. január 6. szerda

jan. 6
0:06
Új világ jöhet Budakeszi életében (Infostart)
A budakeszi lakosok és a környező településen élők közlekedését javítanák jelentősen a Budapest Fejlesztési Központ által hétfőn közzétett tervek – hangsúlyozta a budakeszi polgármester.
jan. 6
0:06
Bejelentették: ennyi a legkisebb bér a Sparnál (Napi)
Megállapodott a 2021-es bérfejlesztésről a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ). A megegyezés értelmében továbbra is megmarad a 13. havi juttatás, a Spar Hűségprogram és a munkavállalók 10 százalékos vásárlási kedvezménye is, mely mostantól az új munkavállalók esetében munkába állásuk első napját
jan. 6
0:06
Fiala a 168 Óra online-on (168 Óra Online)
Folytatja a műsorát Fiala János, az ATV volt műsorvezetője, aki a 168 óra weboldalára és közösségi média felületeire költözik a Keljfeljancsival.
jan. 6
0:06
Lekerült a lélegeztetőgépről Aradszki András (444.hu)
A KDNP politikusa jobban van.
jan. 6
0:06
Elhunyt az Aranycsapat legendáinak orvosa (Hírstart)
Dr. Pénzes István 79. éves volt.
jan. 6
0:06
Karikó Katalin nem nyilatkozik "asszonyság-ügyben", de reagált Orbán Viktor másik kijelentésére (Propeller)
Karikó Katalin úgy véli, "most azt mondani, hogy magyar ész volt benne, talán nem túlzás”. A világhírű magyar biokémikus azt is elmondta, hogy miről beszélgetett még Orbán Viktor miniszterelnökkel. Közölte az is, „azt reméltem, hogy az, hogy magyar vagyok, egy kicsit összefogja az otthoni ellenlábasakat, és együtt örülnek, hogy országunkat jó fényb
jan. 6
0:10
Lekerült a lélegeztetőgépről a fideszes országgyűlési képviselő (Infostart)
Az érdi Aradszki András hetekig nagyon nagy bajban volt, de most úgy tűnik, felépül.
jan. 6
0:10
Komoly károkat okozott Magyarországon a horvátországi földrengés (Napi)
Eddig mintegy 1070 kárbejelentés érkezett a két ünnep közötti földrengéssel kapcsolatban az Aegon Biztosítóhoz, az ügyfelek által becsült kárösszeg 234 millió forint.
jan. 6
0:10
Újabb vakcinaszállitmányt érkezett Magyarországra (168 Óra Online)
Megérkezett a harmadik vakcinaszállítmány Magyarországra - hangzott el az M1 aktuális csatornán kedd délelőtt.
jan. 6
0:10
Megvan ki lesz Szájer József utódja (Propeller)
A politikus egy illegális „házibuliban” vett részt, majd egy rendőrségi razzia elől az ereszcsatornán leereszkedve próbált menekülni. Schaller-Baross Ernő, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára lesz Szájer József mandátumának örököse az Európai Parlamentben – értesült a Magyar Nemzet. A hírt később megerősítette a Fidesz is. Szájer József j
jan. 6
0:14
A magyar kormány újra a nyugdíjasokon spórol? (Napi)
Idén január 1-jétől a kormány 3 százalék-os nyugdíjemelést állapított meg, miközben a 2021-es esztendőre várható infláció ezt minden szakmai vélemény szerint jelentősen meg fogja haladni - állapította meg a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (Nyuszet). (NYUSZET).
jan. 6
0:14
A pártelnökök szerint ilyen lesz az ország, ha kormányra kerülnek, elvileg (168 Óra Online)
Minden párt elfogadta a közös kormányzás alapelveit.
