2021. október 1. péntek

okt. 1
0:03
Káromkodva állították le a Séfek séfe forgatását! Ilyet nem tehet egy versenyző (Blikk)
Nem volt kímélet.
okt. 1
0:03
A Crash at Crush-tragédia: Amikor jó ötletnek hittek tízezrek előtt összeütköztetni két vonatot (UniLife)
A híreket olvasva néha – teljesen jogosan – elgondolkozhatsz azon, hogy mi ütött már megint az Egyesült Államok népébe, de amit ma művelnek, az semmiség ahhoz képest, amit az 1800-as évek végén nyomtak.
okt. 1
0:06
Sürgős intézkedésekre van szükség a Balatonnál (AQUA)
A klímaváltozás és az egyre intenzívebb emberi használat az utóbbi időben jelentősen átalakította a tó vízminőségét és élővilágát. Ha szeretnénk megőrizni a Balaton jó ökológiai állapotát, akkor a jövőben még nagyobb szerepe lesz a víz jó minőségének. Az Elkh Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének tudományos előadóülésén és szakértői tanácskozásán
okt. 1
0:07
Séfek Séfe: önként távozott a versenyző, többen sírva fakadtak (Blikk)
Feladta, nem bírta tovább.
okt. 1
0:07
Te is hallgattad? Az előző évtized legnépszerűbb zenei műfaja, amit ma mindenki szégyell (UniLife)
Az elektronikus zene mai állapotát elnézve nehéz elhinni, hogy milyen elképesztő lendülettel tört be és tombolt a dubstep-láz szerte a világon, így Magyarországon is. Az más kérdés, hogy ez milyen színben tünteti fel a hallgatókat...
okt. 1
0:10
Új nevet kap a csodálatos sziget (AQUA)
Az ausztráliai Queensland államban, Brisbane-től 250 kilométerre északra található a világ legnagyobb homokszigete. Ez a hely Fraser-sziget néven ismert, de hamarosan megváltoztatja a nevét. A Fraser nevet az angol gyarmatosítók ragasztották a 120 kilométer hosszú és 25 kilométer széles szigetre, de a Butchulla Aboriginal Corporation elnöke, Jade G
okt. 1
0:11
Sokkot kapott a nő, amikor meglátta a nyaraláson készült videót. Nem gondolta, hogy képes volt erre a férje (Blikk)
Nem hitt a szemének!
okt. 1
0:11
Mit rejt az internet sötét oldala? (UniLife)
Tényleg lehet bérgyilkost rendelni az interneten? Igen, de nem az eBay-en. Most megtudhatsz mindent, amit valaha tudni akartál a dark webről, és azt is, amit nem!
okt. 1
0:12
Ez a négy csillagjegy szenvedi meg a legjobban a retrográd Merkúr hatását (Ripost)
A Merkúr hátrálása mindenkire hatással van: kommunikációs zűrzavar, közlekedési nehézségek és hasonló kellemetlenségek járnak a nyomában. De kire hat a legjobban az idei utolsó retrográd Merkúr időszaka?
okt. 1
0:15
Tehetséggondozó program a Mediaworks-nél! (UniLife)
Tehetséggondozó programot indít a Mediaworks Hungary Zrt., a gyakorlatorientált program során a magyar konzervatív sajtó kiemelkedő szereplőitől lehet megtanulni a hír- és riportkészítés csínját-bínját! Itt vannak a részletek!
okt. 1
0:16
Lógasd ecetes vízbe a lábad, döbbenetes a hatás (Ripost)
Visszavonhatatlanul beköszöntött az ősz, kezdődik a csizmaszezon. A lábfejed nagyon elgyötört állapotba kerülhet az állandó zárt cipő viseléstől; ezzel a trükkel azonban puha és illatos marad a bőröd...
okt. 1
3:18
A sok állással járó életmód veszélyei (WebBeteg)
A sok állással járó életmódból fakadóan többféle betegség vagy tünet is jelentkezhet. Ez igaz a sok állásra, valamint a sok sétálásra és a sok futásra is.
