2021. január 6. szerda

jan. 6
0:06
Különleges zenei seregszemlével és interaktív előadásokkal érkezik az Átlátszó Hang fesztivál (Travelo)
A tíznapos esemény központjában a játék áll, melynek jellemzői minden programpontra kiterjednek.
jan. 6
1:36
"Különleges nézők" a hétvégi világkupa versenyeken (Síelők)
Ha helyszíni szurkolókat nem is láthatunk, de nézők nélkül nem maradnak a hétvégi osztrák alpesi világkupa verseny női versenyzői. Egy jópofa ötlet a szervezőktől és a helyi gyerekektől. Az utóbbiak számos hóembert építettek, akik a célegyenes tribünjén várják a versenyzőket.
jan. 6
3:18
A pizza szélét is meg lehet venni a Pizza Huttól (NLC)
Ezt nevezzük újrahasznosításnak!
jan. 6
3:18
Antibiotikumok és fogamzásgátlás (WebBeteg)
Amennyiben bármilyen gyógyszert szedünk, annak hatékonyságát alapvetően két tényező határozza meg. Az egyik a gyógyszer felszívódása, a másik pedig annak lebomlása a szervezetben. A felszívódást követően a gyógyszerek többsége a májban bomlik le, és ezen lebomlás során szabadulnak fel azok a vegyületek, amelyek a gyógyszer tulajdonképpeni hatásáért
jan. 6
4:24
A szünet után nehezen megy a korai kelés? 5 trükk, hogy kevés alvással is éber legyél (Joy)
Ebben a szürke, álmosító időben még nehezebb a hajnali kelés, de szerencsére van pár módszer, amivel frissebb lehetsz.
jan. 6
4:36
Mutatjuk, miért ne kezdjük diétával az évet (HáziPatika)
Ideje elfelejteni a villámdiétákat és a fogyókúrát. De mit tegyünk helyette?
jan. 6
4:42
Jobb emberré váltam, amióta kutyám van (She)
Mindig is imádtam a kutyákat. Amíg nem volt sajátom, furán néztem a kutyasétáltatókra, akik mosolyogva köszönnek a másik embernek, meg azokra is, akiknek a közösségi oldala tele van kutyás fotókkal. Észre sem vettem, és ilyenné váltam, na meg sokkal jobb emberré, hála Mexnek, az én kicsivel több mint egyéves bischonomnak...
jan. 6
5:12
Újévi fogadalmak: hibák, amiket ne kövessünk el (HáziPatika)
Csakúgy, mint minden évben, sokan valószínűleg most is különféle fogadalmakkal a tarsolyukban indultak neki az új évnek. Sajnos azonban a legtöbben pár hét alatt elbuknak, és hiába a kezdeti akarat, elszántság, feladják azt, amit célul tűztek ki. A
jan. 6
5:12
Matthew McConaughey: Ne egyensúlyozzunk halálunkig a túl késő és a túl korán kötelén (She)
Matthew McConaughey Zöldlámpa című önéletrajzi könyve szerencsére teljesen eltér attól, amire a legtöbben gondolnak az "önéletrajzi könyv" hallatán. Nem unalmas, nem mesterkélt, nem rongyrázós. Egyszerűen csak őszinte, vicces, megindító és olyan, mint maga az élet: hullámokkal teli.
jan. 6
5:18
Férfivélemény: ”A lábszagoddal együtt kellesz bébi!” (She)
Egy kedves férfi ismerősöm írását szeretném megosztani, amiben leírja, hogy számára milyen „tulajdonságokkal" kell rendelkeznie egy jó párkapcsolatnak. Tanulságos, kérlek, állj hozzá nyitottan!
jan. 6
5:18
Ettől tuti, öregebbnek fogod érezni magad! 20 film, ami 20 éves lett 2021-ben (Joy)
Most döbbensz csak igazán rá, hogy mennyire gyorsan megy az idő.
jan. 6
5:24
A HCG - Létfontosságú szerepe van (WebBeteg)
A HCG-t sokan terhességi hormonként ismerik, hiszen a terhességi valószínűségi jelek közül az egyik legfontosabb a vizeletteszt pozitivitása, ami ezen hormon emelkedett szintjének kimutatásán alapul.
