2021. augusztus 1. vasárnap

aug. 1
0:00
Ezek a legnépszerűbb horvát nyaralóhelyek (AQUA)
Horvátországban a legtöbb külföldi vendég Isztria, Kvarner, valamint Split-Dalmát és Zadar megyében tartózkodik, míg a legnagyobb népszerűségnek örvendő úti cél Rovinj, Vir, Poreč, Medulin és Umag. Az idén eddig több mint 172 ezer magyar turista több mint 880 ezer vendégéjszakát töltött el Horvátországban, ami az előző év azonos időszakához képest
aug. 1
0:03
Az ötös lottó nyerőszámai (Infostart)
A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
aug. 1
0:03
Már nem kell sokat várni: Még idén elérhetővé válhatnak a Covid-elleni gyógyszerek (Blikk)
Váratlan fordulat!
aug. 1
0:03
Használt bugyikat árultam a neten! (+18) (She)
Azt gondolnád, az egész úgy indult, hogy meg voltam szorulva: "Fiatal voltam, és kellett a pénz..." - Ahogy mondani szokták. :D
aug. 1
0:03
Gyújtogatás történhetett a bükki lovasparkban (Travelo)
Nem találtak arra utaló nyomot, hogy véletlen lehetett volna a tűz.
aug. 1
0:03
Így ne legyen üres a zsebed - 5 tipp fiataloknak a pénzügyi tudatossághoz (UniLife)
Hogyan alapozhatod meg már fiatal korodban a jövődet pénzügyek terén? Kezdd kicsi, de fontos szokásokkal. Mutatjuk, mik a leglényegesebbek.
aug. 1
0:07
AstraZenecával oltottak? Akkor ezt mindenképp tudnod kell (Blikk)
Nagyon fontos!
aug. 1
0:07
Jó barát volt, de szerelmesek lettünk: Van esélyünk a boldogságra? (She)
Barátság extrákkal? A legjobb fiú barátom és én kipróbáltuk, de hamar rá kellett jönnöm, hogy nekem ez egyáltalán nem működik.
aug. 1
0:07
Felesleges időpocsékolás lenne? Hogyan tud kifizetődni az egész életen át tartó tanulás? (UniLife)
A tanulás elengedhetetlen része létezésünknek. Ahogy az étel testünket, úgy az új információk, valamint a folyamatos tanulás az elménket táplálja. A folyamatos tanulás jelenleg már alap elvárás az élet minden területén, nem csak a munkahelyen és az egyetemen.
aug. 1
0:11
Rusvai elmondta: Ekkortól emelkedhetnek a koronavírusos esetszámok (Blikk)
Erre kell számítanunk.
aug. 1
0:11
A plátói szerelem: egyszerre emel fel és taszít a mélybe... (She)
A plátói szerelemnél keserédesebb dolog nem létezik a világon. Ez a tipikus nincs, és mégis van, az ad és elvesz furcsa kettőse. Sosem hittem volna, hogy valaha meg fogom tapasztalni.
aug. 1
0:11
Erasmus+: digitalizáció, környezetbarát megoldások és szélesebb pályázói kör (UniLife)
Indul az megújult Erasmus+, amely még digitálisabb, zöldebb és inkluzívabb lesz, mint valaha! Mit jelent ez a felsőoktatási hallgatókra nézve? Lássuk!
aug. 1
0:15
Helikopter szülő: Olyan gyereket nevelsz, aki életképtelen lesz nélküled! (She)
Bár a mai társadalomban mérgező szülőkként ismerjük őket, a helikopter szülő fogalommal először Dr. Haim Ginott pszichológus, terapeuta és tanár foglalkozott 1969-ben, könyvében nevesítve az elnevezést, és megfogalmazva a problémát, miszerint az ilyen típusú szülő állandóan a gyermeke feje felett köröz, mint egy helikopter.
aug. 1
0:15
Felvettek! Hogyan tovább? - az egyetemi élet pszichológus szemmel (UniLife)
Most már fellélegezhettek, ugyanis több, mint egy hete kiderült hogy felvettek-e titeket álmaitok egyetemére. Hogyan érdemes erre a változásra lelkileg készülni, és milyen hatással lehet az újbóli távoktatás a diákokra? Ezekről kérdeztük Dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológust, pszichoterapeutát.
