2021. január 24. vasárnap

jan. 24
0:00
A 17 éves lány hasa egyre csak nő, majd kiderül: babát vár. A falusiak szerint viszont valami sokkal durvább történt (Blikk)
A szülők azt hitték, titkos udvarlója van, de attól, amit az ultrahangon láttak...
jan. 24
0:03
Városnézésre kért engedélyt egy mexikói gép pilótája Amszterdam felett, nem díjazták (Travelo)
Nem csoda, ha manapság az ember minden utazási lehetőséget ki akar használni.
jan. 24
0:03
Pont, pont, vesszőcske – Így állíthatjátok szolgálatba az otthon árválkodó tustollakat (WMN)
Ezekben a vészterhes időkben egyre nehezebb kikapcsolódni. Lillának a rajzolás segített. És nektek?
jan. 24
0:03
Közel hárommillió mikroműanyag-darabot szállít naponta a Gangesz (Hamu és Gyémánt)
Kiegészítve a Brahmaputra és Meghna folyókkal, a Gangesz naponta több millió mikroműanyag-darabot szállít a Bengáli-öbölbe. Az Eurekalertben megjelent sajtóközleményből kiderül, hogy először vizsgálták az Indiai szubkontinens legfontosabb folyójának mikroműanyag-tartalmát. A kutatást egy nemzetközi kutatócsoport, a National Geographic Társ
jan. 24
0:04
A szülésznő lefagyott, amikor megtudta, hogy kicsoda a kollégája (Blikk)
Mennyi volt erre az esély?
jan. 24
0:07
Interaktív térképen böngészhet a világ különböző tájain élők életbölcsességei között (Travelo)
Elkészült a világ "bölcsességtérképe".
jan. 24
0:07
Akié a felület, azé a hatalom – Mi van, ha a nagy techcégek összefognak, és felelősséget vállalnak a demokráciáért? (WMN)
Az USA exelnökét néhány napja az összes közösségi médiaplatformon letiltották, elsősorban a Capitolium elleni támadásra hivatkozva. Ez jogos következmény vagy a szólásszabadság korlátozása? És miért pont most történt meg, amikor évek óta ugyanúgy kommunikál? Médiatörténeti pillanat, ami médiaetikai kérdéseket vet fel – ezeket szakértő segítségével
jan. 24
0:07
Szürreális elemekkel egészít ki régi képeket egy német művész (Hamu és Gyémánt)
André Schulze egészen egyedit alkot régi művek újragondolásával. André Schulze festőt mindig is lenyűgözte a régi építészet, reklám, és technika. Másodkézből, használtan vesz huszadik századi fényképeket és festményeket, hogy azokat szürreális módon átalakítsa, így születnek eszméletlen művei. A művekre második rétegként viszi fel az új, i
jan. 24
0:08
A szobalány ágyhúzáshoz készül, amikor felfedez valamit a paplan alatt. Sokkot kap, amikor meglátja (Blikk)
Másodpercekig nem kap levegőt...
jan. 24
0:11
Bangkokban nagy újranyitás kezdődik (Travelo)
Továbbra is szigorúan be kell tartani a Covid-védekezéssel kapcsolatos szabályokat.
jan. 24
0:11
„Az esélytelenek nyugtalanságával indulni” – Férfiak, akiket akaratuk ellenére tettek apává (WMN)
Régi „módszer” úgy tartani meg egy férfit, hogy a nő „véletlenül” teherbe esik tőle. De lehet-e erre alapozni egy kapcsolatot, illetve milyen hatással lesz rá később?
jan. 24
0:11
Slash rengeteg új dallal tér vissza 2021-ben (Hamu és Gyémánt)
Nem ült tétlenül a karantén ideje alatt sem. Slash-t minden idők egyik legjobb gitárosaként tartják számon, a járvány okozta karanténhelyzetet pedig titulusához illően alkotással töltötte. Rengeteg dalt írt, amelyekből végre összeállhat a Myles Kennedy-vel és a The Conspirators-szel közös zenekarának legújabb albuma. "Nagyon elfogl
jan. 24
0:12
Az idős férfi eldicsekszik orvosának, hogy 20 éves menyasszonya terhes tőle. Az orvos reakciója megfizethetetlen! (Blikk)
Még most is könnyezünk a nevetéstől…
jan. 24
0:15
Marossy Kriszta: „Hogy vagy, édes gyönyörűségem?” (WMN)
„A világ legjobb állatorvosa egy ideje már készített minket lelkileg erre, mégis órákat feküdtünk még vele mindannyian a fekhelye körül, és reménykedtünk, hogy ez megint csak az átmeneti kicsekkolása. Sajnos nem az volt.” Marishka kolléganőnk búcsúja saját Yoda mesterétől, a kutyájától.
