2021. május 1. szombat

máj. 1
0:00
Fiatalok, irány az Asso! (Hírstart)
Keresve sem lehetne jobb hajót találni, ami kishajózás és a nagyhajózás közti átmenetet izgalmasabban hidalná át, mint éppen az Asso. A hivatalos elnevezésében - Asso 99 - a szám azt jelzi, hogy 9 méter 90 centi hosszú, azaz ideális a mérete a Balatonra. Hat fős legénységéből hárman trapézolhatnak, a hátrafelé kilaposodó hajótest már viszonylag ham
máj. 1
0:03
Vezetett túrát szerveznek Buda egyik legkedveltebb kirándulóhelyére (Travelo)
A túra során a helyhez kapcsolódó izgalmas történeteket is megismerhetjük.
máj. 1
0:03
Közgazdaságtudományi Szekció Sopronban (UniLife)
Április 22-24. között a 35. OTDK újabb szekciója zárult le. A Soproni Egyetem virtuális formában adott otthont a háromnapos eseménynek, 50 szekcióban 1060 résztvevővel.
máj. 1
0:06
Üzenet a nőnek, akit porig aláztak (She)
Te összetört nő, aki egy roncsnak látod magad és minden pillanatban azt érzed: abba, ami most van, menten belehalsz, figyelj rám egy kicsit!
máj. 1
0:06
Érdemes ma felkelni: vérpezsdítő flörtre számíthat a munkahelyén az Oroszlán (Metropol)
Egy munkatársát különösen vonzónak találhatja a mai napon az Oroszlán. Vigyázat: lehet ez a tavasz csalóka játéka csupán.
máj. 1
0:06
Hetven éve nyelik a halak a mikroműanyagot (Hírstart)
Bár csak az elmúlt 10-15 évben vált ismert problémává, már az 1950-es évek óta nyelik le a mikroműanyagokat a halak, ezek koncentrációja pedig folyamatosan növekedett a beleikben.
máj. 1
0:06
Ezzel a hatékony módszerrel tényleg megszabadulhatsz a levéltetvektől (Ripost)
Végre kezd kitavaszodni, zöldbe borulnak a fák, a dísznövények; ám ez egyúttal azt is jelenti, hogy megjelennek a levéltetvek. Ha vegyszermentesen szeretnél védekezni ellenük, ezt a csodaszert neked találták ki!
máj. 1
0:07
Ezzel a találmánnyal előre jelezhetővé vált az óceáni szemét iránya (Travelo)
A mesterséges intelligencia segítsével a Galápagos-szigetek környéki műanyagszemét áramlását figyelhetik meg.
máj. 1
0:07
A jó vállalkozó legfőbb jellegzetességei - benned mind megvan? (UniLife)
Vállalkozó leszek! - született meg a fejedben a döntés, ami szép és jó, de nem mindegy, hogy milyen vállalkozó is szeretnél igazán lenni. A jó üzletemberek ugyanis olyan kvalitásokkal bírnak, amelyeknek szerencsés, ha te magad is tudatába, majd idővel a birtokába kerülsz.
máj. 1
0:10
Mai fiatalok és a gyerekvállalás: Régen szerintetek könnyebb volt? (She)
- Apa, ti hogy csináltátok, hogy olyan sokáig együtt tudtatok maradni anyával, és eszetekbe sem jutott, hogy kettesben, gyerek nélkül éljétek le az életeteket? Biztos mindent készen kaptatok a nagyiéktól.
máj. 1
0:10
Megjelent a koronavírus elleni védőoltás – állatoknak (Hírstart)
Egyelőre csak Oroszországban hozzáférhető.
máj. 1
0:10
Ezekre a csillagjegyekre nagy pénz vár az idén (Ripost)
Az év következő szakasza a nagy pénz ígéretét rejti egyes csillagjegyek számára. De vajon melyek azok a jegyek, amelyek fizetésemelésre, nyereményre számíthatnak?
máj. 1
0:11
Motiváció megőrzése home office-ban: lehetséges ez egyáltalán? (UniLife)
A pandémia okozta hatások ma már tudjuk, hogy hosszútávúak. Noha az elején még azt gondoltuk, néhány hónapot kell csupán eltölteni otthon a laptop előtt, egyre inkább úgy tűnik, hogy belesüppedtünk ebbe. Vajon létezik kiút ebből?