aug. 1
0:19
A bulimia nem holmi nyafogás, amit csak úgy abba lehet hagyni (She)
Manapság már szerencsére egyre kevésbé övezi tabu az olyan betegségeket is, amelyek a táplálkozással - és a lelki állapotunkkal - vannak összefüggésben. Ezek közé tartozik a bulimia nervosa is, ami nem összekeverendő az anorexiával.
aug. 1
0:23
Játékbabát faragtál a szerelmes férfiból... (She)
Készültünk rá, hogy befejezzük a kapcsolatunkat, de mindig jött egy utolsó együttlét, amikor újra egymás karjaiban voltunk. Nem tudtad kimondani, hogy vége. Én sem tudtam felállni és otthagyni téged.
aug. 1
0:27
A nem döntés a legrosszabb döntés! (She)
Dönteni mindenki másképp szokott. Van, aki gyorsan, és van, aki sokat rágódik mindenen. Van, aki utálja, van, aki szereti. De akár így van, akár úgy, rengeteg döntést hozunk meg minden egyes napunkon. Lehetetlen elkerülni őket.
aug. 1
0:31
Nem teszem tönkre magam egy férfi miatt! (She)
Már abban a pillanatban, amikor megláttalak, tudtam, hogy egész életemben téged kerestelek. Megbabonáztál a sármoddal, a fanyar humoroddal, az irigylésre méltó optimizmusoddal.
aug. 1
0:35
7 főbűn, amivel kinyírhatod a szexuális életeteket (She)
Az elején még mindent beleadsz, a hódítás összes csajos praktikáját beveted. Órákig tobzódsz a ruhásszekrény előtt, kipróbálod a YouTube-on látott smink tutorialokat, és minden egyes szőrszálat gondosan eltüntetsz.
aug. 1
0:39
Nem a jó szexen múlik, hogy tartós lesz-e a kapcsolatod! (She)
Rengetegen beszóltak - hol vicces, hol aggódó, hol bántó formában -, amiért egészen fiatalon "hagytam" bekötni a fejem. Nem mondom, hogy nekem nem voltak kétségeim, de nem engedtem, hogy lebeszéljenek róla.
aug. 1
1:57
Mennyi ideig élhetünk rákkal, mielőtt kiderül? (HáziPatika)
Mi a különbség a jelek és a tünetek között? Hogyan ismerhetőek fel az aszimptomatikus ráktípusok? Melyek az egyes daganatos megbetegedések tipikus tünetei korai és késői stádiumban? Ezekre a kérdésekre is válaszokat talál
aug. 1
4:09
Mi állhat a hasi görcsök hátterében? (HáziPatika)
Hasi görcsök jelentkezhetnek "egyszerű" izomhúzódás esetén, de az irritábilis bél szindróma (IBS) is a lehetséges kiváltó okok között szerepel. Mire gyanakodhatunk még, ha az említett panasszal küzdünk?
aug. 1
4:39
A klímaváltozás elkerülhetetlen következménye (HáziPatika)
Soha nem látott hőhullámokra, 40 Celsius-fokot is elérő hőmérsékletekre kell számítani nyaranta Nagy-Britanniában még akkor is, ha sikerül 1,5 fokon tartani a globális felmelegedés mértékét az iparosodás előtti szinthez képest - figyelmeztettek brit
aug. 1
4:39
Aki nem támogatja a feleségét, az ne csodálkozzon, ha tönkremegy a házassága (She)
Örök kérdés, hogy vajon a nők vagy a férfiak élete nehezebb-e?  Szerintem erre nem lehet egyértelműen válaszolni, mert minden élethelyzet más, és mindkét nem életében találni enyhítő és nehezítő körülményeket. De...
aug. 1
5:03
Sharon Stone kiborult, mikor megtudta, hogy nincs társadalombiztosítása (ridikul.hu)
Mondhatni aprópénzen múlott a dolog, mégis elvették tőle.