okt. 1
4:09
Ennyit nyerünk, ha kicseréljük a nyílászárókat (HáziPatika)
Egy átlagos magyar háztartás havi széndioxid-kibocsátása nagyjából 1000 kilogramm. Hogyan csökkenthetjük ezt és miért lehet ez fontos nemcsak a környezetünk, de a saját egészségünk szempontjából is?
okt. 1
4:30
Elhoztuk az eddigi legnehezebb Harry Potter-tesztet! (Joy)
Figyelem, csak hardcore fanok tudják tökéletesen kitölteni!
okt. 1
4:33
COVID-19: ez növelheti a halál kockázatát (HáziPatika)
A többszörösére növelheti a COVID-19-cel összefüggő elhalálozás esélyét, ha dohányzunk - állapította meg egy új tanulmány.
okt. 1
4:33
Jane Fonda 83 évesen újra a Vogueban - húsz évet is letagadhatna (ridikul.hu)
A színésznő hat évtizeddel az első címlapfotója után most a lengyel kiadás borítóján pózol.
okt. 1
4:42
Nagy dilemmában vagyok: melyik pasit válasszam? - bejegyzés egy Mérleg nő naplójából (She)
Utálom, hogy soha nem vagyok képes egy határozott döntést meghozni. Már megint itt tipródok egy órája a szekrény előtt, hogy mit vegyek fel. Szép idő van kint, de este tuti hűvös lesz. Most akkor csinibe menjek vagy öltözzek fel melegen, hogy ne fázzak?
okt. 1
5:09
Vitaminok és ásványi anyagok, amiket együtt érdemes pótolni (HáziPatika)
A vitaminok és ásványi anyagok rendszeres pótlása elengedhetetlen a szervezetünk egészséges működéséhez. Nem mindegy azonban, hogy mit és milyen sorrendben szedünk be.
okt. 1
5:09
A kölcsönös visszajelzés a munkavállalói elköteleződés alapja (Igényes férfi)
Milyen akadályokba ütközhet egy munkavállaló bevonása a szervezetbe, és hogyan tudja egy vállalat ezeket a kihívásokat leküzdeni, megoldani?
okt. 1
5:12
Lagertha, a vikingek legendás királynője - Mítosz vagy valóság? (She)
Talán nincs is olyan ember, aki ne látta volna a Vikingek című sorozatot, s ne vált volna azonnal rajongóvá. Ez a monumentális sorozat, - bár igyekszik korhű maradni -, mégis sok, az igazságot megszépítő, átíró mozzanatot tartalmaz. Egy azonban biztos: nagyszabású kivitelezése, lenyűgöző cselekményei, képi világa és a szereplők karakterei, vad és s
okt. 1
5:18
Rossz hírem van: a férfiak nem bírják, ha buta szőke nőként viselkedsz (She)
Pont az a szép a nemek harcában, hogy a nők és a férfiak sok mindenben különböznek egymástól. Az is vitathatatlan, hogy mi nők sokkal bonyolultabb és érzékenyebb teremtmények vagyunk, akik bizony hajlamosak a férfiak idegeire menni. Most összegyűjtöttem hét dolgot, ami a legtöbb férfit idegesíti, így, ha a hosszú távú kapcsolat a célod, akkor próbá
okt. 1
5:18
Mutatjuk, milyen a francia nők őszi kapszulagardróbja 2021-ben (Joy)
Tőlük mindig van mit ellesni!
okt. 1
5:18
Dübörög a földimogyoró-biznisz Zákányszéken (24.hu)
Magas a fehérjeforrása, kiváló táplálékforrás, tápanyagban gazdag, és megfelelő szakértelemmel termesztve jó terméshozamot produkál.
okt. 1
5:24
Alvási fázisok (WebBeteg)
Alvás közben meghatározott sorrendben jellemző fázisok követik egymást. Melyek ezek és mit érdemes tudni róluk?
okt. 1
5:33
Természet, közösség, mozgás – Egy szuper, ingyenes sportolási lehetőség gyerekeknek (WMN)
Síelés, evezés, szörfözés, libegőzés – ezeket, és még sok már sportágat próbálhatnak ki a gyerekek egy szuper kezdeményezés keretében.