máj. 1
0:14
Miért nehéz a mai szingliknek? Egy idős néni válaszol! (She)
A szingli barátnőm panaszolja, hogy harmincas nőként nem tud hol ismerkedni. Diszkóba már nem mehet, mert ahhoz "idős", színházba, koncertekre pedig hiába jár. Szórakozásnak tökéletes, ismerkedés szempontjából azonban egyet jelent a nullával.
máj. 1
0:14
Ezzel a találmánnyal előre jelezhetővé vált az óceáni szemét iránya (Hírstart)
A mesterséges intelligencia segítsével a Galápagos-szigetek környéki műanyagszemét áramlását figyelhetik meg.
máj. 1
0:14
8 szuper ötlet, mivel köszöntsd fel hétvégén az édesanyád (Ripost)
A járvány miatt az elmúlt időszakban kevesebbet találkozhattunk szeretteinkkel, és még most sem árt az óvatosság. Idén, anyák napján köszöntsd fel rendhagyó módon az édesnyád.
máj. 1
0:15
8 híresség, akik meglepő helyen dolgoztak a hírnév előtt (UniLife)
A hírességek is emberek, és mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy néhányuk igencsak meglepő pozíciót töltött be a hírnév előtt a munkaerőpiacon. Fagyiárus, tűzoltó vagy éppen pincér – ez csak néhány azok közül a munkák közül, amit a ma már világszerte ismert sztárok végeztek.
máj. 1
0:19
Kvíz: Mennyit tudsz a pizza és a divat hazájáról, Olaszországról? (UniLife)
Mi jut eszedbe először Olaszországról? A napos tengerpartok, pizza, a divat, valamint a gyönyörű épületek? Érdemes több információt is megtudnod, de előtte lássuk, mennyire vagy képben!
máj. 1
0:23
Magyar zenekarok, akiket Mindenképp ismerned kell (UniLife)
Léteznek gyöngyszemek a magyar zenében, akiket nem fedeztek fel. Ezek azok a zenekarok, akik még nem toplistásak, ám muszáj beszélni róluk, hisz zenéjük, hangzásuk, egyéniségük miatt megérdemlik, hogy megismerjék őket.
máj. 1
0:30
A Bauhaus új arca: egy izgalmasan átalakított lakás (Startlap)
A Bauhaus házakra jellemző módon rendkívül flexibilis volt az épület alaprajza.
máj. 1
1:30
Kovács Kati úgy érezte, mintha jég alá nyomták volna (ridikul.hu)
A koronavírus-járvány kezdetekor kezdett el kertészkedni Kovács Kati, aki a Duna Televízió Család-Barát című műsorában mesélt arról, miként élte meg a hirtelen jött bezártságot. Az énekesnő könnyed hangulatban férje példáján keresztül szemléltette konyhai tehetségét is.
máj. 1
1:48
Jön a baba! Budapesten egyre népszerűbbek a magánklinikák (ridikul.hu)
Egyre több baba születik Magyarországon, és közülük egyre többen magánklinikákon. Ma már egyre több az olyan privát intézmény, ahol biztonságot adó műtővel, a család különböző tagjainak elhelyezését biztosító apartmannal, és a szakmájukhoz kiválóan értő orvos-csapattal várják a kismamákat.
máj. 1
2:03
Kanye West Grammyt megjárt cipője rekordot döntött (Hamu és Gyémánt)
Michael Jordan cipője tartotta az előző rekordot, de most West cipőjét sikerült többért eladni. Új rekordot állított fel egy cipő, amit Kanye West viselt a 2008-as Grammyn. 1,8 millió dollárért, szóval nagyjából 539 millió forintért kelt el a híres Nike Air Yeezy pár, ami a prototípusa volt a szériának és a rapper lábán debütált a nagyközön
máj. 1
2:12
A csontritkulás okai és rizikófaktorai (WebBeteg)
Harmincöt éves korát követően szinte mindenki szervezete több csontot bont le, mint amennyit képez. A csontritkulás kockázata főleg attól függ, hogy mekkora csonttömegre tett addig szert az egyén és milyen gyorsan kezdi el a csonttömeget veszíteni.
máj. 1
2:12
Milyen a jövő könyvtára? Izgalmas példák szerte a világból (Startlap)
Az egykor csendbe burkolódzó intézmények helyét a forgalmas városi találkozópontként új életre kelő könyvtárak vették át.