jan. 24
0:15
Így dalolja a legnagyobb klasszikusokat Tico, a papagáj (Hamu és Gyémánt)
Még csak húsz éves, de sok énekes irigykedne a zenei érzékére. Irigylésre méltó bandatagot talált magának az 55 éves Frank Maglio: klasszikus dallamait egy papagáj énekli föl, nem is akárhogy. A gitáros fedezte fel a Tico névre keresztelt papagája muzikalitását, amit hosszú évek óta kamatoztatnak már. Tico ugyan nem tudja a zenék dalszöveg
jan. 24
0:16
A kisfiú elbújik a hálószoba szekrényben, majd jön egy férfi… ami történik, megfizethetetlen (Blikk)
A gyereknek feltűnik, hogy egyre gyakrabban jön egy idegen férfi a házukba, és eltűnik az édesanyjával a hálószobában. Elhatározza, hogy utána jár a dolgoknak… Zseniális dolgot eszel ki.
jan. 24
0:19
Számos megoldás létezik kövér kedvenceink lefogyasztására (Hamu és Gyémánt)
Az Egyesült Királyságban tartott kutyák több mint 50-, a macskák körülbelül 40 százaléka túlsúlyos vagy elhízott az Állateledel-gyártók Szövetsége (Pet Food Manufacturer Association) felmérése szerint – írja a Haszon Magazin. Az állattartók nincsenek tisztában az egyre növekvő problémával, a megkérdezett gazdák 68 százaléka szerint kis kedv
jan. 24
4:18
10 takarítási trükk, amivel rengeteg pénzt és időt spórolhatsz magadnak (Joy)
Amikor azt hitted, mindent tudsz a takarításról.
jan. 24
4:21
Mit kell tudni az omega-3 zsírsavakról? (WebBeteg)
Az omega-3 zsírsavak a többszörösen telítetlen zsírsavak csoportjának tagjai, közéjük tartozik a linolénsav, az eikozapentaénsav és a dokozahexaénsav. Ezek a zsírsavak az emberiség táplálkozásában mindig is jelen voltak, azonban a szervezet biológiai folyamataiban betöltött értékes szerepüket csak az utóbbi néhány évtizedben ismerték fel.
jan. 24
4:42
Amit a szülésről és a gyermekágyas időszakról eddig nem tudtál (She)
Anyává válni csodás dolog, ezzel szerintem a legtöbb nő egyet is ért. Ám az az út, amelynek a végén a kezünkben tarthatjuk a gyermekünket, sokszor meglehetősen rögös és tele van meglepetésekkel. Leginkább az út vége, azaz a szülés és az azt követő néhány hét.
jan. 24
5:06
Így alakulnak át a munkahelyek 2021-ben (HáziPatika)
A tavalyi év a hirtelen változásokról és az ahhoz való alkalmazkodásról szólt a cégek és a dolgozók számára. Idén már tudatosan érdemes készülni arra, hogy a változás lesz az állandó, így ehhez igazodóan kell újragondolni a HR folyamatokat és
jan. 24
5:09
4 lecke, amit minden vállalkozó elleshet Mike Tysontól (Igényes férfi)
A kérdés pedig nem az, hogy hány csatát nyertél meg, hanem az, hogy erősebb leszel-e vagy feladod?
jan. 24
5:12
Szeretnék ismerkedni, de félek az újabb csalódástól (She)
Telnek-múlnak a hetek, hónapok, mióta töröltem magam a Tinderről, és bár a legkevésbé sem hiányzik, egyre többször mondogatja egy idegesítő hang a fejemben, hogy ideje lenne újra ismerkedni.
jan. 24
5:18
Tényleg ciki, ha nem iszom? Miért akarja valaki mindig belém tukmálni a piát? (She)
Biztos mindenki találkozott már olyan emberrel egy társaságban, aki mindennél jobban beléd akarta tukmálni a piát, mintha az ő élete múlna azon, hogy te ma este iszol-e vagy sem. Ezek a személyek hihetetlenül idegesítőek, mert egyszerűen nem fogadnak el nemleges választ. De eleve, miért is vitatkozom valakivel azon, hogy mit igyak?