okt. 1
5:39
Sokkal tovább élhetnénk, mint eddig hittük (HáziPatika)
Akár 130 éves vagy annál magasabb kort is megérhetnek az emberek egy új kutatás szerint.
okt. 1
5:42
Móricz Zsigmond, akinek nevelt lánya volt a szeretője (She)
Móricz Zsigmond irodalmunk egyik legmeghatározóbb alakja. Az viszont már kevésbé ismert tény róla, hogy első felesége öngyilkos lett, és nevelt lánya pedig a szeretője volt.
okt. 1
5:42
Seiko SPB207 – Marinemaster másként (Kronometer)
A Seiko idén ünnepli megalapításának 140. évfordulóját. Az évfordulóra, hűen a Seiko cégcsoport méretéhez, eddig is számtalan jubileumi, limitált órát készítettek. Az évfordulós órák között megjelent az idei év slágerszíne,…
okt. 1
6:06
42 év tudása egyetlen jakuzziba sűrítve (Spa Trend Online)
A jó dolgok kis méretben érkeznek. Igaz ez a HotSpring jakuzzi család Jetsetterére is, ami ugyan csak háromszemélyes, de minden benne van, amit a nagyobb társai tudnak.
okt. 1
6:09
Vaszary, Aba-Novák és Munkácsy remekművei a Virág Judit Galéria őszi aukciós kiállításán (Igényes férfi)
A Virág Judit Galéria őszi aukciójának legmagasabb, 50 millió forintos kikiáltási árról induló alkotása Vaszary János San Remo című festménye.
okt. 1
6:12
A Mérleg ma tényleg megtalálhatja élete párját? Derítsd ki! (Metropol)
Ha szingli, akkor önbizalma mostanság jelentősen erősödhet, és felhőtlenül kellemes viselkedésével olyan barátokkal gazdagodhat, akik között rövidesen megtalálja új életének igazi párját is.
okt. 1
6:12
Titokban minden nő erre a szexmódszerre vágyik (Ripost)
Minden férfi szeretné tudni, hogy milyen szexfantáziák járnak a nők fejében; ám a hölgyek igencsak szűkszavúak ezzel kapcsolatban. Most kiderült, mire vágynak a legtöbben...
okt. 1
6:12
Luxusmenü a Lölö lagzin, az árváknak meg napi 684 forint jut ételre (Ez a lényeg)
Még ki se pihentük az év lagzijának proliba oltott proli, de legalább drága menüjét, amikor eszünkbe jutott a 684 forintos étkezési normatíva a gyerekotthonokban. Ha eddig nem értetted, mi a baj a wagyu bélszínnel, most megérted.
okt. 1
6:12
„Harminc év alatt ilyen elsős osztályt még nem láttam” – iskolakezdés Covid után (egy.hu)
Az idei szeptember a szokottnál is többet kivett a tanárokból és a gyerekekből az elsős osztályokban. Az elmúlt év karanténjai miatt olyan akadályokkal, újszerű kihívásokkal találkoztak most a katedra mindkét oldalán, amikkel korábban soha. Riportunk egy rendhagyó szeptemberről.
okt. 1
6:18
James Bondról szól minden a Balatonnál (AQUA)
Október 2-án a Balatonudvari-Fövenyesen található Fövenyes Kertmoziba is megérkezik a James Bond sorozat legújabb, huszonötödik része, a Nincs idő meghalni, Daniel Craiggel a főszerepben. Ez alkalomból az északi parti üdülőfalu egész napja a 007-es ügynök történeteiről szól. A szokásos meleg fogadtatás és pokrócok mellé forró italokkal is készül a
okt. 1
6:21
Munkahelyi mosdók: nem a takarítónő a hibás (NLC)
Sokan, ha valamilyen fertőzést sikerül elkapniuk, nyomban a munkahelyi mosdót okolják érte. Holott egyáltalán nem biztos, hogy ez áll a hüvelyfertőzés hátterében, sőt!
