2021. április 1. csütörtök

ápr. 1
0:03
Béres-cseppet kaptak adományként egy fővárosi kórház Covid-osztályának dolgozói (Hírstart)
A termékadomány a Covid-osztály minden dolgozóját egy hónapra látja el az immunerősítő készítménnyel.
ápr. 1
0:03
Disney mesék várják a kicsiket a tavaszi szünetben az M2 gyerekcsatornán (ridikul.hu)
Nagysikerű Disney mesefilmekkel készül a tavaszi szünetre az M2 gyerekcsatorna. Régi klasszikusok és új kedvencek szórakoztatják délutánonként a gyerekeket. Kotlik Csöpi, Hamupipőke, Rozsdás és Csingiling gondoskodik az önfeledt kikapcsolódásról.
ápr. 1
0:03
A brit uralkodó végre kimozdult Windsor ősi királyi rezidenciájából (Travelo)
II. Erzsébet királynő idén első ízben jelent meg a nyilvánosság előtt.
ápr. 1
0:03
„Hogy őszinte legyek, nem hittem volna, hogy megélem ezt a kort” – Megnéztük a Billie Eilishról szóló, Kicsit homályos a világ című dokumentumfilmet (WMN)
Billie Eilish egyidős kolléganőnk lányával, és most elmeséli, milyen gondolatok támadtak benne a sztárról készült dokumentumfilm kapcsán:
ápr. 1
0:03
A bitcoin story - I. rész (UniLife)
Valóban az új generáció fizetőeszközei lesznek a kriptovaluták?
ápr. 1
0:03
A kézszárítók veszélyesek lehetnek az egészségre? (Hamu és Gyémánt)
Tudjuk, hogy a kézszárítók képesek a baktériumok keringetésére a levegőben. De akkor miért használjuk még mindig? Légszennyező anyagok, piszkos WC-ülőkék, baktériumok, penész és még egy kis penész. Ezeket jóval a koronavírus-járvány bekövetkezte előtt tudtuk: a nyilvános mosdók a higiéniát tekintve zord helyek. A pandémia óta pedig fokozott
ápr. 1
0:07
A transzneműek érdekében újradefiniálják a nőiesség fogalmát Skóciában (Hírstart)
Az egyenlőség és a befogadás jegyében újradefiniálják a nőket, hogy közéjük tartozzanak már az eredetileg férfinak született transznemű nők is. Egy női szervezet szerint társaiknak sokkoló lehet majd hallani, hogy a kormány átírja, mit is jelent nőnek lenni.
ápr. 1
0:07
Hajas László 65 évesen önfejlesztéssel foglalkozik (ridikul.hu)
A 65 éves mesterfodrász úgy gondolja, hogy sosem lehet elég idős az ember, ha tanulásról van szó.
ápr. 1
0:07
Az egész családnak szállít húsvéti programokat a Müpa Home (Travelo)
Lesz illusztrációkkal színesített előadás, szóló zongorakoncert és jazz koncert is.
ápr. 1
0:07
A gyerek olyan, mint a parkolóautomata – gyakorlatok a tudatos szülői jelenléthez (WMN)
Azt hiszem, soha jobbkor nem kaphatnánk praktikus tanácsokat arra nézve, hogyan lehet az ép eszünket megőrizve, tudatosan jelen lenni a gyerekeink életében. Megérkező-gyakorlat, érzelmi parkolóóra-töltés, hálacsengő, képkeretezés, felhőrajzolás és további szemléletformáló ötletek.
ápr. 1
0:07
TikTok függőség és Instagram kommunikáció - UniLife videó Kovács Lászlóval (UniLife)
Kovács László mesél nekünk arról, hogy hogyan lehet egy vállalkozás kommunikációja humoros, mégis hiteles.
ápr. 1
0:07
A depresszió befolyásolhatja világlátásunkat (Hamu és Gyémánt)
Nemrég közöltek egy tanulmányt arról, hogy a depresszió befolyásolja a látottak agykérgi feldolgozását. Azt már eddig is tudtuk, hogy az agy másképp van huzalozva, amikor depressziós. Most egy új tanulmány megállapította, hogy a depressziós emberek másképp is látják a világot.A kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy az agykéreg, ami befogadja
ápr. 1
0:09
Házas emberbe vagyok szerelmes: Lehet-e ennek jó vége? (She)
Hónapok teltek el, de te még mindig futsz utána. Pályázol rá, akarod őt. Hiába könyörögtem neked százszor, hogy mondj le róla, engedd el, mert nem lesz jó vége. Sérülni fogsz. Még most is biztos vagyok benne.
