2021. január 17. vasárnap

jan. 17
0:06
Ötös lottó: ezúttal a Szerencsejáték Zrt. "nyert" (Infostart)
Egyetlenegy játékos sem nyert 1 millió forintnál magasabb összeget, viszont volt 103 ezer kéttalálatos.
jan. 17
0:06
Márciustól már használják a Covid-útlevelet a légitársaságok (Travelo)
A papír formátumnál biztonságosabban tárolhatók és ellenőrizhetők az adatok.
jan. 17
0:06
Újra életre kel a 180 éves Fürdő Szálló Esztergomban (Spabook)
A műemléki védettséget élvező épületet eredeti formájában állítják helyre 400 millió forintból. Eredeti pompáját a levéltárban fellelt tervek és az 1900-as évek elejéről származó fotók alapján tervezik helyreállítani. A munkálatokat…
jan. 17
0:06
„Minden egyes fa egy emlékmű” és egyben a jövőnk záloga – Ültessünk fákat! (WMN)
Egykor a mai Magyarország 80 százalékát erdő fedte – igen, az Alföldet is. Ma csak 21 százalékát. Ezért a klíma szárazabb, egészségtelenebb, és gyakoribbak a hőhullámok. „Ötven év múlva itt olyan állapotok lesznek, hogy az is kérdés lesz, hol lehet egyáltalán erdőt telepíteni, mert a félsivatagi körülmények már itt is megjelentek, látjuk az első je
jan. 17
0:10
Megkezdődött a "hideglicit": Verpeléten negatív rekordot olvastak le (Infostart)
A brutális hőmérsékleteiről ismert Zabar -12,7 fokos rekordja már a múlté.
jan. 17
0:10
Újabb növény került be a maja drogok tárházába (Travelo)
Gyógynövényes tartókban talált maradványokat vizsgáltak a kutatók.
jan. 17
0:10
Lehet, hogy mi magunk mérgezzük a párkapcsolatainkat, és még csak nem is tudunk róla? (WMN)
Ijesztő, hogy olyan gondolatok formálják a valóságunkat, amelyeket talán nem is tudatosítunk magunkban. Hogy szélsőséges példákat hozzunk: simán be tudjuk beszélni magunknak, hogy szerelmesek vagyunk valakibe, meg azt is, hogy (már) nem. Meg mindent, amit e két pont közt érzünk
jan. 17
0:14
Éjszakai klubbá alakította autóját a taxisofőr (Travelo)
Szeretné egy kicsit feldobni az emberek hangulatát.
jan. 17
0:14
Mit művelnek a Szex és New Yorkkal! Akarjuk mi ezt látni? (WMN)
A nosztalgia erős hívószó, és egy nagyon fontos dolgot ne feledjünk: a Szex és New York-jelenség egyik titka, hogy elhitette velünk, nekünk is jár egy életen át tartó, feltétel nélküli, összekacsintós, fél szavakból megértős, bármikor rendelkezésre álló barátság. Na, épp ezt köpi szembe most a Samantha nélküli folytatás.
jan. 17
4:12
"A lupusz tett azzá, aki vagyok" (HáziPatika)
Ahhoz, hogy egy "külső szemlélő" is minél jobban megértsen, megismerjen egy adott betegséget, kiemelten fontos, hogy az érintettek megnyíljanak, és elmondják, milyen együtt élni az adott kórral. Egy külföldi oldal négy lupuszos nőt
jan. 17
4:18
Egy mérgező szokás, ami a párkapcsolati szakértők szerint a leglátványosabb jele a válásnak (Joy)
Ez mérgezi meg igazán a kapcsolatokat!
jan. 17
4:42
Segítség! Mégis hogyan maradjak talpon a rosszindulatúak világában? (She)
Egyre inkább azt tapasztalom, hogy egyre több rosszindulatú ember vesz körül, akiknek lételemük, hogy tüzet, feszültséget szítsanak és a jelenlegi, egyébként is kilátástalan helyzetet még frusztráltabbá, nyomasztóbbá tegyék. Én ráadásul azok táborát erősítem, akik mágnesként vonzzák a negatívizmustól duzzadó lényeket, akik semmilyen határt nem isme
jan. 17
5:06
Fájdalom - Ezekben az esetekben orvoshoz kell fordulni! (WebBeteg)
A fájdalom jelezhet olyan behatást, ami szövetkárosodást okozhat, illetve felhívja a figyelmet valami testen belüli kóros folyamatra, betegségre, tehát védi a szervezetet.