okt. 1
6:23
Stressz is állhat a cikluszavar mögött (NLC)
A cikluszavart leggyakrabban hormonális problémák okozzák, amit kiválthat akár a tartós stressz vagy valamely lelki megrázkódtatás is.
okt. 1
6:24
Tüntetnek a meghurcolt pécsi tanárért (24.hu)
A köztiszteletben álló pedagógust a bíróság első fokon elmarasztalta egy olyan ügy kapcsán, amelyben ő éppen azt tette, ami a feladata.
okt. 1
6:30
Napi horoszkóp október 1.: az Oroszlánoknak váratlan feladat alakítja át a programját, a Vízöntőknek szerényebb hozzáállásra van szükségük (Joy)
A hónap első napján sem érdemes kihagynod a horoszkópodat, hisz a csillagok ismét üzentek!
okt. 1
6:33
Virológus: felgyorsul a koronavírus terjedése (HáziPatika)
Októberben látványosan erősödni fog Magyarországon a koronavírus-járvány negyedik hulláma. Rusvai Miklós virológus legalábbis erre számít, a friss szennyvízadatok pedig alátámasztják várakozásait.
okt. 1
6:39
Pécs fénybe borul – világszenzáció a pécsi Zsolnay Fényfesztiválon! (Életforma)
Az ország első és egyetlen fényfesztiválja, a pécsi Zsolnay Fényfesztivál újra káprázatos fényalkotásokkal ragyogja be a várost! Ezen a hétvégén fényköntöst kapnak az épületek, fényszőnyeget az utcák, miközben a pécsi Székesegyház monumentális homlokzatát a nemzetközi verseny legjobb 3D-s, mozgóképes vetítései keltik életre. New York, Hong Kong, A
okt. 1
6:48
Ha kabátról van szó, mutatjuk, hogy melyik az a fazon, ami a legmenőbb idén ősszel (Joy)
Nemcsak a khaki nagyon jó színbefektetés, ha divatról van szó, hanem ez a kabát is!
okt. 1
6:57
Ezek keserítik meg sok nő mindennapjait (NLC)
Érintett nők, lányok meséltek őszintén arról, mennyire befolyásolja életüket a rendszertelen menstruáció vagy épp a PMS.
okt. 1
7:03
Az 55 éves Cindy Crawford zöld neglizsében dobta fel Rihanna bemutatóját: elképesztően dögös volt (Retikül)
Rihanna minden szezonban elhozza a legdögösebb fehérneműket, amelyekért valósággal rajonganak a nők. Idén már harmadik alkalommal rendezték meg a Savage X Fenty bemutatót, ahol a változatos kreációk mellett a híres modellek is magukra irányították a figyelmet. A legnagyobb meglepetést Cindy Crawford okozta, a szupermodell egy zöld selyemkreációban
okt. 1
7:09
A magas vérnyomás két típusa (HáziPatika)
Magasvérnyomás-betegség esetén tartósan megnövekszik az érfalakat terhelő nyomás a véredények belsejében, ami hosszú távon komoly károsodást okoz a keringési rendszerben.
okt. 1
7:09
Két Céline Dion-film is készül (Hamu és Gyémánt)
A kettő közt a különbség, hogy az egyikhez hozzájárul az énekesnő, míg a másikhoz semmilyen formában sem.
okt. 1
7:15
Váltsunk az alváshoz vastagabb alsóneműre vagy sem? (NLC)
Lényeges kérdés, főleg abban az esetben, ha szeretnénk elkerülni a hüvelygombát.
okt. 1
7:17
Kiderült: Meglepő a kávéhoz való viszonyunk (NLC)
Már néhány nap kávéhiány is segít az önismeretben, a függőségekhez való viszonyunk megértésében.
okt. 1
7:30
Ma indul a világ leghosszabb horgászversenye (24.hu)
A verseny összdíjazása 10 millió forint.
okt. 1
7:33
A Candida-diéta a boltban kezdődik (NLC)
Milyen élelmiszereket vegyünk, hogy sikeres legyen a Candida-diétánk? Összegyűjtöttünk pár hasznos tudnivalót.

Keresés