jan. 6
5:42
Koronavírus: így kell beadni az oltás két adagját (HáziPatika)
Nincs bizonyíték arra, hogy a koronavírus elleni védőoltás hatékony lesz, ha nem a kísérletek során alkalmazott időben, hanem később adják be a második adagot - figyelmeztetett a közösen fejlesztett oltóanyag kapcsán a BioNTech német biotechnológiai
jan. 6
5:42
Ne nézz madárnak, tudom, hogy megcsalsz! (She)
Nincs annál nagyobb árulás, mint amikor megcsal a pasid. Az a szívet tépő érzés, ami egyszerre akar felemészteni, és vezetni a kezedet a konyhakés felé. A legtöbben már átéltük ezt, de tanultunk-e belőle annyit, hogy észrevegyük a jeleit?
jan. 6
5:51
Szokatlanul méretes hal akadt horogra a Körösökön (Infostart)
Kapitális méretű "sárkány" fogásáról számolt be a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.
jan. 6
6:06
Csaknem 400 forintig drágulhat a benzin a következő időszakban (Femcafe)
November közepe óta szakadatlanul drágulnak az üzemanyagok.
jan. 6
6:06
9 hasznos app a rendezett évkezdéshez (és folytatáshoz) (WMN)
A legtöbb újévi fogadalomban – amit akár csak magunknak merünk kimondani – az a közös, hogy tudatosabb életet szeretnénk kezdeni januárban. Van, aki a táplálkozásban és/vagy a sportolásban, más a pénzügyekben, megint más pedig az emlékgyűjtésben szeretné mindezt elérni. Mutatunk néhány appot, amik segíthetnek ebben. De ér folytatni a sort kommentbe
jan. 6
6:06
Napindító gondolat – 01.06. (Hamu és Gyémánt)
Jókuti András gasztrobloggerként és Világevőként egy átlagos évben járja a világot, 2020-ban azonban sok túráját le kellett mondania, és ezáltal teljesen átértékelődött számára az utazás fogalma. Erről a változásról is mesélt nekünk a Hamu és Gyémánt magazin téli lapszámában megjelent interjúsorozatban, ahol arra kértünk öt közéleti szereplőt, pako
jan. 6
6:12
Napi horoszkóp január 6.: a Vízöntők számukra fontos célért küzdenek, a Halak nagyobb áldozatot hoznak valakiért (Joy)
A csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
jan. 6
6:12
Mutatjuk hová lehet kihelyezni a karácsonyfákat Pesterzsébeten (Ez a lényeg)
Budapesten a karácsonyi ünnepeket követően a Fővárosi Közterület Fenntartó szervezetten gyűjti össze és szállítja el a fenyőfákat. A XX. kerületben is vannak kijelölt gyűjtőhelyek.
jan. 6
6:18
Cukiság mindenekfelett? Belepusztulnak az állataink, hogy túlszeretjük őket (SzMo)
A cukiság-faktor mára szelekciós tényezővé vált a háziállatok tenyésztésében, ahogy a többi élőlényhez való viszonyunkban is. Ez pedig a kedvenceinkre és a bolygóra nézve is mérhetetlenül káros.
jan. 6
6:24
Vízkeresztkor megjósolták, meddig tart a tél (24.hu)
A katolikus egyház egyik legfontosabb ünnepéhez számos néphagyomány is fűződik.
jan. 6
6:30
Merkely: egyre többen jelentkeznek az oltásra (HáziPatika)
Minden orvos, valamint az egészségügyi szakdolgozók egyre szélesebb köre jelentkezik az új koronavírus elleni védőoltásra a Semmelweis Egyetemen - tette közzé hétfőn dr. Merkely Béla, az intézmény rektora a közösségi médiában.
jan. 6
6:54
Hat tipp a dietetikustól, hogy idén minél többet spórolhasson a kosztpénzen! (Travelo)
Minden kiadást összeírni, listát tervezni, arról pipálgatva vásárolni, hazai portékát vásárolni és amit csak lehet, lefagyasztani. Tanácsok okos költekezéshez.
jan. 6
7:06
Bőven 40 alatt őszülni kezdtek, mégsem nyúltak hajfestékhez: 6 fiatal nő, aki büszkén felvállalja deres tincseit (Retikül)
Bár az ősz haj manapság sikkesnek számít, a nők nagy része mégis igyekszik elrejteni a fakó tincseket. Különösen igaz ez a fiatalabbakra, hiszen sokan úgy érzik, a deres hajviselet sokkal idősebbnek mutatja őket a koruknál, ugyanis rengetegen még mindig az öregség árulkodó – és egyben bosszantó – jeleként tekintenek rá. A természetesen ezüstös friz
jan. 6
7:06
Ujjal kötés videó (Ez a lényeg)
Egyszerű, hasznos, idegnyugtató technika mindenkinek. Idén menő a kötött!