jan. 17
5:12
A reggeli időjárás így befolyásolja az egész napunkat (HáziPatika)
Boldogabbak vagyunk és a munkakedvünk is jobb akkor, ha reggel jó idő van, a rossz idő azonban kisebb mértékben befolyásolja a napi hangulatunkat - állítja egy friss kutatás.
jan. 17
5:12
Negyvenes nőnek lenni a legjobb dolog a világon (She)
Napjainkban mindenki az örök fiatalság zálogát keresi, én viszont ennek éppen az ellenkezőjére vágyom - de ne nézz tök hülyének, mindjárt kifejtem, hogy miért, és ígérem, a végére te is érteni fogod.
jan. 17
5:18
5 dolog, amit imádtam a Bridgerton család című sorozatban (She)
Azt hiszem, a Jane Austin rajongók most ugrálhatnak örömükben, ugyanis a Bridgerton család legalább annyira bájos és magával ragadó, mint a Büszkeség és balítélet volt. Szerethető karakterek, szerelem és szenvedés minden mennyiségben. A romantikus sorozatok kedvelőinek kötelező megnézni, imádni fogjátok.
jan. 17
5:30
7+1 kutyafajta, aminek szinte egyáltalán nem hullik a szőre (Joy)
Bizonyos fajták sokkal több szőrt hagynak el, míg akadnak olyanok is, amelyek szinte alig!
jan. 17
5:42
Kudarcot vallottam, mert nem tudtalak megmenteni saját magadtól (She)
Mióta az eszemet tudom, tisztában vagyok azzal, hogy más vagyok, mint a többiek. Mindig mindenem meg volt, amire vágytam, de egy valami felett nem volt hatalmam, ez pedig te vagy.
jan. 17
5:57
Ezt tudja legkényelmesebbnek tartott masszázsmedence (Spa Trend Online)
A masszázsmedence hatékonyságát a befúvók és a motor együttesen adja, de hogy valóban szívesen töltsünk a forró vízben hosszú időt napról napra, abba már a belső kialakításnak is nagy szerepe van. A Caldera Spas modelljei ez utóbbiban is kivételesen szerepelnek.
jan. 17
6:12
5 trükk, amit jó ellesni az olaszoktól (HáziPatika)
Az olasz konyha híres fogásai világszerte óriási népszerűségnek örvendenek, nem véletlenül. Az ízek és receptötletek mellett az alábbi konyhai trükköket is érdemes ellesni a déli háziasszonyoktól!
jan. 17
6:18
Sealine F530 – Az úszó családi nyaraló (AQUA)
Szépséges, nagyvonalúan berendezett mestermű Németországból, egy olyan flybridge-dzsel, ami önmagában megér egy misét. Luxuslakások teraszával vetekszik, kellemes élettérként szolgál, hiszen oda is kérhető komplett konyha. Testének oldalán a sötét foltok nem pusztán dizájnelemek, ott nagy méretű ablakok húzódnak, amiken keresztül bőséges mennyiségű
jan. 17
6:30
Nagyon forró év volt a 2020-as (HáziPatika)
A három legmelegebb év egyike volt 2020 a rendszeres mérések kezdete, a 19. század közepe óta.
jan. 17
6:45
Bámulatos otthon lett az évek óta lakatlan házból (24.hu)
Mindenki csodálkozott, hogy otthagyták a szép házukat egy romhalmazért.
jan. 17
6:54
Nyolc látnivaló a világban, ahol a 2021-es év reményt és erőt jelképező színeit találja (Travelo)
Az idei évet a sziklaszilárd erőt, biztonságot jelképező szürke szín és az éltető napfényt megidéző, optimizmust jelző sárga szín uralja majd.