ápr. 1
0:09
Kóros erekció a koronavírustól? Úgy tűnik, lehetséges (Metropol)
Nem csak látványra, érzésre is szörnyen kínzó a betegség. Eddig két embernél diagnosztizálták az orvosok.
ápr. 1
0:09
Meghan hercegné ismét eldobná a hagyományt, így szeretne szülni (Hírstart)
Otthon, montecitói birtokukon szeretné megszülni második babáját Meghan hercegné. Így az ő gyerekük lenne az első a királyi családban, aki nem Nagy-Britanniában jönne a világra.
ápr. 1
0:09
Kerted gyilkosa lehet ez a gyönyörű növény, jól gondold át, ültetsz-e ilyet (Ripost)
Narancssárga virágai mindenkit ámulatba ejtenek, gyorsan fut, strapabíró, és jól mutat a kertben. Ám a trombitafolyondár később teljesen leuralja a terepet, és olyan károkat okozhat, amikre álmodban se gondolnál.
ápr. 1
0:09
Lányok őszintén a menstruációról (Cosmopolitan)
Amikor legközelebb úgy érzed, te vagy az egyetlen, akit kínoz a menstruáció, vedd elő ezt a cikket újra, és meríts erőt ezeknek a csajoknak a vallomásaiból!
ápr. 1
0:11
A húsvéti sonka főzése: így lesz tökéletes, vajpuha és omlós (Hírstart)
A húsvéti sonka az ünnepi asztal dísze. Megmutatjuk videón, hogy készül a vajpuha, omlós füstölt, kötözött sonka házi tormával és húsvéti kaláccsal.
ápr. 1
0:11
20 évig kutatta a pesztó titkát a magyar családanya, elárulta mitől lesz illatosan zamatos (ridikul.hu)
Pesztóból sokfélét lehet kapni itthon. De mit is jelent maga a fogalom? A pesztó nem más, mint növényekből készült, hagyományosan mozsárban préselt keverék, amibe különböző magvakat és sajtot is tehetnek.
ápr. 1
0:11
Szőcs Lilla: „Megrendítőek a számok, de nem tükrözik, mennyi veszteség ért minket, és még mennyi fog” (WMN)
Ijesztő számok nap mint nap. De mögötte életek vannak – és emberek halála, családok gyásza. Egy csomó minden viszont nem derül ki belőlük, rejtve marad. Például az, hogy mindannyian elfáradtunk, és vészesen fogytán vannak a lelki tartalékaink.
ápr. 1
0:11
Kvíz: Kifognak rajtad az alábbi fejtörők? (UniLife)
Egy kis gyakorlás a matek érettségire, vagy arra, hogy pihenőt tarts.
ápr. 1
0:11
5 tojásfesték a természetből (Hamu és Gyémánt)
Közeleg a húsvét, ha a családdal nem is lehetünk, tojást festeni még lehet, hogy szeretnénk. Ehhez mutatunk néhány környezetkímélő megoldást. A tojásokat festés előtt alaposan mossuk meg vízzel, szappannal, hogy ne maradjon rajtuk zsír.A tojás színének a fakítása ecetes vízzel történhet (fele víz, fele ecet). A kifújt tojásokat melegíthetj
ápr. 1
0:13
Üzenet a kislányomnak, ha túl hamar elmennék... (She)
Elgondolkodtam. Vajon mit mondanék én a lányomnak, ha nem tudnék vele annyi időt tölteni ebben a földi létben, mint amennyit szeretnék?
ápr. 1
0:13
Ma végre helyrebillen a lelki egyensúlyod (Metropol)
Ezt egy jó barátjának is köszönheti a Halak, aki kényes ügyekben végre helyére teszi a lelkét. Háláld meg neki azzal, hogy te is teszel valamit az érdekében.
ápr. 1
0:13
Hoppá! Teljesen megváltozott Singh Viki külseje (Hírstart)
Az énekesnőt eddig mindig barna vagy legalábbis sötét hajjal láthattuk, ám most drasztikus változtatást végzett a külsején Singh Viki: szőke lett!
ápr. 1
0:13
Ez a három csillagjegy különleges képességgel rendelkezik: megérzi a jövőt (Ripost)
A hatodik érzék segítségével előre megérezhetünk dolgokat, sőt, nehéz helyzetekben ösztönösen jó döntéseket hozhatunk. Sajnos nem mindenkinél működik egyformán ez a képesség, ám az alábbi 3 csillagjegyhez tartozók mindig számíthatnak rá. Vajon te köztük vagy?