jan. 6
0:18
Így kell felkészülni a covid-oltásra (Napi)
Nagy-Britanniából ismét fogadnak repülőgépeket a hazai repülőterek, bár magát az országot lezárták, mert nagyon gyorsan terjed a járvány. A hazai fertőzöttségi adatok viszont egyre jobbak, az egészségügyi dolgozók oltása folyik, már 15 ezernél jár. Az oltásra nem kell különösebben felkészülni, de utána megfigyelik az oltakozókat a biztonság kedvéér
jan. 6
0:18
Főpolgármesteri Hivatal: egy százalék alatti fertőzöttséget mutatott a decemberi lakossági tesztelés (168 Óra Online)
Szinte minden teszteltető elégedett volt az önkormányzat szűrésével.
jan. 6
0:18
Benyújtotta lemondását a lett egészségügyi miniszter, mert vitába bonyolódott a kormányfővel az oltási terv miatt (Hírstart)
Benyújtotta lemondását Ilze Vinkele lett egészségügyi miniszter kedden, mert a koronavírus-járvány közepette vitába bonyolódott a kormányfővel az oltási tervet illetően.
jan. 6
0:22
Koronavírus: egy fontos dolog hiányzik az oltási tervből (Napi)
Hiányzik a gyakorlati kivitelezés az oltási tervből, amit közzétettek egy prioritási lista. A lakosság oltásánál a veszélyeztetett személyeket kell előresorolni, nem abc sorrendben oltani - mondta Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke az ATV Start című műsorában.
jan. 6
0:22
Orbán Viktor mélységesen csalódott a kóser vágás-ítélet miatt (168 Óra Online)
A magyar kormányfő az európai zsidó közösségek elleni támadásnak tekinti az Európai Bíróság döntését.
jan. 6
0:26
Kiderült, mit gondolnak a magyarok a második hullámról (Napi)
Nő a fegyelem a lakosság körében, hordják az emberek a maszkot, igyekeznek betartani a szabályokat egy felmérés szerint, miközben már nem pusztán a vakcina elérhetőségétől várják a legtöbben a megoldást. Nálunk a lakosság szerint a gazdaság megóvása is legalább olyan fontos, mint az egészség.
jan. 6
0:26
Esős és szeles lesz a szerda (168 Óra Online)
Néhol felhőszakadás és mennydörgés is lehet.
jan. 6
0:30
Megszólalt Karikó Katalin, a vakcinafejlesztés magyar főszereplője (Napi)
Azt reméltem, hogy az, hogy magyar vagyok, egy kicsit összefogja az otthoni ellenlábasakat, és együtt örülnek, hogy országunkat jó fényben emlegetik, de hát én már ilyen naiv vagyok - mondta Karikó Katalin biokémikus a Szeretlek Magyarországnak.
jan. 6
0:30
Részletes térképet tett közzé a kormány az oltópontokról (168 Óra Online)
Közzétették az egészségügyi dolgozók számára a kórházi oltópontok elérhetőségét kedden a koronavirus.gov.hu oldalon. Az oltással járó adminisztrációt nagyban leegyszerűsíti és felgyorsítja, ha a honlapról letölthető védőoltással kapcsolatos dokumentumokat kitöltve magukkal viszik az érintettek az oltópontra.
jan. 6
0:34
Olcsóbb lesz a Veszprémet elkerülő út tervezése (Napi)
Az Út-Teszt Mérnöki és Szolgáltató Kft. tervezheti a 8-as számú főút Veszprém déli elkerülő szakaszát, nettó 148,8 millió forintért. A becsült ellenérték 158,4 millió forint volt.
jan. 6
0:34
Fiatal államtitkár ül Szájer József székébe (168 Óra Online)
Schaller-Baross Ernő 33 éves, jogász végzettségű, több idegen nyelven beszél anyanyelvi szinten.
jan. 6
0:36
Szervezetlenség miatt akadozik az egészségügyi dolgozók oltása (Hírstart)
Élesben tesztelte Novák Hunor orvos, hogyan működik az orvosok koronavírus oltása. Budapesti oltócentrumokat hívott végig, majd Facebook oldalán beszámolt tapasztalatairól.