jan. 17
7:06
„Arról nem is álmodtunk, hogy anya emberek millióin fog segíteni!” – Születésnapi portré Karikó Katalinról (WMN)
Milyen ember, milyen anya, milyen barát, milyen főnök a magyar biokémikus, Karikó Katalin? Ennek járt utána a vakcinakutatási eredményeivel világhírűvé vált kutató lányával, gyerekkori barátnőjével és két kollégájával Dudics Emese ebben a rendhagyó születésnapi portréban. Merthogy Karikó Katalin éppen ma ünnepli születésnapját – Isten éltesse sokái
jan. 17
7:06
Videón mutatták be a Fővárosi Állat- és Növénykert legújabb lakóját (Hamu és Gyémánt)
Banu, a nőstény perzsa leopárd december elején érkezett a jászberényi állatkertből a fővárosi állatkertbe. Az intézmény a koronavírus-járvány miatt jelenleg zárva tart, így az állatot egy bemutató videóval ismertették meg az érdeklődőkkel. A párduc néven is emlegetett leopárd (Panthera pardus) eredetileg csaknem egész Afrikában, valamint Áz
jan. 17
7:12
Új otthonával ismerkedik Banu, a perzsa hölgy (Infostart)
A Fővárosi Állat- és Növénykertbe nemrégiben érkezett a nőstény perzsa leopárd. Mivel az állatkert a koronavírus-világjárvány miatt jelenleg zárva tart, a városligeti intézmény kisfilmen mutatta be az új lakót a közönségnek. A fiatal nőstényt egy 2018-ban Budapestre érkezett hímmel szeretnék összepárosítani. A Budapesti Állatkertben 2003 óta foglal
jan. 17
7:12
Rejtélyes betegségtől fájhatnak az ízületek (HáziPatika)
Különböző bakteriális fertőzések nyomán alakulhat ki a Reiter-betegség, egy ízületi gyulladással járó szindróma. A problémát nem mindig könnyű felismerni, a gyógyulás pedig hónapokig is eltarthat.
jan. 17
7:15
Viszlát: a dzsekijét hagyja emlékül Melania Trump (NLC)
Melania Trump minden idők legbizarrabb first ladyje volt. Trumpék Fehér Házból való közelgő távozásának alkalmából most felidézzük a legbotrányosabb divatpillanatait az elmúlt bő négy évből.
jan. 17
7:18
Emberség vagy emberiség? Az egyik járulékos veszteség a Netflix új akciófilmjében (Igényes férfi)
A marveli Sólyom két lábon járó SkyNetként randalíroz Kelet-Európában.
jan. 17
7:36
Bő 20 évet letagadhatna ez a 60 éves nő, amire az öltözködésével is rásegít: nála a kor tényleg csak egy szám (Retikül)
Sokan úgy gondolják, hogy bizonyos kor felett már nem viselhetnek színes vagy sikkes fazonokat. Szerencsére az utóbbi időben egyre többen mutatják meg, hogy a stílusos öltözéknek a kor sem szabhat határt. Az idős blogger színpompás szettjeivel bebizonyította, hogy a divatos megjelenés 60 felett sem lehetetlen! Ideje elfelejteni a régi öltözködési b
jan. 17
8:06
Mikor forduljunk orvoshoz migrénes fejfájásunkkal? (WebBeteg)
A migrén krónikus betegség, amelyet gyakran nem diagnosztizálnak és ezért nem is kezelnek megfelelően. Súlyos vagy szokatlan tünetek esetén keresse fel kezelőorvosát!
jan. 17
8:09
Mitől félnek az apák a baba születése előtt? (NLC)
Félnek egyáltalán a férfiak attól, hogy milyen lesz az életük apaként? Egy tanulmány szerint egyből 17 dologtól is tartanak a baba születése előtt.
jan. 17
8:12
Az alvásunkra is rossz hatással van a koronavírus (HáziPatika)
A magyarok alvásminősége egyébként is elmarad az európai átlagtól, a koronavírus-járvány okozta stressz ráadásul még tovább nehezíti az éjszakai pihenést - árulta el a Magyar Alvás Szövetség elnöke.