jan. 24
5:18
Nagyon vigyázz velük: ebből a 6 jelből ismerheted fel a megbízhatatlan embereket (Joy)
Sajnos ez nem csak egy új ismerős lehet, hiszen barátok, sőt, családtagok között is akadhatnak ilyen személyek.
jan. 24
5:42
Leszek újra önmagam a járvány után? Néha úgy érzem, nem… (She)
A 2020-as év valószínűleg mindenkiben nyomott hagyott lelkileg, illetve hiába lett vége az évnek a járvány még mindig tombol, a korlátozások még élnek, és ki tudja, mikor kapjuk vissza a szabadságunkat. De mi lesz, ha visszakapjuk? Hirtelen minden a régi kerékvágásba kerül, és olyan lesz, mint azelőtt?
jan. 24
5:57
Mondjál nemet! – üzenet a Halaknak (Metropol)
Valaki minden áron ki akar csikarni egy ígéretet a Halak szülötteitől, de ne hagyd magad!
jan. 24
6:12
A zöldségek így maradnak sokáig frissek (HáziPatika)
A megfelelő tároláson múlik, hogy az ínycsiklandóan friss gyümölcsök és zöldségek meddig őrzik meg minőségüket a vásárlás után. Lássuk, mire érdemes figyelni!
jan. 24
6:21
Így nyaraltunk a Balatonnál: Szemes és Széplak – második rész (AQUA)
Ferkai András szemléletformáló írása a balatoni üdülésről Balatonszemes és Balatonszéplak példáján keresztül. A Lidó név gyorsan lekopott az új nyaralótelepről, mert a beígért közösségi szolgáltatások jó részét nem sikerült valóra váltani. A parcellázó társaság homályban hagyta, hogy a strand, sportpályák, játszóterek, közösségi épületek megvalósít
jan. 24
6:24
Mini arborétum a Fűszeres Lány nagy álma (24.hu)
Kertépítő mérnök helyett kertészmérnök szakra jelentkezett véletlenül, ám kiderült, a sors tudta, mit akar.
jan. 24
7:06
Budapest-Balaton biciklivel: itt az újabb jó hír (Infostart)
Pest és Fejér megyében egyes részek már kész is vannak, míg a "Balatonba" torkolló szakaszokat tervezik. A nagy, déli parti felújítás nyárra kész.
jan. 24
7:06
Az egészséges párkapcsolat így alakítható ki (HáziPatika)
Egy párkapcsolat állandó odafigyelést igényel ahhoz, hogy ne szürküljön el. Az alábbi lépések segíthetnek abban, hogy az együtt töltött idő gyümölcsöző maradjon.
jan. 24
7:09
Mit mond el rólunk egy pszichológusnak az otthonunk? – Interjú az otthon érzelmi alaprajza program megalkotóival (WMN)
„Az egyik legfontosabb dolog, hogy az ember az otthonával biztonságot hoz létre magának, és megerősíti a saját értékességét. Az otthon visszajelzi számára, hogy ki ő, és hogy értékes személy, vagy tagja egy értékes családnak a világban – ily módon az otthon visszajelzi az identitásunkat.” Ezt jelenti az otthonunk röviden egy pszichológus szemével,
jan. 24
7:15
A magas LDL-koleszterin-szint veszélye (WebBeteg)
A fő oka annak, hogy az LDL-koleszterint rossz koleszterinnek is nevezik, az a sajátossága, hogy ha túl sok van belőle a vérben, megtapad az érfalakon, az általa szállított anyaggal, a koleszterinnel együtt.
jan. 24
7:21
Az állatkertben alvástól a mangrove mocsaras India-házig – A legjobb állatos élmények 2021-re (Travelo)
Várnak ránk a faházak, amelyek ablakaiból megleshetjük a vadállatokat, de kitekerhetjük hálózsákunkat a cápamedence közelében is.