ápr. 1
0:15
Mostantól csak ökológiai gazdaságból származó tojások a Kifli kínálatban (Hírstart)
A kifli.hu érzékelve a fogyasztói trendeket, március végétől átalakítja tojás kínálatát, amelyben mostantól nem szerepelnek ketreces tartású tyúkok által tojt termékek: kizárólag mélyalmos, szabad tartású és bio tojás található a virtuális polcokon.
ápr. 1
0:15
Húsvét - Ez lesz a MÁV-Start, a Volánbusz és a HÉV közlekedési rendje (ridikul.hu)
A járványhelyzet miatt a közlekedési társaságok azt kérik, hogy aki teheti, halassza el utazását. Aki mégis elindul, viseljen maszkot, és a nem egy háztartásban élő utasok lehetőség szerint tartsanak egymástól másfél méteres távolságot az állomásokon, illetve járműveken.
ápr. 1
0:15
Bénázás, szülő a neved! – Egy kisfiú és egy kislány édesapjának büfijei és bukásai (WMN)
„Fanni a gyermekágyas időszakában a gyerek bodyját akarta felhúzni magára fürdés után. Kitartóan. Ugyanő a hűtőbe rakta a sajt papírját, a sajtot a mosogatóba, a sajtreszelőt pedig kidobta. Ezt követően egy percig állt megkövülten, mert érezte, hogy valamit rosszul csinált, csak nem jött rá, hogy mit.” Röhögtél ma már egy igazán jóízűt? Herczeg Zso
ápr. 1
0:15
Ha ezeket az ételeket eszed, jövő héten akár vehetsz egy Ferrarit is (UniLife)
Elhoztuk a világ öt legdrágább ételét
ápr. 1
0:15
Hivatalosan is megnyílt a világ legnagyobb teleszkópja Kínában (Hamu és Gyémánt)
Szerdán megnyílik a külföldi kutatók előtt is a hatalmas távcső. A Kínában található eszköz a valaha épített legérzékenyebb és legnagyobb egytányérú rádióteleszkóp. A Kínai Tudományos Akadémiához tartozó Nemzeti Csillagászati Obszervatórium szerint a csillagászok a világ minden tájáról egy online felületen nyújthatják be kérésüket mérések v
ápr. 1
0:17
Örök életemre magányos maradtam, hogy a húgomat segítsem! (She)
Ma este egy meghitt pillanatban odakucorodott mellém az unokahúgom és elmondta, hogy babát vár. És hogy nagyon boldog, de fél is. Boldog, mert minden vágya, hogy anya legyen, és fél, mert a fiú, akivel jár, azt mondta, ő még nincs felkészülve erre. "Segítesz?" - kérdezte.
ápr. 1
0:17
Leesik az állad, csak ennyit kell tenned, hogy gyorsan el tudj aludni (Metropol)
Sokan küzdenek alvási zavarral, akik ráadásul már számtalan módszert és gyógyszert kipróbáltak, hogy nyugodt éjszakájuk legyen. Ez az egyszerű trükk azonban mindenkinek megoldást jelenthet.
ápr. 1
0:17
Könnyek az Exatlonban: Gréti beáldozta magát, de hiába várt hálát (Hírstart)
Gréti helyett Dóri mehetett a Hirtelen Halál futamba, pedig a lány nagyon szerette volna megmutatni, mit tud az Extalonban a dominikaiak ellen. A sportoló úgy érzi, ezért cserébe még egy kis hálát sem mutatott neki a lány.
ápr. 1
0:17
Támadnak a hangyák, ez a 3 trükk biztosan segít (Ripost)
Most már tényleg itt a tavasz; de ez azt is jelenti, hogy csapatostul megjelennek a hangyák a lakásban. Ám ebbe nem kell beletörődnöd, mutatjuk, hogyan űzheted el őket vegyszerek nélkül.
ápr. 1
0:19
Magyarországról is ellenzik a génmódosítási szabályok enyhítését (Hírstart)
Több magyar szervezet is ellenzi, hogy a biotechnológiai iparág nyomására az EU enyhítse a génmódosítási szabályokat.
ápr. 1
0:19
Alvással is fejlődik a gyerek (ridikul.hu)
Az alvás nagyon fontos a gyerek fejlődése szempontjából.