jan. 6
0:38
Koronavírus: fontos tudnivalók a vakcinák hatásáról (Napi)
Ha olyan helyzetben lennék, hogy kérhetném a magyar hatóságokat, azt mondanám, maradjunk a Pfizer-vakcinánál, ebben ugyanis csak az RNS és egy úgynevezett lipid csepp van, amely a legkevésbé lehet ártalmas, miközben a leghatékonyabb a Covid-19 ellen - mondta Madarász Emília sejtbiológus egy online előadáson, amelyet a Forbes szemlézett.
jan. 6
0:38
Baranya, Somogy és Zala megyéből jelentették a legtöbb földrengéskárt (168 Óra Online)
Van olyan biztosító, ami a káresetek kilencven százalékával kapcsolatban már le is zárta az eljárást.
jan. 6
0:40
Itt az EMMI válasza: megvan, mikor olthatják be a pedagógusokat (Hírstart)
Az ATV Híradójával az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte: az oltásokra az országba érkező vakcinák beérkezési ütemének megfelelően kerülhet sor.
jan. 6
0:42
Kitüntette az MNB az új magyar szuperbankot (Napi)
Az év végére elfogyott az NHP Hajrá kerete, de az MNB további 1000 milliárd forinttal növelte a programot, amely az idén is folytatódik. A legtöbb kölcsönt a Magyar Bankholding tagbankjai helyezték ki.
jan. 6
0:46
Így járt egy magyar orvos, aki regisztrált volna az oltásra (Napi)
Novák Hunor gyerekorvos "átlagos" orvosként próbált regisztrálni koronavírus-oltásra, de mint Facebook-posztjából kiderül, nem járt sikerrel.
jan. 6
0:50
Közzétették az oltópontok elérhetőségét (Napi)
Közzétették az egészségügyi dolgozók számára a kórházi oltópontok elérhetőségét kedden a koronavirus.gov.hu oldalon - írja az állami hírügynökség.
jan. 6
0:54
Megállapodtak a közös kormányzás alapelveiről az ellenzéki pártok (Napi)
Megállapodtak a közös kormányzás alapelveiről az ellenzéki pártok kedden. A pártok vállalták, hogy a demokratikus, szociálisan igazságos, egyben környezet- és klímatudatos, összetartó Magyarországért fognak dolgozni, ha megnyerik a 2022-es országgyűlési választást.
jan. 6
0:58
Megtalálták Szájer József utódját (Napi)
Schaller-Baross Ernő, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára lesz Szájer József mandátumának örököse az Európai Parlamentben – írja a kormányközeli Magyar Nemzet. Schaller-Baross vidéki kúriáján volt nyáron az a buli, ami után több fideszes is karatnéba került koronavírus miatt - emlékeztet a 24.hu
jan. 6
1:02
Óriás agráregyetemet is kiszervezett az állam (Napi)
A Szent István Egyetem átalakulásával február 1-jén létrejövő Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem hosszú távon legalább 13 ezer hallgatóra számít - mondta az MTI szerint Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója az új felsőoktatási intézmény kuratóriumának elnöke. A kuratórium tagja Lázár János is.
jan. 6
1:06
A krónikus beteg pedagógusok előbb kaphatnak oltást (Napi)
A pedagógusok oltására az országba érkező vakcinák beérkezési ütemének megfelelően kerülhet sor - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az ATV Híradójával.
jan. 6
1:10
A szakértő államtitkárt Varga Judit jobbkezére cseréli az ITM (Napi)
Január 15-ig lesz csak energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár Kaderják Péter az ITM-ben, írja a Népszavára hivatkozva a Szabad Európa hírportál. Utódja Varga Judit igazságügyi miniszter "jobbkeze", az IM eddigi uniós ügyekért felelős államtitkára lesz.
jan. 6
1:12
Lekerült a lélegeztetőgépről a KDNP frakcióvezető-helyettese (Hírstart)
A gyógyulás útjára lépett Dr. Aradszki András.
jan. 6
1:14
Hamarosan visszatérhet a 400 forintos benzinár (Napi)
Heteken belül 400 forint közelébe drágulhat a benzin literje - számolt be az RTL Híradó a holtankoljak.hu-ra hivatkozva.