jan. 24
7:39
61 éves édesanyjával fotózták Paris Hiltont: Kathy stílusos és gyönyörű nő (Retikül)
Paris Hilton 2000-ben annyira beépült a celebvilágba, hogy azóta sem lehet onnan kirobbantani. Az egykori valóságshow-sztár az évek alatt próbálkozott az énekléssel, színészettel, és rendszeresen szerepel világmárkák kampányaiban. A szőke örökösnő arca még mindig egyet jelent a luxussal. Most a Valentino divatház kedvéért állt kamera elé, és kivéte
jan. 24
8:03
Szabadon hangoskodhatnak és bűzölöghetnek az állatok Franciaországban (Hamu és Gyémánt)
A kritikusok szerint a „kívülállók" és a városlakók képtelenek vagy nem akarják megérteni a vidéki élet valóságát. Franciaországban ezentúl egy szavuk sem lehet azoknak, akiket bármilyen formában zavarna a vidéken élő állatokkal való együttélés, ugyanis törvénybe iktatták, hogy mindez az ország „örökségének" része.Ezzel a lépéssel mostantól
jan. 24
8:06
Így tartsuk be az újévi fogadalmakat (HáziPatika)
Praktikus tippekkel segítünk, hogy idén sikerüljön a változtatás.
jan. 24
8:09
Egy valóra váltott álom Interjú Nemes Annával, az ATV Híradó műsorvezetőjével, riporterével (UniLife)
Interjú Nemes Annával, az ATV Híradó műsorvezetőjével, riporterével
jan. 24
8:24
Bereményi Géza: Ugyanolyan világba fogunk visszamenni, mint amiből kizökkentett a járvány – videóinterjú (Életforma)
Bereményi Géza holnap ünnepli 75. születésnapját. A Cseh Tamás dalok nagy részének szerzője, és több kultikus film rendezője tavaly jelentette meg nagy sikerű önéletrajzi ihletésű regényét, a Magyar Copperfieldet. A könyvről, a pandémiáról és az élet egyéb fontos kérdéseiről beszélgettünk a szerzővel.
jan. 24
9:09
„Ultrahangtól ultrahangig izgultunk, vajon nő-e a magzat” – Egy küzdelmes terhesség megható története (WMN)
Várandósan semmi sem riasztóbb annál, mint amikor kiderül: a babánk nem fejlődik megfelelően. Dóráék esete bárkivel megtörténhet; de minden nehézség és aggodalom ellenére ugyanúgy pozitív kimenetele lehet, mint náluk. Ismerjétek meg Dóra terhességének reménykeltő, gyönyörű fotónaplóval kísért történetét:
jan. 24
9:12
Télen ezért vigyázzanak a szívbetegek (HáziPatika)
A szív- és érrendszeri betegségeket világszerte, így Magyarországon is a vezető halálozási okok között tartják számon, hazánkban minden második embert érint. A helyzetet súlyosbítja, hogy a hideg évszakokban, így különösen télen, jelentősen megnő a
jan. 24
9:12
Megdőlt a történelmi mítosz? Mátyás nem a Duna jegén lett az ország királya (Femcafe)
563 évvel ezelőtt, napra pontosan január 24-én választották Mátyást az ország királyává - állítólag a Duna jegén.
jan. 24
9:15
Koronavírus - Szlávik: az engedélyezett védőoltások hatékonyak és biztonságosak (WebBeteg)
Azok a védőoltások, amelyeket a hatóságok engedélyeznek - legyenek akár hagyományosan vagy korszerű, új technológiával előállítva - egyaránt hatékonyak és biztonságosak - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szombaton a közmédiának.
jan. 24
9:27
Fia barátnőjének hiszik a 62 éves bombanagyit (NLC)
Leslie Carleton már tinédzserként is modellkedett, most pedig elárulta, hogyan tartja magát formában.
jan. 24
9:33
1257 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 64 beteg (WebBeteg)
1257 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 359 574 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 64, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 968 főre emelkedett.
jan. 24
9:39
Két kutyát és egy macskát is megmérgeztek fagyállóval Érden (Ez a lényeg)
Nagy felháborodást okozott az elmúlt napokban, hogy fagyállóval mérgeztek meg állatokat Érden. Ez hosszú és fájdalmas halált okoz a megmérgezett állatoknak.
jan. 24
9:45
Itt igazi francia pékárút kapunk (Metropol)
A Ménesi út 82. szám alatt Chez Matild péksége előtt a januári mínuszokban is kisebb csoport várakozik türelmesen a mindennapi kenyerére.
jan. 24
9:48
Koronavírus: egyre biztatóbbak a számok itthon (HáziPatika)
Tavaly októberi szintre mérséklődött a napi áldozatok és az új esetek száma.
jan. 24
10:00
Napi horoszkóp január 24.: a Rákok érzik a változás szelét, a Halaknak kellemes meglepetésben lehet részük (Joy)
A hét utolsó napjára is üzentek a csillagok, ma sem érdemes tehát kihagynod a horoszkópodat!

Keresés