máj. 1
2:18
Eltette a talált pénztárcát (Hírstart)
Az 56 éves szécsényi lakos lopás miatt felelhet. Lezárták a büntetőeljárás vizsgálati szakaszát a nyomozók.
máj. 1
2:24
Jön a baba! Budapesten egyre népszerűbbek a magánklinikák (Hírstart)
Egyre több baba születik Magyarországon, és közülük egyre többen magánklinikákon. Ma már egyre több az olyan privát intézmény, ahol biztonságot adó műtővel, a család különböző tagjainak elhelyezését biztosító apartmannal, és a szakmájukhoz kiválóan értő orvos-csapattal várják a kismamákat.
máj. 1
3:12
Nem érintette túl érzékenyen a válság a magyar ingatlanpiacot (Hírstart)
A Duna House statisztikái szerint a magyar ingatlanpiacon nem nagyon látszik, hogy válság lenne, az árak emelkednek, ennek ellenére különösen a Balatonnál rengetegen vásárolnak ingatlant.
máj. 1
3:18
Magas vérnyomás és cukorbetegség - Van összefüggés (WebBeteg)
A magas vérnyomás fokozottan érinti a cukorbetegeket. Dr. Kapocsi Judit PhD, a Kardioközpont magasvérnyomás- és érkockázat-specialistája az összefüggésekre és a körültekintő kezelés döntő szerepére hívta fel a figyelmet.
máj. 1
3:24
"Tudnotok kell róla, hogy" - Dolgok, amiket házas nők nem mernek elmondani szingli barátnőiknek (Joy)
Vajon miért olyan nehéz ezekről beszélni?
máj. 1
3:30
Milyen a jövő könyvtára? Izgalmas példák szerte a világból (Hírstart)
Az egykor csendbe burkolódzó intézmények helyét a forgalmas városi találkozópontként új életre kelő könyvtárak vették át.
máj. 1
3:36
A bajnok, aki sosem akart győzni: Berki Krisztián tornász (Startlap)
A fenti állítás meglepő lehet, de Berki Krisztián tornász valóban így indult el a versenyekre – miközben rengeteget dolgozott azért, hogy ne okozzon csalódást a közönségnek.
máj. 1
4:15
Betiltották az Egyesült Államokban a mentolos cigarettákat (Nap Mint Nap)
Nap Mint Nap - Online Magazin Komoly csapást szenvedett el a dohányipar az Egyesült Államokban, ugyanis a szabályozó hatóság, az FDA úgy döntött, hogy betiltja a mentolos cigeratták árusítását. Hosszú ideje küzdöttek ezért egészségügyi és polgárjogi csoportok, kiemelve a mentolos cigaretták komoly veszélyeit különösen az afroamerikai populációra né
máj. 1
4:42
Erekció székletürítés közben? Ezért lehetséges (HáziPatika)
Az interneten néha igencsak fura egészségügyi jellegű kérdésekbe lehet botlani. Az egyik ilyen például, hogy miért van az, hogy egyes férfiaknak székletürítés közben erekciója támad?
máj. 1
4:42
Ne viselkedj úgy, mint egy sértődött gyerek, inkább próbáld megismerni a másikat (She)
Nem árulok el túl nagy titkot azzal, hogy a társkereső oldalak tele vannak sérült emberekkel. Valójában mindannyian megégettük már magunkat párszor, te is, én is. Így viszont baromi nehéz ismerkedni, mert szinte mindenki azonnal a sérelmeiből reagál. Te is és én is.
máj. 1
4:42
Ezt gondolja egy orvos a házi készítésű szájmaszkokról (Startlap)
Akkor most ér valamit a házi készítésű maszk a koronavírus ellen, vagy sem? Itt a válasz!
máj. 1
4:42
Már szombaton kinyithat a Fővárosi Állatkert (Hírstart)
Ha a beoltottak száma eléri a négymillió főt, már május 1-jén, vagyis szombaton megnyitja kapuit a látogatók előtt a Fővárosi Állatkert.
máj. 1
4:42
Fejfájás elleni praktikák, amiket még nem próbáltál (Női NetCafe)
Több mint negyvenöt millió amerikai küzd rendszeres fejfájással, és körülbelül huszonnyolc millióra becsülik a migrénesek számát.Mit tehetünk a fejfájás ellen házilag? Íme néhány hasznos praktika!