jan. 6
7:12
Koronavírus: az új mutáció egy időzített bomba? (HáziPatika)
Azt eddig is tudtuk, hogy az új típusú koronavírus folyamatosan mutálódik. A Nagy-Britanniában nemrégiben felbukkant új mutáció viszont, ami már világszerte egyre több országban terjed, szakemberek szerint aggodalomra adhat okot.
jan. 6
7:12
Kell pszichológiai segítség az egészségügyben (NLC)
Kicsit már csillapodtak az esetszámok, de a koronavírus második hulláma még mindig tart, elképesztő nyomás alá helyezve az egészségügyben dolgozókat. Arról, hogy miért olyan fontos ezt kibeszélni magukból, Baji Anikó Richter Anna-díjas sürgősségi triázzsal és médiakommunikációs szakemberrel beszélgettünk.
jan. 6
7:18
Vízkereszt: a hagyomány szerint ma eldől, milyen hosszú lesz a tél (Femcafe)
A vízkereszt, azaz epifánia az egyik legrégibb keresztény ünnep, amely Jézus kinyilvánulásának pillanatait foglalja magában. Ezt mindenki ismeri, ám kapcsolódnak a jeles naphoz még további érdekességek is, például a hagyomány szerint ma kiderül az is, mennyi ideig tart majd a téli szezon és mikor köszönt be a tavasz.
jan. 6
7:24
Ön is kávéfüggő? (WebBeteg)
A koffein a világ két legelterjedtebben használt pszichoaktív drogjának egyike, a másik az alkohol. Az, hogy pszichoaktív, azt jelenti, hogy hatással van a lelki életünkre, miközben számos testi tünetet is okoz.
jan. 6
7:30
Koronavírus: érvényes tajszám nélkül is jár az oltás (HáziPatika)
A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) megerősítette: a közfinanszírozott egészségügyi ellátásból kiesettek is térítésmentesen kaphatnak koronavírus elleni vakcinát.
jan. 6
7:39
Itt az első hó (Infostart)
A nyugati országrészben már havazik.
jan. 6
8:06
A tervező, akiről autót és babakocsit is elneveztek: Pierre Cardin nem követte, teremtette a divatot (Retikül)
Nagy legendává csak az úttörők válhatnak, akik nem fogadják el készen a világot, hanem bármely területén foglalatoskodnak, mindig készek megreformálni a régit, új utakat teremteni, és kibővíteni a szűk látókört. Pierre Cardin munkásságára ez többszörösen igaz. Zsenialitása tervezői tevékenységében és üzleti érzékében egyaránt megmutatkozott: számos
jan. 6
8:06
Az ember, aki sokkal több, mint Mr. Bean – Boldog születésnapot, Rowan Atkinson! (WMN)
Hogyan lett egy dadogó villamosmérnökből a világ legismertebb komikusa? Miért épp egy végletesen együgyű karakterrel lett világhírű a kétdiplomás, a Brit Lovagrend parancsnoki fokozatával és a legmagasabb szintű művészeti díjakkal kitüntetett Rowan Atkinson? D. Tóth Kriszta rendhagyó köszöntője a születésnapján, olvassátok el újra!
jan. 6
8:06
A Honda maszkot húzott az autókra a koronavírus terjedése ellen (Hamu és Gyémánt)
A forradalmi újítás biztonságosabbá teheti a nagyszámú utazásokat, és ráadásul nem is kell érte vagyonokat kiadni. Ugyan elkezdődtek már a koronavírus elleni oltások világszerte, mégis valószínűleg hosszú ideig velünk marad még a betegség, és annak számos kényelmetlen velejárója. Ilyen például a maszkviselés. Nem meglepő, hogy sok cég is h
jan. 6
8:12
Koronavírus: a pandémia lelki hatásai (HáziPatika)
Szakértők szerint egyéni, családi és társadalmi szinten egyaránt érezhetőek voltak a koronavírus-járvány negatív hatásai a magyar emberek mentális állapotára az elmúlt egy évben.
jan. 6
8:15
Te tudod, mi az a vízkereszt? (Életforma)
Egyre profanizálódó világunkban a hagyományos egyházi ünnepnek számító vízkereszt is lassan csak arra emlékeztet minket, hogy ilyenkor bizony illik leszedni a karácsonyfát. Pedig ennél azért jóval többről van szó. Érdemes egy kicsit elmerülni az ünnep liturgikus mélyrétegeiben, és a hozzá kötődő népi hagyományokban is, melyek mindegyike ráadásul al
jan. 6
8:24
Kék villogót kapnak a biciklis rendőrök Hollandiában (Travelo)
Nem biztosít elsőbbséget, csak arra szolgál, hogy a kerékpáros rendőrök jobban észrevehetők legyenek, ha balesethez sietnek vagy sötétben közlekednek.