ápr. 1
0:19
A csodaszer, amivel akár tíz évvel tovább élhetsz: sport – Mikor, hogyan és miért vágj bele? (WMN)
Legtöbben a fél karunkat odaadnánk az örök fiatalság elixíréért és a hosszan tartó egészséges életért, pedig ennél sokkal egyszerűbben hozzá lehetne jutni: elég mindössze napi 30 perc sportolás. De akkor miért olyan nehéz belevágni? Hogyan győzzük le a bennünk élő lajhárt, mivel kezdjünk, és honnantól számít sportnak a testmozgás?
ápr. 1
0:19
Eleged van a Covid-helyzetből? Itt a segítség! (UniLife)
Eleged van a Covid-helyzetből?
ápr. 1
0:19
Négy magyar kisfilm került ki a világrangú fesztiválra (Hamu és Gyémánt)
2021-ben négy magyar kisfilm is versenyez a világ legrangosabb fesztiválján. Idén június 14. és 19. között tartják a világ egyik legjelentősebb animációs seregszemléjét, az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivált. Az esemény versenyprogramjába beválogattak négy magyar rövidfilmet is.Az animációs filmek közül három a Moholy-Nagy Művészet
ápr. 1
0:21
Frigyláda és fogszabályzó, avagy a Wish rejtett kincsei (She)
Az online vásárlás új korszakát éli, mióta a vírus helyzet miatt vagy nem igazán vágyunk a maszkos, embereket kerülgetős vásárlásra, vagy zárva van a boltok többsége. Bevallom, engem beszippantott a kanapéról történő shopping, nézelődés.
ápr. 1
0:21
Paola rizottója – Olvasói recept Vicenzából (Metropol)
Paola Giorio egyenesen Vicenzából küldte el nekünk rizottó receptjét, amelyet olvasónk fordításában teszünk közzé.
ápr. 1
0:21
Élő adásban flörtölt Holdampf Linda Tóth Dáviddal, már korábban is küldött felé jeleket (Hírstart)
Tóth Dávidot a hamarosan induló Nagy Ő című műsorban fogják ostromolni a nők, ám úgy tűnik, akadt egy riválisuk Holdampf Linda személyében.
ápr. 1
0:21
Húsvét után ennek a 4 csillagjegynek nagy szerencséje lesz (Ripost)
Végre jó energiák támogatnak néhány csillagjegyet! Szerencsét hoz az április. Lássuk, mit mondanak a csillagok a húsvét utáni időszakra.
ápr. 1
0:23
A nyuszi nem játék! (ridikul.hu)
Hanem élőlény, akinek jóllétéért a gazdi felelősséggel tartozik!
ápr. 1
0:23
„Nem érdekel a hírnév, mert soha nem lehetsz eléggé híres” – Ewan McGregor 50 éves! (WMN)
Mi van, ha nincs fordulat, szerencsés véletlen, sordöntő válaszút, világra szóló botrány, csak a kemény, jól elvégzett munka van és annak jutalma: a kiérdemelt hely a legjobbak között? Mert Ewan McGregorral ez a helyzet.
ápr. 1
0:23
Értenie Kell az autókhoz? Amikor a férfiakat éri negatív élmény a nemi szerepek miatt (UniLife)
Egyik nem problémáit sem lehet figyelmen kívül hagyni.
ápr. 1
0:23
Mozart műveket fejezett be egy angol zenetudós (Hamu és Gyémánt)
Egy londoni zenetudós, Timothy Jones olyan töredék hegedűszonátákat fejezett be, melyeket Mozart szerzett. A Mozart műveket, melyeket a brit zenetudós fejezett be, lemezre vették, több befejezésük is meghallgatható. Timothy Jones, a londoni Royal Academy of Music professzora, volt olyan bátor, hogy befejezze a műalkotásokat, a legtöbb zene
ápr. 1
0:25
A kortalan szerelembe 64 év korkülönbség is belefér? Na, ne már! (She)
Épp a zabkásámat majszolgattam, amikor a Facebookon görgetve azzal a hírrel találtam szembe magam,hogy a 91 éves Clint Eastwood egy nála 64 évvel fiatalabb nővel van együtt. Az ifjú menyecske pont annyi idős, mint én (27 éves), így akarva akaratlanul elkezdtem agyalni, mi viszi rá az embert, hogy egy cuki nagypapa legyen a pasija...
ápr. 1
0:25
Ma minden a terveid szerint alakul (Metropol)
Ennél boldogabb már csak akkor lehet a Mérleg, ha hagy egy kis teret a tervszerűtlenségnek is. Hagyd, hogy egy váratlan ötlet vezéreljen! Szép élményben lehet része.

Keresés