jan. 17
8:12
Inspiráló történet az új évre: hajléktalanból lett life coach a szingli anya (UniLife)
Inspiráló történet: hajléktalanból lett life coach a szingli anya
jan. 17
8:24
Költő dinoszauruszra leltek Kínában (Életforma)
Egy tojásain "kotló" dinoszaurusz megkövesedett maradványait tárták fel a kutatók a kelet-kínai Csianghszi tartományban.
jan. 17
8:27
A természetre voksolnak a magyarok (NLC)
A Magyar Természetjáró Szövetség (Mtsz) szerint soha nem látott mértékben nőtt a hivatalos túráikra kiadott igazolófüzetek eladása.
jan. 17
8:36
A hermelint választották az év emlősének (Hamu és Gyémánt)
Idén a hermelint választotta 2021-ben az év emlősének a Vadonleső program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet a Magyar Természettudományi Múzeum közreműködésével. Az Agrárminisztérium által az MTI-hez közlemény szerint a Vadonleső program önkéntesek bevonásával 18 védett növény- é
jan. 17
8:42
Mit ígérnek neked a csillagok ezen a héten? (Ez a lényeg)
Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.
jan. 17
9:03
Borzalmas volt az online rendelt ruha (NLC)
Mégis: katasztrófa.
jan. 17
9:06
6 tudományos tévhit, aminek ne dőljünk be (HáziPatika)
Vannak olyan, a természetre vagy éppen az állatvilágra vonatkoztatott, tudományos, vagy legalábbis annak hangzó állítások, amiket az emberek többsége valamiért automatikusan igaznak gondol - pedig nem azok. Az alábbiak éppen ilyenek.
jan. 17
9:06
1241 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 77 beteg (WebBeteg)
1241 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 351 828 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.
jan. 17
9:06
A természetben visszakapod a szabadságod – Kedvenc kirándulóhelyeim, ahol minden nehézséget elfelejtek (WMN)
Az erdőt, a hegyeket járva folyton tanulhatsz: alázatról, tiszteletről, a saját határaidról, állandóságról, örök változásról – és sokkal közelebb kerülhetsz a belső szabadságodhoz, mint bármikor, bárhol korábban. Tippeket hoztunk, ha kimozdulnál:
jan. 17
9:12
Violette Szabo: a leghíresebb ügynöknő, aki amazonként harcolt a második világháborúban (Femcafe)
Bosszút esküdött férjéért, igazi hősként harcolt a Harmadik Birodalom ellen.
jan. 17
9:18
Itt a szibériai hideg, durva mínuszokkal (Infostart)
Mostanában gyakran borzongunk a szibériai hideg emlegetésétől. Megérkeztek az aktuális fotók: ilyen az élet, amikor nappal mínusz 50 fokos a hideg.
jan. 17
9:18
Napi horoszkóp január 17.: A Kosok végre kikapcsolódhatnak, az Oroszlánok váratlan kihívással állnak szemben (Joy)
A hét utolsó napján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét üzentek!
jan. 17
9:21
Koronavírus: meghalt 77 beteg Magyarországon (NLC)
És újabb 1241 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.
jan. 17
9:36
Koronavírus: 112 ezer aktív fertőzött itthon (HáziPatika)
Vasárnap reggelig 1241 újabb esetben igazolták új típusú koronavírus-fertőzést az elvégzett tesztek Magyarországon, valamint az elmúlt 24 óra során COVID-19-ben elhunyt 77 beteg.
jan. 17
9:48
Országos tisztifőorvos: nem változik a magyarországi oltási terv (WebBeteg)
Semmiképpen nem szeretnének változtatni a hazai koronavírus-oltási terven - emelte ki az országos tisztifőorvos a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjúban.
jan. 17
9:54
5 bájos mini növény a lakásba (Életforma)
Ha kicsi növényeket mondunk, valószínűleg sokaknak a kaktuszok ugranak be először. Mi most nem ezek közül válogattunk, hanem olyan színpompás és bohókás darabokat hoztunk, amelyek könnyen beszerezhetők, ráadásul mutatós foltjai lehetnek bármelyik otthonnak.

Keresés