aug. 1
5:06
Hogyan állapítja meg orvosa a refluxot? (WebBeteg)
Savas refluxra utaló tünetek fennállása esetén a pontos diagnózis megállapítása, az esetlegesen súlyosabb betegségek kizárása és megfelelő kezelés kialakítása érdekében mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni.
aug. 1
5:09
Elhunyt Jerzy „Dudus” Matuszkiewicz szaxofonista, zeneszerző (Blikk)
Óriási veszteség!
aug. 1
5:09
Nem vágyom olyan férfira, aki kétségbeesetten keresi az igazit (She)
Egyedüllét. Ennek a szónak a jelentése sok mindent hordoz magában. Van, aki megijed tőle, viszont van, akire inspirálóan hat. De vajon aki jól érzi magát egyedül, meddig érzi jól magát társ nélkül? Hisz mégiscsak társas lények vagyunk - elvileg...
aug. 1
5:15
Nagymamám utolsó szavai hozzám - mardos a bűntudat, hogy nem látogattam többször (She)
Nagyon nehezen szakadtam el a nagymamámtól. Öt éve már, hogy elment, de nem telik el úgy egy nap, hogy ne gondolnék rá. Az alacsony, de erős alkatú nőre, aki a nagyapám halála után egyedül maradt, és beletemetkezett a munkába. Én mindig így emlékezem rá, mint egy erős akaratú nőre, aki a jég hátán is megél. Tíz hónapos voltam, mikor a szeretett nag
aug. 1
5:24
Grimm-mesék és társai: rajzfilmek, amelyek neked is megvoltak gyerekként videókazettán (Joy)
Biztos, hogy több olyan is akad a listán, amiről ennyi év után el is feledkeztél!
aug. 1
5:39
Szülési traumák: Dühös vagyok. Szomorú. És felháborodott. (She)
Szülési traumák, amelyekről csak keveset beszélünk. Nők, akik életet adnak gyermeküknek, de közben a kínok kínjait élik át. Vajon miért nem beszélünk a szülési traumáinkról?
aug. 1
5:51
Ez a vasárnap is őrületbe kergeti a meteorológusokat és az előrejelzések olvasóit (Infostart)
"Még egy nap van hátra a kánikulából/forróságból. Mi előrejelzők is szeretnénk már ezt az időszakot/légköri helyzetet lezárni, hiszen a zivatarok viselkedése őrületbe kerget bennünket mostanában..." Az OMSZ ezzel a bevezetéssel indítja a szokásos napi videóját.
aug. 1
5:54
Hogyan készítsd fel a masszázsmedencédet, ha vendégek jönnek? (Spa Trend Online)
Készülnek a koktélok és a parti falatkák? Akkor máris megtetted az első lépést a sikeres medencés buli felé. A pár falattal eltüntethető ételek nem koszolják a vizet, de ezen kívül is van pár trükk, amivel biztonságos és emlékezetes medencés bulit szervezhetsz.
aug. 1
6:09
Néhány napnyi szoptatásnak is lehet hatása (HáziPatika)
Alacsonyabb a vérnyomása azoknak a kisgyermekeknek, akiket akár csak pár napig is szoptattak születésük után - erre jutottak egy friss kutatásban. Ez a kutatási eredmény növeli a számát azoknak a bizonyítékoknak, amelyek szerint a szoptatás javítja a
aug. 1
6:12
Egy kis flört, könnyed légyott, mindenre is képes a Szűz a mai nap (Metropol)
Ma mindenki a Szűz csillagjegyre gerjed, ezt érdemes lesz kihasználni, de azért csak óvatosan az ismerkedéssel.
aug. 1
6:12
Búcsúzunk az ikonikus kaszinótól, avagy a Duna Palota első 130 éve (egy.hu)
Fantasztikus épület díszíti Lipótvárost immár 130 éve. A Duna Palota különleges múltjával ma is mesél nekünk, hiszen ha időközben jócskán át is alakult, azért állva maradt.