jan. 6
1:42
Budapesti BLM-szobor alkotója a művéről: Számítok rá, hogy baltával verik szét (Hírstart)
Szalay Péter nem tartja egyértelműen propagandának az installációt.
jan. 6
1:46
Már a rendőrség nyomoz a salgótarjáni szocialista polip ügyében (Hírstart)
Versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntett gyanúja miatt vizsgálódik a rendőrség Salgótarjánban. A szocialista polipként emlegetett Triomer-ügyben nyomoznak a rendőrök.
jan. 6
2:30
Férfi kézilabda-vb: legfeljebb 900 néző lehet a magyarok csoportmérkőzésein (Hírstart)
A nemzetközi szövetség decemberben úgy döntött, a koronavírus-járvány miatt a lelátói helyek harminc százalékát tölthetik meg nézőkkel.
jan. 6
2:34
Már egy éve, hogy hivatalosan is rávetült a koronavírus árnyéka a világra (Hírstart)
2020. január 5-én jelentették be hivatalosan Vuhanban, hogy járvány van, és bár karantén alá helyeztek több várost Kínában, a koronavírus addigra már megjelent Európában és a világ más részein. A helyzet február végére kezdett kritikussá válni.
jan. 6
2:36
Kiugró halálozási számokkal járt 2020 ősze Heves megyében (Hírstart)
Szeptemberig még kétszázzal kevesebben haltak meg Hevesben, mint korábban, november végére azonban már néhány tízes többlet­halálozást mutattak az ­adatok.
jan. 6
2:38
Nemzetiségekért-díjjal ismerték el a roma alpolgármester munkáját (Hírstart)
Nemzetiségekért-díjjal tüntették ki Szűcs Csabát, Kiskunhalas roma ügyekért is felelős társadalmi megbízatású alpolgármesterét.
jan. 6
2:42
A szakértő államtitkárt Varga Judit jobbkezére cseréli az ITM (Hírstart)
Január 15-ig lesz csak energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár Kaderják Péter az ITM-ben, írja a Népszavára hivatkozva a Szabad Európa hírportál. Utódja Varga Judit igazságügyi miniszter "jobbkeze", az IM eddigi uniós ügyekért felelős államtitkára lesz.
jan. 6
3:06
Karikó Katalin nem nyilatkoznia „asszonyság-ügyben” (NLC)
A világhírű kutatónő elmondta, amikor Orbán Viktor személyesen hívta fel telefonon, nagyon udvarias és érdeklődő volt.
jan. 6
3:12
Halmai Gábor kikelt a kormánypárti szavazók ellen (Hírstart)
Az Élet és Irodalom hasábjain sértegette a Fidesz szavazóit a jogtudós.
jan. 6
4:06
Gigantikus razzia: nyolcvan rendőr három kutyával csapott le (Infostart)
Tizenegy embert előállítottak egy már folyamatban lévő, vasúti dézsmával összefüggő büntetőügyben. Hegyekben álltak a lopott zsákmánnyal teli dobozok.
jan. 6
4:54
„Csak a gyáva ember nem oltat” – Szikora Róbert nagyon durván kiakadt az oltásellenesekre (ATV)
Az énekes szigorúan megbüntetné azokat, akik "megpróbálják aláásni az orvosokkal és kutatókkal szembeni bizalmat".
jan. 6
5:30
Építőanyaggal és szakmunkásokkal segítené a horvátországi földrengés okozta károk helyreállítását a Zala megyei horvát nemzetiségi önkormányzat (ATV)
Építőanyaggal és szakmunkásokkal segítené a horvátországi földrengés sújtotta terület helyreállítását a Zala megyei horvát nemzetiségi önkormányzat. A földrengés epicentrumában számos épület megsemmisült, sokan azóta is sátrakban töltik az éjszakát.
jan. 6
5:36
Kevesebbért tervezik meg a Veszprémet elkerülő utat (Infostart)
A különbség mintegy 10 millió forint.

Keresés