jan. 6
8:36
Itt számíthatunk havas esőre, havazásra (HáziPatika)
Folytatódik a borongós idő esővel, néhol havas esővel, hóval. Mutatjuk a részleteket.
jan. 6
8:54
Tényleg létezik egy nyolcadik kontinens is? A kutatók szerint így van (Femcafe)
Úgy tűnik mégsem csak hét van, ahogy eddig tudtuk.
jan. 6
8:54
Különlegesen szép film készült a titokzatos bükki őserdőről (Travelo)
Vasárnapig ingyen látható a varázslatos erdei birodalomba kalauzoló film, amely 50 percben mutatja be mindazt, amiről a fák évtizedek óta suttognak.
jan. 6
9:06
Cukiság mindenekfelett? Belepusztulnak az állataink, hogy túlszeretjük őket (SzMo)
A cukiság-faktor mára szelekciós tényezővé vált a háziállatok tenyésztésében, ahogy a többi élőlényhez való viszonyunkban is. Ez pedig a kedvenceinkre és a bolygóra nézve is mérhetetlenül káros.
jan. 6
9:06
Megegyeztek a kutatók: 14 milliárd éves az univerzum (Hamu és Gyémánt)
Régóta vitatott kérdésben jutottak egyezségre a csillagászok: megállapították, hogy az univerzum mintegy 14 milliárd éves.A chilei Atacama-sivatag felett lévő obszervatóriumból vizsgálták a szakértők az univerzumból érkező legrégebbi fényt. Megfigyeléseik és kozmikus geometria segítségével megállapították, hogy az univerzum kora 13,77 milliárd, pl
jan. 6
9:09
Új strandot építenek Balatonfüreden (24.hu)
A két városi strand között jelentős partszakasz válik bárki számára nyitottá.
jan. 6
9:12
Sokkal többféle izomsejtünk van, mint gondoltuk (HáziPatika)
Általában minden sejtnek egy magja van. De vázizmaink hosszú, rostos sejtjeinek viszonylag nagy a citoplazmája, amely több száz magot tartalmaz. Eddig nagyon keveset tudtunk arról, hogy egyetlen izomrost magjai mennyiben különböznek egymástól
jan. 6
9:12
Ez a szerelmi karmád: a neved megmutatja miként talál rád a szerelem (Femcafe)
Előző életeidben vélhetően így viselkedtél partnereddel. Ez megmutatja, hogy hogyan boldogulsz ma a párkapcsolataidban. Íme!
jan. 6
9:24
Hogyan tüntesd el a lenövéseket két hajfestés közt? (Joy)
Bízunk benne, hogy mielőbb teljes üzemmódra állhatnak vissza a szalonok és semmi akadálya se lesz annak, hogy eljuthass végre a fodrászodhoz. Addig is mutatunk néhány, szakértő által javasolt trükköt, hogyan leplezd a lenőtt hajtöveket úgy, mint egy profi. Az Éva magazin írása.
jan. 6
9:36
Nagyon felpörgették az angolok az oltást (NLC)
A brit lakosság legveszélyeztetettebb korosztályának csaknem a negyede már megkapta a koronavírus elleni oltást – jelentette ki Boris Johnson brit miniszterelnök.
jan. 6
9:36
Két magyar animációs rövidfilm is versenyzik majd az Oscarért (Hamu és Gyémánt)
Lehet mostantól drukkolni a Matchesnek és a Szimbiózisnak. Véget ért az Oscar kvalifikációs időszaka, ennek révén pedig az Akadémia nyilvánosságra hozta annak a 96 animációs rövidfilmnek a listáját, ami sikeresen vette a nominációs akadályokat és indulhat az Aranyszoborért. Ez az úgynevezett loglist egyébként, ami azokat a versenymunkákat
jan. 6
9:42
Kötés, belépő szint: az ujjaiddal kötött csodasál (Ez a lényeg)
Pólófonalból látványos sálat lehet készíteni a puszta kezeinkkel, kb másfél óra, azaz egy mozifilm alatt. Mert annyira nem nehéz, hogy közben ne lehessen befogadni egy nettó katasztrófafilmet. Agyasabb alkotások alá nem ajánlott, mág elvétitek a szemet.

Keresés