aug. 1
6:15
Fotón az idei Anna-bál szépei (NLC)
Elsőbálozókat szavaztak meg a 2021-es balatonfüredi Anna-bál szépeinek.
aug. 1
6:21
Hosszú Katinka a Balatonnál fesztiválozik (Infostart)
Egy balatoni strandot Hosszú Katinkáról neveznek el.
aug. 1
6:30
Meghatóan búcsúzott kutyájától a híres kutyadoki (24.hu)
Ez a legnehezebb dolog az életben, különösen, ha szeretsz valakit, aki óriási hatással volt a világodra.
aug. 1
6:36
Beneteau Grand Trawler 62 – Új távlatokat nyit (AQUA)
A Grand Trawler 62 modern, praktikus és biztonságos túrahajóként tovább gazdagítja a Beneteau híres Swift Trawler sorozatát, méghozzá jelentős mértékben megnövelt hatótávolsággal. A Swift Trawler sorozat közismert, 2003-ben mutatták be, azóta a harminc és ötven láb közötti hajókból eladtak több mint ezerháromszáz darabot. Így nem volt alaptalan a B
aug. 1
6:39
Kiderült, milyen meleg a Föld belseje (HáziPatika)
Megmérték a Föld belsejének hőmérsékletét az óceáni hátságok mentén, a víz alatti vulkanikus területeken a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói. Itt viszonylag állandó, mintegy 1350 Celsius-fokos a hőmérséklet, de egyes forró
aug. 1
6:45
Elhunyt Jacob Desvarieux énekes (Blikk)
Rengetegen gyászolják.
aug. 1
6:47
Időjárás: Meneküljön, ki merre lát! Heves zivatarokkal, jégesővel érkezett a hidegfront. És még nincs vége (Blikk)
Pest megyét már elérte, itt csap még le az országra!
aug. 1
6:57
Eleinte nem tűnt fel, hogy baj van, de… Miért nem élvez el a fiúm? (Blikk)
Ezt mondta róla az az ismeretlen lány.
aug. 1
7:03
Ártalmatlan tüneteknek tűnhetnek, de nem mindig azok: 5 betegség, amit az ajkaid állapota jelezhet (Femcafe)
Ajkaid időben jeleznek neked, ha valami gond van, ezért érdemes figyelni a tüneteket.
aug. 1
7:09
Tévhitek a rákról, amelyek bajt okozhatnak (HáziPatika)
A daganatos betegségek kezeléséről a közösségi médiában megjelenő legnépszerűbb cikkek akár harmada is félrevezető információt tartalmazhat - derült ki egy új tanulmányból.
aug. 1
7:09
„Mindenki kétszáz évig szeretne élni, de csak húszévesnek akar látszani. Ezt a fiatalsággörcsöt el kell felejteni!” – Interjú Für Anikóval (WMN)
„A szépség pedig nem létezik valakinek a személyisége, a valódi énje, a kisugárzása nélkül. Valójában ennek a bábja a külsőnk, csak egy megjelenési forma. A lényeg belül van. Lehet valaki másfél percig gyönyörű, ha aztán amikor megszólal, világok dőlnek össze. A színpad pedig ebben a kontextusban olyan, mint egy röntgenkészülék. Ha egy gyönyörű nő
aug. 1
7:15
Keresd fel Magyarország első ökofürdőjét! (Életforma)
Budapesttől karnyújtásnyira újra megnyitotta kapuit a Gyömrői Tófürdő. Ez hazánk első ökofürdője. Olvasd el, hogy ez mit jelent, aztán, akár még ezen a hétvégén, ki is próbálhatod!
aug. 1
7:18
Napi horoszkóp augusztus 1.: a Kosok kikapcsolódhatnak, a Bakoknak végre sikerül elkapniuk a fonalat (Joy)
A hónap első napján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz minden csillagjegy egy-egy izgalmas üzenetet rejt!
aug. 1
7:21
Mámoros minifesztiválok, melyek megédesítik az utolsó nyári hónapot (Travelo)
Ezekre látogassanak el, ha egy jóízű koncert mellett finomakat ennének, jókat innának, és kiszakadnának a városi mindennapokból.

Keresés