máj. 1
4:57
45 szórakoztató családi tavaszi tevékenység (Familyversum)
Rázzuk le magunkról most már a tél utóhatásait, és próbáljuk ki ezeket a vidám, tavaszi tevékenységeket, amelyeken a felnőttek és a gyerekek együtt élvezhetik a friss levegőt. Cikkünkben 45 olyan tavaszi tevékenységet ajánlunk, amely remek szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 1. Fújjatok buborékokat Ha nincs otthon buborékfújótok, nem
máj. 1
5:00
A popcsillag, akinek már csak a súlyáról írnak a lapok (ridikul.hu)
Jessica Simpson énekesnőként lett sikeres, csillaga azonban hamar leáldozott.
máj. 1
5:06
Fúró ölelés: az ősi hindu erotika szerint így juttathatja a nő extrém gyönyörhöz a férfit (Ripost)
A hindu erotika finom érzékiséggel fűszerezett trükkjei a mai napig olyan földöntúli gyönyört okoznak, amilyenben férfiembernek ritkán van része. A fúró ölelésben a főszerep a kebleké; méghozzá nem is akárhogy...
máj. 1
5:12
Tudnak-e a kutyák hazudni? (HáziPatika)
Valószínűleg minden gazdi elgondolkodott már rajta, hogy a kutyája egy adott pillanatban vajon őszinte volt-e, vagy sem. De tudnak egyáltalán a kutyák hazudni?
máj. 1
5:12
Hogyan mondjam el a terhes barátnőmnek, hogy csalja a férje? (She)
Janka és Timi gyerekkoruk óta barátnők voltak. Húsz éven át minden titkukat megosztották egymással, bármikor számíthattak a másikra, de csúnya vége lett. Egy ideje nem beszélnek, egyáltalán.
máj. 1
5:15
Lilu ezért nem akar harmadik gyermeket (Nap Mint Nap)
Nap Mint Nap - Online Magazin Napjaink egyik legnézettebb magyar YouTube-műsorának Osváth Zsolt 1kanapén című műsora számít. Az egykori valóságshow-sztár nagyon mélyről indulva jutott el oda, hogy ma már elismertnek számít a munkássága az interneten. Még korábban nyilatkozott arról, hogy állami gondozottból sikerült elérnie oda, hogy bőven százezer
máj. 1
5:18
Josephine Baker: a világhírű énekesnő, aki 12 gyereket fogadott örökbe (She)
Josephine Baker szexszimbólum volt, egy olyan sztár, aki elmondása szerint nők és férfiak ezreivel lefeküdt. Háromszor férjhez ment, de senki nem tudta megadni neki azt, amire legjobban vágyott. Meddő volt.
máj. 1
5:18
Ezzel a jeggyel semmiképp se randizz a horoszkópod szerint (Joy)
A csillagokban áll, kivel fordulhat katasztrófába a románcod.
máj. 1
5:18
3 csillagjegy, akinek megváltozik az élete májusban (Cosmopolitan)
Költözés, új munka vagy hatalmas magánéleti változás? Ezekre a csillagjegyekre a tavasz utolsó hónapjában hatalmas meglepetések, fordulatok várnak. Te köztük vagy?
máj. 1
5:18
Kókusztejet te is készíthetsz otthon, ha ügyes vagy (Női NetCafe)
A kókusztej a legtöbb diétának fontos kiegészítője: a vegetáriánusok és bio-hívők azért szeretik, mert nem tartalmaz állati eredetű anyagokat, a paleolit táplálkozás hívei pedig magát a tejet tartják megvetendőnek. Így nem véletlen, hogy a kókusztej egy nagyon drága termék lett a boltok polcain, melynek megvásárlását ezerszer is meggondolja az átla
máj. 1
5:30
Hosszú COVID: ez a leggyakoribb tünet (HáziPatika)
A koronavírus-fertőzés után hosszú hetekig vagy akár hónapokig is elhúzódó tünetek nem csak a felnőtteknél alakulhatnak ki. Egy friss kutatás azt is megállapította, hogy mely gyerekeknél jelentkezik gyakrabban a hosszú COVID.
máj. 1
5:30
Indonéziában ragadt a járvány miatt két magyar (24.hu)
Eredetileg két hónapot szándékoztak Balin tölteni, mégis, már több mint egy éve élnek a távoli szigetvilág kellős közepén.

Keresés